Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 17:45 |
En daar gaan we dan. Ik ga stamppot zuurkool maken. Waarschuwing: ik doe het heeeel rustig aan. Ik moet de aardappels nog schillen, de boel voorbereiden etc. Maar hier alvast het werkmateriaal ![]() | |
Hyaenidae | woensdag 12 juni 2019 @ 17:48 |
Bazentopique, nu al ![]() | |
Sunshine1982 | woensdag 12 juni 2019 @ 17:48 |
Jeej, bring it in on ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 17:49 |
Sigaartje geweldig. Ik ga volgen en ben benieuwd. | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 17:49 |
Wat ligt er naast de Aromat? | |
Hyaenidae | woensdag 12 juni 2019 @ 17:50 |
een verschrompeld stukje paprika | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 17:52 |
Waarom geen rookworst?
| |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 17:52 |
Madame Jeanette? | |
Cici | woensdag 12 juni 2019 @ 17:54 |
MJ/Adjuma | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 17:55 |
Ah ja dat lijkt er wel op. Mobiel niet goed te zien. Pittige stamppot hoor @Sigaartje ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 17:56 |
![]() ![]() | |
Durmada | woensdag 12 juni 2019 @ 17:59 |
Je gemalen knoflook is niet meer houdbaar | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:00 |
Inderdaad, klopt, ik ga even nieuwe halen. Dank je!!! | |
Durmada | woensdag 12 juni 2019 @ 18:01 |
Kan vast geen kwaad hoor, denk alleen dat de smaak wat minder is. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:01 |
Even kijken naar de andere potjes | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:01 |
Ja | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 18:09 |
De madame jeanette is voor de jus, die gaan mee met de filetlapjes. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 juni 2019 @ 18:30 |
Nee joh, gewoon gebruiken. Dat kan best. Leuk dat je weer een topic opent! | |
marc0871 | woensdag 12 juni 2019 @ 18:40 |
Ik heb hier al ruim 2 jaar een potje met molen open staan, die maar niet leeg wil. Áls ik het al gebruik, smaakt het er nog steeds niet minder om. Ik gebruik meestal vers. Al gauw een bol per week. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:04 |
Ik heb de aardappels geschild![]() En die kunnen opgezet worden, 20 minuten. De zuurkool moet apart, ook 20 minuten koken. Ik kies altijd voor de gekruide zuurkool, omdat die smaakvoller is. Normaal schil ik de aardappels op een oude krant, maar die had ik niet in voorraad. Het is wel verstandig om dat te doen, beter voor het milieu en bespaart je geld. De aardappels kook ik in een grote pan, omdat de zuurkool er later bij moet en er gestampt moet worden. | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 19:10 |
Je aardappels schillen ol je kruimelige ontbijt/lunchbord is nog milieuvriendelijker. | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 19:17 |
Want? Die krant gooi je toch weg. Dat bord moet je weer afwassen. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:19 |
Ja dat is zo. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:19 |
Inderdaad | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:21 |
Als de boel staat te koken, heb je tijd om de madame jeanette te snijden.![]() Het steeltje kun je weggooien, de rest kan de koelkast weer in. Let op: was je handen grondig hierna. Ik heb altijd een teiltje klaarstaan met warm water met afwasmiddel waarin ik tijdens het koken mijn handen kan wassen. TIP! Tijdens al je activiteiten kun je dan tussendoor je handen wassen, keukendoek ernaast en je kunt weer verder. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:23 |
En dan ga ik de varkensfiletjes kruiden met chilipoeder, knoflookpoeder en Aromat.![]() Handen wassen daarna weer (rauw vlees) | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 19:25 |
HEE, in de OP waren het er nog maar 2 ![]() | |
Postbus100 | woensdag 12 juni 2019 @ 19:27 |
Aromat ![]() Voor de rest: Zuurkool ![]() ![]() ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:27 |
Klopt, ik ga er twee gebruiken voor de zuurkool, de andere twee voor iets anders. Die bak ik gelijk mee. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:33 |
Voorbereiding voor de stamp![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 19:33 |
De Aromat is een test voor mij op dit moment. Nog nooit geprobeerd op filetlapjes, maar mensen zijn er lyrisch over. | |
Nielojram75 | woensdag 12 juni 2019 @ 19:51 |
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:13 |
Helaas niet gedaan.... Aardappels waren klaar, en uitlekken in een hoe-heet-zo'n-dinges-ook-alweer? ![]() Oh ja, vergiet | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:14 |
![]() In de pan en peper en zout. | |
Whiskers2009 | woensdag 12 juni 2019 @ 20:17 |
Krootjes zijn bietjes... ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:17 |
Dan pleur ik de gekookte zuurkool met een spaanlepel er op![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:17 |
Oh, ja, dat is waar ook, ik vind het een erg leuk idee. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:21 |
En dan stamp stamp stamp stamp stamp stam. Even rondroeren met de stamper stamp stamp stamp stamp stamp stamp nog even rondroeren stamp stamp Nog even rondroeren met een lepel perfect ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:24 |
En dan is het de beurt aan de spekjes. Ik bak de spekjes zonder boter of olie, want spekjes hebben genoeg vet, dat smelt. Ik zet de pan wel eerst op hoog vuur zodat de pan heet is als ik de spekjes er in gooi. Ik bak de spekjes continu roerend maar ongeveer 2 a 3 minuten, dan zijn ze klaar en gooi ze daarna in een soepkommetje ![]() | |
Sorella | woensdag 12 juni 2019 @ 20:27 |
Niet meteen bij de zuurkool ? of pak je apart ? | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:31 |
Ik bak apart, dan kan ik later mengen. En dan als de spek klaar is was ik de koekepan niet af, maar gooi ik er een blokje roomboter in voor de filetlapjes. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:34 |
Als de boter bruist (echte boter) laat ik het even doorbruisen als het bruin wordt, maar ik wacht niet tot het bruisen is gestopt en daarna leg ik de filetlapjes erin. Bij hoog vuur draai ik snel de lapjes om en draai daarna na middelvuur.![]() De madam Jeanette snippers gooi ik erbij. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:37 |
Het gaat echt heel snel, na een paar keer omdraaien zijn de lapjes na 6 a 7 minuten gewoon klaar. Eruit vissen en dan de jus maken. Jus stelt bij deze niks voor, een paar eetlepels water bij gooien en even aan de kook brengen en roeren. ![]() | |
Sorella | woensdag 12 juni 2019 @ 20:40 |
ik bedoelde waarom niet meteen bij de zuurkool doen na het bakken maar eerst in een soepkommetje ? Filetlapje in spekvet bakken klinkt helemaal goed ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:43 |
En daar istie:![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:43 |
Dat is een gewetensvraag | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:47 |
Wauw, dit is werkelijk heerlijk! Ik ben geen zuurkoolfan, al zeg ik het zelf, dit is smullen!![]() | |
maily | woensdag 12 juni 2019 @ 20:50 |
Eet smakelijk @Sigaartje ![]() | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 20:50 |
![]() | |
Klaploper | woensdag 12 juni 2019 @ 21:12 |
![]() Hoe beviel de Aromat op het vlees? | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 21:17 |
Ja fantastisch, het is heerlijk! | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 21:18 |
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 21:22 |
De jus met pica-stukjes was ook fantastisch. Door het meebakken was blijkbaar de "topscherpte" eraf en overheerste het niet meer. Wat je krijgt is een heerlijke pittige intense jus. Het was echt smullen! | |
#ANONIEM | woensdag 12 juni 2019 @ 21:46 |
Bon dia, ruman. Eet smakelijk! Groetjes | |
Sigaartje | woensdag 12 juni 2019 @ 22:16 |
Masha danki. | |
Bzzzzt | woensdag 12 juni 2019 @ 22:41 |
Mijn complimenten, dit is de eerste keer dat ik jou iets zie maken op een manier waar door mijn eetlust niet verdwijnt. En het ziet er smakelijk uit! | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 01:46 |
Man, man, man ![]() Vertel me niet dat je de MJ op een boterhambordje hebt gesneden met een bestekmes. Koop een fatsoenlijk koksmes en een redelijke snijplank. Bamboe. Is top. Bedank me later. Niet om snob te doen, maar een koksmes maakt snijden zo. Veel. Makkelijker. Maar; jouw keus. Voor de rest ziet het er goed uit. Van sommige dingen ben ik geen fan. Andere dingen vind ik dan weer mooi hoe je het doet. Ik ben voor. | |
anndb | donderdag 13 juni 2019 @ 08:30 |
Goed bezig! Altijd leuk foto topics | |
Sorella | donderdag 13 juni 2019 @ 11:51 |
Mwah als sigaartje het nu op die manier wil doen wie zijn wij om dan te zeggen dat hij het anders moet doen ![]() | |
maily | donderdag 13 juni 2019 @ 13:18 |
Sigaartje's topic he ![]() Maak jij eens een snij- en kooktopic aan? | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 14:46 |
Als je zoekt, zal je ze vinden ![]() | |
maily | donderdag 13 juni 2019 @ 16:04 |
Ik heb een bierbrouwtopic gevonden ![]() | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 16:05 |
Kan kloppen ![]() | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 16:10 |
CUL / spaghetti a la marco - met fotoverslag CUL / Rundvleessalade: Een klassieker. Fotoverslag. CUL / chilli con carne a la marco - fotoverslag CUL / nog maar eens een nasi. nu a la marc. [fototopic] | |
maily | donderdag 13 juni 2019 @ 16:11 |
Die zijn wel oud ja ![]() Ga ik nog eens op mijn gemak bekijken ![]() | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 16:12 |
![]() | |
maily | donderdag 13 juni 2019 @ 16:13 |
En ik ga nog eens een eigen nasi-topic maken ![]() | |
marc0871 | donderdag 13 juni 2019 @ 16:19 |
Kom maar op ![]() | |
Sigaartje | maandag 17 juni 2019 @ 08:42 |
Als je vegetariers op bezoek krijgt, is het even hannesen. Die willen ook geen vleesjus. Wat ik dan doe is groentebouillon maken met een blokje en een beetje Surinaamse sambal erbij. Ik krijg daar goede reacties op. Verder valt bij vegetariers een "braadworst" van de Vegetarische slager in de smaak. Ik denk, ik geef even een tip mee. | |
Cici | maandag 17 juni 2019 @ 17:04 |
Dan geef ik jou ook een tip mee, aromat op de gebakken aardappels (ander topic, dat wel) doen. Ik gebruik aromat waar ik kan als zout. Jum. | |
Sigaartje | zaterdag 29 juni 2019 @ 15:40 |
![]() | |
marc0871 | zaterdag 29 juni 2019 @ 15:54 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 29 juni 2019 @ 17:37 |
Sigaartje, is dit niet een bremzout gerecht, ik zou geloof ik echt de gehele avond dorst hebben | |
Sigaartje | zaterdag 29 juni 2019 @ 18:03 |
Nee | |
Sigaartje | zondag 30 juni 2019 @ 17:29 |
![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 30 juni 2019 @ 17:32 |
Zouden ze het gelezen hebben? Gefeliciteerd en succes ermee. Snijden zal nooit meer hetzelfde zijn. | |
Lucky_Strike | zondag 30 juni 2019 @ 17:37 |
![]() | |
Klaploper | zondag 30 juni 2019 @ 18:32 |
Leuk! |