abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_185730699
registreer om deze reclame te verbergen
Wat weten we nu:

Dinsdag 19-03 11.35 uur
quote:
Onderzoek naar schietincident vandaag verder
19 maart 2019 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie en het Openbaar Ministerie zijn de afgelopen nacht verder gegaan met het strafrechtelijke onderzoek. Het onderzoek is in volle gang.

Bij het schietincident kwamen drie mensen om het leven. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht. Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond (een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein). In de hectiek die direct na het schieten ontstond, raakten eveneens, voor zover bekend, vier mensen lichtgewond doordat zij bijvoorbeeld kwamen te vallen.

Geen relatie

Aan het begin van maandagavond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en deze slachtoffers gebleken. Tijdens zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen.

In verband met het onderzoek ’heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.

Vandaag zullen agenten zichtbaar in de wijken aanwezig zijn en in contact zijn met relevante partijen. De verdachten zitten nog vast en zullen verder worden verhoord.
Bron: https://www.om.nl/@105401/onderzoek/

PolitieUtrecht twitterde op dinsdag 19-03-2019 om 11:26:09 Gisteravond kon de politie al melden dat de hoofdverdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden in een woning aan de Oudenoord. Uit het onderzoek is tot nog toe is geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers gebleken. #24oktoberplein reageer retweet
18:31 Hoofdverdachte aangehouden

quote:
15:01
Burgemeester Jan van Zanen meldt net dat er drie doden zijn gevallen en negen gewonden door de schietpartij in Utrecht.
GemeenteUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:54:05 Burgemeester Jan van Zanen reageert op het schietincident eerder vandaag https://t.co/PzI6t2tPtX reageer retweet
quote:
quote:
In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft maandagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Het vuur werd geopend op de inzittenden van een tram bij het 24 Oktoberplein. Dit is wat we tot nu toe weten over het incident.
In het kort

Schutter gevlucht, politie zoekt 37-jarige verdachte
Omgeving 24 Oktoberplein afgezet
Dreigingsniveau 5 voor provincie Utrecht
Terroristisch motief niet uitgesloten
Een schutter opent rond 10.45 uur het vuur in een tram. Volgens een getuige "begon een man in het wilde weg te schieten". Meerdere inzittenden raken gewond en moeten met spoed naar het ziekenhuis.

Voor de slachtoffers is in Utrecht een calamiteitenhospitaal geopend. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl opengesteld voor mensen die zich ongerust maken over de situatie in Utrecht.

Het 24 Oktoberplein is na de schietpartij ruim afgezet. "Kom niet in de buurt van de plaats van het incident", meldt de politie. Bij een woning aan de Trumanlaan, in de buurt van het 24 Oktoberplein, zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse. Volgens de NOS zijn hier en op andere plaatsen invallen gedaan.

332x175am6dt_wd640.jpg

https://www.nu.nl/schietp(...)rtij-in-utrecht.html
xxl.jpg

Livestream:

De verdachte:

PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 14:17:27 De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gkman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het #24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070 https://t.co/QZ88s3Wl0k reageer retweet
Laatste nieuwsberichten
quote:
Ooggetuige Niels (21): ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’

De 21-jarige Niels zat in de tram in Utrecht waar vanmorgen ‘mogelijke terreurverdachte’ Gkman Tanis begon te schieten. Niels ‘had het gevoel’ dat de dader zich op n persoon richtte. ,,Hij mikte op die mensen die die vrouw probeerde te helpen.”

Niels is net weer thuis, na door de politie te zijn gehoord, nog stevig onder de indruk van wat hij heeft gezien. ,,Het gebeurde in het tramstel achter mij. Er was ineens commotie. De tram kwam stil te staan in een bocht dus ik kon goed zien wat er in het tramstel achter mij gebeurde. De deur van de tram werd geforceerd en er werden ramen ingeslagen. In ons tramstel was verwarring maar bleef het redelijk kalm.”

,,Er was op dat moment op zeker al geschoten in dat tramstel achter mij. Je hoorde van die plop-plop-plop-geluiden, alsof er een geluiddemper op zat. Daarna zag ik mensen naar buiten rennen, echt voor hun leven. Ik had het gevoel dat hij zich speciaal op een iemand richtte want ik zag een vrouw naar buiten kruipen. Omstanders probeerden haar weg te trekken maar toen ze dat deden ging die man speciaal achter haar aan en mikte op die omstanders.”

,,Nee, ik kon niet goed zien hoe hij eruit zag. Hij had een donkere jas aan, normaal postuur, en had een lang pistool in zijn hand. Gewoon zo’n handpistool, geen automatisch wapen, voor zover ik kon zien. Daarna ging ie nog achter iemand aan, met een geel hesje, die die vrouw probeerde te helpen, en daarna kon ik het niet meer zien.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)uw-hielpen~abd214eb/
quote:
Gezochte Gkmen Tanis stond terecht wegens schieten met vuurwapen en verkrachting
UTRECHT - De 37-jarige Gkmen Tanis, die wordt gezocht vanwege het schietdrama bij het 24 Oktoberplein, is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond in 2014 terecht omdat hij zou hebben geschoten met een vuurwapen en wegens poging tot doodslag.

Zijn strafblad is lang: hij zou in oktober 2014 een vrouw hebben beledigd en naar haar hebben gespuugd. Ook beledigde en bedreigde hij toen een agent. Tevens zou hij dat jaar onder invloed hebben gereden.

Zeer recent stond hij ook voor de rechter: twee weken terug nog omdat hij een vrouw zou hebben verkracht. Ook zou hij zich onlangs schuldig hebben gemaakt aan het stelen van een fiets en een inbraak in een bedrijfspand. Die delicten dateren van september en oktober vorig jaar.

De verkrachting zou zijn gebeurd in juli 2017 in Utrecht. Precies twee weken geleden was een zogenoemde regiezitting.

De politie heeft een foto van Tanis verspreid. De man, die Turkse roots heeft, zou vanochtend hebben geschoten in of bij een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt en er zijn mogelijk ook mensen overleden. Tanis is nog voortvluchtig.
PolitieUtrecht twitterde op maandag 18-03-2019 om 16:28:03 Het aantal gewonden is zojuist naar beneden bijgesteld. Het gaat om 5 gewonden in plaats van de eerder genoemde 9. Het aantal overledenen is op dit moment onveranderd. https://t.co/9tStbq1f0B reageer retweet
Liveblogs
Schietpartij Utrecht: Tanis opgepakt, morgen vlaggen halfstok
https://nos.nl/liveblog/2(...)trecht-verlaten.html

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1895347/

Dossier Politie: https://www.politie.nl/ge(...)ncident-utrecht.html
Het boeit me niet wat jullie zeggen jongens, maar volgens mij ga ik me veel beter voelen als ik leave. Boeit me verder ook niet hoor. _O- Ik lach er alleen maar om. :')
pi_185730700
quote:
7s.gif Op woensdag 20 maart 2019 01:16 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Mogelijk.
[..]

Mogelijk.
[..]

En waarbij 3 dodelijke slachtoffers gevallen zijn? Dat lijkt me uitgesloten :') .
[..]

Je hebt het nieuws gemist?
[..]

De gebeurtenissen van gister zijn toch vrij breed uitgemeten in de pers.
[..]

Omdat het alle schijn had van een terroristische aanslag, en de dader nog lang uit handen van de politie wist te blijven waardoor er de kans bestond op verdere incidenten. Daarnaast wist men ook niet direct of het om n of meer daders ging, dus wat jij een extreme reactie noemt, noem ik een logische reactie.
[..]

Op welke antwoorden doel je nu? Ik neem aan dat men nog druk bezig is met de motieven van dit heerschap, en die zul je vast te zijner tijd te horen krijgen. Wat wil je verder nog weten?
_O_
Het boeit me niet wat jullie zeggen jongens, maar volgens mij ga ik me veel beter voelen als ik leave. Boeit me verder ook niet hoor. _O- Ik lach er alleen maar om. :')
pi_185730716
quote:
7s.gif Op woensdag 20 maart 2019 01:16 schreef Isdatzo het volgende:
en die zul je vast te zijner tijd te horen krijgen.
Ik voel aan mn water dat dat morgen zal zijn.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 20 maart 2019 @ 07:32:12 #4
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185730924
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op woensdag 20 maart 2019 06:29 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik voel aan mn water dat dat morgen zal zijn.
Nou en? Denk je echt dat zijn zogenaamde reden mensen anders zullen doen stemmen?

quote:
Ja, eigenlijk wilde ik GL stemmen, maar als het een terroristische aanslag is stem ik FvD, als hij een psychose had blijf ik gewoon bij GL.
Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen en zat al niet bij de PVV, dus ik zou niet weten waarom de "reden" van deze hufter per direct bekendgemaakt zou moeten worden, als ze het berhaupt al weten.
Het kan ook zijn dat hij niks zegt, of tegenovergesteld: dat hij al 6 verschillende "redenen" heeft genoemd.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_185731022
quote:
Een broer van Gkmen Tanis, de verdachte van de aanslag in Utrecht, wordt in verband gebracht met een kleine, maar radicale Turkse islamitische beweging: de Kalifaatstaat.
quote:
Op zijn hoogtepunt kende de Kaplancilar zo’n 2000 aanhangers in Nederland, stellen historici.
quote:
vroeg de NCTV (Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) vorige maand in haar reguliere Dreigingsbeeld Nederland aandacht voor Turks-Nederlandse organisaties die banden onderhouden met ‘radicale islamitische organisaties in Turkije’.
https://www.ad.nl/binnenl(...)mistenclub~a302bb95/

Met maar genoeg geveinsd fatsoen, moet het zeker goedkomen in Nederland :')
  woensdag 20 maart 2019 @ 07:50:14 #6
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185731041
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:47 schreef the-eye het volgende:

[..]


[..]


[..]

https://www.ad.nl/binnenl(...)mistenclub~a302bb95/

Met maar genoeg geveinsd fatsoen moet het zeker goedkomen in Nederland :')
Dat weten we al 2 dagen...
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_185731043
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:50 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dat weten we al 2 dagen...
Wie is we?
pi_185731076
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou en? Denk je echt dat zijn zogenaamde reden mensen anders zullen doen stemmen?
[..]

Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen en zat al niet bij de PVV, dus ik zou niet weten waarom de "reden" van deze hufter per direct bekendgemaakt zou moeten worden, als ze het berhaupt al weten.
Het kan ook zijn dat hij niks zegt, of tegenovergesteld: dat hij al 6 verschillende "redenen" heeft genoemd.
Ik snap trouwens niet dat je over ze valt dat ze die maandagavond gewoon in gesprek gingen, prima. Het land moet door dus dat kan. Gisteren was wel schandalig ja.
pi_185731077
Kalifaatstaat

Utrecht - Jihadbeweging Kalifaatstaat ronselt al langer leden in Utrecht. Terreurverdachte Gkmen T. en zijn familie worden in verband gebracht met deze Duits-Turkse organisatie.

Twee oudere broers van Gkmen T. hebben zich toegelegd op het geloof, zeggen buurtbewoners. „Ze zijn allebei behoorlijk streng in de leer. Dat zie je aan hun kleding, hun vrouwen lopen ook stevig gesluierd. Die oudste ging ook midden in de stad op zijn knien zitten om te bidden als het tijd was”, stellen ze. Volgens verschillende buurtbewoners heeft de oudste broer in Tsjetsjeni getraind of gevochten en zou hij banden hebben met de radicale Turkse beweging Kalifaatstaat.

In 2003, gaf de AIVD aan dat de organisatie steeds meer activiteiten van Duitsland naar Nederland overbracht. Ook de Duitse dienst signaleerde dat in Utrecht geld van de beweging werd gestald.
https://www.telegraaf.nl/(...)els-uit-naar-utrecht

Lekker weer, Turkse radicalenclub spreidt tentakels uit, vooral volgelingen in Utrecht en Oss. Beweging heeft veel aanhang in Duitsland.
pi_185731100
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:32 schreef Leandra het volgende:

[

[..]

Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen

Ziedend
  woensdag 20 maart 2019 @ 07:57:13 #11
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_185731104
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou en? Denk je echt dat zijn zogenaamde reden mensen anders zullen doen stemmen?
[..]

Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen
Iedereen met fatsoen stemt juist FVD. Iedereen die niet wil dat dit nog een keer gebeurt, althans.

Zat mensen die vinden dat blanke mensen sowieso de dood verdienen en deze kerel heimelijk steunen.
pi_185731129
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:53 schreef Loekie1 het volgende:
Kalifaatstaat

Utrecht - Jihadbeweging Kalifaatstaat ronselt al langer leden in Utrecht. Terreurverdachte Gkmen T. en zijn familie worden in verband gebracht met deze Duits-Turkse organisatie.

Twee oudere broers van Gkmen T. hebben zich toegelegd op het geloof, zeggen buurtbewoners. „Ze zijn allebei behoorlijk streng in de leer. Dat zie je aan hun kleding, hun vrouwen lopen ook stevig gesluierd. Die oudste ging ook midden in de stad op zijn knien zitten om te bidden als het tijd was”, stellen ze. Volgens verschillende buurtbewoners heeft de oudste broer in Tsjetsjeni getraind of gevochten en zou hij banden hebben met de radicale Turkse beweging Kalifaatstaat.

In 2003, gaf de AIVD aan dat de organisatie steeds meer activiteiten van Duitsland naar Nederland overbracht. Ook de Duitse dienst signaleerde dat in Utrecht geld van de beweging werd gestald.
https://www.telegraaf.nl/(...)els-uit-naar-utrecht

Lekker weer, Turkse radicalenclub spreidt tentakels uit, vooral volgelingen in Utrecht en Oss. Beweging heeft veel aanhang in Duitsland.
Duidelijk, zoonlief natuurlijk in het reine proberen te komen door ongelovigen te slachten en al zijn zonden zijn vergeven. Nu kan hij zich lekker de komende jaren storten op het verder radicaliseren in de gevangenis gezien de radicale literatuur ze gewoon beschikbaar wordt gesteld.
Deze mening is volledig en alleen gebaseerd op de onderbuik en daar ben ik boerentrots op!
pi_185731150
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:53 schreef Loekie1 het volgende:
Kalifaatstaat

Utrecht - Jihadbeweging Kalifaatstaat ronselt al langer leden in Utrecht. Terreurverdachte Gkmen T. en zijn familie worden in verband gebracht met deze Duits-Turkse organisatie.

Twee oudere broers van Gkmen T. hebben zich toegelegd op het geloof, zeggen buurtbewoners. „Ze zijn allebei behoorlijk streng in de leer. Dat zie je aan hun kleding, hun vrouwen lopen ook stevig gesluierd. Die oudste ging ook midden in de stad op zijn knien zitten om te bidden als het tijd was”, stellen ze. Volgens verschillende buurtbewoners heeft de oudste broer in Tsjetsjeni getraind of gevochten en zou hij banden hebben met de radicale Turkse beweging Kalifaatstaat.

In 2003, gaf de AIVD aan dat de organisatie steeds meer activiteiten van Duitsland naar Nederland overbracht. Ook de Duitse dienst signaleerde dat in Utrecht geld van de beweging werd gestald.
https://www.telegraaf.nl/(...)els-uit-naar-utrecht

Lekker weer, Turkse radicalenclub spreidt tentakels uit, vooral volgelingen in Utrecht en Oss. Beweging heeft veel aanhang in Duitsland.
Maar gelukkig heeft niets van dit alles met de islam te maken en kunnen we deze mensen blijven verwelkomen in ons land! ^O^ Gelukkig gaat het slechts om groeperingen die in de gaten gehouden moeten worden! :Y Gelukkig loop je nog steeds meer kans om bij een huishoudelijk ongeluk om het leven te komen dan bij een terroristische aanslag!

Gelukkig maar! :Y

En ja; natuurlijk zijn LANG niet alle moslims radicaal of slecht gentegreerd, maar hoe meer je als land binnen krijgt, hoe meer het elkaar versterkt.
pi_185731151
Ik las “Kalifaatstraat” :z
  woensdag 20 maart 2019 @ 08:06:32 #15
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_185731166
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:03 schreef quirina het volgende:
Ik las “Kalifaatstraat” :z
Bleef het maar bij 1 straat ;(
pi_185731175
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:03 schreef quirina het volgende:
Ik las “Kalifaatstraat” :z
:Y Met TomMohammedmie, PinAchmedo, IenieFatimamienie enz. :)
pi_185731194
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:07 schreef ToT het volgende:

[..]

:Y Met TomMohammedmie, PinAchmedo, IenieFatimamienie enz. :)
Nee ook met de familie burkapappa.
BurkaMo Burkamed Burkallahla
pi_185731196
Vraag ik me af waarom er dan moskeen werden beveiligd :?
Of was het eigenlijk bewaken?
pi_185731208
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:09 schreef the-eye het volgende:
Vraag ik me af waarom er dan moskeen werden beveiligd :?
Of was het eigenlijk bewaken?
Misschien om te voorkomen dat ze deze terrorist een schuilplaats zouden geven, misschien om wraakacties vanuit de autochtone samenleving te voorkomen.

In beide gevallen een heel vreemd signaal.
pi_185731210
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:09 schreef the-eye het volgende:
Vraag ik me af waarom er dan moskeen werden beveiligd :?
Of was het eigenlijk bewaken?
omdat Geert Wilders en Terry Berdet de alt-right nazi's misschien wel wraak wilden nemen duuuuuh
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_185731217
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:57 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Iedereen met fatsoen stemt juist FVD. Iedereen die niet wil dat dit nog een keer gebeurt, althans.


Ja natuurlijk, FvD stemmen voor provinciale staten verkiezing geeft garantie dat niemand meer in rond gaat schieten. Jammer dat je dit waarschijnlijk echt meent.
pi_185731237
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:09 schreef the-eye het volgende:
Vraag ik me af waarom er dan moskeen werden beveiligd :?
Of was het eigenlijk bewaken?
Dan kon de dader daar niet in vluchten.
  woensdag 20 maart 2019 @ 08:15:50 #23
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_185731245
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, FvD stemmen voor provinciale staten verkiezing geeft garantie dat niemand meer in rond gaat schieten. Jammer dat je dit waarschijnlijk echt meent.
Je moet wel toegeven dat zijn stemmers goed naar Thierry luisteren
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
pi_185731247
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:11 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

omdat Geert Wilders en Terry Berdet de alt-right nazi's misschien wel wraak wilden nemen duuuuuh
Er was toen nog niet bekend dat het om een terroristische aanslag ging. Het publiek wist niet beter ofdat het om iets in de relationele sfeer ging.
Zouden er over die haathutten gebedshuizen dingen bekend zijn en hielden ze rekening met aanslagen die daar vanuit gepleegd zouden kunnen worden?
pi_185731307
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, FvD stemmen voor provinciale staten verkiezing geeft garantie dat niemand meer in rond gaat schieten. Jammer dat je dit waarschijnlijk echt meent.
Ik verheug me nu al op jouw reacties van vanavond.
Wat ga je stemmen?
pi_185731316
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:16 schreef the-eye het volgende:

[..]

Er was toen nog niet bekend dat het om een terroristische aanslag ging. Het publiek wist niet beter ofdat het om iets in de relationele sfeer ging.
Zouden er over die haathutten gebedshuizen dingen bekend zijn en hielden ze rekening met aanslagen die daar vanuit gepleegd zouden kunnen worden?
Er is nu nog steeds - naar mijn weten niets definitiefs - bekend of het om een terroristische aanslag ging. Ook weet ik niet of je die claim, dat 'het publiek niet beter wist dat het om iets in de relationele sfeer ging', kan staven.

En mijn reactie was natuurlijk semi-grappend bedoeld. Met een kern van waarheid misschien, want ja, NZ was net gebeurd, en ja weet jij veel wat zoiets weer teweeg brengt in de chaos.
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_185731335
Meer over Kalifaatstaat hier:
https://www.ad.nl/binnenl(...)tbedrijven~a129ba23/

De laatste tijd werd er weinig meer vernomen van de organisatie. Het is onduidelijk hoeveel volgelingen er nog zijn in Nederland. Wel vroeg de NCTV (Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) vorige maand in haar reguliere Dreigingsbeeld Nederland aandacht voor Turks-Nederlandse organisaties die banden onderhouden met ‘radicale islamitische organisaties in Turkije’. ,,De zorg is dat door deze banden Nederlands-Turkse jongeren in contact komen met de radicale islam’’, schrijft de dienst. Het is niet duidelijk of de NCTV daarmee ook op de Kaplancilar duidt.
  woensdag 20 maart 2019 @ 08:43:49 #28
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_185731594
Het moet nog blijken wat de motieven waren maar het 24-oktoberplein met de flyover is helemaal geen onlogische plek voor een aanslag.
Het is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad.
Het hele plein was urenlang afgesloten en er waren drastische maatregelen nodig om een verkeerschaos te voorkomen.
Zo ziet het eruit op een normale dag:
pi_185731611
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:43 schreef Domnivoor het volgende:
Het moet nog blijken wat de motieven waren maar het 24-oktoberplein met de flyover is helemaal geen onlogische plek voor een aanslag.
Het is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad.
Het hele plein was urenlang afgesloten en er waren drastische maatregelen nodig om een verkeerschaos te voorkomen.
Zo ziet het eruit op een normale dag:
Ik denk niet dat het doel van een terrorist is om verkeerschaos te creren. :')
  woensdag 20 maart 2019 @ 08:51:20 #30
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_185731656
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:45 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het doel van een terrorist is om verkeerschaos te creren. :')
Definitie van terrorisme van de NCTb: "Terrorisme is het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende zaakschade [...]"
pi_185731699
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:51 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Definitie van terrorisme van de NCTb: "Terrorisme is het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende zaakschade [...]"
Het zal me aan mijn reet roesten wat de exacte definitie van terrorisme is... :')

Denk jij nog echt dat hij op stond en dacht, 'zo, laat ik vandaag lijn 24 eens wat vertraging op gaan leveren'.
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:00:29 #32
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_185731749
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:55 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Het zal me aan mijn reet roesten wat de exacte definitie van terrorisme is... :')

Denk jij nog echt dat hij op stond en dacht, 'zo, laat ik vandaag lijn 24 eens wat vertraging op gaan leveren'.
Het zal me aan mijn reet roesten wat hij dacht.
Ik heb het over de gevolgen van deze actie. De hele stad stond op zijn kop.
  woensdag 20 maart 2019 @ 09:38:07 #33
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_185732172
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, FvD stemmen voor provinciale staten verkiezing geeft garantie dat niemand meer in rond gaat schieten. Jammer dat je dit waarschijnlijk echt meent.
Bij de anderen weet ik zeker wat ik heb, bij deze is het nog maar de vraag.

Geeft te denken of niet?
pi_185732509
Wat was er nou zo belangrijk voor Gkmen om na de aanslag een geldbedrag over te maken?
ADHD-C
pi_185732515
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:36 schreef ToT het volgende:

[..]

Deels valt het te verklaren met dat niemand een neuk geeft wat er in een niet-westers land gebeurt. Afrika staat sowieso chronisch in brand met al die burgeroorlogen daar en iedereen weet wel dat het in Egypte ook rommelt.
Van de Filipijnen had ik wel meer aandacht in het nieuws verwacht aangezien dat land flink verwesterd is.

De aanslag met gekronkel in de schoenen van Baudet en Wilders schuiven is natuurlijk wel verwerpelijk.
Dit dus, plus het feit dat er in NZ nog nooit iets gebeurd is.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:09:38 #36
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_185732657
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:43 schreef Domnivoor het volgende:
Het moet nog blijken wat de motieven waren maar het 24-oktoberplein met de flyover is helemaal geen onlogische plek voor een aanslag.
Het is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad.
Het hele plein was urenlang afgesloten en er waren drastische maatregelen nodig om een verkeerschaos te voorkomen.
Zo ziet het eruit op een normale dag:
Ultieme vorm van terrorisme. Files op de maandagochtend.
pi_185732686
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nou en? Denk je echt dat zijn zogenaamde reden mensen anders zullen doen stemmen?
[..]

Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen en zat al niet bij de PVV, dus ik zou niet weten waarom de "reden" van deze hufter per direct bekendgemaakt zou moeten worden, als ze het berhaupt al weten.
Het kan ook zijn dat hij niks zegt, of tegenovergesteld: dat hij al 6 verschillende "redenen" heeft genoemd.
Terreurdreiging en aanslagen heeft zeker invloed op het stemgedrag van mensen inderdaad.

Dat kunnen we ook overal gewoon waarnemen. Misschien vind je dat niet zo leuk, maar daar kan ik ook niks aan doen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:21:36 #38
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185732892
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:53 schreef kurk_droog het volgende:

[..]

Ik snap trouwens niet dat je over ze valt dat ze die maandagavond gewoon in gesprek gingen, prima. Het land moet door dus dat kan. Gisteren was wel schandalig ja.
Ik val er niet over dat ze in gesprek gingen, wel over wat er gezegd is.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:28:17 #39
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185733026
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:01 schreef LazyDave het volgende:
Wat was er nou zo belangrijk voor Gkmen om na de aanslag een geldbedrag over te maken?
Misschien moest hij geld contant maken?
Even naar de pinautomaat lopen zal er voor hem niet bij zijn geweest.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:30:23 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_185733064
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:11 schreef habitue het volgende:

[..]

Terreurdreiging en aanslagen heeft zeker invloed op het stemgedrag van mensen inderdaad.

Dat kunnen we ook overal gewoon waarnemen. Misschien vind je dat niet zo leuk, maar daar kan ik ook niks aan doen.
Ja prima, maar een reden waarom hij dit gedaan zou hebben gaat nu echt niet van invloed zijn.
Wullie bin KOEL Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:32:23 #41
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_185733110
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:28 schreef Leandra het volgende:

[..]

Misschien moest hij geld contant maken?
Even naar de pinautomaat lopen zal er voor hem niet bij zijn geweest.
Dat had hij beter van te voren kunnen doen.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:32:37 #42
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_185733116
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik val er niet over dat ze in gesprek gingen, wel over wat er gezegd is.
Wat was dat dan?
pi_185733124
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 08:43 schreef Domnivoor het volgende:
Het moet nog blijken wat de motieven waren maar het 24-oktoberplein met de flyover is helemaal geen onlogische plek voor een aanslag.
Het is een van de belangrijkste verkeersknooppunten van de stad.
Het hele plein was urenlang afgesloten en er waren drastische maatregelen nodig om een verkeerschaos te voorkomen.
Zo ziet het eruit op een normale dag:
onder de rook van utrecht CS is het 24 oktoberplein een merkwaardig doelwit. Ook al staan er wat auto's
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:35:10 #44
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_185733169
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:30 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ja prima, maar een reden waarom hij dit gedaan zou hebben gaat nu echt niet van invloed zijn.
Reken maar van wel, ik verwacht een hoge opkomst juist door afgelopen maandag. Of die nu positief of negatief gaat uitvallen.
pi_185733249
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2019 07:32 schreef Leandra het volgende:

Zoiets? Iedereen die maar een beetje fatsoen heeft is na gisteren en eergisteren al bij FvD weggelopen en zat al niet bij de PVV, dus ik zou niet weten waarom de "reden" van deze hufter per direct bekendgemaakt zou moeten worden, als ze het berhaupt al weten.
We moeten met zijn allen achter onze hulpdiensten gaan staan en het vooral niet over beleid hebben. Hoe durf je, politici confronteren met de gevolgen van beleid. Je lekker verschuilen achter sentiment, in de rug gesteund door het gros van de media, die lafheid is wel fatsoenlijk?

Je kunt toch ook je beleid verdedigen? Als je er alles aan gedaan hebt is het toch ook genoeg? Iedereen weet dat je niet alles in de hand hebt. Maar als je de stroom oliegeld van haatsjeiks niet wil aanpakken vanwege handelsbelangen heb je gewoon een slecht verhaal.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:41:45 #46
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_185733297
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:01 schreef LazyDave het volgende:
Wat was er nou zo belangrijk voor Gkmen om na de aanslag een geldbedrag over te maken?
Waarschijnlijk verwachtte hij dood te gaan of opgepakt te worden, dus wou hij snel al zijn geld overmaken naar familie zodat justitie dat niet kon vorderen.

Dat, of hij wilde juist geld op een rekening hebben om te kunnen vluchten.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:43:33 #47
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_185733334
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:41 schreef speknek het volgende:

[..]

Waarschijnlijk verwachtte hij dood te gaan of opgepakt te worden, dus wou hij snel al zijn geld overmaken naar familie zodat justitie dat niet kon vorderen.

Dat, of hij wilde juist geld op een rekening hebben om te kunnen vluchten.
Vliegticket naar Turkije, denk ik
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:48:16 #48
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_185733409
Of een betaling gehad voor geleverde diensten en dat geld even weg gewerkt?
pi_185733424
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 10:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

We moeten met zijn allen achter onze hulpdiensten gaan staan en het vooral niet over beleid hebben. Hoe durf je, politici confronteren met de gevolgen van beleid. Je lekker verschuilen achter sentiment, in de rug gesteund door het gros van de media, die lafheid is wel fatsoenlijk?

Je kunt toch ook je beleid verdedigen? Als je er alles aan gedaan hebt is het toch ook genoeg? Iedereen weet dat je niet alles in de hand hebt. Maar als je de stroom oliegeld van haatsjeiks niet wil aanpakken vanwege handelsbelangen heb je gewoon een slecht verhaal.
Hier past het bekende spreekwoord: de put dempen als het kalf al verdronken is.

We weten het, we kennen de oorzaak en we blijven met elkaar lekker politiek correct wegkijken. Maar vooral verongelijkt veel krokodillentranen janken als het weer eens gebeurd.
  woensdag 20 maart 2019 @ 10:49:37 #50
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_185733440
Wat heeft dit met de aanslag te maken?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')