Poutine, Maple Syrup en de Nanaimo Bar is het eerste waar ik aan denk. Verder heel veel burgers en steaks zoals in de VS. Niet heel bijzonder. Aan de westkust kun je trouwens uitstekend Aziatisch eten. En aan beide kusten natuurlijk uitstekende vis en schaaldieren.quote:Op dinsdag 24 september 2019 11:38 schreef Maikuuul het volgende:
Vanaf 25 oktober zit ik voor een jaar in Canada. Ben beniewd wat de Canadese keuken te bieden heeft
Ben beniewd! Sowieso lekker veel vis etenquote:Op dinsdag 24 september 2019 13:32 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Poutine, Maple Syrup en de Nanaimo Bar is het eerste waar ik aan denk. Verder heel veel burgers en steaks zoals in de VS. Niet heel bijzonder. Aan de westkust kun je trouwens uitstekend Aziatisch eten. En aan beide kusten natuurlijk uitstekende vis en schaaldieren.
Leukquote:Op dinsdag 24 september 2019 14:27 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Na dit jaar wil ik wel ergens gaan settelen met Bo, waar precies dat staat nog niet vast.
Voor Canada mag je tot en met je 35e een WHV aanvragen, . Maar vet plan! Werken daar de Australian made peelers ook zo goed dan?quote:Op dinsdag 24 september 2019 14:27 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ben beniewd! Sowieso lekker veel vis eten
In Canada ga ik samen met een kameraad die daar woonachtig is (Kitchener, Ontario) de peeler business verder uitbreiden. Afgelopen jaar heeft hij een topjaar gehad. Dus een leuke gelegenheid om een nieuw land te zien en een jaar te werken. na je 30ste kan je geen working holiday meer aanvrwgen. Als Canada bevalt vraag ik wellicht een verblijfsvergunning aan. Na dit jaar wil ik wel ergens gaan settelen met Bo, waar precies dat staat nog niet vast.
Word in ieder geval weer een leuk avontuur.
Ik dacht slechts tot 30. Wellicht probeer ik het nog met een jaar te verlengen als dat mogelijk is.quote:Op woensdag 25 september 2019 09:01 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Voor Canada mag je tot en met je 35e een WHV aanvragen, . Maar vet plan! Werken daar de Australian made peelers ook zo goed dan?
Nouja, positieve verrassing dan, !quote:Op woensdag 25 september 2019 09:51 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ik dacht slechts tot 30. Wellicht probeer ik het nog met een jaar te verlengen als dat mogelijk is.
Ze verkopen nog beter in Australie. Vooral op markten (in de zomer) zijn de omzetten erg goed. We gaan het meemaken
zo'n ding van Teleshopping, deze business heeft hij in Australië al gedaan.quote:Op woensdag 25 september 2019 10:27 schreef larry_flynt het volgende:
Wat is een peeler? Je bedoelt waarschijnlijk geen aardappel peeler...
Deze producten worden echter niet op tv uitgezonden. Het fijne is dat de klant ze zelf kan uitproberen voordat ze worden gekocht. Ik doe het natuurlijk eerst voor, het zijn 3 verschillende peelers.quote:Op woensdag 25 september 2019 11:51 schreef fespo het volgende:
[..]
zo'n ding van Teleshopping, deze business heeft hij in Australië al gedaan.
quote:Op woensdag 25 september 2019 14:28 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Deze producten worden echter niet op tv uitgezonden. Het fijne is dat de klant ze zelf kan uitproberen voordat ze worden gekocht. Ik doe het natuurlijk eerst voor, het zijn 3 verschillende peelers.
Probeer thuis eens met je huidige schiller/peeler binnen 2 minuten een pompoen in zijn geheel van zijn schil te ontdoen. Als je dit lukt heb je een prima setje peelers in huis.
Ontopic:
Volgende week klein eurotripje dus dan weer meer foto's van lekker eten
Waar zit je nu dan? Het lijkt me best kostbaar om bijv. vanuit Australië even 5 dagen Portugal oid te doen, .quote:Op woensdag 25 september 2019 14:28 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Deze producten worden echter niet op tv uitgezonden. Het fijne is dat de klant ze zelf kan uitproberen voordat ze worden gekocht. Ik doe het natuurlijk eerst voor, het zijn 3 verschillende peelers.
Probeer thuis eens met je huidige schiller/peeler binnen 2 minuten een pompoen in zijn geheel van zijn schil te ontdoen. Als je dit lukt heb je een prima setje peelers in huis.
Ontopic:
Volgende week klein eurotripje dus dan weer meer foto's van lekker eten
Ze worden in Australie gemaakt, dus met shipping/importeren is de prijs idd wat hoger. Er is onlangs een container met deze gadgets aangekomen in Canada dus dat is fijn (per doos sturen ben je duurder uit). Bij grote hoeveelheden valt het dus wel mee.quote:Op woensdag 25 september 2019 21:20 schreef fespo het volgende:
[..]
ga je ze ook vanuit Australia importeren?
dat lijkt mij voor de prijs niet gunstig?
Ga dan eens snel om topicquote:
Ook lekkere dingen.quote:Op donderdag 26 september 2019 09:44 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ze worden in Australie gemaakt, dus met shipping/importeren is de prijs idd wat hoger. Er is onlangs een container met deze gadgets aangekomen in Canada dus dat is fijn (per doos sturen ben je duurder uit). Bij grote hoeveelheden valt het dus wel mee.
@:ChipsZak ik ben gewoon in Maastricht nu, anders word het wel heel duur en tijdrovend om een tripje te doen vanuit Australie
Dit, heel leuk topicquote:Op donderdag 26 september 2019 13:27 schreef FutureFairytale het volgende:
Bedankt weer voor de updates. Blijf updaten alsjeblieft
Waar haalde je ze in Macau? Ik moet nodig een terug naar Macau. Al ruim 20 jaar zeg ik dat trouwens. . Volgend jaar zit ik weer eens in Lissabon en dan kan ik de originele weer eens proeven. Al vond ik ze in Macau lekkerder.quote:Op dinsdag 24 september 2019 11:38 schreef Maikuuul het volgende:
De Portugese eggtarts vond ik tegenvallen in vergelijking met Macau. Leek meer op pudding dan ei wat erin zat
[ afbeelding ]
Iets met Lord of Stove?quote:Op maandag 7 oktober 2019 12:40 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Waar haalde je ze in Macau? Ik moet nodig een terug naar Macau. Al ruim 20 jaar zeg ik dat trouwens. . Volgend jaar zit ik weer eens in Lissabon en dan kan ik de originele weer eens proeven. Al vond ik ze in Macau lekkerder.
Dit ziet er goed uit Jammer dat ik net dit jaar in Saigon geweest ben. Geen idee wanneer ik weer terugkomquote:Op donderdag 21 november 2019 20:20 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Iets met Lord of Stove?
Woon momenteel in Kitchener (Canada).
Januari-Maart ga ik weer 2 maandjes Azie (Taiwan, Hong Kong, Vietnam. Ben onlangs deze kerel zijn YT kanaal tegengekomen waar hij velen buffets aandoet. Ben normaal niet zo'n fan van dit soort tenten, maar maak graag een uitzondering
Gezien ik ook in Ho Chi Minh zal zijn grote kans dat ik deze tent ook eens bezoek, ziet er heerlijk uit. Nog geen 40 euro ook not onbeperkt bier/wijn
Helaas weinig foto's van eten gemaakt de laatste tijd omdat ik vrijwel niet uiteten ga
Om de tijd te doden dan maar wat fotootjes van Bo plaatsenquote:Op donderdag 21 november 2019 20:20 schreef Maikuuul het volgende:
Helaas weinig foto's van eten gemaakt de laatste tijd omdat ik vrijwel niet uiteten ga
Mikey Chen volg ik al wat jaren. Heerlijke video'squote:Op donderdag 21 november 2019 20:20 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Iets met Lord of Stove?
Woon momenteel in Kitchener (Canada).
Januari-Maart ga ik weer 2 maandjes Azie (Taiwan, Hong Kong, Vietnam. Ben onlangs deze kerel zijn YT kanaal tegengekomen waar hij velen buffets aandoet. Ben normaal niet zo'n fan van dit soort tenten, maar maak graag een uitzondering
Gezien ik ook in Ho Chi Minh zal zijn grote kans dat ik deze tent ook eens bezoek, ziet er heerlijk uit. Nog geen 40 euro ook not onbeperkt bier/wijn
Helaas weinig foto's van eten gemaakt de laatste tijd omdat ik vrijwel niet uiteten ga
Lord Stow's Bakery. Erg lekker, maar wij gingen altijd naar Margaret’s Café e Nata, omdat die in het centrum was en Lord Stow's lag op wat toen nog het eiland Coloane was. Margaret was de ex van Lord Stow.quote:
Verkapte "kijk mij eens een interessant leven (gehad) hebben" postquote:Op vrijdag 22 november 2019 10:04 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Lord Stow's Bakery. Erg lekker, maar wij gingen altijd naar Margaret’s Café e Nata, omdat die in het centrum was en Lord Stow's lag op wat toen nog het eiland Coloane was. Margaret was de ex van Lord Stow.
Dan bingquote:Op woensdag 22 januari 2020 06:51 schreef Maikuuul het volgende:
De bereiding van deze soort egg wrap met mushroom was een genot om gemaakt zien te worden! NT60$
[ afbeelding ]
Maikuuul is de Iwanius van azie.quote:Op donderdag 23 januari 2020 13:37 schreef RealistAtheist het volgende:
Ben jij miljonair ofzo? Hoe kom je in godsnaam aan die tijd/geld om continu de hele wereld over te reizen? Ik doe blijkbaar iets verkeerd ofzo.
op zn brommer banken beroven jatochquote:Op donderdag 23 januari 2020 13:37 schreef RealistAtheist het volgende:
Ben jij miljonair ofzo? Hoe kom je in godsnaam aan die tijd/geld om continu de hele wereld over te reizen? Ik doe blijkbaar iets verkeerd ofzo.
Iedereen heeft zo zijn hobbies. De een sleutelt aan auto's, de ander spaart postzegels. Ik maak graag verre reizen en probeer verschillende soorten eten. Ieder heeft zo zijn prioriteiten. En iedereen heeft toch evenveel tijd in een dag? Ligt er net aan hoe je dat zelf indeeld.quote:Op donderdag 23 januari 2020 13:37 schreef RealistAtheist het volgende:
Ben jij miljonair ofzo? Hoe kom je in godsnaam aan die tijd/geld om continu de hele wereld over te reizen? Ik doe blijkbaar iets verkeerd ofzo.
Die ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd danquote:Een prima gelegenheid in dat uurtje om de omgeving te verkennen + te eten. Deze man zat al 60 jaar op deze plek met zijn beef noodle soup. 120NT$
Dat geeft natuurlijk alsnog geen antwoord op zijn vraag. Ben je een digital nomad?quote:Op vrijdag 24 januari 2020 11:49 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Iedereen heeft zo zijn hobbies. De een sleutelt aan auto's, de ander spaart postzegels. Ik maak graag verre reizen en probeer verschillende soorten eten. Ieder heeft zo zijn prioriteiten. En iedereen heeft toch evenveel tijd in een dag? Ligt er net aan hoe je dat zelf indeeld.
En de prijzen qua eten in Azie zijn vaak spotgoedkoop. Dus als jij een avondje gaat uiteten in NL kost je dat ¤30-50. In Azie rond de 10.
Nee ik werk tussen het reizen gewoon. Daarom ben ik in Canada met een working holiday visa. Doe hetzelfde als in Australie, direct sales (op markten en beurzen). Werk daar voor iemand maar ook voor mezelf.quote:Op vrijdag 24 januari 2020 12:49 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Dat geeft natuurlijk alsnog geen antwoord op zijn vraag. Ben je een digital nomad?
En wegrijden met een sjieke slip!quote:Op vrijdag 24 januari 2020 11:27 schreef wolfrolf het volgende:
[..]
op zn brommer banken beroven jatoch
Ditquote:Op vrijdag 24 januari 2020 15:16 schreef Yinny het volgende:
Ik wil ook naar Taiwan!
Het eten ziet er geweldig uit.
Ik zit nu gewoon in Hong Kong. Samen met Singapore de veiligste landen om te zijn qua Corona. Ik zou nu voor geen geld naar Nederland komen met die idioten in de politiek.quote:Op donderdag 19 maart 2020 00:31 schreef VeX- het volgende:
Ziet er smakelijk uit. Maar niet bang om Corona'd te worden? Ik snap eerlijk niet zo goed dat mensen zulke waaghalzige dingen doen? Zeker niet nu.
Wodka desinfecteert goed genoeg is hier het mantra.quote:Op donderdag 19 maart 2020 03:20 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ik zit nu gewoon in Hong Kong. Samen met Singapore de veiligste landen om te zijn qua Corona. Ik zou nu voor geen geld naar Nederland komen met die idioten in de politiek.
Blijf veilig
Iedereen draagt hier weet dat mondmaskers zeker weten helpen en desinfecteren ook. Die boodschap is na 3 maanden nog steeds niet aangekomen in Europa.
Staat hier ook nog wel eens in obscure supermarktjes, verschillende soorten zelfs, maar ik kan me goed beheersenquote:Op donderdag 26 maart 2020 15:13 schreef Maikuuul het volgende:
Wist niet eens dat Oranjeboom nog bestond matig cidertje moet ik bekennen.
Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.quote:Op donderdag 26 maart 2020 20:23 schreef Yinny het volgende:
Wat waren die oranje bollen bij dessert?
Die noedelsoepen? zien er geweldig uit, en veeeeeel
Nu wil ik graag de meest pittige variant proberen die ze hebben!quote:Op vrijdag 27 maart 2020 15:33 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd.
Die noodle soepen zijn van Tam Jai Samgor. Zeker een aanrader! Wij pakken vaak de noodles met verschillende soorten. Medium spicy is al heel pittig, ik zweet er altijd behoorlijk van.
https://www.tjsamgor.com/about/?lang=en
Een ander voedsel wat zeer populair is in Hong Kong is de Abalone. Ik wist dat het vrij prijzig was. Maar toen ik zag dat Abalone uit blik bijna net zo duur is als vers schrik je toch wel.
Deze blik is 438-512 HKD tussen de 50 en 60 euro voor een blik
Smaak is prima, maar niet echt wauw.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijd voor een nieuwe vriend dusquote:Op zaterdag 18 april 2020 08:58 schreef Yinny het volgende:
Wat geweldig weer!
Ik vind het zo jammer dat mijn vriend niet zo van het eten is. Als we op vakantie gaan wil ik altijd van alles uit proberen. Hij wil dan alleen gerechten die hij al kent☹️.
O, en echt maar 3 maaltijden per dag...dus heel de dag kleinere hapjes is ook niets voor hem.
😂😂😂quote:Op zaterdag 18 april 2020 09:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Tijd voor een nieuwe vriend dus
Goede foto's en beschrijvingen werd Maikuuul! Heerlijk
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 25 april 2020 06:03 schreef Maikuuul het volgende:
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt.
Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro.
Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast
[ afbeelding ]
De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt
De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt.
Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles maar jammer dat we eigenlijk 2x identieke beef kregen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het had weer gesmaakt!
Volledig :p zijn erg knapperig. Wel goed kauwen want de schaartjes kunnen nog wel eens scherp zijn.quote:
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.quote:
Deze versie bedoel ik https://www.google.com/se(...)XvfZGIi0kwWMnZrIBw21quote:Op zaterdag 9 mei 2020 12:07 schreef Maikuuul het volgende:
[..]
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak.
In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker.
Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |