Volgens bol in oktober 2018quote:Op maandag 7 januari 2019 11:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
was dat boek al gepubliceerd voor de opnames?
Maar daar gaat t hele schrijfwerk nog aan vooraf plus je moet het nog naar uitgevers sturen in de hoop dat ze t überhaupt lezen laat staan dat ze met je willen samenwerkenquote:
Rutger had vast ook al hele stapel recepten klaar liggen. Bij GBBO zijn er ookk regelmatig kandidaten met een bakblog geweest.quote:Op maandag 7 januari 2019 12:08 schreef TLC het volgende:
[..]
Maar daar gaat t hele schrijfwerk nog aan vooraf plus je moet het nog naar uitgevers sturen in de hoop dat ze t überhaupt lezen laat staan dat ze met je willen samenwerken
Maar die waren geen professioneel cateraar.quote:Op maandag 7 januari 2019 12:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Rutger had vast ook al hele stapel recepten klaar liggen. Bij GBBO zijn er ookk regelmatig kandidaten met een bakblog geweest.
Omdat ze zo goed is. Liefde voor het vak.quote:Op maandag 7 januari 2019 12:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Al een paar weken heb ik het idee dat Robèrt een beetje verliefd is op haar.
Dat dacht ik bij Nicole, dan begint hij helemaal te stralenquote:Op maandag 7 januari 2019 12:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Al een paar weken heb ik het idee dat Robèrt een beetje verliefd is op haar.
Dacht ook dat Hanneke die zou winnen. Dat uien die niet helemaal gaar waren iets minder erg zou zijn dan deeg dat niet gaar is.quote:Op maandag 7 januari 2019 12:38 schreef Questular het volgende:
Ik vind het vooral appart dat je de technische test kunt winnen met deeg wat niet gaar is.
Zou wel leuk zijn... een kookboeken/blogschrijversserie...quote:Op maandag 7 januari 2019 11:26 schreef TLC het volgende:
HHB laat toch ook niet mensen meedoen als Yvette van Boven, Danny Jansen, Ramon Brugman of Miljuschka Witzenhausen ? en Maroesjka valt gewoon in diezelfde categorie hoor.
Dat is de herdruk. Oorspronkelijke boek is aantal jaar oud als ik me niet vergisquote:
Ah:quote:
Dus cateraar, privérestaurant (whatever dat mag zijn) waarin ze workshops geeft én een boek geschreven. Wat een filantroop moet dit zijn, dat ze dit allemaal gratis en voor de hobby doet. Wat een heldin.quote:Ook Maroeska’s ervaring als cateraar maakt haar naar eigen zeggen zeker geen professional. De ontwerpster kwam er in 2004 achter dat ze was opgelicht door haar toenmalige zakenpartner, waarna ze het financieel zwaar kreeg. ,,Ik moest alle zeilen bijzetten om geld te verdienen. In de garage onder mijn huis ben ik wat catering gaan doen, zo’n één keer in de maand, om het hoofd boven water te kunnen houden. Het was absoluut niet professioneel.’’
De ophef rondom haar deelname doet Maroeska, die ook nog kookworkshops geeft in haar privérestaurant in Wormerveer, ‘best wel wat‘. ,,Ik vind het heel vervelend als de kijker het gevoel heeft dat het niet klopt. Ik ben absoluut een hobbykok, ondanks mijn kookboek, wat ik echt voor mijn kinderen heb geschreven.’’ Wat haar met het succesvolle boek is overkomen, noemt Maroeska niks anders dan ‘op elkaar gestapeld toeval’.
Ze hebben zo keihard direct de verdediging gezocht, dat ze echt afgaan met hun ‘ze is toch echt een amateur’ als ze wint. Dan hadden ze -voor hun eigen bestwil- beter de vermoorde onschuld kunnen spelen...quote:Op maandag 7 januari 2019 11:20 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ze hebben hiermee ook hun eigen glazen ingegooid vind ik.
En wat bedoel je met dat eerste?
Bizar dat je daarmee genomineerd kan worden voor zo’n prijs eigenlijk. Even los van Maroeska, ik dacht dat het ging om boeken die in het afgelopen jaar zijn uitgebracht, niet om een (gemoderniseerde) herdruk. Weer wat geleerd.quote:Op maandag 7 januari 2019 13:55 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ah:
In dat artikel hierboven staat:
Het kookboek dat Maroeska - die een eigen website heeft - schreef, Hoe dan?!, werd in september 2018 opnieuw uitgegeven en was genomineerd voor het Gouden Kookboek, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek.
Het is dus al ouder en gewoon opnieuw uitgegeven.
Eens met Dude hoor.quote:Op maandag 7 januari 2019 15:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze verdient haar geld niet met taarten bakken, dus is ze geen professional. Iedereen die goed kan koken valt kennelijk af voor deelname aan dit programma? Is dit wel gecheckt bij alle vorige deelnemers en finalisten?
Was de vorige winnaar niet kleinzoon van een banketbakker? Kan eigenlijk ook niet. De harde eis moet gewoon zijn dat je nooit ook maar iets bakt. Nog geen ei. Want ei gaat ook in sommig beslag en dan heb je een mijlenverre voorsprong op de anderen.
tering!quote:Op maandag 7 januari 2019 15:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Esther
@Esther00217
Volgen @Esther00217 volgen
Toch aardig dat #maroeska op haar site uitlegt hoe je een tarte tatin maakt....oh wat toevallig, dat was de opdracht deze week!! #hhb #fail
https://twitter.com/Esthe(...)864158572544/photo/1
https://www.maroeska.nl/uitvinder-tarte-tatin/
Wat een boef! Ze heeft dit verdorie eerder gedaan!quote:Op maandag 7 januari 2019 15:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Esther
@Esther00217
Volgen @Esther00217 volgen
Toch aardig dat #maroeska op haar site uitlegt hoe je een tarte tatin maakt....oh wat toevallig, dat was de opdracht deze week!! #hhb #fail
https://twitter.com/Esthe(...)864158572544/photo/1
https://www.maroeska.nl/uitvinder-tarte-tatin/
Maar Tarte tatin is uitgevonden door Maroeska, staat op haar site!!quote:Op maandag 7 januari 2019 15:43 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
tering!
Denk je dat bakkers die opdracht krijgen om koekjes te bakken ook nog nooit dat gedaan hebben?
Ik weet in ieder geval al dat ik nooit mee mag doen, want ik heb al een paar keer (!) een tarte tartin gemaakt. Bummer.quote:Op maandag 7 januari 2019 16:06 schreef Meke het volgende:
Ik mag toch hopen dat iedereen die meedoet Tarte Tartin wel eens heeft gemaakt? En soezendeeg en banketbakkersroom en en en
Tenzij de Wolvenkinderen van Duderinnetje
quote:Op maandag 7 januari 2019 16:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet in ieder geval al dat ik nooit mee mag doen, want ik heb al een paar keer (!) een tarte tartin gemaakt. Bummer.
quote:Op maandag 7 januari 2019 16:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet in ieder geval al dat ik nooit mee mag doen, want ik heb al een paar keer (!) een tarte tartin gemaakt. Bummer.
Jij bakt er dus niks vanquote:Op maandag 7 januari 2019 16:27 schreef Questular het volgende:
Ik kan eigenlijk praktisch niks bakken, misschien toch eens meedoen.
Lekker hyperquote:Op maandag 7 januari 2019 09:42 schreef TheVulture het volgende:
Die Hanneke kijkt altijd zo heerlijk hysterisch uit d'r ogen
Ah. Daarom ben ik nooit geselecteerd. Want bij mijn aanmelding noemde ik het als signatuur naast Franse perentaartquote:Op maandag 7 januari 2019 16:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik weet in ieder geval al dat ik nooit mee mag doen, want ik heb al een paar keer (!) een tarte tartin gemaakt. Bummer.
Haar vega burger met paddenstoel:quote:Op maandag 7 januari 2019 15:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Esther
@Esther00217
Volgen @Esther00217 volgen
Toch aardig dat #maroeska op haar site uitlegt hoe je een tarte tatin maakt....oh wat toevallig, dat was de opdracht deze week!! #hhb #fail
https://twitter.com/Esthe(...)864158572544/photo/1
https://www.maroeska.nl/uitvinder-tarte-tatin/
Maar als je gewoon lekker bakt, maar er geen filmpjes van maakt, is het acceptabel?quote:Op maandag 7 januari 2019 17:51 schreef Roosgeluk het volgende:
[..]
Haar vega burger met paddenstoel:
En ik kan nog een paar filmpjes copy pasten over oventechnieken of div soorten deeg maken.
Volgens HHB is ze een prof als het om koken gaat, maar geen bakster.
Op haar youtube kanaal laat ze ook allerlei baktechnieken zien.
Ze zal een goede kok zijn, geloof ook echt wel dat wat ze bakt lekker is en goed er uit ziet.
Maar het ze valt niet net als de andere kandidaten in het hokje hobby kok/bakker.
Ze is geen hobbyist welke in een paar zelf gemaakte youtube filmpjes wat tips deelt. Of via insta haar bakhobby deelt.
Yep!!!! Heel erg lekkerquote:
Ja allemaal leuk en aardig, die verontwaardiging. Maar dit programma draait toch juist om het feit dat het amateurs zijn? Dat is zij overduidelijk niet, hoe je het ook down played.quote:Op maandag 7 januari 2019 17:56 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Maar als je gewoon lekker bakt, maar er geen filmpjes van maakt, is het acceptabel?
quote:Op maandag 7 januari 2019 18:49 schreef Kreator het volgende:
[..]
Belangrijkste is natuurlijk wel gewoon dat ze onsympathiek is. lelijk haar heeft
Maar tis natuurlijk wel erg gul van haar dat mensen niks voor haar kookworkshops moeten betalen en dat zelfs haar genomineerde kookboeken (die aanvankelijk voor haar kids waren ) gratis te verkrijgen zijn, zo'n lieve amateur hequote:Op maandag 7 januari 2019 15:52 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Wat een boef! Ze heeft dit verdorie eerder gedaan!
Ik stel voor dat we in het nieuwe seizoen alleen deelnemers selecteren die door wolven zijn opgevoed en nimmer een keuken hebben gezien. Dit kan zo niet langer. Kijkersbedrog!
P.S: ik was nog vergeten: Van onze belastingcenten!!!11!!
Nicole is ook meesterbakker geweestquote:Op maandag 7 januari 2019 19:15 schreef KennyPowers het volgende:
Ik vergeet steeds te kijken. Is ze 3/3 of zijn er al meer reguliere afleveringen geweest?
Ze is een amateur. Ze verdient er geen geld mee.quote:Op maandag 7 januari 2019 18:49 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ja allemaal leuk en aardig, die verontwaardiging. Maar dit programma draait toch juist om het feit dat het amateurs zijn? Dat is zij overduidelijk niet, hoe je het ook down played.
Dan kun je volgend jaar net zo goed 10 bakkers nemen.
Belangrijkste is natuurlijk wel gewoon dat ze onsympathiek is.
Cateringbedrijf, kookboeken die je in alle webshops kunt kopen, kookworkshops...quote:Op maandag 7 januari 2019 20:24 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ze is een amateur. Ze verdient er geen geld mee.
Welke andere definitie zoek je nog.
Daarover verschillen we dan van mening. Dat je het stellig brengt, betekent niet dat je mening een feit is.quote:Op maandag 7 januari 2019 20:24 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ze is een amateur. Ze verdient er geen geld mee.
Welke andere definitie zoek je nog.
Ok man.quote:Op maandag 7 januari 2019 20:44 schreef Kreator het volgende:
[..]
Daarover verschillen we dan van mening. Dat je het stellig brengt, betekent niet dat je mening een feit is.
Ik vind haar een Professional.
Ze verdient er toch juist wel geld mee?quote:Op maandag 7 januari 2019 20:24 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ze is een amateur. Ze verdient er geen geld mee.
Welke andere definitie zoek je nog.
No shit. Je geeft geen workshops in je privé restaurant omdat je een filantropische instelling bent.quote:Op maandag 7 januari 2019 21:27 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ze verdient er toch juist wel geld mee?
Vind eventcatering doen en professioneel banketbakker zijn nogal een verschil.quote:Op maandag 7 januari 2019 21:40 schreef bloodymary1 het volgende:
Bij de kamer van koophandel staat ze ook ingeschreven met eventcatering. Lijkt me toch redelijk professioneel.
Doorgaans levert een eventcatering ook desserts en zoetigheid. Om over de hartige gerechten van gisteren nog maar te zwijgen.quote:Op maandag 7 januari 2019 21:48 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Vind eventcatering doen en professioneel banketbakker zijn nogal een verschil.
Dus iedereen, ongeacht opleiding, met een beroep dat enigszins gerelateerd is aan eten moet worden uitgesloten?quote:Op maandag 7 januari 2019 22:36 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Doorgaans levert een eventcatering ook desserts en zoetigheid. Om over de hartige gerechten van gisteren nog maar te zwijgen.
Dit.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:03 schreef Bluezz het volgende:
Als HHB als criterium hanteert dat je geen bakkersOPLEIDING mag hebben gedaan is het toch helder? Dan is ze géén prof. En mag ze meedoen.
Slotje.
Ja.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:46 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Dus iedereen, ongeacht opleiding, met een beroep dat enigszins gerelateerd is aan eten moet worden uitgesloten?
Of zeg gewoon dat professionals ook mee mogen doen, of sluit ze uit. Dit is pure pr hel.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:46 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Dus iedereen, ongeacht opleiding, met een beroep dat enigszins gerelateerd is aan eten moet worden uitgesloten?
Nou, ik hoop nu eigenlijk dat ze gaat winnen want ik vind het wel heel sneu voor haar. Wil je leuk mee doen, wordt het goed gekeurd, je hebt er zin in en dan vindt iedereen iets van je. En mensen online kunnen zich nog wel eens behoorlijk vals uitlaten over mensen omdat je blijkbaar geen empathie hoef te hebben met iemand die jouw identiteit toch niet weetquote:Op maandag 7 januari 2019 22:47 schreef Meke het volgende:
Ik ben oprecht benieuwd hoe het allemaal voor Maroeska zelf is, lijkt me behoorlijk heftig dat een half land zó over je valt. Zou ze er ook op straat op aangesproken worden?
En iedereen met een betaalde baan die iets met eten te maken heeft is dan professional dus. Tompouce verkoopsters bij de hema, pizzakoeriers etc.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:50 schreef Kreator het volgende:
[..]
Of zeg gewoon dat professionals ook mee mogen doen, of sluit ze uit. Dit is pure pr hel.
Wat een nonsens. Als je niet wenst dat mensen je eventueel onsympathiek kunnen vinden, of dat je een beetje jokt over je achtergrond, moet je niet meedoen met één van de grootste tv programma's in Nederland.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, ik hoop nu eigenlijk dat ze gaat winnen want ik vind het wel heel sneu voor haar. Wil je leuk mee doen, wordt het goed gekeurd, je hebt er zin in en dan vindt iedereen iets van je. En mensen online kunnen zich nog wel eens behoorlijk vals uitlaten over mensen omdat je blijkbaar geen empathie hoef te hebben met iemand die jouw identiteit toch niet weet
Dat zegt niemand. Zandstrooien dit.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:53 schreef TAV74 het volgende:
[..]
En iedereen met een betaalde baan die iets met eten te maken heeft is dan professional dus. Tompouce verkoopsters bij de hema, pizzakoeriers etc.
Neheeee, ze heeft de BAKKERSOPLEIDING niet gedaahaaaaan !!!!11111einzzzquote:Op maandag 7 januari 2019 22:56 schreef Kreator het volgende:
[..]
Wat een nonsens. Als je niet wenst dat mensen je eventueel onsympathiek kunnen vinden, of dat je een beetje jokt over je achtergrond, moet je niet meedoen met één van de grootste tv programma's in Nederland.
Het is niet dat 'we' haar massaal een aidshoer noemen ofzo. Volgens mij is het gewoon terechte kritiek.
Nou precies dát Hoe naar moet dat zijn voor haar. Dit had niemand kunnen voorzienquote:Op maandag 7 januari 2019 22:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, ik hoop nu eigenlijk dat ze gaat winnen want ik vind het wel heel sneu voor haar. Wil je leuk mee doen, wordt het goed gekeurd, je hebt er zin in en dan vindt iedereen iets van je. En mensen online kunnen zich nog wel eens behoorlijk vals uitlaten over mensen omdat je blijkbaar geen empathie hoef te hebben met iemand die jouw identiteit toch niet weet
Ik vraag me dus oprecht af of ze daar wel over gelogen heeft. Wellicht is ze altijd volledig eerlijk geweest tegen de redactie, is het goedgekeurd, immers geen vakopleiding.quote:Op maandag 7 januari 2019 22:56 schreef Kreator het volgende:
[..]
Wat een nonsens. Als je niet wenst dat mensen je eventueel onsympathiek kunnen vinden, of dat je een beetje jokt over je achtergrond, moet je niet meedoen met één van de grootste tv programma's in Nederland.
Het is niet dat 'we' haar massaal een aidshoer noemen ofzo. Volgens mij is het gewoon terechte kritiek.
Dát vraag ik me dus af. D’r zit een heel team van mensen achter, die horen hier over na te denkenquote:Op maandag 7 januari 2019 23:13 schreef Meke het volgende:
[..]
Nou precies dát Hoe naar moet dat zijn voor haar. Dit had niemand kunnen voorzien
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |