abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184447838
registreer om deze reclame te verbergen
We hebben gezien hoe dramatisch en chaotisch het Brexit proces verloopt. Willen wij hierna nog wel een Nexit?


Poll: Is de Nexit een goed idee?
Ja
Nee
Tussenstand:
results.cgi?pid=401464&layout=3&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
  donderdag 17 januari 2019 @ 01:55:13 #2
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184447964
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
niks mis mee
pi_184448007
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_184448435
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Omdat?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184448439
Het Griekenland debacle was niets in vergelijking met wat ons te wachten staat als Italie of Frankrijk de handdoek in de ring werpt.

Vrijhandel? Prima. Samenwerking? Ook goed. Je laten regeren door anonieme ambtenaren in Brussel? Dat is geen goed plan.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_184448462
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_184449299
registreer om deze reclame te verbergen
Er is een minderheid die belang heeft, bij het voortbestaan van de EU en ‘in’ blijven van Nederland.
De EU is bedoeld om de grootste bedrijven te faciliteren met voor hun gunstige belastingconstructies. De eigenaren behoren tot de 1%. Daaronder is er een groep van 20% die direct verdient aan de 1%, dat zijn advocaten, ambtenaren, transportsector, banken en niet te vergeten de media. Die 20% zitten op sleutelposities waardoor zij de algemene mening en discussie bepalen.
Daaronder hangt de middengroep die het nakijken heeft en daar zo langzamerhand achter komt. De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden. Niet alleen productie maar ook de dienstensector moet steeds goedkoper leveren door legale concurrentie van goedkope arbeidskrachten vanuit de EU. Denk aan Litouwen, Bulgarije, RoemeniŽ. Een race naar de bottom wordt veroorzaakt door de EU/Brussel.

Het ligt er maar net aan wat je maatschappelijke positie is. De zgn.
PAYROL-voters zullen vůůr stemmen en de middengroep tegen.
pi_184449352
Het was al geen goed idee. Brexit geeft heel goed aan waarom niet.
  Moderator donderdag 17 januari 2019 @ 08:04:03 #9
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_184449377
Je kunt beter proberen te veranderen aan de EU wat je niet bevalt, dan er pats boem uitstappen.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_184449413
Nee, natuurlijk niet.
pi_184449567
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 07:52 schreef Beobachter het volgende:
De komende 20 jaar gaan de helft van de beroepen verdwijnen; deze kunnen als gevolg van de globalisering goedkoper geproduceerd worden door lagere lonenlanden.
Ik geloof daar helemaal niets van. Bedrijven kunnen nu al niet genoeg personeel vinden, en dat zal dankzij de vergrijzing alleen maar erger worden.

Weet je wat het is, de EU is een succesformule: vrije handel en vrij verkeer van mensen zijn een enorme motor voor ontwikkelde economieŽn, zoals die van Duitsland en Nederland. Maar ook een blok aan het been voor landen die minder ontwikkeld zijn (Italie, Frankrijk, Portugal). Daar hoort ook een boek met regeltjes bij, en volksvertegenwoordigers die hun verantwoordelijkheid nemen.

En dat laatste, dat is een probleem. Zo lang het goed gaat, hoor je niemand over de EU klagen, maar when the shit hits the fan, dan zijn de mensen die je weg kunt stemmen niet te vinden, want je kunt helemaal niemand wegstemmen. De belangrijkste functie van de EU is om de EU te promoten. Er zitten behoorlijke weeffouten in het ontwerp van de EU, maar omdat de belangen te groot zijn, blijf je met de huidige EU aan een dood paard trekken.

Uitstappen en opnieuw beginnen, met een kleinere EU die duurzaam is en die bijvoorbeeld een dichtgetimmerd visabeleid heeft.

Geen bootjes meer. Geef mensen de tijd om aan globalisering te wennen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lyrebird op 17-01-2019 09:26:20 ]
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  Forum Admin donderdag 17 januari 2019 @ 08:35:08 #12
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_184449597
Nederland is te klein en afhankelijk van de export en dergelijke om er enigszins gezond uit te kunnen stappen, dus nee. Dus ondanks dat de EU onwenselijke trekjes heeft is het over het geheel genomen de minst slechte beschikbare optie.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_184449664
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 04:33 schreef Resistor het volgende:
Als we daarna een kans krijgen om weer een EEG te vormen met de buurlanden en landen met een soortgelijke cultuur (dus niet de Oost-Europese landen en landen rond de Middellandse Zee) wel, als de ego's uit Brussel ons dat niet gunnen niet.
De voorlopers zijn voor de handel opgericht en niet voor soortgelijke cultuur.
pi_184450236
De EU stelt ook wel een lekker voorbeeld met het Verenigd Koninkrijk, die is er alles aan gelegen om ze het zo moeilijk mogelijk te maken, zo dat de andere kindertjes uit de klas braaf blijven zitten.

Maar goed niet geheel verrassend na de ronduit schandalige behandeling die de Grieken hebben gekregen, die moesten ook kostte wat kost erin blijven en als voorbeeld gesteld worden.

We hadden er nooit in moeten stappen, maar nu we er eenmaal inzitten kunnen we er voorlopig beter in blijven. Want met de grondbeginselen van de EU is helemaal niks mis. Probleem is alleen dat we ondertussen een verkrachte versie er van hebben.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184450396
Ach, als doorvoerland voor de rest van Europa hebben we geen enkel belang bij de EU. Toch? 8)7
Een hond waarvoor je niet hoeft te bukken krijgt meer aaitjes.
pi_184450769
Uit de EU stappen is GEEN oplossing voor welk probleem dan ook. Alle redenen die in dit topic tot nu toe genoemd zijn waarom uit de EU stappen een goed idee zou zijn slaan de plank volledig mis. EconomieŽn, banken en bedrijfsleven zijn ook zonder EU verregaand met elkaar verbonden. Valt Italie om dan zal Nederland daar met of zonder EU veel schade van ondervinden. Nederlandse bedrijven investeren ook in Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en welk land dan ook. Mensen zijn blijkbaar al totaal vergeten dat de vorige crisis in een NIET EU land is begonnen, namelijk de VS. Het enige wat uit de EU stappen oplevert is dat de invloed op het oplossen van een volgende crisis gemarginaliseerd wordt. Dus wel de schade, niet de invloed.

Ja maar de EU zit er alleen maar voor het bedrijfsleven. Alle extreem gunstige belastingconstructies voor het bedrijfsleven zijn ingevoerd door de nationale overheid. Tax rulings? Nationale overheid. Afschaffen van de dividend belasting? Nationale overheid. Omzet belasting verlagen? Nationale overheid. Gecompliceerde belastingwetgeving met mazen erin voor het bedrijfsleven om belasting weg te sluizen? Allemaal wetgeving ingevoerd door je raad het al onze eigen overheid. Daar heeft de EU geen fuck mee te maken. Met of zonder EU gaat onze overheid rustig door met het paaien van multinationals.

Overigens is er vanuit de EU al de nodige kritiek geweest op het Nederlandse belastingklimaat. Ook heeft de EU meerdere externe belastingparadijzen voor het bedrijfsleven onderdruk gezet om hervormingen door te voeren. Het probleem van de EU is overigens dat ze zeer veel moeite hebben om interne belastingparadijzen (zoals Nederland) aan te pakken omdat die landen wetgeving kunnen blokkeren en het proces zoveel mogelijk frustreren voor nationaal gewin. Overigens gaat de tax race to the bottom niet verdwijnen als je uit de EU stapt.

Het idee dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je uit de EU stapt is een illusie. Net zoals het idee dat ze door de nationale overheid wel even opgelost gaan worden als je de EU stapt.
pi_184450892
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 10:00 schreef Beobachter het volgende:

[..]

Ik zal jou vertellen hoezeer de EU een succesformule is:

Ik ben actief in de farmaceutische logistiek en een voorbeeld van hoezeer we gepakt worden door de EU.

Vorig jaar kwamen er op Schiphol talloze zendingen grondstoffen binnen tegen kanker. Eiwitten tegen kanker in vaten van 70kg. Stonden voor 1.1mln euro op papier.
Vervolgens gingen de vaten dezelfde dag naar BelgiŽ, net over de grens. Nu stonden de vaten voor 6.1mln euro waarde op papier.
In BelgiŽ zijn de vaten een boekjaar in een gekoeld wharehouse blijven staan. Kortgeleden moesten we de vaten in BelgiŽ ophalen en ze op Schiphol aanleveren. Nu waren ze gekocht door een bedrijf uit de VS en deze had ze afgerekend voor 11.1mln USD per vat via een bedrijf in Ierland.
De vaten met grondstoffen worden in de VS tot pillen gemaakt en verkocht aan UW zorgverzekeraar!

Dan kun je toch niet spreken van een succesformule? Via de EU/Brussel vind er massafraude plaats.
Dit is wel behoorlijk schrijnend ja.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_184451022
Iedereen die een Nexit een goed idee vindt overschat de macht van Nederland en onderschat het belang van handel voor onze economie
  donderdag 17 januari 2019 @ 10:45:07 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184451169
Je moet jezelf en onze medemens wel enorm haten wil je hier ja op antwoorden
pi_184452046
Een monetaire unie zonder politieke unie is per definitie geen houdbare situatie. De voorstanders van de EU hebben bewust eerst een monetaire unie ingevoerd om zo een politieke unie te forceren, echter er is geen draagvlak om van een handelsUnie naar een politieke unie / federatie te bewegen. Hoe meer duidelijk wordt dat de EU een (niet echt democratische) politieke unie wordt (met een muntunie die een transferunie wordt) hoe groter de roep om een NEXIT.

Nog een plaatje van hoe de landen zonder euro het toch beter doen

DxDiXXpWoAAL7MN.jpg:large
  donderdag 17 januari 2019 @ 11:53:21 #21
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_184452115
Nee, het is geen goed idee. En ik vertrouw niemand die zoiets durft voor te stellen: de argumenten voor zijn puur populisme en de risico's zijn heel makkelijk te beredeneren en heel ernstig.
  Redactie Games donderdag 17 januari 2019 @ 12:06:24 #22
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_184452271
Dit land kan het nog niet eens worden over de kleur van een fantasiefiguur, laat staan iets complex zoals een Nexit :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_184452365
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:59 schreef Scarface88 het volgende:
EU staat op instorten. In Frankrijk neemt de druk nu enorm toe. EU schijt zeven kleuren dat Frankrijk valt. Ja we moeten het zinkend schip verlaten. Weer controle over eigen zeggenschap. Nederland en GB zijn niet te vergelijken. Daar heb je met andere sentimenten te maken.
Omdat er protesten zijn in Frankrijk over Macrons beleid valt Frankrijk en verlaat het de EU?

Volgens mij heb je iets te veel geest verruimende middelen genomen. Ik kan mij levendig protesten in Frankrijk herinneren die flink wat heftiger waren dan deze.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  donderdag 17 januari 2019 @ 12:17:30 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184452418
De anti EU lui hebben doorgaans een dubbele agenda. Die vinden de EU maar lastig waar het gaat om het kunnen invoeren van dictatoriale maatregelen die meestal ingegeven zijn door vreemdelingenhaat.
  donderdag 17 januari 2019 @ 13:26:29 #25
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_184453330
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 01:55 schreef Quotidien het volgende:
Tuurlijk niet. Mensen die hier ja stemmen zijn echt super dom!
Er vanuit gaande dat het VK niet meer bij de EU zit?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')