abonnement Unibet Coolblue
pi_184966264
quote:
Ophef rond klimaatmeisje Greta

Ze groeide uit tot de postergirl van de internationale klimaatactivisten: de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. Ook in Nederland is het blonde meisje met de vlechten razend populair. Maar er klinkt tevens kritiek. Thunberg zou een marionet zijn van een geslepen Zweedse pr-adviseur, die aan haar populariteit grof geld zou verdienen.

Ineens was ze daar: een klein Zweeds meisje met twee lange vlechten, een ernstig gezicht en een duistere boodschap. „Ik wil niet dat jullie hoop koesteren”, zei Greta Thurnberg (16), terwijl ze uitdrukkingsloos in de camera’s staarde. „Ik wil dat jullie in paniek raken. Ik wil dat jullie de angst voelen, die ik elke dag voel.”

De Zweedse scholiere was afgelopen januari te gast op het World Economic Forum in Davos, het jaarlijkse onderonsje van de rijken en machtigen van deze wereld. Vanaf dat invloedrijke podium mocht zij de wereld toespreken over onze omgang met het klimaat. Áls zij het al niet was, werd Thunberg dankzij alle media-aandacht op dat moment hét icoon van de internationale klimaatbeweging. Uit Greta’s naam gaan nu her en der in de wereld duizenden jongeren de straat op om actie te eisen tegen de opwarming van de aarde.

Het verhaal van Greta Thurnberg leest als een sprookje. De scholiere, die lijdt aan depressies en het syndroom van Asperger, besloot vorig jaar om in ’schoolstaking’ te gaan. Dagelijks zat zij, tussen half negen en half vier, voor het Zweedse parlement om uitdrukking te geven aan haar grote angst om het lot van de planeet.

Baken
Zo werd het meisje met de vlechten opgepikt. Greta groeide in no time uit tot het gezicht van de klimaatjeugd. Een moreel baken in tijden van klimaatdoem. ’Jezus heeft een opvolger aangewezen, haar naam is Greta Thunberg’, zette een kerk bij Malmö op twitter.

De pr-man en ’groene kapitalist’ heet Ingmar Rentzhog, een Zweedse ondernemer die banden heeft met het netwerk van klimaatpaus Al Gore. Rentzhog zou, volgens de krant Svenska Dagbladet, niet alleen Thunberg internationaal hebben gekatapulteerd, zijn bedrijf We Don’t Have Time, dat wil ’investeren in het klimaat’, zou aan het gebruik van haar naam tenminste een miljoen euro hebben verdiend. Rentzhog had Greta ingezet als ’jeugdadviseur en curator’ voor zijn onderneming. Volgens haar ouders zonder medeweten van de familie.

Viraal
Volgens Thunbergs politiek actieve ouders – een beroemde operazangeres en een acteur - wisten zij niet dat de naam van hun dochter zou opduiken in de prospectus. Maar niet alleen Svenska Dagbladet, ook andere, ’rechtse’ media plaatsen inmiddels vraagtekens bij de ’spontaniteit’ van Greta Thunbergs internationale opmars en over de rol daarin van haar ouders. Was het niet opvallend dat het boek over hun gezin, waarin ook Greta’s psychische problemen worden beschreven, verscheen op 24 augustus, vier dagen nadat Rentzhogs beelden van de stakende Greta ’viraal’ waren gegaan en Zweedse media haar verhaal hadden opgepikt?

Van Greta’s vader wordt beweerd dat hij haar speeches schrijft - wat hij ontkent. De timing van de publicatie van het boek wordt toeval genoemd.

Greta, haar ouders, hun vele volgelingen en Ingmar Rentzhog doen alle kritiek af als zure aantijgingen uit het ’klimaatsceptische’ kamp. Zij gaan door. Zo verspreidt Greta haar boodschap verder over de wereld en lanceert We Don’t Have Time op Earth Day, 22 april, een nieuwe app: ’Om het klimaat te redden en een echt verschil te maken’.
https://www.telegraaf.nl/(...)-klimaatmeisje-greta
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 12 februari 2019 @ 05:53:39 #252
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184967086
Een app om het klimaat te redden... de ironie.
  dinsdag 12 februari 2019 @ 09:03:33 #253
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184968325
Goh, dat meisje is een pr-instrument... de Telegraaf wordt ook wakker :').
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_184978697
quote:
1s.gif Op maandag 11 februari 2019 21:15 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Als ik dit zie denk ik, misschien zijn we wel beter af als de shariawet wordt ingevoerd.
Nergens voor nodig. Met het verwerpen en verwijderen van het cultuur-marxisme uit het klaslokaal, uit de media en uit de kunsten ben je al een eind op weg.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_185234035
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 05:53 schreef Lunatiek het volgende:
Een app om het klimaat te redden... de ironie.
quote:
Leerlingen zetten telefoon uit voor klimaat
Marko Kleijn (16) en zijn klasgenoot Furkan Yasar (17) van het Gymnasium Haganum organiseren een datastaking, in navolging van de klimaatstaking op het Malieveld. Tijdens de datastaking, op 3 en 11 maart, zetten de jongeren hun telefoon drie dagen op vliegtuigstand om CO2-uitstoot via datacenters te verminderen. Marko roept alle leerlingen op mee te doen.
https://www.ad.nl/den-haa(...)or-klimaat~afc7e664/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 25 februari 2019 @ 13:33:50 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_185234372
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 13:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Tijdens de datastaking, op 3 en 11 maart, zetten de jongeren hun telefoon drie dagen op vliegtuigstand om CO2-uitstoot via datacenters te verminderen. Marko roept alle leerlingen op mee te doen.
Zou Marko hem ook op de vliegtuigstand gehad hebben toen hij naar Kioto vloog?



quote:
Ben je zelf veel actief bezig met het klimaat?

,,Furkan doucht zo kort mogelijk en ik doe dat ook. Mijn lunch, ontbijt, zo veel mogelijk eten 's avonds en alles wat ik kook doe ik vegetarisch. Ook scheiden we thuis allebei ons afval, zodat het goed gerecycled kan worden."
Wat IK kook... ja natuurlijk... :')
pi_185234834
Terecht, we zouden allemaal de helft minder productief moeten zijn om de problematiek te verbeteren. Of de andere helft van die productiviteit inzetten om de biosfeer te redden.
pi_185235036
Niet dat het wat uitmaakt, met een bevolking die groeit naar 10 miljard die allemaal willen leven zoals wij of zoals Amerikanen.
pi_185238843
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 13:33 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zou Marko hem ook op de vliegtuigstand gehad hebben toen hij naar Kioto vloog?

Woord van het jaar 2019. Gelegenheidsactivist.
pi_185239720
Lilly moet gewoon naar school gaan, als ik vroeger zo iets zou flikken had ik papier moeten prikken :(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_185239750
Schop dat kind terug naar school man man man
Ik zwaai naar dieren.
pi_185340916
Merkel spreekt haar steunt uit voor klimaatspijbelaars

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich achter de scholieren geschaard die wekelijks tijdens schooltijd demonstreren voor een beter klimaat. Merkel prees de scholieren en moedigde ze zelfs aan meer actie te ondernemen.



,,Ik ben het er helemaal mee eens dat scholieren voor de bescherming van het klimaat de straat op gaan en daarvoor strijden’', stelt Merkel vandaag in een podcast. Daarmee wijkt ze af van de meeste Duitse politici, die vinden dat de demonstraties in de vrije tijd moeten plaatsvinden. Scholieren gaan in Duitsland, net als in België en de Scandinavische landen, wekelijks de straat op onder het motto FridaysForFuture, in navolging van de Zweedse activiste Greta Thunberg. Zij liep deze week mee in een protestmars in Hamburg. ,,Politici en mensen aan de macht zijn er al te lang mee weggekomen om niets te doen om de klimaatcrisis te stoppen’', zei ze daar.

Hoewel ze de spontane straatprotesten een warm hart toedroeg zei de bondskanselier ook dat de scholieren wat geduld moesten hebben voor het afbouwen van kolengestookte elektriciteitscentrales. “Ik weet dat de scholieren willen dat veel dingen sneller gaan, zoals het afschaffen van kolengestookte energie. Maar als regeringsleider moet ik veel dingen in overweging nemen.

We moeten banen en economische voortvarendheid verenigen met de doelen van klimaatbescherming.”Om die reden had ze besloten vanaf 2038 te stoppen met kolengestookte energie, aldus Merkel. “Bekeken vanuit de scholieren duurt dat heel erg lang, maar het is een grote uitdaging dat te doen en ik vraag ze om begrip hiervoor.”

Lang niet iedereen in Duitsland staat achter de scholieren. Onderwijsminister Anja Karliczek ziet het groeiende scholierenprotest in Duistland met lede ogen aan. Hoewel het een waardig engagement is van de scholieren moeten ze daarvoor opkomen in hun vrije tijd en niet spijbelen, aldus de minister in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
https://www.ad.nl/buitenl(...)pijbelaars~acf9debe/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185343548
Ik vraag me af wie er opdraait voor de rekening als grote aantallen leerlingen hun schooljaar niet halen en opnieuw moeten doen.

De poco's vinden het allemaal zo prachtig dat ze dit soort vragen niet stellen.
  zaterdag 2 maart 2019 @ 18:11:13 #264
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_185345085
Dat bordje over die dino's vind ik wel aardig :D.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_185348066
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 18:11 schreef Fir3fly het volgende:
Dat bordje over die dino's vind ik wel aardig :D.
Die dino's hadden het dan ook volledig aan hunzelf te danken. Ze hadden totaal geen klimaatschaampte.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185376335
Ik zeg verder maar niets kijk zelf maar _O-

pi_186057701
Klimaatspijbelaars boos over vertraging Klimaatakkoord

In een gesprek met minister-president Rutte hebben klimaatspijbelaars vanmiddag uitgehaald naar de premier en minister Wiebes van Klimaat. De scholieren zijn er boos over dat het Klimaatakkoord opnieuw is vertraagd. Op 24 mei gaan ze weer staken.

De Haagse scholieren van de actiebeweging Youth for Climate mochten vandaag voor de tweede keer in gesprek met Rutte en Wiebes, dit keer op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. In februari waren de klimaatspijbelaars al eens te gast in het Torentje van de minister-president.

Een paar uur vóór de bijeenkomst maakte Rutte bekend dat het definitieve Klimaatakkoord een paar weken vertraging oploopt. ,,Dit is wel een tendens’’, zegt scholier Pieter Lossie (17). ,,Direct bij het begin van het gesprek hebben we gezegd dat we hier boos over zijn. Het kabinet roept constant dat er draagvlak nodig is voor de klimaatmaatregelen. Maar op het moment dat je dingen uitstelt en politieke spelletjes gaat spelen, zorg je juist dat draagvlak verloren gaat.’’

‘Haast geboden’
Volgens Lossie, die namens de Haagse klimaatspijbelaars het woord voert, begrepen Rutte en Wiebes hun zorgen wel. ,,De sfeer tijdens het gesprek was goed. Ze vinden het nog steeds belangrijk dat er draagvlak is, maar daarvoor willen ze eerst zekerheid bieden. Wij hebben gezegd dat ze nu écht haast moeten maken.’’

De scholieren staken op vrijdag 24 mei opnieuw voor het klimaat. Die dag gaan scholieren in de hele wereld de straat op om te demonstreren voor beter klimaatbeleid. Rutte en Wiebes hebben de scholieren tijdens het gesprek geprezen voor hun inzet, zo zegt Lossie. ,,Ze hebben niet gezegd dat we niet mogen spijbelen.’’
https://www.ad.nl/politie(...)atakkoord~ad0a3c6b6/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186057747
De scholieren zijn boos op Rutte en gaan weer staken. Volgens hun is er haast geboden om het klimaat te redden en de paar weken dat het klimaatakkoord in Nederland uitgesteld wordt vinden ze verschrikkelijk.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186057947
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 22:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De scholieren zijn boos op Rutte en gaan weer staken. Volgens hun is er haast geboden om het klimaat te redden en de paar weken dat het klimaatakkoord in Nederland uitgesteld wordt vinden ze verschrikkelijk.
En gelijk hebben ze.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_186057986
Ik weet niet wat ik er van denken moet.
pi_186059370
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 22:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De scholieren zijn boos op Rutte en gaan weer staken. Volgens hun is er haast geboden om het klimaat te redden en de paar weken dat het klimaatakkoord in Nederland uitgesteld wordt vinden ze verschrikkelijk.
Jong, idealistisch en naïef. Of is dat een pleonasme?

Niks mis mee overigens, totdat het besef (wat bij sommigen nooit komt) van de realiteit ze andere (realistischere) inzichten geeft.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_186061421
Mooi voorbeeld van wat bangmakerij kan doen.

Laat die kids eerst een diploma halen voor we ze serieus gaan nemen.
  zaterdag 6 april 2019 @ 02:40:29 #273
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_186062105
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 22:25 schreef Geytenbeekje het volgende:
Ik weet niet wat ik er van denken moet.
Ik wel, ik denk dat het kabinet heel erg blij is met deze 'tegenstander'.
Deze tegenstand wordt immers niet serieus genomen door het publiek, dat lees je hier in de reacties al.
pi_186065417
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 23:28 schreef Montagui het volgende:

[..]

Jong, idealistisch en naïef. Of is dat een pleonasme?
Niet direct, maar het komt wel vaak voor inderdaad.
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 23:28 schreef Montagui het volgende:

[..]
Niks mis mee overigens, totdat het besef (wat bij sommigen nooit komt) van de realiteit ze andere (realistischere) inzichten geeft.
Als die scholieren inderdaad denken dat het met ons klimaat zo slecht gesteld is dat uitstel van een Nederlands klimaatakkoord van een paar weken al effect gaat hebben, dan kunnen ze beter wat minder spijbelen.

Dat ze überhaupt overtuigd zijn dat een Nederlands klimaatakkoord veel effect zal hebben is al het bewijs dat ze allerlei onzin aangepraat wordt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_187200007
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_187200044
quote:
quote:
Ze wil varen omdat ze vanwege haar overtuiging niet wil vliegen.
Gaat ze met een zeilboot dan? Of denkt ze dat boten op lucht draaien? :')

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2019 15:03:25 ]
  zaterdag 1 juni 2019 @ 15:03:35 #277
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_187200052
Mensen die zich druk maken om de milieu :')
#KICKOUTZP
pi_187200145
quote:
Vroeger hielpen ze geestelijk gehandicapten met hun waanideeën.
In deze tijd helpen we mensen die de weg kwijt zijn door ze als profeet neer te zetten.
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 1 juni 2019 @ 15:14:28 #279
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_187200190
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zaterdag 1 juni 2019 @ 15:17:28 #280
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_187200239
Vrouwen en onderwijs, het blijft voor de rechtsen toch een wat heikel thema. Malala Youzafzai wilde graag naar school en die moest vooral niet teveel spatjes krijgen en nu Greta Thunberg de facto leerplichtontheffing wil is het ook niet goed.

Oh ja, en vrouwen doen allemaal flutstudies, lees ik zojuist op fok.
We have always been at war with Eastasia.
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 1 juni 2019 @ 15:18:44 #281
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_187200262
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 15:03 schreef Lola69 het volgende:

[..]

[..]

Gaat ze met een zeilboot dan? Of denkt ze dat boten op lucht draaien? :')
De brandstof van een boot is vervuilender dan kerosine.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_187200271
Wow wow wow

:')
  zaterdag 1 juni 2019 @ 15:24:33 #283
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_187200355
Over 10 jaar vraagt men zich af waarom niemand ingreep toen een minderjarige zware psychiatrische patiënt schaamteloos werd uitgebuit door volwassenen om een politieke agenda door te drukken.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_187201607
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 15:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Kan ze mooi de schoorsteen in de gaten houden en hoe de Co2 eruit stroomt...
Maar die boot verbruikt wel veel minder.
see what is invisible to others.
pi_187201660
see what is invisible to others.
pi_187201745
Even serieus: weet je hoe goed het is om te staken voor het milieu! Als je namelijk genoeg staakt, zal de klimaatopwarming vanzelf stoppen!

:')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')