na de superieure nasi van johannes, de eveneens dappere poging van kanovinnie en de verheven hoe-heurt-het-eigenlijk variant van iwanus, leek het mij leuk om u deelgenoot te maken van mijn variatie op het thema.
niet om mijn collegae af te kraken of tekort te doen, ieders nasi zal op zijn eigen manier best te nassen zijn, maar gewoon om te laten zien hoe ik nasi maak.
goed. vanavond had ik dus zin in nasi.
tijdens het snijden, had ik ineens het idee om er een fototopic van te maken.
vandaar dat de ingredienten op de eerste foto al panklaar zijn.
![8r9qgG2.jpg]()
gekookte, koude rijst, een schaaltje met mijn eigen kruidenmix (komijnzaad, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, kurkuma, citroengras, laos en een snufje chilipoeder. in volgorde van hoeveelheid.) 2 eieren, geklutst.
ui, prei.
hamblokjes, 2 teentjes knoflook.
zo. ingrediėnten klaar. dan gaan we nu koken.
allereerst een wok op het vuur.
heet laten worden en wat olie erin.
![XKsNRY8.jpg]()
daarna gaat het geklutste ei erin.
![RjYa8Ot.jpg]()
met een houten spatel maak ik daar een roerei van
![idfCTaF.jpg]()
zodra al het ei gestold is, doe ik er de groenten, de knoflook en de ham bij.
![WhWmJtM.jpg]()
dit roerbak ik even, zodat de groenten beetgaar zijn en de knoflook lekker gaat ruiken.
![gC2FUhX.jpg]()
dan doe ik er de kruidenmix bij, die ik met een klein beetje water heb aangemaakt. mengt wat makkelijker.
![DI3cW5Z.jpg]()
na dit even goed door het mengsel geroerd te hebben, voeg ik de koude rijst toe.
![9NUNICR.jpg]()
dit roer ik dan goed door het mengsel heen, onderwijl de grotere brokken fijnmakend met de spatel.
en dit is het resultaat.
![gYJkw3R.jpg]()
lekker met sateh, babi/ajam pangang, rendang of gewoon zo.
eet smakelijk