na al het nasi geweld, nu dan spaghetti.
de basis. met alvast een pilsje erbij, voor tijdens het harde werkenalvast excuus voor het gebrek aan hoofdletter. ts doet daar niet aan.
ts vind de pastasauzen uit pakjes, potjes en zakjes niet lekker, dus hij moest zijn eigen skills maar eens gebruiken.
dus maar beginnen met het opzoeken van wat pannen.
de pannen.een middelgrote voor de saus, en een grote voor de pasta (ts kookte voor zijn ouders, die avond.).
even de overige ingrediënten in vogelvlucht.
de plaatjes spreken toch voor zich.
rundergehakt
groenten. in dit geval ui,paprika en knoflook.
kruiden, specerijen en wat olijfolie.goed, nu we dat aan de kant hebben, kunnen we gaan koken.
maar eerst nog even aandacht voor de veiligheid.
en dan met name die voor de voetjes.
ts draagt leren slippers, voor het geval er onverhoopt voedingswaren of keukengerei naar beneden komt.
![97xbBZK.jpg]()
nou, daar gaat ie dan.
eerst gaat er een scheutje olijfolie in de kleinste pan.
![VE1OH4q.jpg]()
daar gaat dan het gehakt bij, dat ik rul bak.
in dit geval zo'n 400 gram.
![q1sZ590.jpg]()
als dat rondom bruin is (helemaal gaar hoeft nog niet. daar krijgt het nog plenty gelegenheid voor.), gaan de groenten erbij.
2 middelgrote uien en een halve rode paprika in kleine blokjes, en 3 tenen zeer fijngehakte knoflook.
![nwBeAtl.jpg]()
dat laat ik even meefruiten, terwijl het gehakt verder gaar wordt.
de geur die er dan al vanaf komt, is zeer aangenaam.
gebakken ui en knoflook. heerlijk.
maar we zijn er nog niet.
het volgende dat erbij gaat, zijn 1 1/2 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree.
![iy08yit.jpg]()
dit wordt door het mengsel geroerd, zodat het even de tijd heeft om te ontzuren.
zet ook meteen het gas wat lager, zodat je iets meer tijd hebt voor de volgende stap.
anders heb je de kans dat de puree aan gaat branden (door scha en schand, mensen.)
dan is het tijd voor de kruiden en specerijen.
eerst wat zout en peper
![ye358yg.jpg]()
![bpzpAPH.jpg]()
ik doe dat meer op gevoel, dus daar heb ik even geen precieze hoeveelheden bij.
is voor nu ook nog niet van heel er groot belang, want meestal kan er later nog wel wat bij.
zorg er alleen wel voor, dat je er niet teveel bij doet.
dan de rest van de kruiden.
![p8YkCB4.jpg]()
van de paprikapoeder gaat er zo'n 1 1/2 tot 2 theelepels bij.
![bDYA0tC.jpg]()
de peterselie kan wel een eetlepel hebben.
![I28kf8N.jpg]()
oregano; 2 theelepels.
en als laatste
![rV7nKnr.jpg]()
een theelepel italiaanse kruiden.
roer nu alles goed door elkaar.
doe er als laatste 2 limonade, of 1 longdrink glas water bij, of iig dat het net niet onder water staat,
![kRsqJJF.jpg]()
en roer goed door.
![mIC19kT.jpg]()
doe het deksel op de pan, en zet deze op het kleinste pitje dat je hebt.
zet deze op de laagste stand.
laat de saus een half uur tot 3 kwartier sudderen.
roer af en toe nog eens door, en proef in de laatste 10 minuten of er nog wat zout en/of peper bij mag.
dan de pasta.
in dit geval dus spaghetti, maar dat kan dus vanalles zijn.
eerst maar een pan water opzetten.
![CK4XMlz.jpg]()
daar gaat een bouillonblokje bij.
![9N6XfQp.jpg]()
in dit geval rund, maar je kan er ook groentebouillon, of zelfs ketjap voor gebruiken.
of je doet gewoon zout in het water.
als het water kookt, kan de pasta erin.
de spaghetti breek ik altijd doormidden.
vind ik makkelijker.
![iW2eG0f.jpg]()
als de pasta gaar is, gooi je het in een vergiet om uit te lekken.
![9fI5aBA.jpg]()
daarna meteen weer in de pan, en de saus erbij.
![UxC81xQ.jpg]()
goed door elkaar roeren, en opscheppen.
![mrBRJGt.jpg]()
eet smakelijk.