abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Admin zondag 3 februari 2019 @ 18:12:47 #1
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_184797425
registreer om deze reclame te verbergen
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS)
De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
ich habe niemals satz
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 februari 2019 @ 19:50:17 #2
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184799598
Ook hier, de gemaakte hero, geslacht maakt niet veel uit. Al past dit in het rijtje van perse een sterke vrouwelijke hero willen neerzetten (Doctor Who, Star Wars, etc). Dat was niet nodig geweest, en die nadruk mislukt, zie Janeway, waarbij het heel natuurlijk was en wel lukte. Het is het gemaakte dat mij stoort. We horen Michael geweldig te vinden is de mening van de makers, nou dat lukt anders niet.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 3 februari 2019 @ 19:58:03 #3
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_184799766
Ik zie niet zoveel geforceerds, in de hele serie niet, niets, eigenlijk.

Behalve dan de haat en het maar blijven kijken en zeuren. Verder niet.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_184799860
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zie niet zoveel geforceerds, in de hele serie niet, niets, eigenlijk.

Behalve dan de haat en het maar blijven kijken en zeuren. Verder niet.
Ik sluit me hier helemaal bij aan :Y
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_184800630
quote:
2s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zie niet zoveel geforceerds, in de hele serie niet, niets, eigenlijk.

Behalve dan de haat en het maar blijven kijken en zeuren. Verder niet.
Dit dus en ik heb het hele circus vanaf TOS gezien... Okee toegegeven, behalve TAS...
  zondag 3 februari 2019 @ 20:50:47 #6
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_184801194
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:33 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dit dus en ik heb het hele circus vanaf TOS gezien... Okee toegegeven, behalve TAS...
idem, ben al fan sinds ehm.. ik 9 was ofzo? Elke zaterdagavond zaten we er klaar voor met de familie. O+

En nu elke vrijdagavond O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_184802678
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 20:50 schreef motorbloempje het volgende:

idem, ben al fan sinds ehm.. ik 9 was ofzo? Elke zaterdagavond zaten we er klaar voor met de familie. O+

En nu elke vrijdagavond O+
En natuurlijk ook BsG, toen Face nog gewoon Starbuck heette...
  Moderator zondag 3 februari 2019 @ 21:55:18 #8
230491 crew  Zith
pls tip
pi_184803201
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Ook hier, de gemaakte hero, geslacht maakt niet veel uit. Al past dit in het rijtje van perse een sterke vrouwelijke hero willen neerzetten (Doctor Who, Star Wars, etc). Dat was niet nodig geweest, en die nadruk mislukt, zie Janeway, waarbij het heel natuurlijk was en wel lukte. Het is het gemaakte dat mij stoort. We horen Michael geweldig te vinden is de mening van de makers, nou dat lukt anders niet.
En zelfs als stamets een mooie kawaii waifu in het paddenstoelennetwerk had zou ik tijdens die scènes terug gaan naar het fappen op Janeway, dat hele gedoe was misschien leuk voor 1 scene.

Maar nee, de special snowflakes hier zijn helemaal fan van opera en paddenstoelen en als je daar iets tegen hebt dan ben je een homohater.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_184803251
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 21:55 schreef Zith het volgende:

[..]

En zelfs als stamets een mooie kawaii waifu in het paddenstoelennetwerk had zou ik tijdens die scènes terug gaan naar het fappen op Janeway, dat hele gedoe was misschien leuk voor 1 scene.

Maar nee, de special snowflakes hier zijn helemaal fan van opera en paddenstoelen en als je daar iets tegen hebt dan ben je een homohater.
Wie zijn precies die special snowflakes hier? Ik snap dat de spiegel wat vervelend is, maar volgens mij is er vooral sprake van enerzijds mensen die zich niet aan alles storen en anderzijds conservatieve jankvlokjes.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Moderator zondag 3 februari 2019 @ 22:05:02 #10
230491 crew  Zith
pls tip
pi_184803388
De conservatieven die niet willen (easily offended) dat je iets negatiefs over star trek zegt (unable to deal with opposing opinions), omdat ze dat al hun hele leven kijken (inflated sense of uniqueness).

Tenminste, ik zie dat woord hier wel eens voorbij komen als een manier om monden te snoeren (wellicht kunnen discussies ook zonder belediginge?) en volgens Wikipedia zijn dat 3 kenmerken van een snowflake.

[ Bericht 5% gewijzigd door Zith op 03-02-2019 22:10:16 ]
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_184803490
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:05 schreef Zith het volgende:
De conservatieven die niet willen (easily offended) dat je iets negatiefs over star trek zegt (unable to deal with opposing opinions), omdat ze dat al hun hele leven kijken (inflated sense of uniqueness).

Tenminste, ik zie dat woord hier wel eens voorbij komen als een manier om monden te snoeren en volgens Wikipedia zijn dat 3 kenmerken van een snowflake.
Volgens mij zijn het vooral de mensen die meegaan in het hedendaagse waandenken dat alles één grote SJW-samenzwering is die je hiervan kunt betichten. Er is namelijk een heel simpele oplossing voor het probleem dat je een serie vreselijk vindt. Die oplossing is gewoon niet kijken.
Er zijn honderden series die ik niets vind, dus die kijk ik niet. Zo moeilijk lijkt het me niet.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 februari 2019 @ 22:37:59 #12
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184804301
Eigenlijk stoor ik me maar aan 2 dingen (en wat kleine dingetjes): camerawerk en Burnham
2e seizoen is al stukken beter dan het eerste

Maar ik blijf erbij dat Burnham een gemaakte hero is, wat mij stoort. En over het algemeen (en dat is niet de schuld van Star Trek, want die was al progressief, maar gaat mee in de tendens en doet alsof ze hier voor het eerst mee komen, wat niet het geval is) de hele entertainment business op de politiek correcte tour is, met female leads, donkere huidskleur en homo-relaties overal. Van Ghostbusters tot Star Wars, van Star Trek tot Doctor Who. Het is niet echt fijn om hetgeen waar je jaren van hebt genoten te zien veranderen in een politieke agenda. Zeker omdat het te koste gaat van goed schrijfwerk. In het geval van Star Trek dus, zoals ik al eerder zei, vooral in de vorm van gemaakte hero Burnham. Laat haar het respect verdienen en schrijf daarop een goed personage, iets wat kan in Star Trek, want ik heb talloze vrouwen in Star Trek echt geniaal gevonden, met een enorme kracht. Zelfs bad-guysgirls zoals Kai Winn (en in mindere mate Ceska en de Duras-zussen),

Maar het schrijfwerk van Star Trek is dit seizoen verbeterd, dus we zullen zien waar dit heen gaat. Ik blijf in ieder geval kijken.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 3 februari 2019 @ 22:59:02 #13
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_184804792
We kunnen wel lekker buiten de inhoud praten met SJW-en snowflake geleuter, maar deze Klingons zijn gewoon volkomen ruk.

Ik heb het al eerder gezegd; de Klingons zie ik als een soort Vikings die veel zuipen, flink vechten en daarna hard lachend elkaar op de schouders slaan.

Deze Klingons slaan gewoon helemaal nergens op en zijn doodsaai.

En dat heeft niets met (afkeer van) politieke correctheid te maken, maar gewoon je bronmateriaal keihard van achteren nemen.

Voorals nog vind ik de serie OK - nog geen top, maar dat kan nog - maar enige consistentie met de andere series is - wat mij betreft - gewenst.
herr doctor
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 4 februari 2019 @ 09:03:20 #14
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184810014
Je merkt dat de schrijvers proberen de boel weer meer terug te brengen naar echt Star Trek, zo ook de Klingons (nu weer met haar, waardoor ze weer wat op de oude Klingons lijken). Neemt niet weg dat er een canon verklaring was voor hun uiterlijk tijdens TOS en deze nu moeilijk in deze serie te zetten is.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  maandag 4 februari 2019 @ 09:19:19 #15
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_184810157
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:59 schreef thedeedster het volgende:
maar deze Klingons vind ik gewoon volkomen ruk.
Fixed that for you.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  maandag 4 februari 2019 @ 10:18:44 #16
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_184810869
quote:
14s.gif Op maandag 4 februari 2019 09:19 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Fixed that for you.
Je hebt helemaal gelijk.
(vind ik ;) )
herr doctor
pi_184811379
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:59 schreef thedeedster het volgende:
We kunnen wel lekker buiten de inhoud praten met SJW-en snowflake geleuter, maar deze Klingons zijn gewoon volkomen ruk.

Ik heb het al eerder gezegd; de Klingons zie ik als een soort Vikings die veel zuipen, flink vechten en daarna hard lachend elkaar op de schouders slaan.

Deze Klingons slaan gewoon helemaal nergens op en zijn doodsaai.

En dat heeft niets met (afkeer van) politieke correctheid te maken, maar gewoon je bronmateriaal keihard van achteren nemen.

Voorals nog vind ik de serie OK - nog geen top, maar dat kan nog - maar enige consistentie met de andere series is - wat mij betreft - gewenst.
Ok vind juist dat er meer diepgang zit in de Klingon.
Meende overigens dat die op Arabieren was gebaseerd ipv op Noormannen
pi_184811437
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:37 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Eigenlijk stoor ik me maar aan 2 dingen (en wat kleine dingetjes): camerawerk en Burnham
2e seizoen is al stukken beter dan het eerste

Maar ik blijf erbij dat Burnham een gemaakte hero is, wat mij stoort.
Ben het er wel mee eens dat Burnham the belangrijk wordt gemaakt, wat storend werkt. Wat meer bescheidenheid zou niet misstaan.

Camerawerk had ik eerst het idee dat ze wilden benadrukken dat boven en onder in feite niet bestaan in de ruimte, totdat ze het ook deden bij de Klingon.
Toen was het gewoon raar.
  maandag 4 februari 2019 @ 11:08:18 #19
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_184811529
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 10:57 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ok vind juist dat er meer diepgang zit in de Klingon.
Meende overigens dat die op Arabieren was gebaseerd ipv op Noormannen
Verschil van mening kan natuurlijk altijd. :)

Maar dat van die Arabieren kan ik eigenlijk moeilijk begrijpen, als het tegelijkertijd zulke innemers van alcoholica zijn.
herr doctor
pi_184811657
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2019 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Verschil van mening kan natuurlijk altijd. :)

Maar dat van die Arabieren kan ik eigenlijk moeilijk begrijpen, als het tegelijkertijd zulke innemers van alcoholica zijn.
Nou, Arabieren zijn niet per definitie moslims.

Maar het is iets dat ik ooit gelezen heb over hoe verschillende buitenaardse wezens gespiegeld zijn van aarde bevolkingsgroepen.
Vind Noormannen best wel passend eigenlijk
pi_184811762
Ik zie het SJW-gebeuren ook niet zo.

Je hebt alleen wel ADHD nodig om hier iets van te kunnen volgen. Een cameraman die nodig moet pissen, korte fragmenten die elkaar in hoog tempo opvolgen, en een hoeveelheid special effects waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.
  maandag 4 februari 2019 @ 19:41:42 #22
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_184821673
quote:
2s.gif Op zondag 3 februari 2019 19:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zie niet zoveel geforceerds, in de hele serie niet, niets, eigenlijk.

Behalve dan de haat en het maar blijven kijken en zeuren. Verder niet.
Dit.

Ik heb net bijgekeken en ik vind het prachtig eigenlijk. O+
Enige dingetje vind ik het uiterlijk van de Klingons.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_184829837
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:09 schreef Monolith het volgende:

[..]

Volgens mij zijn het vooral de mensen die meegaan in het hedendaagse waandenken dat alles één grote SJW-samenzwering is die je hiervan kunt betichten. Er is namelijk een heel simpele oplossing voor het probleem dat je een serie vreselijk vindt. Die oplossing is gewoon niet kijken.
Er zijn honderden series die ik niets vind, dus die kijk ik niet. Zo moeilijk lijkt het me niet.
Het zijn juist de echte fans die al vele jaren fan zijn die hier helemaal niets mee hebben.

De nieuwe fans, die de oude star trek eigen maar saai vindt, vind dit helemaal geweldig.
Lekker game of thrones achtig, lekkere star wars actie en marvel superhelden.

De trouwe fanbase probeert er nog iets in te vinden waar ze zo veel van houden in de voorgaande series.
Juist omdat ze echte fans zijn is het moeilijk kom het maar niet te gaan kijken.

Discovery gaat nu over diepere (persoonlijke) verhalen van diverse karakters.
Daar is helemaal niets mis mee. Dat is in voorgaande series ook zo.

Alleen heb ik helemaal niets met welke karakter dan ook in deze serie. Dus interesseert mij die persoonlijke verhalen ook niet en is het dus oersaai voor mij.

Bijvoorbeeld dat ze in seizoen 2 op de brug nog een voorstelrondje op de brug moeten doen omdat ze geluisterd hebben naar de kritiek dat mensen na een seizoen nog niet eens de namen van de bridge crew kende. 8)7

Nou ja. Ik denk dat ik genezen ben van STD.
De vorige aflevering heeft het voor mij denk ik helemaal verpest en de behoefte (of verplichting als fan) om het te kijken is (hoop ik) eindelijk weg.

Gelukkig zijn de oudere series er nog *O* (en dankzij discovery nu ook op netflix)
En natuurlijk Star trek: The orville


Disclaimer: Ik spreek natuurlijk niet voor alle fans.

[ Bericht 1% gewijzigd door Adventurer666 op 05-02-2019 08:56:04 ]
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 09:10:44 #24
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184830044
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 08:48 schreef Adventurer666 het volgende:
Disclaimer: Ik spreek natuurlijk niet voor alle fans.
Gelukkig maar want ik heb genoten van alle star trek (incl. TAS) en vind deze nieuwe serie ook weer erg leuk :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_184830214
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 08:48 schreef Adventurer666 het volgende:

[..]

Het zijn juist de echte fans die al vele jaren fan zijn die hier helemaal niets mee hebben.

De nieuwe fans, die de oude star trek eigen maar saai vindt, vind dit helemaal geweldig.
Lekker game of thrones achtig, lekkere star wars actie en marvel superhelden.

De trouwe fanbase probeert er nog iets in te vinden waar ze zo veel van houden in de voorgaande series.
Juist omdat ze echte fans zijn is het moeilijk kom het maar niet te gaan kijken.

Discovery gaat nu over diepere (persoonlijke) verhalen van diverse karakters.
Daar is helemaal niets mis mee. Dat is in voorgaande series ook zo.

Alleen heb ik helemaal niets met welke karakter dan ook in deze serie. Dus interesseert mij die persoonlijke verhalen ook niet en is het dus oersaai voor mij.

Bijvoorbeeld dat ze in seizoen 2 op de brug nog een voorstelrondje op de brug moeten doen omdat ze geluisterd hebben naar de kritiek dat mensen na een seizoen nog niet eens de namen van de bridge crew kende. 8)7

Nou ja. Ik denk dat ik genezen ben van STD.
De vorige aflevering heeft het voor mij denk ik helemaal verpest en de behoefte (of verplichting als fan) om het te kijken is (hoop ik) eindelijk weg.

Gelukkig zijn de oudere series er nog *O* (en dankzij discovery nu ook op netflix)
En natuurlijk Star trek: The orville


Disclaimer: Ik spreek natuurlijk niet voor alle fans.
Ik reken mezelf bepaald niet tot de nieuwe fans en ik geniet van de serie!

Waarom kan het niet gewoon 'agree to disagree' zijn en moeten mensen die het wel tof vinden worden overtuigd dat dat niet kan?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 09:30:21 #26
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184830259
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik reken mezelf bepaald niet tot de nieuwe fans en ik geniet van de serie!

Waarom kan het niet gewoon 'agree to disagree' zijn en moeten mensen die het wel tof vinden worden overtuigd dat dat niet kan?
Omdat dit geen echte star trek is }:| boehoe... dit is echt hetzelfde liedje als bij TNG, VOY, ENT.. bij alle drie die series werd er geroepen dat het schande was voor de franchise, belachelijk dat star trek verworden was tot dit... en dat rodenberry zich om zou draaien in zijn graf als hij wist wat er met zijn serie gedaan was...

Voordeel is wel dat je zelden mensen meer hoort klagen over ENT nu... want dat was voor DIS een beetje de zeikpaal van het groepje.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_184830321
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik reken mezelf bepaald niet tot de nieuwe fans en ik geniet van de serie!

Waarom kan het niet gewoon 'agree to disagree' zijn en moeten mensen die het wel tof vinden worden overtuigd dat dat niet kan?
quote:
Disclaimer: Ik spreek natuurlijk niet voor alle fans.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 09:53:13 #28
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_184830546
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Omdat dit geen echte star trek is }:| boehoe...
Who the fuck cares?
Star Trek is dood. Lang leve Star Trek.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 09:53:32 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184830549
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:53 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Who the fuck cares?
Star Trek is dood. Lang leve Star Trek.
*O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_184830566
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:35 schreef Adventurer666 het volgende:

[..]


[..]

Je houdt een hele verhandeling over hoe de echte fans het niets vinden en alleen nieuwe fans wel.

Dat is niet voor jezelf spreken, ook al zet je er een disclaimer onder.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_184830714
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Je houdt een hele verhandeling over hoe de echte fans het niets vinden en alleen nieuwe fans wel.

Dat is niet voor jezelf spreken, ook al zet je er een disclaimer onder.
Ik zeg dat degene die zich laten horen en zeggen dat ze helemaal niets meer herkennen van hun geliefde serie voornamelijk van de diehard fans komt.

En geen haters om het haten of omdat er vrouwen of homo's en dergelijke in zitten of andere generalisatie (bv. niet tegen verandering kunnen) die gebruikt wordt om fans die het niet meer leuk vinden de mond te snoeren. (zoals sommige users hier ook doen)

Niet fans die het ook niets vinden hoor je niet, want die houden zich er niet mee bezig.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 10:15:49 #32
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_184830870
Die-hard fan hier.

Genietende die-hard fan hier O+
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_184830932
quote:
17s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 10:15 schreef motorbloempje het volgende:
Die-hard fan hier.

Genietende die-hard fan hier O+
^O^

Geen problemen mee :)
pi_184830962
Die hard fan hier. Geboren toen het derde seizoen van original series voor het eerst op tv kwam. Alles gekeken en genoten. En nu geniet ik weer.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 10:28:05 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184831051
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 10:22 schreef miss_sly het volgende:
derde seizoen
Daar waren toch maar 2 seizoenen van?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 5 februari 2019 @ 10:30:20 #36
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184831089
De meningen lopen heerlijk uiteen :D
Bij Enterprise was tenminste bijna iedereen unaniem.

Maar feit is dat we 12 jaar lang geen Star Trek op televisie hebben gehad. Nu hebben we dat tenminste wel, en daarnaast ook nog eens The Orville. We kunnen in onze handen knijpen en je hebt keus zat. En ik zie de makers goede pogingen doen het weer canon te maken en te werken aan kritiek die werd geuit.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 5 februari 2019 @ 10:31:23 #37
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184831103
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 10:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Daar waren toch maar 2 seizoenen van?
Nope, 3
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_184831446
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 10:30 schreef TARAraboemdijee het volgende:
De meningen lopen heerlijk uiteen :D
Bij Enterprise was tenminste bijna iedereen unaniem.

Maar feit is dat we 12 jaar lang geen Star Trek op televisie hebben gehad. Nu hebben we dat tenminste wel, en daarnaast ook nog eens The Orville. We kunnen in onze handen knijpen en je hebt keus zat. En ik zie de makers goede pogingen doen het weer canon te maken en te werken aan kritiek die werd geuit.
Heerlijk verfrissend!
Iemand die gewoon open een discussie aan gaat :)

Nou ja. Alex Kurtzman (showrunner) heeft in een interview al eens gezegd dat ze het canon niet kunnen handhaven en daarom maar zijn eigen canon gaat maken.

quote:
Kurztman teased: "This season explores a lot of detail previously not established. That being said, we know in order for Trek to live on, we need to find ways to operate outside of canon and create new canon."
Het probleem is dat er wel dingen uit uit de normale canon in zitten, zoals bv Spock. En het niveau van technologie.
Nieuwe canon vervuild dan de bestaande canon.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 5 februari 2019 @ 11:01:26 #39
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_184831696
Daarom snap ik de keuze voor dit tijdsvak ook niet.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 11:18:14 #40
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184831980
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:01 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Daarom snap ik de keuze voor dit tijdsvak ook niet.
Inderdaad ik had ook liever een na DS9 tijdsvak gezien.

Maar volgensmij was dat origineel ook de bedoeling... omdat het een soort anthology show zou worden.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_184832139
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:18 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Inderdaad ik had ook liever een na DS9 tijdsvak gezien.

Maar volgensmij was dat origineel ook de bedoeling... omdat het een soort anthology show zou worden.
Klopt. Kurtzman heeft in de loop van seizoen 1 gezegd dat we nooit de Enterprise of Spock zouden zien.

edit: Dat was de voorloper van kurtzman die dat zei.

Het verhaal gaat dat Kurtzman vanwege de toch gemiddeld matige ontvangst terug greep naar bestaande karakters (voor het member berries effect :) )

[ Bericht 2% gewijzigd door Adventurer666 op 05-02-2019 11:58:53 ]
  dinsdag 5 februari 2019 @ 12:01:16 #42
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_184832715
quote:
17s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 10:15 schreef motorbloempje het volgende:
Die-hard fan hier.

Genietende die-hard fan hier O+
RT
Dit snap ik ook niet.
  Moderator dinsdag 5 februari 2019 @ 12:07:24 #43
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184832823
Ik had vroeger in de plaatselijke poolhal wel de hi-score op de star trek quiz op de fotoplay :D

Maar echt die-hard ben ik niet... kan niet zomaar ep titels ophoesten of wie wie speelde etc...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_184838582
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 09:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Omdat dit geen echte star trek is }:| boehoe... dit is echt hetzelfde liedje als bij TNG, VOY, ENT.. bij alle drie die series werd er geroepen dat het schande was voor de franchise, belachelijk dat star trek verworden was tot dit... en dat rodenberry zich om zou draaien in zijn graf als hij wist wat er met zijn serie gedaan was...

Voordeel is wel dat je zelden mensen meer hoort klagen over ENT nu... want dat was voor DIS een beetje de zeikpaal van het groepje.
Zelfde zie je bij Dr Who, daar loopt ook elke die hard fan te jammeren bij elke wissel van doctor en showrunner...
Het is de vloek van een langlopende serie die voor een deel een museumstuk is geworden en zo behouden moet blijven volgens de fans, terwijl tegelijkertijd vernieuwing nodig is om de serie levende te houden...
pi_184840854
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 17:46 schreef Wantie het volgende:

[..]

Zelfde zie je bij Dr Who, daar loopt ook elke die hard fan te jammeren bij elke wissel van doctor en showrunner...
Het is de vloek van een langlopende serie die voor een deel een museumstuk is geworden en zo behouden moet blijven volgens de fans, terwijl tegelijkertijd vernieuwing nodig is om de serie levende te houden...
Waarom altijd meteen weer beledigen en zeggen dat de fans maar zitten te jammeren.

Ik kan ook wel zeggen dat de simpele niet fans maar alle zooi slikken die voorgeschoteld wordt.

Het zijn altijd nog de fans die de show echt in leven houden. Die zelfs soms ook nog eens de dure dvd boxen kopen.
De fans zijn inderdaad wel het meest kritisch omdat ze er om geven.

En als iets niet levensvatbaar meer is kan je er beter gewoon mee stoppen.
Tegenwoordig wordt alles maar uitgemolken en gereboot, remake enz omdat ze niets meer kunnen verzinnen. En iets bekends lijkt makkelijk cashen.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 23:05:05 #46
445346 -Chakotay-
A-koo-chee-moya
pi_184846131
ik kijk voor de 12e keer TNG
het verveelt niet
I pray on this day of memories
pi_184846583
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 19:31 schreef Adventurer666 het volgende:

[..]

Waarom altijd meteen weer beledigen en zeggen dat de fans maar zitten te jammeren.

Ik kan ook wel zeggen dat de simpele niet fans maar alle zooi slikken die voorgeschoteld wordt.

Het zijn altijd nog de fans die de show echt in leven houden. Die zelfs soms ook nog eens de dure dvd boxen kopen.
De fans zijn inderdaad wel het meest kritisch omdat ze er om geven.

En als iets niet levensvatbaar meer is kan je er beter gewoon mee stoppen.
Tegenwoordig wordt alles maar uitgemolken en gereboot, remake enz omdat ze niets meer kunnen verzinnen. En iets bekends lijkt makkelijk cashen.
Het gaat natuurlijk al mis bij de aanname dat het de fans zijn die kritiek hebben en de niet-fans die kritiekloos kijken. Eersteklas drogreden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184846800
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 19:31 schreef Adventurer666 het volgende:

[..]


Ik kan ook wel zeggen dat de simpele niet fans maar alle zooi slikken die voorgeschoteld wordt.

.
Nee, die stoppen gewoon met kijken.
  woensdag 6 februari 2019 @ 09:20:53 #49
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_184850111
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 23:35 schreef Wantie het volgende:

[..]

Nee, die stoppen gewoon met kijken.
En er over zeuren....
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_184850276
quote:
9s.gif Op woensdag 6 februari 2019 09:20 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

En er over zeuren....
Want kritiek is verboden?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')