abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 12 december 2019 @ 23:25:39 #1
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409494
quote:
Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”

Het moest een gezellige, romantische dag worden voor Esther Tuls uit Schoonhoven en haar Vlaamse vriend Jurgen Marin. Op zondag 2 februari 2014 reden ze na een dagje winkelen in Maastricht langs een akker in Riemst, net over de Limburgse grens. Ineens zagen ze een grote groep honden wild over het veld stuiteren.

Vreemd, dacht Esther. ,,We dachten eerst dat er een dood beest op de grond lag. Maar toen we verder reden, zagen we ineens een kinderfiets langs de weg liggen. En toen hoorden we het. Gegil, vreselijk veel gegil. Het ging door merg en been.”

Vel van haar arm
Van een afstandje zag Esther hoe een jong meisje als een lappenpop heen en weer werd geslingerd door een bende dolle honden. De 11-jarige Yuki werd tientallen keren gebeten en verloor het vel van haar arm. Wild stampte ze om zich heen, waar de honden alleen maar feller op reageerden. Ze beten haar in bijna alle ledematen. Een chocoladereep die ze nog vast had, smeet ze ver weg in een laatste poging de honden af te leiden. De dertien bouviers en labradors hadden echter enkel oog voor het blonde meisje en lieten niet los.

,,Het was echt verschrikkelijk om te zien”, zegt Esther. ,,Die honden waren z vals, z agressief. Ze waren er echt op uit haar levend te verscheuren. Haar op te eten. Ze zat helemaal onder het bloed en had bijna niets meer aan. Al haar kleren waren eraf gescheurd. Mijn vriend pakte snel een grote stok en rende brullend op de honden af. Natuurlijk waren we bang dat de honden ons ook zouden grijpen, maar we moesten en zouden dat meisje helpen.”

‘Zij waren mijn redding’
Het stel kwam net op tijd. ,,We legden het meisje snel in de auto en reden samen met een bewoner uit de buurt naar het ziekenhuis. Daar is ze met spoed geopereerd. Ik durf wel te stellen dat als wij er niet waren geweest, Yuki het niet meer had kunnen navertellen.” Het tienermeisje beaamt dat. ,,Zij waren mijn redding. Als ze daar niet toevallig passeerden, zat ik hier niet meer.”

De honden die Yuki aanvielen, bleken te zijn ontsnapt bij een hondenfokker uit de buurt. Ze werden allemaal gevangen en afgemaakt. Het conflict tussen de hondenfokker en de ouders van Yuki leidde tot een slepende rechtszaak die tot op de dag van vandaag doorettert. Overigens ook de reden waarom Esther en Jurgen nu pas gehuldigd worden voor hun heldendaad. ,,Ik hoop dat Yuki en haar familie krijgen waar ze recht op hebben”, zegt Esther. ,,Die honden waren zwaar verwaarloosd en helemaal opgefokt. Daar moet verantwoording voor worden afgelegd.”

Paniekaanvallen
Het weerzien met Yuki in het gemeentehuis van Antwerpen voor de huldiging afgelopen dinsdag was zoals altijd bijzonder en emotioneel. ,,Wij hebben door de gebeurtenissen een hele speciale band gekregen”, zegt Esther. ,,Er is eigenlijk altijd wel contact geweest. Yuki en haar ouders zijn ons erg dankbaar voor wat we hebben gedaan, maar voor ons is het inmiddels heel normaal geworden. Ik denk dat iedereen zo zou hebben gereageerd in een noodsituatie. Dan handel je uit instinct.”

De heftige gebeurtenissen hielden Esther wel lange tijd in haar greep. Ze kreeg nachtmerries, paniekaanvallen en beleefde het moment steeds weer opnieuw. ,,Ik kreeg in Maastricht professionele hulp van een psycholoog die ook oorlogsveteranen behandelde. Ik had echt een heel zwaar trauma. Een verschrikkelijke dag was het, maar achteraf ben ik heel blij en dankbaar dat we op dat moment daar waren. Dat Yuki nog in leven is.”

Schaamte
Met Yuki gaat het naar omstandigheden goed. Ze neemt geen blad voor de mond, staat haar mannetje n weet goed wat ze wil. Maar ze blijft een jong meisje. ,,Ja, ik schaam me soms voor mijn littekens’’, zegt ze tegen Het Laatste Nieuws. ,,Sindsdien ging ik nog maar n keer zwemmen, maar ik werd al snel uitgelachen door een groepje jongens. Dat doe ik dus niet meer. In de zomer bedek ik mijn armen meestal, tenzij ik bij vrienden of familie ben. Telkens het verhaal opnieuw uitleggen aan nieuwe mensen is soms vervelend, maar tegelijk besef ik dat dit bij mij hoort. Ik heb geen panische angst voor honden en heb de dingen een plaats kunnen geven.”

,,Natuurlijk denk ik nog geregeld aan die dag. Misschien vreemd, maar een haardroger kan ik nog moeilijk verdragen. De warme lucht en wind in mijn gezicht maakt me angstig. Onbewust een link naar het gehijg van de honden? Geen idee. Mijn haar droog ik nu altijd met het hoofd naar beneden.”

Hoeveel euro schadevergoeding Yuki al kreeg? ,,Nog geen enkele euro in praktijk”, vertelt vader Ruud. ,,In februari komt de zaak nog eens voor en we hopen dan op een vergoeding van 17.000 euro. Voorlopig is het een geduw en getrek en staan we na zes jaar nog even ver. Yuki wil verder met haar leven.”

Onschuld
De hondenfokker houdt vol dat hij onschuldig is. ,,Ik weet niet wat er gebeurd is”, zei hij jaren geleden voor de rechtbank. ,,Ze zijn nit uitgebroken. Vier van de dieren waren drachtig, dus ze konden niet over een hek springen. Iemand heeft ze losgelaten. Wie? Dat kan ik niet zeggen. Ik woon in een vieze buurt, vlak aan de Nederlandse grens.”

Dat de dieren ontkomen zijn is niet zijn schuld, vindt de hondenfokker. En dat ze Yuki aangevallen hebben ook niet. ,,Er komen thuis zo veel mensen over de vloer. Nog nooit werd iemand gebeten. Trouwens, hebt u ooit al in de krant gelezen dat een bouvier iemand gebeten heeft?”

Geen incidenten
Waardoor de honden zo agressief werden, heeft de politie nooit met zekerheid kunnen vaststellen. Volgens de ouders zou de gemeente in elk geval niet genoeg gedaan hebben om de aanval te voorkomen. De zaak kwam voor de rechter, die de gemeente en de burgemeester niet verantwoordelijk achtte.

De argumenten van de ouders bleken ongegrond. Riemst had op het moment van de feiten geen reden om verontrust te zijn over de uitbating van de hondenfokkerij. Er waren geen eerdere incidenten met de honden bekend en het erf van de fokker was goed omheind. De gemeente had die omheining zelfs als voorwaarde opgelegd om de vergunning te verkrijgen. Alles wijst erop dat de honden die bewuste dag door onachtzaamheid van de fokker uitgebroken waren.

https://www.ad.nl/binnenl(...)aar-opeten~a07aa8b1/
Bizar verhaal, wat mij volledig is ontgaan. En echt ongelofelijk dat dertien honden zo kunnen reageren hoewel ik het toch wijt aan het (wan)gedrag waarmee die kerel die honden heeft 'opgevoed'. Ik geloof niet dat een normale gesocialiseerde hond zo kan reageren; ook niet als hij met 12 soortgenoten is. Uit dit verhaal en de reakties van die fok!er blijkt voor mij eigenlijk wel dat het gewoon een onsympathieke asociale klootzak is die het beflikkert om verantwoordelijkheid te nemen voor die kutbeesten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 13-12-2019 01:11:42 ]
pi_190409576
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
pi_190409615
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:28 schreef Cockwhale het volgende:
Waar is de anti-pitbull/stafford crew nu dan?
Pitbulls en staffords zijn nog gewoon kut hoor.
pi_190409691
Apart verhaal.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:34:54 #5
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409695
quote:
Sindsdien ging ik nog maar n keer zwemmen, maar ik werd al snel uitgelachen door een groepje jongens.
Ja, lachen man :')

8)7
  donderdag 12 december 2019 @ 23:37:45 #6
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190409735
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:25 schreef Tengano het volgende:

kutbeesten.
Meer woorden hoeven niet hieraan gewijd te worden.
pi_190409758
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:34 schreef HetDonkertAan het volgende:
Apart verhaal.
I will do what i must !!
  donderdag 12 december 2019 @ 23:45:01 #8
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409855
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:37 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Meer woorden hoeven niet hieraan gewijd te worden.
Jij lijkt mij niet het type dat die hondjes even had weggejaagd.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:45:34 #9
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190409865
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:

[..]

Jij lijkt mij niet het type dat die hondjes even had weggejaagd.
Want?
  donderdag 12 december 2019 @ 23:47:03 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409891
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Want?
Nou misschien vergis ik mij wel. Ik dacht dat je dit topic zat te dissen.

Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt. Normale honden doen zoiets niet volgens mij. En al zeker geen labradors.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:49:00 #11
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190409931
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:47 schreef Tengano het volgende:
Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt.
Maar toch noem je het kutbeesten? (Terecht overigens)
pi_190409937
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:45 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Want?
Je mist een bepaalde flow daarvoor. Ik denk ook dat je daar inderdaad nist het juiste type voor bent. Jij bent meer een type om parkieten te houden of auto's te wassen maar niet meteen het type dat hondjes weg jaagt....
pi_190409944
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:47 schreef Tengano het volgende:

[..]

Nou misschien vergis ik mij wel. Ik dacht dat je dit topic zat te dissen.

Ik vind overigens dus niet dat het aan die honden ligt. Normale honden doen zoiets niet volgens mij. En al zeker geen labradors.
Wat zijn normale honden?
  donderdag 12 december 2019 @ 23:50:21 #14
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409953
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Maar toch noem je het kutbeesten? (Terecht overigens)
Ik noem het kutbeesten omdat die honden volgens mij verkankerd zijn door die eigenaar. Verder ben ik in hart en ziel een hondenliefhebber.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:51:46 #15
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190409985
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Wat zijn normale honden?
Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; honden die op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:51:54 #16
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190409987
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:49 schreef HetDonkertAan het volgende:

[..]

Je mist een bepaalde flow daarvoor. Ik denk ook dat je daar inderdaad nist het juiste type voor bent. Jij bent meer een type om parkieten te houden of auto's te wassen maar niet meteen het type dat hondjes weg jaagt....
In n keer goed!
pi_190409989
quote:
Trouwens, hebt u ooit al in de krant gelezen dat een bouvier iemand gebeten heeft?”
Die beesten waren vroeger wel populair en stonden bekend als bijters.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:52:26 #18
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190410001
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
Grappig: gedomesticeerd is normaal...
  donderdag 12 december 2019 @ 23:53:25 #19
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190410019
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:52 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Grappig: gedomesticeerd is normaal...
Ja het zijn immers huisdieren en geen wilde beesten zoals een wolf of een leeuw.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:53:49 #20
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190410028
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:53 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ja het zijn immers huisdieren en geen wilden beesten zoals een wolf of een leeuw.
Dus een wolf en een leeuw zijn niet normaal?
pi_190410045
Een hond is en blijft een roofdier. Die fokker moet hard aangepakt worden.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:54:42 #22
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190410047
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:53 schreef Kopiko het volgende:

[..]

Dus een wolf en een leeuw zijn niet normaal?
In het wild wel, maar niet voor gezellig onder de kerstboom oid.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:55:06 #23
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190410055
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:54 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Een hond is en blijft een roofdier. Die fok!er moet hard aangepakt worden.
Helemaal eens, maar zal wel weer een flutstrafje krijgen terwijl zo'n meisje voor haar leven letterlijk getekend is.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:55:07 #24
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190410056
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:54 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Een hond is en blijft een roofdier. Die fokker moet hard aangepakt worden.
Mee eens.
pi_190410077
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Normale honden (vind ik) zijn honden die gesocialiseerd zijn; honden die op een normale en niet agressieve wijze met mensen om kunnen gaan en dus gedomesticeerd zijn.
Moet je je voorstellen dat die fokker daar zulke volwassen honden houdt in dat soort getalen. Die honden hebben blijkbaar niet normaal contact met mensen anders doen ze zoiets niet. Die leven met elkaar op dat erf, ze ontsnappen op een gegeven moment en t eerste wat ze doen is dat kind aan gort scheuren.
Die fokker verkoopt die beesten en zo gaan ze de maatschappij in.
En ondertussem duurt het 5 jaar voordat deze zaak eens is afgelopen en kam zo'n fokker dus doorgaan waar hij mee bezig was.
Wat een zaak. Werkelijk ongekend.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')