Chef Johnquote:Op maandag 4 februari 2019 22:49 schreef Jordy-B het volgende:
Ik ben niet zo'n soep-eter, maar deze is geweldig
Je kan de rest ook opdrinken, eventueel, doe eens gek.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 09:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil een keer de uiensoep uit de nwe allerhande maken. Alleen jammer dat ik een fles cognac moet kopen voor 4 eetlepels. Maar dat is bij alle drank in recepten een probleem bij mij.
Ik gebruik het onderstaande recept voor uiensoep en is vrijwel hetzelfde als het recept uit de allerhande. Ik mis de cognac in ieder geval niet.quote:Op dinsdag 5 februari 2019 09:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wil een keer de uiensoep uit de nwe allerhande maken. Alleen jammer dat ik een fles cognac moet kopen voor 4 eetlepels. Maar dat is bij alle drank in recepten een probleem bij mij.
Dankje! Dit is n makkelijk receptquote:Op dinsdag 5 februari 2019 11:35 schreef Doloris het volgende:
[..]
Ik gebruik het onderstaande recept voor uiensoep en is vrijwel hetzelfde als het recept uit de allerhande. Ik mis de cognac in ieder geval niet.
https://uitpaulineskeuken.nl/2015/02/franse-uiensoep.html
Welk recept?quote:Op dinsdag 5 februari 2019 18:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik kreeg van de week de Borsjt uit de Allehande (en soepbijbel begreep ik). Was op zich best lekker maar ik at het bij mensen die niet aan zout en andere kruiderij doen. Wil 'm nog een keer zelf maken maar dan met meer smaak.
Het komt uit de soepbijbel en ik begreep dat het nu ook in de allehande staatquote:
Al die ingrediënten gebruiken, de soep pureren en serveren met crème fraîche en/of gerapste kaas. Boterham erbij.quote:Op zondag 19 januari 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik heb al weken trek in soep maar het komt er steeds niet van om het te maken.
Ik wil morgen eerst een groentenbouillon maken. Daarna een paar soepen.
Ik heb in huis:
Knolselderij
Spinazie
Pompoen
Pastinaak
Wortel
Mais
Tuinerwten
Linzen
Aardappel
Kikkererwten
Kidneybonen
Gegrilde paprika
Allerlei kruiden en specerijen
Wat zal ik eens maken? Graag vegetarisch.
Ik wil in elk geval een knolselderijsoep maken. Misschien aardappel-mosterd-pastinaak?
Jaquote:Op zondag 19 januari 2020 19:38 schreef Myraela het volgende:
Linzen, gegrilde paprika en pompoen lijkt me ook wel lekker.
Goed grapjequote:Op zondag 19 januari 2020 19:56 schreef maily het volgende:
[..]
Al die ingrediënten gebruiken, de soep pureren en serveren met crème fraîche en/of gerapste kaas. Boterham erbij.
Ik denk dat ik sowieso wel een paar kommen maak met alle restjes. Zo veel kan je niet verzieken aan soepquote:
Ik lees dat jij geen vlees gebruikt en ook geen vleesbouillon. Dat scheelt zoveel in smaak .....quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren een bouillon gemaakt van:
Knolselderij
Wortel
Pastinaak
Champignon
Cherrytomaatjes
Selderij
Lavas
Peterselie
Tijm
Laurier
Peperkorrels
6 Liter water
Dat heeft 4 uur opgestaan. Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook en het is moeilijk om echt een goede smaak te krijgen. Maar het is uiteindelijk gelukt.
Straks ga ik de bouillon zeven. Van de groenteresten maak ik een gepureerd soepje met gember, peper en citroengras. Van 1 liter bouillon maak ik knolselderijsoep. Deels voor de lunch, deels voor de vriezer.
Ik ben niet vegetarisch hoor maar eet gewoon wat minder vlees momenteel. Echt een groentesoep van alleen groentebouillon lijkt me ook niet lekker. Maar voor soepen als knolselderijsoep kan het best vega denk ik.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:20 schreef maily het volgende:
[..]
Ik lees dat jij geen vlees gebruikt en ook geen vleesbouillon. Dat scheelt zoveel in smaak .....
Ik heb laatst voor iemand vegetarische soep gemaakt (met groentebouillon en veel kruiden en groenten) maar ik vond het zelf niet te eten .... de ontvanger was er wel blij mee gelukkig.
Hee, die kende ik nog niet. Ga ik een keer proberen.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:28 schreef capricia het volgende:
Oh wat een heerlijk topic!
Zelf ben ik gek op Ribollita. Dat is een stevige dubbel gekookte Italiaanse soep (veel groente en bonen). Waar je de tweede dag oud brood in moet leggen. Beetje goede kaas en olie er overheen.
Wouw.
Daar mag je me wakker voor maken.
Laatst in zuid DL een linzen eintopf gegeten. Vond ik ook heerlijk. En zo simpel.
Hier het standaard recept uit "De zilveren lepel". Maar je moet het gewoon naar wens aanpassen, natuurlijk.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 15:56 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hee, die kende ik nog niet. Ga ik een keer proberen.
Ik was er al bang voor. Dit was echt zo smerig. Een soort smakeloos babyvoer met te veel peper. Je kunt echt alle smaak uit groente koken. Ik wist het eigenlijk al maar heb het nu zelf ondervonden.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Straks ga ik de bouillon zeven. Van de groenteresten maak ik een gepureerd soepje met gember, peper en citroengras.
Geweldig! Ik ken de ossenstaartsoep eigenlijk alleen van de keuringsdienst van waren:quote:Op woensdag 22 januari 2020 13:59 schreef anndb het volgende:
Morgen bij de slager een ossenstaart ophalen en een lekkere ossenstaart soep maken. Heerlijk. Neemt wel wat tijd in beslag, maar ik denk mijn favoriete soep. Hoeveel smaak je eigenlijk uit zo'n simpel/weinig producten kan halen, ik sta er bij een goede ossenstaart soep altijd weer van te kijken.
Grappig eigenlijk dat wat in de supermarkt verkocht word eigenlijk nooit ossenstaart soep is, en in de horeca groothandel ook zelfs niet. Ik had toevallig met kerst nog ergens ossenstaart soep als een van de gangen, dit was gewoon een rundersoep met rundvlees er in, ik had de dag er voor toevallig nog een kommetje van die van mij zelf op, dat was een verschil van dag en nacht.
quote:Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende: [..] Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was Voor de soep 350 g rode linzen 1 blik tomaten 4-5 tenen knoflook Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt 1 Liter bouillon 1 TL Kurkuma 1 TL Kummelpoeder 1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse) 1 EL Soy Wat cayenne peper of sambal naar smaak Zout naar smaak Wat olie verder 2 Grote rode uien aan ringen gesneden 2 TL komijnzaad Wat olie Pakje zure room De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer. De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Of ja of het echt van een os komt weet ik niet, maar een staart van een koe dier in ieder gevalquote:Op woensdag 22 januari 2020 19:17 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Geweldig! Ik ken de ossenstaartsoep eigenlijk alleen van de keuringsdienst van waren:
Inmiddels alweer een oude aflevering, maar wel een leuke.
Jij maakt zeer waarschijnlijk geen ossenstaartsoep, maar koeien- of stierenstaartsoep.
En als ik de Belg uit het filmpje mag geloven wordt ossenstaart uit de supermarkt van hondenbrokken gemaakt (heerlijk fel mannetje)
Hoe lang moet je die soep laten trekken? En is het vlees dat je bij de slager koopt al voorgesneden?
Lekkerrrr! Spekjes erbij?quote:Op donderdag 23 januari 2020 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vandaag een soep van knolselderij en pastinaak: https://kookidee.nl/recep(...)-de-mouton-en-salie/
Maar dan met gewone champignons. Hij is lekker maar er ontbreekt iets. Wat balsamico helpt maar er is nog iets dat toegevoegd moet worden.
[ afbeelding ]
Ja, spekjes lijken me hier ook heerlijk bij.quote:
Met rundvlees (balletjes van saucijzen en stukjes van rundersoepvlees) en veeeeeeeeeeeeeel groenten en knof en ui en laurierblad en een fles Mutti ....quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is jullie favoriete tomatensoeprecept?
quote:Op donderdag 23 januari 2020 17:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
Hier staat nu vegetarische Tom ka kai op!
Met kokosmelk, citroengras, gember en een pepertje. Verder nog een bouillonblokje, vissaus, ui, champignons en paprika.
In de zomer lekkere tomaten op de markt halen, van die tomaten die je van verre al ruikt. Wassen, doorsnijden en dan in de slowcooker, evt met een (punt) paprika of geroosterde paprika.Verse oregano erbij en andere dingen wat me lekker lijkt, oa rode peper,soms lavas, gerookte paprikapoeder en soms een laurierblaadje. Aanzetten en zo’ 10 uur laten staan. Daarna op smaak brengen, oa bouillon, soms zelfgemaakte soms blokje.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is jullie favoriete tomatensoeprecept?
Deze: https://www.jamieoliver.c(...)recipes/tomato-soup/quote:Op vrijdag 13 maart 2020 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is jullie favoriete tomatensoeprecept?
Deze gebruik ik ook altijd.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[..]
Deze: https://www.jamieoliver.c(...)recipes/tomato-soup/
Deze is heel erg lekker!
Ik ga vandaag pompoen pindasoep maken met Thaise curry en kokosmelk
Ik heb deze gemaakt. Erg lekker. Toch smaakt hij niet helemaal zoals ik wil maar dat komt nog wel. Gewoon oefenen. Voorlopig heb ik weer 5 liter soep in de vriezer. De helft tomaat, de helft courgettequote:Op zaterdag 14 maart 2020 08:49 schreef Yinny het volgende:
[..]
Deze: https://www.jamieoliver.c(...)recipes/tomato-soup/
Deze is heel erg lekker!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |