abonnement Unibet Coolblue
pi_189307993
Amsterdam - Het Verbond van Verzekeraars (VvV) gaat in Europees verband aandacht vragen voor alarmerende risico’s bij schade-afhandelingen. Slachtoffers van een aanrijding die op formulieren hun privégegevens invullen, zoals verplicht is, zijn nu kinderlijk eenvoudig te vinden door de tegenpartij. Bij ruzie over de schuldvraag kan dat dramatische gevolgen hebben.

Wil* uit Rotterdam is nog altijd niet veilig voor de agressieve automobilist die twee jaar geleden tegen haar wagen botste, en weigerde de schuld van het verkeersongeluk te accepteren. Ze heeft er slapeloze nachten van. Omdat ze, als brave burger, netjes haar adres en telefoonnummer op het schadeformulier invulde, was het voor de tegenpartij een koud kunstje haar te vinden. Ze werd al snel geterroriseerd.

Wil werd in 2017 aangereden van achteren toen ze stopte voor het rode verkeerslicht. Onder andere haar bumper was beschadigd. Het leek een botsing zoals er jaarlijks talloze zijn. Gegevens invullen op het formulier dat ze in haar dashboardkastje had en het de verzekeringsmaatschappijen verder onderling laten oplossen. Dacht ze.
Dreigen

Het liep compleet anders. „De jongen die duidelijk niet oplette en daardoor op mijn auto klapte, riep meteen dat hij het allemaal wel zou oplossen, want hij had een garage. Dat wilde ik natuurlijk niet, want ik wist niet welke schade mijn auto precies had en ik wilde dit simpelweg niet buiten de verzekering om regelen.”

De Zuid-Hollandse weigerde dan ook, en haalde de politie erbij om te bemiddelen. Maar nadat de agenten plotseling weg moesten wegens een spoedmelding sloeg de sfeer pijlsnel om. „Hij begon te dreigen, schreeuwde dat ik op geld uit was. Het werd heel grimmig. Maar omdat de politie daarvoor had gezegd dat we beiden een schadeformulier moesten invullen, hebben we dat toch gedaan.”
Kapitale fout

Een kapitale fout met desastreuze gevolgen, ontdekte ze al snel. „De jongen die me had aangereden wist meteen waar ik woonde. Dat heb ik gemerkt, want hij maakte zijn dreigementen al snel waar. Kort daarop, in de avond, kwam mijn buurjongen aan de deur. ’Buurvrouw, wat is er met uw auto gebeurd?’, vroeg hij verschrikt.”

„Mijn auto was compleet vernield. Alle ruiten waren aan diggelen, ik zag overal krassen en deuken, en de motorkap was kapot gemaakt. Hij had al zijn woede op mijn wagen botgevierd. Via de politie begreep ik dat de persoon bekendstond als crimineel. Blijf maar bij hem uit de buurt, was hun advies…”

"’Ongelooflijk dat je wordt verplicht al je persoonlijke gegevens in te vullen’"

Spijt

Ook Rob* werd recentelijk getiranniseerd nadat hij een conflict had met iemand die tegen zijn auto was gereden, waarbij de tegenpartij onder de schuld uit probeerde te komen omdat zijn verzekeringspremie anders zou stijgen.

Hij vulde keurig een schadeformulier in, met zijn mobiele nummer en woonadres, en ook hij heeft spijt als haren op zijn hoofd dat hij dat heeft gedaan. Zijn auto ging onlangs in vlammen op.

„Ik ben ernstig bedreigd”, vertelt hij. „Degene die me aanreed waarschuwde dat hij mij en mijn familie kapot zou maken. Hij heeft me achtervolgd en me met een stel ongure types thuis opgezocht. Voor mijn eigen veiligheid heb ik niet opengedaan. Uiteindelijk is mijn auto dus in de fik gestoken. Als ik erover nadenk, vind ik het ongelooflijk dat je wordt verplicht al je persoonlijke gegevens in te vullen, want nu besef ik hoe rampzalig en gevaarlijk de gevolgen kunnen zijn.”
Rot geschrokken

Hoe vaak het voorkomt dat eenvoudige schadeafhandelingen uitmonden in dreigementen of zelfs een waar schrikbewind, is onduidelijk. Cijfers over deze specifieke vorm van criminaliteit worden, zover bekend, niet op deze manier bijgehouden.

Het Verbond van Verzekeraars heeft dan ook geen idee in hoeveel gevallen mensen worden lastiggevallen na een schaderuzie. „We hebben de indruk dat het om incidenten gaat en het niet massaal gebeurt”, zegt woordvoerder Oscar van Elferen. „We realiseren ons wél dat de impact, als het fout gaat, voor de gedupeerde groot kan zijn.”

Van Elferen is zich ’rot geschrokken’ van de verhalen. „Dit soort voorbeelden, waarbij zelfs een auto in brand wordt gestoken en mensen thuis worden geïntimideerd, is vreselijk voor de betrokkenen en absoluut niet te tolereren”, vervolgt de zegsman. „We gaan dit punt onder de aandacht brengen binnen onze Europese koepel, Insurance Europe.”
Slapeloze nachten

De Rotterdamse Wil kreeg uiteindelijk wel alle schade vergoed. Omdat haar auto, total loss verklaard, een all-risk-dekking had, keerde haar eigen verzekering uit. Inmiddels heeft ze een nieuwe wagen, maar die parkeert ze nooit op dezelfde plek als waar ze altijd stond. „Mijn buurman zet zijn motor daar wel vaak neer. Hij heeft al tweemaal een lekke band gehad en ook zijn motorkoffer is opengebroken. Ik kan niet bewijzen dat dezelfde persoon dit heeft gedaan, maar toevallig is het wel. Het bezorgt me allemaal slapeloze nachten.”

Van Elferen legt uit dat het voor de verzekeraars niet eenvoudig is de huidige situatie te veranderen. „Bij een aanrijding waarbij twee of meer personen betrokken zijn, is het belangrijk voor een juiste afhandeling dat er gezamenlijk een schadeformulier ingevuld wordt. Inherent aan het invullen daarvan is dat er gegevens van betrokkenen genoteerd en uitgewisseld worden. En ja, daarbij worden ook persoonlijke gegevens als woonplaats, adres en telefoonnummer met elkaar gedeeld.”
Europese standaard

Het Verbond van Verzekeraars vraagt zich niettemin af of dat ook niet met minder gegevens kan dan waar het schadeformulier op dit moment om vraagt. „Zeker als je dit soort heftige gevallen daarbij in ogenschouw neemt. Maar het schadeformulier kunnen verzekeraars niet zomaar aanpassen. Het is een Europese standaard die is afgestemd met alle verzekeraars in Europa. Hier kunnen we in Nederland, helaas, niet zomaar van afwijken. We denken aan een voorstel om voortaan alleen nog maar gegevens van verzekeringsmaatschappijen op te hoeven geven. Misschien is dat een oplossing.”

Bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie is er geen zicht op het probleem. „We kennen in Nederland een verzekeringsplicht voor motorvoertuigen, zodat schade na een aanrijding altijd te verhalen is. Maar in hoeverre daar misbruik van wordt gemaakt is ons niet bekend en daar gaan wij ook niet over”, meldt een woordvoerder.

Dat geldt ook voor de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). „Wij controleren met behulp van onze registers of aan de verzekeringsplicht wordt voldaan, maar daar houdt het dan mee op.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bedreigingen en brandstichting van Rob serieus worden onderzocht. „We zijn er druk mee bezig, en hopen dat we deze zaak kunnen oplossen.”

*De geïnterviewde personen hebben uit veiligheidsoverwegingen gefingeerde namen, maar zijn bekend bij de redactie.
Wat te doen bij schade?

De ANWB laat op zijn website weten dat het belangrijk bij schade na een aanrijding is, om alle gegevens van de tegenpartij te verzamelen.

Vul samen het Europese schadeformulier in, noteer gegevens van eventuele getuigen, maak foto’s van de aanrijding en noteer gegevens van de verzekering van de tegenpartij. Er zijn tegenwoordig ook apps die gebruikt kunnen worden voor schademeldingen.

Als alleen het kenteken bekend is, vraag dan de gegevens op bij de politie of de eigen verzekering. Blijft de tegenpartij onbekend, dan kun je de claim neerleggen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, schakel deze dan in om de schade op de tegenpartij te verhalen. Bij een een casco-/allriskverzekering zal de verzekeraar, ongeacht de aansprakelijkheid, de schade direct vergoeden. Stel de verzekeraar van de tegenpartij tenslotte schriftelijk aansprakelijk. Als die onbekend is, stel dan de tegenpartij persoonlijk aansprakelijk.

Bron; https://www.telegraaf.nl/(...)d-in-de-fik-gestoken

Persoonsgegvens... en schadeformulieren ja ja het werkt perfect allemaal....
Totdat een tokkie je auto in de fik steekt omdat hij met zijn dronken kop tegen je auto aanreed...
  zondag 6 oktober 2019 @ 23:40:24 #2
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_189308044
Nooit over nagedacht maar dit kan inderdaad fors de verkeerde kant op escaleren :{
pi_189308109
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:40 schreef RedFever007 het volgende:
Nooit over nagedacht maar dit kan inderdaad fors de verkeerde kant op escaleren :{
Nou dat dus. Op zich is het toch niet heel moeilijk dat je op de formulieren alleen je verzekering en verzekeringsnummer hoeft in te vullen incl handtekening. Kan verder niemand iets mee, behalve de verzekering.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 6 oktober 2019 @ 23:51:34 #4
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_189308161
quote:
4s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:35 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
Blijf maar bij hem uit de buurt, was hun advies…”
De politie geef in ieder geval wel weer nuttig advies.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_189308232
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou dat dus. Op zich is het toch niet heel moeilijk dat je op de formulieren alleen je verzekering en verzekeringsnummer hoeft in te vullen incl handtekening. Kan verder niemand iets mee, behalve de verzekering.
Ja het is zeker onnodig om die informatie te geven aan de tegenpartij.

Maar ja het risico ligt niet bij de verzekeraar dus is het niet belangrijk om daar aandacht aan te besteden....
  zondag 6 oktober 2019 @ 23:58:47 #6
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189308311
De politie is je beste vriend in dit land :') En als je vervolgens die crimineel uit wanhoop doodrijdt/steekt zijn ze er sws als de kippen bij om je 10 jaar achter tralies te gooien, wat een land _O_
pi_189308320
quote:
1s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

En ook gewoon aftaaien terwijl ze weten dat er een crimineel bij betrokken is... Manmanman...
To serve and protect....

Maar niet in Nederland daar liggen de prioriteiten wat anders...
  maandag 7 oktober 2019 @ 00:27:58 #9
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_189308493
Überhaupt moet je zunig zijn met het verstrekken van je NAW gegevens. Mijn sportschool wil ze ook hebben, heb gewoon een vals adres gegeven.
pi_189309200
En de politie laat het natuurlijk weer flink afweten.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 oktober 2019 @ 04:03:23 #11
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189309355
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 03:22 schreef probeer het volgende:
En de politie laat het natuurlijk weer flink afweten.
Wat moet je doen dan? Je kan moeilijk structureel iedereen die bedreigd is gaan beveiligen.

Nouja, het kan wel, maar dan heb je fors meer politie nodig. Dus het is eerder de regering die het af laat weten.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_189309389
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 04:03 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Wat moet je doen dan? Je kan moeilijk structureel iedereen die bedreigd is gaan beveiligen.

Nouja, het kan wel, maar dan heb je fors meer politie nodig. Dus het is eerder de regering die het af laat weten.
Ze zouden op zijn minst, op het moment van melding van een incident, bij die geregistreerde crimineel langs kunnen gaan om hem eens aan de tand te voelen?

Ow, uw auto brandt? Nou, laten we dan meteen een patrouille langs sturen bij degene waarvan we allemaal eigenlijk al weten dat hij het gedaan heeft, in de hoop hem daar met belastend bewijs aan te treffen.

En ja, anders is de volgende stap dus toezicht of beveiliging. Omdat de overheid de enige is met een monopolie op geweld. Als ze die zo willen behouden zullen ze hun shit waar moeten maken.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 oktober 2019 @ 05:42:45 #13
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_189309571
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 00:04 schreef MadJackthePirate het volgende:
De politie is je beste vriend in dit land :') En als je vervolgens die crimineel uit wanhoop doodrijdt/steekt zijn ze er sws als de kippen bij om je 10 jaar achter tralies te gooien, wat een land _O_
De politie is er niet voor de bescherming van de burger, maar voor de bescherming van de Staat.

Beste wat je in zo'n situatie zou kunnen doen is het lichaam ergens dumpen.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_189309782
quote:
1s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

En ook gewoon aftaaien terwijl ze weten dat er een crimineel bij betrokken is... Manmanman...
Wat nou aftaaien, en wie zegt dat hun dat toen al wisten?

Als je er uit moet voor een reanimatie gaat dat even voor ja.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-10-2019 07:40:04 ]
  maandag 7 oktober 2019 @ 07:41:52 #15
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189309796
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 04:20 schreef probeer het volgende:

[..]

Ze zouden op zijn minst, op het moment van melding van een incident, bij die geregistreerde crimineel langs kunnen gaan om hem eens aan de tand te voelen?

Ow, uw auto brandt? Nou, laten we dan meteen een patrouille langs sturen bij degene waarvan we allemaal eigenlijk al weten dat hij het gedaan heeft, in de hoop hem daar met belastend bewijs aan te treffen.

En ja, anders is de volgende stap dus toezicht of beveiliging. Omdat de overheid de enige is met een monopolie op geweld. Als ze die zo willen behouden zullen ze hun shit waar moeten maken.
Ja, want zo een crimineel laat ze natuurlijk gewoon binnen of zegt dat hij het gedaan heeft. :') Zonde van je tijd, zonder bewijs.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_189309892
Ik heb hier zelf jaren geleden mee te maken gehad. Een simpele schade die een formaliteit leek totdat de partner van de tegenpartij met bedreigingen begon. Op een gegeven moment heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen. Toen ging het nog om een paar honderd euro.
  maandag 7 oktober 2019 @ 08:20:13 #17
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_189309973
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 08:06 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb hier zelf jaren geleden mee te maken gehad. Een simpele schade die een formaliteit leek totdat de partner van de tegenpartij met bedreigingen begon. Op een gegeven moment heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen. Toen ging het nog om een paar honderd euro.
En volgens mij is dat het echte probleem. Zodra er sprake is van bedreiging, oplichting of andere vormen van misdaad waarbij de dader bekend of eenvoudig vindbaar is zou er in alle gevallen opgetreden en vervolgd moeten worden, ongeacht de kosten.

Om misdaad structureel te bestrijden is dat simpelweg noodzakelijk
pi_189310022
Hoe komt de tegenpartij aan de persoonsgegevens? Klinkt als een gigantisch datalek...

Als we het onder de AVG kunnen laten vallen hebben die verzekeraars een groot probleem en is er binnen no time een oplossing...
  maandag 7 oktober 2019 @ 08:34:15 #19
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189310062
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 08:28 schreef zatoichi het volgende:
Hoe komt de tegenpartij aan de persoonsgegevens? Klinkt als een gigantisch datalek...

Als we het onder de AVG kunnen laten vallen hebben die verzekeraars een groot probleem en is er binnen no time een oplossing...
Die moet je invullen op het schadeformulier waarvan je zelf een kopie aan de tegenpartij heeft.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:23:27 #20
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_189310473
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:46 schreef Isabeau het volgende:

Nou dat dus. Op zich is het toch niet heel moeilijk dat je op de formulieren alleen je verzekering en verzekeringsnummer hoeft in te vullen incl handtekening. Kan verder niemand iets mee, behalve de verzekering.
Goede tip ^O^
pi_189310475
quote:
1s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

En ook gewoon aftaaien terwijl ze weten dat er een crimineel bij betrokken is... Manmanman...
Ja daar betaal je dan netjes belasting voor, voor dit soort dienstverlening.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:24:47 #22
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_189310489
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 00:27 schreef Eendenkooi het volgende:
Überhaupt moet je zunig zijn met het verstrekken van je NAW gegevens. Mijn sportschool wil ze ook hebben, heb gewoon een vals adres gegeven.
Bij online formulieren waarbij je verplicht een adres moet invullen is het bij mij standaard Kalverstraat 123, 1234AB (of 1012PA) Amsterdam _O-
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:27:24 #23
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_189310526
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 00:27 schreef Eendenkooi het volgende:
Überhaupt moet je zunig zijn met het verstrekken van je NAW gegevens. Mijn sportschool wil ze ook hebben, heb gewoon een vals adres gegeven.
En dan janken als er iets mis is terwijl ze je gewoon per post verwittigd hebben. :').
And so is the past
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:29:00 #24
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_189310541
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:27 schreef nogeenoudebekende het volgende:

En dan janken als er iets mis is terwijl ze je gewoon per post verwittigd hebben. :').
Waarom zouden ze per post iets sturen wat hun geld kost als ze ook gratis een email kunnen sturen :?
pi_189310542
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:24 schreef slashdotter3 het volgende:

Bij online formulieren waarbij je verplicht een adres moet invullen is het bij mij standaard Kalverstraat 123, 1234AB (of 1012PA) Amsterdam _O-
Tip van Flip! Of eerder waarschuwing. Niet 0612345678 invullen. Dat hebben we ooit uit nieuwsgierigheid gebeld en het wasd een echt nummer. Dus...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:29:15 #26
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189310547
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:23 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]

Goede tip ^O^
Helpt inderdaad al een hele hoop. Maar zolang alles nog zo lek als een mandje is bij oa het RDW zullen de ‘echte’ criminelen je gewoon op kenteken weten vinden. Iets meer moeite, maar als je weet waar je moet zijn...
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:29:39 #27
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_189310554
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:29 schreef Isabeau het volgende:

Tip van Flip! Of eerder waarschuwing. Niet 0612345678 invullen. Dat hebben we ooit uit nieuwsgierigheid gebeld en het wasd een echt nummer. Dus...
Uh... oops :@
pi_189310560
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:29 schreef slashdotter3 het volgende:

Uh... oops :@
Ik deed dat dus ook altijd :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_189310586
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:29 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Helpt inderdaad al een hele hoop. Maar zolang alles nog zo lek als een mandje is bij oa het RDW zullen de ‘echte’ criminelen je gewoon op kenteken weten vinden. Iets meer moeite, maar als je weet waar je moet zijn...
Precies op kenteken is ook veel mogelijk. Zeker criminelen weten de weg wel om je op kenteken te achterhalen.
  maandag 7 oktober 2019 @ 09:36:42 #30
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_189310637
quote:
1s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:58 schreef AchJa het volgende:

[..]

En ook gewoon aftaaien terwijl ze weten dat omdat er een crimineel bij betrokken is... Manmanman...
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 7 oktober 2019 @ 10:33:54 #31
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189311231
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou dat dus. Op zich is het toch niet heel moeilijk dat je op de formulieren alleen je verzekering en verzekeringsnummer hoeft in te vullen incl handtekening. Kan verder niemand iets mee, behalve de verzekering.
ja dat moet dus ASAP veranderen en digitaal aangifte doen bij de verzekering wederzijds alleen het polisnummer en de BSN nummer en kenteken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189311272
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:33 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja dat moet dus ASAP veranderen en digitaal aangifte doen bij de verzekering wederzijds alleen het polisnummer en de BSN nummer en kenteken
Dat kan toch ook met die app?

Edit: ook daar moet je naw invullen
  maandag 7 oktober 2019 @ 10:53:12 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189311449
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:38 schreef GS-Raw het volgende:

[..]
Edit: ook daar moet je naw invullen
Ja maar die kan de verzekeraar achterhouden , dus niet delen met de andere partij
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189311686
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 04:20 schreef probeer het volgende:
Ze zouden op zijn minst, op het moment van melding van een incident, bij die geregistreerde crimineel langs kunnen gaan om hem eens aan de tand te voelen?

Ow, uw auto brandt? Nou, laten we dan meteen een patrouille langs sturen bij degene waarvan we allemaal eigenlijk al weten dat hij het gedaan heeft, in de hoop hem daar met belastend bewijs aan te treffen.

En ja, anders is de volgende stap dus toezicht of beveiliging. Omdat de overheid de enige is met een monopolie op geweld. Als ze die zo willen behouden zullen ze hun shit waar moeten maken.
Dit dus. Maar het gaat alleen maar erger worden.

Gated communities zullen binnenkort wel als paddestoelen uit de grond schieten door dit soort maatschappelijke trends. De zegeningen van de multiculturele samenleving. _O_
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_189311808
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2019 23:51 schreef BlaZ het volgende:

[..]

De politie geef in ieder geval wel weer nuttig advies.
Wij doen ons werk niet, dus blijf zelf maar uit de buurt van terroriserend tuig.
:')
pi_189312000
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 07:41 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Ja, want zo een crimineel laat ze natuurlijk gewoon binnen of zegt dat hij het gedaan heeft. :') Zonde van je tijd, zonder bewijs.
Kans op een heterdaadje, of het aantreffen van bewijsmateriaal op diens persoon.

Het is wel heel makkelijk om dmv een 'daar vinden we toch nooit wat' houding, de onderzoekende aard van de politie maar aan de kant te gooien. Surveilleren ook maar afschaffen dan?
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 7 oktober 2019 @ 11:39:49 #37
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_189312144
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 11:31 schreef probeer het volgende:

[..]

Kans op een heterdaadje, of het aantreffen van bewijsmateriaal op diens persoon.

Het is wel heel makkelijk om dmv een 'daar vinden we toch nooit wat' houding, de onderzoekende aard van de politie maar aan de kant te gooien. Surveilleren ook maar afschaffen dan?
Dat zeg ik toch helemaal niet.

Maar zonder enig bewijs gewoon bij mensen aanbellen gaat sowieso niks opleveren. Die doen netjes de deur weer dicht.

En de capaciteit om elke nacht bij een bepaalde auto te surveilleren is er nou eenmaal niet (even aangenomen dat die auto maar eens in de zoveel maanden gesloopt wordt).
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_189313842
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 09:32 schreef Cherni het volgende:

[..]

Precies op kenteken is ook veel mogelijk. Zeker criminelen weten de weg wel om je op kenteken te achterhalen.
Ben ik blij met m'n leaseauto.
"Der Ruin der Völker beginnt bei den Geld- und Staatsmächtigen."
SSSC, 8. Februar 2012 16.08 h, Billy
pi_189314371
Nice. En daar mag je effectief 50% van je loon voor inleveren in de vorm van belasting, voor oa politie en justitie? Criminelen die zich vogelvrij voelen en je auto in de hens zetten?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 7 oktober 2019 @ 14:14:18 #40
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_189314411
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2019 14:11 schreef Lyrebird het volgende:
Nice. En daar mag je effectief 50% van je loon voor inleveren in de vorm van belasting, voor oa politie en justitie? Criminelen die zich vogelvrij voelen en je auto in de hens zetten?
hoeven geen criminelen te zijn, dat zijn gewoon mensen met een heeel erg kort lontje , die wraak halen voor iets wat ze zich aangedaan voelen, vaaak onverzekerd rondrijden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_189314444
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2019 14:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

hoeven geen criminelen te zijn, dat zijn gewoon mensen met een heeel erg kort lontje , die wraak halen voor iets wat ze zich aangedaan voelen, vaaak onverzekerd rondrijden
Dat zijn criminelen.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')