FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / [Centraal] Crisis in SyriŽ en Irak #471 Bijna vrede, toch?
WammesWaggelzondag 6 januari 2019 @ 21:41
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
1200px-Nineveh_Plains.svg.png
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Bilgezondag 6 januari 2019 @ 21:42
Clinton < Trump < Alexandria Ocasio-Cortez
Beathovenzondag 6 januari 2019 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:26 schreef Bilge het volgende:

[..]

Trump is tegen militaire avonturen, dat ben ik met je eens. Het enige waar Trump zich om bekommert is de aardappelenteler uit Texas. En die heeft nog nooit van zijn leven van de YPG gehoord. Voor Trump levert de YPG dus niets op, terwijl het wel geld en soldatenlevens kost. Daarom wil hij zsm weg. Maar Trump is (helaas) niet almachtig. Hij kan ten eerste afgezet worden. Voor impeachment is ook de steun van een deel van de Republikeinen nodig, waardoor hij Republikeinse politici enigszins tevreden moet zien te stellen.
Klopt.

Maar de shutdown waarin de Amerikaanse overheid momenteel zit kan door Trump in de noodtoestand worden gepushed. In die noodtoestand als hypothetische situatie (en laten we hopen dat het hypothetisch blijft want veel zou de wereld en vooral de VS daar ook niet mee opschieten.. we're all fucked) zou hij wel meer macht krijgen dan hij nu heeft.

quote:
Daarnaast kan het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CİA de boel saboteren door te lekken, valse informatie te geven, informatie achter te houden, processen uit te stellen, etc. Vooral Centcom (wat onder het Pentagon valt) lijkt het oneens met de terugtrekking uit SyriŽ.
Het brein weet niet meer wat de voeten aan het doen zijn.. :)
theunderdogzondag 6 januari 2019 @ 21:54
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
Beathovenzondag 6 januari 2019 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:54 schreef theunderdog het volgende:
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
WammesWaggelzondag 6 januari 2019 @ 21:57
Opzich is er voor de Turken weinig steun meer binnen de Amerikaanse politiek.
Alleen bij het Pentagon is er nog wat over.
Erdogan die YPG aanvalt waar nog special forces rondlopen is een mooie manier om die te verliezen.
Dus ik ben voor.
theunderdogzondag 6 januari 2019 @ 21:59
quote:
5s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:56 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
Uiteraard. Maar Trump lijkt in elk geval voor Amerika een andere koers te willen bewandelen. Trump is op veel dingen een clown, maar met de terugtrekking van de troepen uit Syrie heeft hij groot gelijk.
TeenWolfzondag 6 januari 2019 @ 23:32
3 uit 3 voor deze sniper.

Slayagezondag 6 januari 2019 @ 23:51
Maşallah
Bilgemaandag 7 januari 2019 @ 22:59
Erdoğan heeft een op-ed geschreven voor de New York Times. :')

De eervolle krijgerscultuur van de oeverloze steppe van Centraal-AziŽ wordt vervangen voor iets wat verwijfde culturen `diplomatie` noemen. |:( Oghuz Khan draait zich om in zijn graf.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 10:43
erdo die tegen pompeo belooft dat hij "de pkk zal beschermen" wat een fantasie die pompeo _O-

DwViEeTWkAEIwFv.jpg
EdvandeBergdinsdag 8 januari 2019 @ 10:58
https://www.mintpressnews(...)a-airstrikes/253520/

Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 11:01
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
Frutseldinsdag 8 januari 2019 @ 11:37
spectatorindex twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:33:52 BREAKING: Erdogan says Turkey will 'very soon' take military action to 'defeat terrorists in Syria' reageer retweet
Ken het account verder niet.

Maar uiteindelijk had ik wel verwacht dat het zo zou aflopen... Koerden, bedankt voor de steun maar iedereen laat je straks stikken en Turkije ruimt jullie wel op en de wereld stond erbij en keek d'r naar.

AmichaiStein1 twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:53:18 #BREAKING: Trump's National Security Adviser Bolton prepares to leave Ankara after President Erdogan denies him a meeting over US condition that Turkey protect YPG terrorists in Syria reageer retweet


[ Bericht 31% gewijzigd door Frutsel op 08-01-2019 11:54:58 ]
Szuradinsdag 8 januari 2019 @ 13:22
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 11:01 schreef Slayage het volgende:
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
^O^
Het is ook maar een farce dat die net zo extremistische malloten van Ahrar en Zinki etc dienen als schaamlap voor Turkse pretenties.

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 13:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:22 schreef Szura het volgende:

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
sws
Bilgedinsdag 8 januari 2019 @ 14:13
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.

Over John Bolton: hij was 1 van de invloedrijkste architecten van de İrakoorlog. Met valse voorwendselen (Saddam heeft nucelaire wapens die binnen x minuten het Westen kunnen bereiken, Saddam heeft banden met AQ) bedekte hij zijn Neo-Conservatieve agenda. De belangen van İsrael boven alles. Als Trump - ondanks de Turkse bedreiging van de YPG - doorgaat met de terugtrekking van Amerikaanse soldaten, verwacht ik dat Bolton ontslag neemt. De YPG en het creeŽren van een Koerdische staat zijn enorm belangrijk voor de veiligheid van İsrael, omdat de Koerdische kaart İsrael de kans biedt om 4 buurlanden met een Koerdische minderheid (İrak, Turkije, SyriŽ en İran) te temmen. Dit was ook een van de werkelijke motieven om de İrakoorlog te starten. Bolton zal deze kwestie niet licht opvatten.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 14:13 schreef Bilge het volgende:
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.
United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Alouludinsdag 8 januari 2019 @ 18:47
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 17:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
Bilgedinsdag 8 januari 2019 @ 19:51
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 20:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen.
Geef ze eens ongelijk. Wanneer was de laatste keer dat Perzen in Egypte, Palestina, of de zandbak tegenwoordig genaamd Saudi ArabiŽ waren?

De Turken waren er nog een paar generaties terug en hebben mede daarom nog steeds de grootste outreach ondanks dat de huidige regimes hun eigen kijk hebben op de Ottomaanse overheersing.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 20:42
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet


[ Bericht 18% gewijzigd door Slayage op 08-01-2019 20:50:08 ]
Alouludinsdag 8 januari 2019 @ 20:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 21:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
Szuradinsdag 8 januari 2019 @ 21:54
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:42 schreef Slayage het volgende:
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet
Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 22:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Zo komt hij wel over inderdaad. Hij is nog steeds boos over dat de Turken de Amerikanen geen hand en span diensten verleenden tijdens de tweede Golfoorlog. En dan loopt hij in hetzelfde interview te klagen over dat de Turken in SyriŽ Isis hebben gefaciliteerd. Terwijl de basis van Isis gelegd is door de invasie van Irak dat bedacht is door mensen als bolton :{
Alouludinsdag 8 januari 2019 @ 23:14
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:48 schreef Slayage het volgende:
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
Slayagedinsdag 8 januari 2019 @ 23:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
In Turkije wordt totaal niet bericht over deze diaspora. Wat opvallend is op zijn minst.
Bilgedinsdag 8 januari 2019 @ 23:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
DwNiBG3WoAAplFG.jpg
TeenWolfdinsdag 8 januari 2019 @ 23:32
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


OEPG.png

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
Bilgedinsdag 8 januari 2019 @ 23:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
İk denk dat het İsrael en de Golfstaten niet specifiek is te doen om de Moslimbroeders, maar meer in het algemeen democratische bewegingen. İsraŽl is tegen democratische Arabische buurlanden, omdat 1) het Arabische volk tegen İsrael en voor de Palestijnen is, wat in een democratie zou doorstralen naar de regering en 2) democratisch gekozen leiders zich onafhankelijker kunnen opstellen dan dictators, omdat dictaturen per definitie instabiel, zwak en hulpbehoevend zijn. İsrael prefereert pro-Westerse dictatoriale Arabische buren die naar Tel Aviv en Washington luisteren ipv democratisch bestuurde Golfstaten die naar hun eigen bevolking luisteren.

De Arabische monarchieŽn zijn tegen democratie omdat ze hun macht niet willen delen.

Turkije herbergt idd veel Arabische dissidenten. Daarnaast beschermt het Qatar, de thuisplaats van het populaire liberale medium Al Jazeera. Turkse soapseries indoctrineren Arabische kijkers ook met liberale waarden. En tot slot heeft het relatieve succes van de bestuurmethode ook een aantrekkende kracht.
Szuradinsdag 8 januari 2019 @ 23:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:32 schreef TeenWolf het volgende:
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


[ afbeelding ]

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
TeenWolfwoensdag 9 januari 2019 @ 00:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:57 schreef Szura het volgende:

[..]

De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
Maakt niet uit wie de verkiezingen wint, het land wordt toch bestuurd door zo'n war criminal 'adviseur' dat in dienst is van de echte bestuurders.
Jellereppewoensdag 9 januari 2019 @ 03:35
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
Captain_Jack_Sparrowwoensdag 9 januari 2019 @ 04:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 18:47 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
Dit.

Syrie is gewoon het zoveelste 'interne' Islam-conflict. En ook al heeft iedereen de mond vol over Assad, ik zie hem daar liever zitten als seculiere autocraat, dan dat er een-of-andere orthodoxe Sunni-groepering zoals de Moslimbroederschap aan 'de macht' komt.
Slayagewoensdag 9 januari 2019 @ 11:26
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 03:35 schreef Jellereppe het volgende:
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
Power corrupts. Total power corrupts totally.
Glazenmakerwoensdag 9 januari 2019 @ 11:33
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Slayagewoensdag 9 januari 2019 @ 11:46
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:33 schreef Glazenmaker het volgende:
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Ontmenselijking van "de ander" is van allr tijden. Helaas is tegenwoordig met internet en sociale media de zieke geest van de mens voor iedereen toegankelijk. Een site als GeenStijl teert daar ook op. Zeggen wat je denkt is ook een ding tegenwoordig. Echt mooie tijden leven we in hoor :r
Slayagewoensdag 9 januari 2019 @ 16:22
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
ZwolseVlag11woensdag 9 januari 2019 @ 17:02
Sprak laatst IraniŽrs bij het Oranjeplein (schilderswijk) en die zeggen de huidige heersers zijn alleen bezig het geld uit te geven om invloedrijker te worden, het volk laten ze stikken.

En door die sancties van Amerika word het ook moeilijker om aan medicijnen te komen voor de bevolking...

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .

Hun snappen Amerika dus wel.. Maar aan de anderen kant doet het ook pijn.. want de inwoners moeten lijden onder de sancties, de elites hebben het toch wel best


Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
Peunagewoensdag 9 januari 2019 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
Ja, waarom doen ze dat eigenlijk niet? Laatste keer was zo'n success.
Frikandelbroodjewoensdag 9 januari 2019 @ 18:16
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd
Hoe bedoel je? Heeft de Iraanse overheid hier aan halt toegeroepen? Ik las laatst nog dat buitenlands toerisme in Iran enorm in de lift zat.

quote:
en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .
Dat is al 40 jaar zo.
Szurawoensdag 9 januari 2019 @ 18:49
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:22 schreef Slayage het volgende:
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
BEFEMwoensdag 9 januari 2019 @ 18:58
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
Slayagewoensdag 9 januari 2019 @ 19:33
quote:
5s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Bilgewoensdag 9 januari 2019 @ 20:16
eha_news twitterde op woensdag 09-01-2019 om 18:01:04 #BREAKING Turkish National Defence Minister Hulusi Akar had a phone call with his Russian counterpart Sergei Shoigu.Akar and Shoigu discussed Idlib, security issues and Sochi cases. https://t.co/gArFaLvR9d reageer retweet
DwfbH10WsAI2bPw.jpg:large
BEFEMwoensdag 9 januari 2019 @ 20:27
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
Slayagewoensdag 9 januari 2019 @ 21:00
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:27 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
BEFEMwoensdag 9 januari 2019 @ 21:07
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 21:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
Dat denk ik ook niet maar dan kunnen Erdogan en Putin wel alvast een plan klaar hebben liggen zodat Turkije gelijk kan binnenvallen wanneer de mogelijkheid zich voor doet.

Maar is allemaal speculeren natuurlijk:+
Slayagedonderdag 10 januari 2019 @ 12:02
Niets zeggende statement van «avuşoğlu.

hxhassan twitterde op donderdag 10-01-2019 om 09:57:23 Turkish FM Cavusoglu on HTS’s consolidation campaign in Idlib:“Radical groups are attacking the Syrian opposition, and we have taken necessary measures to halt these attacks.” https://t.co/gFi5fzYUld reageer retweet
Dit is zo makkelijk gegaan. Te makkelijk imo. Ik weet niet wat ik ervan moet maken. De Turken hebben niks van zich laten horen, maar ook de rebellen groepen hebben we nauwelijks iets van gehoord. Alsof het 1 grote show was.

Charles_Lister twitterde op donderdag 10-01-2019 om 12:14:45 @suriyegundemi_ There you have it: #Idlib falls under the authority of #HTS's Salvation Government, as part of a mass "ceasefire" w. #NLF.Catastrophic for #Syria's opposition, w. big implications for any UN political process.As per a separate deal, the #NLF evacuating 1,000s to #Afrin soon. https://t.co/rMurUBvPSq reageer retweet


[ Bericht 43% gewijzigd door Slayage op 10-01-2019 12:19:26 ]
Bilgedonderdag 10 januari 2019 @ 15:13
John Bolton heeft in Ankara geen harde eisen gesteld (zoals hij voorafgaand aan zijn bezoek deed voorkomen in de media), maar 5 aandachtspunten naar voren gebracht die open staan voor discussie.

Er zitten veel sappige details in het artikel. De VS trekt zich vermoedelijk binnen 120 dagen terug uit SyriŽ (met uitzondering van de Al-Tanf-basis in Zuid-SyriŽ, ter bestrijding van İraanse milities), de overdracht van Manbij aan TR beschouwt TR als een teken van goede wil voor verdere onderhandelingen (omdat dit al eerder was beloofd), voor de YPG willen de Amerikanen een diplomatieke oplossing die de veiligheid van TR garandeert (doei Kobani, welkom Ayn-al Arab), dat TR SyriŽ niet wil binnenvallen voordat er een akkoord is met de VS om te voorkomen dat Trump zijn vertrekwens terugdraait en dat de Amerikanen benieuwd waren naar de onderhandelingen tussen Rusland en TR, maar dat TR niets losliet (om vervolgens de onderhandelingen met de VS wel te lekken aan de media. :+ )
Frutseldonderdag 10 januari 2019 @ 15:39
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
theunderdogdonderdag 10 januari 2019 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:33 schreef Glazenmaker het volgende:
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Het komt van geenstijl. Wat verwacht je.
Szuradonderdag 10 januari 2019 @ 17:39
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:39 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
:')
Slayagedonderdag 10 januari 2019 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:39 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
:O
gynaikadonderdag 10 januari 2019 @ 21:52
Aan al-Qaida gelinkte rebellengroep verwerft volledige controle over provincie Idlib in SyriŽ:

https://www.hln.be/nieuws(...)b-in-syrie~a0faab10/
BEFEMdonderdag 10 januari 2019 @ 22:13
quote:
10s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:02 schreef Slayage het volgende:

Dit is zo makkelijk gegaan. Te makkelijk imo. Ik weet niet wat ik ervan moet maken. De Turken hebben niks van zich laten horen, maar ook de rebellen groepen hebben we nauwelijks iets van gehoord. Alsof het 1 grote show was.

Turkije laat HTS Idlib overnemen zodat ze Ahrar kunnen gebruiken als kannonnenvoer tegen de SDF en Rusland gaat daarmee akkoord omdat zij nu HTS kunnen aanvallen in Idlib?
Bilgedonderdag 10 januari 2019 @ 22:17
Interessante verklaring voor de Russische en Turkse stilte over Idlib:

https://twitter.com/russi(...)451344038416384?s=19

https://twitter.com/russi(...)453493149614080?s=19

Maar het zou ook kunnen dat Yury te vroeg conclusies trekt.
Slayagedonderdag 10 januari 2019 @ 22:17
quote:
5s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:13 schreef BEFEM het volgende:

Turkije laat HTS Idlib overnemen zodat ze Ahrar kunnen gebruiken als kannonnenvoer tegen de SDF en Rusland gaat daarmee akkoord omdat zij nu HTS kunnen aanvallen in Idlib?
We gaan het zien. Idlib kunnen we iig zwart kleuren.
Szuradonderdag 10 januari 2019 @ 22:32
quote:
10s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

We gaan het zien. Idlib kunnen we iig zwart kleuren.
Rood bedoel je?
Slayagedonderdag 10 januari 2019 @ 22:51
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Rood bedoel je?
Eerrst zwart ;)
Slayagevrijdag 11 januari 2019 @ 11:53
deze dame verwoordt goed wat ik al een tijdje hoop. namelijk dat de amerikanen de turken en de pkk dwingt/verlijdt om tot een settlement te komen. het klinkt vergezocht momenteel, maar het is realistisch als je bekijkt dat de wapenstilstand tussen de pkk en de turken alleen maar is gebarsten door de gebeurtenissen in syrie, nu dat conflict grotendeels is afgesloten is het ook mogelijk om het conflict van de turken met de pkk in een andere fase te doen belanden.

The Syria deal Trump should strike
........
The Trump administration needs to think bigger — geographically and politically — in order to prevent a Turkish-Kurdish fight inside Syria. I am talking about offering Erdogan a grand bargain for a comprehensive peace with the Kurds. Americans would need to do what they have been avoiding — that is, rolling out maps and engaging in geostrategic engineering, to develop a comprehensive peace plan between Turks and Kurds across Turkey, Syria and Iraq. The issue can no longer be addressed solely within the nation-state boundaries of Turkey, and there is no solution that would work solely for Syria.

It sounds like a huge undertaking, but a grand bargain is actually easier than trying to deal with just the Syrian piece of the puzzle. Kurds in Syria are a threat to Turkey because Ankara fears they might someday feed the PKK insurgency within Turkey itself. As long as that threat persists, Erdogan will never accept Syrian Kurdish autonomy.

To persuade him otherwise, the United States would need to give him a win at home. That’s why the starting point of any grand bargain would have to be concessions from Kurds inside Turkey. Washington would have to somehow convince the PKK, YPG’s parent organization, to declare a cease-fire and withdraw its forces from Turkey — in return for Kurdish autonomy in Syria. Such a grand bargain would appeal to Kurds and Turks if there were a serious U.S. commitment.
polderturkvrijdag 11 januari 2019 @ 19:38
Turken testen Active Protection System voor tanks. Gruwelijke video.


https://twitter.com/Acemal71/status/1083730467130613760?s=20
polderturkvrijdag 11 januari 2019 @ 20:36
Gulenistische imam zegt in 2014 dat er een coup gaat komen.


https://twitter.com/tirsaktaci_/status/1083140535647436803?s=20
theunderdogvrijdag 11 januari 2019 @ 20:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:36 schreef polderturk het volgende:
Gulenistische imam zegt in 2014 dat er een coup gaat komen.

https://twitter.com/tirsaktaci_/status/1083140535647436803?s=20
Het is 2019..
polderturkvrijdag 11 januari 2019 @ 20:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is 2019..
De coup was in 2016. Gulenisten beweren nu dat ze niks met de coup te maken hebben, wat gewoon een leugen is.
theunderdogvrijdag 11 januari 2019 @ 21:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:55 schreef polderturk het volgende:

[..]

De coup was in 2016. Gulenisten beweren nu dat ze niks met de coup te maken hebben, wat gewoon een leugen is.
Dit topic gaat over Syrie.
ZwolseVlag11zaterdag 12 januari 2019 @ 04:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dit topic gaat over Syrie.
+1
polderturkzaterdag 12 januari 2019 @ 14:51
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
Slayagezaterdag 12 januari 2019 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
NWS / [Centraal] Crisis OekraÔne - Rusland #221
ZwolseVlag11zondag 13 januari 2019 @ 00:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
Jezus gast, kan jij echt niet ontopic blijven?
Jellereppezondag 13 januari 2019 @ 06:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

OekraÔne was het industriŽle hartland van de USSR. Tegenwoordig moeten ze drones aanschaffen.
Slayagezondag 13 januari 2019 @ 12:56
Teken aan de wand?

Fixer_Turkey twitterde op zondag 13-01-2019 om 12:02:57 13 people arrested in Adana in southern Turkey including chairman of a charity organization Hasan SŁslŁ for having relations with HTS (Al Nusra) and sending money to HTS. https://t.co/14XwwAXLcK reageer retweet
Houtenbeenmaandag 14 januari 2019 @ 00:11
RT_com twitterde op maandag 14-01-2019 om 00:08:41 Trump threatens to ‘devastate Turkey economically’ if it attacks Kurds amid US withdrawal from Syria https://t.co/PLgt4EAzkG reageer retweet
Nintexmaandag 14 januari 2019 @ 00:46
Hahahaha die Erdogan.

Trump heeft hem economisch in de houdgreep en Putin militair.
Hij zal wel weer het podium op springen om zijn slaafjes toe te spreken. :')
polderturkmaandag 14 januari 2019 @ 01:25
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 00:46 schreef Nintex het volgende:
Hahahaha die Erdogan.

Trump heeft hem economisch in de houdgreep en Putin militair.
Hij zal wel weer het podium op springen om zijn slaafjes toe te spreken. :')
Sancties gaan niet helpen. Voor de inval in Cyprus werd Turkije ook gedreigd met sancties. Tocb was Turkije Cyprus binnengevallen.
Bilgemaandag 14 januari 2019 @ 08:50
Trump: 'Will devastate Turkey economically if they hit Kurds. Create 20 mile safe zone. Likewise do not want the Kurds to provoke Turkey.'

Een safe zone van circa 20 mile (= 32 km) is wat Turkije al jaren wil. Ik zie de YPG/PKK niet akkoord gaan. Dit gebied is het vruchtbaarste deel van SyriŽ. Het zuiden is vooral woestijn. De M4-snelweg (logistiek cruciaal) zit hier. Een significant deel van de Syrische olie zit hier. De Syrisch-Koerdische bevolking (incl. Kobani) zit hier. Als Turkije dit gebied in handen krijgt, kunnen de 4 miljoen Syrische vluchtelingen uit Turkije er deels worden ondergebracht.

Trumps stijl oogt anti-Turks, en RTE zal vast het e.e.a. terugroepen, maar inhoudelijk denk ik dat de YPG/PKK hier vooral moeite mee zal hebben, en ik ben benieuwd hoe het geÔmplementeerd gaat worden.
Slayagemaandag 14 januari 2019 @ 13:37
KarlreMarks twitterde op maandag 14-01-2019 om 09:57:35 The US military presence in Syria apparently had one simple clear aim: defeating Isis protecting the Kurds containing Iran keeping Russia in check safeguarding Israel challenging Assad maintaining the regional US role curing cancer. reageer retweet
Slayagemaandag 14 januari 2019 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 00:11 schreef Houtenbeen het volgende:
RT_com twitterde op maandag 14-01-2019 om 00:08:41 Trump threatens to ‘devastate Turkey economically’ if it attacks Kurds amid US withdrawal from Syria https://t.co/PLgt4EAzkG reageer retweet
SonerCagaptay twitterde op maandag 14-01-2019 om 06:30:15 If one thing makes Turks’ blood boil, it would be language equating Kurds and the PKK/YPG. That’s why I find Erdogan spox @ikalin1’s response to Trump’s tweet (“Turkey attacking the Kurds”), which shows frustration but not anger, quite sober. Ankara still wants a Syria deal! reageer retweet
Slayagemaandag 14 januari 2019 @ 14:26
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
BEFEMmaandag 14 januari 2019 @ 18:52
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:26 schreef Slayage het volgende:
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
Wachten op de volgende Mevlut Mert Altintas?
theunderdogmaandag 14 januari 2019 @ 18:59
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

SonerCagaptay twitterde op maandag 14-01-2019 om 06:30:15 If one thing makes Turks’ blood boil, it would be language equating Kurds and the PKK/YPG. That’s why I find Erdogan spox @ikalin1’s response to Trump’s tweet (“Turkey attacking the Kurds”), which shows frustration but not anger, quite sober. Ankara still wants a Syria deal! reageer retweet
Ach gossie, de arme Turkjes.
Slayagemaandag 14 januari 2019 @ 23:29
na de gebruikelijke onbezonnen tweets van trump moest er op het diplomatieke front natuurlijk het een en ander gedaan worden

21780451_0.jpg
Slayagedinsdag 15 januari 2019 @ 12:15
Deze gast...

realDonaldTrump twitterde op maandag 14-01-2019 om 23:12:49 Spoke w / President Erdogan of Turkey to advise where we stand on all matters including our last two weeks of success in fighting the remnants of ISIS, and 20 mile safe zone. Also spoke about economic development between the U.S. & Turkey - great potential to substantially expand! reageer retweet
Bilgewoensdag 16 januari 2019 @ 00:19
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:26 schreef Slayage het volgende:
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
En de Nederlandse publieke opinie wordt klaargestoomd om de PKK/YPG te laten vallen.


Duitsland verdenkt Nederlander van steun Koerdische beweging PKK

Een 25-jarige Nederlander is in Duitsland aangeklaagd, omdat hij namens de Koerdische beweging PKK iemand zou hebben ontvoerd en mishandeld. Ook vier Turkse Koerden worden daarvoor vervolgd.

De PKK, de Koerdische Arbeiderspartij, staat in de Europese Unie op de terreurlijst.

De Nederlandse verdachte, Agit K., heeft ook een Turks paspoort. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, mishandeling en ondersteuning van een terroristische organisatie.

Volgens het Duitse Openbaar Ministerie wilden hij en de vier anderen samen een oud-PKK-lid ontvoeren. Ze wilden hem zo dwingen om weer voor de PKK te strijden. Ook wilden ze weten of hij had gepraat met de politie.

Urenlange opsluiting en mishandeling
Daarom lokten ze hem afgelopen april naar een afgelegen plek in de buurt van Stuttgart. Toen het slachtoffer niet vrijwillig met ze meeging, sleurden ze hem met geweld een auto in. Vervolgens brachten ze het slachtoffer naar een gebouw in GŲppingen, ten oosten van Stuttgart.

Daar werd hij urenlang opgesloten, geslagen en met de dood bedreigd. Uit zijn portemonnee stalen ze honderden euro's. Vervolgens werd hij naar een andere plek gebracht en daar gedumpt.

Agit K. en drie anderen zijn in juni opgepakt. De vijfde verdachte werd een maand later gearresteerd in Frankrijk en later uitgeleverd aan Duitsland.
polderturkwoensdag 16 januari 2019 @ 08:14
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 12:18
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 00:19 schreef Bilge het volgende:

En de Nederlandse publieke opinie wordt klaargestoomd om de PKK/YPG te laten vallen.

haha nee was het maar zon feest. De PKK in europa mag gewoon zijn gang gaan als ze het maar niet te bond maken, dit is zon gevalletje van dat ze het te bond hebben gemaakt en de overheid genoodzaakt was om te handelen.
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 12:45
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:14 schreef polderturk het volgende:
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
hij heeft het over "bunlar" wie zijn dat precies?

daarnaast weet ik tegenwoordig niet wat ik moet geloven. waren bijvoorbeeld de rechtszaken tegen het seculiere establishment in het leger zoals balyoz, echt nep of werden ze nep verklaard doordat erdo oorlog kreeg met de gulenisten en hij de seculieren nodig had om hen te bestrijden?
polderturkwoensdag 16 januari 2019 @ 14:57
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 12:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij heeft het over "bunlar" wie zijn dat precies?

daarnaast weet ik tegenwoordig niet wat ik moet geloven. waren bijvoorbeeld de rechtszaken tegen het seculiere establishment in het leger zoals balyoz, echt nep of werden ze nep verklaard doordat erdo oorlog kreeg met de gulenisten en hij de seculieren nodig had om hen te bestrijden?
Er was zeker een seculiere elite die veel macht had.
Echter, de Gulenisten hadden grote hoeveelheden nep bewijzen gefabriceerd. Zo hadden ze de pas afgestudeerde luchtmacht piloot Mehmet Ali Celebi tot leider van Ergenekon verklaard en hadden ze honderden telefoonnummers in zijn telefoon gestopt nadat de telefoon in beslag was genomen. Ook waren ze op basis van verzinsels de Cosmic room binnen gegaan en hadden ze staatsgeheimen gelekt. Hierdoor werden Turkse geheim agenten in het buitenland gedood.

Gulen is een CIA agent. Hij had mensen bij de Turkse geheime diensten die informatie doorspeelden naar het huis van Gulen in de VS. De CIA hoeft alleen zijn huis af te luisteren om alle info te krijgen.
Szurawoensdag 16 januari 2019 @ 15:02
Pleur toch eens op met je Turkije :')
Szurawoensdag 16 januari 2019 @ 15:40
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.

[ Bericht 17% gewijzigd door Szura op 16-01-2019 15:48:58 ]
polderturkwoensdag 16 januari 2019 @ 18:53
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:40 schreef Szura het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.
Daar zitten krachten achter die willen dat de VS blijven.
marsanwoensdag 16 januari 2019 @ 19:07
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:14 schreef polderturk het volgende:
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
Wss dat het niet in dit topic thuishoort.
Straatcommando.woensdag 16 januari 2019 @ 19:11
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Wss dat het niet in dit topic thuishoort.
Dat dus. En dan ben ik niet eens een Turk.
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:15
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:40 schreef Szura het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.
toevallig _O_

velen hebben er belang bij dat er een paar amerikanen zijn opgeblazen,dus het is lastig om vast te stellen wie er uiteindelijk verantwoordelijk is, maar de meest voor de hand liggende is toch de pkk zelf die probeert de amerikanen te weerhouden om het gebied te verlaten, maar misschien is dat mijn paranoide turkse geest *)
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:16
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:11 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat dus. En dan ben ik niet eens een Turk.
weet je dat zeker? heb je wel eens zo'n DNA test gedaan? :P
Straatcommando.woensdag 16 januari 2019 @ 19:17
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

weet je dat zeker? heb je wel eens zo'n DNA test gedaan? :P
:D haha nee dat heb ik niet. Ik heb wel bijzonder gezonde snorgroei :7
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:17
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:17 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

:D haha nee dat heb ik niet. Ik heb wel bijzonder gezonde snorgroei :7
mashallah! :7
polderturkwoensdag 16 januari 2019 @ 19:48
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

toevallig _O_

velen hebben er belang bij dat er een paar amerikanen zijn opgeblazen,dus het is lastig om vast te stellen wie er uiteindelijk verantwoordelijk is, maar de meest voor de hand liggende is toch de pkk zelf die probeert de amerikanen te weerhouden om het gebied te verlaten, maar misschien is dat mijn paranoide turkse geest *)
IS heeft het opgeeist. Maar misschien hebben ze info gekregen van de PKK. Ze hebben eerder samengewerkt. IS is hoe dan ook een tool die gebruikt wordt door verschillende machten.
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:54
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

IS heeft het opgeeist. Maar misschien hebben ze info gekregen van de PKK. Ze hebben eerder samengewerkt. IS is hoe dan ook een tool die gebruikt wordt door verschillende machten.
isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
polderturkwoensdag 16 januari 2019 @ 19:56
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
Misschien is het wel de Mossad. Die willen ook dat de Amerikanen blijven. Of de Saudis.
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 19:58
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:56 schreef polderturk het volgende:

[..]

Misschien is het wel de Mossad. Die willen ook dat de Amerikanen blijven. Of de Saudis.
die hebben er allemaal belang bij idd. alleen het meest heeft de pkk te verliezen, die dreigen hun communistische heilstaat te verliezen ;(
Slayagewoensdag 16 januari 2019 @ 20:43
ojee!

80,000 soldiers ready for Turkey’s ‘’biggest cross-border op’’ - pro-gov’t newspaper

Close to 80,000 soldiers of the Turkish Armed Forces (TAF) are prepared to take part in Turkey’s ‘’biggest cross-border operation in the country’s modern history’’ into neighbouring Syria’s Manbij and east of the Euphrates regions, pro-government Yeni Şafak daily reported.
BEFEMwoensdag 16 januari 2019 @ 21:19
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
Of het was ťcht IS. Die plegen wel meer aanslagen in SyriŽ, elke dag worden er wel auto's opgeblazen in Afrin, Idlib, regime en SDF gebied. Informatie over waar Amerikanen zijn zal ook wel niet al te moeilijk te verkrijgen zijn, je kunt die patrouille's gewoon volgen en als je geluk hebt (of spionnen, die er nog genoeg zijn) heb je ze bij een bijeenkomst.
BEFEMwoensdag 16 januari 2019 @ 21:20
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

die hebben er allemaal belang bij idd. alleen het meest heeft de pkk te verliezen, die dreigen hun communistische heilstaat te verliezen ;(
Of Turkije stuurde hem op de Koerden af en waren de Amerikanen per ongeluk bijvangst 99.gif
Slayagedonderdag 17 januari 2019 @ 11:39
ik was altijd in de veronderstelling dat isis "de al qaida tak in irak" was. hoewel het inderdaad een periode als al qaida tak fungeerde heeft het ideologisch deels een gedeelde, maar toch een andere basis/ontwikkeling gehad als al qaida. in dit fascinerend stuk waarin wordt teruggegrepen van het conflict in afghanistan naar de algerijnse burgeroorlog in de jaren 90 tot uiteindelijk irak en syrie.

zoals adnani het zelf verwoordt

The Hardline Stream of Global Jihad: Revisiting the Ideological Origin of the Islamic State
.....
In a May 2014 speech, a few months after al-Qa`ida had expelled the Islamic State from its fold, Abu Muhammad al-Adnani outlined how the Islamic State had historically viewed its relationship with al-Qa`ida.62 Although it is possible the animosity caused by the split led the Islamic State spokesman to indulge in some revisionist history, the speech provides a window into the evolution of the relationship between the two groups. Al-Adnani made a key distinction between the historical deference his group had shown al-Qa`ida when it came to jihad outside Iraq and the right of the group after it had declared itself an Islamic State in 2006 to set its own agenda inside Iraq. He asserted that in matters beyond the borders of Iraq in the years that followed, “the emirs of the Islamic State” carried on “addressing al-Qa`ida as soldiers addressing their emir” “out of humbleness, humility and an act of honor and generosity from us to you” rather than out of obligation. He summed it up by stating, “The [Islamic] State is not a branch that belongs to al-Qai`da, and it never was for a day.”63

Evidence for this, he said, was “our not responding to your repeated request to stop targeting the Rawafidh [a slur term for Shi`a] masses in Iraq due to the judgment they are Muslims whose ignorance pardons them. So if we had pledged allegiance to you we would have listened to your command, even if we did not agree with you.” Addressing al-Zawahiri, al-Adnani stated, “What did you give the State if you were its Emir? With what did you supply it? For what did you hold it accountable? What did you order it to do? What did you forbid it to do? … Neither you or anyone before you spoke to us as an emir to his soldiers or with the imperative.”64

Slayagedonderdag 17 januari 2019 @ 11:58
deze casus is nagenoeg ongemerkt gebleven in de nederlandse media. ik zie dat geenstijl er ook een artikel over had een paar dagen terug

Turkish father saves daughter who joined ISIL in Syria

A Turkish father has finally reunited with his daughter after undergoing a tough quest to save his daughter who left her home in the Netherlands to join ISIL in Syria.

Melis Atıcı was radicalized in her 20’s after she fell for a jihadist named Yusuf two years ago, BBC Turkish reported on Jan. 15.

After Yusuf’s departure to Syria, Melis, too, left the Netherlands to join ISIL in Syria, disillusioned that she would “win a ticket to heaven.”
Atakdonderdag 17 januari 2019 @ 15:02
De Turkse vredesoperatie in oost SyriŽ zal waarschijnlijk na de 23ste pas beginnen want op die dag staat er een Turks Russische onderhandeling gepland.

De Russen hopen op een deal tussen Assad en de Koerden. De Koerden willen dat niet want ze willen dat gestolen land en natuurlijke grondstoffen voor hunzelf (ze hebben nu 80% van de rijkdommen van SyriŽ terwijl ze me maar 10% van de bevolking zijn). Er zijn nu wel onderhandelingen tussen Assad en Koerden maar die dringen nog steeds aan op autonomie wat ze niet zullen krijgen.

De VS zullen trouwens nooit toestaan dat de Koerden een deal met Assad maken. Ze hebben niet voor niks al dat geld geÔnvesteerd in noord SyriŽ. Voor de VS is het zaak om de Koerdische bezetter bezig te houden met zoete koek totdat Turkije de boel kan overnemen en dan kan de VS nog steeds een aanwezigheid hebben in die regio.

Vraag mij af wat voor weerstand de Koerdische bezetters kunnen bieden. Afrin was een gebergte en het was gefortificeerd met tunnels en al. Oost SyriŽ is gewoon plat land. De Turken kunnen gewoon hun militie wegblazen zonder close quarter gevechten. Als de Koerdische bezetters de grens met Turkije verliezen dan blijft er alleen woestijn over. Wat er dan over blijft mag dan Assad opruimen. Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
Mathemaatdonderdag 17 januari 2019 @ 15:09
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:
Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
En een stukje KSTC (Turks-Noord-Syrie). :7
Atakdonderdag 17 januari 2019 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:09 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

En een stukje KSTC (Turks-Noord-Syrie). :7
Die olievelden zouden niet slecht zijn. :@
Slayagedonderdag 17 januari 2019 @ 15:46
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:

Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
Atakdonderdag 17 januari 2019 @ 16:22
quote:
10s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
Niet helemaal. Rusland heeft nu meer macht in SyriŽ. Assad is verzwakt en is afhankelijk van Iran. Hij houdt stand met Iraanse recycle militie. Rusland en Iran hebben natuurlijk niet voor niks miljarden gepastst in SyriŽ. De volgende oorlog gaat tussen IsraŽl en Iran zijn denk ik. En SyriŽ zal wederom het speelveld zijn. Turkije heeft die bufferzone nodig om straks al die apen tegen te houden als het weer raak is in SyriŽ. Turkije kan moeilijk alle SyriŽrs in SyriŽ in Turkije te gast houden.
Atakdonderdag 17 januari 2019 @ 16:25
IsraŽl gaat al van tijd tot tijd los op Iran in SyriŽ. Rusland is altijd afzijdig. Mijn voorspelling is dat de Joden ook een buffer zone in SyriŽ willen. Op internet kan je al mappen zien hoe dat eruit zou kunnen zien.
methode%2Ftimes%2Fprod%2Fweb%2Fbin%2Fa1eb5ed6-61ac-11e7-b6f8-8145f3f5d431.png?crop=480%2C480%2C-0%2C-0
intellectuele_userdonderdag 17 januari 2019 @ 17:35
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:
Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
quote:
10s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:46 schreef Slayage het volgende:

dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:22 schreef Atak het volgende:

Niet helemaal.
:')
Slayagevrijdag 18 januari 2019 @ 23:01
Haha. Komt de aap uiteindelijk uit de mouw?

Zou overigens een enorme knieval zijn voor het regime.

Koerdische strijders maken zich op voor aansluiting bij leger van oude vijand Assad

Een Koerdische militie die nu nog geldt als de belangrijkste westerse bondgenoot tegen Islamitische Staat (IS) in SyriŽ, maakt zich op onder bevel te komen van de Syrische president Bashar al-Assad. Autoriteiten in de autonome Koerdische regio van SyriŽ voeren gesprekken met Damascus om tienduizenden strijders te laten opgaan in het Syrische regeringsleger.
Szuravrijdag 18 januari 2019 @ 23:08
Das toch precies het masterplan van Rusland? Amerikanen eruit, Turkije flink laten dreigen met een nieuw Afrinnetje, Koerden terug onder de duim, olievoorraden weer toegankelijk. Trump lijkt het allemaal op een gouden schaal aan te reiken :').
Triggershotvrijdag 18 januari 2019 @ 23:43
quote:
resized_2511d-d4cfa9dcdxmc1qwwsaajzyo.jpg
iran-resmi-haber-ajansi-suriye-de-gerceklesen-11655991_438_m.jpg
_O- _O_ _O_ _O-
Slayagezaterdag 19 januari 2019 @ 10:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 23:08 schreef Szura het volgende:
Das toch precies het masterplan van Rusland? Amerikanen eruit, Turkije flink laten dreigen met een nieuw Afrinnetje, Koerden terug onder de duim, olievoorraden weer toegankelijk. Trump lijkt het allemaal op een gouden schaal aan te reiken :').
Trump doet zijn job als Russische agent ook briljant. Er zijn nog steeds mensen die het niet willen geloven.
Slayagezaterdag 19 januari 2019 @ 10:28
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 23:43 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
_O- _O_ _O_ _O-
Ik hoop dat dit geen echte nieuwsbericht is is :D

Edit. Kennelijk echt, maar ze hebben het gecorrigeerd links https://www.presstv.com/D(...)ks-in-Syria-arrested

[ Bericht 10% gewijzigd door Slayage op 19-01-2019 10:35:26 ]
Jellereppezaterdag 19 januari 2019 @ 10:28
Hopelijk bevindt Noord-SyriŽ zich snel weer onder het regime van Assad. Zoveel ellende, destructie en mensenlevens verloren gegaan omdat men in Washington D.C., Tel Aviv, Ankara, Riyhad, London en Parijs op het idee kwam een pro-Russische voor een pro-Westerse vazal te vervangen. Turkije kan dit jaar misschien ook starten om 2-3 miljoen SyriŽrs terug naar huis te sturen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group

[ Bericht 52% gewijzigd door Jellereppe op 19-01-2019 10:37:30 ]
Slayagezaterdag 19 januari 2019 @ 11:16
Well grappig dat Erdogan, John Bolton niet eens ontmoet, maar wel twee uur uittrekt voor Lindsey Graham

U.S. backing of Kurdish militant group YPG “has been a nightmare for Turkey,” Graham said. “Here is the promise I made to President (Recep Tayyip) Erdogan: I’ll try my best to fix the problem we’ve created for your country.”

The 2016 decision by the Obama administration to arm YPG in Syria was “shortsighted,” Graham said. In recent months, the White House has sought to distance itself from Kurdish allies
.
Werkperdzaterdag 19 januari 2019 @ 12:46
Turkije 1.6 miljoen vluchtelingen opgevangen? Dat zijn er al gauw 4 miljoen.

Westen maakt midden-oosten kapot en buurlanden moeten alles opvangen. Niet eerlijk. Grenzen open gooien naar Europa en vlug ook!
Slayagezaterdag 19 januari 2019 @ 12:48
Zijn de goons van het regime ook activisten aan het liquideren in Europa? Zou me niks verbazen iig. Het regime is gered en er is tijd en energie om toekomstige potentiŽle troublemakers te ruimen.

‘Syrische activist vermoord met bijl in Hamburg’

Volgens lokale media was het slachtoffer een 48-jarige SyriŽr genaamd Mohamed J., die zich openlijk uitsprak tegen Assad.
Werkperdzaterdag 19 januari 2019 @ 12:48
quote:
Die man snapt natuurlijk hoe belangrijk Turkije is voor Amerika. Huidige regering verkiest een terroristische aftakking boven een bondgenoot die overigens over het tweede grootste leger van NATO beschikt.
Alouluzondag 20 januari 2019 @ 01:53
quote:
Bij eventuele terugname van de Koerdische gebieden door Assad krijg je discrepantie dat de YPG blij ermee is maar de lokale niet perse YPG gelieerde Koerdische inwoners geen zin hebben om terug te gaan naar de dictatuur zoals het vroeger was. Die tegenstrijdigheid tussen YPG belangen en lokale normale man lees je hier en daar wel op Twitter. En dat komt er helemaal uit wanneer je praat over volledige overgave.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 10:30
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 01:53 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Bij eventuele terugname van de Koerdische gebieden door Assad krijg je discrepantie dat de YPG blij ermee is maar de lokale niet perse YPG gelieerde Koerdische inwoners geen zin hebben om terug te gaan naar de dictatuur zoals het vroeger was. Die tegenstrijdigheid tussen YPG belangen en lokale normale man lees je hier en daar wel op Twitter. En dat komt er helemaal uit wanneer je praat over volledige overgave.
Tussen de perceptie van de lokale gewone man en de ypg lui zit dan ook een enorme verschil. Daar waar lokale gewone man openlijk in opstand kwam tegen het regime en de val van dat regime wilde. Speelde de ypg een andere spelletje.
Nooit openlijk in opstand komen. Nooit grote schermutselingen aangaan. Altijd open voor business met het regime. Zo is de stap terug naar totale baath heerschappij een veel kleinere stap dan voor lokale normale man.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 12:08
Hoewel het artikel begint met de gebruikelijke lofzang hoe de ypg Isis verdreef, terwijl het de Amerikaanse luchtmacht was en zelfs beweert dat er nog steeds Koerdisch strijders sneuvelen tegen Isis , dit terwijl de sdf strijders die omkomen met name leden van lokale Arabische stammen zijn, biedt het artikel wel wat inzichten over de stand van zaken.De Koerden en Assad: van gezworen vijanden naar bondgenoten?
....
Maher, de Koerdische commandant die boven de Eufraat een sigaret rookte met een regeringssoldaat, groeide op in Kamishli. In 2011 ging hij zoals zoveel jongeren de straat op om het vertrek van president Assad te eisen. Later nam hij de wapens op om het regime te ver≠jagen. Het mag weliswaar hebben geleken alsof ze Assad weg wilden hebben, zegt hij nu, maar dat was allemaal schijn. ‘We waren bezorgd om de opkomst van jihadistische groepen. Het ging ons nooit om verzet tegen Assad.’
WammesWaggelzondag 20 januari 2019 @ 12:25
Misschien dat Assad nu wel de neiging heeft om de Koerden hetzelfde te behandelen als de soennieten.
In de buurt van de gezalfde en veelal geÔmporteerde shia naast de alewieten zal het wel nooit komen :')
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 12:54
Die YPG/PKK is een laffe organisatie. Ze plegen bomaanslagen in Turkije en gaan overal ter wereld huilen als Turkije hen wil aanvallen in Syrie.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:54 schreef polderturk het volgende:
Die YPG/PKK is een laffe organisatie. Ze plegen bomaanslagen in Turkije en gaan overal ter wereld huilen als Turkije hen wil aanvallen in Syrie.
"De ypg heeft helemaal niks te maken met de PKK. Waar haal jij je informatie vandaan? _O- "

was het taalgebruik van vele users in dit topic jaren lang. Gek genoeg kom je dat soort posts niet meer tegen :')

De PKK doet vooral wat hun het veste uitkomt naargelang de omstandigheden.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 14:01
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

"De ypg heeft helemaal niks te maken met de PKK. Waar haal jij je informatie vandaan? _O- "

was het taalgebruik van vele users in dit topic jaren lang. Gek genoeg kom je dat soort posts niet meer tegen :')

De PKK doet vooral wat hun het veste uitkomt naargelang de omstandigheden.
Als je laffe bomaanslagen gaat plegen, dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties daarvan te aanvaarden.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 14:05
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.


https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
_--_zondag 20 januari 2019 @ 14:06
_--_zondag 20 januari 2019 @ 14:06
https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1086894467188170752?s=19

Nou dat werkt niet, dan maar zo.
Jellereppezondag 20 januari 2019 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef polderturk het volgende:
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.

https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
Het is niet moeilijk om bondgenoot (loopjongen) van het Westen te worden. Het recept is eenvoudig. Je moet als eerste een Manifesto maken waarin de woorden democratie en mensenrechten rijkelijk vloeien. En daarna duidelijk maken dat je voor democratie en vrijheid vecht tegen een tiran die nu het scepter zwaait. Daarnaast ook duidelijk maken dat je onderdanig bent aan Westerse geopolitieke doelen. Dat je die Westerse belangen zal dienen als je eenmaal aan de macht bent geholpen. Zelfs als je het niet tot de troon schopt kun je een Nobelprijs voor de Vrede overhandigd krijgen. Denk aan door Westerse media geprezen figuren als Liu Xiaobo en Malala Yousafzai.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 20-01-2019 14:21:38 ]
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het is niet moeilijk om bondgenoot (loopjongen) van het Westen te worden. Het recept is eenvoudig. Je moet als eerste een Manifesto maken waarin de woorden democratie en mensenrechten rijkelijk vloeien. En daarna duidelijk maken dat je voor democratie en vrijheid vecht tegen een tiran die nu het scepter zwaait. Zelfs als je het niet tot de troon schopt kun je een Nobelprijs voor de Vrede verwachten. Denk aan door Westerse media geprezen figuren als Liu Xiaobo en Malala Yousafzai. Daarnaast ook duidelijk maken dat je onderdanig bent aan Westerse geopolitieke doelen. Dat je die Westerse belangen zal dienen als je eenmaal aan de macht bent geholpen.
Het grappige is, is dat YPG totaal niet democratisch is. Ze dulden totaal geen tegenspraak.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 14:23
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
_--_zondag 20 januari 2019 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:23 schreef polderturk het volgende:
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
Jellereppezondag 20 januari 2019 @ 14:37
Wanneer krijgt YPG een Nobelprijs voor de Vrede?
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 14:38
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

[..]

Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
Als een IS een nieuwe aftakking zou oprichten en die een andere naam zou geven, zou iemand dat accepteren?
_--_zondag 20 januari 2019 @ 14:39
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:38 schreef polderturk het volgende:

[..]

Als een IS een nieuwe aftakking zou oprichten en die een andere naam zou geven, zou iemand dat accepteren?
Ja ik snap je wel hoor. VS wil invloed en dat is heel natuurlijk voor een land. :')
BoneThugsszondag 20 januari 2019 @ 14:56
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

[..]

Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
:')
_--_zondag 20 januari 2019 @ 15:04
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:56 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

:')
:W
intellectuele_userzondag 20 januari 2019 @ 15:10
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
_--_zondag 20 januari 2019 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
Tuurlijk wel, waarom niet. Maar op dit moment worden ze volgepompt met wapens en vele maken daar misbruik van.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
Dit is precies wat Erdogan in het NY times artikel had voorgesteld. Lokale Koerden zullen de dienst uitmaken in Noord Syrie en Turkije gaat hun daarbij ondersteunen.
Richestoragszondag 20 januari 2019 @ 15:24
quote:
Je lijkt het niet te kunnen laten om wat steekjes onder water naar Koerden te geven, ik weet niet of je het inziet maar het is vrij duidelijk. Daarnaast zijn veel mensen de YPG = PKK discussie wel een beetje moe. Jij noemt ze PKK, wat niet geheel klopt maar je wel handig uitkomt. Dat ze sterk verweven zijn met de PKK klopt dan weer wel.
Richestoragszondag 20 januari 2019 @ 15:25
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dit is precies wat Erdogan in het NY times artikel had voorgesteld. Lokale Koerden zullen de dienst uitmaken in Noord Syrie en Turkije gaat hun daarbij ondersteunen.
Erdogan heeft daar vrij weinig over te zeggen. Het is een soeverein land :)
_--_zondag 20 januari 2019 @ 15:27
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdogan heeft daar vrij weinig over te zeggen. Het is een soeverein land :)
(((Soeverein))) ;(
Richestoragszondag 20 januari 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef polderturk het volgende:
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.


https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
Ach, het Westen ziet ook journalisten in stukken snijdende landen als bondgenoot. Of Alewitische vrouwen in kooien zettende moslimfundamentalisten. Of Assad zolang die terreurverdachten voor ze kan martelen om nationale wetgeving te omzeilen. De hypocrisie van het Westen letterlijk grenzeloos.
Richestoragszondag 20 januari 2019 @ 15:28
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:27 schreef _--_ het volgende:

[..]

(((Soeverein))) ;(
Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
_--_zondag 20 januari 2019 @ 15:31
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
Ja, ik kan m'n straat ook als soeverein erkennen maar dan maakt dat die straat niet soeverein. In praktijk is er niets soeverein aan SyriŽ.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 15:48
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:01 schreef polderturk het volgende:

[..]

Als je laffe bomaanslagen gaat plegen, dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties daarvan te aanvaarden.
Mwah. Als je zwakker bent dan de tegenstander moet je wel guerilla tactieken gebruiken en daar hoort ook aanslagen op softtargets bij.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 15:56
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mwah. Als je zwakker bent dan de tegenstander moet je wel guerilla tactieken gebruiken en daar hoort ook aanslagen op softtargets bij.
Maar dan moet je niet gaan janken als Turkije wat terug doet.
_--_zondag 20 januari 2019 @ 16:45
Leesvoer: https://researchcentre.tr(...)sing_Terror-_Web.pdf
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:25
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:21 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het grappige is, is dat YPG totaal niet democratisch is. Ze dulden totaal geen tegenspraak.
dat hebben ze wel heel mooi weten te verbloemen :Y
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:23 schreef polderturk het volgende:
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
haha true. wel een correcte vergelijking.

uiteindelijk gaat niet zo zeer om hoe het beestje heet maar wat het doet. zo is nusra naar alle naamsverandering zich niet anders gaan gedragen. iets waar velen in de rebellen rangen op hadden gehoopt. ze streven net als isis naar exact hetzelfde, namelijk een oneindige jihad met de rest van de wereld, alleen twisten ze over hoe ze die strijd moeten invullen.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:28
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
zo grappig hoe die amerikaanse militair het voor de cameras verwoordde, "ik gaf de mensen van de ypg aan dat hun naam een probleem was. de volgende kwamen met het sdf. ik vond het briljant dat ze het woord democratic erin hadden verweven" _O-
_--_zondag 20 januari 2019 @ 17:31
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo grappig hoe die amerikaanse militair het voor de cameras verwoordde, "ik gaf de mensen van de ypg aan dat hun naam een probleem was. de volgende kwamen met het sdf. ik vond het briljant dat ze het woord democratic erin hadden verweven" _O-
:')
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
de turken waren uiteindelijk wel de beste matties geworden van de KRG in noord irak, dus theoretisch zou het mogelijk zijn. alleen is het probleem, dat de PKK de scepter zwaait in noord syrie en daardoor zou zo iets alleen fictief mogelijk zijn. hoewel ik wel denk dat als de turken in staat zijn om met de PKK over het hele conflict in de regio een deal kunnen sluiten dat ze dan niet zo vijandig zullen zijn richt "rojava". omdat de turken graag zaken willen doen daar waren zaken gedaan kan worden. dan maakt het weinig uit met wie dat is.
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:35
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je lijkt het niet te kunnen laten om wat steekjes onder water naar Koerden te geven, ik weet niet of je het inziet maar het is vrij duidelijk. Daarnaast zijn veel mensen de YPG = PKK discussie wel een beetje moe. Jij noemt ze PKK, wat niet geheel klopt maar je wel handig uitkomt. Dat ze sterk verweven zijn met de PKK klopt dan weer wel.
*O* je ziet het eindelijk in en durft het ook nog te posten *O*

hoewel je het niet kunt laten om te zeggen dat mijn PKK = YPG stelling "niet geheel klopt", maar dat zal ik je vergeven *;
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:36
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
binnenkort wel met khamanei of zijn opvolger als grote leider :D
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 17:36
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:56 schreef polderturk het volgende:

[..]

Maar dan moet je niet gaan janken als Turkije wat terug doet.
hear hear
Richestoragszondag 20 januari 2019 @ 18:02
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

*O* je ziet het eindelijk in en durft het ook nog te posten *O*

hoewel je het niet kunt laten om te zeggen dat mijn PKK = YPG stelling "niet geheel klopt", maar dat zal ik je vergeven *;
Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
Slayagezondag 20 januari 2019 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
Mwah. De relatie pkk ypg gaat natuurlijk veel dieper dan een samenwerking. Ypg is een dochter onderneming van de PKK. Je zou kunnen beargumenteren dat PKK = YPG niet helemaal klopt, maar als je de leiderschap, de ideologie, over en weer invloed hebt op elkaar en zelfs de leden deelt, wordt het heel lastig om te stellen dat je een andere organisatie bent.
polderturkzondag 20 januari 2019 @ 18:36
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
Hebben Excelsior en Feijenoord dezelfde leiders? Wist jij dat YPG is opgericht door PKK-ers die gevlucht waren uit Turkije? ÷calan is de leider van zowel de YPG als de PKK. Als er een groep zou zijn die door IS'ers is opgericht en die Al Baghdadi als hun leider zien, zou die groep dan los gezien worden van IS?

Een PKK terroriste heeft tijdens een interview gezegd "als we in Turkije zijn, zijn we PKK, als we in Iran zijn, zijn we PJAK, als we in Syrie zijn, zijn we YPG."
Jellereppezondag 20 januari 2019 @ 18:50
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ach, het Westen ziet ook journalisten in stukken snijdende landen als bondgenoot. Of Alewitische vrouwen in kooien zettende moslimfundamentalisten. Of Assad zolang die terreurverdachten voor ze kan martelen om nationale wetgeving te omzeilen. De hypocrisie van het Westen letterlijk grenzeloos.
Je ziet de NOS (een publieke zender dat als doel heeft om het publiek naar behoren te informeren) hier nooit een dikke artikel over schrijven. Om nog maar niet te spreken over de Nederlandse deelname aan de Irak-oorlog in 2003 (massavernietigingswapens...) of het steunen van terroristische groeperingen in SyriŽ (met als doel om Assad te wippen voor een pro-westerse bacha bazi). Informatie dat per ongeluk uitlekt naar de media anders had niet een dag een haan naar gekraaid. Het is gewoon wie Murica als vijand aanwijst, is onze vijand. Meer inhoud zit niet achter de Nederlandse buitenlandse politiek. En dat geldt voor veel landen: AustraliŽ, Canada, Nederland, BrittanniŽ, Japan. Ze hebben werkelijk waar een Empire uitgebouwd. Het enige wat nog mist is dat ze de gouverneurs niet benoemen vanuit de hoofdstad.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq

https://www.nu.nl/syrie/5(...)pering-in-syrie.html

quote:
Iraq 2003: Weapons of Mass Destruction and Coalition of Willing

Coalition and Allied contingent involvement
Members of the Coalition included Australia: 2,000 invasion, [Poland]: 200 invasion--2,500 peak, Spain: 1,300 invasion United Kingdom: 46,000 invasion, United States: 150,000 to 250,000 invasion. Other members of the coalition were Afghanistan, Albania, Angola, Azerbaijan, Bulgaria, Colombia, Costa Rica, the Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, El Salvador, Eritrea, Estonia, Ethiopia, Georgia, Honduras, Hungary, Iceland, Italy, Japan, Kuwait, Latvia, Lithuania, Macedonia, Marshall Islands, Micronesia, Mongolia, the Netherlands, Nicaragua, Palau, Panama, the Philippines, Portugal, Romania, Rwanda, Singapore, Slovakia, Solomon Islands, South Korea, Tonga, Turkey, Uganda, Ukraine, and Uzbekistan.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq


[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 20-01-2019 19:36:39 ]
Frikandelbroodjezondag 20 januari 2019 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:50 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Je ziet de NOS (een publieke zender dat als doel heeft om het publiek naar behoren te informeren) hier nooit een dikke artikel over schrijven. Om nog maar niet te spreken over de Nederlandse deelname aan de Irak-oorlog in 2003 (massavernietigingswapens...) of het steunen van terroristische groeperingen in SyriŽ (met als doel om Assad te wippen voor een pro-westerse bacha bazi). Informatie dat per ongeluk uitlekt naar de media anders had niet een dag een haan naar gekraaid. Het is gewoon wie Murica als vijand aanwijst, is onze vijand. Meer inhoud zit niet achter de Nederlandse buitenlandse politiek. En dat geldt voor veel landen: AustraliŽ, Canada, Nederland, BrittanniŽ, Japan. Ze hebben werkelijk waar een Empire uitgebouwd. Het enige wat nog mist is dat ze de gouverneurs niet benoemen vanuit de hoofdstad.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq

https://www.nu.nl/syrie/5(...)pering-in-syrie.html

[..]

Er is wel meer fout aan je betoog, maar deze gaat wel heel ver. Het was nota bene nieuwsuur die de 'onthulling' over de steun aan Jabhat al-Shamiya naar buiten bracht.
_--_zondag 20 januari 2019 @ 23:00


[ Bericht 100% gewijzigd door _--_ op 20-01-2019 23:01:36 ]
_--_zondag 20 januari 2019 @ 23:01
huh?
TRTWorldNow twitterde op zondag 20-01-2019 om 21:40:51 #BREAKING: Turkey's President Erdogan talks with US President Trump over phone https://t.co/ki5OXSrtZC reageer retweet
Houtenbeenmaandag 21 januari 2019 @ 00:47
IDF twitterde op maandag 21-01-2019 om 00:42:07 We have started striking Iranian Quds targets in Syrian territory. We warn the Syrian Armed Forces against attempting to harm Israeli forces or territory. reageer retweet
vigen98maandag 21 januari 2019 @ 01:08
spectatorindex twitterde op maandag 21-01-2019 om 00:46:50 BREAKING: Israeli military is currently attacking targets in Syria reageer retweet
Slayagemaandag 21 januari 2019 @ 11:29
kwam deze ook zojuist tegen. wat een merkwaardige, ongebruikelijke verklaring van het IDF.

normaal gesproken is het altijd hush-hsush, maar nu doen ze het met veel tromgeroffel

quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 00:47 schreef Houtenbeen het volgende:
IDF twitterde op maandag 21-01-2019 om 00:42:07 We have started striking Iranian Quds targets in Syrian territory. We warn the Syrian Armed Forces against attempting to harm Israeli forces or territory. reageer retweet
mooie beelden wel

Elizrael twitterde op zondag 20-01-2019 om 21:46:18 Surreal footage from today's incident. Israeli anti-missile systems launch interceptors toward a Syrian anti-aircraft missile over skiers in the Hermon Mount resort. Video by Elad Ben Moshe https://t.co/KmFsmbwfet reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 21-01-2019 11:36:26 ]
Slayagemaandag 21 januari 2019 @ 11:30
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 01:08 schreef vigen98 het volgende:
spectatorindex twitterde op maandag 21-01-2019 om 00:46:50 BREAKING: Israeli military is currently attacking targets in Syria reageer retweet
allah bashar suriya?
Szuramaandag 21 januari 2019 @ 11:49
Corrupte alleenheerser Bibi, premier, minister van Defensie, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Religie ineen, met de zoveelste kansloze actie. Hij moet wat om de bevolking op te poken in aanloop naar de verkiezingen.
Slayagemaandag 21 januari 2019 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 11:49 schreef Szura het volgende:
Corrupte alleenheerser Bibi, premier, minister van Defensie, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Religie ineen, met de zoveelste kansloze actie. Hij moet wat om de bevolking op te poken in aanloop naar de verkiezingen.
altijd goed voor wat extra stemmen voor de zittende macht, een conflict met een externe mogendheid. rutte als erdo hebben daar ervaring mee :D
Jellereppemaandag 21 januari 2019 @ 12:48
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:53 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Er is wel meer fout aan je betoog, maar deze gaat wel heel ver. Het was nota bene nieuwsuur die de 'onthulling' over de steun aan Jabhat al-Shamiya naar buiten bracht.
Oh, goed van ze. Nu alleen nog even veel zendtijd besteden aan de slaafse en duivelse praktijken van het slaafse Nederland zolang de VS maar toe oproept (terroristengroepen steunen, mee werken met de inval Irak 2003 want massavernietigingswapens, kolonisalistische praktijken van Frankrijk in Afrika met de CFA-franc, westerse handelen in Yemen en de lijst gaat maar door en wie weet kunnen we ze dan pas serieus gaan nemen) als ze besteden aan de de duivelse Russische en Turkse praktijken in OekraÔne, SyriŽ en rond Gulen. Het is niet integer en moraal om de eigen internationale clan/gang journalistisch te beschermen terwijl minder vriendelijke staten alleen maar worden zwart gemaakt met veel negatieve zendtijd en artikelen. Anders moeten ze gewoon duidelijk voor uitkomen dat een vleugje propaganda achter schuilt.

quote:
De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.
https://over.nos.nl/onze-mensen

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 21-01-2019 13:05:22 ]
Slayagemaandag 21 januari 2019 @ 13:09
Second deadly attack on U.S. forces in Syria in a week

A suicide attack on a joint U.S.-Kurdish patrol in northeast Syria on Monday killed at least five Kurdish militants and wounded two U.S. soldiers, the war monitor Syrian Observatory for Human Rights reported .
theunderdogmaandag 21 januari 2019 @ 13:14
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 21:53 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Er is wel meer fout aan je betoog, maar deze gaat wel heel ver. Het was nota bene nieuwsuur die de 'onthulling' over de steun aan Jabhat al-Shamiya naar buiten bracht.
Eerlijk is eerlijk: dat was wel nogal achteraf. Op 'alternatieve' media was het al zo ongeveer te vinden, vanaf de eerste dag van het conflict...
Jellereppemaandag 21 januari 2019 @ 14:27
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het is niet moeilijk om bondgenoot (loopjongen) van het Westen te worden. Het recept is eenvoudig. Je moet als eerste een Manifesto maken waarin de woorden democratie en mensenrechten rijkelijk vloeien. En daarna duidelijk maken dat je voor democratie en vrijheid vecht tegen een tiran die nu het scepter zwaait. Daarnaast ook duidelijk maken dat je onderdanig bent aan Westerse geopolitieke doelen. Dat je die Westerse belangen zal dienen als je eenmaal aan de macht bent geholpen. Zelfs als je het niet tot de troon schopt kun je een Nobelprijs voor de Vrede overhandigd krijgen. Denk aan door Westerse media geprezen figuren als Liu Xiaobo en Malala Yousafzai.
Precies. Het enige wat is gebeurt sinds het jaar 1200 op het gebied van ideologie is heel simpel aan te duiden: het christendom ingeruild voor een andere vorm van ideologisch radicalisme in de vorm van democratie en liberalisme dat kost wat kost verspreidt moet worden door westerse overheden. Nederland, Nederland, verlicht noemen ze dat. Het is mooi om een ideologie te hebben maar dit neigt weer naar missionaris-activiteiten zoals het christendom ook eeuwenlang tekeer is gegaan is in heidense landen en mensen zien het niet. Als Saudi-ArabiŽ of Turkije goed investeren in moskeeŽn en weekendscholen hebben West-Europese landen totaal geen recht van klagen. Eerst zelf goed in de spiegel kijken.

quote:
Zo kregen diverse groeperingen van Buitenlandse Zaken het stempel ‘gematigd’, aldus Van Dam, omdat ze eind 2015 in de Saudische hoofdstad aanwezig waren. Daar ondertekenden ze ten overstaan van buitenlandse mogend≠heden de zogeheten ‘Riyadh-verklaring’, waarmee ze beloofden om voortaan democratische principes te volgen. De groepering Ahrar al-Sham was een van hen. De Nederlandse regering stelt dan ook op 29 januari 2016 dat Ahrar al-Sham ‘geen radicale organisatie’ is, maar slechts een groepering met ‘een sterk religieus karakter’. Want, zo meldt toenmalig minister Koenders, ‘de kwalificatie radicaal-jihadistisch gaat niet op voor de groepen die in Riyadh aanwezig waren’. Of zoals diplomaat Van Dam het omschrijft: “Als bepaalde groeperingen democratische principes ondertekenen dan moet je ze formeel erkennen als gematigd, toch?”

De democratische beloftes van Ahrar al-Sham in Riyadh ten spijt, richt de groepering op 12 mei 2016 samen met bondgenoot Al-Qaida een bloedbad aan onder alawitische burgers in het dorp al-Zara. Op een foto van de slachtpartij is te zien hoe twee strijders, met gecamoufleerde mutsen op en met machinegeweren in hun handen op de lijken van minstens twee vrouwen staan. De vrouwen zijn kort daarvoor doodgeschoten - op de muren en gordijnen kleven bloedspetters. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch rapporteert dit bloedbad. Een maand later pleegt Ahrar al-Sham een zelfmoordaanslag in de provincie Aleppo.


https://www.trouw.nl/home(...)ciliteerde~ad73dd6e/

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 21-01-2019 14:40:28 ]
Frikandelbroodjemaandag 21 januari 2019 @ 17:45
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 12:48 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Oh, goed van ze. Nu alleen nog even veel zendtijd besteden aan de slaafse en duivelse praktijken van het slaafse Nederland zolang de VS maar toe oproept (terroristengroepen steunen, mee werken met de inval Irak 2003 want massavernietigingswapens, kolonisalistische praktijken van Frankrijk in Afrika met de CFA-franc, westerse handelen in Yemen en de lijst gaat maar door en wie weet kunnen we ze dan pas serieus gaan nemen) als ze besteden aan de de duivelse Russische en Turkse praktijken in OekraÔne, SyriŽ en rond Gulen. Het is niet integer en moraal om de eigen internationale clan/gang journalistisch te beschermen terwijl minder vriendelijke staten alleen maar worden zwart gemaakt met veel negatieve zendtijd en artikelen. Anders moeten ze gewoon duidelijk voor uitkomen dat een vleugje propaganda achter schuilt.

[..]

https://over.nos.nl/onze-mensen
Uuh, je hebt een totaal verkeerd beeld van de NOS. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook een nieuwsmedium van niks, maar dan om andere redenen. Je kunt nou eenmaal niet in twintig minuten iedereen interviewen of elk perspectief uitgebreid aan bod brengen. Als je diepgang en kwaliteit wilt moet je je nieuws uit andere/meerdere bronnen halen. Dat beeld van mensen dat de NOS bewust bezig is met de waarheid verdraaien, is klinkklare onzin.

Lees de berichtgeving er maar op na, ik heb Thomas Loudon(en anderen) op geen positief woord over de Irakinval kunnen betrappen. Net als Jemen etc.

quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 13:14 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk: dat was wel nogal achteraf. Op 'alternatieve' media was het al zo ongeveer te vinden, vanaf de eerste dag van het conflict...
Wat?
Aloulumaandag 21 januari 2019 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 14:27 schreef Jellereppe het volgende:
Als Saudi-ArabiŽ of Turkije goed investeren in moskeeŽn en weekendscholen hebben West-Europese landen totaal geen recht van klagen. Eerst zelf goed in de spiegel kijken.

https://www.trouw.nl/home(...)ciliteerde~ad73dd6e/
Klopt. Op moreel gebied heeft men ook geen recht van spreken. Westen doet precies hetzelfde, ook bemoeien met interne politieke zaken van andere landen door bepaalde partijen te steunen. Zo ook door maatschappelijke tendensen te beÔnvloeden via NGO's.

Alleen heeft men meer macht om zaken af te dwingen omdat de wereldeconomie door het Westen vorm is gegeven en men aan de touwtjes trekt; militair, financiŽle systeem etc.
Perrinmaandag 21 januari 2019 @ 23:38
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 23:36 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Klopt. Op moreel gebied heeft men ook geen recht van spreken. Westen doet precies hetzelfde, ook bemoeien met interne politieke zaken van andere landen door bepaalde partijen te steunen. Zo ook door maatschappelijke tendensen te beÔnvloeden via NGO's.

Alleen heeft men meer macht om zaken af te dwingen omdat de wereldeconomie door het Westen vorm is gegeven en men aan de touwtjes trekt; militair, financiŽle systeem etc.
Met geld invloed kopen, overheden proberen het allemaal.
Alouludinsdag 22 januari 2019 @ 09:25
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 23:38 schreef Perrin het volgende:
Met geld invloed kopen, overheden proberen het allemaal.
Dat is de conclusie wel ja. Wat de SaudiŽrs hier doen doen wij andersom dus ook.
BEFEMdinsdag 22 januari 2019 @ 18:28
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 23:36 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Klopt. Op moreel gebied heeft men ook geen recht van spreken. Westen doet precies hetzelfde, ook bemoeien met interne politieke zaken van andere landen door bepaalde partijen te steunen. Zo ook door maatschappelijke tendensen te beÔnvloeden via NGO's.

Alleen heeft men meer macht om zaken af te dwingen omdat de wereldeconomie door het Westen vorm is gegeven en men aan de touwtjes trekt; militair, financiŽle systeem etc.
Elk land doet dat, niet alleen het Westen. Misschien alleen China (nog) niet, hoewel ze daar in AziŽ wel al mee aan het experimenteren zijn.
Slayagewoensdag 23 januari 2019 @ 14:11
Zware Turkse delegatie vandaag in Moskou. Erdogan zelf geflankeerd door de ministers van buitenlandse zaken, defensie en hoofd inlichtingen diensten. Benieuwd wat eruit zal komen.
Guccipet1993woensdag 23 januari 2019 @ 15:11
Goede middag

Ik ben een Iraanse Nederlander en speciaal aangemeld voor dit topic.
Jellereppewoensdag 23 januari 2019 @ 15:17
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:11 schreef Guccipet1993 het volgende:
Goede middag

Ik ben een Iraanse Nederlander en speciaal aangemeld voor dit topic.
Goedemiddag. Alles goed? Stel je even voor: naam, adres en telefoonnummer.
Frikandelbroodjewoensdag 23 januari 2019 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 15:11 schreef Guccipet1993 het volgende:
Goede middag

Ik ben een Iraanse Nederlander en speciaal aangemeld voor dit topic.
Jellereppewoensdag 23 januari 2019 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 12:48 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Oh, goed van ze. Nu alleen nog even veel zendtijd besteden aan de slaafse en duivelse praktijken van het slaafse Nederland zolang de VS maar toe oproept (terroristengroepen steunen, mee werken met de inval Irak 2003 want massavernietigingswapens, kolonisalistische praktijken van Frankrijk in Afrika met de CFA-franc, westerse handelen in Yemen en de lijst gaat maar door en wie weet kunnen we ze dan pas serieus gaan nemen) als ze besteden aan de de duivelse Russische en Turkse praktijken in OekraÔne, SyriŽ en rond Gulen. Het is niet integer en moraal om de eigen internationale clan/gang journalistisch te beschermen terwijl minder vriendelijke staten alleen maar worden zwart gemaakt met veel negatieve zendtijd en artikelen. Anders moeten ze gewoon duidelijk voor uitkomen dat een vleugje propaganda achter schuilt.

[..]

https://over.nos.nl/onze-mensen
https://www.bbc.com/news/(...)&utm_medium=referral

Kijk eens aan. Toevallig een dag later. Ik kwam daar ruim een jaar geleden via alternatieve media achter waar die Fransozen geniepig mee bezig zijn in Afrika. Een postkoloniale financiŽle dwangbuis voor de landen die vastzitten aan de CFA-Franc. Zitten vast aan een veel te sterke munt waardoor ze nooit concurrerend kunnen zijn. Het monetaire beleid voor deze landen wordt bepaald vanuit Parijs en Brussel. Deze landen moeten zelfs de helft van hun financiŽle reserves in Frankrijk parkeren. Petje af voor deze Italiaan. Nota bene van een rechtse Italiaanse partij.

https://en.wikipedia.org/wiki/CFA_franc

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 23-01-2019 21:40:59 ]
Slayagewoensdag 23 januari 2019 @ 21:39
Zou het?

Charles_Lister twitterde op woensdag 23-01-2019 om 21:20:11 BREAKING - early reports claim #ISIS leader Abu Bakr al-#Baghdadi may have just been captured in eastern #Syria, by the #SDF. (Wait for more solid reports, but could be noteworthy.) https://t.co/imEQgaTxcx reageer retweet
Szurawoensdag 23 januari 2019 @ 21:44
Diezelfde Baghdadi die al 17x dood is verklaard?
Slayagewoensdag 23 januari 2019 @ 22:19
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 21:44 schreef Szura het volgende:
Diezelfde Baghdadi die al 17x dood is verklaard?
Volgens mij is recentelijk de laatste dorp ingenomen. Misschien daarom geen plek om naar toe te vluchten.
Bieselkedonderdag 24 januari 2019 @ 09:59
SDF ontkent het zelf
Jellereppedonderdag 24 januari 2019 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 21:44 schreef Szura het volgende:
Diezelfde Baghdadi die al 17x dood is verklaard?
Ach, islamitisch uiterlijk (Baghdadi) of westers uiterlijk (George W. Bush) beiden massamoordenaars. Laten we onszelf niet verblinden door de verpakking en massa-media. De een wordt verketterd (terecht) en de ander is vrij man en wordt de lofzang over uitgesproken.
Guccipet1993donderdag 24 januari 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 15:39 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ach, islamitisch uiterlijk (Baghdadi) of westers uiterlijk (George W. Bush) beiden massamoordenaars. Laten we onszelf niet verblinden door de verpakking en massa-media. De een wordt verketterd (terecht) en de ander is vrij man en wordt de lofzang over uitgesproken.
Wat draagt jouw reactie bij aan dit topic? Het voelt eerder dat je lekker je frustratie aan het uiten bent
_--_donderdag 24 januari 2019 @ 16:41
Wanneer gaat Turkije nou aanvallen dan. :Z
Jellereppedonderdag 24 januari 2019 @ 16:46
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 16:40 schreef Guccipet1993 het volgende:
Wat draagt jouw reactie bij aan dit topic? Het voelt eerder dat je lekker je frustratie aan het uiten bent
Macht maakt recht. Mensen met veel macht kunnen lustig moorden en dan als vrij man door het leven gaan. Mensen met minder macht daarentegen kunnen moorden maar zijn daarna los wild. En terecht maar waarom niet allebei los wild? Zie mijn eerste zin voor het antwoord. Als je anders over denkt neem de moeite. Ik ben leergierig.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 24-01-2019 16:55:09 ]
Jellereppedonderdag 24 januari 2019 @ 16:50
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 16:41 schreef _--_ het volgende:
Wanneer gaat Turkije nou aanvallen dan. :Z
Quotation-Sun-Tzu-Victorious-warriors-win-first-and-then-go-to-war-while-53-5-0565.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 25-01-2019 15:39:15 ]
Perrindonderdag 24 januari 2019 @ 17:14
edit: verkeerde topic :@
BEFEMdonderdag 24 januari 2019 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 15:39 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ach, islamitisch uiterlijk (Baghdadi) of westers uiterlijk (George W. Bush) beiden massamoordenaars. Laten we onszelf niet verblinden door de verpakking en massa-media. De een wordt verketterd (terecht) en de ander is vrij man en wordt de lofzang over uitgesproken.
Inderdaad, alleen maar lof voor Bush in het westen.

:Z
Bilgedonderdag 24 januari 2019 @ 20:44
Opmerkelijk dat Rusland, İran, Turkije en SyriŽ eensgezind tegen de couppoging in Venezuela zijn.
Frikandelbroodjedonderdag 24 januari 2019 @ 20:54
Ik vind de term 'coup' niet echt gepast voor Venezuela.

quote:
13s.gif Op donderdag 24 januari 2019 19:44 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Inderdaad, alleen maar lof voor Bush in het westen.

:Z
Alsof die vergelijking met ISIS niet erg genoeg is :') Die man is minder geliefd dan Trump.
theunderdogdonderdag 24 januari 2019 @ 21:19
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik vind de term 'coup' niet echt gepast voor Venezuela.

[..]

Alsof die vergelijking met ISIS niet erg genoeg is :') Die man is minder geliefd dan Trump.
Bij Venezuela past revolutie meer.
Slayagedonderdag 24 januari 2019 @ 23:51
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:54 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Ik vind de term 'coup' niet echt gepast voor Venezuela.
Hoe is het niet echt gepast?
Slayagedonderdag 24 januari 2019 @ 23:53
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 20:44 schreef Bilge het volgende:
Opmerkelijk dat Rusland, İran, Turkije en SyriŽ eensgezind tegen de couppoging in Venezuela zijn.
Het eerder een anti VS standpunt dan een pro Maduro standpunt is denk ik.
Slayagedonderdag 24 januari 2019 @ 23:55
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 16:46 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Macht maakt recht.
Das een slecht vertaling van might makes right :p
SadPanda1vrijdag 25 januari 2019 @ 00:58
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 11:51
quote:
de kanker heeft haar nog niet verteerd dus. jammer.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 12:27
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

de kanker heeft haar nog niet verteerd dus. jammer.
Wat is dat nou weer voor opmerking. Natuurlijk is haar man mede verantwoordelijk voor de slachtpartijen in SyriŽ en staat hij aan het hoofd van een verderfelijk regime, maar zoveel haat voor iemand in je hart meedragen dat je ze intens lijden toewenst is nooit goed. Ik heb me ook regelmatig kritisch uitgelaten over Erdogan hier, dat weet je zelf goed, maar zou hem of zijn familie nooit een pijnlijke dood toewensen. Het lost niets op namelijk.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 12:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat is dat nou weer voor opmerking. Natuurlijk is haar man mede verantwoordelijk voor de slachtpartijen in SyriŽ en staat hij aan het hoofd van een verderfelijk regime, maar zoveel haat voor iemand in je hart meedragen dat je ze intens lijden toewenst is nooit goed. Ik heb me ook regelmatig kritisch uitgelaten over Erdogan hier, dat weet je zelf goed, maar zou hem of zijn familie nooit een pijnlijke dood toewensen. Het lost niets op namelijk.
Overdreven empathie is gemaakt. Jij had ook ook erg gevonden als Hitler aan kanker was gestroven?
Frikandelbroodjevrijdag 25 januari 2019 @ 13:11
quote:
10s.gif Op donderdag 24 januari 2019 23:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hoe is het niet echt gepast?
De definitie van een coup is dat deze illegaal is. De machtsovername van Guaidů is gewoon legaal volgens de Venezolaanse grondwet.
Peunagevrijdag 25 januari 2019 @ 13:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Overdreven empathie is gemaakt. Jij had ook ook erg gevonden als Hitler aan kanker was gestroven?
Het is gewoon een ongepaste opmerking. Snap niet dat jij Hitler er bij haalt.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:55 schreef Peunage het volgende:

[..]

Het is gewoon een ongepaste opmerking. Snap niet dat jij Hitler er bij haalt.
Hitler was een massamoordenaar, Assad is.
Peunagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:57 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Hitler was een massamoordenaar, Assad is.
En dan moet Asma Al-Assad maar een pijnlijke dood aan kanker sterven? Ja, straight up logic.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:03 schreef Peunage het volgende:

[..]

En dan moet Asma Al-Assad maar een pijnlijke dood aan kanker sterven? Ja, straight up logic.
Niets moet.
Peunagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Niets moet.
Maar wel jammer als het niet gebeurt. 8)7 8)7 8)7
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 14:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:05 schreef Peunage het volgende:

[..]

Maar wel jammer als het niet gebeurt. 8)7 8)7 8)7
Nee, ook niet. Althans, niet in mijn opinie. Ik begrijp enkel wel de reactie .
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:11 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De definitie van een coup is dat deze illegaal is. De machtsovername van Guaidů is gewoon legaal volgens de Venezolaanse grondwet.
hoe is het "legaal" dan?
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat is dat nou weer voor opmerking. Natuurlijk is haar man mede verantwoordelijk voor de slachtpartijen in SyriŽ en staat hij aan het hoofd van een verderfelijk regime, maar zoveel haat voor iemand in je hart meedragen dat je ze intens lijden toewenst is nooit goed. Ik heb me ook regelmatig kritisch uitgelaten over Erdogan hier, dat weet je zelf goed, maar zou hem of zijn familie nooit een pijnlijke dood toewensen. Het lost niets op namelijk.
ik vind het wel een mooi stukje karma eigenlijk. het kanker gezwel Baath met de kanker familie Assad aan het hoofd krijgt kanker. zoiets.
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Overdreven empathie is gemaakt. Jij had ook ook erg gevonden als Hitler aan kanker was gestroven?
prcs. zouden deze mensen het ook sneu vinden voor types als stalin of pol pot wanneer ze in de familie zouden strijden met kanker? ik denk het niet. tenzij er emotie zit in de perceptie. zoals met de users die zo verantwoord reageren nu. mensen die sympathiseren met het regime vertonen dan empathie met dit soort situaties. die asma assad zal best een lief mens zijn, maar dat geldt ook ongetwijfeld ook voor mensen als adolf.

ikzelf heb geen enkele emotie met de familie assad en zou geen traan laten wanneer de gehele familie verteerd zou worden door kanker. die stelling je best ongepast vinden.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 14:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Overdreven empathie is gemaakt. Jij had ook ook erg gevonden als Hitler aan kanker was gestroven?
Ja, ik haat Hitler ook niet. Uiteindelijk was Hitler ook een man die vanuit zijn eigen zwaar getroubleerde geest handelde en op een hele verkeerde en gevaarlijke manier dacht goed te doen. Dat is een gevaar dat je voor de mensheid prima zou kunnen of zelfs zou moeten elimineren, hem kapot martelen schiet je echter niets mee op.
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:55 schreef Peunage het volgende:

[..]

Het is gewoon een ongepaste opmerking. Snap niet dat jij Hitler er bij haalt.
waarom wordt er in nederland altijd zo krampachtig gedaan wanneer er een vergelijking wordt gedaan met de 2e wereldoorlog? ik heb dat echt nooit begrepen...
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 14:54
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

prcs. zouden deze mensen het ook sneu vinden voor types als stalin of pol pot wanneer ze in de familie zouden strijden met kanker? ik denk het niet. tenzij er emotie zit in de perceptie. zoals met de users die zo verantwoord reageren nu. mensen die sympathiseren met het regime vertonen dan empathie met dit soort situaties. die asma assad zal best een lief mens zijn, maar dat geldt ook ongetwijfeld ook voor mensen als adolf.

ikzelf heb geen enkele emotie met de familie assad en zou geen traan laten wanneer de gehele familie verteerd zou worden door kanker. die stelling je best ongepast vinden.
Wat maakt jou dan beter dan een Assad?
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 14:54
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:05 schreef Peunage het volgende:

[..]

Maar wel jammer als het niet gebeurt. 8)7 8)7 8)7
ze is er nog niet zo te zien ;)
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 14:55
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom wordt er in nederland altijd zo krampachtig gedaan wanneer er een vergelijking wordt gedaan met de 2e wereldoorlog? ik heb dat echt nooit begrepen...
Niet relevant, andere context. Daarnaast is de Tweede Wereldoorlog gewoon gruwelijker puur en alleen door de schaal dan welke oorlog daarna.
Szuravrijdag 25 januari 2019 @ 14:58
Heb ook nooit begrepen waarom er in Turkije altijd zo krampachtig wordt gedaan over de Armeense genocide.
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 15:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat maakt jou dan beter dan een Assad?
ik zit niet aan het hoofd van een criminele organisatie dat mede verantwoordelijk voor de grootste wandaden van de laatste decennia?
Slayagevrijdag 25 januari 2019 @ 15:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:58 schreef Szura het volgende:
Heb ook nooit begrepen waarom er in Turkije altijd zo krampachtig wordt gedaan over de Armeense genocide.
ja maar hunnie.

sterk van je joh...

mijn vraag staat. iemand die het weet mag het zeggen
Peunagevrijdag 25 januari 2019 @ 18:01
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom wordt er in nederland altijd zo krampachtig gedaan wanneer er een vergelijking wordt gedaan met de 2e wereldoorlog? ik heb dat echt nooit begrepen...
Omdat jij het over de vrouw van Assad hebt en niet over Assad zelf. Dus die vergelijking slaat als een tang op een varken.

Zijn vrouw en kinderen kunnen helemaal niks doen aan datgene waar jij hem verantwoordelijk voor houdt. Je zit nu wel te wijzen naar mensen die met het regime sympathiseren en claimt dat ze met emotie reageren.... maar jij bent eigenlijk emotioneel aan het reageren door een vrouw en kinderen kanker toe te wensen.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 18:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, ik haat Hitler ook niet. Uiteindelijk was Hitler ook een man die vanuit zijn eigen zwaar getroubleerde geest handelde en op een hele verkeerde en gevaarlijke manier dacht goed te doen. Dat is een gevaar dat je voor de mensheid prima zou kunnen of zelfs zou moeten elimineren, hem kapot martelen schiet je echter niets mee op.
Wie heeft er het nu weer over kapot martelen.. ? :')
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 18:18
De ironie ook. Een massamoordenaar steunen, maar het heel erg vinden als iemand zijn vrouw de dood wenst..

Dubbele morele standaarden.
Jellereppevrijdag 25 januari 2019 @ 18:28
Sinds het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk is het nooit rustig en ordelijk geweest in het Midden-Oosten. Er bleef een machtsvacuŁm over na de val van de Ottomanen. De regio werd daarna een vreetfestijn voor radicale islam en imperialistisch ingestelde Westerse landen die zich beiden totaal op de regio uitleven. In de begindagen waren het de Britten en Fransen die de leiding namen in het Midden-Oosten. Tegenwoordig vooral de Amerikanen maar met back-up van de Europese landen, de Golf, IsraŽl en nog een stel bondgenoten. Hoe meer bondgenoten, hoe meer legitimiteit de acties hebben op het geopolitieke toneel.

[ Bericht 22% gewijzigd door Jellereppe op 25-01-2019 19:31:58 ]
Guccipet1993vrijdag 25 januari 2019 @ 22:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:28 schreef Jellereppe het volgende:
Sinds het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk is het nooit rustig en ordelijk geweest in het Midden-Oosten. Er bleef een machtsvacuŁm over na de val van de Ottomanen. De regio werd daarna een vreetfestijn voor radicale islam en imperialistisch ingestelde Westerse landen die zich beiden totaal op de regio uitleven. In de begindagen waren het de Britten en Fransen die de leiding namen in het Midden-Oosten. Tegenwoordig vooral de Amerikanen maar met back-up van de Europese landen, de Golf, IsraŽl en nog een stel bondgenoten. Hoe meer bondgenoten, hoe meer legitimiteit de acties hebben op het geopolitieke toneel.

Denk je wel dat het in Europa rustig blijft, ook op de lange termijn? Ook nu er een redelijke hoeveelheid moslims (gastarbeidersprogamma, en (Syrische) vluchtelingen zijn?

Je zag in Frankrijk jaren geleden een hoop rellen in achterstandswijken, waar honderden auto's verwoest werden en anderen sociale problemen zoals radicaliseren etc

ik hoop dat dit continent vredig blijft, dit voor iedereen, zowel voor joden, christenen moslims, en ongelovige, en dat we een samenleving creŽren waar we de overeenkomsten zien, ipv onze verschillen
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:18 schreef theunderdog het volgende:
De ironie ook. Een massamoordenaar steunen, maar het heel erg vinden als iemand zijn vrouw de dood wenst..

Dubbele morele standaarden.
Ten eerste steunt niemand hier massamoorden. Ten tweede gaat het om een vrouw die geen enkel aandeel heeft in welke massamoord dan ook. Het is dan ook nogal raar om te wensen dat kanker haar opvreet.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wie heeft er het nu weer over kapot martelen.. ? :')
Hopen dat kanker zijn lichaam opvreet is toch een redelijke marteling voor hem?
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:04
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 15:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zit niet aan het hoofd van een criminele organisatie dat mede verantwoordelijk voor de grootste wandaden van de laatste decennia?
Klopt, de CIA heeft altijd Amerikanen aan het hoofd. Maare door zijn vrouw een pijnlijke dood toe te wensen ben je geen haar beter dan hij.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 23:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ten eerste steunt niemand hier massamoorden. Ten tweede gaat het om een vrouw die geen enkel aandeel heeft in welke massamoord dan ook. Het is dan ook nogal raar om te wensen dat kanker haar opvreet.
Wat een onzin. Als de vrouw van een moordende dictator geen aandeel erin heeft.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat een onzin. Als de vrouw van een moordende dictator geen aandeel erin heeft.
Hmm, welk aandeel heeft zij in de moorden? Denk je dat Assad zegt, "hey Asma, goed punt, ik bel morgen de veiligheidsdiensten op dat ze moeten stoppen".
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:09
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 15:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja maar hunnie.

sterk van je joh...

mijn vraag staat. iemand die het weet mag het zeggen
Omdat de vergelijkingen vaak ongepast zijn. Van die mad Pallie lovers die Palestina met de Jodenvervolging gaan vergelijken ofzo :').

Maar goede tegenvraag van Szura idd. Waarom doen Turken altijd zo verrekt krampachtig over de bewezen Armeense genocide?
intellectuele_uservrijdag 25 januari 2019 @ 23:09
Asma al-Assad verricht PR-werk voor haar massamoordernaar-echtgenoot, tenminste dat heb ik een jaar geleden ofzo gezien op haar Facebookpagina.

Ze kan van haar man scheiden en afstand van zijn wandaden nemen, doet ze niet.

@Guccipet: gezien de Europese geschiedenis, denk ik niet dat Europa een vredige plek zal blijven, laatste 2 wereldoorlogen vonden plaats in Europa, de volgende waarschijnlijk in Europa tot aan het Midden-Oosten met een hoofdrol voor IsraŽl.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 23:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:07 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hmm, welk aandeel heeft zij in de moorden? Denk je dat Assad zegt, "hey Asma, goed punt, ik bel morgen de veiligheidsdiensten op dat ze moeten stoppen".
Goed, geen direct aandeel. Maar door zijn vrouw te blijven, geef je in elk geval aan dat je het allemaal niet zo erg vindt.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:09 schreef intellectuele_user het volgende:
Asma al-Assad verricht PR-werk voor haar massamoordernaar-echtgenoot, tenminste dat heb ik een jaar geleden ofzo gezien op haar Facebookpagina.

Ze kan van haar man scheiden en afstand van zijn wandaden nemen, doet ze niet.

@Guccipet: gezien de Europese geschiedenis, denk ik niet dat Europa een vredige plek zal blijven, laatste 2 wereldoorlogen vonden plaats in Europa, de volgende waarschijnlijk in Europa tot aan het Midden-Oosten met een hoofdrol voor IsraŽl.
PR-werk verrichten is niet gelijk aan hem ondersteunen in moorden die hij ook niet persoonlijk pleegt. Zo'n iemand heeft mad cognitieve dissonantie want het zal best een lieve familieman zijn en ze ziet niks van de gruweldaden dus kan makkelijk haar ogen daarvoor sluiten. Is dat verkeerd? Ja. Verdient ze daarvoor een pijnlijke kanker? Welnee.
intellectuele_uservrijdag 25 januari 2019 @ 23:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

PR-werk verrichten is niet gelijk aan hem ondersteunen in moorden die hij ook niet persoonlijk pleegt. Zo'n iemand heeft mad cognitieve dissonantie want het zal best een lieve familieman zijn en ze ziet niks van de gruweldaden dus kan makkelijk haar ogen daarvoor sluiten. Is dat verkeerd? Ja. Verdient ze daarvoor een pijnlijke kanker? Welnee.
Mwah, ik geloof niet in haar goede bedoelingen. Ze is een typische golddigger en wist waaraan ze begon toen ze met die schurk ging trouwen, zoon van een massamoordenaar (pappa Assad was ook een moordende schurk).
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Goed, geen direct aandeel. Maar door zijn vrouw te blijven, geef je in elk geval aan dat je het allemaal niet zo erg vindt.
Of dat ze cognitieve dissonantie heeft. Of dat ze voor haar kinderen daar blijft. Wij kunnen niet in haar hoofdje kijken en hebben haar niet echt op wandaden kunnen betrappen. In ieder geval is het vreemd om te wensen dat de kanker haar verteert. Zo'n haat in je hart dragen is niet gezond.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:19
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:16 schreef intellectuele_user het volgende:

[..]

Mwah, ik geloof niet in haar goede bedoelingen. Ze is een typische golddigger en wist waaraan ze begon toen ze met die schurk ging trouwen, zoon van een massamoordenaar (pappa Assad was ook een moordende schurk).
Dat ze niet evil is betekent niet meteen dat ze een heilige is. Maar dat maakt nog niet dat ze een pijnlijke dood verdient. Want dan zouden we heel wat egoÔstische mensen pijnlijk moeten laten sterven als nietsontziend egoÔsme het criterium is.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 23:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Of dat ze cognitieve dissonantie heeft. Of dat ze voor haar kinderen daar blijft. Wij kunnen niet in haar hoofdje kijken en hebben haar niet echt op wandaden kunnen betrappen. In ieder geval is het vreemd om te wensen dat de kanker haar verteert. Zo'n haat in je hart dragen is niet gezond.
Nee, je kunt in niemand zijn of haar hoofd omkijken. Zo kun je alles wel goedpraten.
Richestoragsvrijdag 25 januari 2019 @ 23:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:21 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Nee, je kunt in niemand zijn of haar hoofd omkijken. Zo kun je alles wel goedpraten.
Nee maar los daarvan heeft zij zich niet in interviews zoals haar man uitgelaten over de oorlog. We weten haar standpunt dus niet. En zelfs al zou ze voorstander zijn van de oorlog, is dat genoeg reden om haar pijnlijke kanker toe te wensen? Wens haar een vredige mind toe dan.
theunderdogvrijdag 25 januari 2019 @ 23:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee maar los daarvan heeft zij zich niet in interviews zoals haar man uitgelaten over de oorlog. We weten haar standpunt dus niet. En zelfs al zou ze voorstander zijn van de oorlog, is dat genoeg reden om haar pijnlijke kanker toe te wensen? Wens haar een vredige mind toe dan.
Het gaat niet om een willekeurig standpunt. Het gaat om wel of geen bommen loslaten op woonwijken, wel of geen politieke tegenstanders martelen. Waarom ben je zo absurd aan het bagatelliseren? Je geeft echt geen quasi neutrale houding weer, hoor.
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 08:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:26 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het gaat niet om een willekeurig standpunt. Het gaat om wel of geen bommen loslaten op woonwijken, wel of geen politieke tegenstanders martelen. Waarom ben je zo absurd aan het bagatelliseren? Je geeft echt geen quasi neutrale houding weer, hoor.
Ik ben niks aan het bagatelliseren want we weten niet hoe zij daarover denkt want ze laat zich er nooit over uit. Het blijft vreemd omdat ze de vrouw van een dictator is die aan het hoofd staat van een wreed regime haar kanker toe te wensen. Daar ageer ik tegen.
Alouluzaterdag 26 januari 2019 @ 09:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:16 schreef intellectuele_user het volgende:

[..]

Mwah, ik geloof niet in haar goede bedoelingen. Ze is een typische golddigger en wist waaraan ze begon toen ze met die schurk ging trouwen, zoon van een massamoordenaar (pappa Assad was ook een moordende schurk).
99,9% van de Syrische vrouwen zouden als ze ooit de kans hadden gekregen geen enkel moreel bezwaar hebben om te huwen met de zoon van de toenmalige heerser van SyriŽ (Hafedh al Assad).

Allemaal gewetenloze golddiggers die kanker zouden moeten krijgen. Allleen heeft het lot bepaald dat ze nooit de kans kregen om met Assad te trouwen. De kans die zijn huidige vrouw toevallig wel kreeg.
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 10:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 09:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

99,9% van de Syrische vrouwen zouden als ze ooit de kans hadden gekregen geen enkel moreel bezwaar hebben om te huwen met de zoon van de toenmalige heerser van SyriŽ (Hafedh al Assad).

Allemaal gewetenloze golddiggers die kanker zouden moeten krijgen. Allleen heeft het lot bepaald dat ze nooit de kans kregen om met Assad te trouwen. De kans die zijn huidige vrouw toevallig wel kreeg.
That's right. We zouden iedereen die egoÔstisch handelt kanker moeten toewensen. Eens kijken met hoeveel mensen we dan overblijven.
intellectuele_userzaterdag 26 januari 2019 @ 11:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 09:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

99,9% van de Syrische vrouwen zouden als ze ooit de kans hadden gekregen geen enkel moreel bezwaar hebben om te huwen met de zoon van de toenmalige heerser van SyriŽ (Hafedh al Assad).

Allemaal gewetenloze golddiggers die kanker zouden moeten krijgen. Allleen heeft het lot bepaald dat ze nooit de kans kregen om met Assad te trouwen. De kans die zijn huidige vrouw toevallig wel kreeg.
Jouw redenering is een beetje van het niveau: er was niet ťťn Hitler, maar miljoenen Hitlers liepen rond, alleen heeft het lot bepaald dat ze nooit de kans en middelen kregen om miljoenen mensen af te slachten. Nou dat komt goed uit, want niemand wenst die miljoenen wannabe-Hitler's kanker toe (behalve misschien de mensen in hun directe omgeving).

Sorry, maar ik heb niet de behoefte om dubbele standaarden te hanteren voor mannen en vrouwen. Asma al-Assad is gewoon onderdeel van het criminele Assad-regime. Ze is een publiek figuur, laat haar maar eerst publiekelijk berouw tonen, voordat ze eventueel op mijn sympathie kan rekenen. In de tussentijd kun je misschien je tijd beter besteden door je te focussen op het helpen van de vele weduwes in SyriŽ door toedoen van Bashar, i.p.v. Asma al-Assad te gaan verdedigen.
Jellereppezaterdag 26 januari 2019 @ 11:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 22:59 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Denk je wel dat het in Europa rustig blijft, ook op de lange termijn? Ook nu er een redelijke hoeveelheid moslims (gastarbeidersprogamma, en (Syrische) vluchtelingen zijn?

Je zag in Frankrijk jaren geleden een hoop rellen in achterstandswijken, waar honderden auto's verwoest werden en anderen sociale problemen zoals radicaliseren etc

ik hoop dat dit continent vredig blijft, dit voor iedereen, zowel voor joden, christenen moslims, en ongelovige, en dat we een samenleving creŽren waar we de overeenkomsten zien, ipv onze verschillen
Ik heb geen idee of het rustig blijft. Wat betreft moslims in Europa. Het hangt vanaf hoe goed die kunnen assimileren/aarden. Tot nu toe loopt dat niet vlekkeloos. Wie weet moet meer generaties overheen gaan? Maar goed als radicale islam toeneemt is dat ook hun schuld toch. De Westerse blok steunt het Saudische koningshuis al tientallen jaren en heeft ze zelfs gevraagd om het Salafisme te verspreiden tijdens de Koude Oorlog om het Communisme tegen te werken. Mohammed bin Salman (MBS) heeft dat vorig jaar toegegeven tijdens een interview met een journalist. Alleen werd wel genoteerd in een artikel van de Washington Post maar onopvallend diep verborgen in het artikel met een tweetal zinnen. Niet iedereen leest een heel artikel door als het begin ze niet direct aangrijpt. Een onopvallende titel met 'interview MBS' en andere westerse media-kanalen hebben het ook niet groots opgepakt. Alleen Russia Today (RT) heeft dat nieuws duidelijk opgepakt met een dikke opvallende titel. Dat is ook hoe men het publiek kan sturen door ergens veel of geen nadruk op te leggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 26-01-2019 17:48:49 ]
Slayagezaterdag 26 januari 2019 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:53 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik heb geen idee of het rustig blijft. Wat betreft moslims in Europa. Het hangt vanaf hoe goed die kunnen assimileren/aarden. Tot nu toe loopt dat niet vlekkeloos. Wie weet moet meer generaties overheen gaan? Maar goed als radicale islam toeneemt is dat ook hun schuld toch. De Westerse blok steunt het Saudische koningshuis al tientallen jaren en heeft ze zelfs gevraagd om het Salafisme te verspreiden tijdens de Koude Oorlog om het Communisme tegen te werken. Mohammed bin Salman (MBS) heeft dat vorig jaar toegegeven tijdens een interview met een journalist. Alleen werd wel genoteerd in een artikel van de Washington Post maar onopvallend diep verborgen in het artikel met een tweetal zinnen. Niet iedereen leest een heel artikel door als het begin ze niet direct aangrijpt. Een onopvallende titel met 'interview MBS' en andere westerse media-kanalen hebben het ook niet groots opgepakt. Alleen Russia Today (RT) heeft dat nieuws duidelijk opgepakt met een dikke opvallende titel. Dat is ook hoe men het publiek kan sturen door ergens veel of geen nadruk op te leggen. Dat is niet liegen of propaganda, maar gewoon ik publiceer veel of weinig over of niet over.

Waarom heb je die links weggehaald? Wilde de Washington post gersie nog lezen :D
Jellereppezaterdag 26 januari 2019 @ 12:49
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Waarom heb je die links weggehaald? Wilde de Washington post gersie nog lezen :D
Washington Post en Russia Today. Een wereld van verschil hoe ze publiceren over twee dezelfde onderwerpen.

quote:
Saudi prince denies Kushner is 'in his pocket'

K5E2O6BOGYI6RCWW7PCQFBH45A.jpg

Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman said Thursday it would be "really insane" for him to trade classified information with presidential son-in-law and White House adviser Jared Kushner, or to try to use Kushner to promote Saudi aims within the Trump administration.

That kind of relationship "will not help us" and does not exist, he said. Speaking in a meeting with Washington Post editors and reporters, Mohammed denied U.S. media reports that he had claimed Kushner was "in his pocket," or that, when the two met in Riyadh in October, he had sought or received a green light from Kushner for massive arrests of allegedly corrupt members of the royal family and Saudi businessmen that took place in the kingdom shortly afterward.

The detentions were solely a domestic issue and had been in the works for years, the prince said.

While "we work together as friends, more than partners," Mohammed said, his relationship with Kushner was within the normal context of government-to-government contacts. He noted that he also had good relations with Vice President Pence and others in the White House.

In the 75-minute meeting at The Post on the last day of his four-day stay in Washington, Mohammed was animated and engaged, fielding questions on a range of topics, from the war in Yemen to the Middle East peace process, Iran, his domestic reform agenda, human rights and Saudi Arabia's nuclear plans.

Although the meeting, conducted in English, was held off the record, the Saudi Embassy later agreed that specified portions could be used in an article about the session. The son of King Salman and heir to the Saudi throne, Mohammed, 32, met with President Trump on Tuesday in the Oval Office and over lunch. He also spoke with a number of congressional leaders -- many of whom have been critical of the U.S.-aided Saudi war in Yemen. On Thursday, he visited Defense Secretary Jim Mattis at the Pentagon. The crown prince also serves as Saudi Arabia's defense minister.

But the centerpiece of his nearly three-week tour of the United States will come in subsequent stops in Boston, New York, Seattle, Silicon Valley, Los Angeles and Houston.

Even as Trump has said he is seeking increased investment and purchases of U.S. military equipment and other products from Saudi Arabia, Mohammed has made clear that his primary mission here is to win U.S. investor confidence in his country, along with technological and education assistance in his efforts to reform the ultraconservative kingdom.

China and Russia are vying with the United States to build components of new nuclear power plants in the kingdom, amid concerns here over a Saudi desire for uranium enrichment capability. In an interview with CBS's "60 Minutes" broadcast last Sunday, Mohammed said that his country would build a nuclear weapon if Iran did. At The Post, he said his primary concern was being able to enrich and use Saudi Arabia's own uranium for use in power reactors, rather than buying it abroad. His country has more than 5 percent of the world's uranium reserves, and "if we don't use it, it's like telling us don't use oil." The United States, he said, would be invited to put in place laws and structures to make sure enriched uranium is not misused.

Mohammed spoke at length about the prospects for economic growth in the Middle East, saying it could be "the next Europe" if a series of problems can be resolved.

One of those is the decades-long Israeli-Palestinian dispute. Trump has designated Kushner to come up with a peace plan, and Kushner met here with Mohammed this week, along with Jason Greenblatt, a Trump Organization lawyer brought into the White House to help with the effort. Once the U.S. plan is ready, Kushner is said to want the Saudis and other leading Arab countries to help persuade the Palestinians to accept it.

The official Saudi position is that any peace agreement must recognize a Palestinian state within specified borders, with East Jerusalem as its capital. Arab leaders have said that Trump's recent recognition of Jerusalem as Israel's capital -- a move that Mohammed called "painful" -- has made a deal under U.S. auspices far more difficult.

On the Yemen war, Mohammed said that Saudi Arabia had not passed up "any opportunity" to improve the humanitarian situation, although human rights organizations and U.S. law≠makers have said Saudi bombing has caused many of the more than 5,000 estimated civilian deaths in the war.

"There are not good options and bad options. The options are between bad and worse," he said of the Yemen conflict with Iran-backed Houthi rebels who overthrew the Saudi-recognized government. Discussing his reform efforts at home, including giving women the right to drive and have more rights outside the home, Mohammed said he has worked hard to convince conservative religious leaders such restrictions are not part of Islamic doctrine.

"I believe Islam is sensible, Islam is simple, and people are trying to hijack it," he said. Lengthy discussions with clerics, he said, have been positive and are "why we have more allies in the religious establishment, day by day."

Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union.

Successive Saudi governments lost track of the effort, he said, and now "we have to get it all back." Funding now comes largely from Saudi-based "foundations," he said, rather than from the government.
https://www.washingtonpos(...)m_term=.c35ce357f2f6

quote:
Spread of Wahhabism was done at request of West during Cold War - Saudi crown prince

5abb7acbfc7e931e758b4572.jpg

The Saudi-funded spread of Wahhabism began as a result of Western countries asking Riyadh to help counter the Soviet Union during the Cold War, Crown Prince Mohammed bin Salman told the Washington Post. Speaking to the paper, bin Salman said that Saudi Arabia's Western allies urged the country to invest in mosques and madrassas overseas during the Cold War, in an effort to prevent encroachment in Muslim countries by the Soviet Union.

He added that successive Saudi governments had lost track of that effort, saying "we have to get it all back." Bin Salman also said that funding now comes mostly from Saudi-based "foundations," rather than from the government.

The crown prince's 75-minute interview with the Washington Post took place on March 22. Another topic of discussion included a previous claim by US media that bin Salman had said that he had White House senior adviser Jared Kushner "in his pocket."

Bin Salman denied reports that when he and Kushner - who is also Donald Trump's son-in-law - met in Riyadh in October, he had sought or received a greenlight from Kushner for the massive crackdown on alleged corruption which led to widespread arrests in the kingdom shortly afterwards. According to bin Salman, the arrests were a domestic issue and had been in the works for years.

He said it would be "really insane" for him to trade classified information with Kushner, or to try to use him to advance Saudi interests within the Trump administration. He stated that their relationship was within a normal governmental context, but did acknowledge that he and Kushner "work together as friends, more than partners." He stated that he also had good relationships with Vice President Mike Pence and others within the White House.

The crown prince also spoke about the war in Yemen, where a Saudi-led coalition continues to launch a bombing campaign against Houthi rebels in an attempt to reinstate ousted Abdrabbuh Mansur Hadi as president. The conflict has killed thousands, displaced many more, driven the country to the brink of famine, and led to a major cholera outbreak.

Although the coalition has been accused of a large number of civilian deaths and disregard for civilian lives - an accusation which Riyadh denies - the crown prince said his country has not passed up "any opportunity" to improve the humanitarian situation in the country. "There are not good options and bad options. The options are between bad and worse," he said.

The interview with the crown prince was initially held off the record. However, the Saudi embassy later agreed to led the Washington Post publish specific portions of the meeting.
https://www.rt.com/news/422563-saudi-wahhabism-western-countries/

[ Bericht 13% gewijzigd door Jellereppe op 26-01-2019 17:49:01 ]
Slayagezaterdag 26 januari 2019 @ 12:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:09 schreef Richestorags het volgende:

That's right. We zouden iedereen die egoÔstisch handelt kanker moeten toewensen. Eens kijken met hoeveel mensen we dan overblijven.
klinkt een beetje als Jezus met hij zonder zonde werpe de eerste steen. Filosofische benadering wel.
Slayagezaterdag 26 januari 2019 @ 13:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:49 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Washington Post en Russia Today. Een wereld van verschil hoe ze publiceren over twee dezelfde onderwerpen.

[..]

https://www.washingtonpos(...)m_term=.c35ce357f2f6

[..]

https://www.rt.com/news/422563-saudi-wahhabism-western-countries/
Beide zijn eigenlijk nietszeggend met wat nuance verschillen. Klinkt wel als een interessante interview als we het in de volledigheid zouden lezen.

Vooral mbs zijn geneuzel over , "I have convinced religious leaders that" vind ik grappig. Dus deze figuur beweert dat hij theologische discussies aangaat met de wahabi geestelijken en hen overtuigt dat hun religieuze interpretaties verkeerd zijn. Das best knap!
Slayagezaterdag 26 januari 2019 @ 13:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 18:01 schreef Peunage het volgende:

[..]

Omdat jij het over de vrouw van Assad hebt en niet over Assad zelf. Dus die vergelijking slaat als een tang op een varken.

Zijn vrouw en kinderen kunnen helemaal niks doen aan datgene waar jij hem verantwoordelijk voor houdt. Je zit nu wel te wijzen naar mensen die met het regime sympathiseren en claimt dat ze met emotie reageren.... maar jij bent eigenlijk emotioneel aan het reageren door een vrouw en kinderen kanker toe te wensen.
Emotie is wat de mens beweegt dat heb ik altijd gezegd hier en dat drijft mij uiteraard ook om dit standpunt zo in te nemen mbt asma al Assad, dat zichzelf leent als menselijke gezicht van baath. Ik geb aversie voor het regime en dat beweegt mij en mensen als jij hebben empathie voor het regime en dat beweegt jou. Het maakt ons mens. Beide standpunten zijn legitiem.
Slayagezaterdag 26 januari 2019 @ 14:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 23:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Omdat de vergelijkingen vaak ongepast zijn. Van die mad Pallie lovers die Palestina met de Jodenvervolging gaan vergelijken ofzo :').

Maar goede tegenvraag van Szura idd. Waarom doen Turken altijd zo verrekt krampachtig over de bewezen Armeense genocide?
Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag en waarschijnlijk ga ik die ook nooit krijgen. Ik zoek het in de schuld psychologie . De tweede wereldoorlog en de rol die de Nederlanders daarin speelde met name bij de vernietiging van joden is zo'n zware issue dat eigenlijk nooit verwerkt is, omdat er nooit open en eerlijk wordt gekeken naar de Nederlandse inbreng daarin. Dat 75% van de Nederlandse joden de oorlog niet hebven overleefd is toch een prestatie. Mijn geschiedenis leraar, zelf jood, zei, na Vichy Frankrijk was Nederland waarschijnlijk het land dat het meest heeft samengewerkt met de Duitsers. 75% van de Franse joden hebben de oorlog bijvoorbeeld overleefd. Kwam recentelijk een artikel tegen van een Franse historicus meen ik die aangaf dat ondanks de grote percentage joden die de oorlog hebben overleefd in Frankrijk, de schuldvraag bij de Fransen mogelijk toch zwaarder weegt dan de Nederlandse omdat de Fransen zelf vooral verantwoordelijk waren voor de vele anti joodse acties.

Ik denk dat je het krampachtig reageren van de Turken mbt de atmeense genocide of kwestie als je wilt een vergelijkbare reden heeft. Hoewel je wel een onderscheid moet maken. Zo is de staat bijvoorbeeld altijd heel erg huiverig geweest om het te bestempelen als genocide om niet juridisch verantwoordelijk gehouden te worden wat mogelijk schade vergoedingen zouden veroorzaken. En uiteraard waar elk land/volk zich aan schuldig maakt, de geschiedenis bekijken met een nostalgische bril waardoor er geen plek is voor zwarte pagina's. Immers de Turkse geschiedenis is een en al pracht en praal. Daar waar de realiteit altijd weerbarstig is. Daarnaast heeft de Turkse bevolking nooit volledig meegekregen wat er allemaal is gebeurd met de Armeense bevolking in de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. Dus als een gemiddelde turk zegt, dat er geen vernietiging / genocide is geweest weet simpelweg niet beter, omdat hij nooit iets heeft meegekregen daarover.

Net zoals dat wij hier in Nederland graag verhalen horen over het verzet ten tijde van de tweede wereldoorlog horen de Turken mbt 1915 liever verhalen rondom de slag bij galopoli dan over de vernietiging van de Armenen.

Ongemakkelijke onderwerpen dus schiet men krampachtig in de stress. En dan zijn we hypocriet ook nog eens sterk in het eerder bij een ander waar te nemen dan bij onszelf. Zo hadden de Duitsers recentelijk een Armeense genocide wet aangenomen. Terwijl ze "vergeten" waren om de genocide in NamibiŽ re benoemen waar ze zelf debet aan waren. Knap heh! Maar dat werd snel alsnog rechtgetrokken door een paar weken later de gebeurtenissen in NamibiŽ alsnog te benoemen als genocide.

Of het slavernijverleden in Nederland is zo'n onderwerp waar we in Nederland lover niet over praten, omdat onze VOC mentaliteit in een amdere daglicht komt te staan.

Althans dat is imo eenverlarin van het krampachtig reageren op bepaalde dingen.
Peunagezaterdag 26 januari 2019 @ 16:35
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Emotie is wat de mens beweegt dat heb ik altijd gezegd hier en dat drijft mij uiteraard ook om dit standpunt zo in te nemen mbt asma al Assad, dat zichzelf leent als menselijke gezicht van baath. Ik geb aversie voor het regime en dat beweegt mij en mensen als jij hebben empathie voor het regime en dat beweegt jou. Het maakt ons mens. Beide standpunten zijn legitiem.
Je snapt er echt geen kut van.

Als jij een SyriŽr was geweest die door een bombardement van het Syrische leger je gezin bent kwijt geraakt dan snapte ik zo'n opmerking wel. Maar wij zitten in Nederland (meeste van ons) op een Nederlandse discussieforum. Het is heel raar als je het zo persoonlijk maakt dat je iemands vrouw, familie (en kinderen dus) kanker toewenst. Nergens voor nodig. Ik mag Al-Baghdadi ook niet, maar ik ga hier niet zeggen dat z'n vrouw en kinderen maar kanker moeten krijgen omdat hij zo slecht is. Dat is het verschil tussen mij en jou.

Als je het snapt, prima. Snap je het niet, dan houdt het hier voor mij op. Nu weer terug on topic.
intellectuele_userzaterdag 26 januari 2019 @ 16:45
Koerden in Noord-Irak bestormen Protesters storm Turkish military camp in north Iraq, 10 wounded: Kurdish officials

Dx2QPtvWoAEdQ1e.jpg

Dx2QPtwWoAU0rJZ.jpg

At least 10 people were wounded when protesters stormed a Turkish military camp near Dohuk in Iraq’s semi-autonomous Kurdish region on Saturday, burning two tanks and other vehicles, residents and Kurdish officials said.

The crowd was demonstrating over a recent Turkish air raid that killed four civilians, a Kurdish official in the region of Dohuk said.

Turkey’s Defense Ministry wrote on Twitter: “An attack has occurred on one of bases located in northern Iraq as a result of provocation by the PKK terrorist organization. There was partial damage to vehicles and equipment during the attack.”

Without naming the base, the ministry said “necessary precautions are being taken regarding the incident.”

Turkish officials could not be reached for further comment.

Turkey carries out regular air raids near the border against the PKK insurgent group which has bases in northern Iraq and has fought a decades-long insurgency in Turkey.

A second Kurdish official, who also did not give his name, said Turkish troops at the camp in Shiladze, east of Dohuk, had initially shot at the protesters and then left the camp.

Kurdish security forces are trying to control the situation, he said.
https://www.reuters.com/a(...)nesses-idUSKCN1PK0EW
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 17:26
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 14:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag en waarschijnlijk ga ik die ook nooit krijgen. Ik zoek het in de schuld psychologie . De tweede wereldoorlog en de rol die de Nederlanders daarin speelde met name bij de vernietiging van joden is zo'n zware issue dat eigenlijk nooit verwerkt is, omdat er nooit open en eerlijk wordt gekeken naar de Nederlandse inbreng daarin. Dat 75% van de Nederlandse joden de oorlog niet hebven overleefd is toch een prestatie. Mijn geschiedenis leraar, zelf jood, zei, na Vichy Frankrijk was Nederland waarschijnlijk het land dat het meest heeft samengewerkt met de Duitsers. 75% van de Franse joden hebben de oorlog bijvoorbeeld overleefd. Kwam recentelijk een artikel tegen van een Franse historicus meen ik die aangaf dat ondanks de grote percentage joden die de oorlog hebben overleefd in Frankrijk, de schuldvraag bij de Fransen mogelijk toch zwaarder weegt dan de Nederlandse omdat de Fransen zelf vooral verantwoordelijk waren voor de vele anti joodse acties.

Ik denk dat je het krampachtig reageren van de Turken mbt de atmeense genocide of kwestie als je wilt een vergelijkbare reden heeft. Hoewel je wel een onderscheid moet maken. Zo is de staat bijvoorbeeld altijd heel erg huiverig geweest om het te bestempelen als genocide om niet juridisch verantwoordelijk gehouden te worden wat mogelijk schade vergoedingen zouden veroorzaken. En uiteraard waar elk land/volk zich aan schuldig maakt, de geschiedenis bekijken met een nostalgische bril waardoor er geen plek is voor zwarte pagina's. Immers de Turkse geschiedenis is een en al pracht en praal. Daar waar de realiteit altijd weerbarstig is. Daarnaast heeft de Turkse bevolking nooit volledig meegekregen wat er allemaal is gebeurd met de Armeense bevolking in de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. Dus als een gemiddelde turk zegt, dat er geen vernietiging / genocide is geweest weet simpelweg niet beter, omdat hij nooit iets heeft meegekregen daarover.

Net zoals dat wij hier in Nederland graag verhalen horen over het verzet ten tijde van de tweede wereldoorlog horen de Turken mbt 1915 liever verhalen rondom de slag bij galopoli dan over de vernietiging van de Armenen.

Ongemakkelijke onderwerpen dus schiet men krampachtig in de stress. En dan zijn we hypocriet ook nog eens sterk in het eerder bij een ander waar te nemen dan bij onszelf. Zo hadden de Duitsers recentelijk een Armeense genocide wet aangenomen. Terwijl ze "vergeten" waren om de genocide in NamibiŽ re benoemen waar ze zelf debet aan waren. Knap heh! Maar dat werd snel alsnog rechtgetrokken door een paar weken later de gebeurtenissen in NamibiŽ alsnog te benoemen als genocide.

Of het slavernijverleden in Nederland is zo'n onderwerp waar we in Nederland lover niet over praten, omdat onze VOC mentaliteit in een amdere daglicht komt te staan.

Althans dat is imo eenverlarin van het krampachtig reageren op bepaalde dingen.
http://www.annefrankguide.net/en-US/bronnenbank.asp?oid=20747

Nederland heeft verhoudingsgewijs Polen, Letland, Litouwen, Griekenland, Slowakije en JoegoslaviŽ nog boven zich staan. Daarnaast nemen deze statistieken niet mee dat Nederland ook veel Joodse burgers uit Duitsland had opgevangen, dit waren geen Nederlandse burgers namelijk. Wel zijn deze geregistreerd zijnde vervoerd uit Nederland. Daarom heeft Polen ook een hoog percentage natuurlijk. Het is dus op zijn zachtst gezegd nogal onzin en ik merk dat dit een veel geuite mening is onder Nederturken. Jij herkauwt die mening zonder hier kritisch op te zijn, dat mag, maar het klopt niet.

Van wiki:https://en.m.wikipedia.or(...)s_in_the_Netherlands

quote:
Factors that influenced the greater number of people who died included that the governmental apparatus was relatively intact after the royal family and government fled to London. The Netherlands was not under a military regime. It was the most densely inhabited country of Western Europe, making it difficult for the relatively large number of Jews to go into hiding. Most Jews in Amsterdam were poor, which limited their options for flight or hiding. The country did not have much open space or woods for people to flee to. Also, the civil administration had detailed records that indicated the numbers of Jews, and where they lived. The average citizen of the Netherlands was unaware of the operation of "death camps", such as Mauthausen for the majority of the occupation. All Dutch citizens were obligated to "register" and undertake work in Germany.[15] When the Dutch recognised German persecution of the Jews in the Netherlands, they conducted the first act of mass civil disobedience in occupied Europe during WWII: the Februaristaking (“February strike”), in order to show their support for Jewish citizens.
Je mag Łberhaupt je lessen van je Joodse leraar terugvragen, het waren Hongarije, Bulgarije, ItaliŽ en RoemeniŽ die het meest samenwerkten met de Duitsers.

Dat we niet kritisch zijn op onze eigen geschiedenis in Nederland ten aanzien van bijvoorbeeld IndonesiŽ, dat klopt maar then again wie is dat wel? Kunnen we in Turkije Łberhaupt een discussie hebben over het hernoemen van straatnamen die de namen van massamoordenaars dragen? De misdaden van het Ottomaanse rijk zijn talrijker dan die van Nederland ooit geweest zijn namelijk. Welke discussie wordt hierover gevoerd? Welke kritische houding hebben alle Nederturken hiertegenover die als eerste klaarstaan om met het vingertje te wijzen naar Nederlanders? Vreemd kan je het rustig noemen.

Daarnaast blijft het verwerpelijk om een vrouw kanker toe te wensen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Richestorags op 26-01-2019 19:40:31 ]
_--_zaterdag 26 januari 2019 @ 17:38
quote:
11s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 16:45 schreef intellectuele_user het volgende:
Koerden in Noord-Irak bestormen Protesters storm Turkish military camp in north Iraq, 10 wounded: Kurdish officials

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

At least 10 people were wounded when protesters stormed a Turkish military camp near Dohuk in Iraq’s semi-autonomous Kurdish region on Saturday, burning two tanks and other vehicles, residents and Kurdish officials said.

The crowd was demonstrating over a recent Turkish air raid that killed four civilians, a Kurdish official in the region of Dohuk said.

Turkey’s Defense Ministry wrote on Twitter: “An attack has occurred on one of bases located in northern Iraq as a result of provocation by the PKK terrorist organization. There was partial damage to vehicles and equipment during the attack.”

Without naming the base, the ministry said “necessary precautions are being taken regarding the incident.”

Turkish officials could not be reached for further comment.

Turkey carries out regular air raids near the border against the PKK insurgent group which has bases in northern Iraq and has fought a decades-long insurgency in Turkey.

A second Kurdish official, who also did not give his name, said Turkish troops at the camp in Shiladze, east of Dohuk, had initially shot at the protesters and then left the camp.

Kurdish security forces are trying to control the situation, he said.
https://www.reuters.com/a(...)nesses-idUSKCN1PK0EW
Dat ze ook gewoon Koerden schrijven irriteert me zo erg he. :{
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:38 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dat ze ook gewoon Koerden schrijven irriteert me zo erg he. :{
Het zijn geen Koerden?
intellectuele_userzaterdag 26 januari 2019 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:26 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Daarnaast blijft het verwerpelijk om een vrouw kanker toe te wensen.
Als je haar een vaatbom had toegewenst, dan zou er geen haan naar kraaien.
intellectuele_userzaterdag 26 januari 2019 @ 17:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:38 schreef _--_ het volgende:

[..]

Dat ze ook gewoon Koerden schrijven irriteert me zo erg he. :{
Wie schrijft Koerden?
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 17:43
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:40 schreef intellectuele_user het volgende:

[..]

Als je haar een vaatbom had toegewenst, dan zou er geen haan naar kraaien.
Ja, dat klinkt minder serieus ofzo "dat ze maar een vaatbom mag koppen".
_--_zaterdag 26 januari 2019 @ 18:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:40 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het zijn geen Koerden?
:')
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 19:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:21 schreef _--_ het volgende:

[..]

:')
Ik snap oprecht niet wat je bedoelt, misschien dat je het even kunt toelichten?
Alouluzaterdag 26 januari 2019 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:47 schreef intellectuele_user het volgende:
Jouw redenering is een beetje van het niveau: er was niet ťťn Hitler, maar miljoenen Hitlers liepen rond, alleen heeft het lot bepaald dat ze nooit de kans en middelen kregen om miljoenen mensen af te slachten. Nou dat komt goed uit, want niemand wenst die miljoenen wannabe-Hitler's kanker toe (behalve misschien de mensen in hun directe omgeving).
Asma al Assad is de vrouw van en jij komt met Hitler aanzetten. Kom dan met Eva Braun ofzo.

quote:
Sorry, maar ik heb niet de behoefte om dubbele standaarden te hanteren voor mannen en vrouwen. Asma al-Assad is gewoon onderdeel van het criminele Assad-regime. Ze is een publiek figuur, laat haar maar eerst publiekelijk berouw tonen, voordat ze eventueel op mijn sympathie kan rekenen. In de tussentijd kun je misschien je tijd beter besteden door je te focussen op het helpen van de vele weduwes in SyriŽ door toedoen van Bashar, i.p.v. Asma al-Assad te gaan verdedigen.
Het gaat hier om kanker toewensen a sahbi. En dat wens ik haar zeker niet toe. Niets te maken met dubbele standaarden ffs, of "haar verdedigen". Waar heb ik haar Łberhaupt verdedigd? Uiteraard zou zij gewoon berecht moeten worden voor medeplichtigheid in ieder geval of kennis hebben van. Maar hoe je het wendt of keert; zij is de vrouw van. She is not calling the shots, Mr Bashar is.

Daarnaast weet ik genoeg van het leven om te beseffen dat niet alles zwart of wit is. Zij heeft Bashar in een tijd ontmoet dat hij niet eens president zou worden, en door een samenkomst van omstandigheden vind je jezelf 15 jaar na het huwelijk als echtgenote van een president en tevens vader van je drie zonen die een land leidt dat afglijdt tot een ernstige burgeroorlog en proxy-war. Welke vrouw gaat dan scheiden en zogenaamd "afstand nemen van". Gevolg is dat ze medeplichtig is. Maar ik snap genoeg om te begrijpen dat er een aanzienlijke kans is dat zij niet voor dit alles zo zelf had gekozen indien dat kon. En het verschil is dat zij "slechts kennis heeft van" samengaand met welke wendingen het leven neemt, terwijl Bashar volledig eindverantwoordelijke is voor de ergste verschrikkingen die zijn regime aandoet. En hij buiten dat grijze gebied valt.
Richestoragszaterdag 26 januari 2019 @ 23:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:18 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Asma al Assad is de vrouw van en jij komt met Hitler aanzetten. Kom dan met Eva Braun ofzo.

[..]

Het gaat hier om kanker toewensen a sahbi. En dat wens ik haar zeker niet toe. Niets te maken met dubbele standaarden ffs, of "haar verdedigen". Waar heb ik haar Łberhaupt verdedigd? Uiteraard zou zij gewoon berecht moeten worden voor medeplichtigheid in ieder geval of kennis hebben van. Maar hoe je het wendt of keert; zij is de vrouw van. She is not calling the shots, Mr Bashar is.

Daarnaast weet ik genoeg van het leven om te beseffen dat niet alles zwart of wit is. Zij heeft Bashar in een tijd ontmoet dat hij niet eens president zou worden, en door een samenkomst van omstandigheden vind je jezelf 15 jaar na het huwelijk als echtgenote van een president en tevens vader van je drie zonen die een land leidt dat afglijdt tot een ernstige burgeroorlog en proxy-war. Welke vrouw gaat dan scheiden en zogenaamd "afstand nemen van". Gevolg is dat ze medeplichtig is. Maar ik snap genoeg om te begrijpen dat er een aanzienlijke kans is dat zij niet voor dit alles zo zelf had gekozen indien dat kon. En het verschil is dat zij "slechts kennis heeft van" samengaand met welke wendingen het leven neemt, terwijl Bashar volledig eindverantwoordelijke is voor de ergste verschrikkingen die zijn regime aandoet. En hij buiten dat grijze gebied valt.
Juist. Maar ook Bashar zou ik geen kanker toewensen die zijn lichaam opvreet. Ik kan me geen mens op aarde voorstellen wie ik dat ooit zou toewensen, ook Al-Baghdadi niet. Ik vond het gewoon een heel vreemde uitspraak.
polderturkzondag 27 januari 2019 @ 02:17
Deir Az Zor geplunderd door YPG/PKK/SDF-ers.


https://twitter.com/WyvernReports/status/1089277419964547073?s=20
Richestoragszondag 27 januari 2019 @ 08:48
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

klinkt een beetje als Jezus met hij zonder zonde werpe de eerste steen. Filosofische benadering wel.
Niks mis mee toch?
Richestoragszondag 27 januari 2019 @ 08:51
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 02:17 schreef polderturk het volgende:
Deir Az Zor geplunderd door YPG/PKK/SDF-ers.


https://twitter.com/WyvernReports/status/1089277419964547073?s=20
Verbaast het je dat groeperingen opportunistisch handelen in een conflict? Ome Erdogan heeft hele fabrieken in Aleppo laten plunderen door zijn vazallen. Uiteindelijk is de SDF ook maar een groepering in het conflict en is er weinig reden om aan te nemen dat zij heilig zijn.
Alouluzondag 27 januari 2019 @ 11:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:10 schreef Richestorags het volgende:
Juist. Maar ook Bashar zou ik geen kanker toewensen die zijn lichaam opvreet. Ik kan me geen mens op aarde voorstellen wie ik dat ooit zou toewensen, ook Al-Baghdadi niet. Ik vond het gewoon een heel vreemde uitspraak.
Nou ja dat is een kwestie van "persoonlijke smaak". Of je die exacte bewoordingen gebruikt. Ik hoop(te) zeker dat Bashar een dood zou plaatsvinden. Op welke manier boeit mij niet.

Overigens maakt Peunage een goed punt dat je die bewoordingen (snelle kankerdood sterven) aan het adres van de vrouw van wel kan verwachten van Syrische vluchtelingen/oorlogsslachtoffers die het leed zelf in levende lijve hebben meegemaakt. Minder van mensen die heel ver van het conflict afstaan. En dan speelt zeker mee dat dit de vrouw van is, niet Mr Oogarts himself.
Alouluzondag 27 januari 2019 @ 11:40
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 08:51 schreef Richestorags het volgende:
Verbaast het je dat groeperingen opportunistisch handelen in een conflict? Ome Erdogan heeft hele fabrieken in Aleppo laten plunderen door zijn vazallen. Uiteindelijk is de SDF ook maar een groepering in het conflict en is er weinig reden om aan te nemen dat zij heilig zijn.
Er zijn hele volksstammen die de SDF erg graag als humanistisch democratisch alternatief neerzetten in het Syrische conflict en eerdere rapporten van bijv massale verdrijvingen van lokale populaties afdeden als "propaganda" of erbij wegkijken. Ook wat betreft de verplichte dienstplicht die ze hanteren in gebieden die onder hun heerschappij vallen.

Het verbaasde mij niet, maar blijkbaar zijn dit soort berichten ook bij bepaalde beleidsbepalers en opiniemakers in NL niet erg gewild.

Overigens verklaarde Nasrallah gisteren in live interview met Mayadeen na maandenlange stilte dat SDF onder Amerikaans gezag staat met hulp van de Golfstaten. Weten we ook gelijk nu officieel hoe het Syrische regime erin staat. Enige optie is volledig opgaan in regime voor de koerden zoals pre-2011 of oorlog.
Richestoragszondag 27 januari 2019 @ 15:53
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 11:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Er zijn hele volksstammen die de SDF erg graag als humanistisch democratisch alternatief neerzetten in het Syrische conflict en eerdere rapporten van bijv massale verdrijvingen van lokale populaties afdeden als "propaganda" of erbij wegkijken. Ook wat betreft de verplichte dienstplicht die ze hanteren in gebieden die onder hun heerschappij vallen.

Het verbaasde mij niet, maar blijkbaar zijn dit soort berichten ook bij bepaalde beleidsbepalers en opiniemakers in NL niet erg gewild.

Overigens verklaarde Nasrallah gisteren in live interview met Mayadeen na maandenlange stilte dat SDF onder Amerikaans gezag staat met hulp van de Golfstaten. Weten we ook gelijk nu officieel hoe het Syrische regime erin staat. Enige optie is volledig opgaan in regime voor de koerden zoals pre-2011 of oorlog.
Maar laten we eerlijk zijn, het is een humanere groep in dit conflict dan Nusra, de Syrische overheid, ISIS en Ahrar-Al Sham. Dat betekent niet dat we ze de hemel in hoeven te prijzen, want ook zij begaan oorlogsmisdaden.
Frikandelbroodjezondag 27 januari 2019 @ 18:02
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 14:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe is het "legaal" dan?
In 2015 wint de oppositie de parlementsverkiezingen. In Venezuela mag het congres na iedere verkiezing nieuwe rechters voor het hooggerechtshof aanwijzen. Dus niet zoals in Amerika voor het leven, maar na iedere verkiezing een nieuwe. Echter nog voor de nieuwe rechters zijn aangewezen verklaard het oude hooggerechtshof, ondanks dat geen enkele internationale monitor het daarmee eens is, dat er fraude heeft plaatsgevonden in de verkiezing. Het hooggerechtshof verklaard daarmee drie parlementsleden uitgesloten van het parlement. De oppositie verliest daarmee zijn meerderheid. Er heeft nooit een herverkiezing voor die zetels plaatsgevonden ondanks dat Venezuela sinds al een verkiezing of vier gehad heeft.

In de jaren erna stappen steeds meer parlementsleden over naar de oppositie en in 2017 heeft de oppositie weer een meerderheid. Ze stellen een nieuw hooggerechtshof aan. Het oude hooggerechtshof blokkeert het, ondanks dat ze deze bevoegdheid niet hebben. Vervolgens neemt het alle macht uit handen van het parlement. Allemaal illegaal natuurlijk.

Maduro vormt doodleuk een nieuw parlement(zonder referendum daarover, wat wel verplicht is volgens de grondwet), het Constituent National Assembly. De oppositie mag uiteraard niet meedoen en de partij van Maduro wint ALLE zetels.

Dus sinds 2015 is het enige eerlijk gekozen macht in Venezuela het parlement.

Gezien alle andere machten illegaal zijn, heeft feitelijk niemand de leiding . De grondwet van Venezuela zegt dat in dat geval de president van het parlement de macht moet overnemen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Dat is gebeurd. Gezien Guaidů de president is van het Venezolaanse parlement is hij volledig legaal aangesteld als (interim-)president van Venezuela.

Bron
theunderdogmaandag 28 januari 2019 @ 13:04
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 11:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Er zijn hele volksstammen die de SDF erg graag als humanistisch democratisch alternatief neerzetten in het Syrische conflict en eerdere rapporten van bijv massale verdrijvingen van lokale populaties afdeden als "propaganda" of erbij wegkijken. Ook wat betreft de verplichte dienstplicht die ze hanteren in gebieden die onder hun heerschappij vallen.

Het verbaasde mij niet, maar blijkbaar zijn dit soort berichten ook bij bepaalde beleidsbepalers en opiniemakers in NL niet erg gewild.

Overigens verklaarde Nasrallah gisteren in live interview met Mayadeen na maandenlange stilte dat SDF onder Amerikaans gezag staat met hulp van de Golfstaten. Weten we ook gelijk nu officieel hoe het Syrische regime erin staat. Enige optie is volledig opgaan in regime voor de koerden zoals pre-2011 of oorlog.
Qua humaniteit, moraliteit staan ze ver boven andere groepen.
Peunagemaandag 28 januari 2019 @ 13:52
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 13:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Qua humaniteit, moraliteit staan ze ver boven andere groepen.
Het is niet zo zwart/wit. Afgezien van groepen als IS, Al-Qaeda en Nusra zijn er weinig groepen die systematisch immoreel en inhumaan zijn. Als je een militie van, laten we zeggen, 50.000 hebt... daar zullen altijd wel gekken tussen zitten, mensen die wraak willen nemen en bloed willen zien, etc.
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 16:35 schreef Peunage het volgende:

[..]

Je snapt er echt geen kut van.

Als jij een SyriŽr was geweest die door een bombardement van het Syrische leger je gezin bent kwijt geraakt dan snapte ik zo'n opmerking wel. Maar wij zitten in Nederland (meeste van ons) op een Nederlandse discussieforum. Het is heel raar als je het zo persoonlijk maakt dat je iemands vrouw, familie (en kinderen dus) kanker toewenst. Nergens voor nodig. Ik mag Al-Baghdadi ook niet, maar ik ga hier niet zeggen dat z'n vrouw en kinderen maar kanker moeten krijgen omdat hij zo slecht is. Dat is het verschil tussen mij en jou.

Als je het snapt, prima. Snap je het niet, dan houdt het hier voor mij op. Nu weer terug on topic.
volgens mij snap jij niet wat emoties zijn en doen met mensen. wanneer je je emotioneel betrokken voelt met iets of iemand of een volk of een zaak. dan voel je dat in je lijf. wat het per definitie persoonlijk maakt, omdat je het fysiek ervaart namelijk. in dit geval hebben we het over syrie. een land waar ik mij emotioneel betrokken bij voel. wegens de islamitische geschiedenis, wegens de turkse geschiedenis.
de profeet zegt mohammed zegt, de oemma (de moslimgemeenschap) is als een lichaam, wanneer een onderdeel verhoging heeft, heeft een ander onderdeel daar last van.
wanneer turkse mensen in mijn omgeving zich racistisch uitlaten over syriers dan herinner ik hen aan het feit dat de syriers samen met de turken ten tijde van de eerste wereldoorlog hebben gevochten tegen de imperialisten en dat het enige verschil tussen een syrier en een turk, de spoorweg is dat er ooit ten tijde van de ottomanen er is aangelegd. zo erkennen de pkk koerden ook bijvoorbeeld niet de grenzen die zijn aangelegd over hun volk heen door de imperialisten na het instorten van het ottomaanse rijk, hun steden zijn letterlijk doormidden gezaagd en zijn de koerden ten noorden van de spoorweg "turken" geworden en zijn de koerden ten zuiden van de spoorweg "syriers" geworden.

misschien ben jij in staat om er zakelijker mee om te gaan maar dat geldt niet voor mij.

daarnaast waarom ik karma benoemde in mijn eerdere post, je weet dat kanker mensen verteert en dat ze er dan uit komen te zien als levende skeletten alsof ze in concentratiekampen hebben geleefd, maar je kent ook de beelden van de cesar fotos van mensen die door het regime zijn uitgehongerd. toen ik die foto van asma assad zag kreeg ik oa. een associatie met deze fotos, ter illustratie voor als je ze bent vergeten, :

140731-rogin-syria5_tdgfpy
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:33
quote:
de turken moeten voortaan ook riot police inzetten in irak dus. crowd control kan je niet door het leger laten doen. anders wordt het een bloedbad. ik denk dat de pkk had gehoopt dat dat zou gebeuren toen ze deze actie hadden georganiseerd
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:37
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 08:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niks mis mee toch?
mooie citaat. gebruik hem ook wel eens.
Guccipet1993maandag 28 januari 2019 @ 16:42
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

volgens mij snap jij niet wat emoties zijn en doen met mensen. wanneer je je emotioneel betrokken voelt met iets of iemand of een volk of een zaak. dan voel je dat in je lijf. wat het per definitie persoonlijk maakt, omdat je het fysiek ervaart namelijk. in dit geval hebben we het over syrie. een land waar ik mij emotioneel betrokken bij voel. wegens de islamitische geschiedenis, wegens de turkse geschiedenis.
de profeet zegt mohammed zegt, de oemma (de moslimgemeenschap) is als een lichaam, wanneer een onderdeel verhoging heeft, heeft een ander onderdeel daar last van.
wanneer turkse mensen in mijn omgeving zich racistisch uitlaten over syriers dan herinner ik hen aan het feit dat de syriers samen met de turken ten tijde van de eerste wereldoorlog hebben gevochten tegen de imperialisten en dat het enige verschil tussen een syrier en een turk, de spoorweg is dat er ooit ten tijde van de ottomanen er is aangelegd. zo erkennen de pkk koerden ook bijvoorbeeld niet de grenzen die zijn aangelegd over hun volk heen door de imperialisten na het instorten van het ottomaanse rijk, hun steden zijn letterlijk doormidden gezaagd en zijn de koerden ten noorden van de spoorweg "turken" geworden en zijn de koerden ten zuiden van de spoorweg "syriers" geworden.

misschien ben jij in staat om er zakelijker mee om te gaan maar dat geldt niet voor mij.

daarnaast waarom ik karma benoemde in mijn eerdere post, je weet dat kanker mensen verteert en dat ze er dan uit komen te zien als levende skeletten alsof ze in concentratiekampen hebben geleefd, maar je kent ook de beelden van de cesar fotos van mensen die door het regime zijn uitgehongerd. toen ik die foto van asma assad zag kreeg ik oa. een associatie met deze fotos, ter illustratie voor als je ze bent vergeten, :

[ afbeelding ]
Stap ik net na het werk de Burger King in Zoetermeer binnen, scroll ik een beetje nutteloos door dit topic, zie ik opeens die foto.. man man man gelijk heel mijn eetlust weg :')
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:18 schreef Aloulu het volgende:

She is not calling the shots, Mr Bashar is.
ik weet niet of assad echt een dictator is in de letterlijke zin van het woord. dat papa assad dat wel was kan ik me voorstellen. dat het in libie kadaffie was en in irak saddam, calling the shots, was duidelijk, maar ik heb altijd het idee gehad doordat bashar door een samenloop van omstandigheden door baath naar voren is geschoven om het gezicht te worden van het regime en dat hij niet alles kan doen en laten wat hij wil, zoals een saddam of kadaffi dat wel konden. ik vraag me dan ook oprecht af of hij anders kon handelen in 2011, zelfs als hij het had gewild. zo zijn we allemaal door het leven veroordeeld tot een lot en onze beperkte vrijheid zit hem in hoe we omgaan met dat lot.
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:48
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 13:52 schreef Peunage het volgende:

[..]

Het is niet zo zwart/wit. Afgezien van groepen als IS, Al-Qaeda en Nusra zijn er weinig groepen die systematisch immoreel en inhumaan zijn. Als je een militie van, laten we zeggen, 50.000 hebt... daar zullen altijd wel gekken tussen zitten, mensen die wraak willen nemen en bloed willen zien, etc.
vergeet baath niet in dat rijtje ;)
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 16:48
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:42 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Stap ik net na het werk de Burger King in Zoetermeer binnen, scroll ik een beetje nutteloos door dit topic, zie ik opeens die foto.. man man man gelijk heel mijn eetlust weg :')
sorryyyyy :D
Szuramaandag 28 januari 2019 @ 16:52
Je eetlust zou Łberhaupt al moeten vergaan als je zo’n vettige ranzige Amerikaanse toko instapt
Frikandelbroodjemaandag 28 januari 2019 @ 17:02
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik weet niet of assad echt een dictator is in de letterlijke zin van het woord. dat papa assad dat wel was kan ik me voorstellen. dat het in libie kadaffie was en in irak saddam, calling the shots, was duidelijk, maar ik heb altijd het idee gehad doordat bashar door een samenloop van omstandigheden door baath naar voren is geschoven om het gezicht te worden van het regime en dat hij niet alles kan doen en laten wat hij wil, zoals een saddam of kadaffi dat wel konden. ik vraag me dan ook oprecht af of hij anders kon handelen in 2011, zelfs als hij het had gewild. zo zijn we allemaal door het leven veroordeeld tot een lot en onze beperkte vrijheid zit hem in hoe we omgaan met dat lot.
Dat is wat hij wil dat je denkt ;)
Slayagemaandag 28 januari 2019 @ 17:13
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 17:02 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat is wat hij wil dat je denkt ;)
wie wil dat ik dat denk?
theunderdogmaandag 28 januari 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:42 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Stap ik net na het werk de Burger King in Zoetermeer binnen, scroll ik een beetje nutteloos door dit topic, zie ik opeens die foto.. man man man gelijk heel mijn eetlust weg :')
Overdrijven is ook een vak.
Aloulumaandag 28 januari 2019 @ 20:49
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:46 schreef Slayage het volgende:
ik weet niet of assad echt een dictator is in de letterlijke zin van het woord. dat papa assad dat wel was kan ik me voorstellen. dat het in libie kadaffie was en in irak saddam, calling the shots, was duidelijk, maar ik heb altijd het idee gehad doordat bashar door een samenloop van omstandigheden door baath naar voren is geschoven om het gezicht te worden van het regime en dat hij niet alles kan doen en laten wat hij wil,
Het is een Assad-dynastie. Dat Bashar door een samenkomst van omstandigheden opvolger van papa werd na de dood van zijn oudere broer Maher is zeker een speling van het lot. Maar niettemin zijn de Assads het hoofd van het baath regime. En is het geen situatie zoals in Egypte of Algerije wat echte militaire dictaturen zijn; het leger en generaals regeren en kiezen een gezicht uit hun midden. Het Syrische leger en diens verhouding tot de macht is anders en onderdanig en daarmee ook minder het gevaar van een coupe van hun kant op de dynastie.

Dus hoe "zielig" ook voor Bashar hij is zeker volledig verantwoordelijk als Mr Big Guy himself.

quote:
ik vraag me dan ook oprecht af of hij anders kon handelen in 2011, zelfs als hij het had gewild. zo zijn we allemaal door het leven veroordeeld tot een lot en onze beperkte vrijheid zit hem in hoe we omgaan met dat lot.
Als iemand je verkeerd begrijpt hier kan die je beschuldigen van ernstig bagatelliseren.

De meeste dictatoriale regimes zitten muurvast in het vaste patroon van elke vorm van repressie neerslaan. Dat lukt jarenlang en alle overheidsdienaren (politie, geheime politie, veiligheidsdienst, leger) kennen niets anders dan die modus-operandi. Dus automatisch, zoals in 2009, 2008, 2007 en altijd werd ook in 2011 enige vorm van onvrede neergeslagen. Dan heb je van bovenaf op enig moment waaruit besloten kan worden het die ene keer in 2011 anders te doen dan brute repressie. Als men bijv de situatie inschat dat dat beter is om even een soort dialoogje aan te gaan, voor de vorm, om de angel eruit te halen...maar er is besloten (hogerop) dat zoals altijd voorheen niet te doen.

Enige landen in de regio die een andere modus-operandi hebben dan brute repressie, ondanks dat het ook dictaturen zijn, zijn Marokko en JordaniŽ. De staat laat enige ruimte over daar voor beperkte onvrede en kiest heel slim welke strijd ze aangaan; they pick their battles. En meestal halen ze eerst de angel eruit. Zoals Marokko met de rifleider en demonstraties die pas na een jaar werden neergeslagen. Alle overheidsdienaren zijn daar enigszins "getraind" in de standaard reactie; toelaten, aankijken en pas wanneer er groen licht komt van bovenaf wordt er heel specifiek ingegrepen.
HSGmaandag 28 januari 2019 @ 21:59
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

volgens mij snap jij niet wat emoties zijn en doen met mensen. wanneer je je emotioneel betrokken voelt met iets of iemand of een volk of een zaak. dan voel je dat in je lijf. wat het per definitie persoonlijk maakt, omdat je het fysiek ervaart namelijk. in dit geval hebben we het over syrie. een land waar ik mij emotioneel betrokken bij voel. wegens de islamitische geschiedenis, wegens de turkse geschiedenis.
de profeet zegt mohammed zegt, de oemma (de moslimgemeenschap) is als een lichaam, wanneer een onderdeel verhoging heeft, heeft een ander onderdeel daar last van.
wanneer turkse mensen in mijn omgeving zich racistisch uitlaten over syriers dan herinner ik hen aan het feit dat de syriers samen met de turken ten tijde van de eerste wereldoorlog hebben gevochten tegen de imperialisten en dat het enige verschil tussen een syrier en een turk, de spoorweg is dat er ooit ten tijde van de ottomanen er is aangelegd. zo erkennen de pkk koerden ook bijvoorbeeld niet de grenzen die zijn aangelegd over hun volk heen door de imperialisten na het instorten van het ottomaanse rijk, hun steden zijn letterlijk doormidden gezaagd en zijn de koerden ten noorden van de spoorweg "turken" geworden en zijn de koerden ten zuiden van de spoorweg "syriers" geworden.

misschien ben jij in staat om er zakelijker mee om te gaan maar dat geldt niet voor mij.

daarnaast waarom ik karma benoemde in mijn eerdere post, je weet dat kanker mensen verteert en dat ze er dan uit komen te zien als levende skeletten alsof ze in concentratiekampen hebben geleefd, maar je kent ook de beelden van de cesar fotos van mensen die door het regime zijn uitgehongerd. toen ik die foto van asma assad zag kreeg ik oa. een associatie met deze fotos, ter illustratie voor als je ze bent vergeten, :

[ afbeelding ]
Allemaal de schuld van de Turken.
intellectuele_userdinsdag 29 januari 2019 @ 02:59
Een oud maar goed artikel over SyriŽ van de Marokkaans-Nederlandse dr. Boussaid (UvA). Kwam het toevallig tegen bij het researchen van mijn oude docent.

quote:
SyriŽ navigeert behendig tussen regionale obstakels
Een onneembare vesting
Het buitenland beziet met meer dan gemiddelde belangstelling de ontluikende opstanden in SyriŽ. Maar voor veel landen is president Bashar al-Assad vooralsnog degene die de stabiliteit in de regio kan garanderen.

Farid Boussaid
6 april 2011

IN ZIJN AUTOBIOGRAFIE beschrijft Lawrence of Arabia dat hij in Deraa gevangen werd genomen en gemarteld door Turkse soldaten. Er is controverse over deze passage en kenners gaan ervan uit dat Lawrence feit en fictie door elkaar haalde.

De huidige protesten in SyriŽ begonnen in hetzelfde stadje Deraa, na de arrestatie van schoolkinderen voor het spuiten van graffiti die het regime bespotte. De arrestaties leidden tot demonstraties en harde repressie volgde, met als resultaat begrafenissen met nog meer demonstraties. Dit noopte president Bashar al-Assad op woensdag 30 maart tot een speech, waarin hij teleurstellend weinig concrete toezeggingen deed over hervormingen. Wel klonk de grijsgedraaide grammofoonplaat van buitenlandse samenzweringen, een klassiek voorbeeld van het door elkaar halen van feit en fictie.

Kan Bashar al-Assad zich dit wel veroorloven? Hoe belangrijk is SyriŽ voor de regio? Maken de protesten een kans?

SyriŽ vervult een spilfunctie in de Levant. Het grenst aan drie landen die democratischer zijn dan de rest van de regio: Libanon, Turkije en IsraŽl. Het regime van Assad ontleent zijn identiteit voor een groot deel aan het assertieve buitenlands beleid, gebaseerd op de seculiere Baath-ideologie van Arabisch nationalisme. De strategische locatie maakt het mogelijk voor SyriŽ om een veel grotere rol te spelen in de regio dan men op basis van de populatie (slechts 22 miljoen), economie (geen grote oliereserves) of militaire macht zou verwachten.

Het Syrische regime heeft bewezen adequaat te kunnen reageren op uitdagingen in de regio. Het overleefde verschillende oorlogen tegen IsraŽl. Het waakte ervoor dat de burgeroorlog in Libanon niet negatief zou uitvallen voor het eigen land. Ruzie over water en de Syrische steun aan de Koerdische PKK leidden tot een stroeve relatie met buurland Turkije. Even leek het erop dat SyriŽ, na Irak, het volgende land was dat de Verenigde Staten rijp achtten voor regime change. Zeker na de moord op de Libanese premier Hariri, op valentijnsdag 2005, raakte SyriŽ in een isolement. Onder druk van de Libanezen en de internationale gemeenschap moest het land de troepen die sinds de jaren zeventig waren gestationeerd in Libanon terugtrekken. En toch hield het regime stand.

Cruciaal in de geopolitieke strategie van het Assad-regime is de alliantie met Iran, die in 1979 werd gesmeed tussen Hafiz al-Assad (de vader van de huidige president) en ayatollah Khomeini en die SyriŽ nieuwe mogelijkheden gaf in de strijd tegen IsraŽl. Toen Egypte in datzelfde jaar een vredesakkoord sloot met IsraŽl nam SyriŽ definitief de fakkel van het Arabisch nationalisme over. De koude vrede tussen IsraŽl en Egypte ging gelijk op met de koude oorlog tussen IsraŽl en SyriŽ die deels in Libanon werd uitgevochten. De alliantie gaf Iran de mogelijkheid om via SyriŽ Hezbollah te bewapenen, waardoor het land indirect een rol speelde in de burgeroorlog in Libanon. Daar vonden SyriŽ en Iran elkaar in de strijd tegen IsraŽl. En zelfs na de terugtrekking van IsraŽl uit Zuid-Libanon in 2000 bleven Iran en SyriŽ Hezbollah steunen.

Ondanks bemiddeling van de VS lukte het niet om een vredesakkoord tussen IsraŽl en SyriŽ tot stand te brengen. Een ontmoeting in GenŤve tussen president Bill Clinton en Hafiz al-Assad, in de laatste maanden van Assads leven, kon niet voorkomen dat de onderhandelingen stukliepen. Meer recentelijk heeft Turkije tevergeefs gepoogd om te bemiddelen tussen IsraŽl en SyriŽ. SyriŽ steunt Hamas en tot op de dag van vandaag verblijft de leider van Hamas, Khaled Meshaal, in Damascus.

BASHAR AL-ASSAD, die in 2000 zijn overleden vader opvolgde, heeft bewezen dat hij even behendig als zijn vader kan navigeren tussen allerlei regionale obstakels. Hij hield vast aan de relatie met Iran en ondanks de terugtocht in 2005 heeft SyriŽ in Libanon nog een flinke vinger in de pap, hetzij indirect via Hezbollah, hetzij direct via de veiligheidsdiensten. De aanslagen in hartje Beiroet worden vaak toegeschreven aan SyriŽ. Ondertussen werkt Assad hard aan het verbeteren van de relatie met Turkije. Dit heeft geresulteerd in versterkte economische banden, vrije doorgang van burgers en recentelijk zelfs gezamenlijke militaire oefeningen. De bekoelde relatie tussen Turkije en IsraŽl helpt bij die toenadering.

Ook weet Assad de VS slim te bespelen. Net als destijds president Clinton is Barack Obama doordrongen van de strategische waarde van SyriŽ en koestert hij de hoop dat een akkoord tussen SyriŽ en IsraŽl het einde zal betekenen van de tandem SyriŽ-Iran. Dat is een breuk met het beleid dat president George Bush voerde. Bush riep na de moordaanslag op de Libanese premier Hariri de Amerikaanse ambassadeur terug en legde SyriŽ sancties op.

Maar SyriŽ is cruciaal als het gaat om stabiliteit in Irak. De Amerikaanse bezetting van Irak werd mede bemoeilijkt door de poreuze grens tussen SyriŽ en Irak, waardoor wapens en strijders Irak konden bereiken. De irritatie over de tegenwerking van de SyriŽrs liep bij de Amerikanen vaak hoog op en leidde eind 2008 zelfs tot een Amerikaanse militaire actie op Syrisch grondgebied. Anderzijds werkte SyriŽ mee in de war on terror. Deze ambigue positie werd in 2003 perfect verwoord door de toenmalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw toen hij reageerde op de vraag of SyriŽ op de Amerikaanse lijst van schurkenstaten stond: ‘There is no list and Syria is not on it.’

Sinds het aantreden van president Obama zijn de relaties verbeterd. Obama heeft in januari 2011 zelfs een nieuwe ambassadeur naar Damascus gestuurd. De sancties blijven voorlopig nog wel van kracht en het lopende onderzoek naar de daders van de aanslag op Hariri zal genoeg aanleiding geven voor diplomatiek getouwtrek. Bovendien zijn er nog raadsels over een fabriek die in september 2007 door IsraŽl werd gebombardeerd. SyriŽ ontkent nog steeds dat het een nucleaire faciliteit was en weigert volledige medewerking aan inspecties door het internationaal atoomagentschap IAEA.

Veel landen hebben baat bij een stabiel SyriŽ en vooralsnog zien zij Bashar al-Assad als degene die dit kan garanderen. Ondanks de retoriek en de steun van SyriŽ aan Hamas en Hezbollah heeft IsraŽl meer baat bij het huidige regime dan bij een instabiele toestand aan zijn noordgrens. Dat levert de vreemde situatie op dat zowel Iran als IsraŽl voordeel heeft bij de stabiliteit van het huidige regime. De VS zijn kritisch over de repressie, maar sluiten interventie vooralsnog uit.

NU OVERAL in het Midden-Oosten de roep om vrijheid klinkt, is het lastig voor Assad om te blijven spreken van een buitenlandse samenzwering. De komende weken moet blijken of het regime de binnenlandse uitdagingen het hoofd kan bieden. De ingrediŽnten voor een opstand zijn meer dan aanwezig: corruptie, (jeugd)werkloosheid en het gebrek aan politieke vrijheden. Assad zou er daarom goed aan doen zijn interview van 31 januari met The Wall Street Journal te herlezen en dan met name deze profetische passage: 'When there is divergence between your policy and the people’s beliefs and interests, you will have this vacuum that creates disturbance.’

Assads bewind is minstens zo repressief als de gevallen regimes van Ben Ali in TunesiŽ en Moebarak in Egypte waren. Ook in SyriŽ houden allerlei veiligheidsdiensten niet alleen de bevolking in de gaten maar ook elkaar. Tekenend voor het orwelliaanse karakter van het regime is bijvoorbeeld dat een taxichauffeur uit het niets kan beginnen te tieren over Assad, in de hoop dat hij een reactie uitlokt van de passagier, die hij dan kan rapporteren bij de diensten. Of er is de klik tijdens het bellen als teken dat er wordt meegeluisterd. Op bepaalde websites kan niet worden ingelogd.

Het bewind deinst er van oudsher ook niet voor terug om de oppositie de nek om te draaien. Zo stuurde Hafiz al-Assad in juni 1980, de dag na een aanslag op zijn leven, een brigade onder leiding van zijn broer naar de beruchte Tadmur-gevangenis. Daar werden volgens Amnesty International tussen de vijfhonderd en duizend gevangenen geŽxecuteerd, van wie velen banden hadden met de Moslimbroederschap. Dezelfde broer knapte met zijn brigade het vuile werk op toen de islamitische oppositie twee jaar later in opstand kwam in de stad Hama. Naar verluidt vielen er vijftienduizend slachtoffers bij het neerslaan van die opstand. De totale historische binnenstad werd verwoest.

SyriŽrs herinneren zich verder de chaos van voor 1970, het jaar waarin de militair Hafiz al-Assad de macht greep. De onafhankelijkheid in 1946 luidde een lange periode van instabiliteit in. Communisten, Arabisch nationalisten, conservatieve landheren, Moslimbroeders en het leger streden om de macht. Staatsgreep na staatsgreep volgde, met 1949 als recordjaar toen er maar liefst drie plaatsvonden. In een poging om het land van de chaos te redden werd in 1958 zelfs een unie gevormd met het Egypte van Gamal Abdel Nasser. Maar ook dat duurde maar drie jaar.

SyriŽ is net als de meeste landen in de regio een creatie van koloniale machten en bestond voor de Eerste Wereldoorlog niet als zelfstandige entiteit. Frankrijk controleerde SyriŽ tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Uit de overblijfselen van het Ottomaanse Rijk werden gebieden die respectievelijk door alawieten, Koerden, druzen, soennitische moslims en christenen werden bewoond omgesmeed tot het huidige SyriŽ. En apart daarvan creŽerden de Fransen, mede op verzoek van de daar levende christenen, een ander land: Libanon.

EEN REVOLUTIE met relatief weinig bloedvergieten, zoals in TunesiŽ en Egypte, lijkt in SyriŽ vrijwel uitgesloten. Het repressieve bewind heeft weinig ruimte gegeven voor een georganiseerde oppositie. Omdat het leger en de veiligheidsdiensten gecontroleerd worden door de alawitische minderheid is de kans op sektarisch geweld reŽel.

Lawrence of Arabia trok als jonge student naar SyriŽ om voor zijn scriptie het nog vrijwel intact gebleven kruisvaarderskasteel Krak des Chevaliers te bestuderen. Majestueus en strategisch gelegen op een heuveltop was het lange tijd een onneembare vesting. Net zoals de demonstranten zich nu stukbijten op het bastion van het Assad-regime, dat ondanks de eerste scheuren nog overeind staat.
https://www.groene.nl/artikel/een-onneembare-vesting
Richestoragsdinsdag 29 januari 2019 @ 09:00
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

mooie citaat. gebruik hem ook wel eens.
Ja toch?
Richestoragsdinsdag 29 januari 2019 @ 09:14
quote:
10s.gif Op maandag 28 januari 2019 16:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

volgens mij snap jij niet wat emoties zijn en doen met mensen. wanneer je je emotioneel betrokken voelt met iets of iemand of een volk of een zaak. dan voel je dat in je lijf. wat het per definitie persoonlijk maakt, omdat je het fysiek ervaart namelijk. in dit geval hebben we het over syrie. een land waar ik mij emotioneel betrokken bij voel. wegens de islamitische geschiedenis, wegens de turkse geschiedenis.
de profeet zegt mohammed zegt, de oemma (de moslimgemeenschap) is als een lichaam, wanneer een onderdeel verhoging heeft, heeft een ander onderdeel daar last van.
Waarom niet gewoon de gehele mensheid? Dit soort denken wakkert Łberhaupt conflicten aan in het Midden-Oosten en wereldwijd.

quote:
wanneer turkse mensen in mijn omgeving zich racistisch uitlaten over syriers dan herinner ik hen aan het feit dat de syriers samen met de turken ten tijde van de eerste wereldoorlog hebben gevochten tegen de imperialisten en dat het enige verschil tussen een syrier en een turk, de spoorweg is dat er ooit ten tijde van de ottomanen er is aangelegd.
Er zijn wel meer verschillen, ook genetische. Ook tussen Turken onderling. Hoewel dat in het grensgebied wat vager lijkt. Mijn Syrische onderbuurman uit Idlib lijkt meer op een Turk dan een Arabier. Waarom heb je het trouwens over Turken en imperialisten? Het waren Westerse imperialisten die tegen Turkse imperialisten vochten, dit komt in mijn ogen over alsof je een wat positiever beeld van Turkije wil neerzetten, correct me if I am wrong. En genoeg SyriŽrs die in opstand kwamen tegen de Turken ;)

quote:
zo erkennen de pkk koerden ook bijvoorbeeld niet de grenzen die zijn aangelegd over hun volk heen door de imperialisten na het instorten van het ottomaanse rijk, hun steden zijn letterlijk doormidden gezaagd en zijn de koerden ten noorden van de spoorweg "turken" geworden en zijn de koerden ten zuiden van de spoorweg "syriers" geworden.
True. Maar zij zijn dan ook daadwerkelijk ťťn volk.

quote:
misschien ben jij in staat om er zakelijker mee om te gaan maar dat geldt niet voor mij.
Ach, tuurlijk kan je je wel eens laten gaan. Maar het blijft iemand wiens rol in het conflict marginaal is.

quote:
daarnaast waarom ik karma benoemde in mijn eerdere post, je weet dat kanker mensen verteert en dat ze er dan uit komen te zien als levende skeletten alsof ze in concentratiekampen hebben geleefd, maar je kent ook de beelden van de cesar fotos van mensen die door het regime zijn uitgehongerd. toen ik die foto van asma assad zag kreeg ik oa. een associatie met deze fotos, ter illustratie voor als je ze bent vergeten, :

[ afbeelding ]
Het concept van Karma wordt nogal wel eens misbruikt. Karma betekent letterlijk actie. Het gaat minder om het resultaat, maar meer om de actie. Mevrouw Assad's karma is bijvoorbeeld angst (om weg te gaan), hebzucht wellicht. Daden gebaseerd daarop zullen bij haar terugkomen als je in karma gelooft. Een quote van de bekende Indiase verlichte mysticus Sadhguru "there are no good and bad deeds. There are just deeds. If you are not ready to face the consequences of a particular action, don't perform the action."

Dit komt heel erg neer op het bekende Engelse gezegde "don't do the crime if you can't do the time".
Bilgedinsdag 29 januari 2019 @ 10:03
Vandaag om 15 uur Nederlandse tijd halve finale Asian Cup tussen Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

De grootste winnaar van de intragolfstatelijke concurrentie zal wel de portemonnee van de scheids worden.
Slayagedinsdag 29 januari 2019 @ 10:46
Fransen tonen ruggengraat. Dit zal een immense operatie worden.

leloveluck twitterde op dinsdag 29-01-2019 om 09:47:36 Almost 130 French jihadists to be repatriated from Syria in the coming weeks, interior minister says. Would make France the first western country to accept nationals back en masse for prosecution. https://t.co/Nc8LkRgl2r reageer retweet
Slayagedinsdag 29 januari 2019 @ 10:47
quote:
19s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:03 schreef Bilge het volgende:
Vandaag om 15 uur Nederlandse tijd halve finale Asian Cup tussen Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

De grootste winnaar van de intragolfstatelijke concurrentie zal wel de portemonnee van de scheids worden.
:D
Richestoragsdinsdag 29 januari 2019 @ 11:10
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 10:46 schreef Slayage het volgende:
Fransen tonen ruggengraat. Dit zal een immense operatie worden.

leloveluck twitterde op dinsdag 29-01-2019 om 09:47:36 Almost 130 French jihadists to be repatriated from Syria in the coming weeks, interior minister says. Would make France the first western country to accept nationals back en masse for prosecution. https://t.co/Nc8LkRgl2r reageer retweet
Frankrijk wil haar bevolking blootstellen aan 130 aanslagplegers. Goed, hun eigen beleid heeft er ook voor gezorgd dat er velen Łberhaupt naar SyriŽ gingen. Wat nou de juiste oplossing is is heel lastig te zeggen.
Slayagedinsdag 29 januari 2019 @ 11:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 02:59 schreef intellectuele_user het volgende:
Een oud maar goed artikel over SyriŽ van de Marokkaans-Nederlandse dr. Boussaid (UvA). Kwam het toevallig tegen bij het researchen van mijn oude docent.

[..]

https://www.groene.nl/artikel/een-onneembare-vesting
Profetisch artikel, dat een begin jaren 2000 versie van SyriŽ schetst dat zo anders is dan de huidige realiteit, dat het moeilijk te bevatten is dat dingen zo snel kunnen veranderen. Overigens stemt het stuk ook weinig hoopvol, omdat het land sinds dat de Fransen er zijn vertrokken nog steeds bezig lijkt zichzelf uit te vinden waardoor conflict continu het natuurlijke gevolg is.