abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 19 november 2019 @ 17:37:07 #201
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_190023589
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 15:20 schreef Irritatie100 het volgende:
01: Bedrijfstak: Detailhandel (sportartikelen)
02: Functie: Administrateur/controller
03: Opleiding: Hbo Bedrijfseconomie, maar nog niet afgestudeerd (alleen scriptie nog, die maak ik in de avonduren)
04: Leeftijd: 30
05: Aantal uren per week: 40 volgens contract
06: Aantal vakantiedagen: 25
07: 13e maand: Nee
08: Bruto maand salaris:2525
09: Netto maand salaris: ~2200, inclusief reiskosten
10: Overuren betaald: Nee
11: Werkervaring: Ongeveer 4,5 jaar relevant
12: Goodies: Laptop, gratis sportschool op kantoor, collectiviteitskorting op diverse verzekeringen, goede pensioenregeling
13: Tevreden?: Heel dubbel gevoel. Aan de ene kant erg tevreden, want ik heb uitdagend werk, leuke collega's en het is dicht bij huis. De dagen vliegen voorbij en ik ga nooit met tegenzin de deur uit 's ochtends. Ook liggen er gezien de verwachte groei van het bedrijf de komende jaren zat mogelijkheden om door te groeien.

Aan de andere kant niet tevreden. Ik ben hier op 1-1 begonnen en dus net iets meer dan 10 maanden in dienst, maar ben daarmee degene met veruit de meeste senioriteit binnen het bedrijf op Finance. Vorig jaar rond deze tijd werkten er 11 mensen bij die bedrijf (waarvan 5 vertegenwoordigers die altijd op de weg zaten naar klanten en dus nooit op kantoor), maar vandaag de dag bijna 70. We zijn dus enorm gegroeid en die groei is nog steeds bezig.

Mijn leidinggevende is 2 weken later begonnen dan ik, maar die houdt zich niet zo bezig met de dagelijkse dingen en heeft daar dus niet veel kennis over. Ik wel, aangezien ik in eerste instantie was aangenomen voor het boeken van inkoopfacturen en opstellen van verkoopfacturen. Ik had een collega die hier 6 jaar werkte (en alle Finance-gerelateerde zaken van A tot Z in z'n eentje deed, wat ook kon bij zo'n destijds nog erg klein bedrijf), maar die heeft een maand of 4 geleden een nieuwe werkgever gevonden, waardoor ik door mijn "senioriteit" veel van zijn taken heb overgenomen en dus meer controlling ben gaan doen ipv gewoonweg facturen boeken.

Mijn andere 2 collega's zijn net begonnen en worden dus nog volop door mij ingewerkt. Daarnaast zijn we op zoek naar nog 2 collega's, dus we hebben flink mensen te kort. Daardoor zit ik in de maandafsluiting (waar er strakke deadlines zijn) elke dag tot ongeveer 22:00 op kantoor met mijn baas en dat is dus onbetaald. De rest van de maand ben ik bezig om de backlog van de dagelijkse taken weg te werken die ontstaan is tijdens die maandafsluiting en loop ik dus ook over van het werk. Daarnaast werk ik nu dus 2 mensen in en in de zeer nabije toekomst nog eens 2, waar ik ook nog eens betrokken ben bij de recruitering.

Doordat ik dus ook betrokken ben bij de sollicitaties van onze nieuwe collega's weet ik dat zij ongeveer 800-900 euro meer verdienen dan ik. Ik weet dat ik - zolang ik nog geen relevant diploma heb (buiten mijn propedeuse en werkervaring heb ik alleen een vwo-diploma, dus ook geen relevante mbo-opleiding oid) - niet al te veel eisen kan stellen en ik weet ook dat die nieuwe collega's allemaal een jaar of 8-10 meer ervaring hebben dan ik, maar het is ook een feit dat de hele Finance-afdeling in elkaar dondert als ik op zou stappen. Ik heb weliswaar 10 maanden geleden die 2500 aangegeven als salarisindicatie en dat is na mijn eerste contractverlening (die 5 weken voordat het hele verhaal met vertrekkende collega's en overwerk enzo was, dus dat was nog niet te gebruiken als argument voor een flinke verhoging.....) dus met 25 hele euro's verhoogd (wat zelfs niet eens gehoeven had, bij ons krijgen alleen mensen met een vast contract de CAO-verhoging), maar ik voel me nu wel redelijk ondergewaardeerd eerlijk gezegd. Een salaris van tegen de 3k zou ik mezelf wel waard vinden inmiddels. Ik heb mezelf voorgenomen om eerst dat diploma binnen te tikken en daarna eens flink in discussie te gaan over wat ik nu verdien...

Einde rant :P
14: Doorgroeimogelijkheden: meer dan zat dus
Ik zou zeker niet wachten tot je het diploma binnen hebt.
Je baas steunt op jou en je zit ook nog eens gratis voor hem te werken tijdens de maandafsluiting.
Dat je weinig te eisen hebt vind ik daarom niet correct.

Mijn man heeft exact dezelfde studie in deeltijd gedaan maar zijn baas erkende dat hij n van de sterkere krachten was al voordat het papiertje binnen was en verhoogde daar het salaris tussentijds steeds naar.

Hetzelfde bedrag als de ervaren collega’s met diploma is niet realistisch maar ergens in het midden lijkt me een mooi streven.
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 21 november 2019 @ 12:06:54 #202
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_190050369
Zit op zich ook wel wat in wat jullie zeggen inderdaad. In gesprek gaan kan altijd en binnen het bedrijf heb ik me wel bewezen denk ik en dat is eigenlijk misschien nog wel belangrijker dan "een of ander" papiertje.

Al had ik ook een beetje in m'n hoofd dat ik met papiertje een veel grotere kans maak bij andere bedrijven en dat een troef zou kunnen zijn in de onderhandelingen met mijn huidige baas. Wellicht niet door direct te gaan solliciteren, maar wel door rond te kijken, te peilen hoe er op een eis van zeg 3k gereageerd wordt etc...
Aan de andere kant, hiervoor heb ik een tijdje in de detachering gezeten en dat de hele tijd ingewerkt worden, nieuwe collega's ontmoeten etc ben ik ook wel klaar mee... Wil wel iets voor de langere termijn opbouwen bij 1 en hetzelfde bedrijf en qua werkzaamheden, bedrijfscultuur, collega's etc zit ik hier helemaal op mijn plaats.

Ik blijf het lastig vinden :+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')