Samzz | zaterdag 13 april 2019 @ 15:14 |
FOK! heeft sterrenchef Syrco Bakker bereid gevonden jullie vragen op het gebied van o.a. koken, Michelinsterren en het runnen van een sterrenrestaurant te beantwoorden! Voor de persoon die Syrco Bakker niet kent, Syrco, opgeleid door Sergio Herman, is sinds 2010 chefkok van Pure C in Cadzand, in eigendom van diezelfde Sergio. In december 2018 verdiende het restaurant, onder leiding van Syrco, haar 2e Michelinster. In dit topic kun je je vragen aan Syrco kwijt, welke wij vervolgens in een persoonlijk interview aan Syrco overleggen. Barst los ! | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 15:19 |
Hoe maakt u een goede hamburger? [ Bericht 47% gewijzigd door Samzz op 14-04-2019 19:15:08 ] | |
heywoodu | zaterdag 13 april 2019 @ 15:26 |
Levert een extra Michelinster ook een hoger salaris op? Gooit u, naast al het 'ingewikkelde' eten en allerlei dingetjes met dure namen, ook wel eens gewoon een lekker simpel stuk vlees in de pan? | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 15:28 |
Patat of friet? | |
Frozen-assassin | zaterdag 13 april 2019 @ 15:35 |
Welk stuk varkensvlees moet ik kopen om authentieke gyros te maken? Hoeveel uur maakt gemiddeld personeel per dag/week? Welk gerecht eet u het liefst thuis? Scheld je net zo veel als Gordon Ramsay? [ Bericht 29% gewijzigd door Frozen-assassin op 13-04-2019 15:42:56 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 15:38 |
Welke rode wijn is het meest geschikt bij een goede steak? | |
TLC | zaterdag 13 april 2019 @ 15:42 |
Welke nationale of internationale chefkok is uw grote voorbeeld ? | |
Qunix | zaterdag 13 april 2019 @ 15:56 |
Ik heb een keramische koekenpan maar ondanks ik veel olie gebruik, plakt alles binnen enkele seconden vast. Eieren, vleesch, etc... Het maakt niet uit als ik iets vrijwel direct in de pan doe, of als ik eerst de pan heel heet laat worden. Ik gebruik normale afwaszeep (klein drupje aan het begin) en deze pan komt vrijwel als laatste aan de beurt. Pan is een half jaar oud. Wat kan ik doen om het niet te laten plakken? Ander afwasmiddel gebruiken, of boter gebruiken ipv olie? En kan een sterrenchef ook goed bbq-en? Wagyuu of Angus? | |
ijs_beer | zaterdag 13 april 2019 @ 16:08 |
Heb je de ambitie om ooit echt je eigen restaurant te beginnen? (Als in je eigen eigendom ) | |
marcb1974 | zaterdag 13 april 2019 @ 16:18 |
Wat maakt het het waard om voor de Michelinsterren te gaan? Zeker als je meer chefs ziet die die druk niet meer willen en meer voor de eenvoud gaan. | |
Roces18 | zaterdag 13 april 2019 @ 16:32 |
Waar draag je de michelinster op je kleding? Heeft michelinster ook te maken met dat bandenmerk? Heb je ook autobanden van michelin of krijg je daar korting op? | |
KapiteinIglo | zaterdag 13 april 2019 @ 17:14 |
Wie is je grote voorbeeld? | |
Beathoven | zaterdag 13 april 2019 @ 17:16 |
Wat is het beste gerecht uit de historie van de Nederlandse keuken en hoe maakt u deze klaar? | |
SiGNe | zaterdag 13 april 2019 @ 17:54 |
Het valt mij op dat veel (top)koks veel tatoeages hebben op hun armen. Is dat om brandwondjes te maskeren? of is dat gewoon toeval? [ Bericht 40% gewijzigd door SiGNe op 13-04-2019 21:22:19 ] | |
timmmmm | zaterdag 13 april 2019 @ 18:00 |
Hoe ziet jouw dag eruit? Hoeveel procent van de tijd ben je daadwerkelijk bezig met koken, draai je elk service mee of ben je ook veel bezig met plannen en organiseren? | |
Plompzakker | zaterdag 13 april 2019 @ 18:01 |
Mag men in jouw restaurant binnen sigaren roken? | |
timmmmm | zaterdag 13 april 2019 @ 18:03 |
En dna eerlijk antwoord geven hè, wordt er na sluitingstijd door het personeel eentje opgestoken of hou je het binnen 100% rookvrij? | |
Lunatiek | zaterdag 13 april 2019 @ 18:33 |
Zijn er gerechten die je graag klaarmaakt, maar die eigenlijk niet goed passen bij een sterrenrestaurant? Of zet je die in een nieuw jasje op de kaart of zo? | |
trein2000 | zaterdag 13 april 2019 @ 18:42 |
Wie kookt er thuis? | |
Poefbank | zaterdag 13 april 2019 @ 18:52 |
Keramische pan wegflikkeren en een Carbon Steel pan kopen. | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 19:00 |
Als je uit eten gaat, naar welk restaurant ga je dan? | |
borisz | zaterdag 13 april 2019 @ 19:03 |
Wat is volgens jou het geheim van een goede ragú? | |
Poefbank | zaterdag 13 april 2019 @ 19:04 |
Is het doel om puur voor een ster te koken? Wat vind je ervan dat Michelin zoveel macht heeft en controleurs langs sturen die niet dezelfde kennis als jouw in huis hebben, maar wel mogen oordelen over het eten? | |
BasEnAad | zaterdag 13 april 2019 @ 19:07 |
Gebruik je veel olijfolie? Ik heb een beetje het idee dat olijfolie veel te vaak in keukens gebruikt wordt, ondanks dat het lang niet overal geschikt voor is. | |
golfer | zaterdag 13 april 2019 @ 20:15 |
Wat vind je zelf van het tegenwoordige prijsniveau van Michelinsterren-restaurants? Is het gebruikelijk dat, wanneer je 1 of meerdere sterren krijgt, dan ook de prijzen meteen met heel veel procent te verhogen? En is jouw streven om net als Sergio ooit had, 3 Michelinsterren te gaan behalen? | |
anndb | zaterdag 13 april 2019 @ 20:50 |
Ik had gezien in oa fucking perfect dat sergio veel advies geeft bij je gerechten, zou je zonder zijn advies net zo ver zijn gekomen en ook nu 2 sterren hebben? | |
gebrokenglas | zaterdag 13 april 2019 @ 21:01 |
Ik heb altijd het idee dat in restaurants in de keuken enorm gerommeld wordt met het eten. Alles moet snel, het moet er goed uit zien maar meer hoeft niet. Tuurlijk, het eten is altijd wel lekker en ziek ervan worden komt zelden voor, maar is dit idee dikke onzin en gevoed door programma's als die van Rob Geus? Of kun je echt wel stellen: 3+ sterren is altijd prima? [ Bericht 7% gewijzigd door gebrokenglas op 14-04-2019 15:20:04 ] | |
Beathoven | zaterdag 13 april 2019 @ 21:09 |
Welk gerecht vind je qua pallet van smaken vergelijkbaar met de meest kleurintense schilderijen van Van Gogh? | |
SiGNe | zaterdag 13 april 2019 @ 21:31 |
Is dat niet oorzaak en gevolg? Doordat er meer sterren zijn is er ook meer vraag naar een tafeltje en om mensen steeds te moeten afwijzen is ook niet leuk. Door de prijzen te verhogen is er minder vraag naar een tafeltje en hoeven mensen "maar" een half jaartje op de wachtlijst te staan. Daarnaast zijn de producten die op de kaart staan ook vaak qua inkoop duurder. | |
FlippingCoin | zaterdag 13 april 2019 @ 21:45 |
Wat eet jij zelf het liefst als je maar één gerecht mocht kiezen? | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 22:00 |
Lol ik dacht dat dit zoiets was als vraag wat je wil en dat hij hier gaat antwoorden. | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 april 2019 @ 22:03 |
Nee, dit is een echt officieel live interview | |
#ANONIEM | zaterdag 13 april 2019 @ 22:04 |
Oke ja doe mijn vraag dan maar in het interview ja | |
Spanky78 | zaterdag 13 april 2019 @ 23:57 |
Wat is het favoriete gerecht dat je voor jezelf maakt? | |
uniekhoorn | zondag 14 april 2019 @ 00:22 |
Wat is het moeilijkst te bereiden? Voorgerecht: Vega, gevogelte, vis, vlees, fruit, rauw, soep Hoofd: Vega, gevogelte, vis, pasta, rijst, vlees Na:? (sorry, ben niet van de na ) | |
ForzaMilan | zondag 14 april 2019 @ 02:17 |
Gaat iemand ooit nog de gehaktbal kiekeboe van eurokok Martin overtreffen? | |
Lunatiek | zondag 14 april 2019 @ 07:00 |
Pure C zit in Cadzand en profileert zich nadrukkelijk als Zeeuws. Zou je kaart er wezenlijk anders uitzien als je elders een restaurant zou hebben, bijvoorbeeld de Veluwe, Friesland, Zuid-Limburg, Zuid-Frankrijk? Hoe belangrijk is dat streekgebonden element in de moderne culinaire wereld, bijvoorbeeld voor Michelin? | |
Takadanobaba | zondag 14 april 2019 @ 08:56 |
Weet u een gerecht dat in een kwartier te bereiden is, maar toch bijzonder is? Hoe wordt er omgegaan met receptgeheimen? Wat houdt iemand tegen om ontslag te nemen en gerechten te gaan kopiëren? | |
JeugdVanTegenwoordig | zondag 14 april 2019 @ 09:02 |
Wat vind u leuker? Een nieuw recept bedenken of een bestaand recept perfectioneren/eigen draai aan geven? | |
#ANONIEM | zondag 14 april 2019 @ 09:40 |
Kun je met simpele ingrediënten uit de supermarkt een sterrenmaaltijd maken? | |
Pietverdriet | zondag 14 april 2019 @ 09:44 |
De Trend is een tasting menu, maar kook je niet liever a la carte? | |
danos | zondag 14 april 2019 @ 10:33 |
Hoe hard is de concurrentie onderling in de keuken? Genoten trouwens van De nieuwe garde paar jaar geleden, Syrco maakte op mij de meeste indruk. Komt er nog een vervolg? [ Bericht 67% gewijzigd door danos op 14-04-2019 10:39:58 ] | |
Bzzzzt | zondag 14 april 2019 @ 10:37 |
Wat vind je van mensen die hun biefstuk well done willen eten? En van mensen die zonder te proeven extra zout/peper toevoegen. | |
Blues | zondag 14 april 2019 @ 11:44 |
Oh lees ik nu pas Dacht ook dat het een vraagwatjewiltopic achtige was. | |
Blues | zondag 14 april 2019 @ 11:46 |
Vind je het 't leukst als mensen voor (een voor hun onbekend) chef's verrassingsmenu gaan en je helemaal los kan gaan en zijn deze gerechten dan totaal anders elke avond of volg je dan toch vaak de kaart vanwege inkoop en varieer je daar dan op? | |
Lange_Lans | zondag 14 april 2019 @ 13:26 |
Wie - buiten mijn goede vriend Sergio Herman - is jouw grote voorbeeld? | |
Tarado | zondag 14 april 2019 @ 15:26 |
wat vind je het beste restaurant van NL en waarom | |
heywoodu | zondag 14 april 2019 @ 15:28 |
Ga je na een hele dag sterrengerechten klaarmaken thuis ook nog uitgebreid staan koken, of gooi je dan gewoon een kant-en-klare maaltijd in de magnetron? | |
golfer | zondag 14 april 2019 @ 15:32 |
Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld kwijt met de inkoop, mise en place erbij en het koken voor de gasten? En denk je dat je dat tot op hoge leeftijd kan volhouden? | |
Juup© | zondag 14 april 2019 @ 16:17 |
Ik zou er niet tegen kunnen, maar op zich lijkt het mij wel schitterend om de Chef uit te dagen op die manier zeg maar | |
Vjenne12345 | zondag 14 april 2019 @ 18:01 |
Patat met mayonaise of frietsaus? | |
vivelafete | zondag 14 april 2019 @ 18:16 |
Wat is je favoriete ingredient om mee te koken? + Wat je favoriete kruid om in gerechten te verwerken? | |
Claude_Viole | zondag 14 april 2019 @ 18:37 |
Wat is je grootste culinaire keuken blunder ooit? (wees eerlijk ) | |
Myraela | zondag 14 april 2019 @ 19:08 |
Leuk dat jullie dit geregeld hebben. Hopelijk leest hij, of welke toekomstige kandidaat dan ook, nooit mee in het topic. Want ik kan me zo voorstellen dat ze dan al snel al het respect kwijt zijn voor dit platform. | |
Nibb-it | zondag 14 april 2019 @ 19:15 |
Je lekkerste Nederlandse tent zonder ster? | |
Samzz | zondag 14 april 2019 @ 19:18 |
Op een paar reacties na worden er imo prima vragen gesteld? Overigens de onzin uit t topic gehaald, zojuist. | |
Kamelenteen | maandag 15 april 2019 @ 02:50 |
Heb je een recept voor een Michelin-waardig gehaktballetje? Ik hou gewoon van een simpel gerecht, in plaats van designvoer op een mooi bordje met onkruid als garnering. En, als je voor jezelf of je gezinnetje thuis kookt. Wat is dan je favoriete recept? Kook je dan ook zo uitgebreid als in je restaurant of hou je het dan juist simpel? | |
klappernootopreis | maandag 15 april 2019 @ 09:21 |
Op welke manier bereid je jacobsschelpen en welke sausen gebruik je er bij? | |
Blues | maandag 15 april 2019 @ 11:27 |
| |
#ANONIEM | maandag 15 april 2019 @ 13:01 |
Wat is voor jou het lastigste gerecht om te bereiden (qua werkwijze, tijd, ingrediënten, materiaal om mee te werken)? Wat is jouw 'quilty pleasure' qua koken en qua zelf eten? (absoluut geen sterrenchef waardig 😉, maar oh zo leuk /lekker om te doen of op te eten) | |
ook_gek | maandag 15 april 2019 @ 13:31 |
Er zijn sterren chefs die de Michelinster een belemmering vinden en juist er geen 1 willen. Ron blauw heeft een soort gelijke uitspraak gedaan en zijn 2 sterren ingeleverd. Om een Michelinster te bemachtigen moet je aan hele strenge voorwaardes voldoen. Is dat niet een rem op creativiteit in de keuken? Want als je daar van teveel afwijkt kan dat je ster kosten. Je kan dus zeggen dat je altijd in “dienst” bent van de Michelinster. Wat creativiteit en experimenteren kan remmen lijkt mij? | |
golfer | maandag 15 april 2019 @ 14:22 |
Ron Blaauw heeft daarna meteen weer een ster gekregen en behouden met z'n gastrobar. | |
ook_gek | maandag 15 april 2019 @ 16:20 |
Ja klopt, maar dat was niet zijn doe maar de vraag blijft wel interessant. Laat je je zelf beperken uit angst om de ster te verliezen. | |
Xaryna | maandag 15 april 2019 @ 16:33 |
In mijn ervaring is verfijnd eten meestal opgebouwd rondom vlees of vis. Waarom raken chefs en michelinsterrestaurants vaak in paniek als er ineens vegetarisch of veganistisch wordt gevraagd? Goed koken draait toch om meer dan alleen een stukje vlees/vis perfect bereiden? | |
Jordy-B | maandag 15 april 2019 @ 22:05 |
Hoe ga je om met de inkoop van de beste, verse ingrediënten terwijl je niet zeker bent van de afname? Moet je veel (dure) ingrediënten weggooien of heb je een manier om die kosten op dat vlak onder de duim te houden? | |
raptorix | dinsdag 16 april 2019 @ 07:05 |
Hou je van koreander? Ik heb er zelf hekel aan en vind dat te veel chefs het er te pas en onpas doorheen doen. | |
Questular | dinsdag 16 april 2019 @ 08:12 |
Wat is je quilty pleasure qua eten? | |
diepzeekroket | woensdag 17 april 2019 @ 10:42 |
ik wilde graag weten heo een sterrenchef een ei bereid ene ei is namelijk een heel simpel ingrediet maar kan je heel makkelijk verklutsen en dat gebeurd ook vaak ,, maar mijn vraag is verwijderd is zeker weer niet goed genoeg ofzo | |
borisz | woensdag 17 april 2019 @ 10:55 |
je hebt de ballen van de Librije. Heb je ook de ballen van Syrco of Pure C? | |
flipsen | woensdag 17 april 2019 @ 16:54 |
Is saffraan altijd al duur geweest? | |
Mikeytt | woensdag 17 april 2019 @ 17:12 |
-nee- [ Bericht 94% gewijzigd door Samzz op 17-04-2019 17:18:51 ] | |
golfer | woensdag 17 april 2019 @ 17:23 |
Hoeveel taalfouten kan je maken in 1 zin... Wat voor ei bedoel je? Gekookt? Gebakken? Geklutst? Omelet? Geroerbakken? Gepocheerd? | |
dokter.knakworst | donderdag 18 april 2019 @ 00:30 |
Gewoon een scheutje fipronil er overheen gooien | |
svann | donderdag 18 april 2019 @ 01:10 |
Wanneer gaat het interview plaatsvinden? | |
golfer | donderdag 18 april 2019 @ 02:06 |
En mag ik er ook bij zijn en hem vragen stellen? | |
Samzz | donderdag 18 april 2019 @ 06:59 |
Het laatste weekend van april, dus nog eventjes geduld . | |
#ANONIEM | donderdag 18 april 2019 @ 08:48 |
Kom jij ook met je bakkes in beeld | |
Samzz | donderdag 18 april 2019 @ 08:57 |
Het wordt een geschreven interview . Ik ben geen televisiemateriaal . Dus dat bespaar ik jullie. | |
#ANONIEM | donderdag 18 april 2019 @ 09:10 |
Jammer, gemiste kans. | |
klappernootopreis | donderdag 18 april 2019 @ 10:15 |
Welke topkok is jouw inspiratie geweest? En met welk gerecht? | |
diepzeekroket | donderdag 18 april 2019 @ 10:18 |
ja lieve golfie ik ga een sterrechef naturlijk niet vertellen wat hij moet doen hoor ,, mij vraag is heel simpel en daarom zo leuk hoe bereid een sterrechef een ei sterrechef waardig voor zijn gasten. nou ik ben beniewd hoor jij ook | |
Samzz | donderdag 18 april 2019 @ 13:52 |
Kleine wijziging, jullie hebben tot zaterdag om vragen in te sturen, zondag 21 april neem ik ze mee naar Syrco . | |
klappernootopreis | donderdag 18 april 2019 @ 13:55 |
Okee nog een: Wat is het duurste gerecht wat je ooit hebt gemaakt? | |
ijs_beer | donderdag 18 april 2019 @ 14:29 |
Is er ook een ingrediënt waar je echt helemaal niks mee hebt, of niet mee kunt omgaan? | |
Tarado | donderdag 18 april 2019 @ 14:35 |
nog een vraagje dan: wat is de inbreng van Sergio (nog) bij de creatie van nieuwe gerechten? | |
golfer | donderdag 18 april 2019 @ 15:15 |
Ga je dan gelijk ook bij hem eten?
| |
#ANONIEM | donderdag 18 april 2019 @ 15:21 |
En mogen wij mee natuurlijk. | |
Samzz | donderdag 18 april 2019 @ 15:40 |
Zou mooi zijn . Op eigen kosten vind ik dat prima. | |
raptorix | zondag 21 april 2019 @ 07:07 |
Eet smakelijk | |
#ANONIEM | dinsdag 23 april 2019 @ 17:38 |
Wanneer komt het online? | |
Samzz | dinsdag 23 april 2019 @ 18:03 |
Zodra ik t klaar heb en t door Syrco ook gelezen is. | |
golfer | maandag 29 april 2019 @ 20:13 |
En??? Is er al witte rook?? | |
Samzz | maandag 29 april 2019 @ 21:53 |
Ben bijna klaar, hoop t allemaal morgen naar Syrco te kunnen sturen. Sorry dat t zo lang duurt, het is best veel werk. | |
#ANONIEM | dinsdag 30 april 2019 @ 21:07 |
Ben zeer benieuwd! Bedankt voor al je moeite | |
Samzz | donderdag 2 mei 2019 @ 15:46 |
Graag gedaan! Ik vond het erg leuk om te doen. Het interview is zo goed als klaar, de tekst ligt nu bij Syrco, dus even afwachten hoe snel hij kan reageren en of er naar aanleiding daarvan aanpassingen gedaan moeten worden. Als t volgens planning verloopt gaat t interview maandag online . | |
Frozen-assassin | donderdag 2 mei 2019 @ 16:00 |
Met pics van (jou) jullie erbij? | |
Samzz | donderdag 2 mei 2019 @ 16:04 |
Er was geen fotograaf mee, dus nee . Geen foto van mij iig. | |
jitzzzze | zaterdag 4 mei 2019 @ 18:26 |
Ben benieuwd | |
diepzeekroket | zaterdag 4 mei 2019 @ 19:51 |
lat maar duurt te lang syrco | |
diepzeekroket | zaterdag 4 mei 2019 @ 19:52 |
flop | |
Samzz | zaterdag 4 mei 2019 @ 20:10 |
Ho ho, dat ligt niet aan hem. Ik doe dit in mijn vrije tijd, dus dat t even duurt ligt aan mij, de uitwerking kost tijd en ik wilde dat goed doen . Maar t interview komt maandag online . | |
danos | zaterdag 4 mei 2019 @ 20:38 |
Ben benieuwd, goed werk! | |
Frozen-assassin | zaterdag 4 mei 2019 @ 20:43 |
Helemaal goed Samzz! We wachten braaf nog even |