abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_160102091
na de superieure nasi van johannes, de eveneens dappere poging van kanovinnie en de verheven hoe-heurt-het-eigenlijk variant van iwanus, leek het mij leuk om u deelgenoot te maken van mijn variatie op het thema.
niet om mijn collegae af te kraken of tekort te doen, ieders nasi zal op zijn eigen manier best te nassen zijn, maar gewoon om te laten zien hoe ik nasi maak.

goed. vanavond had ik dus zin in nasi.
tijdens het snijden, had ik ineens het idee om er een fototopic van te maken.
vandaar dat de ingredienten op de eerste foto al panklaar zijn.



gekookte, koude rijst, een schaaltje met mijn eigen kruidenmix (komijnzaad, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, kurkuma, citroengras, laos en een snufje chilipoeder. in volgorde van hoeveelheid.) 2 eieren, geklutst.
ui, prei.
hamblokjes, 2 teentjes knoflook.

zo. ingrediėnten klaar. dan gaan we nu koken.

allereerst een wok op het vuur.
heet laten worden en wat olie erin.



daarna gaat het geklutste ei erin.



met een houten spatel maak ik daar een roerei van



zodra al het ei gestold is, doe ik er de groenten, de knoflook en de ham bij.



dit roerbak ik even, zodat de groenten beetgaar zijn en de knoflook lekker gaat ruiken.



dan doe ik er de kruidenmix bij, die ik met een klein beetje water heb aangemaakt. mengt wat makkelijker.



na dit even goed door het mengsel geroerd te hebben, voeg ik de koude rijst toe.



dit roer ik dan goed door het mengsel heen, onderwijl de grotere brokken fijnmakend met de spatel.

en dit is het resultaat.



lekker met sateh, babi/ajam pangang, rendang of gewoon zo.

eet smakelijk :Y)
  zondag 21 februari 2016 @ 20:57:24 #2
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
  zondag 21 februari 2016 @ 21:10:09 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160102748
Effe zeiken, dat hoort ook in die nasi topics toch?
Specerijen hoor je even geurig mee te bakken. Ze eerst verdrinken in een scheutje water heb ik nog nooit van gehoord. Ei als eerste in de pan vind ik ook bijzonder, hou je niet van ei? Of ben je bang voor salmonella? En paprikapoeder? Huh?

Verder, ik zou het wel opeten en waarschijnlijk ook lekker vinden.
pi_160102826
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 21:10 schreef RobinOok het volgende:
Effe zeiken, dat hoort ook in die nasi topics toch?
Specerijen hoor je even geurig mee te bakken. Ze eerst verdrinken in een scheutje water heb ik nog nooit van gehoord. Ei als eerste in de pan vind ik ook bijzonder, hou je niet van ei? Of ben je bang voor salmonella? En paprikapoeder? Huh?

Verder, ik zou het wel opeten en waarschijnlijk ook lekker vinden.
waarom wist ik nou dat net op die punten kritiek zou komen? ;)
ik weet het. maar dit werkt zo goed voor mij.

[ Bericht 2% gewijzigd door marc0871 op 21-02-2016 21:44:19 ]
pi_160104716
Nog een punt van kritiek: de coating van je pan is flink verneukt.
pindazakje
pi_160104762
Ik vind het er lekker uitzien.
pi_160105510
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 22:01 schreef Hyaenidae het volgende:
Nog een punt van kritiek: de coating van je pan is flink verneukt.
mja. wordt tijd voor een nieuwe.

quote:
14s.gif Op zondag 21 februari 2016 22:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Ik vind het er lekker uitzien.
dank.
  Moderator / Miss SHO zondag 21 februari 2016 @ 23:58:37 #8
22592 crew  Ole
pi_160108555
Zier er top uit! Maar je hebt toch wel je maatregelen getroffen zo met die pan die heel wat heter Was dan 100 graden???
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_160108673
Ziet er goed uit :)
Somebody that I used to know
pi_160108841
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2016 23:58 schreef Ole het volgende:
Zier er top uit! Maar je hebt toch wel je maatregelen getroffen zo met die pan die heel wat heter Was dan 100 graden???
'tuurlijk.
leren slippers aan de voetjes en een pilsje vlakbij tegen oververhitting en uitdroging.
veiligheid voor alles ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')