abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 januari 2019 @ 10:05:02 #161
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184707077
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:01 schreef Koffieplanter het volgende:
"Ik denk dat ik iets te snel gestart ben. Het was wind tegen en ik heb me daar een beetje opgeblazen. Ik zat voortdurend boven de 500 watt in de eerste 4 kilometer. Met het keerpunt moet je even de benen stilhouden en dan komt de verzuring in de benen."
Hij heeft het beter gedaan dan ik had verwacht. Ik dacht meer aan een top tien in het beste geval.
  woensdag 30 januari 2019 @ 10:08:50 #162
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_184707125
quote:
Op de eerste dag een vermeend compliment van Peter Sagan, op dag twee de jongerentrui, en op dag drie zijn eerste top drie bij de profs. Het is en blijft maar de matig bezette Ronde van San Juan, maar het profdebuut van Remco Evenepoel wordt zo stilaan een sprookje. Zelf blijft de negentienjarige briljant vooral zelfkritisch. “In al mijn hevigheid ben ik iets te snel gestart. Het zal mij niet meer overkomen. Ik ben en blijf hier om te leren.”

Twee dagen op rij duidelijk de sterkste. Twee dagen op rij de winnaar. Julian Alaphilippe is de koning van de Ronde van San Juan, maar ook in het koninkrijk van Deceuninck-Quick Step is er plaats voor een prins: Remco Evenepoel. Een prins zonder streken. Na zeven dagen op rij dezelfde hotelkeuken, durven renners al eens te klagen. De 19-jarige jongeman uit Schepdaal niet. “Het is lekker. Enkel de rijst is soms iets te plakkerig.”

In de wondere wereld van Remco Evenepoel in Argentinië is er geen plaats voor vuiltjes aan de lucht. De eerste koersdag bij de profs: mee helpen en waaiers trekken. Een eerste bergje op dag twee: met de betere klimmers naar de top en pronken in de jongerentrui. Een eerste tijdrit op dag drie: halfweg veruit de snelste tussentijd en finaal een eerste podiumplaats. “Derde? Geweldig he. Ik had nooit gedacht dat ik zo dicht zou kunnen eindigen. Stiekem hoopte ik op een top tien, maar dit: neen totaal onverwacht. Amazing. Dit is een superieure prestatie.”

Eerste keer 56 x 11
Even straf als zijn resultaat in de tijdrit, is zijn aanpassing naar het grote verzet bij de profs. “Ik reed voor het eerst met een 56 x 11 (5,09 meter per omwenteling) en heb niet kleiner geschakeld dan 56 x 14, dat is nog steeds vier tanden groter dan ik vorig jaar deed.” Het zegt veel over de fenomenale progressie die Evenepoel blijft maken. “Hij is nog zo jong. Een jongen, maar een jongen met een fantastische toekomst”, jubelde ploegleider Davide Bramati. Toen Evenepoel met nog slechts dertien renners te finishen de beste eindtijd had, was de steeds extraverte Italiaan zo hard aan het vieren, dat hij vergat dat hij nog Alaphilippe moest begeleiden. De Fransman won en verwees de verrassende Italiaan Valerio Conti op twaalf seconden naar plaats twee. Evenepoel volgde nog acht tienden achter de renner van UAE Emirates. “Ik ben zo blij dat Julian nog won. Had ik hier verloren met zo’n miniem verschil van Conti, dan was ik echt kwaad op mezelf geweest.”

Hoe goed zijn prestatie ook was, weliswaar in een deelnemersveld van amper zes WorldTour-ploegen en zonder echte tijdrijders of gemotiveerde hardrijders op het startblad, Evenepoel wist dat hij enkele foutjes had gemaakt. Het begon al in de opwarming. In de hitte van Argentinië hield het gros van de renners een vrij summiere opwarming op de rollen. Evenepoel niet. Liefst één uur voor hij moest vertrekken, begon hij de benen al warm te draaien. “Ik heb inderdaad misschien iets te intensief opgewarmd. Een foutje.”

Verzuring in de bocht
Het was niet het enige schoonheidsfoutje, wist ook ploegleider Bramati: “De eerste 6 km was het tegenwind. Ik had hem gewaarschuwd niet te snel te vertrekken, maar hij startte als een kanon. Je kan dan in de auto beginnen toeteren, maar ook dat heeft niet veel zin.” Aan het tussenpunt halfweg kwam geen enkele renner dichter dan tien seconden in de buurt van Evenepoel: “Ik heb mij inderdaad wat mispakt aan het eerste deel. De eerste vier kilometer trapte ik steeds boven de 500 watt. Toen we halfweg die bocht van 180 graden moesten maken, voelde ik al de verzuring in mijn benen. De laatste anderhalve kilometer heb ik die inspanning van in het eerste deel een beetje moeten bekopen. Als ik iets behoedzamer start, eindig ik misschien tweede. Het is iets om mee te nemen naar de toekomst, maar daarom ben ik hier ook: om te leren.” Te vroeg om al te winnen? “Het is nooit te vroeg om te winnen, het kan alleen maar te laat zijn.”

Strijdvaardige taal, maar Evenepoel kent zijn plaats in het sterrenensemble van Deceuninck-Quick Step. In het klassement stijgt Evenepoel naar plaats vier, maar volgt hij nog altijd op 22 seconden van Alaphilippe. “Het komt er nu op aan om die witte leiderstrui te verdedigen. Julian is de kopman en ik zal de komende dagen met alle plezier voor hem werken. Ik zie mij helemaal niet als een reservekopman. Dat bestaat enkel in ploegen die de leidersplaats niet dragen.”

Steviger in groen
Naast meesterknecht voor Alaphilippe heeft Evenepoel de komende dagen ook zelf wat te verdedigen. De groene trui van beste jongere, gesponsord door fietsbrillenproducent Rudy Project wordt zijn project. Veel stelt dat nevenklassement niet voor. Het jongerenklassement van de Ronde van San Juan is eerder een piepjongerenklassement. Enkel de renners die geboren zijn na 1 januari 1997 komen in aanmerking. De Noor Rasmus Tiller van Dimension Data is met zijn 22 jaar bijvoorbeeld al te oud. Nauwelijks 25 renners komen in aanmerking, waarvan slechts drie renners uit de WorldTour: Evenepoel als jongste renner van allemaal, Stan Dewulf (Lotto-Soudal) en Gino Mäder. De Zwitserse neoprof van Dimension Data is drie jaar ouder dan Evenepoel en wordt vrijdag op weg naar de Alto Colorado de gevaarlijkste concurrent. Hij volgt al op 35 seconden, maar staat bekend als een prima klimmer. Vorig jaar won hij twee bergritten in de Ronde van de Toekomst en eindigde er derde in de eindstand. “Ik ken Mäder niet echt, maar ik ga die trui zeker proberen te verdedigen. Eerst een beetje rusten en vooral genieten.” Dat deed de ploeg voor één keer niet met plakkerige rijst en gezonde kost in het rennershotel, maar op restaurant. Een eerste podiumplaats bij de profs dient gevierd te worden.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_184707301
R.EV _O_ _O_
pi_184707307
Thomas Dekker won overigens als 19jaar en 4dagen oude renner de proloog van de ZLM Toer voor Cancellara.
pi_184707454
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:08 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Remco (oh Remco)
Jack does it in real time...
pi_184707859
Don Pat is mad

quote:
Patrick Lefevere reageert bijzonder boos na uitsluiting van Iljo Keisse: “Als het van mij afhangt, stapt de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan”

Als het van mij afhangt, stapt de ploeg collectief uit de Ronde van San Juan.” Patrick Lefevere, de grote baas van Deceuninck-Quick.Step, reageert bijzonder boos op de uitsluiting van zijn renner Iljo Keisse. “We bekijken nog wat het UCI-reglement zegt, en dan zullen we snel beslissen of we straks nog starten of niet. De ploeg moet om 7 uur Argentijnse tijd vertrekken in het hotel - dat is over een half uur al.”

Voor Lefevere staat de straf niet in proportie tot wat Keisse heeft gedaan. “Natuurlijk ben ik niet content met de pose van Iljo. Dat is fout, en dat weet hij zelf ook. Maar hij heeft 70 dollar boete betaald en de politie heeft de zaak gesloten. En toch blijft die vrouw er spel over maken. Ze zal geld willen, zeker?
  Moderator woensdag 30 januari 2019 @ 11:09:12 #167
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 30 januari 2019 @ 11:10:10 #168
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184707949
Vond dat Keisse wel voor tijdrit uitgesloten had mogen worden, daarna is wel beetje laat. Maar Pat moet gewoon even slikken en doorgaan.
  Moderator woensdag 30 januari 2019 @ 11:10:57 #169
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_184707967
Ja maak er alleen maar meer gedoe van, Alaflip heeft nu wel de leiderstrui en REV de jongerentrui.
pi_184708061
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 23:57 schreef Koffieplanter het volgende:
Stijn krijgt alle hoeken van het veld te zien.
Ik hoorde je reeds zeggen dat het ijkpunt niet in de eerste drie dagen ligt. Derhalve beschouw ik deze post als puur provoceren.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_184708079
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:10 schreef Momo... het volgende:
Ja maak er alleen maar meer gedoe van, Alaflip heeft nu wel de leiderstrui en REV de jongerentrui.
Keisse was toch degene die Remco een beetje moest begeleiden in zijn eerste paar maanden bij de profs? Stiekem is dit gewoon allemaal vooropgezet zodat de aandacht niet te veel op Remco komt te liggen, zo rolt Patje wel.
pi_184708189
quote:
10s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:04 schreef Pistolero het volgende:
Don Pat is mad

[..]

Ik vind het eigenlijk jammer dat haar vader er niet bij was op dat moment.

Een goede muilpeer voor Iljo, zodat hij de tijdrit sowieso wel had gemist.
En een oorveeg voor de melige ezelsoortjes van het godenkind.

Dan had DonPat zich ook niet zo druk hoeven maken.
  woensdag 30 januari 2019 @ 11:25:40 #173
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_184708212
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:16 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ik hoorde je reeds zeggen dat het ijkpunt niet in de eerste drie dagen ligt. Derhalve beschouw ik deze post als puur provoceren.
Maar waar denk je dat gat van 200 punten goed te maken met Julian tegen Nairo?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_184708250
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:25 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Maar waar denk je dat gat van 200 punten goed te maken met Julian tegen Nairo?
Ik heb de strijd sowieso al verloren door Carapaz niet op te stellen en Richeze in plaats van Hodeg op te stellen. Laten we het houden op beginnersstress.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_184708858
quote:
10s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:04 schreef Pistolero het volgende:
Don Pat is mad

[..]

Gezien deze reactie is de diskwalificatie terecht. Meteen beginnen met dreigen, zo kennen we Patrick L. weer. :') :') :') |:(
pi_184708868
quote:
10s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:04 schreef Pistolero het volgende:
Don Pat is mad

[..]

Men is dan ook volledig doorgeslagen.
  woensdag 30 januari 2019 @ 12:08:00 #177
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_184708901
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:05 schreef wimderon het volgende:

[..]

Men is dan ook volledig doorgeslagen.
Jij hebt verder geen problemen met het totaal vernederen van vrouwen?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_184708904
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:28 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Ik heb de strijd sowieso al verloren door Carapaz niet op te stellen en Richeze in plaats van Hodeg op te stellen. Laten we het houden op beginnersstress.
Carapaz is nog nooit goed geweest in zijn eerste koersen van het jaar. Er zat geen enkele logica aan om hem hier op te stellen #ziedend
  woensdag 30 januari 2019 @ 12:16:14 #179
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184709026
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:08 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jij hebt verder geen problemen met het totaal vernederen van vrouwen?
wimderon is nu naarstig op zoek naar jouw posts over het Sagan-kontknijpincident
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 30 januari 2019 @ 12:22:18 #180
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_184709125
Wij schrijven op:

Wim de Ron stempt Baudet.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_184709199
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:08 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jij hebt verder geen problemen met het totaal vernederen van vrouwen?
Sorry Mani Condé v2.0-Zonneveld, ik wist niet dat je kwaad werd.
pi_184709227
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:08 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jij hebt verder geen problemen met het totaal vernederen van vrouwen?
Wat ben je weer polariserend bezig, zeg. Mani89. Waarom die drang naar ophef?
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_184710081
De actie van Keisse stelde niet zoveel voor maar de reactie van Patrick is dan ook weer enorm over de top. In plaats van gewoon excuses aanbieden, diskwalificatie accepteren en je weer op positieve dingen concentreren (Ala en R.EV) gaat hij meteen dreigen om per direct de koers te verlaten. :N
  woensdag 30 januari 2019 @ 13:51:25 #184
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_184712299
Hoe verklaar je zo'n enormuitzonderlijke talent als Remco? Hij is pas 2 jaar geleden begonnen met fietsen.
  woensdag 30 januari 2019 @ 15:27:19 #186
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184712349
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:24 schreef Belgosome het volgende:
Hoe verklaar je zo'n enormuitzonderlijke talent als Remco? Hij is pas 2 jaar geleden begonnen met fietsen.
Het riekt ook sterk naar bedrog. Je hebt het gevoel beflikkerd te worden.
  woensdag 30 januari 2019 @ 15:32:44 #187
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_184712448
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:24 schreef Belgosome het volgende:
Hoe verklaar je zo'n enormuitzonderlijke talent als Remco? Hij is pas 2 jaar geleden begonnen met fietsen.
Bobbie Traksel was destijds de jongste Nederlandse wielerprof ooit. Eens per generatie staat er zo'n uitzonderlijk talent op.
  woensdag 30 januari 2019 @ 15:50:23 #188
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184712746
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 12:28 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Wat ben je weer polariserend bezig, zeg. Mani89. Waarom die drang naar ophef?
Mani89 is eigenlijk een vrouw. Wist je dat niet?
pi_184713038
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:50 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Mani89 is eigenlijk een vrouw. Wist je dat niet?
Mani = José Been?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_184713262
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:27 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Het riekt ook sterk naar bedrog. Je hebt het gevoel beflikkerd te worden.
Bij topsport wordt de kijker standaard beflikkerd
  woensdag 30 januari 2019 @ 16:33:34 #191
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184713466
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:27 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Het riekt ook sterk naar bedrog. Je hebt het gevoel beflikkerd te worden.
Heb hetzelfde gevoel hoor. Ik bedoel zo'n pa die prof was tijdens de hoogtijdagen van het experimenteren met bepaalde goedjes, zijn ervaringen bij PSV, etc. Je zou kunnen zeggen dat zo'n jongen niet alles zelf hoeft uit te vinden, maar dat zijn pa een heel netwerk heeft. Al geldt dit natuurlijk ook als voordeel voor alle legale dingen.
  Moderator woensdag 30 januari 2019 @ 17:26:15 #192
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184714431
Blaaskaakje Pat lulde weer eens uit z'n nek, Quick Step gaat gewoon van start.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 30 januari 2019 @ 17:27:45 #193
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184714462
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Blaaskaakje Pat lulde weer eens uit z'n nek, Quick Step gaat gewoon van start.
Geen seconde aan getwijfeld.
  woensdag 30 januari 2019 @ 17:28:14 #194
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184714478
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Blaaskaakje Pat lulde weer eens uit z'n nek, Quick Step gaat gewoon van start.
Had hij weer teveel gezopen gisteren in de stripclub.
  woensdag 30 januari 2019 @ 17:31:54 #195
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184714547
Overwinningen numero 5 en 6 moeten natuurlijk nog binnengehaald worden.
pi_184714576
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 13:15 schreef TargaFlorio het volgende:
De actie van Keisse stelde niet zoveel voor maar de reactie van Patrick is dan ook weer enorm over de top. In plaats van gewoon excuses aanbieden, diskwalificatie accepteren en je weer op positieve dingen concentreren (Ala en R.EV) gaat hij meteen dreigen om per direct de koers te verlaten. :N
Ik snap het wel hoor. Keisse heeft excuses gemaakt, de politie heeft de zaak behandeld en afgesloten met uiteindelijk een kleine boete van de rechter. En dan moet zo'n vrouwtje daarna alles nog even lekken naar de media, met als gevolg alle spotlights op haar, alle welbekende moraalridders die elkaar verdringen om er schande van te spreken en zo'n organisatie die overstag gaat en hem hiervoor uit koers zet.
pi_184714622
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Blaaskaakje Pat lulde weer eens uit z'n nek, Quick Step gaat gewoon van start.
Ze zijn al halverwege joh :P
  Moderator woensdag 30 januari 2019 @ 17:38:19 #198
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184714698
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:35 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ze zijn al halverwege joh :P
Pas op he, anders ga ik beginnen over Hamish Schreurs.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_184714723
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Pas op he, anders ga ik beginnen over Hamish Schreurs.
Hou op
  Moderator woensdag 30 januari 2019 @ 17:40:22 #200
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_184714728
Ik geloof dat ik de betekenis achter de Hamish Schreurs gimmick gemist heb.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')