Al die ingrediënten gebruiken, de soep pureren en serveren met crème fraîche en/of gerapste kaas. Boterham erbij.quote:Op zondag 19 januari 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik heb al weken trek in soep maar het komt er steeds niet van om het te maken.
Ik wil morgen eerst een groentenbouillon maken. Daarna een paar soepen.
Ik heb in huis:
Knolselderij
Spinazie
Pompoen
Pastinaak
Wortel
Mais
Tuinerwten
Linzen
Aardappel
Kikkererwten
Kidneybonen
Gegrilde paprika
Allerlei kruiden en specerijen
Wat zal ik eens maken? Graag vegetarisch.
Ik wil in elk geval een knolselderijsoep maken. Misschien aardappel-mosterd-pastinaak?
Jaquote:Op zondag 19 januari 2020 19:38 schreef Myraela het volgende:
Linzen, gegrilde paprika en pompoen lijkt me ook wel lekker.
Goed grapjequote:Op zondag 19 januari 2020 19:56 schreef maily het volgende:
[..]
Al die ingrediënten gebruiken, de soep pureren en serveren met crème fraîche en/of gerapste kaas. Boterham erbij.
Ik denk dat ik sowieso wel een paar kommen maak met alle restjes. Zo veel kan je niet verzieken aan soepquote:
Ik lees dat jij geen vlees gebruikt en ook geen vleesbouillon. Dat scheelt zoveel in smaak .....quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren een bouillon gemaakt van:
Knolselderij
Wortel
Pastinaak
Champignon
Cherrytomaatjes
Selderij
Lavas
Peterselie
Tijm
Laurier
Peperkorrels
6 Liter water
Dat heeft 4 uur opgestaan. Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook en het is moeilijk om echt een goede smaak te krijgen. Maar het is uiteindelijk gelukt.
Straks ga ik de bouillon zeven. Van de groenteresten maak ik een gepureerd soepje met gember, peper en citroengras. Van 1 liter bouillon maak ik knolselderijsoep. Deels voor de lunch, deels voor de vriezer.
Ik ben niet vegetarisch hoor maar eet gewoon wat minder vlees momenteel. Echt een groentesoep van alleen groentebouillon lijkt me ook niet lekker. Maar voor soepen als knolselderijsoep kan het best vega denk ik.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:20 schreef maily het volgende:
[..]
Ik lees dat jij geen vlees gebruikt en ook geen vleesbouillon. Dat scheelt zoveel in smaak .....
Ik heb laatst voor iemand vegetarische soep gemaakt (met groentebouillon en veel kruiden en groenten) maar ik vond het zelf niet te eten .... de ontvanger was er wel blij mee gelukkig.
Hee, die kende ik nog niet. Ga ik een keer proberen.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:28 schreef capricia het volgende:
Oh wat een heerlijk topic!
Zelf ben ik gek op Ribollita. Dat is een stevige dubbel gekookte Italiaanse soep (veel groente en bonen). Waar je de tweede dag oud brood in moet leggen. Beetje goede kaas en olie er overheen.
Wouw.
Daar mag je me wakker voor maken.
Laatst in zuid DL een linzen eintopf gegeten. Vond ik ook heerlijk. En zo simpel.
Hier het standaard recept uit "De zilveren lepel". Maar je moet het gewoon naar wens aanpassen, natuurlijk.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 15:56 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Hee, die kende ik nog niet. Ga ik een keer proberen.
Ik was er al bang voor. Dit was echt zo smerig. Een soort smakeloos babyvoer met te veel peper. Je kunt echt alle smaak uit groente koken. Ik wist het eigenlijk al maar heb het nu zelf ondervonden.quote:Op dinsdag 21 januari 2020 12:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
Straks ga ik de bouillon zeven. Van de groenteresten maak ik een gepureerd soepje met gember, peper en citroengras.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |