abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 17:45:39 #1
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187391415
registreer om deze reclame te verbergen
En daar gaan we dan. Ik ga stamppot zuurkool maken.

Waarschuwing: ik doe het heeeel rustig aan. Ik moet de aardappels nog schillen, de boel voorbereiden etc. Maar hier alvast het werkmateriaal

f1z6ma1.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
pi_187391445
Bazentopique, nu al _O_
pindazakje
pi_187391449
Jeej, bring it in on :)
pi_187391465
registreer om deze reclame te verbergen
Sigaartje geweldig. Ik ga volgen en ben benieuwd.
  Spellchecker woensdag 12 juni 2019 @ 17:49:36 #5
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_187391482
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:49 schreef maily het volgende:
Wat ligt er naast de Aromat?
een verschrompeld stukje paprika
pindazakje
pi_187391512
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom geen rookworst?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187391524
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:49 schreef maily het volgende:
Wat ligt er naast de Aromat?
Madame Jeanette?
pi_187391551
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:52 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

Madame Jeanette?
MJ/Adjuma
  Spellchecker woensdag 12 juni 2019 @ 17:55:25 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_187391574
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:52 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

Madame Jeanette?
Ah ja dat lijkt er wel op. Mobiel niet goed te zien. Pittige stamppot hoor @Sigaartje :Y)
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:56:01 #11
418504 mosrednA
Nil sine labore
pi_187391586
_O_ Sigaartje _O_
Als de shit je tot aan je kin staat, moet je je kop niet laten hangen.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:59:35 #12
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187391637
Je gemalen knoflook is niet meer houdbaar
AZ
ALKMAAR
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 18:00:24 #13
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187391655
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:59 schreef Durmada het volgende:
Je gemalen knoflook is niet meer houdbaar
Inderdaad, klopt, ik ga even nieuwe halen. Dank je!!!
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  woensdag 12 juni 2019 @ 18:01:30 #14
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187391666
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Inderdaad, klopt, ik ga even nieuwe halen. Dank je!!!
Kan vast geen kwaad hoor, denk alleen dat de smaak wat minder is.
AZ
ALKMAAR
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 18:01:40 #15
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187391669
Even kijken naar de andere potjes
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 18:01:57 #16
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187391672
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:52 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

Madame Jeanette?
Ja
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 18:09:20 #17
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187391780
De madame jeanette is voor de jus, die gaan mee met de filetlapjes.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  PR en moderator woensdag 12 juni 2019 @ 18:30:34 #18
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187392077
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Inderdaad, klopt, ik ga even nieuwe halen. Dank je!!!
Nee joh, gewoon gebruiken. Dat kan best.

Leuk dat je weer een topic opent!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_187392228
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Inderdaad, klopt, ik ga even nieuwe halen. Dank je!!!
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 18:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee joh, gewoon gebruiken. Dat kan best.

Ik heb hier al ruim 2 jaar een potje met molen open staan, die maar niet leeg wil.
ls ik het al gebruik, smaakt het er nog steeds niet minder om.

Ik gebruik meestal vers.
Al gauw een bol per week.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:04:02 #20
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187392702
Ik heb de aardappels geschild

hrohlp.jpg

En die kunnen opgezet worden, 20 minuten. De zuurkool moet apart, ook 20 minuten koken.
Ik kies altijd voor de gekruide zuurkool, omdat die smaakvoller is.

Normaal schil ik de aardappels op een oude krant, maar die had ik niet in voorraad.
Het is wel verstandig om dat te doen, beter voor het milieu en bespaart je geld.

De aardappels kook ik in een grote pan, omdat de zuurkool er later bij moet en er gestampt moet worden.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Spellchecker woensdag 12 juni 2019 @ 19:10:14 #21
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_187392823
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:04 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb de aardappels geschild

[ afbeelding ]

En die kunnen opgezet worden, 20 minuten. De zuurkool moet apart, ook 20 minuten koken.
Ik kies altijd voor de gekruide zuurkool, omdat die smaakvoller is.

Normaal schil ik de aardappels op een oude krant, maar die had ik niet in voorraad.
Het is wel verstandig om dat te doen, beter voor het milieu en bespaart je geld.

De aardappels kook ik in een grote pan, omdat de zuurkool er later bij moet en er gestampt moet worden.
Je aardappels schillen ol je kruimelige ontbijt/lunchbord is nog milieuvriendelijker.
pi_187392942
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:10 schreef maily het volgende:

[..]

Je aardappels schillen ol je kruimelige ontbijt/lunchbord is nog milieuvriendelijker.
Want? Die krant gooi je toch weg. Dat bord moet je weer afwassen.
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:19:13 #23
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187392968
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:10 schreef maily het volgende:

[..]

Je aardappels schillen ol je kruimelige ontbijt/lunchbord is nog milieuvriendelijker.
Ja dat is zo.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:19:24 #24
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187392973
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:17 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

Want? Die krant gooi je toch weg. Dat bord moet je weer afwassen.
Inderdaad
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:21:54 #25
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393015
Als de boel staat te koken, heb je tijd om de madame jeanette te snijden.
kw8j5685.jpg

Het steeltje kun je weggooien, de rest kan de koelkast weer in.
Let op: was je handen grondig hierna. Ik heb altijd een teiltje klaarstaan met warm water met afwasmiddel waarin ik tijdens het koken mijn handen kan wassen. TIP! Tijdens al je activiteiten kun je dan tussendoor je handen wassen, keukendoek ernaast en je kunt weer verder.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:23:28 #26
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393055
En dan ga ik de varkensfiletjes kruiden met chilipoeder, knoflookpoeder en Aromat.
nnlezxgtu.jpg

Handen wassen daarna weer (rauw vlees)
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
pi_187393096
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:23 schreef Sigaartje het volgende:
En dan ga ik de varkensfiletjes kruiden met chilipoeder, knoflookpoeder en Aromat.
[ afbeelding ]

Handen wassen daarna weer (rauw vlees)
HEE, in de OP waren het er nog maar 2 :(
pi_187393114
Aromat :{w

Voor de rest: Zuurkool :9~ :9~ :9~ Daar kan je me zelfs bij 30 graden nog wakker voor maken. Altijd lekker.
Somebody that I used to know
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:27:19 #29
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393124
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:25 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

HEE, in de OP waren het er nog maar 2 :(
Klopt, ik ga er twee gebruiken voor de zuurkool, de andere twee voor iets anders.
Die bak ik gelijk mee.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:33:11 #30
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393236
Voorbereiding voor de stamp

mzn6b5q40m4m.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 19:33:45 #31
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393248
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:27 schreef Postbus100 het volgende:
Aromat :{w

Voor de rest: Zuurkool :9~ :9~ :9~ Daar kan je me zelfs bij 30 graden nog wakker voor maken. Altijd lekker.
De Aromat is een test voor mij op dit moment. Nog nooit geprobeerd op filetlapjes, maar mensen zijn er lyrisch over.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
pi_187393513
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:13:51 #33
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393873
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:51 schreef Nielojram75 het volgende:
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
Helaas niet gedaan....

Aardappels waren klaar, en uitlekken in een hoe-heet-zo'n-dinges-ook-alweer?

ca4gbcuqglp.jpg
Oh ja, vergiet
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:14:45 #34
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393889
flld9vad3vor.jpg

In de pan en peper en zout.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  woensdag 12 juni 2019 @ 20:17:08 #35
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_187393923
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:51 schreef Nielojram75 het volgende:
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
Krootjes zijn bietjes... ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:17:11 #36
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393925
Dan pleur ik de gekookte zuurkool met een spaanlepel er op

gcmna3s2.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:17:40 #37
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187393938
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:17 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Krootjes zijn bietjes... ;)
Oh, ja, dat is waar ook, ik vind het een erg leuk idee.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:21:11 #38
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394007
En dan stamp stamp stamp stamp stamp stam.
Even rondroeren met de stamper
stamp stamp stamp stamp stamp stamp
nog even rondroeren
stamp stamp
Nog even rondroeren met een lepel
perfect
jgsmkkdupzwt.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:24:50 #39
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394078
En dan is het de beurt aan de spekjes.
Ik bak de spekjes zonder boter of olie, want spekjes hebben genoeg vet, dat smelt.
Ik zet de pan wel eerst op hoog vuur zodat de pan heet is als ik de spekjes er in gooi.
Ik bak de spekjes continu roerend maar ongeveer 2 a 3 minuten, dan zijn ze klaar en gooi ze daarna in een soepkommetje

xk09eolrf6wpu.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  woensdag 12 juni 2019 @ 20:27:31 #40
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_187394120
Niet meteen bij de zuurkool ? of pak je apart ?
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:31:31 #41
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394196
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:27 schreef Sorella het volgende:
Niet meteen bij de zuurkool ? of pak je apart ?
Ik bak apart, dan kan ik later mengen.
En dan als de spek klaar is was ik de koekepan niet af, maar gooi ik er een blokje roomboter in voor de filetlapjes.

xxg9mexk6kh.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:34:09 #42
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394254
Als de boter bruist (echte boter) laat ik het even doorbruisen als het bruin wordt, maar ik wacht niet tot het bruisen is gestopt en daarna leg ik de filetlapjes erin. Bij hoog vuur draai ik snel de lapjes om en draai daarna na middelvuur.

gb00nmxvm4g1j.jpg

De madam Jeanette snippers gooi ik erbij.
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:37:51 #43
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394336
Het gaat echt heel snel, na een paar keer omdraaien zijn de lapjes na 6 a 7 minuten gewoon klaar. Eruit vissen en dan de jus maken.

Jus stelt bij deze niks voor, een paar eetlepels water bij gooien en even aan de kook brengen en roeren.
p47w4nlv5c.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  woensdag 12 juni 2019 @ 20:40:31 #44
40500 Sorella
moggh,middag,avond,nacht
pi_187394397
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:31 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik bak apart, dan kan ik later mengen.
En dan als de spek klaar is was ik de koekepan niet af, maar gooi ik er een blokje roomboter in voor de filetlapjes.

ik bedoelde waarom niet meteen bij de zuurkool doen na het bakken maar eerst in een soepkommetje ?

Filetlapje in spekvet bakken klinkt helemaal goed :)
Vroooeeem 120, vroooeeem 140, vrooee, iiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee, plons, blub blub blub, tetuutetuu,.....telaat
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:43:36 #45
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394446
En daar istie:

33354sno.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:43:58 #46
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394452
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:40 schreef Sorella het volgende:

[..]

ik bedoelde waarom niet meteen bij de zuurkool doen na het bakken maar eerst in een soepkommetje ?

Dat is een gewetensvraag
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:47:44 #47
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394528
Wauw, dit is werkelijk heerlijk! Ik ben geen zuurkoolfan, al zeg ik het zelf, dit is smullen!

a53fnwx4rew.jpg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  Spellchecker woensdag 12 juni 2019 @ 20:50:32 #48
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_187394572
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:47 schreef Sigaartje het volgende:
Wauw, dit is werkelijk heerlijk! Ik ben geen zuurkoolfan, al zeg ik het zelf, dit is smullen!

[ afbeelding ]
Eet smakelijk @Sigaartje :Y)
  Culinair Fotograaf 2018 woensdag 12 juni 2019 @ 20:50:51 #49
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_187394578
y871pxedhfga.jpeg
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
  woensdag 12 juni 2019 @ 21:12:38 #50
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_187395004
^O^
Hoe beviel de Aromat op het vlees?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')