abonnement Unibet Coolblue
  Admin woensdag 13 november 2019 @ 16:46:53 #1
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_189925649
Onder de tv-series van tv-zender The CW, die gebaseerd zijn op superhelden uit de comics van DC en gezamenlijk bekend zijn onder de noemer Arrowverse (naar Arrow, die in 2012 de eerste serie in dit fictieve universum was) is het al enkele jaren gebruikelijk om een crossover tussen de diverse series uit te zenden. In deze crossover komen hoofdfiguren uit de verschillende series bij elkaar in dezelfde afleveringen, en wordt een verhaal verteld dat aansluit bij de series waarvan deze afleveringen onderdeel zijn.

Het begon ooit met 'Flash vs. Arrow', toen in het derde seizoen van Arrow ook het eerste seizoen van The Flash was gestart. In de jaren erna zijn de crossovers steeds groter geworden, omdat er steeds meer series bij kwamen: Supergirl, Legends of Tomorrow en inmiddels ook Batwoman. En soms waren er ook nog kleinere crossovers, zoals World's Finest tussen The Flash en Supergirl of de musical Duet die zich ook tussen die twee series afspeelde.

De crossover van dit jaar werd vorig jaar, aan het einde van de crossover van 2018, aangekondigd door slechts een titelscherm te tonen:

191113_725_la-crisis-en-tierras-infinitas-llegara-al-arrowverso-en-2019-original.jpg

Crisis on Infinite Earths volgt de crossovers Elseworlds (uit 2018) en Crisis on Earth-X (2017). In die eerdere Crisis werd voor het eerst het Crisis-concept uit de comics gebruikt in een multiverse-verhaal en dat was toen al een kleine hint naar wat er komen ging. Het was echter niet de eerste hint; al in de eerste aflevering van The Flash werd een krant-voorpagina uit 2024 getoond waarin werd verwezen naar een 'crisis' en de verdwijning van de Flash:

191113_725_The-Flash-Vanishes-Newspaper-2024-Crisis.jpg

Deze datum is onlangs aangepast naar december 2019, waarmee werd bevestigd dat de Crisis uit het artikel dezelfde is als uit de comics. Maar daarover later meer.

Eerder nog, in het eerste seizoen van Arrow, werd Lyla Michaels geïntroduceerd. Haar comics-versie, genaamd Harbinger, is afkomstig uit Crisis on Infinite Earths, waarin ze werkt voor de Monitor, die vanuit een satelliet het multiversum overziet. Het is, in het begin van de verhaallijn, haar taak om helden van diverse versies van onze planeet en uit diverse tijdperken bijeen te brengen om de Monitor te helpen. Zijn broer, de Anti-Monitor, is namelijk bezig universum voor universum te vernietigen met een golf van antimaterie en daar wil hij iets tegen doen.

191113_725_f24aaeccd2052d6aa138b1ac565efac3.jpg

Met die eerste hints, en nog vele andere die misschien soms niet eens door de kijker zijn opgevallen, heeft het team van Greg Berlanti, de executive producer van al deze series, al vanaf het begin duidelijk gemaakt ambitieus te zijn in de verhalen die ze willen vertellen.

De comic

De comic Crisis on Infinite Earths, geschreven door Marv Wolfman en getekend door George Pérez, verscheen als losse issues in 1985 en 1986 en kwam daarmee uit rond dezelfde tijd als de gevierde comics The Dark Knight Returns van Frank Miller en Watchmen van Alan Moore en Dave Gibbons.

191113_725_Crisis_on_Infinite_Earths_014.jpg

Het verhaal was ontworpen om een probleem op te lossen waar DC Comics steeds meer last van begon te krijgen: in de bijna vijftig jaar aan superheldencomics die de uitgever inmiddels had uitgegeven was er zo veel toegevoegd aan de doorlopende en samenhangende continuïteit dat het onhandelbaar begon te worden. Er waren verschillende versies van dezelfde superhelden en verschillende wijzigingen in de oorsprong van sommige helden waardoor het steeds moeilijker werd om rekening te houden met wat 'canon' was en wat niet. Natuurlijk hielp het wel dat er na verloop van tijd een multiversum was bedacht, waarin vele duizenden versies van ons universum waren die ruimte gaven aan verschillende oorsprongsverhalen en variaties op de bekende helden. Maar toen personages van de ene naar de andere aarde begonnen te reizen werd ook dat moeilijker. Wolfman had een idee: breng gewoon alles weer bij elkaar en maak het simpeler. Annuleer alle alternatieve universa en ga gewoon verder met één hoofduniversum waar er maar één Superman is, met één oorsprong als de laatste overlevende van zijn wereld (daarover later meer!) en niet meer allemaal verschillende Flashes, Wonder Women, et cetera.

Het was een ambitieus doel; na deze Crisis konden lezers alles wat ze eerder hadden gelezen compleet negeren: latere comics zouden uitleggen welke feiten uit het verleden 'nog wel waren gebeurd' en welke uit de geschiedenis waren weggeschreven, en nieuwe verhaallijnen zouden vertellen wat nu de huidige stand van zaken was. Het was de eerste 'company wide reboot' die DC Comics zou doen en zeker niet de laatste. Nog zo recent als 2011 (met een correctie ervan in 2016) gooide DC het roer opnieuw om, om nieuwe lezers aan te trekken die anders niet meer konden volgen welke verhalen er allemaal werden verteld.

Dat multiversum keerde overigens al relatief snel weer terug; in de periode tussen 1986 en 2006 vond DC Comics allerlei manieren om toch verschillende verhalen te kunnen vertellen, zoals alternatieve tijdlijnen (die voor het gemak andere tijdlijnen deden verdwijnen) of het voortbestaan van het 'antimatter universe' waar de Anti-Monitor vandaan kwam. Rondom 2006, eigenlijk al vanaf 2005, begon de uitgever het multiversum echter weer terug te brengen, maar dan op een gecontroleerde manier. Er zouden 52 universa bestaan en daarin zou de uitgever voortaan verder gaan. Hoewel er sindsdien natuurlijk alweer voldoende is gerommeld aan het concept is dat nog steeds de status van het DC Multiverse. De reboot uit 2011 verwijst met de titel 'New 52' zelfs nog letterlijk naar deze status.

Het Arrow-multi-verse

Terug naar de tv-serie. Nadat Smallville in 2011 stopte was er op televisie geen plek waar DC fans hun helden terug konden zien totdat Arrow in 2012, anderhalf jaar later, van start ging. Het was toen nog niet duidelijk dat de makers ideeën hadden om nog meer, op DC gebaseerde, tv-series te lanceren, maar intussen zijn er meer DC-series dan er films zijn in het DC Extended Universe. Sommige series zijn van dezelfde makers, sommige daarvan vallen onder het Arrowverse, sommige series zijn van andere makers, en een enkele daarvan is achteraf bij het Arrowverse gevoegd. Om even een overzicht te geven:

Originele Arrowverse-series
Arrow (2012) (The CW)
The Flash (2014) (The CW)
DC's Legends of Tomorrow (2015) (The CW)
Supergirl (2016) (CBS, daarna The CW)
Batwoman (2019) (The CW)

(Er zijn ook een paar animatieseries die via de website van The CW werden vrijgegeven, maar die zullen we voor het gemak even overslaan.)

Andere DC-series van The CW
Black Lightning (2018)

Andere DC-series
Titans (2018) (DC Universe)
Doom Patrol (2019) (DC Universe)
Pennyworth (2019) (Epix)
Watchmen (2019) (HBO)

Series die na Arrow zijn gestart, maar inmiddels ook alweer zijn gestopt
Gotham (2014-2019) (FOX)
Constantine (2014-2015) (NBC)
Powerless (2017) (NBC)
Krypton (2018-2019) (SyFy)
Swamp Thing (2019) (DC Universe)

Andere semi-DC-series
iZombie (2015-2019) (The CW)
Preacher (2016-2019) (AMC)
Lucifer (2016) (FOX, daarna Netflix)

Zoals je ziet; dat is nogal een lijstje. De bovenste vijf series hebben tot nu toe connecties met elkaar gehad; Supergirl is oorspronkelijk begonnen op een andere tv-zender dan de andere series en die speelt zich dus eigenlijk af in een ander universum dan de andere series, maar het vijftal vormt samen het oorspronkelijke Arrowverse.

Dankzij de introductie van Matt Ryan als John Constantine in een aflevering van het vierde seizoen van Arrow werd de toen al geannuleerde serie Constantine, waarin Ryan dezelfde rol speelde, postuum bij het Arrowverse getrokken. En in Crisis on Infinite Earths komen personages uit Black Lightning voor, een serie die (mede) van dezelfde makers als de Arrowverse-series is, maar zich tot nu toe afzijdig heeft gehouden. Daarmee komt de Arrowverse-serieteller op zeven series.

Het concept van het multiversum is (gelukkig?) nooit toegepast op al bovenstaande series. Natuurlijk komen ze allemaal uit de stal van Warner Bros., de de facto studio achter alle DC-verfilmingen, maar de verschillende productieteams hebben nooit samengewerkt om een gezamenlijke continuïteit op te zetten. Dat zou bij de meeste van die series ook helemaal niet passen, natuurlijk. Maar in een verhaal dat specifiek gaat over het DC Multiverse en de aard ervan kunnen de makers van Crisis natuurlijk wat verder gaan dan ze tot nu toe hebben gedaan, en dat doen ze door series van vóór 2012 te betrekken bij de crossover, al is het maar om werelden te kunnen laten zien om ze vervolgens te laten vernietigen door een golf van antimaterie. (Da's een speculatie van mijn kant, overigens.)

De terugkeer van oude helden

Want met verschillende versies van dezelfde figuren kun je natuurlijk een hoop doen. Natuurlijk, als je twee Supermen in de comics naast elkaar zet moet je iets doen met haarstijl of verschillen in outfits om ze van elkaar te onderscheiden, maar hier kun je gewoon verschillende acteurs gebruiken. En waarom dan niet gewoon acteurs die al bekend zijn uit eerdere DC-verhalen?

De Crisis-crossover kent daarom bijvoorbeeld de terugkeer van Tom Welling als Clark Kent/Superman. Hij is sinds 2011 niet meer gezien, behalve in de Smallville Season 11-comics die DC een tijdje heeft uitgegeven, maar zal samen met Erica Durance (Lois Lane) nog één keer zijn opwachting maken. Dat geldt ook voor Brandon Routh. Hij speelt natuurlijk Ray Palmer in het Arrowverse, maar in 2006 was hij Bryan Singers Clark Kent in Superman Returns. Die film werd nooit vervolgd; Routh werd in 2013 vervangen door Henry Cavill in een reboot van de filmserie, en daarmee bleef het voor hem bij één optreden.

Rouths Superman, die eigenlijk ook Christopher Reeves Superman is omdat Superman Return bedoeld was als een vervolg op Superman 2, zal in de crossover te zien zijn als een oudere Superman. Dat geeft de makers de gelegenheid om een 'oudere Superman' uit de comics te vissen en die in de crossover te plaatsen, namelijk die uit de comic Kingdom Come.

191113_725_Brandon-Routh-Kingdom-Come-Superman-Pose.jpg

En daarmee heeft de crossover dus drie versies van Superman, met de 'originele Superman' uit het Arrowverse, gespeeld door Tyler Hoechlin en zijn Lois, gespeeld door Bitsie Tulloch, als derde versie. Hoechlin en Tulloch waren voor het eerst als Clark en Lois te zien in de vorige crossover, Elseworlds, en zullen vermoedelijk volgend jaar hun eigen serie, getiteld Superman & Lois krijgen. Yup, alweer een nieuwe Arrowverse-serie. Ik noem er zometeen nóg eentje.

Maar Superman is natuurlijk niet de enige oude rot die terug kan keren. De crossover zal een kers op de taart zijn voor Kevin Conroy, die al sinds 1992 bekend is als de (populairste) stem van Batman in diverse animatieseries en -films. Hij maakt een verschijning in Crisis als een oudere versie van Bruce Wayne. Andere oude Bat-gediende Burt Ward, die in de jaren 60 naast Adam West de rol van Dick Grayson/Robin speelde, maakt ook een verschijning, maar het is niet duidelijk of hij Dick speelt, of iemand anders. Verder is er nog Ashley Scott. Zij speelde Helena Kyle/Huntress in de serie Birds of Prey, die van 2002 tot 2003 liep. Helena is de dochter van Bruce Wayne en Selina Kyle, en in de serie werd gehint naar de Burton-versie van de personages. Daarover gesproken: door een foto van Michael Keaton te gebruiken zal de serie hem en zijn versie van Bruce Wayne ook betrekken bij het geheel.

Natuurlijk is het prima mogelijk dat er de komende weken nog meer oudere personages worden bekendgemaakt; zeker als de acteurs slechts worden gevraagd voor 'sterfscènes' of vergelijkbare korte fragmenten is het natuurlijk makkelijk om de oude gezichten te blijven toevoegen zonder overvolle afleveringen te krijgen.

Sowieso zijn er allerlei onbevestigde geruchten, zoals een verschijning van Tom Ellis als Lucifer (hij zou op de set zijn gespot maar ontkent zijn betrokkenheid zelf) of castleden van de DC Universe-serie Titans, maar zulke verschijningen kunnen geen 'even snel tonen en dan hun universum vernietigen'-cameo's zijn omdat die series natuurlijk gewoon nog bestaan.

Het verhaal van Crisis on Infinite Earths

Zoals gezegd is de crossover gebaseerd op de gelijknamige comic. Maar natuurlijk is het verre van een 1-op-1 verfilming, want het Arrowverse heeft 'slechts' vijf tv-series, geen overmatig complexe verzameling van verhalen, geen vijftigjarige geschiedenis en geen massa's superhelden en onduidelijke dubbele versies met verwarrende oorsprongsverhalen. Er hoeft eigenlijk niets opgeruimd te worden in dit multiversum, zelfs niet met de tijdreisperikelen uit Legends of Tomorrow of de gebeurtenissen van Flashpoint (die overigens vernoemd is naar het comics-evenement waar in 2011 die New 52 uit ontstond).

Dat betekent dat er misschien wel niet zo veel zal veranderen en het verhaal hoofdzakelijk de strijd tegen de Anti-Monitor zal zijn met als resultaat een wereld waarin de series gewoon hun verhalen kunnen vervolgen (of een twist hierop; Arrow en The Flash zijn inmiddels begonnen twijfel te zaaien over de bedoelingen van de Monitor). Want immers; met uitzondering van Arrow gaan alle series volgend jaar gewoon door, en vanuit Arrow komt er misschien ook nog een spinoff, getiteld Green Arrow and the Canaries, gebaseerd op de jongere personages uit seizoen 7 en 8.

Dus ja, wat zijn dan wel de gevolgen van deze crossover? Het zou natuurlijk prima kunnen zijn dat ook in deze versie van het verhaal het resultaat is dat het multiversum verdwijnt en alles gewoon op één wereld speelt. Dat zou de grens tussen het huidige Earth-1 (waar alles behalve Supergirl zich afspeelt) en Earth-38 (waar in theorie straks ook Superman & Lois zich afspeelt) wegnemen en het makkelijker maken om verhalen te combineren, maar het is op dit moment in de diverse series ook al niet zo'n probleem om van wereld naar wereld te springen, dus wat merken we daarvan? De inwoners van dat ene universum zullen misschien zowel The Flash als Superman en Supergirl kennen, in plaats van slechts de één of de ander. Daar kunnen de schrijvers misschien iets mee doen.

Nee, de echte impact zou op het persoonlijke vlak moeten liggen en niets heeft een zo enorme persoonlijke impact als het verlies van een dierbare. Er moeten dus personages verdwijnen. En eigenlijk is dat al gebeurd; hoewel de Crisis-crossover pas in december wordt uitgezonden, zijn de acties van de Anti-Monitor al zichtbaar: enkele weken geleden verdween in een aflevering van Arrow het parallelle universum Earth-2, dat oorspronkelijk voorkwam in The Flash en waar enkele terugkerende personages uit die serie oorspronkelijk vandaan kwamen of ten tijde van de vernietiging mogelijk nog steeds woonden.

In de comic zijn veel personages overleden. De meest relevante voor deze verfilming zijn Kara Zor-El en Barry Allen. Omdat Superman weer de enige overlevende van Krypton werd kon hij niet langer zijn nichtje als sidekick hebben, wat betekende dat hij afscheid van haar moest nemen. Dit leverde in de comic het iconische beeld op van Kal-El met een overleden Kara in zijn armen. Een beeld dat in 2016 voor een promotiefoto voor Supergirl werd nagespeeld, zij het buiten een Crisis-context:

191113_725_SUPERGIRL-CRISIS-COVER.jpg

Supergirl zal echter niet het loodje leggen in deze Crisis, is de verwachting. Zij is de hoofd- en titelfiguur van haar eigen serie en het abrubt en onaangekondigd beëindigen van een tv-serie om een punt in een verhaallijn te kunnen maken zal niet snel gebeuren. Hetzelfde geldt voor Barry Allen. Hij kwam om het leven in de comics-Crisis tijdens het gevecht tegen de anti-monitor en zou vele jaren afwezig blijven uit de comics:

191113_725_Crisis-on-Infinite-Earths-8-1985.jpg

Het verdwijnen van Barry op deze manier is inmiddels in dit seizoen van The Flash ook al getoond; in een aflevering reist Barry naar de dag ná de Crisis om te zien hoe de wereld eruit ziet, en de kijkers zien hem daarin verdwijnen op een manier die de comics nabootst. Maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren? Zijn verdwijning is natuurlijk al een focuspunt sinds die eerste aflevering in 2014, maar ook Barry is de hoofd- en titelfiguur van zijn eigen serie, dus het is onwaarschijnlijk dat deze versie van The Flash op dezelfde manier verdwijnt, of op z'n minst dat hij langer dan een paar afleveringen wegblijft. Aan de andere kant is hij al een aantal keer bijna of helemaal al dan niet definitief verdwenen en toch weer teruggekomen; het zou interessant zijn om Barry eens echt voor een langere tijd te laten verdwijnen. Maar ja, de serie heet The Flash...

De meer logische keuze voor een overlijden is natuurlijk Oliver Queen, de (huidige?) Green Arrow. De naamgever van het Arrowverse stopt dit seizoen na tien afleveringen - dat is ná de Crisis - en de verhaallijn draait volledig om Olivers rol tijdens de Crisis. Hij verwacht te sterven en zijn kinderen in de toekomst kennen hem als 'verdwenen' in hun jeugd. Maar hoe gaat zijn serie verder in de paar afleveringen die nog na de Crisis volgen? En is dat een bevredigend einde voor de serie? Het lijkt juist een misleiding. Immers; hoe langer een sci-fi tv-serie roept dat een personage onherroepelijk zal overlijden, hoe zekerder het is dat die persoon nog lang en gelukkig zal leven. Misschien krijgt Ollie dus wel gewoon een happy end...

Maar wie gaat er dan dood? Makkelijke keuzes: een versie van Harrison Wells (Tom Cavanagh speelt naast Wells ook Pariah, een personage uit Crisis dat onbedoeld medeverantwoordelijk is voor de vernietiging van vele universa - is Pariah een versie van Wells?) is niet lastig; er zijn er toch talloze. Of niet? Want als er maar één universum overblijft, verdwijnen ook de alternatieve versies van Harrison Wells. Het wordt dan tragischer om Cavanagh een sterfscène te zien spelen, want mogelijk keert hij dan niet terug.

Iedereen in Arrow die niet terugkeert in de spin-off is natuurlijk ook een doelwit. Niemand wordt echt gemist als de serie toch afloopt en een goede dood daar kan een dramatische impact hebben op de achterblijvers in de laatste afleveringen (en ja, dat geldt net zo goed voor Oliver, natuurlijk). Maar ja, het is natuurlijk gewoon gokken. Verliezen we Ray Palmer? (Brandon Routh stopt er dit seizoen mee, maar Legends of Tomorrow moet nota bene nog beginnen dit seizoen). Verliest Danielle Panabaker één van haar alter-ego's (Caitlyn of Frost)? Worden bekende personages misschien vervangen door alternatieve versies?

Roep maar wat; alles kan. :P

De afleveringen

Deze crossover is er niet eentje die begint bij de eerste crossover-aflevering en eindigt bij de laatste; zoals gezegd is de Crisis al bezig in afleveringen van Arrow en The Flash en met de introductie van The Monitor en Psycho-Pirate tijdens de Elseworlds-crossover van vorig jaar is het eigenlijk vorig jaar al begonnen. Maar de echte crossover-afleveringen zijn er vijf (één in het tijdslot van elke serie) en die worden op deze dagen uitgezonden op The CW:

Aflevering 1: Supergirl 5x09, 9 december 2019
Aflevering 2: Batwoman (afleveringnummer onbekend), 9 december 2019
Aflevering 3: The Flash 6x09, 10 december 2019
Aflevering 4: Arrow 8x08, 14 januari 2020
Aflevering 5: DC's Legends of Tomorrow (non-seizoensaflevering), 14 januari 2020

In Nederland kunnen we de crossover niet volledig 'live' en legaal meekijken: Batwoman heeft in Nederland (nog?) geen tv-zender of streamingdienst. Maar daar hebben creatieve kijkers vast wel een oplossing voor. De rest is te zien op Netflix; meestal 1 of 2 dagen na de uitzending, behalve Arrow, dat er doorgaans vijf dagen over doet om op Netflix te verschijnen.

Black Lightning doet half mee aan de crossover: Cress Williams zal de rol spelen in de Crisis, maar er worden geen afleveringen van de serie gewijd aan het verhaal. En seizoen 3 van de serie is sowieso mysterieus nog steeds niet op de Nederlandse Netflix te zien, ondanks de (nogal betekenisloze) 'Netflix Original'-status.

En verder?

Het Arrowverse is zeven jaar oud en doet nu al dé crossover der crossovers. Of niet? De term 'crisis' is door DC meerdere keren gebruikt. Deze Crisis was toen de eerste van drie 'grote' en werd gevolgd door Infinite Crisis en Final Crisis (maar dat zijn niet de enige drie crises). Daarna zijn de grote crossovers andere titels gaan dragen, zoals bijvoorbeeld Flashpoint. Natuurlijk blijven de productieteams jaarlijks crossovers doen; in potentie kan het volgend jaar weer vijf of meer series bij elkaar brengen. Misschien worden de plannen ervoor nu al gemaakt en zien we er in de Crisis alvast een hint van.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 13 november 2019 @ 17:21:45 #2
194233 Friday12
Originele kloon
pi_189926078
ben wel benieuwd.. maar ook geirriteerd dat ze er weer een maand tussen laten zitten :')
  woensdag 13 november 2019 @ 19:12:00 #3
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_189927731
Mooi verhaal mijn complimenten, wordt wel gaaf lijkt me!
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Moderator woensdag 13 november 2019 @ 21:07:25 #4
9859 crew  Karina
Woman
pi_189929826
[i]Wauw mooi verhaal geworden Breuls! Nu snap ik het tenminste weer (een beetje) want ze maken het wel wat ingewikkeld.

Uit je hele verhaal heb ik even 1 zinnetje eruit gepikt:

quote:
99s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:46 schreef Breuls het volgende:
Hij maakt een verschijning in Crisis als een oudere versie van Bruce Wayne.
Wat ik soms zo verwarrend vindt is dat sommige personages in verschillende van de series door iemand anders worden gespeeld. In Titans wordt de oudere Batman namelijk door iemand anders gespeeld (wist je wel natuurlijk gok ik ;) ) namelijk door Iain Glen.


Als je meerdere series volgt is dat af en toe best lastig :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 13 november 2019 @ 21:43:38 #5
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_189930469
Natuurlijk weet ik dat. :P

Titans is een losstaande productie; misschien dat ze samenwerken voor een cameo in de crossover, maar ik denk het niet. En dus kan Glen geen Wayne spelen in Crisis.

Maar de meer simpele verklaring is natuurlijk dat het leuk is om oude namen terug te halen. En voor Conroy is het volgens mij de eerste keer dat hij in beeld is. Dat maakt het wel bijzonder.

En ja, het is verwarrend. Maar film/tv is natuurlijk een medium dat afhankelijk is van acteurs. In de comics moeten de tekenaars gewoon zorgen dat Batman op Batman lijkt, maar in live action ben je afhankelijk van wie je kunt krijgen. Dat maakt een crossover op tv ook veel moeilijker; het leuke van meerdere Supermen is dat je ze naast elkaar ziet en je weet wie ze waren vóór deze crossover, maar in de comics zouden ze gewoon (ongeveer) hetzelfde gezicht hebben zodat je weet dat het dezelfde persoon is.

(Dat is best specifiek nog trouwens; ik las ooit een verhaal waarin Clark de outfit van Bruce aantrok en andersom, en het was duidelijk zichtbaar dat Batman eigenlijk Superman was en andersom.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator woensdag 13 november 2019 @ 23:04:13 #6
9859 crew  Karina
Woman
pi_189931742
Ik kwam nog wat tegen: in Supergirl is er sprake van Leviathan en ik dacht al waar ken ik dat van. Dit komt ook al voor in agent Carter wat veel eerder speelt. Vraag me af of dit nog ergens iets met de crisis te maken gaat hebben of dat het twee verschillende dingen zijn.

Wat je hierboven zegt klopt natuurlijk wel maar soms denk ik het dat is die en die helemaal niet :') dat is de verkeerde Batman of Superman of wie dan ook.

Lex Luthor is bijvoorbeeld voor mij toch die uit Smalville.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 13 november 2019 @ 23:28:17 #7
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_189932099
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2019 23:04 schreef Karina het volgende:
Ik kwam nog wat tegen: in Supergirl is er sprake van Leviathan en ik dacht al waar ken ik dat van. Dit komt ook al voor in agent Carter wat veel eerder speelt. Vraag me af of dit nog ergens iets met de crisis te maken gaat hebben of dat het twee verschillende dingen zijn.

Wat je hierboven zegt klopt natuurlijk wel maar soms denk ik het dat is die en die helemaal niet :') dat is de verkeerde Batman of Superman of wie dan ook.

Lex Luthor is bijvoorbeeld voor mij toch die uit Smalville.
Agent Carter is van Marvel dus lijkt me puur toevallig ;)
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Moderator woensdag 13 november 2019 @ 23:36:26 #8
9859 crew  Karina
Woman
pi_189932192
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 23:28 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Agent Carter is van Marvel dus lijkt me puur toevallig ;)
nou juist daarom leek het me niet toevallig!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin donderdag 14 november 2019 @ 08:06:58 #9
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_189934042
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2019 23:04 schreef Karina het volgende:
Ik kwam nog wat tegen: in Supergirl is er sprake van Leviathan en ik dacht al waar ken ik dat van. Dit komt ook al voor in agent Carter wat veel eerder speelt. Vraag me af of dit nog ergens iets met de crisis te maken gaat hebben of dat het twee verschillende dingen zijn.
Over Leviathan zei ik in het Flash-topic ook dit:
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:19 schreef Breuls het volgende:
Leviathan heeft er niks mee te maken. Althans. dat denk ik niet; in de comics is het een criminele organisatie die voortkomt uit de League of Assassins en zijn het dus geen cosmische wereldvernietigende figuren. Het kan natuurlijk dat ze dat hier anders doen, maar voor zover ik kan inschatten is Leviathan gewoon de story arc voor dit seizoen van Supergirl en staat het los van de Crisis.
De organisatie is overigens opgericht door Talia Al Ghul (en kwam dus eerst voor in een Batman-verhaallijn), maar ik denk niet dat zij er hier ook achter zit (want andere aarde, en zo - maar goed, dat kan na de Crisis anders zijn).

Dat de naam ook in Marvel langskomt is mogelijk; het is oorspronkelijk de naam van een bijbels zeemonster.

quote:
Wat je hierboven zegt klopt natuurlijk wel maar soms denk ik het dat is die en die helemaal niet :') dat is de verkeerde Batman of Superman of wie dan ook.

Lex Luthor is bijvoorbeeld voor mij toch die uit Smalville.
Het zal voor meer mensen verwarrend zijn. Net als dat Tyler Hoechlin en Henry Cavill tegelijk de "huidige Superman" zijn (vergelijkbaar met hoe Welling en Routh dat in zekere zin ook tegelijkertijd waren), of Ezra Miller en Grant Gustin allebei Barry Allen spelen. Of hoe in de ene film Christian Bale Batman is (of was, want in zijn laatste film geeft hij het stokje aan Joseph Gordon-Levitt) en in de volgende is het ineens Ben Affleck. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Public Relations / Redactie Film donderdag 14 november 2019 @ 17:05:04 #10
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_189940734
Mooi verhaal.
Ik ben eigenlijk gestopt met de series maar wil deze crossover wel zien.
Deze recap zal vast helpen want kennelijk speelt er al heel wat. Jammer dat ik de build-up mis maar ja, keuzes ;)

Er is vast ergens een Youtube-video tegen die tijd :)
  Admin woensdag 20 november 2019 @ 15:12:59 #11
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190038491
Nieuwe foto's, van de site van DC.


























































Op één van de foto's zien we Clark, Lois en hun kind. Laten we aannemen dat het een jongetje is en hij Jonathan Samuel Kent heet, vernoemd naar zijn opa's.

Jon Kent is in de comics inmiddels opgegroeid tot de nieuwe Superboy. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 20 november 2019 @ 15:33:25 #12
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190038715
Het lijkt trouwens wel alsof Bruce Wayne de outfit van de (Anti)-Monitor aan heeft. Wat zou dat betekenen?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator woensdag 20 november 2019 @ 15:39:41 #13
9859 crew  Karina
Woman
pi_190038796
Nice. Ik hoop dat er een bom op het hoofd van Iris valt.
Wie is dat met het witte jasje aan? Niet Frost toch?
En er speelt dus TOCH iemand uit Lucifer mee, 'Smallville'.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 20 november 2019 @ 16:02:03 #14
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190039150
Die met dat witte jasje is Lois Lane, gespeeld door Elizabeth Tulloch. Zij was vorig jaar ook al even in de crossover te zien en zal natuurlijk ook Lois spelen in Superman & Lois.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator woensdag 20 november 2019 @ 16:11:44 #15
9859 crew  Karina
Woman
pi_190039266
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 16:02 schreef Breuls het volgende:
Die met dat witte jasje is Lois Lane, gespeeld door Elizabeth Tulloch. Zij was vorig jaar ook al even in de crossover te zien en zal natuurlijk ook Lois spelen in Superman & Lois.
Ah dat was ik alweer vergeten. Ik vind het wel tof hoor zo al die 'helden' bij elkaar. Ik vind alleen Superman niet zo leuk, weet niet precies waarom.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 20 november 2019 @ 16:19:59 #16
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190039358
De acteur of Superman zelf?

Hij is een beetje apart; niet direct mijn favo Kal-El qua uitstraling, maar hij speelt het wel geinig. Ik zou het alleen wel leuk vinden als ze wat aan zijn outfit doen. De kostuums met kapes in het Arrowverse krijgen allemaal een beetje hetzelfde tintje, met de cape die aan de voorkant van de schouders vastgemaakt wordt:






Ik vind dat een beetje stom. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator woensdag 20 november 2019 @ 16:22:39 #17
9859 crew  Karina
Woman
pi_190039394
De acteur, niet Superman zelf :P Hij heeft meer een James Bond hoofd :D
dat van de kostuums was me niet opgevallen, ik vind het wel grappig eigenlijk, stiekem allemaal hetzelfde kostuum.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 20 november 2019 @ 16:28:54 #18
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190039480
Nou ja, het maakt het wat ongeloofwaardig. De outfit van Supergirl is nu door Brainiac-5 gemaakt. Heeft hij het afgekeken bij Mon-El en Superman? Want anders is het wel heel toevallig.

Dat had ik eerder al bij de riem van haar outfit; die was door Winn gemaakt, maar bijna exact hetzelfde als bij Alura, terwijl Winn dat natuurlijk helemaal niet wist:



Op zo'n moment word ik uit het verhaal gehaald omdat ik zie dat de ontwerper daar niet over heeft nagedacht. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 20 november 2019 @ 21:04:27 #19
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_190043383
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2019 16:28 schreef Breuls het volgende:
Nou ja, het maakt het wat ongeloofwaardig. De outfit van Supergirl is nu door Brainiac-5 gemaakt. Heeft hij het afgekeken bij Mon-El en Superman? Want anders is het wel heel toevallig.

Dat had ik eerder al bij de riem van haar outfit; die was door Winn gemaakt, maar bijna exact hetzelfde als bij Alura, terwijl Winn dat natuurlijk helemaal niet wist:

[ afbeelding ]

Op zo'n moment word ik uit het verhaal gehaald omdat ik zie dat de ontwerper daar niet over heeft nagedacht. :P
Ik ben verliefd :P
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Admin donderdag 21 november 2019 @ 11:48:49 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190050190
Da's niet echt een inhoudelijke reactie. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 24 november 2019 @ 03:55:41 #21
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_190093380
Poster:

  zondag 24 november 2019 @ 18:57:24 #22
429573 KingRadler
A real Zionist
  Moderator woensdag 4 december 2019 @ 10:53:34 #23
9859 crew  Karina
Woman
pi_190262117
Gisteren in de aflevering van Supergirl was er in de laatste beelden al iets te zien. Harrison Wells drukte op een paar vreemde knoppen (ik moest denken aan Stargate) en verdween in een flits van licht. En the monitor kwam even een gesprekje voeren met Jon Jonzz.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 4 december 2019 @ 11:28:02 #24
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190262590
De scène met Nash Wells zat ook in Batwoman, dus ik verwacht die in alle afleveringen (dus straks ook in Flash en Arrow).

Novu had ook Luthor ergens standby staan. Dat moest nog even snel verklaard worden natuurlijk.

Het is begonnen! :P

(En ik ben nog helemaal niet ver genoeg met het herlezen van het boek. :{)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin donderdag 5 december 2019 @ 11:29:32 #25
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190280143


Dit is de headerafbeelding die de series nu op Facebook gebruiken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 6 december 2019 @ 18:23:20 #26
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_190300850
Wells was dus in elke aflevering.

Wanneer 1ste aflevering op Netflix?
  vrijdag 6 december 2019 @ 22:26:07 #27
429573 KingRadler
A real Zionist
  Admin zaterdag 7 december 2019 @ 11:59:14 #28
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190310423
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 december 2019 18:23 schreef KingRadler het volgende:
Wells was dus in elke aflevering.

Wanneer 1ste aflevering op Netflix?
Dinsdag
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 7 december 2019 @ 13:52:29 #29
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190311522
Een scene uit Crisis staat als sneak peek online:

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190342283
1e aflevering van Crisis was zeer tof!! Dat einde...
  Moderator maandag 9 december 2019 @ 12:45:39 #31
9859 crew  Karina
Woman
pi_190342413
quote:
De Crisis on Infinite Earths-crossover is een van de meest ambitieuze crossovers die er zijn. Maar als je dacht dat we al iedereen kennen die in de crossover te zien is, dan vergis je je. Producent Marc Guggenheim belooft dat er nog zes (!) cameo’s zijn die we niet kennen.

Ik weet dat er ten minste zes personages te zien zijn in de eerste drie uur, die we niet aangekondigd hebben. En ik werk nog altijd aan meer cameo’s voor de laatste twee uur. Natuurlijk hebben we er al heel wat aangekondigd, maar ik wil dat het publiek kan kijken en alsnog verrast wordt. Dus er zijn een aantal verrassingen die we geheim hebben weten te houden. En bepaald niet eenvoudig, kan ik je zeggen.”
Bron

Ik ben heel benieuwd wie dat zullen zijn.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin maandag 9 december 2019 @ 14:41:50 #32
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190344507
Leuk leuk leuk. Een paar verrassingen bewaren, daar hou ik wel van.

Overigens schreef de New York Times een stuk over de Crisis:

A ‘Crisis’ Brings Together Many DC Comics Heroes

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 9 december 2019 @ 14:42:14 #33
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190344518
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 12:37 schreef Jaytje07 het volgende:
1e aflevering van Crisis was zeer tof!! Dat einde...
Ik denk dat ik op z'n minst wacht tot ik er twee achter elkaar kan kijken, dus morgen, voordat ik eraan begin. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 9 december 2019 @ 15:28:30 #34
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_190345519
Ik kan pas morgen 1ste aflevering zien... :(
pi_190360384
Ik volg alleen arrow.. haha.. maar moet nu deze volgorde aanhouden vernam ik.

Aflevering 1: Supergirl 5x09, 9 december 2019
Aflevering 2: Batwoman (afleveringnummer onbekend), 9 december 2019
Aflevering 3: The Flash 6x09, 10 december 2019
Aflevering 4: Arrow 8x08, 14 januari 2020
Aflevering 5: DC's Legends of Tomorrow (non-seizoensaflevering), 14 januari 2020

Supergirl maar eens opzoeken op netflix.
© Copyright TryX, 2006-2017 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer: Typfouten en geen gebruik van leestekens, hoofdletters en onzin voorbehouden.
  Admin dinsdag 10 december 2019 @ 12:41:04 #36
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190361187
Vernam je? In de OP, bedoel je? :P

Supergirl kun je idd op Netflix doen, net als delen 3, 4 en 5. Alleen Batwoman moet je even illegaal van je oma in de VS lenen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 10 december 2019 @ 14:27:06 #37
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190362553
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190364748
Haha idd. Is er al bekend welke aflevering bij batwoman het is?
© Copyright TryX, 2006-2017 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer: Typfouten en geen gebruik van leestekens, hoofdletters en onzin voorbehouden.
  dinsdag 10 december 2019 @ 20:17:38 #39
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_190367666
RIP
pi_190370307
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2019 17:17 schreef TryX het volgende:
Haha idd. Is er al bekend welke aflevering bij batwoman het is?
Aflevering 9. Seizoen 1
  dinsdag 10 december 2019 @ 22:04:53 #41
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190370354
Waar kan ik Batwoman kijken? :(
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin woensdag 11 december 2019 @ 07:57:30 #42
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190374843
quote:
9s.gif Op dinsdag 10 december 2019 22:04 schreef Notorious_Roy het volgende:
Waar kan ik Batwoman kijken? :(
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 12:41 schreef Breuls het volgende:
Alleen Batwoman moet je even illegaal van je oma in de VS lenen.
:P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 11 december 2019 @ 07:57:44 #43
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190374846
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2019 17:17 schreef TryX het volgende:
Haha idd. Is er al bekend welke aflevering bij batwoman het is?
Die van deze week natuurlijk. :D
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 11 december 2019 @ 08:08:52 #44
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190374931
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2019 07:57 schreef Breuls het volgende:

[..]

[..]

:P
Maar ik heb de adressen van mijn oma niet meer :') Sinds de introductie van Netflix heb ik niets meer hoeven lenen van oma.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin woensdag 11 december 2019 @ 08:13:00 #45
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190374954
Heb inmiddels de eerste twee gekeken. Daar gaat deze post over, dus stop met lezen als je nog moet kijken.

Vond het erg leuk, maar het voelt minder aan als een geheel dan de vorige crossovers. Ik denk dat dat komt door het grotere team en doordat het verhaal, eigenlijk net als in de comic, vereist dat de groep opgesplitst wordt in kleinere missies. Daar komen dan hier nog een paar persoonlijke verhalen bij, en zo wordt het een beetje een allegaartje.

Maar wel een leuk allegaartje. De openingscameo’s waren erg leuk; ik herkende volgens mij niet eens iedereen, maar het is leuk om te zien dat Titans toch een cameo heeft (maar werd hun universum nou vernietigd?) en Burt Ward, oftewel Robin uit de jaren 60, was natuurlijk ook niet te missen.

Het verhaal zelf neemt een aantal details over uit de comic; Lyla is natuurlijk Harbinger. Haar outfit lijkt goed op dat uit de comic, net als bij Pariah (Nash Wells), die ook in deze versie blijkbaar de veroorzaker van de crisis is. Pariah in de comic heeft ook onbedoeld de Anti-Monitor de mogelijkheid gegeven te doen wat hij doet en als straf moet hij universum na universum toekijken hoe het wordt vernietigd. Harbinger heeft in de comic ook diverse functies, en zonder die te spoilen hint het einde van aflevering 2 ernaar dat haar verhaallijn hier ook gevolgd wordt. De toren die de antimateriegolf moet tegenhouden komt ook uit de comic, met volgens mij dezelfde functie en dezelfde vliegende schaduwen. Dus tot nu toe volgen ze mooi een Arrowverse-versie van het Crisis-verhaal.

Maar dan krijg je natuurlijk de invulling door de castleden en die verschilt veel meer. Zoals verwacht, natuurlijk. Ik vond het leuk om Tom Welling nog een keer te zien als Clark. Na Dean Cain, die ik keek toen ik jong was, heb ik hem toch het meeste gezien als Clark omdat Smallville natuurlijk tien jaar liep. Leuk dat hij zijn “krachten opgegeven” heeft; dat is wel ‘des Smalvilles’ omdat dat soort geintjes daar wel eens werden uitgehaald, maar ook omdat Welling zo alsnog geen Superman-outfit hoeft te dragen.

Superman vs Superman: leuk. Een beetje tv-kwaliteit wel, natuurlijk. Het leent wat elementen uit Kal vs Zod in Man of Steel en dat is wel geinig. Heeft iemand kunnen zien of dat Daily Planet-gebouw overeenkomt met het gebouw uit Superman Returns?

Evil Batman. Interessant. Hier zal niet iedereen blij mee zijn; tonen ze eindelijk een Batman in het Arrowverse, is het er eentje die van het pad af is. En nota bene zijn Superman heeft omgelegd. Maar het is een originele invalshoek en eentje die niet zo vaak onderzocht wordt rondom dit personage. En dat vind ik wel wat toevoegen. Interessant ook dat Kate een stukje Kryptonite heeft; Batman heeft dat natuurlijk altijd, just in case, in huis, maar Kate is Bruce niet, dus waarom heeft zij dit nu meegenomen?

Al met al vond ik het dus leuk. Vandaag of morgen de derde aflevering en dan denk ik dat ik in januari een avondje alle vijf achter elkaar doe, als de rest uit is.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 11 december 2019 @ 08:13:25 #46
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190374956
quote:
10s.gif Op woensdag 11 december 2019 08:08 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Maar ik heb de adressen van mijn oma niet meer :') Sinds de introductie van Netflix heb ik niets meer hoeven lenen van oma.
Misschien kun je het adres lenen van je neef. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190379636
Crisis on infinite cameos is wel vermakelijk tot nu toe, maar ook niet meer dan dat. Die crossovers zijn altijd zo rommelig en nu, met deze hoeveelheid aan geforceerde cameo en fan service, is het wat teveel van het goede.

Batwoman ook geen fan van (matige casting, slechte show) en degene die Alan van Two and a half men ooit heeft gecast als Lex Luther is compleet incompetent.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  woensdag 11 december 2019 @ 18:48:23 #48
194233 Friday12
Originele kloon
pi_190383720
Tom Welling _O_
pi_190385953
De 2de aflevering staat op YouTube

Had het toevallig gevonden was aan het zoeken naar een samenvatting ofzo want kan de 2de niet kijken maar nu wel😁

Snap soms niet wie wie is want volg eigenlijk alleen the flash nog en legends
pi_190391767
Gelukkig heb ik een Android mediabox aan de tv hangen, zodat ik gisteren ook Batwoman heb kunnen kijken. Vandaag of morgen The Flash kijken en dan wachten tot januari.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
pi_190398843
Mis ik iets zeer belangrijks als ik de aflevering van Batwoman niet zie?
  Admin donderdag 12 december 2019 @ 15:26:08 #52
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190399276
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:56 schreef Koningin het volgende:
Mis ik iets zeer belangrijks als ik de aflevering van Batwoman niet zie?
Je mist éénvijfde van het verhaal, dus ja, dat lijkt me wel. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190399657
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:56 schreef Koningin het volgende:
Mis ik iets zeer belangrijks als ik de aflevering van Batwoman niet zie?
De aflevering van batwoman stond gisteren nog op YouTube weet niet of dat nu nog zo is
pi_190400668
De twee Aftermath shows van Crisis. Met DC fan Kevin Smith als host.


You can't have everything. Where would you put it?
- Steven Wright
pi_190404154
HAH! Dus toch!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  Moderator vrijdag 13 december 2019 @ 00:21:02 #56
9859 crew  Karina
Woman
pi_190410418
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 20:10 schreef Albert86 het volgende:
HAH! Dus toch!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
beste scène uit de cross over!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_190411762
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:21 schreef Karina het volgende:

[..]

beste scène uit de cross over!
Nou, dat weet ik niet, maar wel grappig dat hij toch met een smoes de media wijs maakte alleen op bezoek te zijn bij een vriend.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  vrijdag 13 december 2019 @ 20:34:32 #58
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190424124
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:56 schreef Koningin het volgende:
Mis ik iets zeer belangrijks als ik de aflevering van Batwoman niet zie?
Ik heb 'm geskipt en zat af en toe van 'okay, blijkbaar is dit gebeurd', maar heel verwarrend is het niet. Einde van aflevering drie vond ik trouwens wel tof! Leuke twist met Lex.

Soms is het wel een beetje erg MCU-achtig, zeker met de manier waarop alles en iedereen vergaat natuurlijk. Maar goed, zelfs Nintendo gebruikte een dergelijke manier in hun Smash Ultimate-trailer.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin zaterdag 14 december 2019 @ 09:41:54 #59
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190431795
Nou, in de comic worden niet alle universa vernietigd, dus dat is in deze serie anders. Ik denk ook niet dat aan het einde van de rit er weer één universum over is. Ik realiseerde me dat we al vroeg wisten dat verloren universa teruggebracht konden worden, want in aflevering 1 verging de wereld van Titans en die serie loopt natuurlijk gewoon nog. Ook de aarde van Black Lightning is blijkbaar weg, maar de serie niet, dus die komt gewoon terug.

En voor wie dat nog niet doorhad werd dat natuurlijk duidelijk tijdens het verdwijnen van het laatste universum. Die moet terug, want anders is er geen plek meer om nieuwe verhalen te vertellen. :P

Deel drie zet het verhaal een beetje op vergelijkbare wijze voort als de eerste twee. Lyra komt inderdaad de Monitor omleggen; in de comic had hij dat voorzien en was het onderdeel van zijn plan. Geen idee hoe dat hier loopt.

Leuke cameo’s: Birds of Prey’s Ashley Scott kreeg voor haar rol zelfs even een on screen credit. Kent iemand die serie eigenlijk nog? Liep heel kort in het vorige decennium, werd na het eerste seizoen geannuleerd. En natuurlijk Lucifer: Earth-666. Leuk. :P Wat ik ook geinig vond was het fragment uit The Flash 1990 met een jonge John Wesley Shipp. Ik heb die serie nooit gezien, maar het is tof hoe ze dat echt onderdeel van dit multiversum maken door er ook een flashback van te laten zien.

Ben benieuwd naar de rest. Ik denk dat ik het verhaal minder indrukwekkend vind dan ik had gehoopt, dus dat is misschien een beetje een teleurstelling, maar het is toch wel leuk om te zien.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190432421
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 15:57 schreef Vinture het volgende:

[..]

De aflevering van batwoman stond gisteren nog op YouTube weet niet of dat nu nog zo is
Ik vind alleen nog maar een vreemde die ik niet vertrouw omdat ik creditcard gegevens moet geven.
  Moderator zaterdag 14 december 2019 @ 22:32:55 #61
9859 crew  Karina
Woman
pi_190445322
Het verhaal is mij eerlijk gezegd te ingewikkeld, met al die Dark Matter, ingewikkelde dingen die Lena aan het doen was, etc. Maaar alle helden bij elkaar vind ik wel tof. Ik gok dat als de Legends er straks bijkomen dat alles met een tijdsprong weer teruggedraaid wordt. \\
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_190457974
Stargirl komt er ook bij. Trailer staat op YouTube. Je moet eerst alle series kijken voor je Crisis kijkt toch?
  zondag 15 december 2019 @ 19:24:55 #63
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_190461982
Een aardig iemand hier die kan aangeven wat de juiste volgorde is van al deze series (als ik hier aan wil gaan beginnen)...? O-)

Of maakt dit niet uit? Om deze crossovers te snappen straks?

[ Bericht 13% gewijzigd door RubenSosa op 15-12-2019 19:29:57 ]
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  zondag 15 december 2019 @ 21:25:32 #64
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_190465294
Ik ben niet helemaal bekend met al de series. Ik ben zowel bij Flash als bij Arrow een seizoen of 3 geleden afgehaakt omdat ze geëvolueerd waren van superheldenseries op The CW naar CW-reeksen met superhelden. Daarnaast heb ik ook wel eens een aflevering van Batwoman gekeken en daar hartelijk om gelachen. Ik ben wel vrij bekend met de gelijknamige COIE comic, die ik erg leuk vond. Het was 1 van de eerste DC-dingen die ik las, zo heb ik dat universum leren kennen, ook al begreep ik er in 't begin uiteraard vrijwel niets van.

Persoonlijk vind ik deze TV-versie bewonderenswaardige, ambitieuze en vermakelijke onzin. Het is niet al te best, maar dat stoort ook niet echt. Grootste probleem is volgens mij dat de comic begon met een verhaal en toen dat er was, werd het pas volgepropt met personages. Hier lijken ze te zijn begonnen met een karrenvracht aan cameo's, die daarna gekunsteld aan elkaar werden gebreid. Ik probeer er niet te veel bij na te denken, ik heb het idee dat de makers dat ook niet hebben gedaan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 15 december 2019 @ 22:00:38 #65
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_190466362
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 19:24 schreef RubenSosa het volgende:
Een aardig iemand hier die kan aangeven wat de juiste volgorde is van al deze series (als ik hier aan wil gaan beginnen)...? O-)

Of maakt dit niet uit? Om deze crossovers te snappen straks?
Staat in de openingspost.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_190470397
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 22:00 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Staat in de openingspost.
Staat er helemaal niet duidelijk in.

Moet je alle series eerst AFKIJKEN? Of stoppen na seizoen 1 Arrow en dan naar seizoen 1 van Flash gaan en weer terug of iets dergelijks? Dat ontbreekt in de OP.
  Admin maandag 16 december 2019 @ 08:19:09 #67
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190471482
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 19:24 schreef RubenSosa het volgende:
Een aardig iemand hier die kan aangeven wat de juiste volgorde is van al deze series (als ik hier aan wil gaan beginnen)...? O-)

Of maakt dit niet uit? Om deze crossovers te snappen straks?
De aanloop naar Crisis vindt alleen plaats in Arrow 8 en Flash 6. Als je dus graag "bij" wilt zijn, zijn die seizoenen relevant.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190477788
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 08:19 schreef Breuls het volgende:

[..]

De aanloop naar Crisis vindt alleen plaats in Arrow 8 en Flash 6. Als je dus graag "bij" wilt zijn, zijn die seizoenen relevant.
Volgens mij moet je een bepaalde volgorde kijken van alle CW series.

https://entreterse.com.br(...)-the-dc-series-3220/
  Admin maandag 16 december 2019 @ 15:55:03 #69
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190478070
Sure, voor het totaal wel. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190478103
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:55 schreef Breuls het volgende:
Sure, voor het totaal wel. :)
Overigens is Titans wel heel vet en Gotham ook _O_
  Admin dinsdag 17 december 2019 @ 08:44:17 #71
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190490992
Titans 2 komt in januari op Netflix. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190557956
the flash is nu voor mij weer wachten op februari.komt er daarnaast ook weer een nieuwe serie van dc legends?
verder ben ik net begonnen met black lightning en ondertussen ook "half" arrow aan het volgen en super girl.

maar welke series spelen zich allemaal ook af rond deze crisis on infinite earths?
en is hier ook een aparte serie van of zijn dat van die tussentijdse afleveringen?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  zaterdag 21 december 2019 @ 10:32:16 #73
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_190571448
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 16:22 schreef sjoemie1985 het volgende:
the flash is nu voor mij weer wachten op februari.komt er daarnaast ook weer een nieuwe serie van dc legends?
verder ben ik net begonnen met black lightning en ondertussen ook "half" arrow aan het volgen en super girl.

maar welke series spelen zich allemaal ook af rond deze crisis on infinite earths?
en is hier ook een aparte serie van of zijn dat van die tussentijdse afleveringen?
Ja er komt een nieuw seizoen van legends, welke series allemaal te maken hebben met deze crossover staat in de openingspost. Wat bedoel je met 'aparte serie'? Deze crossover Crisis zijn losse afleveringen uit de lopende seizoenen van de genoemde series uit de OP.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_190608235
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 10:32 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Ja er komt een nieuw seizoen van legends, welke series allemaal te maken hebben met deze crossover staat in de openingspost. Wat bedoel je met 'aparte serie'? Deze crossover Crisis zijn losse afleveringen uit de lopende seizoenen van de genoemde series uit de OP.
oke dank voor de info.
Maar ik dacht misschien komt er ook complete serie uit van die crossover :)
dat je ze allemaal bij elkaar kunt zien, heb ook geen idee welke ik momenteel nog niet gezien heb van die crisis afleveringen. :)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Admin maandag 23 december 2019 @ 09:38:25 #75
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190608541
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 09:10 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

oke dank voor de info.
Maar ik dacht misschien komt er ook complete serie uit van die crossover :)
dat je ze allemaal bij elkaar kunt zien, heb ook geen idee welke ik momenteel nog niet gezien heb van die crisis afleveringen. :)
Vorige crossovers zijn ook wel gebundeld op dvd uitgebracht, dus misschien doen ze dat hier ook wel.

De afleveringen van de diverse series die samen de crossover vormen kun je onderin de openingspost van dit topic vinden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190632496
Waar kan je batwoman kijken (op een legale manier)?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Admin dinsdag 24 december 2019 @ 19:00:38 #77
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190633267
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 18:00 schreef sjorsie1982 het volgende:
Waar kan je batwoman kijken (op een legale manier)?
In de VS. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190633676
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 19:00 schreef Breuls het volgende:

[..]

In de VS. ;)
helaas, dan moet ik ep2 missen....
Ik lees wel een samenvatting op internet.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Admin woensdag 25 december 2019 @ 10:26:06 #79
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190641888
Ja, dat is inderdaad wel jammer. Ik ben ook bang dat series als Stargirl, Superman & Lois en Green Arrow and the Canaries ook niet zomaar in Nederland beschikbaar zullen worden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190654354
Het was leuk (als ik mij het goed herinner) hoe Barry Allen na de Crisis in de Marvel Universe verscheen, onder de naam Burried Alien en tegen o.a. The Runner en Makkari racete.
pi_190665843
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 10:26 schreef Breuls het volgende:
Ja, dat is inderdaad wel jammer. Ik ben ook bang dat series als Stargirl, Superman & Lois en Green Arrow and the Canaries ook niet zomaar in Nederland beschikbaar zullen worden.
Dat gaat ook nog wel even duren als ze al komen inderdaad.
Het is een rechten probleem van bedrijven die erg versnippert zijn en veel belangen hebben.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_190665855
Na het lezen van de samenvatting van ep2 kan ik ep3 goed volgen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Admin maandag 6 januari 2020 @ 19:41:28 #83
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190908535
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 18:45 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat gaat ook nog wel even duren als ze al komen inderdaad.
Het is een rechten probleem van bedrijven die erg versnippert zijn en veel belangen hebben.
Ja. Warner Bros zou die series ook voor zichzelf kunnen houden om met HBO Max mee te geven, maar die dienst komt voorlopig (voor zover bekend) niet naar Nederland.

Al is Titans ook van een WB-streamingdienst en daar heeft Netflix een volledig losse deal mee gesloten. Dus alles kan eigenlijk.

(Btw, Titans S2 is vanaf vrijdag op Netflix. Heeft niets met Crisis te maken, maar toch.)
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2019 18:46 schreef sjorsie1982 het volgende:
Na het lezen van de samenvatting van ep2 kan ik ep3 goed volgen.
Nice!
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_190908551
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 19:41 schreef Breuls het volgende:
Ja. Warner Bros zou die series ook voor zichzelf kunnen houden om met HBO Max mee te geven, maar die dienst komt voorlopig (voor zover bekend) niet naar Nederland.
Dat maakt voor warner bros niks uit. Als zij een goede dienst hebben in de vs dan blokkeren ze maar al te graag series voor de gehele wereld, dat zal ze aan hun reet jeuken.
Netflix is blijkbaar bereid om er grof geld voor neer te leggen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  Admin maandag 6 januari 2020 @ 19:42:56 #85
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190908554
Heb inmiddels de comic herlezen. Ik denk dat daar nog wel wat dingen vanuit kunnen meekomen naar de overige twee afleveringen, maar in grote lijnen is de tv-versie al redelijk ver afgeweken van de hoofdlijn van Crisis, dus ik denk niet dat we grote voorspellingen kunnen doen op basis van de comic. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 6 januari 2020 @ 19:44:04 #86
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190908575
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 19:42 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat maakt voor warner bros niks uit. Als zij een goede dienst hebben in de vs dan blokkeren ze maar al te graag series voor de gehele wereld, dat zal ze aan hun reet jeuken.
Ja, dat bedoelde ik dus: misschien bewaren ze het voor HBO Max en dat zal dan betekenen dat we moeten wachten tot dat naar ons land komt.
quote:
Netflix is blijkbaar bereid om er grof geld voor neer te leggen.
Dat wel, ja.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 7 januari 2020 @ 18:45:54 #87
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190922985


Poster voor de laatste twee afleveringen.

Opvallend: Nash Wells niet meer in Pariah-outfit en Oliver Queen een beetje Spectre-achtig na zijn herrijzenis.

Verder ook geen Supermen op de poster, maar wel Black Lightning.

Verwachten we dat die serie na Crisis in hetzelfde universum als de rest zal spelen?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 8 januari 2020 @ 13:43:59 #88
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_190935548
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 18:45 schreef Breuls het volgende:
[ afbeelding ]

Poster voor de laatste twee afleveringen.

Opvallend: Nash Wells niet meer in Pariah-outfit en Oliver Queen een beetje Spectre-achtig na zijn herrijzenis.

Verder ook geen Supermen op de poster, maar wel Black Lightning.

Verwachten we dat die serie na Crisis in hetzelfde universum als de rest zal spelen?
Wie is die dame rechtsboven in het zwart?
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Admin woensdag 8 januari 2020 @ 13:47:51 #89
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_190935599
Killer Frost.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator donderdag 9 januari 2020 @ 09:22:37 #90
9859 crew  Karina
Woman
pi_190945919
Er had wel wat minder tijd tussen de afleveringen mogen zitten, onderhand weet ik al niet meer wat er was gebeurd.

Wie ik ook mis op de poster is Lena Luthor.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin woensdag 15 januari 2020 @ 07:58:25 #91
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191036547
Argh. :(

Ik ben zowel heel enthousiast als heel geïrriteerd door iets dat ik net op Facebook heb gezien. Ik volg DC Comics daar en zij hebben een video uit de Crisis-finale geplaatst, waarin een leuke cameo te zien is.

Bij deze dus een waarschuwing; social media is een mijnenveld. :P

Arrow kan nog een paar dagen duren voordat deze op Netflix verschijnt. Legends komt als het goed is morgen.

En voor wie wil weten wat de spoiler was die ik zag:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator vrijdag 17 januari 2020 @ 12:43:43 #92
9859 crew  Karina
Woman
pi_191071402
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 07:58 schreef Breuls het volgende:
Argh. :(

Ik ben zowel heel enthousiast als heel geïrriteerd door iets dat ik net op Facebook heb gezien. Ik volg DC Comics daar en zij hebben een video uit de Crisis-finale geplaatst, waarin een leuke cameo te zien is.

Bij deze dus een waarschuwing; social media is een mijnenveld. :P

Arrow kan nog een paar dagen duren voordat deze op Netflix verschijnt. Legends komt als het goed is morgen.

En voor wie wil weten wat de spoiler was die ik zag:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ah die zag ik inderdaad, grappig wel.
Ik vond de laatste twee afleveringen wel een beetje verwarrend. Al dat gegooi met anti-matter, anti-monitor, weet ik veel, op een gegeven moment heb ik dat maar een beetje losgelaten en gewoon gekeken naar de actie _O-

De 'universes' zijn nu in ieder geval bijelkaar gekomen, zal dan wel zo blijven omdat deze crossover nu klaar is. Ik vind het wel grappig dat ze er ook steeds opmerkingen over maken: 'oh we are in a crossover now' e.d. :D

Ik 'miste' Iris alleen, die had ik toch wel verwacht op het eind, omdat Barry weer terug was gekomen.

En de gigantische Beebo was wel een beetje :') hoor.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  vrijdag 17 januari 2020 @ 16:46:59 #93
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_191074355
quote:
99s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 12:43 schreef Karina het volgende:

[..]

Ah die zag ik inderdaad, grappig wel.
Ik vond de laatste twee afleveringen wel een beetje verwarrend. Al dat gegooi met anti-matter, anti-monitor, weet ik veel, op een gegeven moment heb ik dat maar een beetje losgelaten en gewoon gekeken naar de actie _O-

De 'universes' zijn nu in ieder geval bijelkaar gekomen, zal dan wel zo blijven omdat deze crossover nu klaar is. Ik vind het wel grappig dat ze er ook steeds opmerkingen over maken: 'oh we are in a crossover now' e.d. :D

Ik 'miste' Iris alleen, die had ik toch wel verwacht op het eind, omdat Barry weer terug was gekomen.

En de gigantische Beebo was wel een beetje :') hoor.
Mag wel een spoilertje voor.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Moderator vrijdag 17 januari 2020 @ 19:00:46 #94
9859 crew  Karina
Woman
pi_191075961
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 16:46 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Mag wel een spoilertje voor.
Het is al uitgezonden, Legends gisteren.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_191077788
Wel apart. Op Netflix is de eps van Arrow nog niet beschikbaar, maar die van Legends al wel...terwijl die na The Arrow komt.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  Admin zaterdag 18 januari 2020 @ 09:25:10 #96
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191084017
Arrow komt altijd pas vele dagen later dan de Amerikaanse uitzending, dus dat is nu even lastig. Als je het via Netflix wil afkijken zul je tot maandag moeten wachten. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_191084052
Ach, ik ben nu toch nog bezig met de serie Travelers. Eerst die maar afkijken.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  zaterdag 18 januari 2020 @ 13:33:44 #98
194233 Friday12
Originele kloon
pi_191086554
Vond het allemaal een beetje :')
  Admin zaterdag 18 januari 2020 @ 17:00:00 #99
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191088917
Ik heb vandaag alle vijf de delen gekeken (nee, ik wilde niet wachten :P) en ik vond het best tof.

Idealiter is een crossover die zo episch van opzet is als deze een avontuur van het kaliber Avengers: Endgame, maar ik kan me goed voorstellen dat dat ondoenlijk is qua budget en het feit dat dit allemaal tegelijk geproduceerd moest worden met de rest van de seizoenen van die series. Dus ja: best wel tof.

Ik wil even een paar dingen noemen die ik leuk vind, maar omdat nog niet iedereen bijgekeken zal zijn doe ik dat nog even in een spoilertag:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo, dat waren mijn eerste reacties. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 18-01-2020 17:05:51 ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 08:23:20 #100
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191126577
Eerste post-crisis aflevering was voor Batwoman. Merkbaar: Catco bestaat nu in hetzelfde universum. En mogelijk heeft de Crisis een effect gehad op...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben benieuwd wat we nog meer gaan merken in de komende afleveringen van de diverse series.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator dinsdag 21 januari 2020 @ 12:36:21 #101
9859 crew  Karina
Woman
pi_191129204
In Supergirl was het in ieder geval al te merken.
SPOILER: geen idee wanneer dit te zien op netflix o.i.d. is
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 12:37:48 #102
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191129221
Supergirl is vandaag te zien op Netflix, dus die spoiler lees ik vanavond wel. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 21 januari 2020 @ 16:52:19 #103
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191132186
Okay, zit ik dus Legends te kijken, blijkt dat Arrow eerst is. Nu heb ik de clue al gezien :D Naja, vijf minuutjes is ook weer niet onoverkomelijk.

Arrow nu dus.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 17:09:16 #104
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191132333
:D

Het staat bovenaan dit topic! :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 21 januari 2020 @ 17:14:54 #105
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191132390
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 17:09 schreef Breuls het volgende:
:D

Het staat bovenaan dit topic! :P
I know I know :') Het is wel redelijk verwarrend allemaal. Heb nog nooit zo goed moeten opletten tijdens afleveringen van deze series :D
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 17:22:27 #106
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191132455
Tja. Bij crossovers in de comics staat vaak "lees verder in Action Comics #242" of zoiets. Dat zou hier ook niet gek zijn.

Al is het natuurlijk wel zo dat de afleveringen worden geproduceerd voor een tv-zender en die zendt ze simpelweg in de juiste volgorde uit. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 21 januari 2020 @ 17:30:50 #107
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191132543
Heftige aflevering wel :o ;(
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 20:39:00 #108
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191135355
quote:
99s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 12:36 schreef Karina het volgende:
In Supergirl was het in ieder geval al te merken.
SPOILER: geen idee wanneer dit te zien op netflix o.i.d. is
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Yes, en ik zie een overeenkomst met Batwoman. Ik ben benieuwd of dat in andere series ook voor gaat komen.

Leuk hoe deze crossover, zoals bij de originele Crisis, echt een bijzonder na-effect heeft op wat erop volgt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Moderator dinsdag 21 januari 2020 @ 20:40:44 #109
9859 crew  Karina
Woman
pi_191135392
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 20:39 schreef Breuls het volgende:

[..]

Yes, en ik zie een overeenkomst met Batwoman. Ik ben benieuwd of dat in andere series ook voor gaat komen.

Leuk hoe deze crossover, zoals bij de originele Crisis, echt een bijzonder na-effect heeft op wat erop volgt.
Batwoman moet ik nog kijken, maar ik vind het ook wel leuk, straks Black Lightning en Supergirl die samen gaan werken of zo :D Wel jammer dat arrow gaat stoppen trouwens, ik vind dat van al deze series wel de beste/leukste.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin dinsdag 21 januari 2020 @ 21:46:40 #110
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191136777
quote:
99s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 20:40 schreef Karina het volgende:

[..]

Batwoman moet ik nog kijken, maar ik vind het ook wel leuk, straks Black Lightning en Supergirl die samen gaan werken of zo :D
Ik zou het leuk vinden als er meer mini-crossovers komen. Gewoon af en toe het ene personage als gastrol in de andere serie. Een beetje de wereld blijven opbouwen tussen al die series in.
quote:
Wel jammer dat arrow gaat stoppen trouwens, ik vind dat van al deze series wel de beste/leukste.
Tja. Maar de aflevering van deze week (die pas volgende week op Netflix komt) is een backdoor pilot voor de nieuwe Green Arrow-serie, dus misschien gaat het stiekem toch nog een beetje door.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  donderdag 23 januari 2020 @ 18:34:52 #111
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191161661
Aflevering vijf nu ook gezien, ik vond het toch wel een vette crossover! ^O^ Mooi afscheid van Oliver, heel veel fan service, de ronde tafel :D echt goed gedaan.

Ik ga ook Black Lightning maar eens op m'n kijklijst zetten.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_191218405
En john diggle met 2 kids nu.. :-)
© Copyright TryX, 2006-2017 Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer: Typfouten en geen gebruik van leestekens, hoofdletters en onzin voorbehouden.
  maandag 27 januari 2020 @ 18:20:22 #113
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_191220874
Waar is Felicity eigenlijk gebleven?
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
  Admin maandag 27 januari 2020 @ 18:42:59 #114
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_191221238
Zij is vertrokken aan het einde van Arrow 7. Maar in de Arrow-finale komt ze weer even langs (net als vele andere oud-castleden).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_191221820
Heb ze gisteren alle 5 gezien. Vond de laatste toch wel matigjes.
pi_191317189
Iemand die weet waar het Legends topic gebleven is?
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  Moderator zondag 2 februari 2020 @ 22:46:17 #117
9859 crew  Karina
Woman
pi_191317735
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 22:18 schreef Albert86 het volgende:
Iemand die weet waar het Legends topic gebleven is?
Hij was een beetje weggezakt, heb hem gekicked F&S / [USA] Legends Of Tomorrow
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_191321788
quote:
99s.gif Op zondag 2 februari 2020 22:46 schreef Karina het volgende:

[..]

Hij was een beetje weggezakt, heb hem gekicked F&S / [USA] Legends Of Tomorrow
Dank je :)
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
  dinsdag 4 februari 2020 @ 21:35:26 #119
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191351883
Arrow eindigt wel heel mooi O+ Day maakt Crisis eigenlijk nog beter dan ik het al vond.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 februari 2020 @ 19:06:55 #120
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191507669
Nou vind ik crossovers hartstikke leuk, eens wat anders enzo, en vooral de crossovergrapjes kan ik wel waarderen....Maar dit was zelfs voor de DC-series, die ik met veel plezier kijk, wel echt het meest onsamenhangende, vreemde, nergens op slaande verhaal ooit :D

Hoe waren de recensies eigenlijk? Ik heb me wel vermaakt hoor, prima luchtige series voor de lol, maar het eeuwige doodgaan en dan toch weer niet en toch weer wel en de hele bizarre opzet was wel een beetje erg ver gezocht _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 27 februari 2020 @ 19:12:48 #121
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191718103
Grodd-Flash was tof! Die Crisis naweeën zijn tot nu toe allemaal wel leuk eigenlijk.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')