abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 juli 2020 @ 22:22:29 #126
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_194043624
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:49 schreef Tarado het volgende:

[..]

kangaroo, hoe smaakt dat?
Naar biefstuk.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_194043931
quote:
_O-
pi_194044649
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
Was de kangaroe niet te taai? Zie em roder bij My Kitchen Rules en altijd erbij dat dat zo moet omdat je het heel snel taai bakt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 12 juli 2020 @ 23:42:42 #129
370431 drakin
vurig typje
pi_194062906
Waar? La Mezza Groningen
Wanneer? Vorige week zaterdag
Wat at je? Libanese tapas gegrild rundvlees, kipspies, salade, falafel, rode en gele rijst etc...
Impressie? Personeel was echt aardig, eten duurde niet te lang, klein restaurant met fijne sfeer en de serveerster die maar op en neer de trap ging.
En we kregen een soort tosti als huisspecialiteit extra, die was echt zoo lekker, apart libanees platbrood met feta, een geheimzinnig kruidenmengseltje, honing, sesamzaad en gegrilde tomaat.

We hadden als eerste een libanees drankje waar ze de fles zelfs voor pakten om erachter te komen van wat voor soort vrucht het eigenlijk was, zeer behulpzaam personeel!




Minpuntje was een bezorger die maar als een hangjongere binnen bleef wachten op het eten wat bezorgd moest worden.

Cijfer? 8
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:25:14 #130
63722 z80
I fink you freaky
pi_194197408
Waar? Fujiyama Kleve (Duitsland)
Wanneer? afgelopen zondag
Wat at je?
Als voor 2 gerechten. Tsuki. Deeg tasjes/bolletjes gevuld met garnalenpasta. En Yakitori. Een spiesje met kip dat scherp gekruid zou zijn.
De tsuki is wel aardig. Niet een uitgesproken smaak helaas. De Yakitori is meer zoet dan scherp. Zelfs voor een Duitser is dit niet scherp.


Als hoofd gerecht. Maguro-Teriyaki. Tonijn en gebrade groente.
De tonijn was gaar. en de groente was voornamelijk paprika en taugé. De rijst standaard witten droogkokende rijst.


Ziet er allemaal leuk uit. Smaakt goed. en vult enkel door het bolletje rijst. Maar is voor mij niet voor herhaling vatbaar.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:36:55 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194206099
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:

Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:

een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:

Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:

een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:

kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:


Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:

Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194206588
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Dat is heul niet slecht voor ¤14,50 en zou ook wel wat voor mij zijn als kleine eter :Y
Voorgerechtje van Bluezz lijkt me ook helemaal top.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_194207191
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
nigirisuhsi met komkommer en sesam
Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
pi_194207204
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
  woensdag 22 juli 2020 @ 13:48:24 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194207216
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:45 schreef Myraela het volgende:

Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
Nou, er zat wel nog sesamzaad, een halve wasabinoot en een druppel mayonaise bij. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194207236
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:46 schreef Myraela het volgende:
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
Eens. Ik vind de bediening hier in Rotterdam ook fijn en vriendelijk :) Mijn vriendin haar zus was soort van manager in één van die toko's en die vertelde dat het gros van de warme gerechten geen pan zien, ze gaan gewoon de oven in. Tsja, Dan heb je ook geen kok nodig :)
pi_194207807
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194208318
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
pi_194208497
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
  woensdag 22 juli 2020 @ 16:19:21 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194208873
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:

Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194209326
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
Oh Heinde en Ver is wel goed!
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
Ik heb niet zoveel cheesecakes gegeten :P Maar deze is niet machtig dus vind ik fijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 22 juli 2020 @ 18:39:30 #142
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_194210506
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Ik zou echt nog honger hebben. :@ weinig friet ook.
Gelieve verwijderen
  zondag 26 juli 2020 @ 12:41:11 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194265892
Wanneer: 25 juli 2020
Waar: Restaurant de Kolk in Spaarndaam.

Door verschillende hoge reviews nieuwsgierig geworden naar dit, in het pittoreske Spaarndam gevestigde, restaurant dat vroeger bekend was onder de naam Het stille Water.
Inderdaad prachtig gelegen aan de sluis (Oostkolk) van Spaarndam:

Tijdens de sluiting vanwege Covid-19 hebben de eigenaren de zaak wat verbouwd en gemoderniseerd. Prima zittende blauwe stoeltjes.


Lekker brood met boter en aioli om te beginnen.
Voorgerecht.
Voor Blues:

Carpaccio van zwaardvis, couscous en limoen mayonaise.
Helaas was de kok vergeten er de limoen mayo bij te doen, dus dat aangegeven en het werd keurig opgelost door een compleet nieuw bordje, mét limoen mayonaise, te serveren. Mooie, superdun gesneden plakjes zwaardvis en goed op temperatuur. Erg lekker!

Voor mij:

Spaarndamse gerookte paling met knolselderij, appel, mierikswortel en krokante pita. Mooie vette paling, ook erg smakelijk!

Hoofdgerecht.

Voor Blues: scholfilet met Parmezaanse kaas beslag, groente en gepofte paprika saus.
Heerlijk!

Ik:

Tournedos met groene groente, krokante bacon en peper jus.
Ik had de tournedos medium-rare besteld, maar deze uitvoering was wel erg rare (hij loeide nog net niet op het bord...) en had onvoldoende gerust na het braden. Gevolg: plasjes met veel vleessap op het bord waardoor de pepersaus verdronk. Desondanks een erg malse en toch smakelijke tournedos.
Bij de hoofdgerechten werd huisgemaakte patat geserveerd.

Wij besloten geen dessert te nemen.

Kosten, inclusief wijn en water: 94,75 euro
Conclusie: een beetje prijzig, maar verder wel gewoon goed eten.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 30 juli 2020 @ 11:57:41 #144
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194321281
Waar?
Los Latinos, Roosendaal
Wanneer?
Woensdag 29 juli 2020
Wat at je?
Mixed grill voor twee personen: worst, runderribben, ossenhaas, lende, entrecote en kip. Met gepofte aardappel, friet en salade. Ook met chimmichurri en wilde knoflooksaus.


Impressie?
We zijn hier vorig jaar al eens geweest, de foto's zijn van die keer. Het was dit keer net zo goed als vorige keer. Het vlees was prima medium voor mij en medium rare voor mijn vriend. De runderribben waren geweldig. Ik weet niet wat ze met de kip hadden gedaan maar het was geweldig. De bijgerechten zijn ook goed, het draait bij deze Argentijn om meer dan het vlees. Toevallig namen wij deze extravagante vleesschotel maar de gerechten die voor andere tafels voorbij kwamen, zagen er zeer goed uit.

Corona-maatregelen: Er stond een duidelijke dispenser met handhygienespul. Iedereen gebruikte het maar er werd niet op gecontroleerd. Niemand heeft aan ons gevraagd of we klachten hebben.
De zaak is zeer ruim opgebouwd, het was makkelijk om 1,5 meter afstand te houden. Er was zeker veel meer afstand tussen de tafels dan voorgeschreven. De ober draaide de dop niet van de flessen bruiswater.
Kosten?
64,55 voor 2 mixed grill, echte mayonaise, 2x 0.5L bruiswater en een biertje.
Cijfer?
9
Spoilers!
pi_194321397
Sodemieters, dat ziet er wel heel goed uit.
En ik snap nu ook die bijnaam :D
  donderdag 30 juli 2020 @ 12:10:42 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194321527
Lekker veel vleesch! :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO donderdag 30 juli 2020 @ 12:46:14 #147
22592 crew  Ole
pi_194322150
Wat veel :D
Hier kun je makkelijk met 4 van eten.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:00:13 #148
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194324058
Vlees is veel te rood zouden ze hier in Argentinië zeggen, maar verder ziet de "parrillada" er prima uit :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 9 augustus 2020 @ 18:16:47 #149
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194477982
Waar: Olympia, Roosendaal
Wanneer: dinsdag 4 augustus 2020

Wat: Griekse mezedes

Impressie: Dit restaurant zit naast de Argentijn waar we vorige week waren. Er stond een bord buiten met daarop een reclame voor een avondvullend diner van Griekse tapas, ofwel mezedes. Dat klinkt als iets voor ons :9~

Er zijn weinig regels over aantal rondes of aantallen hapjes. We kregen toegang tot een website waarop we ons eten en drinken konden bestellen. Reuze handig. Het ontlast personeel én is coronaproof.

We begonnen met brood met tapenade, tzatziki, viskuit, fetasalade, en tonijnsalade.


Boerensalade, stifado, gyros uit de oven, courgetteballetje.


Calamares, varkenshaas met champignons.


Dolmades, garnaal met honing en sesam, kip uit de oven, keftedes.


Dessert: kormos, griesmeel cake, baklava


We hebben echt lekker gegeten. De normale grillgerechten als souzouki of gyros waren niet heel speciaal. We zijn verpest door een aantal zeer goede Griekse chefs. Maar er stond nog zo veel meer op de kaart dat we nog meer dan genoeg keuze in hadden. Die standaard dingen kennen we ook wel, we wilden liever onbekende gerechten kiezen.

Vriendelijk personeel, snelle service. Het was zelfs op dinsdag (in de vakantie) gezellig druk. We gaan hier zeker terugkomen.

We hebben 33 mezzedes op waarvan 28 verschillende.

Prijs:¤ 60,60 voor 2 keer mezedes, 1 bier, 1 cola, 1 grote en 1 kleine bruiswater.

Cijfer: 8,5.

Lijstje greatest hits voor de volgende keer:
Tonijnsalade
Mpougiourdi (gesmolten kaas met tomaat)
Courgetteballetje
Koutopoulo tiganaki (kip uit de oven met paprikasaus)
Gardides soesami (sesamgarnaal)

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-08-2020 19:18:24 ]
Spoilers!
pi_194478666
Lekker, de hele avond 'snoepen'.
Waarom maar een 7.5 ? vanwege de paar gerechten die niet uitzonderlijk waren ?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')