peterselie, knoflook en parmasaan, geloof ik.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
Op de rigatoni moest je zelf kaas doen en die met artisjok zat volgens mij geen kaas. Het was eigenlijk verwonderlijk weinig kaasquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Heel geslaagd allemaal.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Ik maakte laatst een groentegerecht uit de oven en daar hoorde ricotta op. Leek me niets, dus feta gebruikt, maar deze had heel goed gesmaaktquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Gemistquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Maar je weet wel dat het bestaat. Op het boodschappenlijstje ermee (t is erg lekker)quote:
En dat restaurant heet hoe?quote:Op zondag 2 februari 2020 16:13 schreef funnywell het volgende:
Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
bestaat nietquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Ga je volgende keer weer gezellig mee?quote:Op dinsdag 4 februari 2020 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @:Lucky
Het ziet er echt heerlijk uit!quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Nu je het zegt valt het me op. Heb me er absoluut niet aan gestoord.quote:Op zaterdag 22 februari 2020 13:03 schreef flipsen het volgende:
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien
Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Voornamelijk deeg. Kan mij geen specifieke smaak meer ervan herinneren.quote:Op zondag 1 maart 2020 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?
Inderdaad waren de porties niet erg groot. Voor ons, als kleine eters, prima. Maar als je een wat grotere innemer bent moet je er wel wat bijgerechten bij nemen.quote:Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |