abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 12 mei 2019 @ 18:05:26 #1
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186788835
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Hij wordt verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw van 56 Etsuko Endo heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.

Daarnaast wordt hij ervan verdacht dat hij op 7 mei 2019 op de Brunssummerheide (Heerlen) nog een vrouw van 63 Diny uit Heerlen en een man van 68 heeft gedood. Alle slachtoffers waren dus mensen op leeftijd die daarnaast allemaal op dat moment hun hond aan het uitlaten waren.

Thijs wordt dus verdacht van het doden van in totaal drie mensen. Hij klopte de afgelopen maanden bij meerdere medische instanties aan. Thijs, 27 jaar oud, leed al langer aan verschillende geestesziekten. De afgelopen maanden was zijn contact met hulpverleners intensiever. Dat is het beeld dat oprijst uit zijn medisch dossier.

Psychologen concluderen op basis van de nu beschikbare gegevens dat hij ten tijde van zijn daad psychotisch was. ,,Ik acht dat heel waarschijnlijk", zegt forensisch psycholoog Ernst Ameling, die 18 jaar verbonden was aan het Pieter Baan Centrum.

Thijs is op woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de openbare weg bij Margraten in Zuid-Limburg.

Volgens een politiebron was hij na zijn arrestatie woensdagavond dusdanig in de war dat van een zinnig verhoor vrijwel geen sprake was. Hij moest eerst met medicatie tot bedaren worden gebracht.

Hij zit op dit moment in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat Serge Weening contact mag hebben en dat zijn advocaat en de politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Thijs is op woensdag 15-5 voorgeleid aan de rechter commisaris in Roermond die Thijs achter gesloten deuren heeft gehoord. De recter commisaris heeft beslist dat zijn voorarrest met twee weken is verlengd en dat hij zal worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum. Hier zal hij worden geobserveerd en zal ook zijn geestelijke gesteldheid ten tijde van zijn delict worden onderzocht. De datum dat hij zal worden overgebracht is nog niet bekend.
quote:
''Thijs zat de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling als de 51-jarige psychiatrische patiŽnt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdag plaatsvond: twee medewerkers, een cliŽnt en de verdachte moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tot overmaat van ramp bleek Thijs daarna verdwenen.''
Tijdlijn tot nu toe:

• Zaterdag 4 mei: 1 vrouw dood aangetroffen in de Scheveningse Bosjes
quote:
De buurman van Thijs vertelde dat Thijs, die in hetzelfde pand woont, afgelopen zaterdagmiddag (4 mei dus) helemaal door het lint ging. 'Hij trapte zijn badkamerdeur in. Hij was helemaal verwilderd, ik dacht dat hij dronken was.'
• Dinsdag 7 mei: 2 mensen dood aangetroffen op de Brunsummerheide
• Thijs meldt zich op diezelfde dinsdag 7 mei bij zijn GGZ instelling de Mondriaan en blijft daar in de nacht van dinsdag op woensdag slapen op een gesloten afdeling
• Woensdagochtend 8 mei voor 6:00 steekincident de Mondriaan; 5 mensen raken gewond. Thijs was niet de dader maar verlaat in de commotie die ontstaat op de een of andere manier de kliniek. Er was een gerucht dat hij dat zelf bewerkstelligde door het brandalarm te activeren.
• Woensdagavond 8-mei 22:30 wordt Thijs opgepakt

Hier een link naar een redelijk goed overzicht met beeld en geluid:

https://www.rtlboulevard.(...)-gebeurd-met-thijs-h

Voor wat er nu bekend is en de verschillende meningen daarover zie ondergaande topics. Eerste topic in dit lijstje is het meest actueel.

NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag #2
NWS / Drievoudige moordenaar zocht vergeefs hulp in GGZ
NWS / Politie zoekt dader van 3 moorden in Brunssum en Den Haag

quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'

'Hij was ongelooflijk goed en een van de besten', schetst zijn oude baas, die anoniem wil blijven. 'Hij heeft een jaar bij ons gewerkt.' Thijs werkte parttime als data-analist bij het bedrijf. 'Thijs was zeer gedreven, lief, sociaal en stil. Hij werkte heel hard, was zeker niet op zichzelf en kwam ook op de barbecues en feestjes die we organiseerden.'

Het werk combineerde Thijs met studies in Leiden en Delft. 'In oktober vorig jaar heb ik hem gebeld of hij weer voor me wilde werken', vertelt de voormalige werkgever. 'Hij zei dat hij dat niet wilde, omdat hij cum laude wilde afstuderen.'

Ongeluk
Verder kwam Thijs vaak in Limburg om bij zijn ouders op bezoek te gaan, zegt de man. 'Ook vertelde hij dat hij een ernstig auto-ongeluk zou hebben gehad in de zomer van 2018.' Volgens zijn oude baas vertelde Thijs dat hij daarbij zelf gewond raakte en dat er ook andere slachtoffers waren gevallen.


[ Bericht 8% gewijzigd door Tengano op 15-05-2019 14:07:43 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 21:28:00 #2
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186794932
In de link naar RTL Boulevard (in de OP) wordt er door twee mensen geroepen dat deze situatie naar verwachting ook nogal te maken heeft met bezuinigingen in de zorg. Maw zorg trekt een beetje de slachtofferkaart. Vergis u niet cq laat je niet misleiden, want niemand benoemd hier de mogelijkheid van inschattingsfouten. Je kunt nog zoveel geld hebben in je kliniek, maar als je ondanks dat verkeerde besluiten neemt krijg je nog steeds dezelfde resultaten.

Beetje flauw dus dat alleen de bezuinigingen worden aangetipt als mogelijke oorzaak. We hebben het in het vorige topic namelijk ook al gehad over Thijs die alles behalve lekker ging en werd behandeld in Zuid Limburg bij de Mondriaan; terwijl Thijs zou werken in Delft, waarvan het inmiddels volgens een oude werkgever zo zou zijn dat hij daar was weggegaan om cum laude af te studeren, en dat Thijs in een isolement op een bovenverdieping cq zolderkamer in een isolement in Den Haag zit. Dit is geen gezonde situatie; in behandeling in Zuid Limburg en verweg van de Mondriaan in een isolement en zonder toezicht leven. En de Mondriaan kan niet zeggen dat ze dat niet geweten hebben.

Ondertussen doet Mondriaan heeft professioneel dat ze niks kunnen zeggen, maar zijn er al meerdere mensen in de media geweest die suggereren dat het wss meer aan de bezuinigingen ligt. En als de pleuris uitbreekt op dinsdagmorgen kan Thijs zomaar van de gesloten afdeling van deze professionele toko wegwandelen. Laat u dus geen zand in de ogen strooien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:10:48 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 21:35:28 #3
482389 Vollenhoven
Gedemoniseerde
pi_186795165
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:28 schreef Tengano het volgende:
In de link naar RTL Boulevard wordt er door twee mensen geroepen dat deze situatie naar verwachting ook nogal te maken heeft met bezuinigingen in de zorg. Maw zorg trekt een beetje de slachtofferkaart. Vergis u niet cq laat je niet misleiden, want niemand benoemd hier de mogelijkheid van inschattingsfouten. Je kunt nog zoveel geld hebben in je kliniek, maar als je ondanks dat verkeerde besluiten neemt krijg je nog steeds dezelfde resultaten.

Beetje flauw dus dat alleen de bezuinigingen worden aangetipt als mogelijke oorzaak. We hebben het in het vorige topic namelijk ook al gehad over Thijs die alles behalve lekker ging en werd behandeld in Zuid Limburg bij de Mondriaan; terwijl Thijs zou werken in Delft, waarvan het inmiddels volgens een oude werkgever zo zou zijn dat hij daar was weggegaan om cum laude af te studeren, en dat Thijs in een isolement op een bovenverdieping cq zolderkamer in een isolement in Den Haag zit. Dit is geen gezonde situatie; in behandeling in Zuid Limburg en verweg van de Mondriaan in een isolement en zonder toezicht leven. En de Mondriaan kan niet zeggen dat ze dat niet geweten hebben.

Ondertussen doet Mondriaan heeft professioneel dat ze niks kunnen zeggen, maar zijn er al meerdere mensen in de media geweest die suggereren dat het wss meer aan de bezuinigingen ligt. En als de pleuris uitbreekt op dinsdagmorgen kan Thijs zomaar van de gesloten afdeling van deze professionele toko wegwandelen. Laat u dus niet zomaar foppen.
Toch mochten Michael P en al die andere sneller met verlof. Ook door de bezuinigen. Dus een hoofdreden is het wel.
Kan de microfoon aan?
  zondag 12 mei 2019 @ 21:38:42 #4
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186795276
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:35 schreef Vollenhoven het volgende:

[..]

Toch mochten Michael P en al die andere sneller met verlof. Ook door de bezuinigen. Dus een hoofdreden is het wel.
Ook Michael P. mocht naar buiten omdat de zaken door de instanties niet goed geregeld waren. Ook dit had niets met bezuinigingen te maken. Maar misschien is het beter om het hier on topic over Thijs te hebben; een draadje over Michael P. levert zo weer een aantal bladzijden op die in dit topic minder goed passen. Michael P. had namelijk een dik strafblad en hele enge uitspraken ed. Deze twee zijn echt niet goed vergelijkbaar.
  zondag 12 mei 2019 @ 21:41:02 #5
482389 Vollenhoven
Gedemoniseerde
pi_186795379
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:38 schreef Tengano het volgende:

[..]

Ook Michael P. mocht naar buiten omdat de zaken door de instanties niet goed geregeld waren. Ook dit had niets met bezuinigingen te maken. Maar misschien is het beter om het hier on topic over Thijs te hebben; een draadje over Michael P. levert zo weer een aantal bladzijden op die in dit topic minder goed passen. Michael P. had namelijk een dik strafblad en hele enge uitspraken ed. Die twee zijn niet echt vergelijkbaar.
Net zoals de schutter van de tramshooting in Utrecht. Ik wijt het toch aan alle bezuinigen op de publiekelijke sector dat het zo hard mis gaat bij sommigen.

Maar misschien is deze discussie idd beter in een ander topic. Weet niet tot hoeverre dit off-topic gaat of kan gaan. Snap uberhaupt eigenlijk niks van hoe de policy wordt gehandhaafd op FOK!
Kan de microfoon aan?
  zondag 12 mei 2019 @ 21:42:38 #6
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186795432
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:41 schreef Vollenhoven het volgende:
Maar misschien is deze discussie idd beter in een ander topic. Weet niet tot hoeverre dit off-topic gaat of kan gaan. Snap uberhaupt eigenlijk niks van hoe de policy wordt gehandhaafd op FOK!
We zijn er zelf bij en hier gaat het over Thijs.
pi_186796202
registreer om deze reclame te verbergen
Het gedeelte van de brunssumerheide ligt in de gemeente heerlen niet in brunssum, titel klopt niet.
speak only if it improves the silence.
  zondag 12 mei 2019 @ 22:09:17 #8
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186796521
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 22:01 schreef TjjWester het volgende:
Het gedeelte van de brunssumerheide ligt in de gemeente heerlen niet in brunssum, titel klopt niet.
Goed gezien, dankje. Ik heb hem gekopieerd van de vorige TT; kan er niet zoveel meer mee. Maar de meeste mensen zullen wel meer connotatie hebben met het woord Brunsum vanwege de Brunsummerheide waar het gebeurd is. En als we er Heerlen van maken denk ik dat er op menige zolderkamer wordt gedacht dat er al weer iemand is ontsnapt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 22:25:02 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 22:32:59 #9
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_186797234
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 22:09 schreef Tengano het volgende:

[..]

Goed gezien, dankje. Ik heb hem gekopieerd van de vorige TT; kan er niet zoveel meer mee. Maar de meeste mensen zullen wel meer connotatie hebben met het woord Brunsum vanwege de Brunsummerheide waar het gebeurd is. En als we er Heerlen van maken denk ik dat er op menige zolderkamer wordt gedacht dat er al weer iemand is ontsnapt.
:+
  zondag 12 mei 2019 @ 23:28:18 #10
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186798489
Als ik zo alles op een rijtje zet begin ik me steeds meer af te vragen hoe het er daar aan toe gaat op zo'n gesloten afdeling in de Mondriaan. Daar zitten, schat ik zo in, de wat meer verwarde mensen dan op andere afdelingen. Toch is het blijkbaar mogelijk dat een collega patient van Thijs daar gebruik kan maken van een mes en daar vervolgens vier mensen mee kan toetakelen inclusief zichzelf.

Je zou bijna denken dat het goed is om daar toch een wat meer sober regime te hanteren op het gebied van risicovolle attributen, hoewel ik natuurlijk snap dat je ook met een stoel flink kunt uithalen. Maar misschien moet je toch niet willen dat verwarde patienten daar gemakkelijk gebuik kunnen maken van een mes. Zeker niet als je als kliniek al meent als gevolg van de bezuinigingen, de hele situatie als er al wat minder aan de hand is, niet zo goed de baas kunt.

En het lijkt er op dat je binnen zo'n gesloten afdeling in de Mondriaan naast de beschikbaarheid van een mes ook makkelijk bij je collega patienten kunt komen. Midden in de nacht voor 6 uur 's ochtends. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij weinig op mijn gemakt zou voelen op zo'n gesloten afdeling waar je dan ook niet eens van af zou kunnen. Doet mij ook een beetje denken aan kooigevechten.

Hulde trouwens aan wie hier heeft gemodereerd ^O^

[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:39:43 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 23:30:04 #11
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_186798539
Stoelen zou ik vastschroeven aan de grond, mes ja een plastic mesje daar mocht men zijn voedsel mee snijden maar dat was het dan ook!
  zondag 12 mei 2019 @ 23:34:08 #12
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_186798643
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:30 schreef john2406 het volgende:
Stoelen zou ik vastschroeven aan de grond, mes ja een plastic mesje daar mocht men zijn voedsel mee snijden maar dat was het dan ook!
Ik kan de reactie’s hier al voorspellen:
1 niet iedere cliŽnt is gewelddadig
2 wat een onzin
3 sondevoeding

Edit:
4 wij zijn niet gek, wij zijn een vliegtuig
pi_186798874
quote:
Hij wordt verdacht dat hij op 4 mei 2019 een vrouw heeft gedood in de Scheveningse bosjes te Den Haag.
Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen (kunnen er zo snel al) liggen er tegen hem?
  zondag 12 mei 2019 @ 23:45:46 #14
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186798906
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:43 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen liggen er tegen hem?
Dat was niet zo waarschijnlijk. Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.

[ Bericht 14% gewijzigd door Tengano op 12-05-2019 23:50:53 ]
  zondag 12 mei 2019 @ 23:46:45 #15
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_186798920
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:43 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom was Thijs H al binnen 1 dag als moordverdachte in beeld, welke bewijzen (kunnen er zo snel al) liggen er tegen hem?
Misschien heeft die wel bekend?
pi_186798934
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:

Dat was niet zo waarschijnlijk. Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheid vielen die ook hun hond aan het uitlaten waren is vermoedelijk een link gelegd. Zal het hier zo uitleggen,.
In twee verschillende provincies, desondanks gelijk een link leggen en binnen 1 dag een moordverdachte met naam en toenaam.
pi_186798942
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:46 schreef john2406 het volgende:

Misschien heeft die wel bekend?
Voor zijn aanhouding al?
  zondag 12 mei 2019 @ 23:49:15 #18
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_186798951
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef Za het volgende:

[..]

Voor zijn aanhouding al?
Nee maar toen was die toch nog verdachte evt is die dat nu nog uiteraard.
pi_186798992
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:49 schreef john2406 het volgende:

Nee maar toen was die toch nog verdachte evt is die dat nu nog uiteraard.
Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
  zondag 12 mei 2019 @ 23:52:57 #20
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_186799012
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:51 schreef Za het volgende:

[..]

Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
Tja misschien werkt men in Limburg nog wel voor hun inkomen? Ik weet het niet.
  zondag 12 mei 2019 @ 23:53:12 #21
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799018
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:51 schreef Za het volgende:
Hij werd op woensdag gezocht als verdachte van 3 moorden, ik vraag me af hoe hij binnen 1 dag verdachte kon zijn (met stelligheid) van de twee moorden op dinsdag.

Uiteraard kan hij inmiddels bekend hebben.
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:45 schreef Tengano het volgende:
Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen, die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.


[ Bericht 13% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:01:24 ]
pi_186799105
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:53 schreef Tengano het volgende:

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.
Dat moeten ze toch opvragen bij de provider?
Het betreft een halve dag oid.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:03:06 #23
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799124
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:01 schreef Za het volgende:

[..]

Dat moeten ze toch opvragen bij de provider?
Het betreft een halve dag oid.
Dinsdag zijn de moorden gepleegd en woensdagochtend werd het signalement verspreid met camerabeelden van de Mondriaan.
Voor zo'n dingetje wordt er echt niet gezegd, Oh daar kijken we morgen wel even naar :+

Het punt was natuurlijk dat hij er zaterdag 1 had en dinsdag zat hij al op 2 per dag....
Dus hoe had de donderdag er in Limburg uitgezien :X

[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:13:35 ]
pi_186799192
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:03 schreef Tengano het volgende:

Dinsdag zijn de moorden gepleegd en woensdagochtend werd het signalement verspreid met fotos' van de Mondriaan.
Voor zo'n dingetje wordt er echt niet gezegd, oh daar kijken we morgen wel even naar :+
Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
  maandag 13 mei 2019 @ 00:08:13 #25
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799202
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:07 schreef Za het volgende:

[..]

Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
Heb ik hierboven toch 2x uitgelegd -O-
  maandag 13 mei 2019 @ 00:09:19 #26
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_186799220
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:07 schreef Za het volgende:

[..]

Hoe komen ze aan de gegevens van Thijs H?
Even snel enzo, maar hoe?
Als ze slim zijn houden ze die slag onder de armen.
pi_186799255
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:08 schreef Tengano het volgende:

Heb ik hierboven toch 2x uitgelegd -O-
Welke procedure?
  maandag 13 mei 2019 @ 00:16:20 #28
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799325
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:12 schreef Za het volgende:

[..]

Welke procedure?
Nog 1 keer dan ;(

quote:
Na de twee slachtoffers die op de Brunsummerheide vielen, die ook hun hond aan het uitlaten waren, is vermoedelijk een link gelegd.

Ergens is bij iemand wss dus een lampje gaan branden en hebben ze met een onderzoekje kunnen kijken welke IMEI nummers er ten tijde van beide delicten gevonden werden in het gebeid van de Scheveningse bosjes en de Brunsummerheide.

Dat konden er natuurlijk maar heel weinig zijn op iemand als Thijs na die zich in beide gebieden regelmatig ophield. Dus IMEI nummer gevonden, telefoonnummer gevonden, gecontracteerde gevonden en een naam en adres en bingo! Als Thijs vervolgens nog zijn telefoon bij zich heeft en aan laat staan kun je hem daarnaast ook prima vinden.
quote:
Elke mobiele telefoon heeft een uniek!!!!! (UNIEK!!!) serienummer, het "IMEI nummer", waarmee het toestel is te identificeren. Een IMEI nummer staat voor International Mobile Equipment Identity nummer. Dit is meestal een vijftien nummerig getal wat de "identiteit" van jouw mobiel voorstelt.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:24:31 #29
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799433
quote:
'Verbazingwekkend, onrealistisch. Er moet iets gebeurd zijn met hem waardoor hij dit heeft gedaan. Een psychose misschien?' Een oud-werkgever van Thijs, reageert verbijsterd op het nieuws. 'Thijs is zeker geen seriemoordenaar.'

'Hij was ongelooflijk goed en een van de besten', schetst zijn oude baas, die anoniem wil blijven. 'Hij heeft een jaar bij ons gewerkt.' Thijs werkte parttime als data-analist bij het bedrijf. 'Thijs was zeer gedreven, lief, sociaal en stil. Hij werkte heel hard, was zeker niet op zichzelf en kwam ook op de barbecues en feestjes die we organiseerden.'

Het werk combineerde Thijs met studies in Leiden en Delft. 'In oktober vorig jaar heb ik hem gebeld of hij weer voor me wilde werken', vertelt de voormalige werkgever. 'Hij zei dat hij dat niet wilde, omdat hij cum laude wilde afstuderen.'

Ongeluk
Verder kwam Thijs vaak in Limburg om bij zijn ouders op bezoek te gaan, zegt de man. 'Ook vertelde hij dat hij een ernstig auto-ongeluk zou hebben gehad in de zomer van 2018.' Volgens zijn oude baas vertelde Thijs dat hij daarbij zelf gewond raakte en dat er ook andere slachtoffers waren gevallen.


[ Bericht 2% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:34:30 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 00:28:39 #30
478286 Stray_cat
Eat my shorts
pi_186799505
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:24 schreef Tengano het volgende:

[..]

Triest dat juist deze man waarschijnlijk de dader is en compleet verkeerd ingeschat is, zowel voor hem en de slachtoffers.
The road to hell is under construction, thank you for your patience.
  maandag 13 mei 2019 @ 00:38:41 #31
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799655
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:34 schreef Za het volgende:

[..]

Wat voor onderzoekje?
Twee databestanden vergelijken van bewaarde telefoongegevens in zowel
Bestand 1: Telefoontoestellen zichtbaar in Zuid Limburg, lokatie Brunsummerheide datum 7 mei
en
Bestand 2: Telefoontoestellen zichtbaar in lokatie de Scheveningse Bosjes datum 4 mei

Dus welke telefoontoestellen waren voor de zendmasten in die beide omgevingen zichtbaar en dus aanwezig in dat gebied ten tijde dat deze delicten plaats vonden.

Dus mocht jij toevallig ook in diezelfde timeframes in Scheveningen en Zuid Limburg zijn geweest dan was ook jouw nummer naar boven gekomen en die kans is dus minimaal. Behalve voor Thijs die de ene keer in Den Haag was en even daarna weer in Zuid Limburg.

[ Bericht 8% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 00:44:47 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 00:58:06 #32
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_186799914
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:54 schreef Za het volgende:

[..]

Kruisverhoor?
Ik probeer te begrijpen hoe Tengano denkt dat middels welk onderzoekje de verdachte er binnen luttele uren uit kwam rollen.
Nee, jij doet hier hetzelfde als toen bij Jos B...
  maandag 13 mei 2019 @ 01:02:15 #33
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186799951
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:54 schreef Za het volgende:

[..]

Kruisverhoor?
Ik probeer te begrijpen hoe Tengano denkt dat middels welk onderzoekje de verdachte er binnen luttele uren uit kwam rollen.
Grote kans trouwens dat alleen zijn IMEI nummer uit die vergelijking naar boven kwam en dit ga ik niet verder uitleggen of toelichten.
pi_186799965
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:58 schreef ootjekatootje het volgende:

Nee, jij doet hier hetzelfde als toen bij Jos B...
Bij Jos B. verbaasde ik me over de schending van de privacy, hier is dat ook aan de orde zij het in mildere mate, en ik ben er danook niet over begonnen.

Wat ik hetzelfde doe is mij een raadsel, en waarom jij je iets dat ik niet doe aantrekt ook.
  maandag 13 mei 2019 @ 01:16:24 #35
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_186800175
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:03 schreef Za het volgende:

[..]

Bij Jos B. verbaasde ik me over de schending van de privacy, hier is dat ook aan de orde zij het in mildere mate, en ik ben er danook niet over begonnen.

Wat ik hetzelfde doe is mij een raadsel, en waarom jij je iets dat ik niet doe aantrekt ook.
Je hebt je een tijdje druk gemaakt om Kris en Lisanne, in BNW zijn we/ze bezig met de telefoongegevens een kritische blik is daar zeer gewenst.

Niemand weet hier hoe of waarom Thijs H is opgepakt en het is allemaal speculeren.
Meer dan ik denk of ik vind of ik vermoed is het niet.
pi_186800290
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:16 schreef ootjekatootje het volgende:

Niemand weet hier hoe of waarom Thijs H is opgepakt en het is allemaal speculeren.
Meer dan ik denk of ik vind of ik vermoed is het niet.
Maar mensen hebben er wel een mening over waarover gesproken kan worden.

Om Thijs H. als verdachte van 3 moorden te bestempelen, daags na de dubbele moord moet je iets in handen hebben, indien iemand daar een theorie over heeft ben ik daar benieuwd naar. Ook de procedures die erbij horen vind ik interessant, meer is het niet.

Ik sluit niet uit dat beveiligingscamera's op beide dagen Thijs H hebben vastgelegd.
  maandag 13 mei 2019 @ 01:54:03 #37
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186800489
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:27 schreef Za het volgende:

[..]

Maar mensen hebben er wel een mening over waarover gesproken kan worden.

Om Thijs H. als verdachte van 3 moorden te bestempelen, daags na de dubbele moord moet je iets in handen hebben, indien iemand daar een theorie over heeft ben ik daar benieuwd naar. Ook de procedures die erbij horen vind ik interessant, meer is het niet.

Ik sluit niet uit dat beveiligingscamera's op beide dagen Thijs H hebben vastgelegd.
Bedoel je nou beveiligingscamera's in de Scheveningse bosjes en op de Brunsummerheide?
  maandag 13 mei 2019 @ 02:53:52 #38
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186800663
Identificatie en aanhouding op basis van DNA dat is gevonden bij het eerste delict in de Scheveningse bosjes is zo goed als uitgesloten; Thijs had namelijk met grote waarschijnlijkheid nog geen strafblad waardoor hij ook nooit DNA noch vingerafdrukken heeft hoeven afgeven. Een match met de database van alle bekende DNA profielen kan daarom geen match hebben opgeleverd omdat Thijs daar dus niet in zal zitten.

[ Bericht 3% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 03:03:33 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 10:14:04 #39
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186802895
Advocaat van Thijs beklaagt zich over loslippige justitie

quote:
Volgens Serge Weening zit zijn cliŽnt in beperkingen waardoor hij geen enkel contact mag hebben met de buitenwereld. Ook Weening als zijn advocaat mag geen mededelingen doen.

Maar justitie zwijgt niet. Zij maakte afgelopen dagen bekend dat Thijs cliŽnt was van een ggz-instelling. Weening stelt zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan, het ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat justitie voor de camera wťl mededelingen doet. “En dan ook nog zo ongenuanceerd. Zo ontstaat een voedingsbodem voor speculaties, zoals wel is gebleken”, aldus Weening.

Ontsnapt
Volgens dagblad De Limburger wist Thijs woensdagochtend van een gesloten afdeling van instelling Mondriaan in Maastricht te ontsnappen. Hij profiteerde van de chaos door een steekincident eerder die ochtend. Hij had zich de avond daarvoor (nadat de lichamen op de heide waren aangetroffen) zelf gemeld bij de instelling en werd opgenomen op de gesloten afdeling.

Volgens de krant zat Thijs de nacht van dinsdag op woensdag op dezelfde gesloten afdeling toen een 51-jarige psychiatrische patiŽnt die woensdagochtend vijf mensen verwondde. De consternatie was groot bij de Mondriaan na het steekincident, dat iets voor zes uur woensdagochtend plaatsvond: (Let op: ) twee medewerkers, een cliŽnt en de verdachte ???
moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (Is waarschijnlijk ruis cq onhandig geformuleerd ) Daarna bleek Thijs te zijn verdwenen.

Onduidelijk is nog of Thijs bij Mondriaan iets heeft verteld over zijn betrokkenheid bij de drie moorden. (Zo goed als uitgesloten natuurlijk/dat zou wel helemaal de limit zijn) Voor opname in de gesloten afdeling is een bevel nodig van de burgemeester. (Echt? Niet volgens een aantal ervaringsdeskundigen hier) Of dat bevel is gegeven, wilden justitie en de gemeente niet zeggen.

De Haagse politie heeft dit weekend meerdere nieuwe tips gekregen na zogenaamd passantenonderzoek in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.
https://www.trouw.nl/same(...)e-justitie~ae7f1469/

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 10:37:31 ]
  maandag 13 mei 2019 @ 10:44:06 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_186803265
"De verdachte" kan ook gewoon slaan op degene die die 5 mensen verwond heeft bij die steekpartij in de instelling.
Die kunnen ze met hetzelfde principe zonder veroordeling ook geen dader noemen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_186803295
Het is knap politiewerk dat ze hem zo snel hebben weten te lokaliseren. Waarschijnlijk ontkent ie nu, denkende dat hij het intelligentst is van allemaal.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:47:11 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803303
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:44 schreef Leandra het volgende:
"De verdachte" kan ook gewoon slaan op degene die die 5 mensen verwond heeft bij die steekpartij in de instelling.
Die kunnen ze met hetzelfde principe zonder veroordeling ook geen dader noemen.
Een van die verwonde mensen was toch de 51-jarige zelf?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:47:30 #43
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186803309
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Een van die verwonde mensen was toch de 51-jarige zelf?
ja
  maandag 13 mei 2019 @ 10:48:29 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803331
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:47 schreef Tengano het volgende:

[..]

ja
Dus vanwaar jouw verwarring bij die tekst?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:51:00 #45
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186803376
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:48 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dus vanwaar jouw verwarring bij die tekst?
Dat hier gesproken wordt over twee verdachten. Thijs als verdachte van de drie moorden en de 51 jarige patient die vier mensen stak.

Om dan te zeggen dat 'de verdachte' naar het ziekenhuis werd vervoerd is een beetje onhandig en onduidelijk en kan dus ruis veroorzaken. Dat kan dus bij sommige mensen de indruk wekken dat verdachte Thijs naar het ziekenhuis werd vervoerd. Niet slim om het zo te formuleren dus.
  maandag 13 mei 2019 @ 10:51:55 #46
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_186803390
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 10:51 schreef Tengano het volgende:

[..]

Dat hier gesproken wordt over twee verdachten. Thijs als verdachte van de drie moorden en de 51 jarige patient die vier mensen stak.

Om dan te zeggen dat 'de verdachte' naar het ziekenhuis werd vervoerd is een beetje onhandig en onduidelijk en kan dus ruis veroorzaken. Dat kan dus bij sommige mensen de indruk wekken dat verdachte Thijs naar het ziekenhuis werd vervoerd. Niet slim om het zo te formuleren dus.
Dat kan Thijs toch niet zijn, die ontsnapte.
The love you take is equal to the love you make.
pi_186804132
Misschien legde de politie aanvankelijk een link met de steekpartij bij GGZ. Vervolgens zien ze op de camerabeelden Thijs lopen en zo gaat het balletje rollen.
pi_186805411
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 01:54 schreef Tengano het volgende:

Bedoel je nou beveiligingscamera's in de Scheveningse bosjes en op de Brunsummerheide?
Zowel bij het verlaten van de GGZ kliniek als bij het verlaten van het park de zondag ervoor.
  maandag 13 mei 2019 @ 20:19:21 #49
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186814670
Thijs verschijnt aanstaande woensdag 15-5 voor de rechter commisaris.

Men werkt met momenteel 50 man aan de zaak, verdeeld over een team in Zuid-Limburg en een team in Den Haag. Uiteraard wordt er met elkaar samengewerkt.

[ Bericht 25% gewijzigd door Tengano op 13-05-2019 20:25:22 ]
pi_186819272
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 00:38 schreef Tengano het volgende:

[..]

Twee databestanden vergelijken van bewaarde telefoongegevens in zowel
Bestand 1: Telefoontoestellen zichtbaar in Zuid Limburg, lokatie Brunsummerheide datum 7 mei
en
Bestand 2: Telefoontoestellen zichtbaar in lokatie de Scheveningse Bosjes datum 4 mei

Dus welke telefoontoestellen waren voor de zendmasten in die beide omgevingen zichtbaar en dus aanwezig in dat gebied ten tijde dat deze delicten plaats vonden.

Dus mocht jij toevallig ook in diezelfde timeframes in Scheveningen en Zuid Limburg zijn geweest dan was ook jouw nummer naar boven gekomen en die kans is dus minimaal. Behalve voor Thijs die de ene keer in Den Haag was en even daarna weer in Zuid Limburg.
Daarvoor moet je
a) een link leggen tussen de moorden in Den Haag en Heerlen
b) naar de rechter om toestemming te vragen om de gegevens op te vragen
c) de rechter ervan overtuigen dat je zeker weet dat de moorden met elkaar te maken hebben, dat dit de enige manier is om het op korte termijn op te lossen en dat dit voldoende opweegt tegen het opvragen van de locatie van honderdduizenden onschuldige personen die toevallig in de buurt van ťťn van de zendmasten waren.
d) naar 4 netwerkproviders met de brief van de rechter;
e) de 4 netwerkproviders alle gegevens laten aanleveren
f) deze vergelijken.
g) hopen dat er maar ťťn telefoon uit rolt.

No way dat dit binnen een paar uur kan. Een week misschien, als je hard je best doet.

En dan moet je ook nog eens dusdanig zeker zijn dat de ene telefoon ook daadwerkelijk van de moordenaar is. Zou een behoorlijke blamage zijn als een onschuldig iemand met naam en foto in de krant komt.

Ik vermoed eerder dat zijn ontsnapping uit de instelling bij de politie is gemeld en daar een lichtje ging branden bij de combinatie van geweldadige neigingen, woonplaats in Den Haag en ouders in Zuid-Limburg.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')