abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189779664
quote:
Thijs H. wordt ervan verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw van 56, Etsuko Endo, heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) nog een vrouw van 63, Diny uit Heerlen en een man van 68 heeft gedood. Alle slachtoffers waren dus mensen op leeftijd die daarnaast allemaal op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Thijs wordt dus verdacht van het doden van in totaal drie mensen. Hij klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Thijs, 27 jaar oud, leed al langer aan verschillende geestesziekten. De afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier.
https://www.limburger.nl/(...)erdere-hulpverleners.

https://www.limburger.nl/(...)aastricht-en-bemelen

Thijs is op woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg bij Margraten in Zuid-Limburg.
https://www.limburger.nl/(...)uden-in-zuid-limburg

Volgens een politiebron was hij na zijn arrestatie woensdagavond dusdanig in de war dat van een zinnig verhoor vrijwel geen sprake was. Hij moest eerst met medicatie tot bedaren worden gebracht.

Hij zit op dit moment in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat Serge Weening contact mag hebben en dat zijn advocaat en de politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Thijs is op woensdag 15-5 voorgeleid aan de rechter commisaris in Roermond die Thijs achter gesloten deuren heeft gehoord. De recter commisaris heeft beslist dat zijn voorarrest met twee weken is verlengd en dat hij zal worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van zijn delict worden onderzocht. De datum dat hij zal worden overgebracht is nog niet bekend.

https://www.limburger.nl/(...)-pieter-baan-centrum
quote:
''Thijs zat de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patiënt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een cliënt en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek Thijs daarna verdwenen.''
https://www.limburger.nl/(...)ondriaan-langer-vast
Tijdlijn tot nu toe:

Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes

quote:
De buurman van Thijs vertelde dat Thijs, die in hetzelfde pand woont, afgelopen zaterdagmiddag (4 mei dus) helemaal door het lint ging. 'Hij trapte zijn badkamerdeur in. Hij was helemaal verwilderd, ik dacht dat hij dronken was.'
https://www.limburger.nl/(...)enaar-was-je-buurman
'
Maandag 6 mei: Thijs laat de hond van zijn ouders uit in Brunssum.
https://www.gelderlander.(...)nopvallend~a74e4683/

Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide

• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling.
https://www.limburger.nl/(...)instelling-mondriaan

Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond.
Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.

Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:
https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Thijs is verdachte van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #3
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag

quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'
Kliniek in Maastricht linkte Thijs H. al direct aan moorden in Heerlen.
https://www.limburger.nl/(...)l-direct-aan-moorden

Justitie wil camerabeelden kliniek Thijs H., Mondriaan weigert vanwege beroepsgeheim.
https://www.limburger.nl/(...)anwege-beroepsgeheim

Rechter: Mondriaan moet camerabeelden Thijs H. delen met OM
https://www.limburger.nl/(...)thijs-h-delen-met-om
Uitspraak: https://uitspraken.rechts(...)I:NL:RBLIM:2019:4940

Update 28 mei: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist.
https://www.1limburg.nl/t(...)ntext=latestarticles
met beelden.

De zaak Thijs H.: de gebeurtenissen van dag tot dag.
https://www.limburger.nl/(...)ssen-van-dag-tot-dag

Update 4 november: Thijs H. opnieuw voor rechtbank Maastricht

Bij de rechtbank in Maastricht begint maandag de tweede pro-formazitting van het proces tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. (27) uit Brunssum. Hij bekende in augustus de moorden onder invloed van een psychose te hebben gepleegd omdat hij daartoe 'opdrachten of berichten kreeg', onder meer via nieuwsberichten en kentekens.
https://www.limburger.nl/(...)rechtbank-maastricht

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet


[ Bericht 3% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 14:14:06 ]
pi_189779701


quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 10:26 schreef Tengano het volgende:
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 08:30:55 Vandaag staat de 27-jarige Thijs H. voor de 2de keer voor de rechtbank in Maastricht. Thijs H. heeft bekend 3 moorden te hebben gepleegd: een vrouw in Den Haag, en een man en een vrouw op de Brunssumerheide bij Heerlen. #ThijsH reageer retweet
Zitting is inmiddels begonnen.

SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:10:12 Thijs H. komt binnen. Oogt een beetje wezenloos. Hij heeft rode krassen in zijn hals. Hij gaat naast zijn advocaat Serge Weening zitten. Nabestaanden van de Limburgse slachtoffers zitten schuin achter hem. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:20:10 Er staat een regiezitting gepland op 17 december, om 10 uur. Dan krijgt de verdediging de kans om op basis van het dossier onderzoekswensen in te dienen. #ThijsH reageer retweet
SaskiaBelleman twitterde op maandag 04-11-2019 om 10:22:17 Thijs H. zijn voeten met sokken gestoken in blauw-groene bajersslippers met klittenbandsluiting, wordt teruggebracht naar het cellenblok. Hij loopt met zijn handen in elkaar gevouwen op zijn rug naar de deur. #ThijsH reageer retweet
Justitie stapt naar rechter voor medische stukken Thijs H.

Justitie voert een juridische strijd om een deel van de medische stukken van moordverdachte Thijs H. (28) te bemachtigen. De twintiger uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden.

De officier van justitie liet maandag weten dat de gang naar de rechter is gemaakt om de stukken in handen te krijgen.

Belangrijke informatie
Het is niet bekend om welke informatie het precies gaat en welke partij de stukken niet wil overhandigen. Justitie vindt de dossiers belangrijk genoeg om de rechter-commissaris er een beslissing over te laten maken.

In de zaak is al eerder een gang naar de rechter gemaakt om extra informatie te krijgen. Het ging in dat geval over beelden van een steekincident bij GGZ-instelling Mondriaan. De rechter-commissaris besloot toen dat Mondriaan de beelden niet af hoefde te staan.

Tweede zitting
Maandag verscheen de twintiger voor de tweede keer voor de rechter tijdens een zogeheten pro forma-zitting. Op 17 december staat de regiezitting op de planning. Dan worden de laatste zaken doorgesproken die nodig zijn om het onderzoek af te ronden.
https://www.1limburg.nl/j(...)s-h?context=topstory

[ Bericht 13% gewijzigd door IriYe op 04-11-2019 13:25:12 ]
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:30:47 #3
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189950310
quote:
Moeder Thijs H. leverde vermoedelijk moordmes zelf in bij politie

De moeder van Thijs H. overhandigde de politie zelf een mes uit haar huis, waarmee haar zoon vermoedelijk twee mensen op de Brunssummerheide heeft gedood. Vanochtend stond H. voor de tweede keer voor de rechter, vanwege het plegen van in totaal drie moorden.

H.'s moeder nam het mes mee tijdens een verhoor. Het is afkomstig uit het messenblok van de ouders. H. heeft de drie moorden - de eerste in Den Haag, de tweede en derde op de Brunssummerheide - bekend.

Er wordt nog onderzoek gedaan om te kijken of wonden bij slachtoffers en Diny en Frans, die om het leven kwamen op de Brunssummerheide, door het mes uit het ouderlijk huis zijn veroorzaakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijkt daarnaar. Over het overhandigen van het mes door de moeder zegt H.'s advocaat Serge Weening: ,,De ouders hebben onmiddellijk meegewerkt en gedeeld wat ze wisten.” Een ander mes, waarmee het Haagse slachtoffer Etsuko waarschijnlijk is omgebracht, werd in H.'s eigen woning aangetroffen.

Waar de ouders openheid van zaken gaven, doen de behandelaars van H. het tegenovergestelde, zegt advocaat Weening. ,,Zijn behandelaars beroepen zich op verschoningsrecht.” H. werd op meerdere plekken behandeld voor zijn psychische problemen.

Pieter Baan Centrum

De 27-jarige Hagenaar zou psychotisch zijn geweest toen hij toesloeg. Later werd ook duidelijk dat H. in het verleden drugs gebruikte. Vanochtend werd duidelijk dat sporen van amfetamine in zijn haar zijn aangetroffen. Het vinden van de sporen hoeft niet op dat drugsgebruik te duiden. Het kan zijn dat het komt door medicijngebruik. De rechter wil daarover meer duidelijkheid, zo bleek tijdens de zitting.

De rapportage van het Pieter Baan Centrum, waar H. de afgelopen maanden werd geobserveerd, is bijna af. Als daarover gesproken wordt, staart H. voor zich uit. Hij zit er stilletjes bij. In zijn nek zitten krassen, volgens zijn advocaat het gevolg van een eerdere zelfmoordpoging, die hij vorig jaar - dus nog voor de moorden - deed.

H. stak de drie wandelaars begin mei dood. Zij lieten hun hond uit toen H. toesloeg. In augustus deed de 27-jarige Limburger een bekentenis, maar hij gaf aan dat ‘stemmen’ hem ‘opdrachten’ gaven om te moorden. Die opdrachten zouden onder meer via kentekens en nieuwsberichten zijn binnengekomen.

Zoekopdrachten
Het Openbaar Ministerie zet vraagtekens bij de uitleg dat H. psychotisch was. In zijn computer zijn zoekopdrachten gevonden als ‘hoe moet je je gedragen als psychopaat’, ‘hoe kun je professionals als rechters en politie voor de gek houden’ en: ‘why do some good people become evil’.

De brief die H. aan de nabestaanden heeft gestuurd, willen de familieleden van zijn slachtoffers niet lezen, werd eerder duidelijk: ,,Ze hebben het idee dat hij publiekelijk sympathie probeert te wekken”, zei een van de slachtofferadvocaten. Een andere advocaat zegt dat nabestaanden voor een dilemma kwamen te staan door de brief: ,,Aan de ene kant wil je weten wat iemand meldt, wat hem dreef. Maar het is ook pijnlijk, de nabestaanden willen nu liever afstand houden.” H.’s advocaat benadrukt dat de brief geen charmeoffensief was. ,,Dit had de media niet moeten halen,” zegt Weening.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ij-politie~a3ad6486/
Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:58:00 #4
361915 T-zooi
faith from space
pi_189950617
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 09:30 schreef Tengano het volgende:

[..]

Zit nog een filmpje bij. Deze informatie doet voorkomen dat de ouders en met name de moeder van Thijs toch een meer positievere rol speelde dan in onze topics werd aangenomen.

De volgende zitting lijkt op 20 december gepland itt tot de eerder genoemde datum van 17 december? Iig moet dan ook het PBC rapport af zijn en krijgen we meer inzicht hoe Thijs er destijds geestelijk aan toe was.
Even een mes inleveren en zeggen dat dat het moordmes is maakt natuurlijk niet al haar acties hiervoor in een keer goed. Mooie poging natuurlijk die ook meteen uitgebuit wordt door de advocaat.
pi_189965705
Thijs H. had blijkbaar ook ADHD? Hij slikte dexamfetamine.

https://www.ad.nl/binnenl(...)z-kliniek~a174a5c46/
ADHD-C
pi_189965979
Godver "aan medicatie wennen".
Tering, je zult met je psychotische kind met zo'n excuus weggestuurd worden bij een instelling :{
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 16 november 2019 @ 20:30:08 #7
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190000388
Ze zijn weer geschokt..

Tweede Kamer over Thijs H.: ‘Moorden hadden voorkomen kunnen worden’

Partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet ingrijpt in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) om ernstige misdrijven te voorkomen. Politici zijn geschokt over het nieuws dat drievoudig moordenaar Thijs H. tot twee keer toe niet werd opgenomen, ondanks noodkreten van zijn ouders.

https://www.ad.nl/politie(...)nen-worden~a5dcc8ec/
pi_190070630
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
  vrijdag 22 november 2019 @ 18:46:25 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190071777
quote:
6s.gif Op vrijdag 22 november 2019 17:40 schreef IriYe het volgende:
Kliniek geeft alsnog medische dossiers van Thijs H.

Het Openbaar Ministerie heeft toch alle gevraagde medische behandelinformatie over drievoudig moordenaar Thijs H. ontvangen. Eerder ving justitie nog bot bij behandelaars, die zich beriepen op het verschoningsrecht. Maar inmiddels hebben de GGZ-instellingen de dossiers wel gedeeld.

Dat meldt de rechtbank in Maastricht vanmiddag. Het OM wil inzage in alle relevante medische informatie om alle feiten op een rij te krijgen en te kunnen beoordelen in hoeverre Thijs H. daadwerkelijk in een psychose verkeerde toen hij begin mei toesloeg. Aanvankelijk weigerde de ggz-kliniek deze informatie te verstrekken, waarop het OM dit wilde afdwingen via de rechter. Dat is nu niet meer nodig, omdat de dossiers alsnog overhandigd zijn.
https://www.ad.nl/binnenl(...)an-thijs-h~a27627c6/
Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
pi_190072237
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 november 2019 18:46 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ze hebben in Limburg iig genoeg tijd gehad om alles even te 'up-daten'.
Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
  vrijdag 22 november 2019 @ 19:51:36 #12
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190072821
quote:
12s.gif Op vrijdag 22 november 2019 19:12 schreef IriYe het volgende:

[..]

Onder genot van een orkestje even om de tafel om op elkaar af te stemmen.
Alles onder controle hier ^O^

En geen haan die er naar kraait :Y)
pi_190419024
Experts: Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar

Drievoudig moordenaar Thijs H. wordt door de deskundigen van het Pieter Baan Centrum ‘volledig ontoerekeningsvatbaar’ verklaard. Als de rechter daarin meegaat, krijgt de 28-jarige Limburger geen celstraf maar alleen tbs met dwangverpleging.

Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving in regionale media. In mei vermoordde H. drie wandelaars, in Den Haag en op de Brunssummerheide. Al eerder bleek dat hij zware psychische problemen had. Zijn ouders klopten vlak voor de moorden meermaals wanhopig aan bij de GGZ-kliniek, maar H. werd niet opgenomen.
.
In het Pieter Baan Centrum is H. wekenlang geobserveerd. Hij werkte volledig mee aan dat onderzoek. Zijn advocaat Serge Weening wil geen toelichting geven op het rapport. ,,Dat doe ik in de zittingszaal.” Dinsdag is de regiezitting in de zaak.

Advocaat Sébas Diekstra staat de nabestaanden bij van de 56-jarige vrouw die in Den Haag werd vermoord. Hij wil ook niet inhoudelijk reageren, maar laat wel weten dat hij het voor de nabestaanden ,,uiterst pijnlijk’' vindt dat er weer informatie uit de strafzaak is gelekt: ,,De nabestaanden hebben mij laten weten dat zij hopen dat er onderzocht zal worden waar deze informatie vandaan komt.’’
https://www.tubantia.nl/b(...)ngsvatbaar~ab76fb24/
  vrijdag 13 december 2019 @ 18:41:40 #14
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_190421599
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 01:10 schreef Tengano het volgende:

[..]

Dat is Thijs zijn toekomst; zijn drama is nog lang niet voorbij.
Sterkte Thijs
pi_190491538
Live | Was Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar?

Deze dinsdagochtend staat Thijs H. voor de derde keer voor de rechter. De 28-jarige man uit Brunssum heeft eerder bekend dat hij in mei drie wandelaars heeft vermoord in Den Haag en op de Brunssummerheide. Hij zegt in een psychose te hebben gehandeld.
Het Pieter Baan Centrum, waar hij psychisch is onderzocht, adviseert de rechtbank Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Mogelijk komt het rapport vandaag aan de orde tijdens de regiezitting waarin openbaar ministerie en advocaat aanvullende onderzoekswensen kenbaar maken.
https://www.limburger.nl/(...)ntoerekeningsvatbaar

Vanaf 10:00 uur kun je hier ons liveblog volgen.

clairevandyck twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 09:25:35 Om 10 u begint de regiezitting in het proces tegen de 28-jarige #ThijsH uit Brunssum. Hij bekende eerder in mei 3 wandelaars te hebben doodgestoken: een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssummerheide. reageer retweet
pi_190491730
Ach we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Een fopstraf + TBS. 'Gekte' is iets waar rechters hun vingers niet aan willen branden en het is iets dat zij ook niet begrijpen, vergelijkbaar met de eeuwige schaduw op de achterkant van de maan. En dus is het stempeltje 'gek' of 'verward' voldoende om weg te komen met de meest nare misdaden.
  dinsdag 17 december 2019 @ 10:05:38 #17
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190491767
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:03 schreef Pleun2011 het volgende:
Ach we weten allemaal hoe dit gaat aflopen. Een fopstraf + TBS. 'Gekte' is iets waar rechters hun vingers niet aan willen branden en het is iets dat zij ook niet begrijpen, vergelijkbaar met de eeuwige schaduw op de achterkant van de maan. En dus is het stempeltje 'gek' of 'verward' voldoende om weg te komen met de meest nare misdaden.
Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
pi_190491947
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
Precies. Ik erger me aan het verschijnsel dat je steeds terug ziet komen: dat niemand verantwoordelijk is wanneer een dader 'verward' is. Het is een incident mensen, hij kon er niks aan doen. Jammer maar helaas. U kunt doorlopen.
  dinsdag 17 december 2019 @ 10:31:18 #19
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190492028
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:19 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Precies. Ik erger me aan het verschijnsel dat je steeds terug ziet komen: dat niemand verantwoordelijk is wanneer een dader 'verward' is. Het is een incident mensen, hij kon er niks aan doen. Jammer maar helaas. U kunt doorlopen.
Ik ben ook heel benieuwd naar het betoog van Sebastiaan Diekstra.
  dinsdag 17 december 2019 @ 10:41:37 #20
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190492115
https://mobile.twitter.com/NielsKlaassen?ref_src=twsrc%5Etfw

Thijs kan zelf geen vragen beantwoorden want hij gaat door een mindere periode..
Ook lekker makkelijk.
  dinsdag 17 december 2019 @ 10:46:03 #21
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190492168
Bijzonder, Thijs lijkt slachtoffer gemaakt te worden.
Vragen beantwoorden is al lastig, hij moet na een zitting een lange periode bijkomen.

Tja, dat geldt volgens mij voor elke verdachte van drie moorden. Dat het heftig is in de rechtszaal.

Edit:
Het is nog bonter, Thijs gaan door een depressieve periode en wordt daar momenteel niet voor behandeld. Ach zou zijn konijntje dood zijn?

[ Bericht 23% gewijzigd door ootjekatootje op 17-12-2019 10:52:33 ]
pi_190494632
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 10:05 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar ik een beetje moeite mee heb, is dat de ouders zogenaamd alle hulp voor hem hebben gezorgd maar niet hebben gekregen. En hem vervolgens wel in een appartement duwen in Den Haag... Zonder toezicht of anderen te informeren.
Slechte band met ma. Zij dacht zeker:Snel uit m'n buurt voordat ik het haasje ben. Ze weet volgens mij goed wat voor linkmiegel ze in huis had; liever een ander het haasje, dan ik. Nu schijnt het ook dat alleen Thijs en zijn moeder wist van zijn zogenaamde psychose..? Niks verkeerde medicatie, gewoon een junk die goed wist wat hij deed. Zijn ma mogen ze ook wel eens nakijken. Spoort ook niet met haar leugens.
pi_190496197
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 13:43 schreef IriYe het volgende:

[..]

Slechte band met ma. Zij dacht zeker:Snel uit m'n buurt voordat ik het haasje ben. Ze weet volgens mij goed wat voor linkmiegel ze in huis had; liever een ander het haasje, dan ik. Nu schijnt het ook dat alleen Thijs en zijn moeder wist van zijn zogenaamde psychose..? Niks verkeerde medicatie, gewoon een junk die goed wist wat hij deed. Zijn ma mogen ze ook wel eens nakijken. Spoort ook niet met haar leugens.
Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
  dinsdag 17 december 2019 @ 15:19:31 #24
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190496383
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:08 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
In een psychose op je pc gaan zoeken naar specifieke thermen, ja tuurlijk...
pi_190496612
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

In een psychose op je pc gaan zoeken naar specifieke thermen, ja tuurlijk...
Zou ik zeker niet uitsluiten, het is niet alsof dat zo een ingewikkelde handeling is. Jij denkt dat die bewust 3x een volledig willekeurig persoon doodsteekt omdat die dat leuk vindt? zou uiteraard kunnen maar dan ben je per definitie al compleet psychisch gestoord en niet zomaar een “junk”
  dinsdag 17 december 2019 @ 16:00:33 #26
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190497245
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:32 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Zou ik zeker niet uitsluiten, het is niet alsof dat zo een ingewikkelde handeling is. Jij denkt dat die bewust 3x een volledig willekeurig persoon doodsteekt omdat die dat leuk vindt? zou uiteraard kunnen maar dan ben je per definitie al compleet psychisch gestoord en niet zomaar een “junk”
OM zet er ook flinke twijfels bij.
https://www.telegraaf.nl/(...)ose-liegende-thijs-h
pi_190497378
Die lul zou voor de rest van zijn leven 5 maal daags anaal vernedert moeten worden met een honkbalknuppel.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190497386
Bij voorkeur overdwars.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_190497501
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

OM zet er ook flinke twijfels bij.
https://www.telegraaf.nl/(...)ose-liegende-thijs-h
Tuurlijk zijn er twijfels maar als je eens antwoordt gaf op mijn vorige vraag dan wist je ook dat zijn acties alleen kunnen worden gemaakt als je psychisch compleet gestoord bent en intensieve hulp nodig hebt..
  dinsdag 17 december 2019 @ 16:31:14 #30
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190497866
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:12 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Tuurlijk zijn er twijfels maar als je eens antwoordt gaf op mijn vorige vraag dan wist je ook dat zijn acties alleen kunnen worden gemaakt als je psychisch compleet gestoord bent en intensieve hulp nodig hebt..
Met zijn acties doel je op de steekpartijen?

Of ook het ontsnappen en het wegwerken van de messen en het schoonmaken van zijn kleding?

Dat zou dan toch voor elke dader van een dodelijke steekpartij gelden? O ik ben ziek in mijn hoofd dus ik kan er niets aandoen.
pi_190498132
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:31 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Met zijn acties doel je op de steekpartijen?

Of ook het ontsnappen en het wegwerken van de messen en het schoonmaken van zijn kleding?

Dat zou dan toch voor elke dader van een dodelijke steekpartij gelden? O ik ben ziek in mijn hoofd dus ik kan er niets aandoen.
95% van de moorden worden gepleegd met een bestaand motief: relatiebreuk, geldschuld, wraak, noem maar op. Wat voor reden zou je kunnen geven behalve dat zijn mentale staat totaal gestoord was/is?

En nee dat zou je zeker niet bij iedere dader kunnen doen want enorm vaak zit er wel een correlatie tussen dader en slachtoffer.

Of het een psychose was kun je bijna onmogelijk bevestigen/ontkrachten maar dat die vantevoren al heel veel mentale problemen had is een feit.
pi_190498344
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 15:08 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Wat een vreemde aannames zeg, hij heeft 3 willekeurige mensen vermoord. Hoe zou je dat verklaren zonder er een psychose of hele ernstige mentale problemen erbij te betrekken? Dit was niet zomaar een junk.

Waarom zou de moeder volgens jou liegen wanneer er daar weinig aanleiding voor is?
Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:06:24 #33
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190498582
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:44 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

95% van de moorden worden gepleegd met een bestaand motief: relatiebreuk, geldschuld, wraak, noem maar op. Wat voor reden zou je kunnen geven behalve dat zijn mentale staat totaal gestoord was/is?

En nee dat zou je zeker niet bij iedere dader kunnen doen want enorm vaak zit er wel een correlatie tussen dader en slachtoffer.

Of het een psychose was kun je bijna onmogelijk bevestigen/ontkrachten maar dat die vantevoren al heel veel mentale problemen had is een feit.
Onzin, het is nogal makkelijk te roepen psychose sorry...

Dus drie keer door de molen.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:06:39 #34
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190498588
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:55 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
Inderdaad
pi_190498772
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 16:55 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er wel vaker willekeurige mensen vermoord door daders die niet in een psychose zaten.
Heel zeldzaam, dat je het überhaupt overweegt bevestigd al dat er hele ernstige psychische problemen zijn
pi_190498811
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Onzin, het is nogal makkelijk te roepen psychose sorry...

Dus drie keer door de molen.
Zeker geen onzin, tuurlijk is het makkelijk maar er is ook een aannemelijke kans dat het wel zo is.

Stel hij zou dit volkomen bewust doen, wat zou dan het motief zijn volgens jou?
pi_190498828
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Inderdaad
Misschien ligt de clou wel in 1 van de zoekopdrachten in zijn computer:

Why do some good people become evil

Dat hij psychisch niet in orde is dat lijkt me duidelijk, maar niet alle psychisch gestoorden maken willekeurig mensen dood. Je hebt ook nog iets als 'het kwaad' in de mens, wat de meeste mensen niet begrijpen omdat ze dat zelf niet hebben (gelukkig maar). Ik las een keer een boek over Ted Bundy. Dat was een 100% psychopaat maar ook volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Gewoon een door en door slecht mens. Hier in Nederland worden daders veel te makkelijk zielig gevonden.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:29:53 #38
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190498976
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:17 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Zeker geen onzin, tuurlijk is het makkelijk maar er is ook een aannemelijke kans dat het wel zo is.

Stel hij zou dit volkomen bewust doen, wat zou dan het motief zijn volgens jou?
Ik mis een stuk nuance, het is een idioot met stoornissen, dat ziet iedereen.
Hij zat geestelijk niet lekker in zijn vel, anders ga je niet babbelen bij een ggz.

Hij blowde geregeld, dat gaat fout en steekt die vrouw neer, krijgt er een kick van en doet het in Brunssum nog twee keer.

Waarom verkracht iemand vrouwen? Hij zal er wel een kick van krijgen.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:31:34 #39
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190499002
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:19 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Misschien ligt de clou wel in 1 van de zoekopdrachten in zijn computer:

Why do some good people become evil

Dat hij psychisch niet in orde is dat lijkt me duidelijk, maar niet alle psychisch gestoorden maken willekeurig mensen dood. Je hebt ook nog iets als 'het kwaad' in de mens, wat de meeste mensen niet begrijpen omdat ze dat zelf niet hebben (gelukkig maar). Ik las een keer een boek over Ted Bundy. Dat was een 100% psychopaat maar ook volledig verantwoordelijk voor zijn daden. Gewoon een door en door slecht mens. Hier in Nederland worden daders veel te makkelijk zielig gevonden.
Eens, dit is een seriemoordenaar.

En laat zijn advocaat maar aantonen dat die er niets aan kan doen.

Enkele reis long stay.
pi_190499129
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:29 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik mis een stuk nuance, het is een idioot met stoornissen, dat ziet iedereen.
Hij zat geestelijk niet lekker in zijn vel, anders ga je niet babbelen bij een ggz.

Hij blowde geregeld, dat gaat fout en steekt die vrouw neer, krijgt er een kick van en doet het in Brunssum nog twee keer.

Waarom verkracht iemand vrouwen? Hij zal er wel een kick van krijgen.
Jammer dat je weer van die rare aannames doet, het gaat fout met blowen en hij steekt een vrouw neer? :') goed dat je geen advocaat bent.

Iemand verkracht vrouwen op basis van lust en macht gecombineerd met een psychische ziekte.
pi_190499180
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:31 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Eens, dit is een seriemoordenaar.

En laat zijn advocaat maar aantonen dat die er niets aan kan doen.

Enkele reis long stay.
We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
pi_190499235
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:41 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
Het 1 sluit het ander niet uit.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:46:19 #43
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190499273
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:41 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

We zouden juist als samenleving meer onderzoek moeten wijden aan de oorzaak van dit gedrag om het in de toekomst te kunnen voorkomen ipv blind iemand opsluiten en wachten tot de volgende
Liever tijd, geld en energie stoppen om de samenleving te beschermen tegen deze gekken, en tot die tijd ze buiten de samenleving houden, dat kunnen ze helemaal niet aan.

Je maakt er nog net geen slachtoffer van, het is een dader.
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:48:12 #44
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190499395
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Liever tijd, geld en energie stoppen om de samenleving te beschermen tegen deze gekken, en tot die tijd ze buiten de samenleving houden, dat kunnen ze helemaal niet aan.

Je maakt er nog net geen slachtoffer van, het is een dader.
Als de structuur van de mentale gezondheidszorg beter was geweest had dit wellicht voorkomen kunnen worden. Deze man had door zoveel verschillende factoren ziek kunnen worden of in een psychose te komen geraken dat het niet verstandig is om maar stempels te gaan plaatsen.

Is het een dader? Ja. Bestaat er een kans dat die er zelf weinig aan kon doen? Ja.
pi_190499408
quote:
Als je een straatoverval vergelijkt met een ongemotiveerde seriemoord door een instabiel persoon kan ik je helaas niet serieus nemen :')
  dinsdag 17 december 2019 @ 17:59:03 #47
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_190499488
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:54 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Als je een straatoverval vergelijkt met een ongemotiveerde seriemoord door een instabiel persoon kan ik je helaas niet serieus nemen :')
Sorry verkeerde steekpartij!

Ik bedoelde deze:
https://www.ad.nl/binnenl(...)or-anderen~a9660f7d/
pi_190499563
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:59 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Sorry verkeerde steekpartij!

Ik bedoelde deze:
https://www.ad.nl/binnenl(...)or-anderen~a9660f7d/
Schizofrenie is naar mijn weten ook deels ontoerekeningsvatbaar. Een mentale ziekte waarbij de samenleving nog niet weet hoe het is te genezen/voorkomen. Ik weet ook niet in hoeverre deze mensen bewust deze keuzes maken en al helemaal niet wat je er mee moet gaan doen. Maar dat deze ziek waren is duidelijk
pi_190499725
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 17:53 schreef E-Dubble het volgende:

[..]

Als de structuur van de mentale gezondheidszorg beter was geweest had dit wellicht voorkomen kunnen worden. Deze man had door zoveel verschillende factoren ziek kunnen worden of in een psychose te komen geraken dat het niet verstandig is om maar stempels te gaan plaatsen.

Is het een dader? Ja. Bestaat er een kans dat die er zelf weinig aan kon doen? Ja.
En Malek Fostok met z'n vogel?
pi_190499746
Sowieso die (naar verluidt) collaborerende moeder van Thijs ook vervolgen. En voor de volledigheid de rest van het rattennest even grondig doorlichten. :r
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')