Zoete zooi, geef mij maar de bittere spruit, het pure spul.quote:Op zondag 27 januari 2019 00:26 schreef Gehrman het volgende:
Als kind lustte ik ze zelf ook niet en ik heb ze pas sinds kort 'ontdekt' en nu vind ik ze juist heerlijk. Die kleine groene kooltjes zien er ook nog eens heel mooi uit. Ik heb weleens gehoord dat spruitjes tegenwoordig anders worden geteeld waardoor ze minder bitter zijn. Daarnaast moet je ze ook niet te lang koken. Even blancheren en daarna opbakken vind ik het lekkerst.
Dit recept van Rudolph heeft mij weer aan de spruitjes gekregen:
Spruitjes die iedereen lust (Gebakken spruitjes met abrikozen)
Die bittere stof is waarschijnlijk heel gezond.quote:Op zondag 27 januari 2019 01:22 schreef golfer het volgende:
Spruiten zijn in de loop der jaren compleet genetisch veranderd qua smaak.
Vroeger hadden ze een veel meer uitgesproken smaak.
Je wilt zeggen dat de bitterstoffen er meer uitgefokt zijn, maar dit klinkt natuurlijk niet eng genoeg.quote:Op zondag 27 januari 2019 01:22 schreef golfer het volgende:
Spruiten zijn in de loop der jaren compleet genetisch veranderd qua smaak.
Vroeger hadden ze een veel meer uitgesproken smaak.
Pff niet enkel voor eckte eckte rookworst gaan. .quote:Op maandag 28 januari 2019 00:34 schreef Stray_cat het volgende:
Spruitjes met echte rookworst, niet die Unox-meuk
Lijkt zo inderdaad alsof ze in een lab DNA aan het aanpassen zijn in plaats van gewoon de "lekkerste" spruiten gebruiken om verder te telen. Zoals we al duizenden jaren doen met alle gewassen. Maar ik denk niet dat golfer dat wil impliceren.quote:Op maandag 28 januari 2019 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt zeggen dat de bitterstoffen er meer uitgefokt zijn, maar dit klinkt natuurlijk niet eng genoeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |