abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 16 december 2018 @ 16:11:56 #1
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183766554
quote:
Laatste update: Kernpunten uit Persconferentie 13.00 uur aldus Mevr. van Kammeren (Politie Oss)

-Ongeval gebeurd tussen 800-830 op een bewaakte spoorwegoverweg in Oss
-Ongeval met een elektrische (STINT) bakfiets - werd geschept door een intercity vanuit Den Bosch naar Oss met daarin 57 passagiers
-NS heeft speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die met vragen/emoties en die hulp behoeven.
-Oorzaak/Toedracht van het ongeval nog onbekend
-4 kinderen omgekomen in de leeftijd van basisschoolleerlingen
-Meerdere kinderen komen uit één gezin, wordt niet bevestigd of zij allen omgekomen zijn of niet. Het zou gaan om kinderen uit in totaal drie gezinnen
-1 kind + 1 volwassene zwaar gewond in het ziekenhuis
-Politie gaat niet in op vragen over speculaties omtrent de bakfiets (al dan niet op hol geslagen/technisch mankement) en dat zal onderzoek moeten uitwijzen
quote:
Vier kinderen omgekomen bij ongeluk op het spoor bij Oss

OSS - Bij het ongeluk tussen een trein en een elektrische bakfiets op het spoor bij Oss zijn vier kinderen omgekomen. Dat bevestigt de politie. Ook raakten een kind en een volwassene zwaargewond. Het ongeluk gebeurde donderdagochtend rond halfnegen. De twee gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De omgekomen kinderen kwamen van een voorschoolse opvang. De vrouw die de bakfiets bestuurde, kwam van een kinderdagverblijf en had net een of meer kinderen afgezet bij een school. Ze was op weg naar een volgende school. Dat zeggen mensen die de vrouw kennen. De politie bevestigt dat het ging om een bakfiets van een kinderdagverblijf, op weg naar een school in Oss.

In wijkcentrum de Hille aan de Looveltlaan 25 in Oss is een opvangcentrum ingericht. Hier kunnen mensen met vragen terecht, laat de gemeente Oss weten. Burgemeester Wobine Buijs geeft aan 'geschrokken te zijn'. "Dit raakt ons allemaal. We zijn enorm van slag. Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen", zegt ze.

Voor getuigen, waaronder meerdere kinderen, is Slachtofferhulp geregeld. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niks bekend.

De politie gaf meteen na het ongeluk al aan dat het om een zeer ernstig ongeluk op het spoor ging waarbij zwaargewonden en mogelijk meerdere doden waren gevallen.

ProRail spreekt na het ongeluk van 'een inktzwarte dag'. "Dit is echt heel erg verschrikkelijk'', aldus een woordvoerder. Het spoorbedrijf gaat, zoals bij ieder ongeluk, onderzoeken wat er precies is misgegaan. Het ongeval gebeurde bij een bewaakte overgang. Topman Pier Eringa van ProRail gaat zelf naar Oss. "Het is verschrikkelijk voor de nabestaanden en betrokkenen. Hier zijn geen woorden voor", aldus Eringa.

Ook bij de NS is men zeer aangeslagen na het zware ongeluk. Ze laten weten verder nog geen details te hebben over de toedracht. Ze worden op de hoogte gehouden door de politie. De aanrijding gebeurde met een trein tussen Nijmegen en Den Bosch. Het treinverkeer ligt stil. "Hoe erg, dit dramatische ongeluk in Oss", reageert NS-topman Roger van Boxtel op Twitter. "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun nabestaanden, bij de gewonden en bij de reizigers en onze collega's die erbij waren. Wat een verdriet."

Onderzoeksraad voor Veiligheid
Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Oss. Dit laat de plaatsvervangend secretaris-directeur van de Onderzoeksraad weten.

Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur reageert op Twitter. "Uit de grond van mijn hart- heel erg veel sterkte aan alle betrokkenen', laat ze weten.
quote:
Bij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets is betrokken, zijn vanochtend zwaargewonden en mogelijk meerdere doden gevallen.

Volgens de politie zijn op de Braakstraat in de Brabantse plaats meerdere hulpdiensten aanwezig. Ook zijn traumahelikopters opgeroepen.

Meer informatie volgt

bron



politieob twitterde op donderdag 20-09-2018 om 08:49:17 Hulpdiensten aanwezig in #Oss bij zeer ernstig ongeval op spoor #Braakstraat met trein en bakfiets. Zwaargewonden en mogelijk meerdere doden. Meer info volgt later. reageer retweet
Een bakfiets. Dat belooft niet veel goeds. ;(

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:11 schreef Jor_Dii het volgende:
Dit is overigens het kinderdagverblijf waar de kinderen op zaten:http://kinderdagverblijfokido.nl/

Ouders en betrokkenen worden daar uiteraard nu opgevangen door slachtofferhulp.
"Hoka Hey!"
  zondag 16 december 2018 @ 16:13:30 #2
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183766581
En we gaan weer verder met de discussie. Weet iemand wanneer dat rapport van TFI komt? Is het normaal dat dit zo lang duurt?
"Hoka Hey!"
  zondag 16 december 2018 @ 20:06:11 #3
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183771413
quote:
1s.gif Op zondag 16 december 2018 14:41 schreef Loohcs het volgende:

[..]

Interessante gedachte, maar dat een trein overal door kan rijden is ook wel het voordeel van de trein. Zoals ik al zei, overal tunnels is ook lastig (maar is wel mogelijk). Metro is in een stad, de spoorwegen door het hele land.

Je mag niet iemand doodrijden als je voorrang hebt, maar als er ineens een kind de weg op rent op een provinciale weg (vanaf een naastgelegen boerderij of zo) en jij rijdt daar met 80 km/u is 't ook niet zeker dat je op tijd kan stoppen.
Dat de trein overal kan doorrijden is een voordeel... dat ten koste gaat van ongelukken en zelfs doden....
Ik wil niet de trein ansich bediscussiëren maar wel aantekenen dat je op verschillende wijzen naar een ongeluk (hier met dodelijk afloop) kunt kijken. Om wat voor reden dan ook, kon de Stint niet tijdig stoppen...... en verongelukte omdat de trein niet "hoefde" te stoppen omdat die dat (technisch zo ontworpen, natuurlijk) ook niet eens tijdig kan......

Wanneer mij dat overkomt als automobilist met zeg een voetganger of fietser, ga ik helemaal voor het gaas. Toegegeven dat je met een auto nog kunt uitwijken.... waarbij je dan hopelijk geen ander ongeluk gaat veroorzaken.

quote:
Qua taal ben je 't met me eens, want in jouw link staat hetzelfde als in de mijne?
Helemaal niet mee oneens :P
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 16 december 2018 @ 23:43:26 #4
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183776779
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:16 schreef daNpy het volgende:

Dat is de meet methode, ik bedoelde de criteria. Wat is acceptabel? Wat niet?
Blijkbaar is 4 dode kinderen die vervoerd worden in een plastic badkuip op wielen niet acceptabel.

quote:
Ik ben het er ook mee eens dat hij niet meer de weg op mag. Maar dat komt door de techniek en de wijze waarop de type goedkeuring is afgegeven. Het is vreselijk dat dit pas aan het licht is gekomen door dit ongeluk en niet omdat zo'n bak tegen een paal is gereden en iedereen met een paar schrammen weg kwam.

Maar laten we nu niet gaan doen alsof de Stint, als deze 100% technisch in orde is, plotseling bestand is tegen een aanrijding met een ander voertuig. Dat ding wordt op dat gebied nooit veilig. en dat is wat ik probeer te zeggen.
Ik denk dat je gelijk hebt en dat we de stint in zijn huidige vorm ook niet meer moeten toelaten. Maar een variant van het ontwerp is waarschijnlijk wel mogelijk.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 16 december 2018 @ 23:47:18 #5
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183776868
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 10:17 schreef daNpy het volgende:

[..]

Waar kan ik na lezen dat de stint door technisch falen voor de trein is gekomen, en niet door een onoplettende bestuurster?
Kun je nergens lezen. Maar ooggetuigen hebben gezegd dat de bestuurder riep dat ze niet meer kon stoppen. Dat samen met de conclusies van het onderzoek zijn voor mij ruim voldoende.

Overigens is een onoplettende bestuurder echt niet aannemelijk. Je rijdt niet per ongeluk door de slagbomen van een bewaakte overgang. "Oh, sorry. Ik had de bellen niet gehoord en de lampen en slagbomen niet gezien".
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 17 december 2018 @ 11:02:09 #6
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183781006
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 23:47 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Overigens is een onoplettende bestuurder echt niet aannemelijk. Je rijdt niet per ongeluk door de slagbomen van een bewaakte overgang. "Oh, sorry. Ik had de bellen niet gehoord en de lampen en slagbomen niet gezien".
Laten we het houden op een "onervaren" bestuurder (nofi) die in paniek raakte.....

Waarbij ik sws ondersteun dat er minstens toch een soort van rijbewijs moet zijn om een bakkie te rijden, hoewel ik betwijfel of dit echt iets had voorkomen. Paniek is een raar ding.

Wanneer ik ergens op afstorm, wijk ik uit of leg desnoods het voertuig (in mijn geval motor) op z'n kant. Buiten dat ver vooruit anticiperen key is. Alles is beter dan ergens frontaal op te knallen en ja dat leer je (wel af). Wederom toegegeven dat dit soort opmerkingen altijd als verbrande as achteraf in de kont worden ingebracht.

FF rekenen..... Stint rijdt met zeg 17km/h op slagbomen af die - volgens norm - minimaal 25 seconden van te voren de trein signaleren en de slagbomen zijn uiterlijk 10 seconden voordat de trein langs raast; dicht. Hiermee heb je dus tussen de 50 en 125 meter om wat slimmers te doen dan rechtdoor de slagboom te rijden.....
NB Bron : rdw-spoorweg instructie

Een ongeluk is altijd een combinatie van factoren die verkeerd samenkomen waarbij je (juist) niet alleen moet kijken naar de makkelijkste bijdrage.

* Vallon kijkt wel 's aircrash investigation..... erg verhelderend om je kijkhoek te bezien
en te leren van andermans jammerlijke ongelukken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 17-12-2018 11:08:39 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_183781365
Begint dat nu weer van voor af aan? Er is destijds al uitvoerig besproken dat uitwijken naar links of rechts 1. wellicht niet in je opkomt in de ontstane toestand/paniek en 2. praktisch ook lastig is omdat je dan kiest tussen (links) een heuveltje af schieten waar mensen lopen/fietsen en (rechts) een drukke doorgaande autoweg op vliegen.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  maandag 17 december 2018 @ 11:28:55 #8
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183781434
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:25 schreef Jor_Dii het volgende:
Begint dat nu weer van voor af aan? Er is destijds al uitvoerig besproken dat uitwijken naar links of rechts 1. wellicht niet in je opkomt in de ontstane toestand/paniek en 2. praktisch ook lastig is omdat je dan kiest tussen (links) een heuveltje af schieten waar mensen lopen/fietsen en (rechts) een drukke doorgaande autoweg op vliegen.
Natuurlijk mag je alleen maar zeggen dat de Stint fout was...... dat past zo lekker.
En ja, ik weet wat van paniek en dat mensen kromme dingen doen wanneer ze een situatie niet meester zijn en dat je dat ook wat kunt oefenen ter voorbereiding.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_183781567
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:28 schreef Vallon het volgende:

[..]

Natuurlijk mag je alleen maar zeggen dat de Stint fout was...... dat past zo lekker.
En ja, ik weet wat van paniek en dat mensen kromme dingen doen wanneer ze een situatie niet meester zijn en dat je dat ook wat kunt oefenen ter voorbereiding.
Ook deze opmerking 'past zo lekker' en is makkelijk typen vanachter je computer. Falen van de Stint en/of een inschattingsfout van de begeleidster.. het is allemaal mosterd na de maaltijd. Er zijn 4 kinderen overleden en vele mensen (waaronder de 2 zwaargewonden) hebben een levenslang trauma waar ze mee om zullen moeten gaan. Die stoere praat over 'als ik dat ding had bestuurd was er niets gebeurd' is echt om te kotsen :r
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_183781641
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:36 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]

Ook deze opmerking 'past zo lekker' en is makkelijk typen vanachter je computer. Falen van de Stint en/of een inschattingsfout van de begeleidster.. het is allemaal mosterd na de maaltijd. Er zijn 4 kinderen overleden en vele mensen (waaronder de 2 zwaargewonden) hebben een levenslang trauma waar ze mee om zullen moeten gaan. Die stoere praat over 'als ik dat ding had bestuurd was er niets gebeurd' is echt om te kotsen :r
Ja dat is ook allemaal erg maar ik blijf het vreemd vinden dat de bestuurder vrijuit gaat.
  maandag 17 december 2018 @ 11:44:08 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183781682
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:41 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Ja dat is ook allemaal erg maar ik blijf het vreemd vinden dat de bestuurder vrijuit gaat.
Die heeft een levenslang trauma.

En wat zou ze voor strafbaars gedaan hebben dan?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 17 december 2018 @ 11:44:28 #12
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183781691
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:41 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Ja dat is ook allemaal erg maar ik blijf het vreemd vinden dat de bestuurder vrijuit gaat.
Hoe kun je dat nou vreemd vinden als je niet eens weet wat er gebeurd is?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_183781703
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:36 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]

Ook deze opmerking 'past zo lekker' en is makkelijk typen vanachter je computer. Falen van de Stint en/of een inschattingsfout van de begeleidster.. het is allemaal mosterd na de maaltijd. Er zijn 4 kinderen overleden en vele mensen (waaronder de 2 zwaargewonden) hebben een levenslang trauma waar ze mee om zullen moeten gaan. Die stoere praat over 'als ik dat ding had bestuurd was er niets gebeurd' is echt om te kotsen :r
Is zeker makkelijk tikken, echter ergens tegenop zetten buiten een trein had evt ook gekund, die palen waar de slagbomen aanhangen lijken mij stevig genoeg.
Echter was het onderzoek er dan ooit gekomen, of kwam dit geval dan onderop de stapel?
pi_183781744
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:44 schreef john2406 het volgende:

[..]

Is zeker makkelijk tikken, echter ergens tegenop zetten buiten een trein had evt ook gekund, die palen waar de slagbomen aanhangen lijken mij stevig genoeg.
Echter was het onderzoek er dan ooit gekomen, of kwam dit geval dan onderop de stapel?
Je doet nu net of dit een of ander complot is geweest om de Stint in een kwaad daglicht te krijgen.. echt :N
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_183781790
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:47 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]

Je doet nu net of dit een of ander complot is geweest om de Stint in een kwaad daglicht te krijgen.. echt :N
Waar lees je dat dan?
Ik vraag alleen die andere gevallen wat ging er daar mis? Bestuurder valt eraf of noem maar iets?
Misschien is de bestuurder in dat geval wel gesprongen, zou ik ook doen als niet meer stop te krijgen is/was mits dat ik geen kids vervoeren deed.
Sterker nog ik zou met dat gedrocht geen kids van anderen willen vervoeren zelfs, brand daar mijn handjes niet aan hoor.
pi_183781915
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:49 schreef john2406 het volgende:

[..]

Waar lees je dat dan?
Ik vraag alleen die andere gevallen wat ging er daar mis? Bestuurder valt eraf of noem maar iets?
Misschien is de bestuurder in dat geval wel gesprongen, zou ik ook doen als niet meer stop te krijgen is/was mits dat ik geen kids vervoeren deed.
Sterker nog ik zou met dat gedrocht geen kids van anderen willen vervoeren zelfs, brand daar mijn handjes niet aan hoor.
Lees je post nog maar eens goed.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_183781948
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:54 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]

Lees je post nog maar eens goed.
Dan heb ik het verkeerd uit gedrukt neem mij niet kwalijk.
Ik las alleen dat het wel vaker mis was gegaan met de stint, waarom kwam er toen geen onderzoek vraag ik mij dan af.
pi_183781955
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:41 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Ja dat is ook allemaal erg maar ik blijf het vreemd vinden dat de bestuurder vrijuit gaat.
Ontwijken is nou niet bepaald een veilige oplossing hé?

Voor wat betreft risicobeheersing en totstandkoming van een ongeval, zijn verschillende niveaus van falen te onderkennen, waarvan de laatste de 'onveilige handeling'. Ergens vooraan begin je met een veilig ontwerp om de kans op escalatie door een onveilige handeling juist zo klein mogelijk te houden.

Daar zit bij dit ongeval vermoedelijk het probleem en is de formele aansprakelijke partij te bepalen. Alleen de aandacht schenken aan het laatste niveau (de falende & onveilige handeling) is een nogal pathologische omgang met veiligheid. Zwaarwegender zijn eerder gemaakte systeemfalen, zoals verkeerd beleid/ontwerp etc..

Bij het onderzoek wordt zeker de rol van de bestuurster meegenomen, omdat zij e.e.a. kan verklaren over hetgeen dat is gebeurd (waarom het ontwerp faalde). Je kan er echter vanuit gaan dat zij niks te verwijten valt en geen schuld draagt, tenzij sprake van opzet of bewuste roekeloosheid. Daar zijn (voor zover wij weten) gelukkig geen signalen van.
pi_183782012
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:56 schreef Justinn het volgende:

[..]

Ontwijken is nou niet bepaald een veilige oplossing hé?

Voor wat betreft risicobeheersing en totstandkoming van een ongeval, zijn verschillende niveaus van falen te onderkennen, waarvan de laatste de 'onveilige handeling'. Ergens vooraan begin je met een veilig ontwerp om de kans op escalatie door een onveilige handeling juist zo klein mogelijk te houden.

Daar zit bij dit ongeval vermoedelijk het probleem en is de formele aansprakelijke partij te bepalen. Alleen de aandacht schenken aan het laatste falende niveau (de falende & onveilige handeling) is een nogal pathologische omgang met veiligheid.

Bij het onderzoek wordt zeker de rol van de bestuurster meegenomen, omdat zij e.e.a. kan verklaren over hetgeen dat is gebeurd (waarom het ontwerp faalde). Je kan er echter vanuit gaan dat zij niks te verwijten valt en geen schuld draagt, tenzij sprake van opzet of bewuste roekeloosheid. Daar zijn (voor zover wij weten) gelukkig geen signalen van.
Was is dan het veiligste voor de kids wel te verstaan?
pi_183782397
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:58 schreef john2406 het volgende:

[..]

Was is dan het veiligste voor de kids wel te verstaan?
Ding tegen een paal aan te zetten of zo scherp een bocht draaien dat die om zou vallen. Ook kan je pogen een pad of grasstrook naast het spoor in te gaan en bidden dat het goed afloopt.
pi_183782414
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:15 schreef nanuk het volgende:

[..]

Ding tegen een paal aan te zetten of zo scherp een bocht draaien dat die om zou vallen. Ook kan je pogen een pad of grasstrook naast het spoor in te gaan en bidden dat het goed afloopt.
Bidden en voor de trein uit willen is veiliger?

Maar dat is achteraf gelal, neem mij niet kwalijk, een geoefende chauffeur of die in dat geval denken doet of moet?

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2018 12:17:38 ]
pi_183782482
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:16 schreef john2406 het volgende:

[..]

Bidden en voor de trein uit willen is veiliger?

Maar dat is achteraf gelal, neem mij niet kwalijk, een geoefende chauffeur of die in dat geval denken doet of moet?
Dat je niet begrijpelijk kunt schrijven is je niet aan te rekenen maar begrijpend lezen kan je wel ietsje meer je best voor doen.
pi_183782582
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:18 schreef nanuk het volgende:

[..]

Dat je niet begrijpelijk kunt schrijven is je niet aan te rekenen maar begrijpend lezen kan je wel ietsje meer je best voor doen.
Ik begrijp het wel hoor, jij toch ook daar wij twee niet de enigste zijn die lezen hier toch?
  maandag 17 december 2018 @ 12:22:13 #24
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183782598
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:15 schreef nanuk het volgende:

[..]

Ding tegen een paal aan te zetten of zo scherp een bocht draaien dat die om zou vallen. Ook kan je pogen een pad of grasstrook naast het spoor in te gaan en bidden dat het goed afloopt.
Dan had men de bestuurder iig de schuld gegeven van alle schade, hadden er nog steeds stints rondgereden die op hol kunnen slaan als er een verbinding verbroken wordt en was de bestuurster waarschijnlijk haar baan kwijt geweest omdat ze zo onverantwoord was, want niemand had haar "op hol geslagen" dan werkelijk serieus genomen.

Nou, zal ze achteraf spijt hebben dat ze dat niet gedaan heeft, als ze die mogelijkheid überhaupt gehad heeft, want het ding kan ook wel op hol geslagen zijn toen ze al nagenoeg stil stond, en dus voor de spoorbomen stond, en dan gaan alle internetheld theorieën van "ik had die stint wel even zus of zo bij die trein weggehouden" niet meer op.

Het is totaal zinloos dit soort nonsens te posten dat ze wel zus of zo gedaan had kunnen hebben, zeker zonder kennis van de feiten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 17 december 2018 @ 12:22:30 #25
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183782610
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 11:41 schreef BlackMolly77 het volgende:

[..]

Ja dat is ook allemaal erg maar ik blijf het vreemd vinden dat de bestuurder vrijuit gaat.
Wie zegt dat de bestuurder vrij uit gaat? Is het rapport van de NFI al bekend dan?
"Hoka Hey!"
pi_183782643
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:22 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dan had men de bestuurder iig de schuld gegeven van alle schade, hadden er nog steeds stints rondgereden die op hol kunnen slaan als er een verbinding verbroken wordt en was de bestuurster waarschijnlijk haar baan kwijt geweest omdat ze zo onverantwoord was, want niemand had haar "op hol geslagen" dan werkelijk serieus genomen.

Nou, zal ze achteraf spijt hebben dat ze dat niet gedaan heeft, als ze die mogelijkheid überhaupt gehad heeft, want het ding kan ook wel op hol geslagen zijn toen ze al nagenoeg stil stond, en dus voor de spoorbomen stond, en dan gaan alle internetheld theorieën van "ik had die stint wel even zus of zo bij die trein weggehouden" niet meer op.

Het is totaal zinloos dit soort nonsens te posten dat ze wel zus of zo gedaan had kunnen hebben, zeker zonder kennis van de feiten.
Zo denk ik er ook over!
  maandag 17 december 2018 @ 12:36:13 #27
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183782927
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:23 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zo denk ik er ook over!
Precies, de kans dat de bestuurder de hoofdoorzaak is van dit drama is nihil. Zeker gezien de al bestaande rapporten.
"Hoka Hey!"
pi_183783440
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:36 schreef matspontius het volgende:

[..]

Precies, de kans dat de bestuurder de hoofdoorzaak is van dit drama is nihil. Zeker gezien de al bestaande rapporten.
Is het rapport over de werkelijke oorzaak dan al gepubliceerd? Volgens mij nog niet.
pi_183783515
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:59 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Is het rapport over de werkelijke oorzaak dan al gepubliceerd? Volgens mij nog niet.
Misschien controleert men nu voor de zekerheid alles vaker?

Zal toch niet waar wezen dat men bij het eerste de beste van de daken gaat schreeuwen toch?
  maandag 17 december 2018 @ 13:12:08 #30
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183783699
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 12:59 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Is het rapport over de werkelijke oorzaak dan al gepubliceerd? Volgens mij nog niet.
Zoals ik zei zal het rapport van de NFI uiteraard volledig haaks staan op de al bestaande rappporten
"Hoka Hey!"
pi_183783765
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 13:12 schreef matspontius het volgende:

[..]

Zoals ik zei zal het rapport van de NFI uiteraard volledig haaks staan op de al bestaande rappporten
Wie heeft er dan een fout gemaakt de RDW de bouwer of wie, zie het maar een klein beetje als het Brexit dan toch?
Nu is dat totaal niet te vergelijken echter, wie kan men dan aanwijzen?

Die dingen rijden niet in Duitsland dacht ik, echter wel in Belgie toch? Nam Belgie dan het keuringsrapport over van de Nederlandse overheid?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2018 13:21:39 ]
pi_183784114
Nu heb ik wel eens auto s ingevoerd met een verse apk van Belgie, nooit problemen mee gehad, een Nederlandse in Belgie, heb het nog nooit hoeven doen, echter ik denk het niet?
pi_183784269
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 12:22 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dan had men de bestuurder iig de schuld gegeven van alle schade, hadden er nog steeds stints rondgereden die op hol kunnen slaan als er een verbinding verbroken wordt en was de bestuurster waarschijnlijk haar baan kwijt geweest omdat ze zo onverantwoord was, want niemand had haar "op hol geslagen" dan werkelijk serieus genomen.

Nou, zal ze achteraf spijt hebben dat ze dat niet gedaan heeft, als ze die mogelijkheid überhaupt gehad heeft, want het ding kan ook wel op hol geslagen zijn toen ze al nagenoeg stil stond, en dus voor de spoorbomen stond, en dan gaan alle internetheld theorieën van "ik had die stint wel even zus of zo bij die trein weggehouden" niet meer op.

Het is totaal zinloos dit soort nonsens te posten dat ze wel zus of zo gedaan had kunnen hebben, zeker zonder kennis van de feiten.
Ergens in dit topic staat dat er meer dan een halve minuut zit tussen het eerste belsignaal en het passeren van de trein. Dan heb je dus best even tijd om te reageren. Maar dat ding mocht bestuurd worden door een tiener met een brommer rijbewijs...
De echte klacht is natuurlijk dat er geen dodemans koordje op zat. Dan had het ding niet snel op hol geslagen.
  maandag 17 december 2018 @ 13:40:54 #34
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_183784449
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:34 schreef nanuk het volgende:

[..]

Ergens in dit topic staat dat er meer dan een halve minuut zit tussen het eerste belsignaal en het passeren van de trein. Dan heb je dus best even tijd om te reageren. Maar dat ding mocht bestuurd worden door een tiener met een brommer rijbewijs...
De echte klacht is natuurlijk dat er geen dodemans koordje op zat. Dan had het ding niet snel op hol geslagen.
Je gaat er zonder de feiten dus al vanuit dat dat ding al ruim vantevoren op hol geslagen was.
Als er een defect ontstond vlak voor de spoorbomen dan gaan al die mooie theorieën niet op, al die "had ze dat ding maar op z'n kant moeten gooien of tegen een boom moeten zetten" gaan alleen maar op als hij al ruim van tevoren op hol sloeg, niet als dat op het laatste moment gebeurde.

Daarbij word ik ook een beetje moe van die constante 16-jarige met een brommerrijbewijs vergelijking, hij werd niet bestuurd door een 16-jarige met een brommerrijbewijs, hij werd door een vrouw van in de 30 bestuurd, en de kans is groot dat zij ook gewoon een autorijbewijs had.

Dus ja, er was van alles mis met de stint, inclusief de eisen die aan de bestuurder gesteld worden, maar om dan maar te roepen dat die bestuurder maar wat anders had moeten doen is gewoon echt heel erg dom als je niet weet wat er exact gebeurd is, en feitelijk weet nog nagenoeg niemand dat. We weten alleen dat er zeer ernstige problemen konden optreden bij die stint als er een kabelbreuk was.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_183784888
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:40 schreef Leandra het volgende:

[..]

Je gaat er zonder de feiten dus al vanuit dat dat ding al ruim vantevoren op hol geslagen was.
Als er een defect ontstond vlak voor de spoorbomen dan gaan al die mooie theorieën niet op, al die "had ze dat ding maar op z'n kant moeten gooien of tegen een boom moeten zetten" gaan alleen maar op als hij al ruim van tevoren op hol sloeg, niet als dat op het laatste moment gebeurde.

Daarbij word ik ook een beetje moe van die constante 16-jarige met een brommerrijbewijs vergelijking, hij werd niet bestuurd door een 16-jarige met een brommerrijbewijs, hij werd door een vrouw van in de 30 bestuurd, en de kans is groot dat zij ook gewoon een autorijbewijs had.

Dus ja, er was van alles mis met de stint, inclusief de eisen die aan de bestuurder gesteld worden, maar om dan maar te roepen dat die bestuurder maar wat anders had moeten doen is gewoon echt heel erg dom als je niet weet wat er exact gebeurd is, en feitelijk weet nog nagenoeg niemand dat. We weten alleen dat er zeer ernstige problemen konden optreden bij die stint als er een kabelbreuk was.
idd, niets is uitgesloten, maar achteraf praten dat bestuurder de weg op had moeten rijden is wel makkelijk. Als ze dat had gedaan en er was 1 kindje overleden door aanrijding met een auto, dan zouden ze daar ook niet blij mee zijn geweest. Bovendien heb je idd reactietijd en je eerste reflex lijkt mij om te proberen controle terug te krijgen. Eerste reflex lijkt mij niet "oh ik kan niet remmen, laat ik maar meteen de weg op sturen".
- I've just made up my mind, so don't confuse me with the facts -
  maandag 17 december 2018 @ 14:08:16 #36
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183785049
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 13:59 schreef Loohcs het volgende:

[..]

idd, niets is uitgesloten, maar achteraf praten dat bestuurder de weg op had moeten rijden is wel makkelijk. Als ze dat had gedaan en er was 1 kindje overleden door aanrijding met een auto, dan zouden ze daar ook niet blij mee zijn geweest. Bovendien heb je idd reactietijd en je eerste reflex lijkt mij om te proberen controle terug te krijgen. Eerste reflex lijkt mij niet "oh ik kan niet remmen, laat ik maar meteen de weg op sturen".
Vergeet ook niet dat je de trein hoort aankomen - wat een paniek maakt er dan van je meester als je een bak met 5 kleine kinderen niet meer in de hand hebt. Makkelijk praten vanachter je pc wat die vrouw wel of niet had moeten doen. Blinde paniek, split second - probeer dan nog maar eens rationeel te handelen.

Daarbij denk ik dat die vrouw geen enkele blaam treft en dat de falende constructie van de Stint de oorzaak is. Dat zullen we dan wel in het rapport van de NFI lezen.
"Hoka Hey!"
pi_183787243
quote:
1s.gif Op maandag 17 december 2018 14:08 schreef matspontius het volgende:

[..]

Vergeet ook niet dat je de trein hoort aankomen - wat een paniek maakt er dan van je meester als je een bak met 5 kleine kinderen niet meer in de hand hebt. Makkelijk praten vanachter je pc wat die vrouw wel of niet had moeten doen. Blinde paniek, split second - probeer dan nog maar eens rationeel te handelen.

Daarbij denk ik dat die vrouw geen enkele blaam treft en dat de falende constructie van de Stint de oorzaak is. Dat zullen we dan wel in het rapport van de NFI lezen.
Zie dat die persoon maar eens tussen de oren uit te krijgen, ik zou er mee rond blijven lopen!
Persoonlijk.
Zelfde met ouders als ik er geweest was had het misschien anders gelopen, het blijf van tijd tot tijd terug komen hoor.
Vooral tijdens feestdagen of verjaardagen, denk dat deze als deze voor een slagboom staat te wachten dat het dan terug komt, jammer genoeg.
Misschien wel voor het leven getekend? Evt nog niet meer in staat om fatsoenlijk te werken?
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:33:38 #38
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183810117
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 11:36 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Ook deze opmerking 'past zo lekker' en is makkelijk typen vanachter je computer. Falen van de Stint en/of een inschattingsfout van de begeleidster.. het is allemaal mosterd na de maaltijd. Er zijn 4 kinderen overleden en vele mensen (waaronder de 2 zwaargewonden) hebben een levenslang trauma waar ze mee om zullen moeten gaan. Die stoere praat over 'als ik dat ding had bestuurd was er niets gebeurd' is echt om te kotsen :r
Je hebt dan echt een verkeerde indruk. Ook mij raak het zeer en de reden om mij er inhoudelijk in te willen verdiepen. Ik weet dat het bijzonder gevoelig ligt. Mijn excuses dat ik iemand boos maak(te) en goed dat ook op waarde te schatten.

Wat niet wegneemt om, ms voor jou e.a. te, zakelijk te spreken over de situatie.
Een ongeluk is een noodlottige combinatie van factoren met een triest resultaat van/voor materiaal, omstandigheden en betrokkenen.

Men kan inhoudelijke discussie(s) vanwege allerlei gevoeligheden willen uitstellen tot "het rapport" er is om dat dan (ook) kritiekloos te aanvaarden.
In dat geval dient elk onderwerp waar slachtoffers zijn gevallen maar beter vermeden te worden om genoemd te worden (in het nieuws).
Alleen maar ach-en-wee mogen roepen is - iig voor mij - buiten medeleven tonen ook niet echt zinnig.

Hieronder een verdere bijgestelde analyse. Duik weg wanneer je dat niet wilt lezen.

We weten nu sws dat de Stint met (feitelijk, impliciete) instemming van de overheid, niet voldeed aan "eisen" bron:TNO.
Of dat werkelijk de oorzaak was en het ongeluk bij het wel voldoen aan die basale eisen, had kunnen voorkomen is/blijft onduidelijk. Gezien schade aan de Stint zelf (detailfoto's, die ik beter weglaat) zal het technisch moeilijk zijn om dat achteraf eenduidig vast te stellen.

Wat ik nu begrijp is dat de Stint ws normaal tot vlak voor de reeds gesloten slagboom is komen aan rijden.
Toen de bestuurder (ongetwijfeld) remde, ging of lukte dat niet, iig onvoldoende of versnelde het voertuig daarbij zelfs. Het voertuig is fors door de slagboom gereden, die daarbij afbrak.
De slagboom is stevig maar ook ontworpen bron: ISV20432 dat voertuigen de slagboom kunnen doorbreken om zo te voorkomen dat zij anders voor/achter de overweg worden tegengehouden.
Hierna kwam de Stint (besturing mogelijk beschadigd door afgebroken slagboom ?) tot geblokkeerde stilstand, halverwege het spoor. Luttele seconden voordat de trein die overweg ging passeren.

Hier helpt, dus eens met de forse kritiek; geen enkele ervaring noch certificaat, beremming, signalering, waarschuwing of wat dan ook.

Naast (ws ingesnoerde?) kinderen er uit te halen kan men proberen (wat volgens ooggetuigen ook met verve gedaan) de relatief zware Stint te verplaatsen.
Hiervoor moet men naast kracht ook de (geest hebben om) de Stint in de vrijloop te (kunnen) zetten wat in die (paniek?) situatie een onmogelijk ingewikkelde handeling is (zie TNO rapport: vrijloop schakelaar onderaan opstaptrede).

Al met al, een kansloze situatie met het uiterst trieste resultaat tot gevolg.

Strikt genomen is het een onvermijdbaar ongeluk waarbij het Stint-voertuig om wat voor reden dan ook, is doorgeschoten tot op halverwege de overweg waarna het zich daar niet tijdig meer kon verwijderen en het noodlot toesloeg.
Kil gezegd, kan dit ook net zo goed gebeuren met eender auto's, busjes etc.etc.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  dinsdag 18 december 2018 @ 17:36:34 #39
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183811844
quote:
15s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:33 schreef Vallon het volgende:

[..]

Je hebt dan echt een verkeerde indruk. Ook mij raak het zeer en de reden om mij er inhoudelijk in te willen verdiepen. Ik weet dat het bijzonder gevoelig ligt. Mijn excuses dat ik iemand boos maak(te) en goed dat ook op waarde te schatten.

Wat niet wegneemt om, ms voor jou e.a. te, zakelijk te spreken over de situatie.
Een ongeluk is een noodlottige combinatie van factoren met een triest resultaat van/voor materiaal, omstandigheden en betrokkenen.

Men kan inhoudelijke discussie(s) vanwege allerlei gevoeligheden willen uitstellen tot "het rapport" er is om dat dan (ook) kritiekloos te aanvaarden.
In dat geval dient elk onderwerp waar slachtoffers zijn gevallen maar beter vermeden te worden om genoemd te worden (in het nieuws).
Alleen maar ach-en-wee mogen roepen is - iig voor mij - buiten medeleven tonen ook niet echt zinnig.

Hieronder een verdere bijgestelde analyse. Duik weg wanneer je dat niet wilt lezen.

We weten nu sws dat de Stint met (feitelijk, impliciete) instemming van de overheid, niet voldeed aan "eisen" bron:TNO.
Of dat werkelijk de oorzaak was en het ongeluk bij het wel voldoen aan die basale eisen, had kunnen voorkomen is/blijft onduidelijk. Gezien schade aan de Stint zelf (detailfoto's, die ik beter weglaat) zal het technisch moeilijk zijn om dat achteraf eenduidig vast te stellen.

Wat ik nu begrijp is dat de Stint ws normaal tot vlak voor de reeds gesloten slagboom is komen aan rijden.
Toen de bestuurder (ongetwijfeld) remde, ging of lukte dat niet, iig onvoldoende of versnelde het voertuig daarbij zelfs. Het voertuig is fors door de slagboom gereden, die daarbij afbrak.
De slagboom is stevig maar ook ontworpen bron: ISV20432 dat voertuigen de slagboom kunnen doorbreken om zo te voorkomen dat zij anders voor/achter de overweg worden tegengehouden.
Hierna kwam de Stint (besturing mogelijk beschadigd door afgebroken slagboom ?) tot geblokkeerde stilstand, halverwege het spoor. Luttele seconden voordat de trein die overweg ging passeren.

Hier helpt, dus eens met de forse kritiek; geen enkele ervaring noch certificaat, beremming, signalering, waarschuwing of wat dan ook.

Naast (ws ingesnoerde?) kinderen er uit te halen kan men proberen (wat volgens ooggetuigen ook met verve gedaan) de relatief zware Stint te verplaatsen.
Hiervoor moet men naast kracht ook de (geest hebben om) de Stint in de vrijloop te (kunnen) zetten wat in die (paniek?) situatie een onmogelijk ingewikkelde handeling is (zie TNO rapport: vrijloop schakelaar onderaan opstaptrede).

Al met al, een kansloze situatie met het uiterst trieste resultaat tot gevolg.

Strikt genomen is het een onvermijdbaar ongeluk waarbij het Stint-voertuig om wat voor reden dan ook, is doorgeschoten tot op halverwege de overweg waarna het zich daar niet tijdig meer kon verwijderen en het noodlot toesloeg.
Kil gezegd, kan dit ook net zo goed gebeuren met eender auto's, busjes etc.etc.
Chapeau voor het heldere relaas - ze hebben nog een functie vrij bij het NFI :)

Ik ben het alleen niet eens met de stelling dat het een onvermijdbaar ongeval is. Was de Stint goed en veilig geconstrueerd (bv een noodstop) en adequaat gekeurd en was de screening van de mankementer beter gebeurd dan had dit trieste ongeval nooit plaats gevonden
"Hoka Hey!"
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:05:44 #40
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183870612
quote:
15s.gif Op maandag 17 december 2018 11:02 schreef Vallon het volgende:

Laten we het houden op een "onervaren" bestuurder (nofi) die in paniek raakte.....

Waarbij ik sws ondersteun dat er minstens toch een soort van rijbewijs moet zijn om een bakkie te rijden, hoewel ik betwijfel of dit echt iets had voorkomen. Paniek is een raar ding.

Wanneer ik ergens op afstorm, wijk ik uit of leg desnoods het voertuig (in mijn geval motor) op z'n kant. Buiten dat ver vooruit anticiperen key is. Alles is beter dan ergens frontaal op te knallen en ja dat leer je (wel af). Wederom toegegeven dat dit soort opmerkingen altijd als verbrande as achteraf in de kont worden ingebracht.

FF rekenen..... Stint rijdt met zeg 17km/h op slagbomen af die - volgens norm - minimaal 25 seconden van te voren de trein signaleren en de slagbomen zijn uiterlijk 10 seconden voordat de trein langs raast; dicht. Hiermee heb je dus tussen de 50 en 125 meter om wat slimmers te doen dan rechtdoor de slagboom te rijden.....
NB Bron : rdw-spoorweg instructie

Een ongeluk is altijd een combinatie van factoren die verkeerd samenkomen waarbij je (juist) niet alleen moet kijken naar de makkelijkste bijdrage.
En als je geen oogkleppen op hebt, kun je overduidelijk zien dat de stint een major factor is bij dit dramatische ongeval.

quote:
* Vallon kijkt wel 's aircrash investigation..... erg verhelderend om je kijkhoek te bezien
en te leren van andermans jammerlijke ongelukken.
Ik zit er midden in dus mijn ervaring is real-time en niet van tv.
Daarnaast is een luchtvaart ongeval vergelijken met dit ongeval een enorm zwaktebod.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:06:56 #41
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183870624
quote:
15s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:33 schreef Vallon het volgende:

Strikt genomen is het een onvermijdbaar ongeluk waarbij het Stint-voertuig om wat voor reden dan ook, is doorgeschoten tot op halverwege de overweg waarna het zich daar niet tijdig meer kon verwijderen en het noodlot toesloeg.
Kil gezegd, kan dit ook net zo goed gebeuren met eender auto's, busjes etc.etc.
Maar dat gebeurt dus blijkbaar niet.

Wanneer wordt je nu eens wakker?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_183870948
Gewoon russische spoorwegovergangen maken waarbij uit de grond ook iets omhoog klapt en de stint dus nooit door had kunnen rijden.

https://goo.gl/images/RPQXhE
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:32:51 #43
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_183870998
Dit ongeluk had nooit mogen gebeuren! Op meerdere vlakken is er flink gefaald, wat het leven van 4 kleine kinderen heeft gekost. Mag hopen dat de verantwoordelijken zich dat inmiddels beseffen
"Hoka Hey!"
  vrijdag 21 december 2018 @ 20:38:52 #44
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_183882805
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:05 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:[..]En als je geen oogkleppen op hebt, kun je overduidelijk zien dat de stint een major factor is bij dit dramatische ongeval.
[..]
Ik zit er midden in dus mijn ervaring is real-time en niet van tv.
Daarnaast is een luchtvaart ongeval vergelijken met dit ongeval een enorm zwaktebod.
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:06 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Maar dat gebeurt dus blijkbaar niet.
Wanneer wordt je nu eens wakker?
Het is een stuk handiger om inhoudelijk te reageren dan aan te sturen op karakter.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zondag 23 december 2018 @ 07:25:04 #45
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183912812
quote:
18s.gif Op vrijdag 21 december 2018 20:38 schreef Vallon het volgende:

Het is een stuk handiger om inhoudelijk te reageren dan aan te sturen op karakter.
Normaliter wel, maar aangezien je alle inhoudelijke opmerkingen negeert, wordt het in dit geval duidelijk dat jouw karakter verblindend werkt.

En je kijkt televisie....dat is ook inhoudelijk heul relevant!
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_183918603
Ik kijk ook tv, voornamelijk onzin, om mijn hoofd leeg te kunnen maken, al is het maar voor even.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-12-2018 14:10:24 ]
  zondag 23 december 2018 @ 14:54:32 #47
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183919805
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 14:09 schreef john2406 het volgende:
Ik kijk ook tv, voornamelijk onzin, om mijn hoofd leeg te kunnen maken, al is het maar voor even.
er zat toch niets in jouw hoofd??
Dat zei je laatst
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 23 december 2018 @ 14:55:22 #48
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_183919840
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:29 schreef Basp1 het volgende:
Gewoon russische spoorwegovergangen maken waarbij uit de grond ook iets omhoog klapt en de stint dus nooit door had kunnen rijden.

https://goo.gl/images/RPQXhE
ja dat is beter ja
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_183922376
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 14:54 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

er zat toch niets in jouw hoofd??
Dat zei je laatst
Ik schrijf wel meer waar ik niet achter sta hoor, of wat ik liever anders zie, echter wie ben ik, een klein radartje wat men missen kan als kiespijn denk ik?
pi_183922404
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 14:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja dat is beter ja
Vooral die voetganger die er zo te zien fijn langsgelopen is?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')