abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 2 april 2020 @ 22:24:32 #51
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192420238
Netjes!
pi_192420412
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 19:54 schreef mikieu het volgende:
Gister een bruinbrood gebakken :)
[ afbeelding ]
Net brood. Heb je een recept toevallig?
Spoilers!
pi_192425824
Hi !

Ik ben de laatste tijd veel bezig met broden bakken in de pan in de oven ( no knead bijv ) wat prima lukt :) Gister bij de molen erg donkere meergranen meel gekocht - en zoals verwacht rijst het deeg slecht met de 5 a 6 gram droge gist., iemand tips ? Meel gist ? warmere plek laten rijzen ? of de gist even met warm water en wat suiker mengen ? Het brood is nu meer een stuk roggebrood geworden :D Thanks voor de tips !!
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 3 april 2020 @ 11:05:31 #54
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192427355
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 09:23 schreef realbase het volgende:
Hi !

Ik ben de laatste tijd veel bezig met broden bakken in de pan in de oven ( no knead bijv ) wat prima lukt :) Gister bij de molen erg donkere meergranen meel gekocht - en zoals verwacht rijst het deeg slecht met de 5 a 6 gram droge gist., iemand tips ? Meel gist ? warmere plek laten rijzen ? of de gist even met warm water en wat suiker mengen ? Het brood is nu meer een stuk roggebrood geworden :D Thanks voor de tips !!
Vers gist in plaats van droge gist (Jumbo verkoopt het o.a.)
Klein beetje vitamine C toevoegen
Gerstemoutmeel toevoegen (niet de donkere variant die gebruikt wordt om donker meel te maken, maar de lichte (niet gebrandde)), deze bijvoorbeeld.
Eventueel wat dextrose toepassen, alhoewel gewone suiker ook kan.
pi_192427392
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 11:05 schreef qltel het volgende:

[..]

Vers gist in plaats van droge gist (Jumbo verkoopt het o.a.)
Klein beetje vitamine C toevoegen
Gerstemoutmeel toevoegen (niet de donkere variant die gebruikt wordt om donker meel te maken, maar de lichte (niet gebrandde)), deze bijvoorbeeld.
Eventueel wat dextrose toepassen, alhoewel gewone suiker ook kan.
Sorry, vergat ik te zeggen - broodverbeteraar zat er ook al in !
Thakns voor de tip, ik ga eens proberen met verse gist. Broodje smaakt overigens prima :)



[ Bericht 4% gewijzigd door realbase op 03-04-2020 11:15:39 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 3 april 2020 @ 11:20:39 #56
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192427558
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 11:07 schreef realbase het volgende:

[..]

Sorry, vergat ik te zeggen - broodverbeteraar zat er ook al in !
Thakns voor de tip, ik ga eens proberen met verse gist. Broodje smaakt overigens prima :)

[ link | afbeelding ]
Maar dat is ook het mooie van zelf brood bakken, of het wel of niet goed gelukt is, smaken doet het meestal wel.
pi_192428963
Ik ben sinds zeer kort ook aan het brood bakken. Gewoon omdat koken en bakken mijn hobby is, en het veel lekkerder is. Echter doordat halve supermarkten nu geplunderd zijn is er niks meer te krijgen behalve de standaard broodbakmixen. De molens hier in de buurt zijn allemaal gesloten i.v.m. corona.

Nu volg ik het pakje niet heel precies, aangezien na 5 minuten kneden het nog een natte mega kleverige deeg is wat aan de vingers blijft zitten i.p.v. hoe het hoort. Dus ik kneed het deeg met mijn kracht zo'n 30 min zodat ik een mooi stevig vliesje kan trekken. Ook laat ik het deeg langer rijzen i.p.v. de 20 minuten van de verpakking. (60 min rijs, lucht eruit drukken, opbollen en rusten in folie, vormen en 30-45 min rijs)

Toch krijg ik een redelijk compacte brood met meer de kruim van een stokbrood dan van een fluffy witbrood. Wat kan ik verbeteren met de broodbakmix? Wellicht een bakje met water in de oven zetten?

Hopelijk kan ik snel weer aan bloem, meel en gist komen.
pi_192429615
20 minuten is echt extreem kort
Ik doe bij gistdeeg eigenlijk altijd 60 minuten, vormen, 60 minuten en dan bakken
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 3 april 2020 @ 14:18:50 #59
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192430577
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 12:37 schreef coccinelle het volgende:
Nu volg ik het pakje niet heel precies, aangezien na 5 minuten kneden het nog een natte mega kleverige deeg is wat aan de vingers blijft zitten i.p.v. hoe het hoort.
Is dat zo'n pakje van Koopmans of consorten? Volg dan maar gewoon de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb (toen ik wat van die dingen kreeg) dat ook met heel veel bedenkingen bekeken, maar achteraf kwam er een heel aardig broodje uit. Geen idee wat er allemaal in zit, maar gezond zal het niet zijn.. :)
pi_192430647
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 12:37 schreef coccinelle het volgende:
Ik ben sinds zeer kort ook aan het brood bakken. Gewoon omdat koken en bakken mijn hobby is, en het veel lekkerder is. Echter doordat halve supermarkten nu geplunderd zijn is er niks meer te krijgen behalve de standaard broodbakmixen. De molens hier in de buurt zijn allemaal gesloten i.v.m. corona.

Nu volg ik het pakje niet heel precies, aangezien na 5 minuten kneden het nog een natte mega kleverige deeg is wat aan de vingers blijft zitten i.p.v. hoe het hoort. Dus ik kneed het deeg met mijn kracht zo'n 30 min zodat ik een mooi stevig vliesje kan trekken. Ook laat ik het deeg langer rijzen i.p.v. de 20 minuten van de verpakking. (60 min rijs, lucht eruit drukken, opbollen en rusten in folie, vormen en 30-45 min rijs)

Toch krijg ik een redelijk compacte brood met meer de kruim van een stokbrood dan van een fluffy witbrood. Wat kan ik verbeteren met de broodbakmix? Wellicht een bakje met water in de oven zetten?

Hopelijk kan ik snel weer aan bloem, meel en gist komen.
ik doe echt heel simpel no knead als ik lui ben :D
Savonds om 5 uur alles bij elkaar in een kom, goed mixen en laten staan tot 8 uur sochtends. dat in een theedoek met wat bloem beetje vormen naar een bol (als dat het niet is) en dan met die theedoek de voorverwarme pan in en de oven in.. klaar.. :)
pi_192431022
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2020 22:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Net brood. Heb je een recept toevallig?
320 bloem
320 volkorenmeel
9 gr zout
13 gr suiker
8,5 gr gist
27 gr roomboter
410 gr water
pi_192431289
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 14:18 schreef qltel het volgende:

[..]

Is dat zo'n pakje van Koopmans of consorten? Volg dan maar gewoon de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb (toen ik wat van die dingen kreeg) dat ook met heel veel bedenkingen bekeken, maar achteraf kwam er een heel aardig broodje uit. Geen idee wat er allemaal in zit, maar gezond zal het niet zijn.. :)
Als ik de ingrediënten bekijk is het niet mega gezond nee plus het is witbrood (alternatief was waldkorn, maar dat blieven ze hier niet }:|) . Maar een kant en klaar gekocht broodje van de super lijkt mij ook niet erg gezond. In de bakmix van de jumbo zit een hoop e-nummertjes, palmolie en glucosestroop.

Kan iemand mij een online winkel aanraden voor o.a. bloem en gist welke geen mega lange levertijd heeft?
pi_192431649
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 15:01 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Als ik de ingrediënten bekijk is het niet mega gezond nee plus het is witbrood (alternatief was waldkorn, maar dat blieven ze hier niet }:|) . Maar een kant en klaar gekocht broodje van de super lijkt mij ook niet erg gezond. In de bakmix van de jumbo zit een hoop e-nummertjes, palmolie en glucosestroop.

Kan iemand mij een online winkel aanraden voor o.a. bloem en gist welke geen mega lange levertijd heeft?
zoek anders even een molen op in de buurt die open is ? Ik ben gister bijv in Wateringen geweest overdag en er was niemand - geen zorgen over teveel mensen !
pi_192432071
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 15:24 schreef realbase het volgende:

[..]

zoek anders even een molen op in de buurt die open is ? Ik ben gister bijv in Wateringen geweest overdag en er was niemand - geen zorgen over teveel mensen !
Zie mijn 1e post ;). De 2 in mijn buurt zijn gesloten.
pi_192443782
Hoe lang kneden jullie een brooddeeg in de standmixer?
Spoilers!
pi_192443800
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 09:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hoe lang kneden jullie een brooddeeg in de standmixer?
Minuutje of 10
En dan testen of je vliesje kan trekken
pi_192443867
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 09:59 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Minuutje of 10
En dan testen of je vliesje kan trekken
Ok, ga ik zo doen :Y
Spoilers!
pi_192444113
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 15:01 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Als ik de ingrediënten bekijk is het niet mega gezond nee plus het is witbrood (alternatief was waldkorn, maar dat blieven ze hier niet }:|) . Maar een kant en klaar gekocht broodje van de super lijkt mij ook niet erg gezond. In de bakmix van de jumbo zit een hoop e-nummertjes, palmolie en glucosestroop.

Kan iemand mij een online winkel aanraden voor o.a. bloem en gist welke geen mega lange levertijd heeft?
E-nummers zeggen niks.

Kijk anders hier

https://www-xandrabaktbro(...)oppunten-van-meel%2F
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192444525
Vergeten rozijnenbroodjes te kopen en de kleine wilde ze echt graag eten, dus....

Recept
http://rutgerbakt.nl/broo(...)lijke-kinderbakboek/
pi_192444550
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Vergeten rozijnenbroodjes te kopen en de kleine wilde ze echt graag eten, dus....
[ afbeelding ]
Recept
http://rutgerbakt.nl/broo(...)lijke-kinderbakboek/
^O^
pi_192444984
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 10:47 schreef Yinny het volgende:
Vergeten rozijnenbroodjes te kopen en de kleine wilde ze echt graag eten, dus....
[ afbeelding ]
Recept
http://rutgerbakt.nl/broo(...)lijke-kinderbakboek/
Mjam... Fok ontbijt meet ?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_192445214
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 14:45 schreef mikieu het volgende:

[..]

320 bloem
320 volkorenmeel
9 gr zout
13 gr suiker
8,5 gr gist
27 gr roomboter
410 gr water
Deze ligt nu voor de eerste rijs. Geen 20 minuten zoals al die mixen voorschrijven maar een uur. Dat moet van Havermoutkoekje :Y

Ik heb braaf een filmpje van Levine opgezocht over hoe goed deeg er uit ziet want ik moet een vliesje trekken van HMK :Y

Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
Spoilers!
pi_192445231
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Deze ligt nu voor de eerste rijs. Geen 20 minuten zoals al die mixen voorschrijven maar een uur. Dat moet van Havermoutkoekje :Y

Ik heb braaf een filmpje van Levine opgezocht over hoe goed deeg er uit ziet want ik moet een vliesje trekken van HMK :Y

Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
wat een verantwoordelijkheid op mijn schoudertjes :o

Ik doe het in licht ingevette beslagkom met een badmuts erover
pi_192446780
Zo, ik heb net tien kilo tarwebloem ingeslagen, ik wist wel dat er een molen vlakbij mij was maar dat ie ook nog volop in bedrijf was, dat dan weer niet. Ik kan weer bakken!
pi_192447023
Heeft iemand het no knead paasbrood uit de huidige foodies al geprobeerd? Volgens mij klopt het niet. Ik eindig na de rijs overnacht op een onsamenhangende massa. -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 4 april 2020 @ 16:46:39 #76
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192448950
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
Ik bol 'm op en leg 'm dan op mijn bebloemde werkblad. Ik leg er bubbelfolie overheen.
pi_192452559
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat een verantwoordelijkheid op mijn schoudertjes :o

Ik doe het in licht ingevette beslagkom met een badmuts erover
Het brood was matig. Onder meer omdat we blijkbaar al een tijdje te veel deeg in een te kleine vorm doen _O- De smaak was ook niet spectaculair trouwens.

Maar we hebben er wel lol mee gelukkig *O*

Morgen naans op de bbq en een no knead in de Dutch oven. Die laatste was vorige week mislukt dus ik wil een herkansing.
Spoilers!
pi_192473657
ik heb gister weer een donker granen brood geprobeerd - deze kwam een stuk beter eruit en bleef hoog (minder baksteen)

Vraagje aan de andere bakkers hier - waar kopen jullie je spulletjes ? (rijsmandjes etc) Ik vind bol nu erg duur,

  maandag 6 april 2020 @ 10:28:40 #79
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192474277
https://www.weekendbakery.com/webshop/nl/18-broodbak-sets

Hier heb ik mezelf jaren geleden op getrakteerd O+

https://www.broodbakshop.nl/bakspullen/rijsmandjes.html Ik meen bij deze ook wel eens wat besteld te hebben
pi_192474469
@minilot
Foolproof broodjes, bedankt voor de link!
pi_192474832
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 10:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
https://www.weekendbakery.com/webshop/nl/18-broodbak-sets

Hier heb ik mezelf jaren geleden op getrakteerd O+

https://www.broodbakshop.nl/bakspullen/rijsmandjes.html Ik meen bij deze ook wel eens wat besteld te hebben
Thanks !
Ik heb wellicht een stomme vraag - ik maak vaak broden met 500 gram meel.. wat voor maat rijsmandje heb ik dan nodig? moet ik alle ingredienten optellen ? of gaat het uit van de hoeveelheid meel (zie ze van 400g / 600g/ 800g/ 1000g etc..
pi_192475052
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:08 schreef realbase het volgende:

[..]

Thanks !
Ik heb wellicht een stomme vraag - ik maak vaak broden met 500 gram meel.. wat voor maat rijsmandje heb ik dan nodig? moet ik alle ingredienten optellen ? of gaat het uit van de hoeveelheid meel (zie ze van 400g / 600g/ 800g/ 1000g etc..
Hoi! Ze gaan uit van de hoeveelheid DEEG, dus idd alles optellen
pi_192475408
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Hoi! Ze gaan uit van de hoeveelheid DEEG, dus idd alles optellen
OK - dus dan moet ik uitgaan van 1000g (500gram bloem, bijna 4DL water met wat zout /gist) rijsmandje .

Dank je :) Nu nog even kijken waar ze voorradig zijn en gewoon kunnen leveren (tegen een normale prijs.. )

[ Bericht 6% gewijzigd door realbase op 06-04-2020 15:04:52 ]
pi_192484987
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:41 schreef realbase het volgende:

[..]

OK - dus dan moet ik uitgaan van 1000g (500gram bloem, bijna 4DL water met wat zout /gist) rijsmandje .

Dank je :) Nu nog even kijken waar ze voorradig zijn en gewoon kunnen leveren (tegen een normale prijs.. )
Zo te zien heeft de bakboerderij geen langwerpige van 1000 gram, maar nog wel ronde. Volgens mij leveren ze nog heel snel.

Een vriendin tipte mij op de bakboerderij. Mijn man moest een dorp verderop zijn, dus ik ging mee en heb ik even wat bloem, meel en gist ingeslagen. Vanochtend een heerlijke brood gebakken. Wat een verademing i.t.t. de broodbakmix van de jumbo. Een geweldig deegje gekneed in 15 min tijd en het brood is ontzettend fluffy!

Alleen nog 1 probleem. Hoe snij ik een beetje leuke plakjes? 8-) Hopelijk komt er t.z.t. een compacte snijmachine.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 6 april 2020 @ 22:03:24 #85
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192486055
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 20:59 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Alleen nog 1 probleem. Hoe snij ik een beetje leuke plakjes? 8-) Hopelijk komt er t.z.t. een compacte snijmachine.
Weet je wat de leukste compacte snijmachine is? Een goed broodmes. Ik heb hier 2 elektrische broodmessen en 2 snijmachines en op een gegeven moment heb ik een goed broodmes gekocht en dat werkt toch echt het beste en het snelste. Als je maar een vaste hand hebt.
  dinsdag 7 april 2020 @ 08:29:48 #86
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192490211
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 22:03 schreef qltel het volgende:

[..]

Weet je wat de leukste compacte snijmachine is? Een goed broodmes. Ik heb hier 2 elektrische broodmessen en 2 snijmachines en op een gegeven moment heb ik een goed broodmes gekocht en dat werkt toch echt het beste en het snelste. Als je maar een vaste hand hebt.
https://m.kookpunt.nl/sun(...)es&RedirFrom=Desktop Deze hier een keer getipt gekregen. Heel fijn mes! Nog elke keer blij mee O+
pi_192494491
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Deze ligt nu voor de eerste rijs. Geen 20 minuten zoals al die mixen voorschrijven maar een uur. Dat moet van Havermoutkoekje :Y

Ik heb braaf een filmpje van Levine opgezocht over hoe goed deeg er uit ziet want ik moet een vliesje trekken van HMK :Y

Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
Ik gebruik een afsluitbare kom, geen vochtige doek. Kan beide.
Een uur rijzen is goed, maar ik kijk vooral, soms ben ik nog niet tevreden en laat ik hem wat langer.
Hetzelfde voor de tweede rijs.

Ik koop wel bloem en meel bij de molen, dit geeft mij betere resultaten. Toen ik begon met supermarktspul ging het vaak mis. Misschien als ik dat nu zou doen dat het beter lukt, geen idee.
pi_192505384
Ik ga dit doen, want ik weet van gekkigheid niet wat ik moet doen op m’n vrije dagen dus volg en ik lees het zo (en ik zie echt mooie dingen voorbij komen)🥖
  woensdag 8 april 2020 @ 15:25:34 #89
296595 foodlover
live and learn
pi_192515321
Mooie baksels hier!
Vandaag een Experiment: tijgerbrood.
Ik heb een kleine Rowenta oven en daarom een klein brood gebakken, was voldoende voor lunch 2 personen.

Recept: https://www.youtube.com/watch?v=IqpJFF3A0NE&t=275s (Duits :Y) )

Leuk recept, waarbij het brood maar 1x rijstijd heeft, daarna in een pan met deksel in nog koude oven gaat om te bakken. Heb 1/3 van de ingredienten gebruikt (want mijn pan heeft inhoud 2L)



pi_192543784
Het snijden van brood nr 4. ging een stuk beter. Brood echt heel goed af laten koelen en snijden op de zijkant.

Ik heb nu twee mooie (en heerlijke!) broden gebakken van bloem en meel van de 'molen'. Ons jongste zoon blieft geen supermarktbrood meer :D (ik geef hem geen ongelijk). Vandaag heb ik heerlijke bolletjes gebakken met rozijnen, appel en kaneel. Oh wat is dit leuk om te doen!

Ik zal zo wat foto's plaatsen, maar imgur werkt niet echt mee.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 9 april 2020 @ 22:25:47 #91
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192545047
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 21:30 schreef coccinelle het volgende:
Het snijden van brood nr 4. ging een stuk beter. Brood echt heel goed af laten koelen en snijden op de zijkant.
Zo doe ik het inderdaad ook. Snijden via de zijkant gaat meestal een stuk beter.
pi_192546670

Witbrood met sesamzaadjes


Kruim van het (lichte) volkorenbrood


De bolletjes :9
pi_192548710
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 april 2020 00:02 schreef coccinelle het volgende:
[ afbeelding ]
Witbrood met sesamzaadjes

[ afbeelding ]
Kruim van het (lichte) volkorenbrood

[ afbeelding ]
De bolletjes :9
Mooi hoor ^O^
pi_192557794
Voor bij de tapas:
https://www.lazycatkitchen.com/no-knead-turkish-bread/
Iets te veel meel gebruikt bij het vormen, maar het was ook heeeeeeel plakkerig
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 10 april 2020 @ 21:04:20 #95
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192558065
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 20:48 schreef Yinny het volgende:
Voor bij de tapas:
https://www.lazycatkitchen.com/no-knead-turkish-bread/
Iets te veel meel gebruikt bij het vormen, maar het was ook heeeeeeel plakkerig
[ afbeelding ]
Mooie gaten!
pi_192577207
Hoi allemaal!

Ik wil het brood bakken in de oven ook weer eens proberen. In het verleden wel al wat no-knead broden gemaakt (leuk!) en wat gistbroden uit meesterlijk brood van robert proberen te maken (geen succes).

Nu heb ik ook weer wat gelezen en wat youtube-filmpjes bekeken en wil het simpele broodrecept van bakewithjake gaan maken, maar daar heb ik een vraag over.
Hij heeft het over strong white bread flower. Wat is dit en waar is het mee te vergelijken in nederland? Ik neem aan dat het wat anders is dan patentbloem en heb nu wit tarwelbloem van de molen, zou dat ongeveer hetzelfde zijn?

Nu heeft Jack het in dit recept over 64% hydratatie en dit kom ik bij wat lezen wel vaker tegen. Robert maakt in zijn boek broden met een veel lager percentage van ik geloof 54%. 270 gr. water op 500 gr. Bloem. En ergens snap ik dan wel dat mijn broden niet zo goed lukte destijds (ze waren hard en rezen nooit mooi), ik had ook nooit echt een mooi soepel deegje. Zijn er hier mensen die wel succes hebben gehad met de standaard gistbroden van Robert? Ik kan me moeilijk voorstellen dat er in zo'n boek fouten staan, maar het wijkt behoorlijk veel af van veel andere recepten. Of heeft hij gewoonn zulke skills dat hij ook met lagere hydratatiepercentages mooie deegjes kan vormen?

Ik ben erg benieuwd of jullie hier wat meer over kunnen vertellen!

[ Bericht 0% gewijzigd door vivelafete op 12-04-2020 09:44:01 ]
pi_192578676
Strong Bread flower is meel met vrij hoog eiwit gehalte (12 % dacht ik). Ik gebruik daar wel patentbloem voor, aan degene die ik heb van de molen is tarwemout toegevoegd om eiwitgehalte te verhogen
  zondag 12 april 2020 @ 12:23:30 #98
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192579715
Wat is dit toch een aanstekelijk topic!

Hier vandaag zoet gebakken

Appel kaneel broodjes
  zondag 12 april 2020 @ 12:50:18 #99
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192579982
Oh vergeet m’n no knead rolls helemaal :D

pi_192580014
Nice!
Mooie broden zeg!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')