abonnement Unibet Coolblue
pi_186328408
Flav :*. Wat ik net al postte hoop ik gewoon voor je, dat je die afspraak dinsdag gewoon niet nodig hebt ;).
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 11:37 schreef Flav het volgende:
Afgelopen donderdag is het vruchtwater nog gecontroleerd en het zat nog net boven het minimum.
En als ik dit zo lees, kom ik een stukje tegen wat mij zo af en toe ergernis geeft omtrent zorg krijgen :@. Ik hoop dat ik mijn gevoel nu even goed verwoord, maar bij mij is er nu onderstaande gaande:

- controle bij verloskundige, mijn onderdruk blijkt iets hoger dan de vorige keren. Dus ze meet nog een keer en geeft aan dat het net binnen de marge is, maar dat ze ook geen goede beginwaarde hebben omdat het in het ziekenhuis nooit gemeten is en ik vrij laat pas naar 1e lijn mocht.
* Direct gevolg bij mij: dat ik wat vocht vast begin te houden nu, waardoor ik weer 'bang' begin te worden voor allerhande complicaties etc.

- bmi protocol wegens gewicht: OGTT, groeiecho's.
* Direct gevolg bij mij: wat nou als ik zwangerschapsdiabetes heb? Zullen de groeiecho's wel goed zijn?
* Groeiecho 1 gehad en metingen zijn vergeleken met die van de 20weken echo. Kind volgt p50 lijn, saai gemiddeld=goed. Tijdens groeiecho maakt echoscopiste een onhandige opmerking; 'ja je hebt wel ruim vruchtwater hoor, het zit net binnen de marge'. Ik herinner mij wat er bij de verloskundige is gebeurd en ik trek mijn assertiviteits-modus maar aan: dus ik vraag wat ze daarmee bedoeld te zeggen. Nou, dat het eigenlijk niks zorgwekkends is. Het enige wat ik toen even kon denken was ARGH :( houd je mond dan gewoon dicht .

Ik merk in dit soort situaties dat er onbedoeld/onbewust dingen tegen mij gezegd worden die er indirect voor zorgen dat er een stukje zorgeloosheid weggenomen wordt, terwijl ik juist een hele fijne zwangerschap heb zonder kwaaltjes behalve gewoon, de dingen die horen bij zwanger zijn. Praat erover met je verloskundige of gynaecoloog, durf door te vragen. Of gewoon alleen al, wat bedoel je hiermee te zeggen? Is het goed of niet? En zo niet, wat zijn de opties? Dat geeft voor jou ook vast een stuk meer duidelijkheid en rust :*.

Och en dames met partners die nogal onhandige dingen doen momenteel :*. Ik heb het met jullie te doen en zou het liefst MeneerEend even bij jullie heren langssturen voor een spoedcursus 'hoe behandel je je zwangere vrouw'. Ok, die van mij heeft ook wel eens een zetje in de juiste richting nodig, maar hij weet inmiddels prima in te schatten hoe ik mij momenteel voel en wat er voor kan zorgen dat ik mij beter ga voelen als het even wat minder lekker gaat.

Gisteravond lagen we op bed en ik had gewoon een hele droge, jeukende huid op mijn buik. Normaal zou ik hem zelf insmeren, maar gisteravond dacht ik: heuj, dit is een klusje voor MeneerEend. En terwijl hij bezig was begon baby lekker actief te bewegen tegen zijn handen aan, zo'n iets te romantisch hormonaal geluksjankmoment is het geworden. Het voelde gewoon echt als wij, met zijn 3en O+.
pi_186328544
Geslachtsbepaling gehad!
We krijgen een meisjeeeee! 🎀
Arme Lex
pi_186328568
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 16:01 schreef Kleurdoos het volgende:
Geslachtsbepaling gehad!
We krijgen een meisjeeeee! 🎀
Arme Lex
Meidenhuis <3
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_186328608
@douche-eendje
Ik begrijp je helemaal. Want wat nou als ze dat niet hadden gezegd? Dan hadden we nu nog een gewone zorgeloze zwangerschap en draag ik gewoon een lui kind die het prima naar z’n zin heeft en jij een baby die lekker in een villa zwemt.
En wie weet had ik bij V ook wel weinig vruchtwater, daar had ik de laatste echo met 33 weken voor de ligging en is het vruchtwater niet gemeten.

Gelukkig is vriendlief degene die nog oplettend genoeg is en tijdens de controles doorvraagt. :)

We gaan gewoon van het weer genieten en proberen de zorgen opzij te zetten :*
pi_186329226
@Flav, ik ben dan ook nu echt gestopt met mij daarvan wat aantrekken. Ik ga er nu gewoon van uit dat als zorgverleners zich zorgen ergens om maken, dat er dan gelijk een duidelijk plan van aanpak gemaakt gaat worden en niet dat je pas over 3 weken weer een keer voor controle hoeft te komen :P. Geeft mijn hoofd veel meer rust :Y

@Kleurdoos, nog een dame! En niks arme Lex als hij straks een jaar of 16 is en achter de meiden aan wilt gaan, die komen gewoon bij hem thuis als vriendinnetje van een van zijn zusjes :+ _O-
pi_186329951
D-E, ik snap je helemaal. Ik ben erg blij met mijn verloskundige daarom. Ze is heel relaxt onder alles en trekt niet aan de paniekbel voor er echt iets moet worden gecheckt. Zoals na 4 weken geen fundusgroei bij mij een groeiecho ingepland. Geen moment heeft ze er voor die tijd iets over gezegd. Suikertest vroeg ze of ik hem wilde of niet, incl. haar mening dat als je suiker hebt er toch weinig aan gedaan kan worden en ze zelf geen redenen bij me zag om hem af te nemen. Dat maakt mij zoveel relaxter.

Ik heb nu wel even een klein dingetje waar ik me een tikkeltje zorgen om maak. Sinds 2 uur zijn mijn voeten van normaal naar maatje olifant gegaan. Ik heb de hele zwangerschap hier nog geen last van gehad. Mijn bloeddruk is constant laag geweest. Reden om de VK te bellen?

Kleurdoos wat leuk nog een meid! :D
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zaterdag 20 april 2019 @ 17:40:14 #282
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186330014
Rebub, misschien door de warmte, maar ik zou toch even bellen als het zo plotseling ging.

Of heb je iemand met een bloeddrukmeter in de buurt?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186330201
Ja toch meteen maar even gebeld. Ik heb geen enkel ander symptoom van hoge bloeddruk, dus waarschijnlijk warm weer. Voeten omhoog, koelen, vannacht matras wat ophogen aan voeteneind is het advies.

Vanavond heeft mijn eigen verloskundige dienst, god ik hoop echt dat de baby komt. Anders moet ik weer een paar dagen wachten tot zij dienst heeft.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_186330248
@Rebubbled hier ook vochtpootjes.
Liep toch al alleen op slippers omdat lekker makkelijk :P
  zaterdag 20 april 2019 @ 17:54:56 #285
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186330294
Een meisje voor KD! Wat kunnen ze dat tegenwoordig al snel zien zeg!

Pinq :*

Sisu :*

Iedereen die het nodig heeft :*

Hier ook nog een 'nieuwe' (young timer) auto nodig. We hebben nu wat modellen die in aanmerking komen, maar we moeten toch zelf een knoop doorhakken. Daar zijn we allebei niet zo goed in volgens mij, dus het wordt ook vast zo'n op het laatste moment dingetje. Ach ja, en anders gaan we maar nergens heen met z'n vijven inderdaad. ;) :P

Wel een nieuwe ouwe vaatwasser gescoord net ^O^ Dat hadden we wel vlug voor elkaar. ;)

Rebubbled, als je je zorgen maakt, even bellen. Ik heb het zelf ook in deze zwangerschap al een paar keer gehad, opeens van die dikke voeten en/of handen. Maar verder geen rare dingen en het is de volgende ochtend na het slapen ook wel weer verdwenen. :*

Over protocollen en richtlijnen, ik ben echt zo blij met mijn vroedvrouw(en). Als ik vraag, dan willen ze best dingen uitleggen over dat soort dingen, maar vanuit zichzelf beginnen ze er eigenlijk nooit zomaar over. Ze bekijken echt het unieke, individuele geval en ze laten echt alle beslissingen aan mij over. Dus ze vragen als eerst altijd wat ze voor mij kunnen doen, pas als ik dan vraag naar wat ze routine matig vaak doen, dan vertellen ze daarover en als ik dan vraag of ze inschatten of dat in mijn geval nodig is, dan leggen ze daar nog iets over uit of ze zeggen dat dat geheel afhankelijk is van hoe ik mij erover voel, dat het voor hun geen verschil maakt. Ik vind het zelf erg prettig, omdat ik zelf best wel al van redelijk wat dingen op de hoogte ben en/of weet wat ik zelf graag wil. En als ik aangeef dat ik meer sturing van ze wil, dan geven ze dat ook en/of ze vragen waarom en dan gaan we dieper in op achterliggende onzekerheden of zo. Of het helpt mij om na te denken of het inderdaad werkelijk van belang is.

Zo was ik eens bij een bevalling waar m'n vroedvrouw ook bij was, en die vrouw vroeg tijdens de bevalling of ze haar ontsluiting wilde checken. De vroedvrouw vroeg toen ook waarom ze dat wilde? Want het zou niets veranderen aan hoe haar bevalling verliep en op welk punt in de bevalling ze was. Het zou haar wellicht juist alleen maar meer onzeker maken, zeker als ze dit nu vroeg vanuit onzekerheid. Ze zei ook dat het belangrijker was om te luisteren naar haar lichaam, en te volgen wat ze daar voelde, in plaats van zo'n meting. En ze vertelde ook nog dat ze op andere indicaties, zoals de geluiden die ze maakte, de mate van concentratie en de ademhaling, zeker wist dat de bevalling prima verliep. Toen dacht de barende vrouw erover na en besloot ze om het inderdaad niet te laten controleren, maar te luisteren naar wat ze in haar lichaam voelde. Binnen een half uur kreeg ze persdrang en vlak daarna kwam d'r baby'tje.
pi_186331939
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:52 schreef Flav het volgende:
@:Rebubbled hier ook vochtpootjes.
Liep toch al alleen op slippers omdat lekker makkelijk :P
We gaan nu naar een feestje van vrienden en ik probeerde mijn flipflops aan te krijgen, maar dat was een no go. 😂 Nu enorm oude sneakers op standje olifantenpootje gemaakt en dat gaat net. Ze zien er echter wel heel pauper aan. Dat samen met de zwangerschapsleggings, mijn haar in een staart en een legerjasje, schreeuwt ik ben 40 weken en dont give a fuck anymore. :')
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_186333103
KD met haar mooi echo! *O*


Vochtvoetjes... lekker in een koudwater voetenbankje en daarna omhoog met die benen :*

Sowieso is af en toe je voeten lekker met koud water sprayen zo fijn.

Ik merk dat ik echt moeite met zo'n heb. Genieten in de tuin is het zeker, maar zodra ik half in de zon ga zitten voel ik mij niet fijn. Ik bestel mij dan maar weer tegen het huis in de schaduw met een puzzelboek en drinken met ijsklontjes.

Morgen maar een badje wegzetten waar ik zo nu en dan ook in kan afkoelen :P kan ik gelijk de tip volgen van mijn verloskundige om te checken hoe breed een verlosbad voor mij moet zijn.
Schudden voor gebruik
pi_186333144
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 19:28 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

We gaan nu naar een feestje van vrienden en ik probeerde mijn flipflops aan te krijgen, maar dat was een no go. 😂 Nu enorm oude sneakers op standje olifantenpootje gemaakt en dat gaat net. Ze zien er echter wel heel pauper aan. Dat samen met de zwangerschapsleggings, mijn haar in een staart en een legerjasje, schreeuwt ik ben 40 weken en dont give a fuck anymore. :')
Ga je ze ook een live suprise eerste range show geven? :P veel dansen kan ook de boel opwekken ;)

Dat zijn de betere feestjes!
Schudden voor gebruik
pi_186334168
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:13 schreef Mariposas het volgende:
Goede vrijdag en volle maan baby: check!

Vanochtend iets voor 5 uur geboren in bad. Wow, wat een ervaring! Ik kreeg vlot persweeën die al het werk deden. Met een paar persweeën is hij onder water geboren. En zonder schouderdystocie, mede door mijn geweldige verloskundige die gewoon op de volgende persweeën wachtte nadat het hoofdje geboren was. O+
Wat fijn! 19 april baby’s zijn zooooo leuk! O+ Alle geluk gewenst!
pi_186336833
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 april 2019 17:36 schreef Rebubbled het volgende:
D-E, ik snap je helemaal. Ik ben erg blij met mijn verloskundige daarom. Ze is heel relaxt onder alles en trekt niet aan de paniekbel voor er echt iets moet worden gecheckt. Zoals na 4 weken geen fundusgroei bij mij een groeiecho ingepland. Geen moment heeft ze er voor die tijd iets over gezegd. Suikertest vroeg ze of ik hem wilde of niet, incl. haar mening dat als je suiker hebt er toch weinig aan gedaan kan worden en ze zelf geen redenen bij me zag om hem af te nemen. Dat maakt mij zoveel relaxter.
Ik zit in een praktijk waar 3 verloskundige en 2 waarnemers zitten, maar merk dat ik de meeste klik tot nu toe heb met 1 van de verloskundige en die had ik de laatste keer dus niet :'). Komende donderdag bij de waarnemer.
Het liefst was ik naar de praktijk van mijn tante gegaan, maar zij mag/kan helaas niet meer werken -O-.

Ow en pinq, dankjewel voor mijn cinnamonrolls craving. Het bakken liep wel iets uit de hand hier :X
Slechte kwaliteit foto want avond met prutlicht, maar ach.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Chocoladebroodje, kaneelbroodjes en kaasbroodjes O+. Verveling doet rare dingen met mij.
  zaterdag 20 april 2019 @ 23:13:04 #291
149959 SQ
snelle trees
pi_186337099
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:13 schreef Mariposas het volgende:
Goede vrijdag en volle maan baby: check!

Vanochtend iets voor 5 uur geboren in bad. Wow, wat een ervaring! Ik kreeg vlot persweeën die al het werk deden. Met een paar persweeën is hij onder water geboren. En zonder schouderdystocie, mede door mijn geweldige verloskundige die gewoon op de volgende persweeën wachtte nadat het hoofdje geboren was. O+
Yay! van harte gefeliciteerd!
Klinkt als een hele fijne bevalling, ik ben blij dat je het ook zo hebt mogen meemaken O+
disclaimer
pi_186337629
Recepten graag!
Schudden voor gebruik
pi_186337645
Ik zat heel de dag aan kaneelbroodjes te denken :@ door een post hier...
Schudden voor gebruik
pi_186337799
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 23:34 schreef Stippelrientje het volgende:
Recepten graag!
https://rutgerbakt.nl/bro(...)e-hazelnoten-recept/
Die voor de kaneelbroodjes :P Alleen heb ik ze gewoon los gebakken en glazuur moet nog.
Chocoladebroodjes:
https://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/chocoladebroodjes/

En kaasbroodjes kan ik online niet vinden, die staan in het boek van Levine.
  zaterdag 20 april 2019 @ 23:47:17 #295
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186337891
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186338438
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 20:20 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Ga je ze ook een live suprise eerste range show geven? :P veel dansen kan ook de boel opwekken ;)

Dat zijn de betere feestjes!
Hahaha nee heb de hele avond in een kringetje met een andere zwangere en alle klapperende eierstokvriendinnetjes van de vrienden van boyfriend gezeten.

Omg D-E dat ziet er echt mega goed uit!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  zondag 21 april 2019 @ 08:14:11 #297
56471 pinquit
oh my lama!
pi_186341650
Paasbabys, kommaardoooorrrr! *O*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_186341982
Ik heb me erbij neergelegd dat ik de rest van mijn leven zwanger ben van deze baby. Het is oké. :P Hier nog steeds geen voorwerk te bekennen.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_186342893
Hier ook #foreverpregnant.
Vannacht kneep ik hem wel even toen ik nare pijnlijke harde buiken had.
Vriendlief was op nachtdienst en dreumes lag lepeltje lepeltje met 39 koorts bij mij in bed.
Was echt geweldige timing geweest van deze trollbaby maar hij zit er nog :P
  zondag 21 april 2019 @ 10:52:35 #300
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_186343115
@Kleurdoos wat fijn dat je echo goed was *O*

@Flav @Rebubbled dat wachten lijkt me echt lastig. Aan de andere kant zijn dit wel echt mooie dagen voor een baby om geboren te worden O+
En als ik iets geleerd heb in dit topic is dat het ineens toch ontzettend snel kan gaan :X

Ik ben vandaag 37 weken :o en droomde vannacht dat m'n vliezen braken :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')