abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_140281085
na het enthousiast ontvangen recept van mijn spaghetti, nu dan een recept uit een heel ander werelddeel; vandaag doen we mexico aan, voor mijn variant op chilli con carne.

dit recept is voor 1 persoon, maar is redelijk schaalbaar.
je moet wel een beetje trek hebben ;)

eerst maar eens gaan shoppen, voor de ingredienten;

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


geen chilli con carne zonder bonen, dus die spoelen we even in een zeef.
een vergiet kan ook, natuurlijk.

voor dit recept heb ik voor bruine bonen gekozen.
met kidneybonen kan het ook goed.

voor dit recept gebruik ik zo'n ieniemieni potje.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


dan zijn er nog de groenten;
een halve, rode paprika in kleine blokjes,
een halve, middelgrote ui in kleine blokjes,
een tomaat in blokjes,
en een stuk of 2 fijngehakte tenen knoflook.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


voor de 'carne' gebruik ik rundergehakt.
zo'n 150 tot 200 gram.
van de supermarkt, de keurslager of, voor mijn part, zelf gedraaid.
whatever. wat jij wil. je ziet maar.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


verder gaat er nog een klein blikje tomatenpuree bij.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


en natuurlijk nog wat kruiden.
en daar gaan we eerst alvast even een mengseltje van maken.

kruidenmengsel

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


we beginnen met een theelepel gemalen komijnzaad.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


daar gaat ongeveer net zo veel paprikapoeder bij.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


een halve theelepel chilipoeder.
wil je een pittige chilli, dan gooi je er een hele in.
met een halve weet je echter zeker dat vrijwel iedereen hem kan eten.

je kan hier natuurlijk ook een spaanse peper voor gebruiken.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


verder nog een puntje kaneel.
kijk hiermee uit, want het overheerst al heel snel.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


en een theelepel oregano.

de zout doe je er later naar smaak bij.

werkwijze

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


als pan gebruik ik vandaag een wok.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


daarin rul ik het gehakt, zonder olie of boter toe te voegen.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


als dat gaar is, voeg ik de ui, paprika en knoflook toe, maar nog NIET de tomaat.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


als de groenten een paar minuten hebben meegebakken, kan de tomatenpuree erbij.
die ror je door het groente/gehaktmengsel, zodat het even de tijd krijgt om te ontzuren.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


dan is het tijd voor het kruidenmengsel.
maak in het midden een kuiltje vrij, en gooi het kruidenmengsel hierin.
beweeg het mengsel even kort op de open plaats, voordat je het met de rest vermengt.
hierdoor komt de smaak beter vrij.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


dan is er nog 1 ingredient dat ik nog niet genoemd had.
dit is een publiek geheim in de latijns-amerikaanse keuken, maar hier kennen we het eigenlijk niet als zodanig; pure chocolade.
ik heb tabletjes smeltchocolade, maar een paar krulletjes van een reep gaat ook goed.
ik gebruik de helft van zo'n tabletje, ter grootte van een euro. maar heel weinig, dus.
gewoon langzaam laten smelten, terwijl je het volgende ingredient pakt.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


dat zijn de tomaatblokjes.
gooi deze bij het mengsel, en roer ze erdoor.

[edit]
mocht je tomaten uit blik willen gebruiken, dan zou ik die op dit moment toevoegen.
laat dan de puree weg, gebruik dubbel zoveel tomaat (in blokjes), en sla het water uit de volgende stap over.
gebruik dan wel het sap uit het blik.

verse tomaat zou ik alleen doen, als ze bijna door je handen lopen van rijpheid.
in dit recept gebruik ik ze vooral voor de 'bite', en een 'frisje'.
[/edit]

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


om er een soort van sausje in te krijgen, voeg je nog wat water toe.
begin met een half limonadeglas toe te voegen, en roer dat er goed doorheen.
de saus zal al vrij snel gaan binden.
als het je nog wat te droog lijkt, gooi je de rest van het water er in etappes in.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


als we zover zijn, gaan we de bonen toevoegen.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


die roeren we erdoor, en laten het geheel 10 minuten pruttelen.
roer af en toe nog eens door.

dit is ook het moment om het zout toe te voegen.
begin met een beetje, en proef tegen het eind of er nog wat bij mag.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


daarna is het tijd om op te scheppen.

eet smakelijk

[ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 24-05-2014 20:37:20 ]
  vrijdag 23 mei 2014 @ 15:48:02 #2
16845 L3IPO
I am...MEGATRON!
pi_140281433
Geen rijst ofzo erbij?

En chocolade, wtf :D
Humans dont deserve to live...
pi_140281508
Ziet er goed uit ^O^

Wat voor bonen gebruik je?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 23 mei 2014 @ 15:50:36 #4
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140281511
Ziet er goed uit. Wellicht ga ik dit zondag proberen. Kan ik maandag vol gas aan 't werk ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140281614
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 15:48 schreef L3IPO het volgende:
Geen rijst ofzo erbij?
de rest mag je er allemaal zelf bij verzinnen ;)

quote:
En chocolade, wtf :D
i know, right?
maar kijk eens op die pakjes en zakjes.
zelfs daar staat cacaopoeder bij de ingredienten.
en ik heb het uit filmpjes met oliver en ramsay.

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 23-05-2014 16:24:42 ]
pi_140281686
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 15:50 schreef Hallojo het volgende:
Ziet er goed uit ^O^

Wat voor bonen gebruik je?
bruine bonen.
maar kidney bonen gaat ook goed.

quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 15:50 schreef kanovinnie het volgende:
Ziet er goed uit. Wellicht ga ik dit zondag proberen. Kan ik maandag vol gas aan 't werk ^O^
niet met teveel gas NAAR je werk dan, hè?
pi_140281725
dat is geen wok
pi_140281857
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 15:58 schreef Underdoggy het volgende:
dat is geen wok
jaja, ik weet dat het geen gietijzeren wok is, die je boven een gierende vlam blauw hebt gemaakt, waarna je hem met olie insmeert, om hem in te branden.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

How professional season their carbon steel wok  怎么匀锅的过皋

dit is wat jan-met-de-pet tegenwoordig een wok noemt.

verder nog wat over het recept te zeggen?
pi_140282232
je mist nog de rijst en de nacho's. :P

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_140282394
quote:
19s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:16 schreef perro. het volgende:
je mist nog de rijst en de nacho's. :P

[ afbeelding ]
nee hoor.
ik heb chilli con carne gemaakt.
hoe je het verder aankleedt, zoek je maar lekker zelf uit.
pi_140282595
Waarom puree? Gebruik gewoon tomaat uit blik of gezeefde tomaat, is echt lekkerder! Voor de rest een prima basisrecept voor Chili. Lekker om te serveren met wat zure room of crème fraiche en versgehakte koriander.

Ik zou geen bruine bonen doen maar kidneybonen, hebben wat meer bite (wat kikkererwten erbij kan ook lekker zijn)
Verder zou ik met verse pepers werken, een Chili hoort wel goed heet te zijn.
pi_140283010
Meer bonen er in? Lijkt nu zoveel gehakt!
Mag ik nog iets lekkers toevoegen? Mais *) :9~
pi_140283014
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 15:48 schreef L3IPO het volgende:

En chocolade, wtf :D
daar is niks "wtf" aan.
pi_140283157
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:27 schreef tanguay het volgende:
Waarom puree? Gebruik gewoon tomaat uit blik of gezeefde tomaat, is echt lekkerder! Voor de rest een prima basisrecept voor Chili. Lekker om te serveren met wat zure room of crème fraiche en versgehakte koriander.

Ik zou geen bruine bonen doen maar kidneybonen, hebben wat meer bite (wat kikkererwten erbij kan ook lekker zijn)
Verder zou ik met verse pepers werken, een Chili hoort wel goed heet te zijn.
'tuurlijk. kan ook.
ik had alleen mindere ervaringen met alleen verse tomaten; een beetje zurig en vlak.
kan ook komen omdat ze nog niet helemaal rijp waren.

kidneybonen kan heel goed.
ik zie nu dat ik die als suggestie vergeten ben.
ga ik gauw wat aan doen.
pi_140283292
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:41 schreef ChilllayD het volgende:
Meer bonen er in? Lijkt nu zoveel gehakt!
Mag ik nog iets lekkers toevoegen? Mais *) :9~
met meer bonen erin had je er bijna met z'n tweeën van kunnen eten ;)
mais ben ik zelf niet zo van, maar kan ook.
wat jij wil.
pi_140283317
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:41 schreef Prego het volgende:

[..]

daar is niks "wtf" aan.
ik moet eerlijk zeggen dat dat toch ook mijn eerste reactie was ;)
pi_140283406
quote:
0s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:47 schreef marc0871 het volgende:

[..]

'tuurlijk. kan ook.
ik had alleen mindere ervaringen met alleen verse tomaten; een beetje zurig en vlak.
kan ook komen omdat ze nog niet helemaal rijp waren.

kidneybonen kan heel goed.
ik zie nu dat ik die als suggestie vergeten ben.
ga ik gauw wat aan doen.
Gek genoeg zijn tomaten uit blik vaak net zo goed zo niet beter voor warme sauzen dan verse tomaten, of je moet echt goed rijpe hebben, als je echt een sausje van tomaat wil maken moet je verse tomaten ook pellen en dat vind ik een kutklusje (verbrand mijn vingers dan altijd :') )
  vrijdag 23 mei 2014 @ 17:01:55 #18
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140283642
quote:
0s.gif
Op dinsdag 9 april 2013 19:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ga em gewoon nog een keer posten, deze is zoooo lekker. Gisteren de laaste portie uit de diepvries op, met wat turks brood, tzatziki en tomaat en komkommer.

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Voelt raar om hem te quoten, maar is een goed recept.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_140283658
quote:
1s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 16:54 schreef tanguay het volgende:

[..]

Gek genoeg zijn tomaten uit blik vaak net zo goed zo niet beter voor warme sauzen dan verse tomaten, of je moet echt goed rijpe hebben, als je echt een sausje van tomaat wil maken moet je verse tomaten ook pellen en dat vind ik een kutklusje (verbrand mijn vingers dan altijd :') )
tomaten ontvellen lukt mij nog wel.
ik heb er al heel wat ontvelt in mijn leven.
lekker laten smelten met een klontje boter, met wat paprikapoeder, en flink wat peper en zout.
lekker voor op brood :9~
pi_140284632
Oh wow! Ik doe ook vaak pure chocolade in mijn chili con carne _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_140285828
quote:
14s.gif
Op vrijdag 23 mei 2014 17:35 schreef Isabeau het volgende:
Oh wow! Ik doe ook vaak pure chocolade in mijn chili con carne _O_
wie bedenkt zoiets, hè. :?
maar het werkt wel :9~
pi_140311165
Ziet er lekker uit!!
pi_140320799
Lekker hoor! Authentiek ook, met die chocolade :)

Ik mis alleen nog de nacho's met kaas erbij ofzo :9
pi_140321352
Ik vind chili het best te eten met zwarte bonen. Die blijven stevig tijdens het koken zodat het niet zo'n zompige pap wordt.
pi_140321757
quote:
0s.gif
Op zaterdag 24 mei 2014 13:42 schreef soapie het volgende:
Ziet er lekker uit!!

dank :)

quote:
14s.gif
Op zaterdag 24 mei 2014 19:44 schreef Selestha het volgende:
Lekker hoor! Authentiek ook, met die chocolade :)
ja toch :)?

quote:
Ik mis alleen nog de nacho's met kaas erbij ofzo :9
beetje jammer, maar vooruit

om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


quote:
0s.gif
Op zaterdag 24 mei 2014 20:03 schreef beeer het volgende:
Ik vind chili het best te eten met zwarte bonen. Die blijven stevig tijdens het koken zodat het niet zo'n zompige pap wordt.
whatever tickle's your fancy. ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop