abonnement Unibet Coolblue
pi_187222816
quote:
Tappa 21: Verona - Verona, 17 km (ITT)

De laatste rit in lijn van deze Giro moest en zou spektakel brengen. De jongens die in staat waren om een stream van de RAI op te zoeken zagen in ieder geval tijdens het begin van de rit talloze aanvalspogingen. In aanloop naar de eerste klim van de dag, de Cima Campo, probeerden veel renners weg te komen. Na al die schermutselingen zagen we op de klim zelf een grote groep wegrijden met daarin onder meer Zakarin, Bilbao, Caruso en natuurlijk ook Amanuel Gebreigzabhier. Later zagen we ook nog Cataldo aansluiten en we kwamen tot de conclusie dat Movistar met Amador ook een mannetje vooraan had. In het peloton viel het na een tijdje stil en dus kon de kopgroep met een voorsprong van een minuut of drie toewerken naar de volgende klim van de dag, de Passo Manghen. Op deze klim moest er een hoop gebeuren, het was de ideale klim om iets te forceren. Vlak voor de klim officieel begon werd eerst nog de tussensprint verreden en Fausto Masnada trok hier even door om de punten te pakken. Toen hij omkeek had hij ineens een gat en daarom besloot hij door te rijden. Vanuit het peloton zagen we dan weer wat mannetjes van Trek in de aanval gaan, Conci en Ciccone. Zij hadden de slag gemist en probeerden alsnog de oversteek te maken.

Op de Passo Manghen liep Masnada steeds verder uit op de rest van de voormalige kopgroep, zijn voorsprong liep op naar een minuut. Het peloton zat inmiddels op een minuut of vier en daarom begonnen de mannen van Bora maar vast op kop te rijden. Lang leek de klim een muis te baren, maar toen op zes kilometer van de top het steile stuk van de klim begon zagen we dat de mannen van Astana het tempo gingen bepalen in het peloton. De groep werd onder het beulswerk van Andrey Zeits snel kleiner en toen Jan Hirt overnam kreeg iedereen het helemaal benauwd. Nadat de werken van Jan Hirt gedaan waren versnelde Miguel Angel Lopez. De Colombiaan zag dat Carapaz meteen op zijn wil zat, ook Landa schoof mee. Nibali en Roglic hadden dan weer geen reactie, net als de rest. Nibali en Roglic leken erg slecht te zijn, want na een tijdje werden ze zelfs bijgehaald door Sivakov en de jonge Rus mocht daarna het tempo bepalen. Vlak voor de top sloten Lopez, Carapaz en Landa aan bij de voormalige kopgroep, waar dus meerdere knechten van Astana en eentje van Movistar aanwezig waren. Het had het begin van iets moois kunnen zijn, maar op de top van de Manghen waren Roglic en Nibali maar een seconde of 15 achter. Daardoor konden ze in de afdaling terugkeren. Masnada was ondertussen als eerste bovengekomen op de Passo Manghen. Die berg werd door het wegvallen van de Gavia gepromoveerd tot Cima Coppi, derhalve kwam er dus een Fausto als eerste boven op de Cima Coppi. Krijg je bijna niet verzonnen. In de afdaling reed Fausto ook nog vooruit, als enige. In de groep achter hem zagen we steeds meer renners terugkeren, ook Mollema kon zijn wagonnetje weer aanhaken. We zagen ook dat Zakarin weer eens een bocht had gemist, de Rus zit nog steeds niet op sturen.

Nadat de afdaling op z'n eind liep gingen de renners in de groep der favorieten ook steeds langzamer rijden. Het signaal voor Bilbao om nog eens in de aanval te gaan. Hij reed snel naar Masnada toe en toen zagen we achter hem ineens chaos ontstaan. Caruso reageerde, de knecht van Nibali. Dat wilde Movistar niet, dus ging Landa in de achtervolging. Er werd niet direct op deze poging gereageerd, waardoor Landa ineens voorsprong had op de rest. Een ideaal moment om je oortje uit te gooien en alleen aan jezelf te denken, maar Mikel bleef toch netjes de orders van de ploeg volgen. Even leek het leuk te worden, maar alles kwam weer bij elkaar. Daarna zagen we wel nog wat nieuwe aanvalspogingen, onder meer eentje van Lopez. Ook dat sorteerde weinig effect, de favorieten lieten elkaar niet rijden. Het viel weer stil en dat was het moment dat Bilbao nog eens in de aanval ging. Pello voelde zijn benen niet en hij kreeg deze keer met Nieve een geschikte kompaan mee. Met z'n tweeën reden ze snel een fatsoenlijke voorsprong bij elkaar, wat voor een paar andere renners het signaal was om in de achtervolging te gaan. De groep der favorieten had een beetje een opvallende samenstelling, omdat de kopgroep dus vroeg werd ingerekend. Een aantal voormalige koplopers zagen we opnieuw weer naar de kop van de koers rijden, te weten Tanel Kangert, Eddie Dunbar en Amanuel Gebreigzabhier. Movistar vond dat verder wel prima, ze besloten de boel te controleren. Vanuit de achtergrond keerde nog een groep terug met onder meer Yates en ook knechten van Movistar zoals Carretero en Pedrero. Deze jongens mochten meteen aan de bak. De drie achtervolgers wisten Bilbao en Nieve bij te halen en zodoende hadden we een kopgroep van vijf. De voorsprong liep op naar anderhalve minuut en op dat moment gingen ook Ciccone, Madouas en Capecchi nog in de achtervolging.

We reden verder richting de Passo Rolle en op deze klim zagen we het drietal in de achtervolging langzaam dichterbij komen. Capecchi had het wel lastig, hij hing nogal aan het elastiek. Het tempo van Ciccone lag te hoog. De drager van de bergtrui kreeg het uiteindelijk op de Rolle voor elkaar om naar de kop van de koers te rijden, met Madouas in z'n wiel. Even later wist ook Capecchi weer aan te sluiten, terwijl het peloton ondertussen op een minuut of drie hing. De laatste bergrit van deze Giro bracht voorlopig nog niet het beloofde spektakel. De Passo Rolle was eigenlijk nergens goed voor, de hele klim zagen we geen enkele demarrage. Ook vooraan spaarden de renners elkaar, ze reden gezamenlijk naar de top. Op de top van de klim hadden de koplopers 2:30 voorsprong op het peloton, waar Amador het commando voerde. In de afdaling liepen de koplopers uit, in het peloton nam men geen risico's. Op een bepaald moment hadden de koplopers bijna vier minuten voorsprong, waardoor het er ernstig op begon te lijken dat ook deze rit wéér naar de vluchters zou gaan. Na de afdaling kregen we nog een stuk in de vallei en daar besloot Amador nog een keer alles te geven. In dat stuk van een kilometer of 15 reed hij meer dan een minuut van de voorsprong af, waardoor het toch ineens weer speelbaar was voor het peloton. We begonnen daarna met de koplopers aan beklimming van Croce d'Aune, waar Ciccone direct in de aanval ging. Daar werd door de rest dan weer op gereageerd, waardoor hij niet wegkwam. De eerste die wel echt weg wist te komen was Madouas. Hij versnelde op een moment dat het vooraan na de zoveelste versnelling was stilgevallen en meteen wist hij een behoorlijke voorsprong bij elkaar te fietsen.

In het peloton werd er op de klim weinig actie ondernomen. Amador mocht nog een tijd op kop rijden, waardoor de voorsprong van de koplopers zelfs weer wat groter werd. Pas op 13 kilometer van het eind zagen we de eerste aanval van een van de favorieten, Lopez ging er weer eens vandoor. Iedereen zat meteen op het wiel, weer slaagde zijn aanval niet. Een paar aanvallen later zagen we Mikel Landa demarreren en hij sloeg zowaar een gat. Met voorsprong ging hij de afdaling in richting de slotklim, terwijl Roglic daarachter de schade probeerde te beperken. Landa kwam redelijk dicht bij de kop van de koers, de voorsprong van Madouas bedroeg nog maar 50 seconden. Achter Madouas zagen we de sterk rijdende Gebreigzabhier in de achtervolging gaan. Mijn Eritrese vriend wist zich lang te verbergen, maar toonde aan het eind van deze Giro toch even zijn talent. Wegrijden van de rest lukte alleen niet echt, Ciccone, Nieve en Bilbao hadden nog wel wat over. Op de top van Croce d'Aune, op 11 kilometer van de finish, zagen we Madouas als eerste bovenkomen, een seconde of 20 achter hem een groepje met Bilbao en de rest, daar een halve minuut achter Landa en daar weer een seconde of tien achter de rest van de favorieten. We doken de afdaling in en in deze afdaling zagen we Majka op z'n muil gaan. We zagen ook dat Nibali weer eens hard naar beneden ging. Hij reed zo naar Landa toe, met Carapaz in z'n wiel. Roglic was nergens te bekennen, hij had net als Lopez de slag gemist.

Landa, Nibali en Carapaz begonnen met een paar seconden voorsprong aan de slotklim. Lopez en Roglic zaten er kort achter en deden er alles aan om terug te rijden, maar in het volgende beeld zagen we ineens dat Lopez niet meer op z'n fiets zat. Hij werd ten val gebracht door een overenthousiaste Sloveense supporter en daar was hij niet van gediend. De supporter ontving meerdere tikken van een ziedende Lopez. Merkwaardig genoeg is Lopez daarvoor niet bestraft, je mag blijkbaar gewoon mensen slaan als je boos bent. Roglic kreeg dan wel weer op z'n sodemieter, omdat hij op een klim werd aangeduwd door een supporter. De willekeur van de UCI, altijd genieten. Omdat Roglic en Lopez op achterstand zaten besloot Nibali vol op kop te rijden en ook Landa nam over. Zo reed dit trio naar de kop van de koers, waar alles in elkaar plooide. Madouas werd bijgehaald door Bilbao en co. Ondertussen zagen we Dunbar en helaas ook Amanuel afhaken vooraan, het was ook te mooi om waar te zijn. Ook Capecchi was verdwenen, maar de andere vijf zaten nog steeds vooraan. Het duurde tot op iets minder dan vier kilometer van het eind voor Landa, Carapaz en Nibali de aansluiting wisten te maken. Nibali en Landa reden meteen naar de kop van het groepje en bleven tempo rijden, want de achterstand van Roglic werd steeds groter. De Sloveen lag ondertussen alweer een seconde of 40 achter, zijn podiumplaats begon in het geding te komen. Tot op twee kilometer van het eind zagen we ze vooraan alleen maar samen rijden. Toen ging Kangert een keer in de aanval, maar Ciccone zat meteen op het wiel. Daarna zagen we nog een aanvalletje van Nibali, met Landa in het wiel. Leverde ook niets op, dus reden we met een opmerkelijke groep richting de laatste kilometer. Drie absolute kanjers, aangevuld met wat restanten van de kopgroep. In de slotkilometer zagen we dat Carapaz de sprint ging aantrekken voor Landa. Hij reed de ziel uit z'n lijf en dat als drager van de roze trui. Blijkbaar is de sfeer in de ploeg toch nog goed. Het idee was heel sympathiek, je voelde alleen al vrij snel aankomen dat de heer Landa met een probleem zat. Een van de overblijvers uit de kopgroep luisterde naar de naam Pello Bilbao, een renner die Landa toch vrij goed zou moeten kennen. Mikel had kunnen weten dat hij daar nooit de sprint van ging winnen, maar hij probeerde het toch. Op 250 meter van het eind ging hij aan en Bilbao zat direct op het wiel. In de laatste bocht van de rit kwam Bilbao binnendoor en hij snelde naar de kop van de koers. Landa kwam niet meer terug en dus boekte Bilbao zijn tweede ritzege van deze Giro. Jarenlang probeerde de Bask een rit te winnen, dat lukte nooit en nu lukt het ineens twee keer in één Giro.

Kort achter Bilbao en Landa zagen we Carapaz en Nibali samen over de streep komen. Carapaz heeft de rit probleemloos overleefd en lijkt nu dus bijna zeker te zijn van de eindzege. Nibali slaagde er niet in om Carapaz onder druk te zetten, op de Passo Manghen moest Nibali zelfs lossen. Het werd een eenvoudige dag voor Carapaz, zijn ploeg was sterk genoeg en de andere ploegen hadden niet genoeg kracht over om het hem moeilijk te maken. Nadat deze mannen de finish hadden bereikt moesten we bijna een minuut wachten op Roglic, de Sloveen kampte met een brommer die toch behoorlijk was opgeblazen. Landa gaat daardoor Roglic voorbij in het klassement en staat virtueel op het podium. Roglic zakt naar de vierde plaats, voorlopig. Lopez kwam nog wat later binnen, dankzij zijn akkefietje met de supporter. Verder zagen we in het klassement weinig verschuivingen, deze rit baarde eigenlijk een muis. Zoals zoveel ritten in deze Giro, we mogen na drie weken stiekem toch wel de conclusie trekken dat het geen goede Giro was. Op voorhand leek het parcours al niet fantastisch en dat hebben we de afgelopen weken bevestigd zien worden. We hebben maar weinig leuke ritten gezien en de strijd tussen de klassementsrenners liet vaak te wensen over. Carapaz is eigenlijk vrij goedkoop aan deze overwinning gekomen. Ze hebben hem een aantal keer gewoon weg laten rijden, omdat ze hem niet serieus namen. De overwinning is terecht, laat daar geen twijfel over bestaan, maar het had best wat spannender mogen zijn. Als ze Carapaz wat korter houden had er tijdens de laatste rit van deze Giro nog wat op het spel gestaan. Van de andere kant, als Jan en Addy niet waren gaan pissen hadden we dan weer niet de televisie hoeven aan te zetten. Het enige duel van enige importantie dat we tijdens de afsluitende tijdrit gaan krijgen is het duel tussen Landa en Roglic. De Sloveen moet een seconde of 23 goedmaken op Landa om nog op het podium te eindigen. Verder wordt het een tijdrit van niets, want het is lastig voor te stellen dat Carapaz op een afstand van 17 kilometer bijna twee minuten gaat verliezen op Nibali. De parcoursbouwers hebben er een puinhoop van gemaakt en de renners hebben het tactisch laten afweten, daardoor gaan we toch met een licht katerig gevoel naar Verona trekken. In de straten van deze stad werken we de afsluitende tijdrit af, waarna we waarschijnlijk voor het eerst in de historie mee gaan maken dat een Ecuadoriaan de Giro wint. Richard Carapaz is na drie weken fietsen door Italië de sterkste renner gebleken. Een verrassende winnaar, dat is leuk. Toch zit er ergens een rare nasmaak aan. Er zat meer in, met dat idee blijf ik achter.




We sluiten de Giro d'Italia van 2019 af in Verona, een stad met 258.000 inwoners in de regio Veneto. Laten we maar meteen met het grootste cliché van allemaal beginnen: Verona kennen we natuurlijk als de stad van Romeo en Julia. Een veelbezochte plaats in de stad is de Casa di Giulietta, daar waar de vrouw waarop Julia is gebaseerd zou hebben gewoond. In de Via Capello komen we dit huisje tegen, maar het valt toch wel als een behoorlijke tourist trap te omschrijven. Het balkonnetje is er bijvoorbeeld pas in de jaren '30 aan vast gebouwd. Tevens is die hele Shakespeare helemaal nooit in Verona geweest, de beunhaas. Op de binnenplaats komen we nog een bronzen beeld tegen van de jongedame, ook nergens op gebaseerd dus eigenlijk. Maar afijn, wel even voor de zekerheid haar borsten aanraken want dat zou geluk moeten brengen in de liefde. Goed, Verona dus. Een historische stad, waar de verschillende invloeden door elkaar heen lopen. De historische binnenstad is in ieder geval opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat valt wel te begrijpen. We komen vele Romeinse invloeden tegen, na Rome zijn hier zelfs nog de meeste Romeinse bouwwerken te vinden. In een van die bouwwerken gaan we finishen, de tijdrit zal eindigen in het amfitheater. Daarnaast ligt Verona aan de Adige en er zijn meerdere bruggen gebouwd over deze rivier, een van die bruggen stamt nog uit de Romeinse tijd. De Ponte Pietra, ziet er best leuk uit. Ook is er nog een Romeins theater te vinden, het kan hier niet op. Ook in de middeleeuwen hebben ze hier nog wel wat leuke dingen gebouwd. Op de Piazza Bra, waar het amfitheater staat, komen we ook nog een paar leuke paleisjes tegen. In een van die paleisjes is tegenwoordig het stadhuis gevestigd. Op een ander plein, Piazza delle Erbe, komen we nog een fraaie fontein tegen. En dan hebben we nog de Arche Scaligere, een indrukwekkende groep van vijf Gotische monumenten van de machtige della Scaladynastie, die van 1262 tot 1382 heerste over Verona en een groot deel van Noord-Italië. Daarnaast hebben ze hier ook een aantal flink uit de kluiten gewassen kerken staan. De Gotische kerk van Sint-Anastasia, bijvoorbeeld, of de basiliek van San Zeno. Ze hebben hier ook nog een toren, de Torre dei Lambert. Een toren van 84m hoogte, maar liefst. Naast de toren, boven de straat die de pleinen 'delle Erbe' en 'dei Signori' met elkaar verbindt, bevindt zich de boog Arco della Costa, waaraan een rib van een walvis hangt. Een legende wil dat het bot naar beneden zal vallen, wanneer iemand er onderdoor loopt wie nog nooit een leugen verteld heeft. Vanzelfsprekend is deze nog nooit naar beneden gevallen. Dit vind ik dan wel weer humor om te lachen, goed bedacht. Buiten dit alles heeft Verona ook nog de beschikking over een paar kastelen en een fort, ze zijn hier wel hebberig. Qua sport kennen we Verona van de voetbalclubs Hellas Verona en Chievo Verona. Het gaat de laatste jaren niet echt heel erg goed met deze clubs. Het niet zo sympathieke Hellas was al actief in de Serie B en Chievo voegt zich daar volgend seizoen bij. We krijgen dan wel weer een derby dell'Arena. Ook leuk. Wielrentechnisch gezien kennen we Verona van een aantal wereldkampioenschappen, daarnaast is dit de stad van Damiano Cunego. De kleine prins, die de Giro in 2004 won, komt hier vandaan. Vorig jaar hing hij zijn fiets aan de wilgen, maar hij heeft ondertussen al opvolging gevonden. Giovanni Lonardi is namelijk ook uit Verona afkomstig. Lonardi wist zich tijdens deze Giro twee keer in de top 10 te nestelen, maar in de 13e rit stapte hij al af. Geen droomfinish in eigen stad voor hem dus. Voor de rest wel, zelfs als je hier niet vandaan komt is het een prettige locatie om de boel af te sluiten.




Starten doen de renners op de parkeerplaats van het beurs- en conferentiecentrum in Verona. Veronafiere, een groot beursgebouwencomplex waar je in september een beurs kan bijwonen over ketels. Een week later wordt er dan weer een evenement georganiseerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in marmer. In oktober is het dan weer tijd voor Art Verona, een beurs over schilderijen, sculpturen, tekeningen, prenten, keramiek, foto's, video's, installaties. Nou, helemaal toppie. Je zou toch verwachten dat er grotere evenementen voor de deur staan als ze hier een rit laten beginnen. Blijkbaar bestaat de beurs al sinds 1898 en naar het schijnt was 2018 een bijzonder goed jaar voor het bedrijf. Recordomzet, meer dan een miljoen bezoekers binnen weten te halen, gaat wel lekker dus. Als Wikipedia een beetje accuraat is zou de beurs in Verona de op twee na grootste van Italië moeten zijn. Het hele complex heeft een totale oppervlakte van 309.000m², waarvan 155.000m² is overdekt. De renners mogen van start voor het hoofdgebouw van de beurs, er staat tenminste in koeienletters Veronafiere op dus dan neem ik maar meteen aan dat hier het kantoor zit ofzo. Na de start gaat het een paar meter rechtdoor, tot we de parkeerplaats verlaten. Een bocht naar links volgt, waarna we op een brede weg terechtkomen. We rijden 100 meter rechtdoor en slaan rechtsaf, vervolgens gaat het 400 meter rechtdoor over een vlakke weg. Een flauwe bocht naar rechts volgt, maar kort daarna komen we bij een rotonde uit. Hier moet er wel echt gestuurd worden. We volgen de normale rijrichting en houden dus de rechterkant van de rotonde aan. Een afslag nemen we verder niet, het gaat wel rechtdoor. Voorbij de rotonde gaat het een kilometer rechtdoor. Na onder de spoorbrug door te zijn gefietst komen de renners uit op een groot kruispunt, waar het schuin rechtdoor gaat. We buigen iets af naar rechts en iets verderop volgt dan een echte bocht naar rechts. Daarna weer vrolijk 400 meter rechtdoor, waarna we linksaf slaan. Allemaal brede en vlakke wegen hier, daardoor ook brede bochten die goed te nemen zijn. 300 meter rechtdoor, bocht naar rechts. 200 meter rechtdoor, bocht naar links. Nog eens 300 meter rechtdoor en dan slaan we rechtsaf. De renners rijden nu over de Ponte Aleardo Aleardi, een brug over de Adige.



Dit is het punt dat we het circuit van Torricelle bereiken, het circuit dat werd gebruikt tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Verona in 2004 en 1999. Het verschil is dat we het parcours nu in tegengestelde richting afwerken, net als in de Giro van 2010. Ook toen was er een afsluitende tijdrit in Verona, al begon die tijdrit op een andere locatie in de stad. Vanaf de brug is het dan wel weer dezelfde route. Na de brug slaan we linksaf en bijna direct na die bocht volgt er weer een bocht naar rechts. Brede bochten, niets aan de hand. We fietsen nu langs de muren van het bastion van Verona, een indrukwekkend bouwwerk. De weg loopt een meter of 600 rechtdoor, waarna er een flauwe bocht naar links volgt. Na deze bocht gaat het weer 500 meter vooral rechtdoor en daarna houden we de linkerkant van de weg aan. We tuffen dan weer een halve kilometer vooral rechtdoor, waarna de eerste lastige bocht van de dag volgt, een scherpe naar rechts. Na deze bocht begint de weg direct omhoog te lopen, de klim richting Torricelle is begonnen. De komende 4,5 kilometer zal de weg aan 4,6% gemiddeld omhoog lopen. We beginnen met een kilometer aan 4% gemiddeld, tijdens deze kilometer gaat de weg ook vooral rechtdoor. Even verderop krijgen we te maken met een halve kilometer aan 6,4% en hier komen we meteen ook wat meer bochten tegen. Een paar steile bochten zelfs. Duurt allemaal niet lang, want al snel krijgen we weer te maken met een kilometer aan iets meer dan 3% gemiddeld. De weg loopt ook weer wat meer rechtdoor en brengt ons richting een kruising. Bij deze kruising gaan we naar rechts en dan beginnen we aan de Via Torricelle. Deze weg begint meteen een halve kilometer aan 7% omhoog te lopen, met zelfs een steilste stuk aan 9%. Na deze steile halve kilometer gaat het nog een kilometer aan iets meer dan 5% omhoog, waarna het in de laatste meters van de klim begint af te vlakken. De renners slaan rechtsaf, komen na acht kilometer boven op de Torricelle en dan is ook meteen hun tussentijd bekend, tevens het enige tussenpunt van deze tijdrit. Boven op de heuvel komen we nog een fort tegen en een heiligdommetje.




Als we de top hebben bereikt is het nog even een paar meter vlak, maar daarna beginnen we aan een afdaling van ongeveer vier kilometer. Het gaat niet meteen heel steil naar beneden, maar we botsen wel vrij snel op een rotonde. Hier moeten de renners omheen zien te manoeuvreren in dalende lijn, terwijl ze bijna een kerk binnenrijden. Na de rotonde gaan we over een brede weg verder naar beneden. Het gaat een meter of 300 vooral rechtdoor, maar daarna bereiken we het bochtige deel van deze afdaling. Op een kilometer tijd komen we een stuk of zeven bochten tegen, die over het algemeen goed te doen zijn omdat ze niet al te scherp zijn en de weg bovendien breed is. We rijden langs het heiligdom, al zitten de renners een stuk lager en merken ze daar niets van. Voorbij het heiligdom komen ze zowaar een haarspeldbocht tegen, maar ook deze bocht lijkt prima te nemen. Met een fatsoenlijke verkenning is deze hele tijdrit prima te doen, eigenlijk. Na deze bocht komen we even verderop nog een soort van haarspeldbocht tegen, waarna we de bebouwde kom weer binnenrijden. Het gaat kort rechtdoor, daarna slaan we rechtsaf, scherp bochtje. Na deze bocht gaat het 600 meter rechtdoor, licht naar beneden. We slaan aan het eind van deze weg rechtsaf en rijden dan weer een meter of 600 vooral rechtdoor. Een flauwe bocht naar links volgt dan, waarna we nog een tijdje naar links blijven fietsen. Het is ondertussen vlak, want we zijn weer in de buurt van de rivier. We komen uit bij de Ponte Garibaldi en vlak voor deze brug slaan we rechtsaf. De renners rijden een meter of 400 rechtdoor langs de rivier, tot aan de volgende brug.



We hebben bijna 15 kilometer van deze tijdrit gehad, het is nog maar iets meer dan twee kilometer fietsen tot de finish. De renners slaan linksaf en rijden dan over de met steentjes gevulde Ponte della Vittoria. Na de brug rijden de renners de binnenstad in. Het gaat nog 100 meter rechtdoor over de steentjes, daarna slaan de coureurs rechtsaf. We gaan nu ongeveer 800 meter rechtdoor rijden, nog steeds over de steentjes. We rijden door een mooie straat, met vele statige gebouwen langs de kant van de weg. Ook komen we halverwege het kasteel van Verona tegen, gelegen aan de rivier. Voorbij dit mooie kasteel komen we weer op het asfalt terecht. Het gaat nog even rechtdoor, maar al snel moeten we de linkerkant van de weg aanhouden voor een flauwe bocht naar links. Nu gaan we weer 300 meter rechtdoor, waarna er een scherpe bocht naar links volgt. Na deze bocht houden we rechts aan, terwijl we ons ondertussen al in de laatste kilometer bevinden. Het gaat bijna 500 meter min of meer rechtdoor, tot op 350 meter van het eind. Hier krijgen we kort achter elkaar nog een bocht naar rechts en direct weer naar links. Na deze bocht rijden we rechtdoor de binnenstad in en al snel komen we dan ook weer steentjes tegen. De renners rijden onder de prachtige Portoni della Bra door en zien niet veel later de arena van Verona liggen. Ze rijden rechtdoor de Piazza Bra op. Hier wordt de tijd opgenomen, maar dan zijn de renners nog niet klaar. Ze rijden richting de arena, betreden na een bocht naar rechts via een poort dit historische gebouw en dan zit in de arena de Giro van 2019 er helemaal op. De entree in de arena is puur voor de show, voor de duidelijkheid. De tijd wordt dus opgenomen op de Piazza Bra, net voordat we de arena betreden. De renners worden alleen als ware gladiatoren door het amfitheater gejaagd voor de mooie plaatjes.





De Arena van Verona is een antiek Romeins amfitheater. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de operavoorstellingen die er gehouden worden. De arena van Verona, gebouwd in het jaar 30 na Christus, is een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse Rijk. 138 meter lang en 110 meter breed, dat is niet misselijk. Vier ringmuren droegen de tribunes, de toeschouwers kwamen op hun zitplaats via 72 ingangen en 64 trappen. De buitenmuur was gebouwd uit wit en roze kalksteen uit Valpolicella en had drie verdiepingen bestaande uit arcades. Een aardbeving in 1117 verwoeste bijna de gehele bovenste verdieping en de oorspronkelijke buitenmuur, slechts een klein deel hiervan resteert nog. Eigenlijk wel opmerkelijk, dat ding ziet er nog steeds enorm indrukwekkend uit, maar het had dus nog veel indrukwekkender moeten zijn. Na de aardbeving veranderde de Arena in een steengroeve waar eenvoudig bouwmateriaal voor nieuwe gebouwen kon worden gevonden. Pas tijdens de Renaissance kwam het weer in gebruik als een theater. Dankzij de uitstekende akoestiek is het gebouw goed geschikt voor operavoorstellingen, die vanaf 1913 gehouden worden. Tegenwoordig vinden er elk jaar van juni tot en met augustus opera-uitvoeringen plaats, waarbij zo'n 22.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Tijdens de wintermaanden treedt de opera en het ballet op in de L'Accademia Filarmonica. Ja, multifuctioneel, zo'n ding. Goed dat het tegenwoordig wordt ingezet voor minder gewelddadige evenementen. Naast opera's kun je er dus ook af en toe van de koers genieten. Ook een soort van opera, uiteindelijk. Een tragedie dan wel, meestal. In 2010 kwam de Giro eveneens aan in het amfitheater en toen zagen we Ivan Basso in de roze trui binnenbollen. Hij won die tijdrit overigens niet, hij werd zelfs pas 15e. Eén seconde achter ONZE Jos van Emden, die dit parcours dus nog moet kennen. Gustav Erik Larsson won die tijdrit, met een kleine voorsprong op Marco Pinotti. Een nog jonge Vincenzo Nibali werd vijfde, deze tijdrit zou hem dus moeten liggen.



Het is altijd wel lovenswaardig dat de Giro niet altijd in dezelfde stad eindigt en dat er bovendien niet altijd een saaie sprintersrit aan het eind wordt georganiseerd. Zo'n tijdrit aan het eind kan voor het nodige spektakel zorgen, al is het lastig voor te stellen dat we dat spektakel dit jaar voorgeschoteld krijgen. Ook in 2010 viel dat reuze mee, de eindzege voor Basso was al lang en breed binnen. Na de aankomst in 2010 zijn we in 2012 nog een keer in Verona geweest, toen voor een ploegentijdrit. Die TTT werd gewonnen door Garmin-Sharp, de mannen van Vaughters en de latere eindwinnaar Ryder Hesjedal. In het verleden kwamen we enorm vaak aan in Verona, al een keer of 20. Grote namen die in Verona wisten te winnen luisteren naar de namen Binda, Bartali, Van Steenbergen, Poblet, Darrigade, Moser en Savoldelli. Paolo Savoldelli won de voorlaatste aankomst in Verona, dat was in 2007. Toevallig ook een tijdrit, maar dan wel eentje van 43 kilometer. Hij rekende af met Eddy Mazzoleni en Dave Zabriskie, om maar een paar bijna vergeten namen te noemen. De stad Verona is ook vaak een plaats van vertrek geweest, meer dan 20 keer. In 2010 en 2012 dus, maar ook in 2008. Toen vertrok er vanuit deze historische stad een rit richting Alpe di Pampeago, waar Emanuele Sella wist te winnen. Zo, toch nog een keer Sella genoemd deze Giro, op de valreep. In Verona is ook een aantal keer een wereldkampioenschap wielrennen georganiseerd, dat is eerder al de revue gepasseerd. In 1999 en 2004 werd hier het WK verreden en beide keren won verrassend genoeg dezelfde renner. Oscar Freire ging twee keer met de regenboogtrui aan de haal, wat vooral in 1999 nogal als een verrassing kwam. Het WK van 1999 is vooral het WK van Frank Vandenbroucke. VDB reisde af naar Verona als de grote favoriet. Hij won in 1999 zo'n beetje alles en vlak voor het WK reed hij nog de stenen uit de straat in de Vuelta. Hij had ook net een mooie Italiaanse vrouw aan de haak geslagen, niets stond een wereldtitel in de weg. Het liep anders, Vandenbroucke kwam ten val en brak beide polsen. Ondanks die blessure reed hij nog door en hij wist zelfs nog zevende te worden. Toch was dit het begin van het einde, kort door de bocht gezegd. Het ging al niet altijd even soepel, maar na dit WK kwam het eigenlijk niet meer goed. Enfin, het verhaal mag bekend verondersteld worden. Anders is er altijd de documentaire nog die onze Belgische vrienden de afgelopen weken hebben uitgezonden. Ik ben god niet, terug te vinden op youtube. Goed, het WK in 1999 kende dus een winnaar. Een schier onbekende jonge Spanjaard luisterend naar de naam Oscar Freire muisde er in de slotkilometer vanonder. Hij reed weg uit een kleine groep en niemand haalde hem terug. Freire was toen slechts 23 jaar oud, bezig aan zijn tweede seizoen als prof en had pas een overwinning geboekt. In 2004 gingen we weer terug naar Verona en toen verscheen Freire aan de start als gelouterde prof. Hij had inmiddels wel wat meer overwinningen op zak en hij hoefde niet meer te demarreren in de laatste kilometer. Hij kon het op een sprint laten aankomen en in deze sprint van een uitgedunde groep versloeg hij onder meer Zabel en Paolini. Verona is dus de stad van Freire, het zal niet vaak zijn voorgekomen dat iemand twee keer wereldkampioen wordt in dezelfde stad. Een ander leuk feitje is overigens dat Damiano Cunego in 1999 kampioen werd bij de junioren in Verona. En laat hij nou net uit Verona komen, wat leuk. Wereldkampioen worden in je eigen stad, komt ook niet zo gek vaak voor.



In Verona gaat het barbecueweer worden. 28 graden in de middag, geen kans op regen en weinig wind. De wind zou gedurende de dag zelfs nog een beetje gaan afnemen, dat gaat dus waarschijnlijk geen enorm grote rol spelen. Van start gaan we om 13:45, dan staat onze sympathieke vriend uit Japan als eerste aan de start. Sho Hatsuyama neemt de maglia nera mee naar huis, zijn voorsprong op de nummer voorlaatst is geruststellend. Al moet hij wel nog even binnen de tijd eindigen, dat lukte zijn Japanse kameraad in Bologna net niet helemaal. Eurosport is er meteen bij, dus we zien Shostopper van het startpodium rollen. Daarna gaan we de rest ook zien vertrekken, we gaan een half uur moeten wachten op de grote favoriet. Om 14:15 gaat Victor Campenaerts van start. Om 14:23 mag Jos van Emden zijn duivels gaan ontbinden. Als deze jongens binnen zijn kan het zomaar een tijd duren voor we weer wat moois te zien krijgen. De jongens uit de top tien vertrekken vanaf 16:19. Zakarin gaat dan van start. Roglic mag om 16:37 vertrekken, daarna gaat Landa er pas drie minuten later vandoor om 16:40. Nibali vertrekt dan om 16:43 en Richard Carapaz gaat de roze trui naar Ecuador brengen vanaf 16:46. Een minuut of 23/24 later is de winst dan binnen, als het goed is.



Een afsluitende tijdrit kan enorm spannend zijn, dat zagen we in 2017 nog. Dumoulin veroverde toen op de slotdag de roze trui, hij haalde Nibali en Quintana nog in. Dat soort praktijken zitten er dit jaar helaas niet in. Eigenlijk ligt alles wel vast. Het is alleen nog de vraag of Roglic Landa voorbij kan gaan en zodoende op het podium gaat eindigen. Normaal gesproken zou je zeggen dat dit makkelijk moet lukken, dus eigenlijk ontbreekt ook hier de spanning. Dit zal toch niet echt zijn geweest wat de organisatie voor ogen had, tijdens de afsluitende tijdrit had er toch wat meer op het spel moeten staan. In de top 10 komen we, normaal gesproken, maar twee duels tegen. Majka zou nog over Lopez kunnen wippen, van de zevende naar de zesde plaats. Roglic zou dus eventueel nog naar het podium kunnen. Het is jammer dat we geen spannende ontknoping gaan krijgen, die dag in 2017 was toch best wel geniaal. Zeker ook omdat Van Emden toen en passent ook nog de rit won. Ook dat gaat vandaag een lastig verhaal worden. Een uiteindelijk toch relatief tegenvallende Giro wordt dus wel op een passende manier afgesloten.
1. Campenaerts. Victor is niet voor niets helemaal doorgereden tot aan Verona. Voor de Giro begon was het al duidelijk dat hij vooral voor deze tijdrit zou gaan. Deze ligt hem het beste van de drie. Als je bedenkt dat hij de tweede tijdrit, in San Marino, al bijna won dan kan hem de zege eigenlijk niet meer ontgaan. In San Marino had hij zelfs al kunnen winnen zonder pech, al had hij dan wel weer de mazzel dat hij vrij droog kon rijden. Nu lijkt het weer niet zoveel invloed te hebben en zullen de omstandigheden gelijk zijn. Niet dat het uitmaakt, als hij weer even z'n darmen laat leegspoelen kan niemand Vocsnor stoppen. We noteren weer een zege voor Lotto-Soudal, we noteren de eerste zege voor Campenaerts in een grote ronde. De lengte, het profiel, alles is in zijn voordeel. Bovendien zagen we in 2010 ook een aantal normale tijdrijders bovenaan eindigen. De werelduurrecordhouder wint dit, dat geef ik je op een briefje.
2. Roglic. De vorm is tanende, maar alsnog zou hij hier hoog moeten eindigen. Dramatisch is het ook weer niet en een tijdrit is altijd nog een ander verhaal. Op papier ligt deze tijdrit hem wel. Klimmetje onderweg is altijd fijn. Het doel zal zijn om 23 seconden harde te rijden dan Landa en dat zou normaal gesproken moeten lukken. De tijdritten van Landa zijn geen feest, dat gaat niet ineens veranderen. Een podiumplaats voor Roglic dus. Vooraf had je er meer van verwacht, achteraf mag hij daar nog blij mee zijn ook. Jan en Addy kunnen de kinderchampagne ontkurken.
3. Van Emden. Jos werd in 2010 14e op dit parcours, al was de tijdrit toen twee kilometer korter. Het ligt hem niet helemaal, maar hij kan het dus wel aan. Hij is sterker dan in 2010 en de concurrentie is minder indrukwekkend, dus ik verwacht wel dat Van Emden vooraan gaat eindigen. Jos heeft ook al aangegeven dat hij nog een poging wil wagen om er een fatsoenlijke tijdrit uit te persen, dus dan komt dat vast goed. Winst wordt een lastig verhaal, daarvoor gaat een Campenaerts toch wel duidelijk te hard.
4. Haga. Zo'n gozer waar je nooit rekening mee houdt omdat hij toch vooral heel erg nietszeggend is. Ik zie hem altijd over het hoofd, terwijl hij ondertussen toch een paar mooie uitslagen bij elkaar heeft gereden in het werk tegen de klok. In San Marino werd hij bijvoorbeeld nog zesde, dat is niet slecht. Op basis van die prestatie noteer ik hem nu. Zul je zien dat ie 32e wordt, ofzo.
5. Nibali. Werd vijfde in 2010, dan moet dat nu ook wel lukken. Zal genoeg zijn om zijn tweede plaats te behouden, zal onvoldoende zijn om de roze trui nog over te nemen. Een ronde van net niet voor Vincenzo, al is het na het verloren vorige jaar toch bemoedigend dat hij dit niveau weer heeft gehaald. Ondanks een aantal twijfelachtige tactische keuzes was het lastig om iets te beginnen tegen dit Movistar.

♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187222823
Nibali gaat het nog spannend maken voor Haga
  zondag 2 juni 2019 @ 16:58:17 #3
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187222826
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ben King vergeten. :')
Oja, die was er ook nog, de walgelijke Benjamin King.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187222827
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:56 schreef Koffieplanter het volgende:
Dat blauw met roze ziet er echt niet uit. Dat kan een stuk beter.
Dit was ook een pareltje.

Citius, Altius, Fortius.
pi_187222832
waardeloze mod
  zondag 2 juni 2019 @ 16:58:35 #6
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187222834
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ben King vergeten. :')
Dat heb ik verdrongen, ouwe reus :@
  Redactie Sport / Supervogel zondag 2 juni 2019 @ 16:58:36 #7
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187222835
Hier verder
pi_187222842
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:58 schreef Max23 het volgende:
Nibali gaat het nog spannend maken voor Haga
Fingers crossed voor Chad.
Ik doe het ff rustig aan.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 juni 2019 @ 16:59:41 #9
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187222853
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:58 schreef showtimer het volgende:
waardeloze mod
Nou nou nou nou nou
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 16:59:46 #10
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187222856
Gun het Haga wel echt hoor
  zondag 2 juni 2019 @ 17:00:05 #11
333483 Aguero
oooooooo
pi_187222860
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:58 schreef Max23 het volgende:
Nibali gaat het nog spannend maken voor Haga
Als Nibali nog wat extra hulp van de motoren en helikopters krijgt is Chad de klos.
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 2 juni 2019 @ 17:00:09 #12
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187222862
Slecht
pi_187222864
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Caruso niet he ;)
Ah, ik keek naar tussentijden. :') Maar zelfs daar klopt het niet, daar stond hij nog eerste.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zondag 2 juni 2019 @ 17:00:21 #14
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187222865
Ok, nu ben ik voor Nibali.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187222867
Chad zit er helemaal doorheen.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187222870
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ben King vergeten. :')
Ook echt twee etappes.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187222875
SHANDE!!
leven zoals het leven is
  zondag 2 juni 2019 @ 17:00:56 #18
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187222877
Mollema compleet genegeerd :D
  Redactie Sport / Supervogel zondag 2 juni 2019 @ 17:01:00 #19
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187222878
Bauke 23e :')
pi_187222883
man man man
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:01:13 #21
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187222884
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 16:58 schreef showtimer het volgende:
waardeloze mod
Ik zit mobiel, dat mod wat lastiger

Wel mooi voor de sport, de winst van Carapaz imo
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:01:33 #23
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187222889
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:00 schreef hhh38 het volgende:
Mollema compleet genegeerd :D
Echt als enige in de top 10 toch? :D
  FOK!fotograaf zondag 2 juni 2019 @ 17:01:35 #24
842 Zorro
Z
pi_187222891
Wat knap van Mollema om zo undercover te blijven _O_
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:01:40 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187222897
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:00 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ook echt twee etappes.
De Vuelta levert altijd.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187222901
Nibali gaat nog binnen 45 seconden komen van Carapaz
pi_187222908
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De Vuelta levert altijd.
Waar was jij toen Meersman etappes won? En de magische Jonas van Genechten? En hoe Denifl Contador voorbleef op Los Machucos?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187222909
quote:
14s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:01 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Ik zit mobiel, dat mod wat lastiger

Wel mooi voor de sport, de winst van Carapaz imo
Nibs heeft zijn kansen vergooid in de 'ik ben boos op Roglic en ik ga alleen maar gluren' etappe.
Ik doe het ff rustig aan.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:02:49 #29
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187222915
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:01 schreef Max23 het volgende:
Nibali gaat nog binnen 45 seconden komen van Carapaz
Heeft hij het dus verspeeld met dat gepoker met Rogla.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:03:01 #30
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187222918
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:02 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Waar was jij toen Meersman etappes won? En de magische Jonas van Genechten? En hoe Denifl Contador voorbleef op Los Machucos?
Die etappes heb ik allemaal gezien, thuis op de bank.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187222924
Ai ai ai
pi_187222930
La tristesse
  zondag 2 juni 2019 @ 17:03:36 #33
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187222931
Roglic 3de w/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:03:39 #34
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187222932
Oooh Landa ;(
  zondag 2 juni 2019 @ 17:03:39 #35
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187222933
Landa heeft met 8 tellen twee podiums verloren. _O-
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187222934
Landa weer net niet, oeioei
pi_187222935
op 1 seconde 4e in de tour en op 8 seconden 4e in de Giro
  zondag 2 juni 2019 @ 17:03:49 #38
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187222936
Landa rijdt de tijdrit van z'n leven maar het is net niet genoeg, arme jongen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:03:50 #39
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187222937
Wat scheelt het...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187222938
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:02 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Heeft hij het dus verspeeld met dat gepoker met Rogla.
En het bewust De Plus naar huis rijden :s)
pi_187222942
Landa weer de schlemiel. Sneu voor hem. Was gelijkwaardig aan zijn ploegmaat, maar die was sluwer.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187222949
Pijnlijk.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:04:22 #43
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187222950
Landa is de morele winnaar van deze Giro.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187222952
Nibali redt het niet
pi_187222956
Nou jammer hoor, Mikel! In de Tour mag je je act weer opvoeren.
pi_187222961
Gefeliciteerd Heekka.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187222962
Congrats, Haga!
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:05:03 #48
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187222969
Haga w/
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zondag 2 juni 2019 @ 17:05:05 #49
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187222970
Haga w/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187222972
Gelukkig voor Nibs staat zijn prijzenkast al hartstikke vol.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187222973
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:04 schreef wimderon het volgende:
Nou jammer hoor, Mikel! In de Tour mag je je act weer opvoeren.
_O-.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187222975
Toch nog een rit voor Sunweb
pi_187222977
Sunwebgoden _O_
  zondag 2 juni 2019 @ 17:05:32 #54
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187222982
Mooi voor Haga (zeker met zijn geschiedenis) ^O^
pi_187222983
Tranen met Tuitert
leven zoals het leven is
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 juni 2019 @ 17:05:40 #56
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187222985
De haai van Messina, toch nog even erin gefietst door Jeroen
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_187222988
Mooie afsluiter van de giro
pi_187222989
GRRRRRRRRRIENTA
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 17:06:09 #59
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_187222991
Leuk dat de mannen van Tom toch wat te vieren hebben.

Caruso verslaat zijn kopman hier :D
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:06:44 #60
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187223002
Nibs sneller dan Roog?
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187223003
Het is waar, Nibs maakt het interessant. Maar 1 rit wilde hij zelf te interessant gaan doen. Hij had deze Giro kunnen winnen, volgens mij.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223007
quote:
10s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:06 schreef naatje_1 het volgende:
Nibs sneller dan Roog?
Yep.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:08:06 #63
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187223031
Als Dumoulin niet was gevallen, had hij de Giro gewonnen.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187223033
Wauw zeg, een Ecuadoraan wint de Giro.
Ik doe het ff rustig aan.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:09:11 #65
333483 Aguero
oooooooo
pi_187223061
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:09:24 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223069
Wij feliciteren Richard Carapaz. Wij feliciteren Ecuador.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:09:37 #67
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187223076
Slotje.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187223091
Verdiende winnaar. ^O^
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:10:34 #69
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187223093
Mooi.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 juni 2019 @ 17:10:37 #70
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187223095
Spartakuus
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_187223097
Wel 2 geweldige winnaars van de dag eigenlijk.
Ik doe het ff rustig aan.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:10:42 #72
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187223098
Verdiende winnaar ^O^
pi_187223100
_O_
  zondag 2 juni 2019 @ 17:10:59 #74
333483 Aguero
oooooooo
pi_187223102
Proficiat Richie, verdiende winnaar.
Citius, Altius, Fortius.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:11:07 #75
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187223106
Huilende sporters. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187223107
_O_, mooie afsluiting van de Giro
  zondag 2 juni 2019 @ 17:11:36 #77
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187223112
Ja, hoera.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:12:26 #78
333483 Aguero
oooooooo
pi_187223126
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:11 schreef superniger het volgende:
Huilende sporters. :')
Is mooi man.
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:12:44 #79
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223133
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:11 schreef Koffieplanter het volgende:
Ja, hoera.
En dan wint Jefferson Cepeda (die ene uit 1996) ook nog eens de Vuelta a Navarra!
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:13:17 #80
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187223146
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En dan wint Jefferson Cepeda (die ene uit 1996) ook nog eens de Vuelta a Navarra!
Das de verkeerde. Die ander moet je overigens Alexander noemen, heeft 'ie liever.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:13:29 #81
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187223151
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:12 schreef Aguero het volgende:

[..]

Is mooi man.
Is gay.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187223154
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En dan wint Jefferson Cepeda (die ene uit 1996) ook nog eens de Vuelta a Navarra!
Shit, de naam Cepeda roept bij mij andere wielerverhalen op...
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223159
quote:
7s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:13 schreef superniger het volgende:

[..]

Is gay.
Lekker man. Laat toch gaan man.
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:14:15 #84
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223163
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:13 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Das de verkeerde. Die ander moet je overigens Alexander noemen, heeft 'ie liever.
Dat is goed om te weten. Ook wat makkelijker om onderscheid te maken tussen beide heren. Deze zit natuurlijk wel bij de opleidingsploeg van Caja Rural en de kans is groot dat hij daar volgend jaar prof wordt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 juni 2019 @ 17:14:58 #85
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187223171
Jeroen is er helemaal klaar mee.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 2 juni 2019 @ 17:15:03 #86
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187223172
Morgen het zwarte gat. Ik zie u weer bij de Dauphiné.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:15:05 #87
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187223173
Mollema weer lekker redelijk kleurloos vijfde.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:15:08 #88
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187223175
quote:
7s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:13 schreef superniger het volgende:

[..]

Is gay.
Mannen die alles meteen Gay noemen zijn zelf onzeker
pi_187223187
quote:
14s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:15 schreef naatje_1 het volgende:
Mollema weer lekker redelijk kleurloos vijfde.
Proficiat, Bauke! *O*
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223193
1.05 uiteindelijk het verschil. Best weinig gezien het gesticuleren van Nibali en Roglic.
pi_187223194
Nibali heeft de eindzege mede verspeeld door dat gelummel met Roglic ja, al had Carapaz waarschijnlijk ook anders gekoerst als hij nog meer voorsprong nodig had
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:16:21 #92
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223204
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:15 schreef Marcoss het volgende:
Nibali heeft de eindzege mede verspeeld door dat gelummel met Roglic ja, al had Carapaz waarschijnlijk ook anders gekoerst als hij nog meer voorsprong nodig had
Dan hadden we gisteren een andere koers gehad ja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:17:29 #93
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187223229
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:15 schreef Marcoss het volgende:
Nibali heeft de eindzege mede verspeeld door dat gelummel met Roglic ja, al had Carapaz waarschijnlijk ook anders gekoerst als hij nog meer voorsprong nodig had
Dan had Carapaz het gisteren met zijn monsterploeg wel naar zich toe getrokken idd.
pi_187223230
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:15 schreef Dale__Cooper het volgende:
1.05 uiteindelijk het verschil. Best weinig gezien het gesticuleren van Nibali en Roglic.
Yep.
Maar alla, het is al (te vaak) gezegd, Nibali gaf toen zelf aan dat het hem weinig kon schelen, want hij had al genoeg prijzen gepakt. Vraag me wel af of hij nu zo gelukkig is met deze prachtige 2e prijs.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223237
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:17 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dan had Carapaz het gisteren met zijn monsterploeg wel naar zich toe getrokken idd.
Of, wie weet... Landa...?
Ik doe het ff rustig aan.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:19:00 #96
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187223257
Nu het dan echt verreden is, even aandacht voor het volgende:

GIR / GIR evaluatietopic
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_187223258
Ooit moeten die ''Geld lenen kost geld''-reclames toch verdwijnen?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 17:19:49 #98
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187223264
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:18 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Of, wie weet... Landa...?
Dat had ook prima gekund...die heeft zich nu een week lang moeten inhouden. ;(

#FreeLanda
pi_187223266
141 141 - Clarke Will Trek - Segafredo 20 6:00:17
142 142 - Hatsuyama Sho Nippo Vini Fantini Faizanè 20 6:05:56

SHOGOD
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187223271
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:18 schreef Toby56 het volgende:

[..]

Of, wie weet... Landa...?
Die had dan op 5 seconden 2e geworden.
pi_187223272
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:19 schreef El-Stinho het volgende:
Ooit moeten die ''Geld lenen kost geld''-reclames toch verdwijnen?
Totdat iedereen volkomen blut is.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223281
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:20 schreef WAvanBuren het volgende:

[..]

Die had dan op 5 seconden 2e geworden.
Hou maar op. De stakker.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_187223306
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:19 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat had ook prima gekund...die heeft zich nu een week lang moeten inhouden. ;(

#FreeLanda
Hihi.
pi_187223311
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:19 schreef El-Stinho het volgende:
Ooit moeten die ''Geld lenen kost geld''-reclames toch verdwijnen?
Wat vind je van het ontbreken van de 'dit is de tijd van doen'-reclame tijdens de Giro?

pi_187223328
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:22 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat vind je van het ontbreken van de 'dit is de tijd van doen'-reclame tijdens de Giro?

ASR-reclames hebben hier altijd een streepje voor, dat vind ik.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187223362
Een interview met Bauke, in ieder geval bewijs dat hij meedeed vandaag!
  zondag 2 juni 2019 @ 17:25:15 #107
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187223368
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

Hihi.
Hihi.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:26:08 #108
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_187223389
Sow, dat zijn teksten Addy
pi_187223394
Addy is een drinker.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187223397
Dikke kauwgombal
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:35:38 #111
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_187223574
Nog steeds ongemakkelijk tussen de haai en de roog
  zondag 2 juni 2019 @ 17:35:52 #112
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187223579
Roglic is maar een rare. Hij begint hier als een bezetene en je hebt het idee dat de Giro of al vroeg beslist is of dat hij veel te vroeg heeft gepiekt. Uiteindelijk heeft het veel weg van het laatste (dat slappe gelul over die val en maagproblemen trap ik niet in), maar hij zakt er op geen moment écht door.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 17:36:44 #113
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_187223597
Kinderen :r
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_187223605
Richie was er best vroeg bij.
pi_187223608
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:35 schreef Koffieplanter het volgende:
Roglic is maar een rare. Hij begint hier als een bezetene en je hebt het idee dat de Giro of al vroeg beslist is of dat hij veel te vroeg heeft gepiekt. Uiteindelijk heeft het veel weg van het laatste (dat slappe gelul over die val en maagproblemen trap ik niet in), maar hij zakt er op geen moment écht door.
Eerste bergetappe was ook vrij laat in de Giro. Hij wint het vooral in de tijdritten. Eigenlijk was hij vrij constant in de bergen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:42:03 #116
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223705
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:36 schreef Dale__Cooper het volgende:
Richie was er best vroeg bij.
Al die Zuid-Amerikanen beginnen er zo vroeg aan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187223757
een 8 :')
pi_187223787
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187223849
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:44 schreef showtimer het volgende:
een 8 :')
Een 5 lijkt mij het maximale. Teleurstellende eerste week, wegvallen van Bernal en Dumoulin helpt ook niet mee natuurlijk. Einde van de tweede week leek wel het mooi te worden. Etappes 12, 13 en 14 waren prima. Etappe 13 was de leukste denk ik. In de derde week is toch weinig noemenswaardig meer gebeurd.
pi_187223884
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:46 schreef El-Stinho het volgende:
Eurosport_NL twitterde op zondag 02-06-2019 om 17:45:29 🚴‍♂️ | #LIVE bij de Finish van de #GIRO - met @:SanderKleikers en @:BobbieTraksel #VamosRichie #GIRO102 https://t.co/r3B4g1PjT0 reageer retweet
Wat een gelukzoekers.
pi_187223934
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:42 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Al die Zuid-Amerikanen beginnen er zo vroeg aan.
Of ze zijn ouder dan de leeftijd in hun paspoort
pi_187223939
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:49 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Een 5 lijkt mij het maximale. Teleurstellende eerste week, wegvallen van Bernal en Dumoulin helpt ook niet mee natuurlijk. Einde van de tweede week leek wel het mooi te worden. Etappes 12, 13 en 14 waren prima. Etappe 13 was de leukste denk ik. In de derde week is toch weinig noemenswaardig meer gebeurd.
Dat lijkt er inderdaad meer op. Beetje Giro onwaardig.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 17:56:00 #123
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187223942
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:55 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Of ze zijn ouder dan de leeftijd in hun paspoort
Dat sluit ik ook niet uit. Carapaz leek op het podium eerder 46 dan 26.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 18:06:06 #124
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_187224071
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:49 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Een 5 lijkt mij het maximale. Teleurstellende eerste week, wegvallen van Bernal en Dumoulin helpt ook niet mee natuurlijk. Einde van de tweede week leek wel het mooi te worden. Etappes 12, 13 en 14 waren prima. Etappe 13 was de leukste denk ik. In de derde week is toch weinig noemenswaardig meer gebeurd.
Helemaal mee eens. Erg matige Giro gezien. Wel leuk voor Carapaz, het is hem gegund.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:27:04 #125
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187225464
Tweede week was puik, derde week heb ik eigenlijk nauwelijks gevolgd. Aan de reacties hier te lezen heb ik niet heel veel gemist.

Tour wordt waarschijnlijk razende apenaids met INEOS-treintje Froome - Thomas - Bernal. Dat wordt echt genieten
pi_187225521
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:27 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tweede week was puik, derde week heb ik eigenlijk nauwelijks gevolgd. Aan de reacties hier te lezen heb ik niet heel veel gemist.

Tour wordt waarschijnlijk razende apenaids met INEOS-treintje Froome - Thomas - Bernal. Dat wordt echt genieten
Poels, Kwiatkowski, Moscon, Castroviejo, Rowe.

Ja, dit is een goed stel hoor.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 19:35:54 #127
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187225662
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Poels, Kwiatkowski, Moscon, Castroviejo, Rowe.

Ja, dit is een goed stel hoor.
En ONZE Dylan dan?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:44:58 #128
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187225854
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:29 schreef wimderon het volgende:

[..]

Poels, Kwiatkowski, Moscon, Castroviejo, Rowe.

Ja, dit is een goed stel hoor.
Zonder act, kijk je hier echt naar uit?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:52:28 #129
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187225980
Thomas Geraint gaat naar Zwitserland. Wat is de laatste keer geweest dat een renner uit de Ronde van Zwitserland podium reed in de Tour?
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:53:34 #130
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187225998
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:52 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas Geraint gaat naar Zwitserland. Wat is de laatste keer geweest dat een renner uit de Ronde van Zwitserland podium reed in de Tour?
Thomas Gerrans gaat ook gewoon weer netjes in de Sky trein plaatsnemen, voor Froome en achter Bernal.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187226030
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:52 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas Geraint gaat naar Zwitserland. Wat is de laatste keer geweest dat een renner uit de Ronde van Zwitserland podium reed in de Tour?
Qua podiumvergelijking kom ik volgens mij uit op Ullrich 2005.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187226031
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:52 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas Geraint gaat naar Zwitserland. Wat is de laatste keer geweest dat een renner uit de Ronde van Zwitserland podium reed in de Tour?
Jody ook toch?
pi_187226080
Antwoord: Thibaut Pinot. Derde in de door valpartijen op zijn kop gezette Tour 2014, reed Suisse als voorbereiding.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 19:58:56 #134
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187226084
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:55 schreef showtimer het volgende:

[..]

Jody ook toch?
Laatste wat ik heb gehoord is dat er nog geen keuze is gemaakt tussen Dauphine of Zwitserland.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187226106
Andy/Frank Schleck 2011 - Plek 2 en 3 in de Tour
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 20:00:59 #136
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187226119
Het was een retorische vraag m'n jongen, dat hoef je echt niet allemaal uit te gaan zoeken (lol).
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187226128
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:00 schreef Koffieplanter het volgende:
Het was een retorische vraag m'n jongen, dat hoef je echt niet allemaal uit te gaan zoeken (lol).
Sorry.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 20:08:22 #138
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_187226215
Ik waardeer de gedeelde kennis over de broers Schleck en Thibo en ik gun de Ronde van Zwitserland wel weer een podiumklant als deelnemer, maar niet Geraint. Ik heb het parcours van dit jaar overigens nog niet gezien, maar als het net zo droevig is als vorig jaar, dan gun ik ze trouwens helemaal geen podiumklant.
pi_187226250
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:58 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Laatste wat ik heb gehoord is dat er nog geen keuze is gemaakt tussen Dauphine of Zwitserland.
Het roze gazetje had het over het mooie, immer neutrale Alpenland.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 20:13:27 #140
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187226304
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:08 schreef VoMy het volgende:
Ik waardeer de gedeelde kennis over de broers Schleck en Thibo en ik gun de Ronde van Zwitserland wel weer een podiumklant als deelnemer, maar niet Geraint. Ik heb het parcours van dit jaar overigens nog niet gezien, maar als het net zo droevig is als vorig jaar, dan gun ik ze trouwens helemaal geen podiumklant.
Zwitserland heeft dit jaar best een aardig parcours.

FlumserbergGod
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187226327
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:08 schreef VoMy het volgende:
Ik waardeer de gedeelde kennis over de broers Schleck en Thibo en ik gun de Ronde van Zwitserland wel weer een podiumklant als deelnemer, maar niet Geraint. Ik heb het parcours van dit jaar overigens nog niet gezien, maar als het net zo droevig is als vorig jaar, dan gun ik ze trouwens helemaal geen podiumklant.
Prima rondje dit jaar :)
  zondag 2 juni 2019 @ 20:17:42 #142
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187226397
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:10 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het roze gazetje had het over het mooie, immer neutrale Alpenland.
Dat is dan goed kut. En anders niks. We houden een schuin oog op l'Equipe.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187226520
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:17 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dat is dan goed kut. En anders niks. We houden een schuin oog op l'Equipe.
2019 wordt een tussenjaar.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 20:26:28 #144
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187226562
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:23 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

2019 wordt een tussenjaar.
Hij gaat na de Tour de Vuelta doen als het goed is.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 20:27:29 #145
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187226584
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:23 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

2019 wordt een tussenjaar.
In 2020 het plekje van Thomas innemen in de trein.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187226673
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:27 schreef Mani89 het volgende:

[..]

In 2020 het plekje van Thomas innemen in de trein.
Wanneer stopt deze gimmick?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 20:35:34 #147
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187226747
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:32 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Wanneer stopt deze gimmick?
Nee jij dan, met je tussenjaar.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187226810


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187226897
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:35 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Nee jij dan, met je tussenjaar.
Tussenjaar kan toch prima? Jij wil alleen maar woede en ziedende mensen in dit topic zien, maar gezien de grootte van het talent van Bernal kan je obsessieve gedrag alleen maar hevig backfiren. Ga vooral verder met deze show, niemand kan het je verbieden.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 20:43:03 #150
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187226912
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 20:42 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Tussenjaar kan toch prima? Jij wil alleen maar woede en ziedende mensen in dit topic zien, maar gezien de grootte van het talent van Bernal kan je obsessieve gedrag alleen maar hevig backfiren. Ga vooral verder met deze show, niemand kan het je verbieden.
Als Jody zijn niveau haalt overstijgt hij van nature moeiteloos Froome en Thomas. Dus of het een tussenjaar wordt heeft hij helemaal in eigen hand.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187226940
En of die zich nog door blijft ontwikkelen. Quintana en Lopez hebben weinig grote stappen meer gezet na hun imponerende begin.
pi_187227060
Superman gaat inderdaad nooit een grote ronde winnen.
pi_187227585
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:52 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas Geraint gaat naar Zwitserland. Wat is de laatste keer geweest dat een renner uit de Ronde van Zwitserland podium reed in de Tour?
Maar bijna niemand rijdt dat rondje. Het is een beetje een self-fulfilling prophecy
  Redactie Sport / Supervogel zondag 2 juni 2019 @ 21:21:14 #154
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_187227588
ammattipyoraily twitterde op zondag 02-06-2019 om 21:16:02 Fastest Giro d'Italia editions, 1909-2019 | #Giro102 1. 2018 | 40.105 Kph 2. 2009 | 40.057 3. 2016 | 40.014 4. 2017 | 39.843 5. 2010 | 39.628 6. 2015 | 39.615 7. 2013 | 39.360 8. 2019 | 39.291 9. 2014 | 39.03110. 2003 | 38.9172019 is the 8th fastest Giro. reageer retweet
  zondag 2 juni 2019 @ 21:25:48 #155
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187227671
quote:
7s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:21 schreef Pino112 het volgende:
ammattipyoraily twitterde op zondag 02-06-2019 om 21:16:02 Fastest Giro d'Italia editions, 1909-2019 | #Giro102 1. 2018 | 40.105 Kph 2. 2009 | 40.057 3. 2016 | 40.014 4. 2017 | 39.843 5. 2010 | 39.628 6. 2015 | 39.615 7. 2013 | 39.360 8. 2019 | 39.291 9. 2014 | 39.03110. 2003 | 38.9172019 is the 8th fastest Giro. reageer retweet
Vergeleken met de 3 voorgaande jaren valt het wel mee dus. Maar in hoeverre kan je er conclusies op trekken?
pi_187227685
Gemiddelde snelheid is ook wel heel afhankelijk van het parcours, daar kun je niet zoveel over zeggen, lijkt me
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 21:28:38 #157
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187227730
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:25 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Vergeleken met de 3 voorgaande jaren valt het wel mee dus. Maar in hoeverre kan je er conclusies op trekken?
Vergeleken met voorgaande jaren hadden we wel veel meer lange etappes.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187227788


Daar kun je ze niet voor laten liggen toch? @Mani89
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:19:57 #159
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187229057
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:31 schreef showtimer het volgende:
[ afbeelding ]

Daar kun je ze niet voor laten liggen toch? @:Mani89
Roze koeken _O_.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:23:07 #160
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229120
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:31 schreef showtimer het volgende:
[ afbeelding ]

Daar kun je ze niet voor laten liggen toch? @:Mani89
Ik hoor net dat er een in Oegstgeest zit, ff langs gaan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:28:16 #161
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229237
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:23 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik hoor net dat er een in Oegstgeest zit, ff langs gaan.
Doe dan meteen de groeten aan Daan Olivier.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:28:44 #162
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229251
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Roze koeken _O_.
Je kan ook gewoon een homp suiker eten.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:28:58 #163
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229260
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Doe dan meteen de groeten aan Daan Olivier.
Die kom ik nog steeds regelmatig tegen op de fiets.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229290
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:28 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Die kom ik nog steeds regelmatig tegen op de fiets.
Oegstgeest is een verschrikking. Allemaal van die tamme figuren.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:32:37 #165
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229342
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:30 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Oegstgeest is een verschrikking. Allemaal van die tamme figuren.
Ik kom daar alleen soms voor de ICI Paris.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229392
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:32 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik kom daar alleen soms voor de ICI Paris.
Oegstgeest, Sassenheim, opdoeken die boel, uit dat licht.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:36:10 #167
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229428
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:34 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Oegstgeest, Sassenheim, opdoeken die boel, uit dat licht.
Stijn, even dimmen oke. Over een paar dagen gaan we weer dartsen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229443
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:36 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Stijn, even dimmen oke. Over een paar dagen gaan we weer dartsen.
Je gaat maar in het Christelijke Katwijk wonen. Lekker rellen bij Quick Boys v Katwijk mocht die confrontatie er ooit weer komen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187229448
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Je kan ook gewoon een homp suiker eten.
Waar zondig jij dan mee fitboy? Churros?
  zondag 2 juni 2019 @ 22:40:07 #170
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229508
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waar zondig jij dan mee fitboy? Churros?
Je trapt toch niet echt in die fitboy act he, alsof die op FOK! komen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:40:11 #171
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229511
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waar zondig jij dan mee fitboy? Churros?
Ik heb een extreme fetish voor pindakaas.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:40:35 #172
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229521
Ik had vandaag een Magnum Pindakaas.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:41:38 #173
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229546
Mensen die pindakaas eten zijn totaal niet serieus te nemen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187229553
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:40 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ik heb een extreme fetish voor pindakaas.
Ik eet pindakaas al sinds ik het me kan heugen. Braaf met mijn levenslange glaasje medicijnen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:42:33 #175
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229570
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:40 schreef Mani89 het volgende:
Ik had vandaag een Magnum Pindakaas.
Als ik ergens heimwee naar heb is het Nederlandse pindakaas. Net als pindasaus trouwens, en Nederlands brood.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:43:37 #176
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229594
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:42 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Als ik ergens heimwee naar heb is het Nederlandse pindakaas. Net als pindasaus trouwens, en Nederlands brood.
Hoor hem dan, de globetrotter. Dan rijd je toch gewoon ff naar Nederland en sla je een jaarvoorraad in. Je woont praktisch om de hoek.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:44:26 #177
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229617
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:43 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Hoor hem dan, de globetrotter. Dan rijd je toch gewoon ff naar Nederland en sla je een jaarvoorraad in. Je woont praktisch om de hoek.
Er komt hier een Hema. De dag dat het zover is wordt mijn gelukkigste op aarde.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187229630
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:36 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Stijn, even dimmen oke. Over een paar dagen gaan we weer dartsen.
Overigens hoop ik dat we dan samen een sterk pact zullen vormen tegen de walgelijke afvaardiging van Nederland. Pas vanaf volgend jaar kunnen we het gedogen als Onze Sjef meedoet.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187229633
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:40 schreef Mani89 het volgende:
Ik had vandaag een Magnum Pindakaas.
Bestaat dit echt?
  zondag 2 juni 2019 @ 22:45:14 #180
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229646
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:44 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Er komt hier een Hema. De dag dat het zover is wordt mijn gelukkigste op aarde.
Je blijft toch een uit de klei getrokken Hollander he. Verloochen je roots niet aan ga lekker BBQ'en daar.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229647
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mensen die pindakaas eten zijn totaal niet serieus te nemen.
Wie is er niet groot mee geworden?
  zondag 2 juni 2019 @ 22:45:36 #182
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229658
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:44 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Overigens hoop ik dat we dan samen een sterk pact zullen vormen tegen de walgelijke afvaardiging van Nederland. Pas vanaf volgend jaar kunnen we het gedogen als Onze Sjef meedoet.
Ik kijk maar uit naar het Development Tour weekend, daar geniet ik altijd intens van.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:46:06 #183
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229670
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mensen die pindakaas eten zijn totaal niet serieus te nemen.
Met dit soort opmerkingen teken je je doodsvonnis.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:46:17 #184
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229675
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:44 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Bestaat dit echt?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229678
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:41 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ik eet pindakaas al sinds ik het me kan heugen. Braaf met mijn levenslange glaasje medicijnen.
Wat laten ze je slikken?
pi_187229680
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:45 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Ik kijk maar uit naar het Development Tour weekend, daar geniet ik altijd intens van.
Pas over twee weken kunnen we weer genieten als Koning Euro Tour is teruggekeerd. En over drie weken weer eeuwige frustratie over de winnaars van Euro Tour Qualifiers.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:46:33 #187
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229681
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:45 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wie is er niet groot mee geworden?
Ja, ik dus.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187229688
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:46 schreef Mani89 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Bijzonder.
pi_187229696
quote:
9s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wat laten ze je slikken?
Oplospoeder, prima te zuipen als je het eenmaal gewend bent.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:47:03 #190
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229698
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ja, ik dus.
Hallo Dries.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:47:41 #191
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229713
Amai, ik ben zesde geworden in Roubaix.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:47:56 #192
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229719
Mogen we eigenlijk al vraagtekens plaatsen bij de werken van Carapaz?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:48:08 #193
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229722
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:47 schreef Mani89 het volgende:
Mogen we eigenlijk al vraagtekens plaatsen bij de werken van Carapaz?
Nee, dat mag jij niet.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:48:31 #194
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_187229732
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:47 schreef Mani89 het volgende:
Mogen we eigenlijk al vraagtekens plaatsen bij de werken van Carapaz?
Motortje in fiets zeg ik je
pi_187229747
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:47 schreef Mani89 het volgende:
Mogen we eigenlijk al vraagtekens plaatsen bij de werken van Carapaz?
Zo bijzonder was dit toch ook weer niet? Het feit dat Mollema vijfde is geëindigd, zegt genoeg. Zonder dollen, als de kwaliteit van de Giro beter was, had die veel lager gestaan.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:49:36 #196
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187229753
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Je kan ook gewoon een homp suiker eten.
Nee :').
pi_187229761
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:47 schreef Mani89 het volgende:
Mogen we eigenlijk al vraagtekens plaatsen bij de werken van Carapaz?
Studio Sport presenteerde hem vanavond als een dronkaard die uit pizzeria's wordt gehaald.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:51:10 #198
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187229785
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:47 schreef Koffieplanter het volgende:
Amai, ik ben zesde geworden in Roubaix.
Ik tweedes!
  zondag 2 juni 2019 @ 22:51:55 #199
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229799
Ik ben 3de geworden in Noorwegen, je zou voor minder.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:53:04 #200
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229824
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik tweedes!
Je bent ons mooi te snel af op ons terrein.

Revanche in de Vredeskoers.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:53:05 #201
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229825
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik tweedes!
Netjes m'n jongen. Heb ik jou een zege door de neus geboord door Ziga zo hoog en Pidock relatief laag te zetten?
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:54:01 #202
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187229846
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:53 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Netjes m'n jongen. Heb ik jou een zege door de neus geboord door Ziga zo hoog en Pidock relatief laag te zetten?
Dat klopt. Jouw mening over U23 is mijn evangelie.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:54:09 #203
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229851
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je bent ons mooi te snel af op ons terrein.

Revanche in de Vredeskoers.
Francesco Romano Denneboom 150%.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187229858
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:54 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat klopt. Jouw mening over U23 is mijn evangelie.
:o.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:54:22 #205
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229859
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:54 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat klopt. Jouw mening over U23 is mijn evangelie.
In dat geval wil ik zeggen dat het me spijt.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:54:27 #206
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187229860
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:49 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Zo bijzonder was dit toch ook weer niet? Het feit dat Mollema vijfde is geëindigd, zegt genoeg. Zonder dollen, als de kwaliteit van de Giro beter was, had die veel lager gestaan.
Met het uitvallen van Bernal en Dumoulin was het rijtje kanshebbers uiteindelijk niet meer zo indrukwekkend als het vooraf was inderdaad. Maar heeft Yates al een verklaring gegeven voor z'n bijzonder matige optreden?
  zondag 2 juni 2019 @ 22:54:46 #207
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229864
Verblijd ons met een preview voor Course de la Paix.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:55:24 #208
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229882
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:54 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Maar heeft Aids al een verklaring gegeven voor z'n bijzonder matige optreden?
Die is gewoon hopeloos overschat, net als zijn neef.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:55:26 #209
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187229884
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:54 schreef Mani89 het volgende:
Verblijd ons met een preview voor Course de la Paix.
Dat is pas over vier dagen. Ik wacht het liefst tot de startlijst vast staat.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187229900
Ik ben wel een beetje teleurgesteld in de categorie mensen die echt een formidabele prestatie in een rit hebben neergezet. Alleen Cima, Zakarin en Ciccone hebben daaraan voldaan, denk ik?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:57:02 #211
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229913
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:54 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Francesco Romano Denneboom 150%.
Mwoah, op de leuke woordspeling na zie ik dat niet zo zitten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187229917
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Die is gewoon hopeloos overschat, net als zijn neef.
Je maakt er nu expres Aids van in de hoop dat ik op je reageer? Mijn fucking hemel zeg.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 22:57:22 #213
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229922
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:56 schreef El-Stinho het volgende:
Ik ben wel een beetje teleurgesteld in de categorie mensen die echt een formidabele prestatie in een rit hebben neergezet. Alleen Cima, Zakarin en Ciccone hebben daaraan voldaan, denk ik?
Hans.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:57:34 #214
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187229929
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:57 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Je maakt er nu expres Aids van in de hoop dat ik op je reageer? Mijn fucking hemel zeg.
Je reageert.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187229937
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:57 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Hans.
Oh ja. Maar alsnog, dat is cola zonder prik allemaal.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 22:59:40 #216
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187229976
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:55 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Die is gewoon hopeloos overschat, net als zijn neef.
Het is toch erg vreemd dat Adam en Simon elkaar afwisselen qua prestaties.
pi_187229980
Wielrennen blijft een merkwaardige sport.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:00:15 #218
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187229983
Ik hoop wel dat jullie allemaal Unai Cuadrado selecteren. Het nieuwe Baskische fenomeen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230047
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:57 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Je reageert.
Kan je niet wat nieuws verzinnen? Beetje innovatie of vernieuwing binnen je grappen en grollen?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:04:41 #220
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230075
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:03 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Kan je niet wat nieuws verzinnen? Beetje innovatie of vernieuwing binnen je grappen en grollen?
Ik vind deze ook niet meer zo leuk.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230116
Wat moeten we nu de komende week doen om onze tijd vol te maken?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:07:01 #222
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230132
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:06 schreef El-Stinho het volgende:
Wat moeten we nu de komende week doen om onze tijd vol te maken?
@Koffieplanter en ik verheugen ons op de Skoda Tour de Luxembourg.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230141
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:07 schreef Mani89 het volgende:

[..]

@:Koffieplanter en ik verheugen ons op de Skoda Tour de Luxembourg.
Lekker naar de werken van Paskalon kijken oh oh oh oh oh oh
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:08:27 #224
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230153
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:07 schreef Mani89 het volgende:

[..]

@:Koffieplanter en ik verheugen ons op de Skoda Tour de Luxembourg.
Nou, nee.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:09:01 #225
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230161
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:07 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Lekker naar de werken van Paskalon kijken oh oh oh oh oh oh
Hier gaat wat fout.

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230170
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Nou, nee.
W52 doet mee zie ik
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:09:55 #227
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230178
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:09 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

W52 doet mee zie ik
Raul García de Mateos :?

De broer van?
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:10:33 #228
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230186
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Nou, nee.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230197
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:09 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Raul García de Mateos :?

De broer van?
Volgens Wikipedia wel.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:11:11 #230
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230199
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:09 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Raul García de Mateos :?

De broer van?
Dat is de broer van ja, heeft toevallig vandaag de Volta a Coruña gewonnen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:11:38 #231
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230207
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:10 schreef Mani89 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


Maar Balarcón mag waarschijnlijk niet starten.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:12:20 #232
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230214
Wtf, hoe komt de broer van Vicente nou zo opeens bij W52 terecht. :')
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:12:43 #233
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230222
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:12 schreef Mani89 het volgende:
Wtf, hoe komt de broer van Vicente nou zo opeens bij W52 terecht. :')
Op z'n 36e ook echt. De winnaar van de Volta is gevonden.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:14:08 #234
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230240
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:12 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Op z'n 36e ook echt. De winnaar van de Volta is gevonden.
Vroeger bij Relax-Gam gereden, zal wel weer een tip van Oscar zijn geweest.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:14:50 #235
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230251
Wat een schitterende ploeg blijft dat W52 toch, onnavolgbaar.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:15:19 #236
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230258
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:12 schreef Mani89 het volgende:
Wtf, hoe komt de broer van Vicente nou zo opeens bij W52 terecht. :')
Die fietst daar toch niet joh. Steef had weer teveel gezopen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:15:42 #237
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187230262
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:07 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Lekker naar de werken van Paskalon kijken oh oh oh oh oh oh
Die rijdt nog geen platte prijs dit jaar ;(
pi_187230263
STEEF BLOEDHOND
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:16:17 #239
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230273
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:15 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die fietst daar toch niet joh. Steef had weer teveel gezopen.
Ze zijn er gek genoeg voor bij die ploeg.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:17:24 #240
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230290
De Volta valt en het begint te kriebelen. Rodrigues tegen Balarcón, dat wordt legendarische televisie.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187230305
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:15 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die fietst daar toch niet joh. Steef had weer teveel gezopen.
Steef zijn item heeft de Giro uitzendingen niet eens gehaald volgens mij? Minachting van de kijker.

Bamboe 8-)
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:19:02 #242
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230317
quote:
9s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:18 schreef showtimer het volgende:

[..]

Steef zijn item heeft de Giro uitzendingen niet eens gehaald volgens mij? Minachting van de kijker.
Filmpje bleek te traumatiserend te zijn. Bamboe!
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:19:28 #243
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230321
Oh, goede edit. :D
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230322
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:17 schreef Koffieplanter het volgende:
De Volta valt en het begint te kriebelen. Rodrigues tegen Balarcón, dat wordt legendarische televisie.
Begin augustus, man dan heeft Ajax er alweer een half seizoen opzitten.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:19:42 #245
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230323
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:17 schreef Koffieplanter het volgende:
De Volta valt en het begint te kriebelen. Rodrigues tegen Balarcón, dat wordt legendarische televisie.
Baskenland stuurt ook een afvaardiging. Hopelijk mag Bizkarra daar zijn duivels ontbinden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:21:11 #246
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230345
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:19 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Baskenland stuurt ook een afvaardiging. Hopelijk mag Bizkarra daar zijn duivels ontbinden.
Die Edgar Pinto ging ook smerig hard in Turkije.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:22:22 #247
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230363
Als de Spaanse bond even kapt met zeiken krijgen we ook een Errazkin in topvorm te zien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:22:52 #248
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230369
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:21 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die Edgar Pinto ging ook smerig hard in Turkije.
Die ging vorig jaar opeens als de brandweer, op zijn 32ste. Laat de UCI alsjeblieft hun klauwen van het Portugese circuit af houden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230416
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En ONZE Dylan dan?
Die heeft een groot probleem als Moscon goed is (of andersom).
pi_187230484
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 19:44 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Zonder act, kijk je hier echt naar uit?
Ik kijk er niet niet naar uit, als dat is wat je wilt horen. Zij besteden hun superbudget aan het bouwen van een superploeg voor deze ene koers, waar andere ploegen dat voor andere (reeksen van) koersen doen of zo dom zijn om van alles een graantje mee te kunnen denken pikken. Nou, prima. Daarbij: als de kopman niet goed genoeg is houdt het hele verhaal al op. Het zorgt er vooral voor dat wanneer de kopman daadwerkelijk goed genoeg is de kans op winst een heel stuk groter is.
pi_187230496
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:03 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Kan je niet wat nieuws verzinnen? Beetje innovatie of vernieuwing binnen je grappen en grollen?
Saaimon?
  zondag 2 juni 2019 @ 23:31:18 #252
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187230510
Ik ben jullie allemaal zat. Kut subforum en anders niks.
pi_187230526
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

Saaimon?
Hij heet voor mij gewoon Simon Yates.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187230549
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:25 schreef wimderon het volgende:

[..]

Die heeft een groot probleem als Moscon goed is (of andersom).
Dil mag wel mee op de vulkaan, Appelboer is samen met vriendje Basso verstoten richting Dolomieten.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:33:22 #255
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_187230555
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:30 schreef wimderon het volgende:

[..]

Saaimon?
_O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_187230590
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:33 schreef Mani89 het volgende:

[..]

_O-
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_187230596
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:31 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Hij heet voor mij gewoon Simon Yates.
Voor mij ook hoor, niets mis met de gebroeders.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:36:16 #258
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230613
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:22 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Die ging vorig jaar opeens als de brandweer, op zijn 32ste. Laat de UCI alsjeblieft hun klauwen van het Portugese circuit af houden.
Het gevaar komt meer van binnenuit toch? Als het verhaal van de onder het tapijt geschoven positieve tests bevestigd wordt heeft Portugal een groot probleem.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230623
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:35 schreef wimderon het volgende:

[..]

Voor mij ook hoor, niets mis met de gebroeders.
Ik weet nog steeds niet wat de meeste mensen, buiten R_R, specifiek zo stom aan Yates vinden? Allemaal elkaar nablaten.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:38:38 #260
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187230649
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:36 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ik weet nog steeds niet wat de meeste mensen, buiten R_R, specifiek zo stom aan Yates vinden? Allemaal elkaar nablaten.
Bijna net zo simpel als mensen die Mollema (hij valt niet aan ; nee hij kan niet beter) menen te moeten aanvallen.
pi_187230660
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:36 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ik weet nog steeds niet wat de meeste mensen, buiten R_R, specifiek zo stom aan Yates vinden? Allemaal elkaar nablaten.
Het is een Brit, voor sommigen schijnbaar al genoeg.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_187230664
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:32 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dil mag wel mee op de vulkaan, Appelboer is samen met vriendje Basso verstoten richting Dolomieten.
Dzjannie is blij gemaakt met een halfdode mus?

http://www.cyclingnews.co(...)issing-giro-ditalia/
  zondag 2 juni 2019 @ 23:41:24 #263
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230700
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:41:40 #264
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230705
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:39 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dzjannie is blij gemaakt met een halfdode mus?

http://www.cyclingnews.co(...)issing-giro-ditalia/
Gianni moet even uit de spotlights blijven tot Operation Aderlass afgelopen is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230708
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:38 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Bijna net zo simpel als mensen die Mollema (hij valt niet aan ; nee hij kan niet beter) menen te moeten aanvallen.
Nu impliceer je alsof ik dat 'simpel' de ether ingooi, maar daar heb ik gewoon een oprechte uiteenzetting over gegeven.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:43:45 #266
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187230736
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:41 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Nu impliceer je alsof ik dat 'simpel' de ether ingooi, maar daar heb ik gewoon een oprechte uiteenzetting over gegeven.
Ja, een kladblok wat kant noch wal raakte.
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:44:48 #267
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230751
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:43 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Ja, een kladblok wat kant noch wal raakte.
Ik bemerk een lichte vorm van ziedendheid.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230756
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:43 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Ja, een kladblok wat kant noch wal raakte.
Ga er dan op in in plaats van dit soort kansloze steekjes te plaatsen. Hier heb ik geen ene tyfus aan. Alleen maar van die kleine zinnetjes 'maar het is een hetze' en 'maar je overdrijft teveel'.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:46:11 #269
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230767
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:45 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ga er dan op in in plaats van dit soort kansloze steekjes te plaatsen. Hier heb ik geen ene tyfus aan. Alleen maar van die kleine zinnetjes 'maar het is een hetze' en 'maar je overdrijft teveel'.
De gemoederen lopen hoog op.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230769
Alles wat vijf zinnen of langer is op dit forum wordt alleen aanbeden als het een post van R_R betreft, voor de rest wordt bijna alles van mij als dronkenschap of infantiliteit weggezet. Rot toch op man, denk je dat ik een act opvoer of bijna niet nadenk als ik hier een post neerzet?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zondag 2 juni 2019 @ 23:46:54 #271
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_187230777
Post-Giro discussies. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
pi_187230778
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:39 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dzjannie is blij gemaakt met een halfdode mus?

http://www.cyclingnews.co(...)issing-giro-ditalia/
Gianni Moscon
unico, inimitabile


Ik kan me voorstellen dat Dave eieren voor zijn geld kiest met saaie sobere DVB.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:46:59 #273
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187230780
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:45 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ga er dan op in in plaats van dit soort kansloze steekjes te plaatsen. Hier heb ik geen ene tyfus aan. Alleen maar van die kleine zinnetjes 'maar het is een hetze' en 'maar je overdrijft teveel'.
Je overdrijft ook als je zegt dan mensen hier voor Mollema op de banken staan. Dat is gewoon pertinent niet waar. Mollema heeft naar zijn mogelijkheden gereden. Welke renners uit de top 10 hebben zoveel meer aangevallen dan? (naar hun vermogen)
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:48:57 #274
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230813
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:46 schreef El-Stinho het volgende:
Alles wat vijf zinnen of langer is op dit forum wordt alleen aanbeden als het een post van R_R betreft, voor de rest wordt bijna alles van mij als dronkenschap of infantiliteit weggezet. Rot toch op man, denk je dat ik een act opvoer of bijna niet nadenk als ik hier een post neerzet?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187230815
In VBL moet ik me ook verdedigen om elke scheet die ik plaats. Want ja, stel je voor dat je een sterke mening hebt. Hang Pep aan en allerlei figuren hangen alweer in je quotes of mentions als hij een wedstrijd verliest. Hang een sporter aan die wat commotie veroorzaakt bij demense, vervolgens verliest die sporter en iedereen zit alweer bij mij in de quotelist.

''haha wat zou stijn ervan vinden xd xd haha hij heeft geen gelijk xd xd xd xd kijk hem ziedend zijn xd xd xd''
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator zondag 2 juni 2019 @ 23:49:29 #276
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187230824
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:48 schreef El-Stinho het volgende:
In VBL moet ik me ook verdedigen om elke scheet die ik plaats. Want ja, stel je voor dat je een sterke mening hebt. Hang Pep aan en allerlei figuren hangen alweer in je quotes of mentions als hij een wedstrijd verliest. Hang een sporter aan die wat commotie veroorzaakt bij demense, vervolgens verliest die sporter en iedereen zit alweer bij mij in de quotelist.

''haha wat zou stijn ervan vinden xd xd haha hij heeft geen gelijk xd xd xd xd kijk hem ziedend zijn xd xd xd''
Hoeveel Hertog Jan zit er ondertussen in?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 2 juni 2019 @ 23:50:15 #277
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187230834
Och, we gaan weer allemaal andere zaken erbij halen die er niks mee te maken hebben om een punt te maken.
  Moderator maandag 3 juni 2019 @ 00:07:08 #278
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187231035
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:46 schreef El-Stinho het volgende:
Alles wat vijf zinnen of langer is op dit forum wordt alleen aanbeden als het een post van R_R betreft, voor de rest wordt bijna alles van mij als dronkenschap of infantiliteit weggezet. Rot toch op man, denk je dat ik een act opvoer of bijna niet nadenk als ik hier een post neerzet?
Je kan ook een lange post tikken over waarom de nazi’s best prima waren maar omdat het dan heel lang en misschien volgens jou genuanceerd is, maakt het het punt niet ineens meer waar voor iemand die fel tegen is toch?
  maandag 3 juni 2019 @ 00:12:30 #279
108913 Godshand
guide4you
pi_187231098
Tijdrit niet kunnen zien, maar volgens mij niet echt iets spannends gemist :P
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_187231140
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:07 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Je kan ook een lange post tikken over waarom de nazi’s best prima waren maar omdat het dan heel lang en misschien volgens jou genuanceerd is, maakt het het punt niet ineens meer waar voor iemand die fel tegen is toch?
Dat stel ik helemaal niet. Het is alleen dood- en dood- en doodvermoeiend dat je hier geen mening mag hebben die afwijkt van de masse. Ik heb gewoon toegegeven dat de tactiek van Mollema begrijpelijk is; iedereen heeft zijn zwakheden als sporter te maskeren. Nou, hoera. Hier heb je je toegeving. Maar dat heb ik ook in mijn post gezet.

Wat wil je dan horen? Wat moet ik dan doen? Ik geef gewoon mijn mening dat ik niet graag naar Mollema kijk. Dat doe ik dan misschien op een overdreven manier, maar alsnog. Wat is er gek aan om moe te worden van de verering of het 'oh wat goed en tof voor Bauke!' terwijl hij saai en anoniem al jaren meedraait in de klassementen van de grote rondes?

Wat is daar nou erg aan? Vertel het me eens. Waarom? En ga dan niet een cynische post of weer zo'n korte reactie geven. Wat maakt het anders dan een Majka die onbesproken door de beveiligingspoortjes heen manoeuvreert.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  maandag 3 juni 2019 @ 00:20:46 #281
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_187231216
Volgens mij hebben een aantal mensen hier last van de hitte.
  maandag 3 juni 2019 @ 00:29:19 #282
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187231314
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:15 schreef El-Stinho het volgende:
Wat is er gek aan om moe te worden van de verering of het 'oh wat goed en tof voor Bauke!'
Maar die verering is hier niet. (tevens heb je nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag)
pi_187231533
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:29 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Maar die verering is hier niet. (tevens heb je nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag)
Ik denk dat je je daar in vergist.
  maandag 3 juni 2019 @ 00:52:17 #284
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_187231563
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik denk dat je je daar in vergist.
Nou nee, men volgt het misschien met interesse omdat het een Nederlander is maar ik heb hier niemand zien vragen om een standbeeld voor Bauke Mollema.
  Moderator maandag 3 juni 2019 @ 00:54:37 #285
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_187231573
Houden jullie de boel nog wel een beetje heel? Zou zonde zijn om met een zure smaak in de mond het zwarte gat in te duiken toch...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Moderator maandag 3 juni 2019 @ 00:55:43 #286
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187231583
quote:
99s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:54 schreef naatje_1 het volgende:
Houden jullie de boel nog wel een beetje heel? Zou zonde zijn om met een zure smaak in de mond het zwarte gat in te duiken toch...
Dat bepaal jij niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 3 juni 2019 @ 00:57:12 #287
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_187231597
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dat bepaal jij niet.
Jij zit te genieten he pik.
  Moderator maandag 3 juni 2019 @ 00:59:51 #288
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_187231607
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:57 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Jij zit te genieten he pik.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_187231614
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:52 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Nou nee, men volgt het misschien met interesse omdat het een Nederlander is maar ik heb hier niemand zien vragen om een standbeeld voor Bauke Mollema.
Ik denk toch echt dat je dat onderschat. Niet onder de veelposters in de wielrentopics, wel onder alles wat daar buiten valt.
pi_187231660
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 23:07 schreef Mani89 het volgende:

[..]

@:Koffieplanter en ik verheugen ons op de Skoda Tour de Luxembourg.
TourDeJose twitterde op zondag 02-06-2019 om 23:44:41 @ammattipyoraily @Tanjamaar @tourofnorway Yes @skodatour from wednesday. Non-georestricted livestream around the world reageer retweet
En nu iedereen met jullie!
pi_187231696
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 01:00 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik denk toch echt dat je dat onderschat. Niet onder de veelposters in de wielrentopics, wel onder alles wat daar buiten valt.
Denk je? Daarbuiten hoor ik toch weinig enthousiasme over Bauke
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  maandag 3 juni 2019 @ 06:12:05 #292
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_187232676
In ieder geval 1 van Wuyts en De Cauwer is een Mollema-fan. In het Belgisch commentaar krijgt hij dan ook relatief veel aandacht.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 3 juni 2019 @ 06:18:05 #293
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187232697
GIR geopend. Geen nieuw etappetopic.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 3 juni 2019 @ 06:35:07 #294
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_187232757
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 00:52 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Nou nee, men volgt het misschien met interesse omdat het een Nederlander is
Volkomen logisch en terecht ook inderdaad.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_187232865
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 01:00 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik denk toch echt dat je dat onderschat. Niet onder de veelposters in de wielrentopics, wel onder alles wat daar buiten valt.
Vijfde in de Giro is ook een bijzondere prestatie. Als het een Nederlander is staan Nederlanders daar wat meer bij stil.

Op FOK! wordt dat dan een discussie die uitgesmeerd wordt over jaren of de waardering al dan niet overmatig is. Dat vind ik persoonlijk dan weer wat vreemd.
pi_187242575
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 07:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Vijfde in de Giro is ook een bijzondere prestatie. Als het een Nederlander is staan Nederlanders daar wat meer bij stil.

Op FOK! wordt dat dan een discussie die uitgesmeerd wordt over jaren of de waardering al dan niet overmatig is. Dat vind ik persoonlijk dan weer wat vreemd.
Zijn prestatie hier staat los van de discussie over Mollema, want die is van alle tijden. Tegen Mollema kun je inbrengen dat zijn uitgangspunt is om te koersen voor de ereplaatsjes (nu een vijfde plaats, een vorige keer een elfde plaats en een volgende keer een achtste plaats, whatever) en kiest voor de tactiek van het volgen. En daarbovenop er zijn hele jaar op inricht. Rondjes van een week dienen puur als voorbereiding en nu begint hij ook al klassiekers te laten lopen. Is het dat waard voor een ereplaats en is het dat wat een team met de ambities van Trek moet nastreven?

Daar tegenover staat de liefhebber van het vlaggetje, die over het algemeen überhaupt niets meekrijgt van de rest van het jaar van Bauke en enthousiast wordt van een gemiddelde grote ronde van Bauke Mollema en niet van Ilnur Zakarin omdat die eerste Nederlands is en die tweede niet.

Wat komt er bij je op als je denkt aan de wielrenner Bauke Mollema. Denk je dan aan een 7e plaats in de Giro van 2017 of zijn ritzege in de daaropvolgende Tour de France? Wat is er mis mee om in 'voorbereidingskoersen' te gaan voor resultaten of te pieken naar dat soort rondjes en eendagswedstrijden? Het is niet zo dat zijn kwaliteiten bij uitstek liggen in de stamina van een grote ronde. Wat is er mis mee om in topvorm een grote ronde in te gaan en dan een rit, een bergtrui en een 12e plek in het klassement te pakken in plaats van een 7e plek en verder niets? Die discussie mag best gevoerd worden en ik kan dan zeker begrijpen dat de bovengemiddelde wielervolger moe wordt van de positieve sfeer (ja, die is er) rondom de huidige renner Bauke Mollema.

Overigens spreek je mij er niet mee aan, want ik heb eigenlijk geen sterke gevoelens voor of tegen Mollema.
pi_187248933
Ha, die klassering van de afsluitende tijdrit :') toch wel n beetje typerend voor de hele Giro dit jaar
"You can call me Susan if it makes you happy"
  dinsdag 4 juni 2019 @ 08:26:13 #298
56724 Wombcat
rent wiel
pi_187251675
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 19:00 schreef wimderon het volgende:

Wat komt er bij je op als je denkt aan de wielrenner Bauke Mollema. Denk je dan aan een 7e plaats in de Giro van 2017 of zijn ritzege in de daaropvolgende Tour de France?
Dat 'ie een hele tijd 2e stond in de Tour van 2013.
in a crowd you lose humanity
  dinsdag 4 juni 2019 @ 09:38:01 #299
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_187252346
Ik zie Mollema toch echt nog steeds als renner voor de heuvelklassiekers en ik denk dan ook vooral aan zijn winst in San Sebastian (plus een hele reeks ereplaatsen). Hij zou er best meer kunnen winnen als hij niet steeds voor een ereplaats zou gaan in grote rondes.

Dat gezegd hebbend, hij heeft best netjes gereden deze Giro, dus ik wil er ook weer niet te negatief over zijn.
  dinsdag 4 juni 2019 @ 10:25:42 #300
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187252771
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 08:26 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dat 'ie een hele tijd 2e stond in de Tour van 2013.
En ook in de Tour van 2016. Waar hij zijn beste klimprestatie ooit neerzette op de Mont Ventoux, maar werd genaaid door de jury.
  dinsdag 4 juni 2019 @ 10:27:20 #301
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_187252788
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 09:38 schreef DecoAoreste het volgende:
Ik zie Mollema toch echt nog steeds als renner voor de heuvelklassiekers en ik denk dan ook vooral aan zijn winst in San Sebastian (plus een hele reeks ereplaatsen). Hij zou er best meer kunnen winnen als hij niet steeds voor een ereplaats zou gaan in grote rondes.

Dat gezegd hebbend, hij heeft best netjes gereden deze Giro, dus ik wil er ook weer niet te negatief over zijn.
Vorig jaar in de Vuelta ging het niet voor het klassement, zat hij in 138 kopgroepen, maar werd hij uiteindelijk geklopt door mannen als Ben King en Simon Clarke.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')