abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189779664
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Thijs H. wordt ervan verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw van 56, Etsuko Endo, heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) nog een vrouw van 63, Diny uit Heerlen en een man van 68 heeft gedood. Alle slachtoffers waren dus mensen op leeftijd die daarnaast allemaal op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Thijs wordt dus verdacht van het doden van in totaal drie mensen. Hij klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Thijs, 27 jaar oud, leed al langer aan verschillende geestesziekten. De afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier.
https://www.limburger.nl/(...)erdere-hulpverleners.

https://www.limburger.nl/(...)aastricht-en-bemelen

Thijs is op woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg bij Margraten in Zuid-Limburg.
https://www.limburger.nl/(...)uden-in-zuid-limburg

Volgens een politiebron was hij na zijn arrestatie woensdagavond dusdanig in de war dat van een zinnig verhoor vrijwel geen sprake was. Hij moest eerst met medicatie tot bedaren worden gebracht.

Hij zit op dit moment in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat Serge Weening contact mag hebben en dat zijn advocaat en de politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Thijs is op woensdag 15-5 voorgeleid aan de rechter commisaris in Roermond die Thijs achter gesloten deuren heeft gehoord. De recter commisaris heeft beslist dat zijn voorarrest met twee weken is verlengd en dat hij zal worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van zijn delict worden onderzocht. De datum dat hij zal worden overgebracht is nog niet bekend.

https://www.limburger.nl/(...)-pieter-baan-centrum
quote:
''Thijs zat de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patint die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een clint en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek Thijs daarna verdwenen.''
https://www.limburger.nl/(...)ondriaan-langer-vast
Tijdlijn tot nu toe:

Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes

quote:
De buurman van Thijs vertelde dat Thijs, die in hetzelfde pand woont, afgelopen zaterdagmiddag (4 mei dus) helemaal door het lint ging. 'Hij trapte zijn badkamerdeur in. Hij was helemaal verwilderd, ik dacht dat hij dronken was.'
https://www.limburger.nl/(...)enaar-was-je-buurman
'
Maandag 6 mei: Thijs laat de hond van zijn ouders uit in Brunssum.
https://www.gelderlander.(...)nopvallend~a74e4683/

Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide

• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling.
https://www.limburger.nl/(...)instelling-mondriaan

Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond.
Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.

Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:
https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Thijs is verdachte van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #3
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag

quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'
Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen.
https://www.limburger.nl/(...)l-direct-aan-moorden

Justitie wil camerabeelden kliniek Thijs H., Mondriaan weigert vanwege beroepsgeheim.
https://www.limburger.nl/(...)anwege-beroepsgeheim

Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM
https://www.limburger.nl/(...)thijs-h-delen-met-om
Uitspraak: https://uitspraken.rechts(...)I:NL:RBLIM:2019:4940

Update 28 mei: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist.
https://www.1limburg.nl/t(...)ntext=latestarticles
met beelden.

De zaak Thijs H.: de gebeurtenissen van dag tot dag.
https://www.limburger.nl/(...)ssen-van-dag-tot-dag

Update 4 november: Thijs H. opnieuw voor rechtbank Maastricht

Bij de rechtbank in Maastricht begint maandag de tweede pro-formazitting van het proces tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. (27) uit Brunssum. Hij bekende in augustus de moorden onder invloed van een psychose te hebben gepleegd omdat hij daartoe 'opdrachten of berichten kreeg', onder meer via nieuwsberichten en kentekens.
https://www.limburger.nl/(...)rechtbank-maastricht

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet


[ Bericht 3% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 14:14:06 ]
pi_189779701
648248.jpg?itok=x-RaRiqe

quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 10:26 schreef Tengano het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 08:30:55 Vandaag staat de 27-jarige Thijs H. voor de 2de keer voor de rechtbank in Maastricht. Thijs H. heeft bekend 3 moorden te hebben gepleegd: een vrouw in Den Haag, en een man en een vrouw op de Brunssumerheide bij Heerlen. #ThijsH reageer retweet
Zitting is inmiddels begonnen.

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:10:12 Thijs H. komt binnen. Oogt een beetje wezenloos. Hij heeft rode krassen in zijn hals. Hij gaat naast zijn advocaat Serge Weening zitten. Nabestaanden van de Limburgse slachtoffers zitten schuin achter hem. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:22:17 Thijs H. zijn voeten met sokken gestoken in blauw-groene bajersslippers met klittenbandsluiting, wordt teruggebracht naar het cellenblok. Hij loopt met zijn handen in elkaar gevouwen op zijn rug naar de deur. #ThijsH reageer retweet
Justitie stapt naar rechter voor medische stukken Thijs H.

Justitie voert een juridische strijd om een deel van de medische stukken van moordverdachte Thijs H. (28) te bemachtigen. De twintiger uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden.

De officier van justitie liet maandag weten dat de gang naar de rechter is gemaakt om de stukken in handen te krijgen.

Belangrijke informatie
Het is niet bekend om welke informatie het precies gaat en welke partij de stukken niet wil overhandigen. Justitie vindt de dossiers belangrijk genoeg om de rechter-commissaris er een beslissing over te laten maken.

In de zaak is al eerder een gang naar de rechter gemaakt om extra informatie te krijgen. Het ging in dat geval over beelden van een steekincident bij GGZ-instelling Mondriaan. De rechter-commissaris besloot toen dat Mondriaan de beelden niet af hoefde te staan.

Tweede zitting
Maandag verscheen de twintiger voor de tweede keer voor de rechter tijdens een zogeheten pro forma-zitting. Op 17 december staat de regiezitting op de planning. Dan worden de laatste zaken doorgesproken die nodig zijn om het onderzoek af te ronden.
https://www.1limburg.nl/j(...)s-h?context=topstory

[ Bericht 13% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 13:25:12 ]
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:30:47 #3
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189950310
quote:
Moeder Thijs H. leverde vermoedelijk moordmes zelf in bij politie

De moeder van Thijs H. overhandigde de politie zelf een mes uit haar huis, waarmee haar zoon vermoedelijk twee mensen op de Brunssummerheide heeft gedood. Vanochtend stond H. voor de tweede keer voor de rechter, vanwege het plegen van in totaal drie moorden.

H.'s moeder nam het mes mee tijdens een verhoor. Het is afkomstig uit het messenblok van de ouders. H. heeft de drie moorden - de eerste in Den Haag, de tweede en derde op de Brunssummerheide - bekend.

Er wordt nog onderzoek gedaan om te kijken of wonden bij slachtoffers en Diny en Frans, die om het leven kwamen op de Brunssummerheide, door het mes uit het ouderlijk huis zijn veroorzaakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijkt daarnaar. Over het overhandigen van het mes door de moeder zegt H.'s advocaat Serge Weening: ,,De ouders hebben onmiddellijk meegewerkt en gedeeld wat ze wisten.” Een ander mes, waarmee het Haagse slachtoffer Etsuko waarschijnlijk is omgebracht, werd in H.'s eigen woning aangetroffen.

Waar de ouders openheid van zaken gaven, doen de behandelaars van H. het tegenovergestelde, zegt advocaat Weening. ,,Zijn behandelaars beroepen zich op verschoningsrecht.” H. werd op meerdere plekken behandeld voor zijn psychische problemen.

Pieter Baan Centrum

De 27-jarige Hagenaar zou psychotisch zijn geweest toen hij toesloeg. Later werd ook duidelijk dat H. in het verleden drugs gebruikte. Vanochtend werd duidelijk dat sporen van amfetamine in zijn haar zijn aangetroffen. Het vinden van de sporen hoeft niet op dat drugsgebruik te duiden. Het kan zijn dat het komt door medicijngebruik. De rechter wil daarover meer duidelijkheid, zo bleek tijdens de zitting.

De rapportage van het Pieter Baan Centrum, waar H. de afgelopen maanden werd geobserveerd, is bijna af. Als daarover gesproken wordt, staart H. voor zich uit. Hij zit er stilletjes bij. In zijn nek zitten krassen, volgens zijn advocaat het gevolg van een eerdere zelfmoordpoging, die hij vorig jaar - dus nog voor de moorden - deed.

H. stak de drie wandelaars begin mei dood. Zij lieten hun hond uit toen H. toesloeg. In augustus deed de 27-jarige Limburger een bekentenis, maar hij gaf aan dat ‘stemmen’ hem ‘opdrachten’ gaven om te moorden. Die opdrachten zouden onder meer via kentekens en nieuwsberichten zijn binnengekomen.

Zoekopdrachten
Het Openbaar Ministerie zet vraagtekens bij de uitleg dat H. psychotisch was. In zijn computer zijn zoekopdrachten gevonden als ‘hoe moet je je gedragen als psychopaat’, ‘hoe kun je professionals als rechters en politie voor de gek houden’ en: ‘why do some good people become evil’.

De brief die H. aan de nabestaanden heeft gestuurd, willen de familieleden van zijn slachtoffers niet lezen, werd eerder duidelijk: ,,Ze hebben het idee dat hij publiekelijk sympathie probeert te wekken”, zei een van de slachtofferadvocaten. Een andere advocaat zegt dat nabestaanden voor een dilemma kwamen te staan door de brief: ,,Aan de ene kant wil je weten wat iemand meldt, wat hem dreef. Maar het is ook pijnlijk, de nabestaanden willen nu liever afstand houden.” H.’s advocaat benadrukt dat de brief geen charmeoffensief was. ,,Dit had de media niet moeten halen,” zegt Weening.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ij-politie~a3ad6486/
Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:58:00 #4
361915 T-zooi
faith from space
pi_189950617
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 09:30 schreef Tengano het volgende:

[..]

Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
Even een mes inleveren en zeggen dat dat het moordmes is maakt natuurlijk niet al haar acties hiervoor in een keer goed. Mooie poging natuurlijk die ook meteen uitgebuit wordt door de advocaat.
pi_189965705
Thijs H. had blijkbaar ook ADHD? Hij slikte dexamfetamine.

https://www.ad.nl/binnenl(...)z-kliniek~a174a5c46/
ADHD-C
pi_189965979
Godver "aan medicatie wennen".
Tering, je zult met je psychotische kind met zo'n excuus weggestuurd worden bij een instelling :{
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 16 november 2019 @ 20:30:08 #7
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189975085
registreer om deze reclame te verbergen
https://www.parool.nl/ned(...)s-onnodig~b174a5c46/
pi_190000388
Ze zijn weer geschokt..

Tweede Kamer over Thijs H.: ‘Moorden hadden voorkomen kunnen worden’

Partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet ingrijpt in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) om ernstige misdrijven te voorkomen. Politici zijn geschokt over het nieuws dat drievoudig moordenaar Thijs H. tot twee keer toe niet werd opgenomen, ondanks noodkreten van zijn ouders.

https://www.ad.nl/politie(...)nen-worden~a5dcc8ec/
pi_190070630
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
  vrijdag 22 november 2019 @ 18:46:25 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190071777
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 november 2019 17:40 schreef IriYe het volgende:
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
pi_190072237
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2019 18:46 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
  vrijdag 22 november 2019 @ 19:51:36 #12
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190072821
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 november 2019 19:12 schreef IriYe het volgende:

[..]

Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
Alles onder controle hier ^O^

En geen haan die er naar kraait :Y)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')