abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 april 2020 @ 16:46:39 #76
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192448950
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
Ik bol 'm op en leg 'm dan op mijn bebloemde werkblad. Ik leg er bubbelfolie overheen.
  PR en moderator zaterdag 4 april 2020 @ 20:55:20 #77
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192452559
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat een verantwoordelijkheid op mijn schoudertjes :o

Ik doe het in licht ingevette beslagkom met een badmuts erover
Het brood was matig. Onder meer omdat we blijkbaar al een tijdje te veel deeg in een te kleine vorm doen _O- De smaak was ook niet spectaculair trouwens.

Maar we hebben er wel lol mee gelukkig *O*

Morgen naans op de bbq en een no knead in de Dutch oven. Die laatste was vorige week mislukt dus ik wil een herkansing.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_192473657
ik heb gister weer een donker granen brood geprobeerd - deze kwam een stuk beter eruit en bleef hoog (minder baksteen)

Vraagje aan de andere bakkers hier - waar kopen jullie je spulletjes ? (rijsmandjes etc) Ik vind bol nu erg duur,

IMG-20200405-WA0007.jpg
  maandag 6 april 2020 @ 10:28:40 #79
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192474277
https://www.weekendbakery.com/webshop/nl/18-broodbak-sets

Hier heb ik mezelf jaren geleden op getrakteerd O+

https://www.broodbakshop.nl/bakspullen/rijsmandjes.html Ik meen bij deze ook wel eens wat besteld te hebben
pi_192474469
@minilot
Foolproof broodjes, bedankt voor de link!
swqAu4l.jpg
pi_192474832
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 10:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
https://www.weekendbakery.com/webshop/nl/18-broodbak-sets

Hier heb ik mezelf jaren geleden op getrakteerd O+

https://www.broodbakshop.nl/bakspullen/rijsmandjes.html Ik meen bij deze ook wel eens wat besteld te hebben
Thanks !
Ik heb wellicht een stomme vraag - ik maak vaak broden met 500 gram meel.. wat voor maat rijsmandje heb ik dan nodig? moet ik alle ingredienten optellen ? of gaat het uit van de hoeveelheid meel (zie ze van 400g / 600g/ 800g/ 1000g etc..
pi_192475052
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:08 schreef realbase het volgende:

[..]

Thanks !
Ik heb wellicht een stomme vraag - ik maak vaak broden met 500 gram meel.. wat voor maat rijsmandje heb ik dan nodig? moet ik alle ingredienten optellen ? of gaat het uit van de hoeveelheid meel (zie ze van 400g / 600g/ 800g/ 1000g etc..
Hoi! Ze gaan uit van de hoeveelheid DEEG, dus idd alles optellen
pi_192475408
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Hoi! Ze gaan uit van de hoeveelheid DEEG, dus idd alles optellen
OK - dus dan moet ik uitgaan van 1000g (500gram bloem, bijna 4DL water met wat zout /gist) rijsmandje .

Dank je :) Nu nog even kijken waar ze voorradig zijn en gewoon kunnen leveren (tegen een normale prijs.. )

[ Bericht 6% gewijzigd door realbase op 06-04-2020 15:04:52 ]
pi_192484987
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:41 schreef realbase het volgende:

[..]

OK - dus dan moet ik uitgaan van 1000g (500gram bloem, bijna 4DL water met wat zout /gist) rijsmandje .

Dank je :) Nu nog even kijken waar ze voorradig zijn en gewoon kunnen leveren (tegen een normale prijs.. )
Zo te zien heeft de bakboerderij geen langwerpige van 1000 gram, maar nog wel ronde. Volgens mij leveren ze nog heel snel.

Een vriendin tipte mij op de bakboerderij. Mijn man moest een dorp verderop zijn, dus ik ging mee en heb ik even wat bloem, meel en gist ingeslagen. Vanochtend een heerlijke brood gebakken. Wat een verademing i.t.t. de broodbakmix van de jumbo. Een geweldig deegje gekneed in 15 min tijd en het brood is ontzettend fluffy!

Alleen nog 1 probleem. Hoe snij ik een beetje leuke plakjes? 8-) Hopelijk komt er t.z.t. een compacte snijmachine.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 6 april 2020 @ 22:03:24 #85
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192486055
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 20:59 schreef coccinelle het volgende:

[..]

Alleen nog 1 probleem. Hoe snij ik een beetje leuke plakjes? 8-) Hopelijk komt er t.z.t. een compacte snijmachine.
Weet je wat de leukste compacte snijmachine is? Een goed broodmes. Ik heb hier 2 elektrische broodmessen en 2 snijmachines en op een gegeven moment heb ik een goed broodmes gekocht en dat werkt toch echt het beste en het snelste. Als je maar een vaste hand hebt.
  dinsdag 7 april 2020 @ 08:29:48 #86
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192490211
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 22:03 schreef qltel het volgende:

[..]

Weet je wat de leukste compacte snijmachine is? Een goed broodmes. Ik heb hier 2 elektrische broodmessen en 2 snijmachines en op een gegeven moment heb ik een goed broodmes gekocht en dat werkt toch echt het beste en het snelste. Als je maar een vaste hand hebt.
https://m.kookpunt.nl/sun(...)es&RedirFrom=Desktop Deze hier een keer getipt gekregen. Heel fijn mes! Nog elke keer blij mee O+
pi_192494491
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:41 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Deze ligt nu voor de eerste rijs. Geen 20 minuten zoals al die mixen voorschrijven maar een uur. Dat moet van Havermoutkoekje :Y

Ik heb braaf een filmpje van Levine opgezocht over hoe goed deeg er uit ziet want ik moet een vliesje trekken van HMK :Y

Dan vraag ik me nu nog iets af. Die eerste rijs, dat kan toch gewoon in mijn stalen mengkom? En doen jullie er nou wel of geen vochtige doek over?
Ik gebruik een afsluitbare kom, geen vochtige doek. Kan beide.
Een uur rijzen is goed, maar ik kijk vooral, soms ben ik nog niet tevreden en laat ik hem wat langer.
Hetzelfde voor de tweede rijs.

Ik koop wel bloem en meel bij de molen, dit geeft mij betere resultaten. Toen ik begon met supermarktspul ging het vaak mis. Misschien als ik dat nu zou doen dat het beter lukt, geen idee.
pi_192505384
Ik ga dit doen, want ik weet van gekkigheid niet wat ik moet doen op m’n vrije dagen dus volg en ik lees het zo (en ik zie echt mooie dingen voorbij komen)🥖
  woensdag 8 april 2020 @ 15:25:34 #89
296595 foodlover
live and learn
pi_192515321
Mooie baksels hier!
Vandaag een Experiment: tijgerbrood.
Ik heb een kleine Rowenta oven en daarom een klein brood gebakken, was voldoende voor lunch 2 personen.

Recept: https://www.youtube.com/watch?v=IqpJFF3A0NE&t=275s (Duits :Y) )

Leuk recept, waarbij het brood maar 1x rijstijd heeft, daarna in een pan met deksel in nog koude oven gaat om te bakken. Heb 1/3 van de ingredienten gebruikt (want mijn pan heeft inhoud 2L)

DyXT3L6.jpg
OEVVIAl.jpg
krwjBkA.jpg
pi_192543784
Het snijden van brood nr 4. ging een stuk beter. Brood echt heel goed af laten koelen en snijden op de zijkant.

Ik heb nu twee mooie (en heerlijke!) broden gebakken van bloem en meel van de 'molen'. Ons jongste zoon blieft geen supermarktbrood meer :D (ik geef hem geen ongelijk). Vandaag heb ik heerlijke bolletjes gebakken met rozijnen, appel en kaneel. Oh wat is dit leuk om te doen!

Ik zal zo wat foto's plaatsen, maar imgur werkt niet echt mee.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 april 2020 @ 22:25:47 #91
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192545047
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 21:30 schreef coccinelle het volgende:
Het snijden van brood nr 4. ging een stuk beter. Brood echt heel goed af laten koelen en snijden op de zijkant.
Zo doe ik het inderdaad ook. Snijden via de zijkant gaat meestal een stuk beter.
pi_192546670
U9XXeB5.jpg
Witbrood met sesamzaadjes

KXKJlcf.jpg
Kruim van het (lichte) volkorenbrood

UwdJR1m.jpg
De bolletjes :9
pi_192548710
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 april 2020 00:02 schreef coccinelle het volgende:
[ afbeelding ]
Witbrood met sesamzaadjes

[ afbeelding ]
Kruim van het (lichte) volkorenbrood

[ afbeelding ]
De bolletjes :9
Mooi hoor ^O^
pi_192557794
Voor bij de tapas:
https://www.lazycatkitchen.com/no-knead-turkish-bread/
Iets te veel meel gebruikt bij het vormen, maar het was ook heeeeeeel plakkerig
k1gsuWd.jpg
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 april 2020 @ 21:04:20 #95
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_192558065
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 20:48 schreef Yinny het volgende:
Voor bij de tapas:
https://www.lazycatkitchen.com/no-knead-turkish-bread/
Iets te veel meel gebruikt bij het vormen, maar het was ook heeeeeeel plakkerig
[ afbeelding ]
Mooie gaten!
pi_192577207
Hoi allemaal!

Ik wil het brood bakken in de oven ook weer eens proberen. In het verleden wel al wat no-knead broden gemaakt (leuk!) en wat gistbroden uit meesterlijk brood van robert proberen te maken (geen succes).

Nu heb ik ook weer wat gelezen en wat youtube-filmpjes bekeken en wil het simpele broodrecept van bakewithjake gaan maken, maar daar heb ik een vraag over.
Hij heeft het over strong white bread flower. Wat is dit en waar is het mee te vergelijken in nederland? Ik neem aan dat het wat anders is dan patentbloem en heb nu wit tarwelbloem van de molen, zou dat ongeveer hetzelfde zijn?

Nu heeft Jack het in dit recept over 64% hydratatie en dit kom ik bij wat lezen wel vaker tegen. Robert maakt in zijn boek broden met een veel lager percentage van ik geloof 54%. 270 gr. water op 500 gr. Bloem. En ergens snap ik dan wel dat mijn broden niet zo goed lukte destijds (ze waren hard en rezen nooit mooi), ik had ook nooit echt een mooi soepel deegje. Zijn er hier mensen die wel succes hebben gehad met de standaard gistbroden van Robert? Ik kan me moeilijk voorstellen dat er in zo'n boek fouten staan, maar het wijkt behoorlijk veel af van veel andere recepten. Of heeft hij gewoonn zulke skills dat hij ook met lagere hydratatiepercentages mooie deegjes kan vormen?

Ik ben erg benieuwd of jullie hier wat meer over kunnen vertellen!

[ Bericht 0% gewijzigd door vivelafete op 12-04-2020 09:44:01 ]
pi_192578676
Strong Bread flower is meel met vrij hoog eiwit gehalte (12 % dacht ik). Ik gebruik daar wel patentbloem voor, aan degene die ik heb van de molen is tarwemout toegevoegd om eiwitgehalte te verhogen
  zondag 12 april 2020 @ 12:23:30 #98
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192579715
Wat is dit toch een aanstekelijk topic!

Hier vandaag zoet gebakken oE2Ypc8_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Appel kaneel broodjes
  zondag 12 april 2020 @ 12:50:18 #99
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_192579982
Oh vergeet m’n no knead rolls helemaal :D

Hk86fRh_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium
pi_192580014
Nice!
Mooie broden zeg!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')