abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 mei 2019 @ 18:05:26 #1
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186788835
quote:
Hij wordt verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw van 56 Etsuko Endo heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) nog een vrouw van 63 Diny uit Heerlen en een man van 68 heeft gedood. Alle slachtoffers waren dus mensen op leeftijd die daarnaast allemaal op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Thijs wordt dus verdacht van het doden van in totaal drie mensen. Hij klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Thijs, 27 jaar oud, leed al langer aan verschillende geestesziekten. De afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier.

Psychologen concluderen op basis van de nu beschikbare gegevens dat hij ten tijde van zijn daad psychotisch was. ,,Ik acht dat heel waarschijnlijk", zegt forensisch psycholoog Ernst Ameling, die 18 jaar verbonden was aan het Pieter Baan Centrum.

Thijs is op woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg bij Margraten in Zuid-Limburg.

Volgens een politiebron was hij na zijn arrestatie woensdagavond dusdanig in de war dat van een zinnig verhoor vrijwel geen sprake was. Hij moest eerst met medicatie tot bedaren worden gebracht.

Hij zit op dit moment in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat Serge Weening contact mag hebben en dat zijn advocaat en de politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Thijs is op woensdag 15-5 voorgeleid aan de rechter commisaris in Roermond die Thijs achter gesloten deuren heeft gehoord. De recter commisaris heeft beslist dat zijn voorarrest met twee weken is verlengd en dat hij zal worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van zijn delict worden onderzocht. De datum dat hij zal worden overgebracht is nog niet bekend.
quote:
''Thijs zat de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patiënt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een cliënt en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek Thijs daarna verdwenen.''
Tijdlijn tot nu toe:

• Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes
quote:
De buurman van Thijs vertelde dat Thijs, die in hetzelfde pand woont, afgelopen zaterdagmiddag (4 mei dus) helemaal door het lint ging. 'Hij trapte zijn badkamerdeur in. Hij was helemaal verwilderd, ik dacht dat hij dronken was.'
• Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide
• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling
• Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond. Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.
• Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:

https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag

quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'

'Hij was ongelooflijk goed en een van de besten', schetst zijn oude baas, die anoniem wil blijven. 'Hij heeft een jaar bij ons gewerkt.' Thijs werkte parttime als data-analist bij het bedrijf. 'Thijs was zeer gedreven, lief, sociaal en stil. Hij werkte heel hard, was zeker niet op zichzelf en kwam ook op de barbecues en feestjes die we organiseerden.'

Het werk combineerde Thijs met studies in Leiden en Delft. 'In oktober vorig jaar heb ik hem gebeld of hij weer voor me wilde werken', vertelt de voormalige werkgever. 'Hij zei dat hij dat niet wilde, omdat hij cum laude wilde afstuderen.'

Ongeluk
Verder kwam Thijs vaak in Limburg om bij zijn ouders op bezoek te gaan, zegt de man. 'Ook vertelde hij dat hij een ernstig auto-ongeluk zou hebben gehad in de zomer van 2018.' Volgens zijn oude baas vertelde Thijs dat hij daarbij zelf gewond raakte en dat er ook andere slachtoffers waren gevallen.


[ Bericht 8% gewijzigd door Tengano op 15-05-2019 14:07:43 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 21:28:00 #2
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186794932
In de link naar RTL Boulevard (in de OP) wordt er door twee mensen geroepen dat deze situatie naar verwachting ook nogal te maken heeft met bezuinigingen in de zorg. Maw zorg trekt een beetje de slachtofferkaart. Vergis u niet cq laat je niet misleiden, want niemand benoemd hier de mogelijkheid van inschattingsfouten. Je kunt nog zoveel geld hebben in je kliniek, maar als je ondanks dat verkeerde besluiten neemt krijg je nog steeds dezelfde resultaten.

Beetje flauw dus dat alleen de bezuinigingen worden aangetipt als mogelijke oorzaak. We hebben het in het vorige topic namelijk ook al gehad over Thijs die alles behalve lekker ging en werd behandeld in Zuid Limburg bij de Mondriaan; terwijl Thijs zou werken in Delft, waarvan het inmiddels volgens een oude werkgever zo zou zijn dat hij daar was weggegaan om cum laude af te studeren, en dat Thijs in een isolement op een bovenverdieping cq zolderkamer in een isolement in Den Haag zit. Dit is geen gezonde situatie; in behandeling in Zuid Limburg en verweg van de Mondriaan in een isolement en zonder toezicht leven. En de Mondriaan kan niet zeggen dat ze dat niet geweten hebben.

Ondertussen doet Mondriaan heeft professioneel dat ze niks kunnen zeggen, maar zijn er al meerdere mensen in de media geweest die suggereren dat het wss meer aan de bezuinigingen ligt. En als de pleuris uitbreekt op dinsdagmorgen kan Thijs zomaar van de gesloten afdeling van deze professionele toko wegwandelen. Laat u dus geen zand in de ogen strooien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:10:48 ]
pi_186795165
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:28 schreef Tengano het volgende:
In de link naar RTL Boulevard wordt er door twee mensen geroepen dat deze situatie naar verwachting ook nogal te maken heeft met bezuinigingen in de zorg. Maw zorg trekt een beetje de slachtofferkaart. Vergis u niet cq laat je niet misleiden, want niemand benoemd hier de mogelijkheid van inschattingsfouten. Je kunt nog zoveel geld hebben in je kliniek, maar als je ondanks dat verkeerde besluiten neemt krijg je nog steeds dezelfde resultaten.

Beetje flauw dus dat alleen de bezuinigingen worden aangetipt als mogelijke oorzaak. We hebben het in het vorige topic namelijk ook al gehad over Thijs die alles behalve lekker ging en werd behandeld in Zuid Limburg bij de Mondriaan; terwijl Thijs zou werken in Delft, waarvan het inmiddels volgens een oude werkgever zo zou zijn dat hij daar was weggegaan om cum laude af te studeren, en dat Thijs in een isolement op een bovenverdieping cq zolderkamer in een isolement in Den Haag zit. Dit is geen gezonde situatie; in behandeling in Zuid Limburg en verweg van de Mondriaan in een isolement en zonder toezicht leven. En de Mondriaan kan niet zeggen dat ze dat niet geweten hebben.

Ondertussen doet Mondriaan heeft professioneel dat ze niks kunnen zeggen, maar zijn er al meerdere mensen in de media geweest die suggereren dat het wss meer aan de bezuinigingen ligt. En als de pleuris uitbreekt op dinsdagmorgen kan Thijs zomaar van de gesloten afdeling van deze professionele toko wegwandelen. Laat u dus niet zomaar foppen.
Toch mochten Michael P en al die andere sneller met verlof. Ook door de bezuinigen. Dus een hoofdreden is het wel.
  zondag 12 mei 2019 @ 21:38:42 #4
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186795276
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:35 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Toch mochten Michael P en al die andere sneller met verlof. Ook door de bezuinigen. Dus een hoofdreden is het wel.
Ook Michael P. mocht naar buiten omdat de zaken door de instanties niet goed geregeld waren. Ook dit had niets met bezuinigingen te maken. Maar misschien is het beter om het hier on topic over Thijs te hebben; een draadje over Michael P. levert zo weer een aantal bladzijden op die in dit topic minder goed passen. Michael P. had namelijk een dik strafblad en hele enge uitspraken ed. Deze twee zijn echt niet goed vergelijkbaar.
pi_186795379
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:38 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ook Michael P. mocht naar buiten omdat de zaken door de instanties niet goed geregeld waren. Ook dit had niets met bezuinigingen te maken. Maar misschien is het beter om het hier on topic over Thijs te hebben; een draadje over Michael P. levert zo weer een aantal bladzijden op die in dit topic minder goed passen. Michael P. had namelijk een dik strafblad en hele enge uitspraken ed. Die twee zijn niet echt vergelijkbaar.
Net zoals de schutter van de tramshooting in Utrecht. Ik wijt het toch aan alle bezuinigen op de publiekelijke sector dat het zo hard mis gaat bij sommigen.

Maar misschien is deze discussie idd beter in een ander topic. Weet niet tot hoeverre dit off-topic gaat of kan gaan. Snap uberhaupt eigenlijk niks van hoe de policy wordt gehandhaafd op FOK!
  zondag 12 mei 2019 @ 21:42:38 #6
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186795432
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:41 schreef Vollenhoven het volgende:
Maar misschien is deze discussie idd beter in een ander topic. Weet niet tot hoeverre dit off-topic gaat of kan gaan. Snap uberhaupt eigenlijk niks van hoe de policy wordt gehandhaafd op FOK!
We zijn er zelf bij en hier gaat het over Thijs.
pi_186796202
Het gedeelte van de brunssumerheide ligt in de gemeente heerlen niet in brunssum, titel klopt niet.
speak only if it improves the silence.
  zondag 12 mei 2019 @ 22:09:17 #8
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186796521
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 22:01 schreef TjjWester het volgende:
Het gedeelte van de brunssumerheide ligt in de gemeente heerlen niet in brunssum, titel klopt niet.
Goed gezien, dankje. Ik heb hem gekopieerd van de vorige TT; kan er niet zoveel meer mee. Maar de meeste mensen zullen wel meer connotatie hebben met het woord Brunsum vanwege de Brunsummerheide waar het gebeurd is. En als we er Heerlen van maken denk ik dat er op menige zolderkamer wordt gedacht dat er al weer iemand is ontsnapt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 22:25:02 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 22:32:59 #9
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_186797234
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 22:09 schreef Tengano het volgende:

[..]

Goed gezien, dankje. Ik heb hem gekopieerd van de vorige TT; kan er niet zoveel meer mee. Maar de meeste mensen zullen wel meer connotatie hebben met het woord Brunsum vanwege de Brunsummerheide waar het gebeurd is. En als we er Heerlen van maken denk ik dat er op menige zolderkamer wordt gedacht dat er al weer iemand is ontsnapt.
:+
  zondag 12 mei 2019 @ 23:28:18 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186798489
Als ik zo alles op een rijtje zet begin ik me steeds meer af te vragen hoe het er daar aan toe gaat op zo'n gesloten afdeling in de Mondriaan. Daar zitten, schat ik zo in, de wat meer verwarde mensen dan op andere afdelingen. Toch is het blijkbaar mogelijk dat een collega patient van Thijs daar gebruik kan maken van een mes en daar vervolgens vier mensen mee kan toetakelen inclusief zichzelf.

Je zou bijna denken dat het goed is om daar toch een wat meer sober regime te hanteren op het gebied van risicovolle attributen, hoewel ik natuurlijk snap dat je ook met een stoel flink kunt uithalen. Maar misschien moet je toch niet willen dat verwarde patienten daar gemakkelijk gebuik kunnen maken van een mes. Zeker niet als je als kliniek al meent als gevolg van de bezuinigingen, de hele situatie als er al wat minder aan de hand is, niet zo goed de baas kunt.

En het lijkt er op dat je binnen zo'n gesloten afdeling in de Mondriaan naast de beschikbaarheid van een mes ook makkelijk bij je collega patienten kunt komen. Midden in de nacht voor 6 uur 's ochtends. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij weinig op mijn gemakt zou voelen op zo'n gesloten afdeling waar je dan ook niet eens van af zou kunnen. Doet mij ook een beetje denken aan kooigevechten.

Hulde trouwens aan wie hier heeft gemodereerd ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:39:43 ]
pi_186798539
Stoelen zou ik vastschroeven aan de grond, mes ja een plastic mesje daar mocht men zijn voedsel mee snijden maar dat was het dan ook!
  zondag 12 mei 2019 @ 23:34:08 #12
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_186798643
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:30 schreef john2406 het volgende:
Stoelen zou ik vastschroeven aan de grond, mes ja een plastic mesje daar mocht men zijn voedsel mee snijden maar dat was het dan ook!
Ik kan de reactie’s hier al voorspellen:
1 niet iedere cliënt is gewelddadig
2 wat een onzin
3 sondevoeding

Edit:
4 wij zijn niet gek, wij zijn een vliegtuig
pi_186798874
quote:
Hij wordt verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.
Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen (kunnen er zo snel al) liggen er tegen hem?
  zondag 12 mei 2019 @ 23:45:46 #14
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186798906
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:43 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen liggen er tegen hem?
Dat was niet zo waarschijnlijk. Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.

[ Bericht 14% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:50:53 ]
pi_186798920
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:43 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen (kunnen er zo snel al) liggen er tegen hem?
Misschien heeft die wel bekend?
pi_186798934
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:

Dat was niet zo waarschijnlijk. Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheid vielen die ook hun hond aan het uitlaten waren is vermoedelijk een link gelegd. Zal het hier zo uitleggen,.
In twee verschillende provincies, desondanks gelijk een link leggen en binnen 1 dag een moordverdachte met naam en toenaam.
pi_186798942
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:46 schreef john2406 het volgende:

Misschien heeft die wel bekend?
Voor zijn aanhouding al?
pi_186798951
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef Za het volgende:

[..]

Voor zijn aanhouding al?
Nee maar toen was die toch nog verdachte evt is die dat nu nog uiteraard.
pi_186798992
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:49 schreef john2406 het volgende:

Nee maar toen was die toch nog verdachte evt is die dat nu nog uiteraard.
Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
pi_186799012
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:51 schreef Za het volgende:

[..]

Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
Tja misschien werkt men in Limburg nog wel voor hun inkomen? Ik weet het niet.
  zondag 12 mei 2019 @ 23:53:12 #21
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799018
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:51 schreef Za het volgende:
Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:
Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen, die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.


[ Bericht 13% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:01:24 ]
pi_186799105
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:53 schreef Tengano het volgende:

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.
Dat moeten ze toch opvragen bij de provider?
Het betreft een halve dag oid.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:03:06 #23
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799124
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:01 schreef Za het volgende:

[..]

Dat moeten ze toch opvragen bij de provider?
Het betreft een halve dag oid.
Dinsdag zijn de moorden gepleegd en woensdagochtend werd het signalement verspreid met camerabeelden van de Mondriaan.
Voor zo'n dingetje wordt er echt niet gezegd, Oh daar kijken we morgen wel even naar :+

Het punt was natuurlijk dat hij er zaterdag 1 had en dinsdag zat hij al op 2 per dag....
Dus hoe had de donderdag er in Limburg uitgezien :X

[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:13:35 ]
pi_186799192
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:03 schreef Tengano het volgende:

Dinsdag zijn de moorden gepleegd en woensdagochtend werd het signalement verspreid met fotos' van de Mondriaan.
Voor zo'n dingetje wordt er echt niet gezegd, oh daar kijken we morgen wel even naar :+
Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
  maandag 13 mei 2019 @ 00:08:13 #25
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799202
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:07 schreef Za het volgende:

[..]

Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
Heb ik hierboven toch 2x uitgelegd -O-
pi_186799220
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:07 schreef Za het volgende:

[..]

Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
Als ze slim zijn houden ze die slag onder de armen.
pi_186799255
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:08 schreef Tengano het volgende:

Heb ik hierboven toch 2x uitgelegd -O-
Welke procedure?
  maandag 13 mei 2019 @ 00:16:20 #28
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799325
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:12 schreef Za het volgende:

[..]

Welke procedure?
Nog 1 keer dan ;(

quote:
Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen, die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.
quote:
Elke mobiele telefoon heeft een uniek!!!!! (UNIEK!!!) serienummer, het "IMEI nummer", waarmee het toestel is te identificeren. Een IMEI nummer staat voor International Mobile Equipment Identity nummer. Dit is meestal een vijftien nummerig getal wat de "identiteit" van jouw mobiel voorstelt.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:24:31 #29
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799433
quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs, reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'

'Hij was ongelooflijk goed en een van de besten', schetst zijn oude baas, die anoniem wil blijven. 'Hij heeft een jaar bij ons gewerkt.' Thijs werkte parttime als data-analist bij het bedrijf. 'Thijs was zeer gedreven, lief, sociaal en stil. Hij werkte heel hard, was zeker niet op zichzelf en kwam ook op de barbecues en feestjes die we organiseerden.'

Het werk combineerde Thijs met studies in Leiden en Delft. 'In oktober vorig jaar heb ik hem gebeld of hij weer voor me wilde werken', vertelt de voormalige werkgever. 'Hij zei dat hij dat niet wilde, omdat hij cum laude wilde afstuderen.'

Ongeluk
Verder kwam Thijs vaak in Limburg om bij zijn ouders op bezoek te gaan, zegt de man. 'Ook vertelde hij dat hij een ernstig auto-ongeluk zou hebben gehad in de zomer van 2018.' Volgens zijn oude baas vertelde Thijs dat hij daarbij zelf gewond raakte en dat er ook andere slachtoffers waren gevallen.


[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:34:30 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 00:28:39 #30
478286 Stray_cat
Veni, vidi, vagina
pi_186799505
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:24 schreef Tengano het volgende:

[..]

Triest dat juist deze man waarschijnlijk de dader is en compleet verkeerd ingeschat is, zowel voor hem en de slachtoffers.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:38:41 #31
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799655
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:34 schreef Za het volgende:

[..]

Wat voor onderzoekje?
Twee databestanden vergelijken van bewaarde telefoongegevens in zowel
Bestand 1: Telefoontoestellen zichtbaar in Zuid Limburg, lokatie Brunsummerheide datum 7 mei
en
Bestand 2: Telefoontoestellen zichtbaar in lokatie de Scheveningse Bosjes datum 4 mei

Dus welke telefoontoestellen waren voor de zendmasten in die beide omgevingen zichtbaar en dus aanwezig in dat gebied ten tijde dat deze delicten plaats vonden.

Dus mocht jij toevallig ook in diezelfde timeframes in Scheveningen en Zuid Limburg zijn geweest dan was ook jouw nummer naar boven gekomen en die kans is dus minimaal. Behalve voor Thijs die de ene keer in Den Haag was en even daarna weer in Zuid Limburg.

[ Bericht 8% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:44:47 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 00:58:06 #32
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_186799914
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:54 schreef Za het volgende:

[..]

Kruisverhoor?
Ik probeer te begrijpen hoe Tengano denkt dat middels welk onderzoekje de verdachte er binnen luttele uren uit kwam rollen.
Nee, jij doet hier hetzelfde als toen bij Jos B...
  maandag 13 mei 2019 @ 01:02:15 #33
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799951
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:54 schreef Za het volgende:

[..]

Kruisverhoor?
Ik probeer te begrijpen hoe Tengano denkt dat middels welk onderzoekje de verdachte er binnen luttele uren uit kwam rollen.
Grote kans trouwens dat alleen zijn IMEI nummer uit die vergelijking naar boven kwam en dit ga ik niet verder uitleggen of toelichten.
pi_186799965
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:58 schreef ootjekatootje het volgende:

Nee, jij doet hier hetzelfde als toen bij Jos B...
Bij Jos B. verbaasde ik me over de schending van de privacy, hier is dat ook aan de orde zij het in mildere mate, en ik ben er danook niet over begonnen.

Wat ik hetzelfde doe is mij een raadsel, en waarom jij je iets dat ik niet doe aantrekt ook.
  maandag 13 mei 2019 @ 01:16:24 #35
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_186800175
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Bij Jos B. verbaasde ik me over de schending van de privacy, hier is dat ook aan de orde zij het in mildere mate, en ik ben er danook niet over begonnen.

Wat ik hetzelfde doe is mij een raadsel, en waarom jij je iets dat ik niet doe aantrekt ook.
Je hebt je een tijdje druk gemaakt om Kris en Lisanne, in BNW zijn we/ze bezig met de telefoongegevens een kritische blik is daar zeer gewenst.

Niemand weet hier hoe of waarom Thijs H is opgepakt en het is allemaal speculeren.
Meer dan ik denk of ik vind of ik vermoed is het niet.
pi_186800290
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:16 schreef ootjekatootje het volgende:

Niemand weet hier hoe of waarom Thijs H is opgepakt en het is allemaal speculeren.
Meer dan ik denk of ik vind of ik vermoed is het niet.
Maar mensen hebben er wel een mening over waarover gesproken kan worden.

Om Thijs H. als verdachte van 3 moorden te bestempelen, daags na de dubbele moord moet je iets in handen hebben, indien iemand daar een theorie over heeft ben ik daar benieuwd naar. Ook de procedures die erbij horen vind ik interessant, meer is het niet.

Ik sluit niet uit dat beveiligingscamera's op beide dagen Thijs H hebben vastgelegd.
  maandag 13 mei 2019 @ 01:54:03 #37
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186800489
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:27 schreef Za het volgende:

[..]

Maar mensen hebben er wel een mening over waarover gesproken kan worden.

Om Thijs H. als verdachte van 3 moorden te bestempelen, daags na de dubbele moord moet je iets in handen hebben, indien iemand daar een theorie over heeft ben ik daar benieuwd naar. Ook de procedures die erbij horen vind ik interessant, meer is het niet.

Ik sluit niet uit dat beveiligingscamera's op beide dagen Thijs H hebben vastgelegd.
Bedoel je nou beveiligingscamera's in de Scheveningse bosjes en op de Brunsummerheide?
  maandag 13 mei 2019 @ 02:53:52 #38
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186800663
Identificatie en aanhouding op basis van DNA dat is gevonden bij het eerste delict in de Scheveningse bosjes is zo goed als uitgesloten; Thijs had namelijk met grote waarschijnlijkheid nog geen strafblad waardoor hij ook nooit DNA noch vingerafdrukken heeft hoeven afgeven. Een match met de database van alle bekende DNA profielen kan daarom geen match hebben opgeleverd omdat Thijs daar dus niet in zal zitten.

[ Bericht 3% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 03:03:33 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 10:14:04 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186802895
Advocaat van Thijs beklaagt zich over loslippige justitie

quote:
Volgens Serge Weening zit zijn cliënt in beperkingen waardoor hij geen enkel contact mag hebben met de buitenwereld. Ook Weening als zijn advocaat mag geen mededelingen doen.

Maar justitie zwijgt niet. Zij maakte afgelopen dagen bekend dat Thijs cliënt was van een ggz-instelling. Weening stelt zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan, het ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat justitie voor de camera wél mededelingen doet. “En dan ook nog zo ongenuanceerd. Zo ontstaat een voedingsbodem voor speculaties, zoals wel is gebleken”, aldus Weening.

Ontsnapt
Volgens dagblad De Limburger wist Thijs woensdagochtend van een gesloten afdeling van instelling Mondriaan in Maastricht te ontsnappen. Hij profiteerde van de chaos door een steekincident eerder die ochtend. Hij had zich de avond daarvoor (nadat de lichamen op de heide waren aangetroffen) zelf gemeld bij de instelling en werd opgenomen op de gesloten afdeling.

Volgens de krant zat Thijs de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling toen een 51-jarige psychiatrische patiënt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij de Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdagochtend plaatsvond: (Let op: ) twee medewerkers, een cliënt en de verdachte ???
moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (Is waarschijnlijk ruis cq onhandig geformuleerd ) Daarna bleek Thijs te zijn verdwenen.

Onduidelijk is nog of Thijs bij Mondriaan iets heeft verteld over zijn betrokkenheid bij de drie moorden. (Zo goed als uitgesloten natuurlijk/dat zou wel helemaal de limit zijn) Voor opname in de gesloten afdeling is een bevel nodig van de burgemeester. (Echt? Niet volgens een aantal ervaringsdeskundigen hier) Of dat bevel is gegeven, wilden justitie en de gemeente niet zeggen.

De Haagse politie heeft dit weekend meerdere nieuwe tips gekregen na zogenaamd passantenonderzoek in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.
https://www.trouw.nl/same(...)e-justitie~ae7f1469/

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 10:37:31 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 10:44:06 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186803265
"De verdachte" kan ook gewoon slaan op degene die die 5 mensen verwond heeft bij die steekpartij in de instelling.
Die kunnen ze met hetzelfde principe zonder veroordeling ook geen dader noemen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186803295
Het is knap politiewerk dat ze hem zo snel hebben weten te lokaliseren. Waarschijnlijk ontkent ie nu, denkende dat hij het intelligentst is van allemaal.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:47:11 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803303
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:44 schreef Leandra het volgende:
"De verdachte" kan ook gewoon slaan op degene die die 5 mensen verwond heeft bij die steekpartij in de instelling.
Die kunnen ze met hetzelfde principe zonder veroordeling ook geen dader noemen.
Een van die verwonde mensen was toch de 51-jarige zelf?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:47:30 #43
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186803309
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een van die verwonde mensen was toch de 51-jarige zelf?
ja
  maandag 13 mei 2019 @ 10:48:29 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803331
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:47 schreef Tengano het volgende:

[..]

ja
Dus vanwaar jouw verwarring bij die tekst?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:51:00 #45
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186803376
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:48 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus vanwaar jouw verwarring bij die tekst?
Dat hier gesproken wordt over twee verdachten. Thijs als verdachte van de drie moorden en de 51 jarige patient die vier mensen stak.

Om dan te zeggen dat 'de verdachte' naar het ziekenhuis werd vervoerd is een beetje onhandig en onduidelijk en kan dus ruis veroorzaken. Dat kan dus bij sommige mensen de indruk wekken dat verdachte Thijs naar het ziekenhuis werd vervoerd. Niet slim om het zo te formuleren dus.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:51:55 #46
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803390
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Dat hier gesproken wordt over twee verdachten. Thijs als verdachte van de drie moorden en de 51 jarige patient die vier mensen stak.

Om dan te zeggen dat 'de verdachte' naar het ziekenhuis werd vervoerd is een beetje onhandig en onduidelijk en kan dus ruis veroorzaken. Dat kan dus bij sommige mensen de indruk wekken dat verdachte Thijs naar het ziekenhuis werd vervoerd. Niet slim om het zo te formuleren dus.
Dat kan Thijs toch niet zijn, die ontsnapte.
The love you take is equal to the love you make.
pi_186804132
Misschien legde de politie aanvankelijk een link met de steekpartij bij GGZ. Vervolgens zien ze op de camerabeelden Thijs lopen en zo gaat het balletje rollen.
pi_186805411
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:54 schreef Tengano het volgende:

Bedoel je nou beveiligingscamera's in de Scheveningse bosjes en op de Brunsummerheide?
Zowel bij het verlaten van de GGZ kliniek als bij het verlaten van het park de zondag ervoor.
  maandag 13 mei 2019 @ 20:19:21 #49
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186814670
Thijs verschijnt aanstaande woensdag 15-5 voor de rechter commisaris.

Men werkt met momenteel 50 man aan de zaak, verdeeld over een team in Zuid-Limburg en een team in Den Haag. Uiteraard wordt er met elkaar samengewerkt.

[ Bericht 25% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 20:25:22 ]
pi_186819272
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:38 schreef Tengano het volgende:

[..]

Twee databestanden vergelijken van bewaarde telefoongegevens in zowel
Bestand 1: Telefoontoestellen zichtbaar in Zuid Limburg, lokatie Brunsummerheide datum 7 mei
en
Bestand 2: Telefoontoestellen zichtbaar in lokatie de Scheveningse Bosjes datum 4 mei

Dus welke telefoontoestellen waren voor de zendmasten in die beide omgevingen zichtbaar en dus aanwezig in dat gebied ten tijde dat deze delicten plaats vonden.

Dus mocht jij toevallig ook in diezelfde timeframes in Scheveningen en Zuid Limburg zijn geweest dan was ook jouw nummer naar boven gekomen en die kans is dus minimaal. Behalve voor Thijs die de ene keer in Den Haag was en even daarna weer in Zuid Limburg.
Daarvoor moet je
a) een link leggen tussen de moorden in Den Haag en Heerlen
b) naar de rechter om toestemming te vragen om de gegevens op te vragen
c) de rechter ervan overtuigen dat je zeker weet dat de moorden met elkaar te maken hebben, dat dit de enige manier is om het op korte termijn op te lossen en dat dit voldoende opweegt tegen het opvragen van de locatie van honderdduizenden onschuldige personen die toevallig in de buurt van één van de zendmasten waren.
d) naar 4 netwerkproviders met de brief van de rechter;
e) de 4 netwerkproviders alle gegevens laten aanleveren
f) deze vergelijken.
g) hopen dat er maar één telefoon uit rolt.

No way dat dit binnen een paar uur kan. Een week misschien, als je hard je best doet.

En dan moet je ook nog eens dusdanig zeker zijn dat de ene telefoon ook daadwerkelijk van de moordenaar is. Zou een behoorlijke blamage zijn als een onschuldig iemand met naam en foto in de krant komt.

Ik vermoed eerder dat zijn ontsnapping uit de instelling bij de politie is gemeld en daar een lichtje ging branden bij de combinatie van geweldadige neigingen, woonplaats in Den Haag en ouders in Zuid-Limburg.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 13 mei 2019 @ 22:36:32 #51
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186819990
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 22:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
No way dat dit binnen een paar uur kan. Een week misschien, als je hard je best doet.

En dan moet je ook nog eens dusdanig zeker zijn dat de ene telefoon ook daadwerkelijk van de moordenaar is. Zou een behoorlijke blamage zijn als een onschuldig iemand met naam en foto in de krant komt.

Ik vermoed eerder dat zijn ontsnapping uit de instelling bij de politie is gemeld en daar een lichtje ging branden bij de combinatie van geweldadige neigingen, woonplaats in Den Haag en ouders in Zuid-Limburg.
Ik snap wat je zegt, maar zoals John vd Heuvel ook al zei met 2 moorden er bij op dinsdag gaat alles in overdrive bij justitie en dan kan er ineens heel veel en ook heel snel. Woensdagochtend hadden ze het plaatje rond en zijn ze al ingebroken in Thijs zijn woning en die van zijn ouders.

Dat doe je niet als iemand toevallig aan het toezicht is ontsnapt in een inrichting waar je je vrijwillig kunt laten opsluiten. Dan moet er echt wel iets meer aan de hand zijn.

En het lijstje wat je noemde is goed in 24 uur af te werken, en wellicht zijn daar een aantal mensen iets langer voor wakker gebleven. Maar dat mag ook wel in zo'n zaak als deze.

En daarnaast alle taken die je noemde in die procedure zijn natuurlijk allemaal wel eens eerder gedaan. Alleen moest het nu gewoon even direct. Alles aan de kant en dit heeft hoogste prioriteit, en dan kun je in 24 uur een eind komen hoor.

In bijgaande link kun je de toelichting hierop van John van den Heuvel vinden, waarbij hij zegt dat je in een geval als dit alle registers open trekt; 5.25 ongeveer.

https://www.gids.tv/video(...)-en-brunssummerheide

Overigens:

quote:
Politie en OM willen uit onderzoeksbelang niet vertellen hoe ze op het spoor zijn gekomen van Thijs H. Evenmin geven ze nadere informatie over de aanhouding van H.


[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 23:48:43 ]
pi_186820784
Anders gezegd, geschreven, waar een wil is, is een weg?
  maandag 13 mei 2019 @ 23:11:19 #53
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186820905
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 22:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Daarvoor moet je
a) een link leggen tussen de moorden in Den Haag en Heerlen
b) naar de rechter om toestemming te vragen om de gegevens op te vragen
c) de rechter ervan overtuigen dat je zeker weet dat de moorden met elkaar te maken hebben, dat dit de enige manier is om het op korte termijn op te lossen en dat dit voldoende opweegt tegen het opvragen van de locatie van honderdduizenden onschuldige personen die toevallig in de buurt van één van de zendmasten waren.
d) naar 4 netwerkproviders met de brief van de rechter;
e) de 4 netwerkproviders alle gegevens laten aanleveren
f) deze vergelijken.
g) hopen dat er maar één telefoon uit rolt.
Ik zal hieronder toch even de moeite nemen om je per punt een reply te geven.

a) Doe je in een split second. Ergens gaat bij iemand een lampje branden dat deze drie moorden een relatie met elkaar hebben. En ik denk zelfs dat er mensen zijn geweest die niet bij justitie werken die op dat verband gekomen zijn.
b) Zo'n verzoek doe je idd bij iemand die piketdienst heeft en direct voor jou een bevel of wat anders nodig is kan organiseren. Zo iemand kent de situatie al en heel veel overtuiging er dus niet voor nodig. Die mensen willen ook graag dat zo'n misdrijf snel wordt opgelost.
c) Zo'n functionaris heeft natuurlijk wel enig vertrouwen in zijn collega's van de andere justitiele collega organisaties. Als die zeggen dat het nodig is, er een verband is en dat het urgent is, dan krijg je echt die medewerking wel. Ook redelijk snel gebeurd dus.
Denk bij deze punten b en c nog even naar wat John van den Heuvel zei. Er is een sense of urgency en alle registers gaan open. Dan mag je verwachten dat je daardoor redelijk wat medewerking mag verwachten als je kunt aangeven dat je wss een heel aanemelijk verband hebt gevonden in zo'n zaak.
d) We hebben tegenwoordig computers waar een mailtje zo uit kan gaan, maar ik denk dat ze hier wel even over bellen met de bekende contactpersonen die hiervoor de aanspreekpunten zijn. Ook dit zijn dingen die vaker gebeuren en ook daar is wss een 24 uurs piketdienst voor, en die beheerders worden daar ook prima voor betaald. Contact leggen hoeft dus niet zo lang te duren en je overhandigt de machtiging die je hebt.
e) Even uitzoeken voor die jongens. Query maken, wss hebben ze daar gewoon een programma voor. Is vast niet de eerste keer dat zoiets gevraagd wordt. Zal dus niet zoveel tijd kosten.
f) Vergelijken doe je natuurlijk met een script dat ook al geschreven is. Ook dit is niet de eerste keer. Snelheid hangt dus af van je PC, maar die resultaten heb je binnen seconden maar iig binnen enige minuten.
g) Zal wss ook wel het geval zijn want welke malloot zit er nou regelmatig in Den Haag en in Zuid Limburg en dan ook nog precies op de tijden dat de delicten plaats vonden. Rotterdam Den Haag had een veel grotere output geleverd natuurlijk. Maar de Brunsummerheide waar het niet zo druk zal zijn met telefoongebruikers ligt nou een maal veel te ver af van Den Haag.
Maar stel dat je meerdere telefoongebruikers hebt, moet je nog even gaan downsizen. Ik denk niet dat het nodig was, maar iig viel Thijs in de categorie verwarde mannen en kon hij ook nog worden gelinkt aan het ontsnappingsverhaal in de Mondriaan en dat hij ten tijde van de Brunsummerheide moorden ter plaatse was.

Nota bene:
De opsporingsmethode van het vinden van Thijs als verdachte via het onderzoek en de vergelijking van IMEI nummers bij de verschillende delicten is vooralsnog niet meer dan een aanname die ik gedaan heb. En als Thijs bij een van beide delicten zijn telefoon niet bij zich had, slaat deze aanname dus helemaal nergens op. En de politie heeft daarnaast over hoe zij tot Thijs als verdachte zijn gekomen geen enkele mededeling gedaan.

[ Bericht 4% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 23:55:21 ]
pi_186845475
Stille tocht Brunssummerheide afgelast: Nabestaanden en de buurt hadden aangegeven dat ze op dit moment niet op een stille tocht zitten te wachten.
https://www.telegraaf.nl/(...)summerheide-afgelast

Sowieso snap ik niet goed waarom buitenstaanders denken dat ze de nabestaanden etc. hiermee een plezier doen.
pi_186845520
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 22:41 schreef IriYe het volgende:
Stille tocht Brunssummerheide afgelast: Nabestaanden en de buurt hadden aangegeven dat ze op dit moment niet op een stille tocht zitten te wachten.
https://www.telegraaf.nl/(...)summerheide-afgelast

Sowieso snap ik niet goed waarom buitenstaanders denken dat ze de nabestaanden etc. hiermee een plezier doen.
Een stille tocht loop je sowieso toch vooral voor jezelf?
pi_186845563
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 22:42 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Een stille tocht loop je sowieso toch vooral voor jezelf?
Voor je eigen deugpunten, ja. :Y
pi_186845625
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 22:42 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Een stille tocht loop je sowieso toch vooral voor jezelf?
Beweging schijnt goed voor de mens te zijn, maar ojee als er een losgeslagen rondloopt met een mes.
pi_186847534
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 22:45 schreef john2406 het volgende:

Beweging schijnt goed voor de mens te zijn, maar ojee als er een losgeslagen rondloopt met een mes.
:D
pi_186854848
Thijs H. wordt ter observatie opgenomen in Pieter Baan Centrum

https://www.ad.nl/binnenl(...)an-centrum~a72cea66/
pi_186854868
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 13:09 schreef Zipportal het volgende:
Thijs H. wordt ter observatie opgenomen in Pieter Baan Centrum

https://www.ad.nl/binnenl(...)an-centrum~a72cea66/
Had het al gelezen, gaat vast goedkomen met die knul denk ik zo.

Beetje schoffelen in het tuintje daar en voorbeeldig gedragen.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 15-05-2019 13:11:00 ]
  woensdag 15 mei 2019 @ 13:39:56 #61
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186855267
quote:
Thijs is vandaag achter gesloten deuren in Roermond gehoord. De afgelopen dagen verbleef hij in een politiecel. Zijn voorarrest is vandaag met 2 weken verlengd en na die periode beslist de raadkamer of dit nog eens met maximaal negentig dagen moet worden verlengd. Daarna moet hij voor het eerst voor de rechter verschijnen. Zijn inverzekeringsstelling is omgezet naar een voorlopige hechtenis, wat betekent dat hij nu wordt overgeplaatst naar een huis van bewaring.

Thijs had vandaag de mogelijkheid om zelf te reageren. Of hij dit heeft gedaan en wat hij mogelijk heeft verklaard is niet bekend gemaakt.

De rechter commisaris heeft daarnaast besloten dat de momenteel geldende beperkingen van kracht blijven. Dit betekent voor Thijs zelf dat hij geen contact mag hebben met andere gevangenen en samen sporten of eten dus verboden is. Thijs verblijft daarom 23 uur per dag op zijn cel en mag slechts 1 uur per dag van zijn cel om te luchten.

Ook heeft hij te horen gekregen dat hij binnenkort naar het Pieter Baan Centrum in Almere zal worden overgebracht. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van het delict worden onderzocht. De datum van dit geplande onderzoek is nog niet bekend.



"Er is sprake van complexe psychische problematiek," zegt een woordvoerder van de rechtbank, "daarom moet hij snel worden onderzocht." De wachttijden van het Pieter Baan Centrum zijn echter lang, soms wel enkele maanden, dus het kan wel even duren, voordat er plek is voor Thijs.

De beslissing om Thijs naar het Pieter Baan Centrum te sturen is binnen een week al genomen wat ontzettend snel te noemen is. "In andere zaken zie je vaak dat zo'n PBC-observatie later in het proces pas gebeurt", zegt Sven Brinkhoff, universitair hoofddocent strafrecht aan de Open Universiteit."


[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 15-05-2019 17:06:15 ]
pi_186856443
Psychose, volledig ontoerekeningsvatbaar, ontslag van alle rechtsvervolging, 2 jaar tbs en snel de straat op!
pi_186871303
In een land met zoveel gekken, hebben we wachtlijsten bij het PBC...

Schop er wat uitgeprocedeerde oproerkraaiers uit en zorg eerst een voor de mensen die hier al zijn en hulp nodig hebben.
  donderdag 16 mei 2019 @ 00:34:53 #64
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186872891
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 23:23 schreef ootjekatootje het volgende:
In een land met zoveel gekken, hebben we wachtlijsten bij het PBC...

Schop er wat uitgeprocedeerde oproerkraaiers uit en zorg eerst een voor de mensen die hier al zijn en hulp nodig hebben.
Die zitten niet in het PBC hoor; daar zitten echt de speciaaltjes zoals Thijs, en dat zijn er niet zo veel. Ze hebben daar een bezetting van ongeveer 50 patienten en die onderzoekjes duren ongeveer 2 maanden. Personeelsbestand moet je denken aan 200 man. 4 op 1 dus. Alles behalve goedkoop zo'n onderzoekje dus.
pi_186872922
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 00:34 schreef Tengano het volgende:

[..]

Die zitten niet in het PBC hoor; daar zitten echt de speciaaltjes zoals Thijs, en dat zijn er niet zo veel. Ze hebben daar een bezetting van ongeveer 40 patienten en die onderzoekjes duren ongeveer 2 maanden.
nee wat ik bedoel, geen tijd en energie meer in die lui, uitgeprocedeerd is hup weg. Alle bezuinigingen daarvan naar mensen die nu op wachtlijsten staan voor hulp. En dat zijn er echt teveel.

Das gewoon raar zoveel geld en energie in nieuwe medelanders terwijl we dat blijkbaar niet aankunnen hier.
pi_186872948
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 00:34 schreef Tengano het volgende:

[..]

Die zitten niet in het PBC hoor; daar zitten echt de speciaaltjes zoals Thijs, en dat zijn er niet zo veel. Ze hebben daar een bezetting van ongeveer 50 patienten en die onderzoekjes duren ongeveer 2 maanden. Personeelsbestand moet je denken aan 200 man. 4 op 1 dus. Alles behalve goedkoop zo'n onderzoekje dus.
Dat snap ik maar dan komt de grote vraag: wat is een mensenleven waard dan?

Een leven van Anne, Els Borst, de jonge vrouwen in Utrecht, de doden bij de aanslag in de tram in Utrecht, de doden van Thijs... en al die anderen die slachtoffer werden van een tikkende tijdbom die buiten liep vanwege vormfouten of wachtlijsten.

Moeten we niet willen hier.
pi_187059965
Thijs H. 90 dagen langer vast

https://www.ad.nl/binnenl(...)anger-vast~a3a2ea09/

Logisch.
  vrijdag 24 mei 2019 @ 10:37:28 #68
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_187060655
quote:
Hij wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.
Ik vind de berichtgeving hierover nog steeds onduidelijk. De RC besluit 2 weken geleden dat hij naar het PBC moet, tegelijkertijd roept het OM dat er forse wachtlijsten zijn en dat klopt ook, dus zou hij moeten wachten wat logisch is.

Dan wordt er weer gesuggereerd dat hij er al zou zitten en nu wordt er weer geroepen dat hij er naar toe gaat. Vage berichtgeving }:|
  zaterdag 25 mei 2019 @ 07:25:00 #69
481998 K21
Cappuccino
pi_187076257
https://nos.nl/artikel/22(...)h-beroepsgeheim.html

Ze wisten dus kennelijk dat 'ie naar de heide was, hadden gehoord dat er daar twee mensen vermoord waren en hij kwam terug met bloed op z'n kleding. Maar melding maken? Neuuhh.

Aardige fuck up weer als dit echt zo gegaan is.
pi_187076261
Kliniek linkte Thijs H. meteen aan dubbele moord
Drievoudig moordverdachte Thijs H. heeft zich de avond vóór de dubbele moord in Limburg zelf gemeld bij een GGZ-kliniek in Maastricht. Daar liep hij de volgende ochtend weg, waarna hij twee willekeurige passanten zou hebben doodgestoken.

H. meldde zich op maandagavond 6 mei bij de kliniek, waar hij werd opgenomen op de gesloten afdeling. Dat was twee dagen na de moord op een Scheveningse vrouw, waar H. inmiddels ook van verdacht wordt. Maar daar wist binnen de Mondriaan-kliniek in Maastricht op dat moment niemand van.

Omdat hij niet gedwongen opgenomen was, kon hij dinsdagochtend vrij makkelijk vertrekken. Volgens een ingewijde kondigde hij aan ‘naar de Brunssummerheide’ te gaan. Er zouden geen aanwijzingen zijn geweest dat hij gewelddadige plannen had. H. zou zich als ‘modelpatiënt’ gedragen hebben. Daarom sloeg niemand alarm toen hij die ochtend verdwenen bleek.

Rond het middaguur werden op de Brunssummerheide twee wandelaars vermoord. Toen H. ’s middags terugkeerde bij de kliniek, waren daar meteen vermoedens dat hij betrokken was bij de dubbele moord die inmiddels via de media bekend was geworden. Volgens een ingewijde had H. zelfs bloed op zijn kleren. ,,Je telt één en één op’’, zegt een betrokkene.

Maar vanwege het beroepsgeheim voelde het personeel van de kliniek zich verplicht te zwijgen, verklaart een ingewijde. De politie werd niet geïnformeerd over de vermoedens. ,,Er kon geen actie ondernomen worden.”

Dat veranderde toen H. woensdagochtend opnieuw de benen nam. Hij liet het brandalarm afgaan en vertrok. Omdat er al vermoedens waren dat H. betrokken was bij de dubbele moord, besloot de kliniek dat de politie nu wél gewaarschuwd moest worden. ,,Het medisch beroepsgeheim is opgeheven omdat ze in de kliniek iets verschrikkelijks wisten,’’ zegt een bron.

Pas door deze melding uit de kliniek kwam H. bij de politie als verdachte in beeld. De politie probeerde hem eerst op te pakken met een inval in zijn ouderlijk huis in Brunssum, maar daar was hij niet. Op woensdagavond besloot de politie vanwege het gevaar op nog meer moorden zijn opsporingsfoto landelijk te verspreiden. Die foto was een camerabeeld van het moment dat H. de draaideur uit wandelde bij de Mondriaan-kliniek. Niet lang daarna wisten agenten hem op te pakken in Margraten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft informatie opgevraagd bij Mondriaan na berichtgeving over de zaak H. ,,Aan de hand van die informatie bepalen we de benodigde stappen vanuit het toezicht’’, aldus een woordvoerder, die verder geen commentaar wil geven.

De 27-jarige H. wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars. Op zaterdag 4 mei zou hij de 56-jarige vrouw uit Den Haag hebben gedood, en op dinsdag 6 mei de 63-jarige Diny en de 68-jarige Frans uit Heerlen. Ze kenden elkaar niet. Alle drie slachtoffers lieten hun hond uit toen ze H. tegenkwamen.

Mondriaan, het OM en de advocaat van H. gaan niet in op vragen over de zaak.
https://www.ad.nl/binnenl(...)bele-moord~a962e922/

Beetje absurd, een patient kondigt aan naar de Brunsummerheide te gaan, hij komt terug met bloed op zijn kleding, er blijken twee mensen vermoord, en je gaat de politie niet waarschuwen? Daar hebben ze een behoorlijk risico mee genomen.
Aan de andere kant, wel snel gehandeld toen hij wederom vertrok.
pi_187076361
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 07:26 schreef Loekie1 het volgende:
Beetje absurd, een patient kondigt aan naar de Brunsummerheide te gaan, hij komt terug met bloed op zijn kleding, er blijken twee mensen vermoord, en je gaat de politie niet waarschuwen? Daar hebben ze een behoorlijk risico mee genomen.
Aan de andere kant, wel snel gehandeld toen hij wederom vertrok.
In theorie zou je kunnen beargumenteren dat hij al opgesloten was en dat daardoor de kans op herhaling gereduceerd zou zijn tot 0.

Aan de andere kant liet Thijs zien dat hij geneigd is weg te lopen en liet aanwijzingen (bebloede kleding) zien van betrokkenheid bij een geweldsincident. Een vrijwillige opname in een kliniek niet gespecialiseerd in psychiatrische patiënten die een delict gepleegd hebben, lijkt dan niet passend.

Waarom is er niet op z’n minst een IBS aangevraagd bij de bebloede kleding (of weten we niet of deze is aangevraagd?)

Nadeel van IBS aanvragen: er moet toestemming komen van (een waarnemer van) de burgemeester. Op die manier doorbreek je het beroepsgeheim ook al, maar dat doe je met reden: vrijwillige opname lijkt niet passend.
Geen idee of de burgemeester obv IBS aanvraag had kunnen besluiten tot arrestatie.
pi_187076464
Misschien heeft verdachte gedacht: ze kunnen me niks maken, ze hebben beroepsgeheim.
pi_187076944
Nou, mooi dan. Wel een vermoeden hebben maar vanwege ''beroepsgeheim'' geen melding gemaakt. Is dit waarachter zij zich nu schuilen in die faaltoko?
En als hij zich kan gedragen als een ‘modelpatiënt’ zal het met de psychose ook wel meevallen.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 09:50:13 #74
40566 Ericr
Livewrong
pi_187077314
Beroepsgeheim zou in zulke gevallen niet moeten gelden.

In Den Haag heb je een aantal (7) mysterieuze sterfgevallen op en rond Parnassiagebied. Daar wordt de mogelijke dader ook beschermd door beroepsgeheim, zelfs door een rechter bekrachtigd dat Parnassia geen openheid van zaken hoeft te geven.
pi_187078297
Ik vind het werkelijk waar een walgelijk verhaal. Dat de medewerkers van de kliniek, terwijl ze wisten dat het mis was, niks hebben aangegeven bij de politie. Om patiënt in bescherming te nemen. Walgelijk. Ik hoop dat hier consequenties aan worden verbonden. Je creëert een onveilige situatie voor mensen als je een ziekelijke patiënt voor de veiligheid van mensen zet.

Ook vind ik de media hierin walgelijk. Er werd meteen een beeld van de dader geschetst alsof hij ontzettend in de war was en verder een topper in het dagelijks leven met een fantastische studie en een fantastische achtergrond. Waarom? Uit deze verhalen blijkt wel dat hij dondersgoed wist dat hij fout zat en zich gedroeg als een ‘modelpatiënt’ om vervolgens weer op pad te gaan om iemand neer te steken.

Werkelijk walgelijk.

Ook de mensen die deze zogenaamde good boy moesten verdedigen omdat ie wel ziek zou zijn en niet de juiste hulp kreeg (want hij had zo’n goede studie afgerond). Het zal wel aan de medicatie liggen. Bla. Bah.

Dit is inderdaad een diep diep ziek figuur en hij verdient het niet meer om vrij rond te lopen. Hij heeft willens en wetens 3 onschuldige mensen omgelegd in een tijdsbestek van meerdere dagen en zichzelf helemaal niet aangegeven. Deze zieke geest nam gewoon weer de benen waardoor mensen in Nederland weer onveilig waren.
pi_187078379
Schandalig.

En gek genoeg weinig die erover vallen tot nu toe.

Want het zal wel aan de medicijnen liggen. Immers hij past niet in het plaatje als doorgewinterde moordenaar.
pi_187079098
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 09:50 schreef Ericr het volgende:
Beroepsgeheim zou in zulke gevallen niet moeten gelden.
Het beroepsgeheim is er niet voor niks. Iemand die merkt dat hij/zij labiel is, kan nu zonder angst voor de gevolgen om hulp vragen. Zonder beroepsgeheim zou niemand met geweldadige problem zich nog bij hulpverleners melden. Dan valt er én nog steeds niets aan de politie te melden (want ook de hulpverleners weten niets) maar er valt ook geen psychiatrische zorg te verlenen.
Het gevolg zou zijn dat gekken die in de huidige situatie zich melden en geholpen kunnen worden, zonder hulp op straat zouden blijven rondlopen en een risico voor de maatschappij blijven vormen.

Wat schending van het beroepsgeheim hier op korte termijn zou oplossen, zou een veel groter probleem op de langere termijn vormen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 25 mei 2019 @ 12:25:18 #78
306743 Opa2012
© 2010..2017
pi_187079138
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 11:21 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
Schandalig.

En gek genoeg weinig die erover vallen tot nu toe.

Want het zal wel aan de medicijnen liggen. Immers hij past niet in het plaatje als doorgewinterde moordenaar.
Of het ligt aan jouw medicijnen, kan ook natuurlijk want je komt over als een doorgewinterde zeikerd.
Hans Spekman (PvdA): 'Nivelleren is een feest!' [38 11 9 zetels]
pi_187079311
Over het beroepsgeheim is vast al veel geschreven. In welke situaties je het mag doorbreken weet ik niet uit mijn hoofd. Maar ik denk wel dat veel hulpverleners zich erachter verschuilen om gezeik te voorkomen. Het is makkelijker. Dat verhaal van de Parnassia moorden ken ik en is wel bizar. Waarschijnlijk heeft Parnassia hier zelf iets in te verbergen.
pi_187079467
Ik vraag me af welke rol de moeder van Thijs heeft gehad in het geheel en als advocaat van de duivel. Of is dat een gekke gedachte?
Ik bedoel, na de eerste moord heeft hij haar hont op zijn gemak nog uitgelaten, heb ik gelezen. Dat was op maandag, voordat hij zich had aangemeld bij de kliniek. Was dat op aanraden van zijn mammie? En hoe zit het met het ''beroepsgeheim' naar de contactpersonen van iemand die opgenomen is?
pi_187080555
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 12:53 schreef IriYe het volgende:
Ik vraag me af welke rol de moeder van Thijs heeft gehad in het geheel en als advocaat van de duivel. Of is dat een gekke gedachte?
Ik bedoel, na de eerste moord heeft hij haar hont op zijn gemak nog uitgelaten, heb ik gelezen. Dat was op maandag, voordat hij zich had aangemeld bij de kliniek. Was dat op aanraden van zijn mammie? En hoe zit het met het ''beroepsgeheim' naar de contactpersonen van iemand die opgenomen is?
Minderjarige of volwassen persoon?
pi_187080630
Interessant te vernemen dat hij pas bij de politie in beeld kwam nadat de kliniek hem als vermoedelijke dader rapporteerde.
pi_187081002
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 14:14 schreef john2406 het volgende:

[..]

Minderjarige of volwassen persoon?
Ook volwassenen hebben contactpersonen die ingelicht dienen te worden als er iets aan de hand is.
pi_187082838
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 09:50 schreef Ericr het volgende:
Beroepsgeheim zou in zulke gevallen niet moeten gelden.

In Den Haag heb je een aantal (7) mysterieuze sterfgevallen op en rond Parnassiagebied. Daar wordt de mogelijke dader ook beschermd door beroepsgeheim, zelfs door een rechter bekrachtigd dat Parnassia geen openheid van zaken hoeft te geven.
Definieer 'zulke gevallen' eens. Hoe moet de regelgeving rondom het medisch beroepsgeheim worden aangepast zodat het in dit geval niet zou gelden? Hoe moeten hulpverleners beslissen hun beroepsgeheim te doorbreken?
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_187082875
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 14:49 schreef IriYe het volgende:

[..]

Ook volwassenen hebben contactpersonen die ingelicht dienen te worden als er iets aan de hand is.
Alleen met de toestemming van degene om wie het gaat.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_187083850
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 16:31 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Definieer 'zulke gevallen' eens. Hoe moet de regelgeving rondom het medisch beroepsgeheim worden aangepast zodat het in dit geval niet zou gelden? Hoe moeten hulpverleners beslissen hun beroepsgeheim te doorbreken?
Klopt ja, mensen die vermoord zijn, verdonken o.a. zijn ze geloof ik. Is alweer een aantal jaren geleden, is wel het een en ander over te googlen.
pi_187083862
Hier een linkje over de Parnassia moorden: https://www.google.nl/amp(...)ntengegevens-100/amp
pi_187084271
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 17:33 schreef Charade het volgende:

[..]

Klopt ja, mensen die vermoord zijn, verdonken o.a. zijn ze geloof ik. Is alweer een aantal jaren geleden, is wel het een en ander over te googlen.
Dat is geen antwoord op mijn vraag, toch?
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_187084863
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 18:12 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

Dat is geen antwoord op mijn vraag, toch?
Nee dat klopt, ik las weer eens half iets 🤦🏼♀ ik dacht dat zulke gevallen op de Parnassia-gevallen sloeg.
pi_187084899
Is dat biologisch afval al geruimd of heeft het een eigen playstation ter beschikking?
Ditto.
pi_187088250
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 14:49 schreef IriYe het volgende:

[..]

Ook volwassenen hebben contactpersonen die ingelicht dienen te worden als er iets aan de hand is.
Als men bij die contact persoon, hoe heet het, onder bewind staat zouden ze die wel eens kunnen inlichten.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 22:56:55 #92
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_187089371
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 11:11 schreef Moneyfornothing1 het volgende:
Ik vind het werkelijk waar een walgelijk verhaal. Dat de medewerkers van de kliniek, terwijl ze wisten dat het mis was, niks hebben aangegeven bij de politie. Om patiënt in bescherming te nemen. Walgelijk. Ik hoop dat hier consequenties aan worden verbonden. Je creëert een onveilige situatie voor mensen als je een ziekelijke patiënt voor de veiligheid van mensen zet.

Ook vind ik de media hierin walgelijk. Er werd meteen een beeld van de dader geschetst alsof hij ontzettend in de war was en verder een topper in het dagelijks leven met een fantastische studie en een fantastische achtergrond. Waarom? Uit deze verhalen blijkt wel dat hij dondersgoed wist dat hij fout zat en zich gedroeg als een ‘modelpatiënt’ om vervolgens weer op pad te gaan om iemand neer te steken.

Werkelijk walgelijk.

Ook de mensen die deze zogenaamde good boy moesten verdedigen omdat ie wel ziek zou zijn en niet de juiste hulp kreeg (want hij had zo’n goede studie afgerond). Het zal wel aan de medicatie liggen. Bla. Bah.

Dit is inderdaad een diep diep ziek figuur en hij verdient het niet meer om vrij rond te lopen. Hij heeft willens en wetens 3 onschuldige mensen omgelegd in een tijdsbestek van meerdere dagen en zichzelf helemaal niet aangegeven. Deze zieke geest nam gewoon weer de benen waardoor mensen in Nederland weer onveilig waren.
Nu ben jij een beetje in de war.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 23:04:33 #93
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_187089546
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 14:20 schreef Za het volgende:
Interessant te vernemen dat hij pas bij de politie in beeld kwam nadat de kliniek hem als vermoedelijke dader rapporteerde.
Ja, ik ga er van uit dat mijn theorie over dat vergelijkingsonderzoek naar die IMEI nummers daarmee naar het land der fabelen kan worden verwezen :D

Ik had de poltie iets te hoog ingeschat geloof ik, die kreeg het gewoon op een presenteerblaadje lijkt nu; Medewerker Mondriaan: "Oh ja en hier heb je nog een signalement van Thijs; zo zag hij er op onze bewakingscamera uit toen hij weer op avontuur ging :) "

:|W
  zondag 26 mei 2019 @ 07:46:13 #94
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187093335
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 23:04 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ja, ik ga er van uit dat mijn theorie over dat vergelijkingsonderzoek naar die IMEI nummers daarmee naar het land der fabelen kan worden verwezen :D

Ik had de poltie iets te hoog ingeschat geloof ik, die kreeg het gewoon op een presenteerblaadje lijkt nu; Medewerker Mondriaan: "Oh ja en hier heb je nog een signalement van Thijs; zo zag hij er op onze bewakingscamera uit toen hij weer op avontuur ging :) "

:|W
Ik verwacht eerder dat ze zijn locatie hebben kunnen vaststellen dankzij zijn telefoon.
Echter zou dat Imei-verhaal wel de reden kunnen zijn dat ze hem ook direct aan de Haagse moord konden koppelen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187094170
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 23:04 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ja, ik ga er van uit dat mijn theorie over dat vergelijkingsonderzoek naar die IMEI nummers daarmee naar het land der fabelen kan worden verwezen :D

Ik had de poltie iets te hoog ingeschat geloof ik, die kreeg het gewoon op een presenteerblaadje lijkt nu; Medewerker Mondriaan: "Oh ja en hier heb je nog een signalement van Thijs; zo zag hij er op onze bewakingscamera uit toen hij weer op avontuur ging :) "

:|W
Dat hoort een beetje bij Fok. Bij een nare gebeurtenis, meestal een verdwijning of een moord maar ik herinner mij ook een vliegtuigongeluk, met zijn allen gezellig speculeren, meestal op basis van veel te weinig feitenkennis en onder het genot van een kopje thee of een kopje koffie. Sommigen gaan er heel ver in.

Zelf speculeer ik ook soms, je hebt toch altijd je 'eerste ingeving' en zulks. Meestal zit ik fout, kan ook niet anders omdat wij niet de info hebben die de 'autoriteiten' wel hebben. Alleen bij de ramp met Germanwings is het precies zo gegaan als ik dacht. Verder..tsja. De theorie over IMEI klonk goed maar is dus niet aan de orde. Om over te lezen was het niet oninteressant maar het is een goed voorbeeld van het nut van speculatie.
pi_187095197
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 22:56 schreef Tengano het volgende:

[..]

Nu ben jij een beetje in de war.
Nope. Waarom?
pi_187095237
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 12:25 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Of het ligt aan jouw medicijnen, kan ook natuurlijk want je komt over als een doorgewinterde zeikerd.
Normaal inderdaad. Dat een psychiatrisch patiënt terugkomt van plaats delict met bloed op z’n kleding, dat de medewerkers vermoeden dat hij er iets mee te maken heeft en dat ze niks ondernemen qua melding bij de politie vanwege geheimhoudingsplicht. En dan ben ik de doorgewinterde zeiker die medicijnen zou moeten slikken. Dit is een ziek verhaal.
pi_187095701
Maar leg dan eens uit op bais waarvan je vindt dat de hulpverleners hun beroepsgeheim hadden moeten doorbreken. Hoe moet het beroepsgeheim dan vormgegeven worden volgens jou? En wat had het in deze situatie concreet opgeleverd. Wat was er wel of juist niet gebeurd als de hulpverleners zich niet aan de regels gehouden hadden en de politie direct hadden ingelicht (behalve het risico op een berisping)?

Want er zijn verschillende deskundigen die aangeven dat de betrokken hulpverleners overeenkomstig hun beroepsgeheim hebben gehandeld. Dus dan ligt het probleem bij de manier waarop dat vormgegeven is .
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  zondag 26 mei 2019 @ 12:21:09 #99
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187096071
Dat ze zich er niet meer aan gebonden achtten toen hij de volgende dag het brandalarm liet afgaan en weer vertrok, ben ik wel blij mee, daarmee hebben ze mogelijk volgende slachtoffers voorkomen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187096276
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 11:57 schreef Clubsoda het volgende:
Maar leg dan eens uit op bais waarvan je vindt dat de hulpverleners hun beroepsgeheim hadden moeten doorbreken. Hoe moet het beroepsgeheim dan vormgegeven worden volgens jou? En wat had het in deze situatie concreet opgeleverd. Wat was er wel of juist niet gebeurd als de hulpverleners zich niet aan de regels gehouden hadden en de politie direct hadden ingelicht (behalve het risico op een berisping)?

Want er zijn verschillende deskundigen die aangeven dat de betrokken hulpverleners overeenkomstig hun beroepsgeheim hebben gehandeld. Dus dan ligt het probleem bij de manier waarop dat vormgegeven is .
Wat ik eerder schreef: zonder beroepsgeheim te doorbreken had je al een inbewaringstelling kunnen aanvragen de vorige dag.
Hoe ver het beroepsgeheim reikt is soms ook onderhevig aan de mening van de arts.

Bel je de politie als iemand tegen doktersadvies in gaat autorijden? Als die gezegd heeft dat ie de Rijn in loopt? Als die zegt dat ie iemand gaat vermoorden?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')