abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 3 december 2018 @ 20:56:01 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521682
registreer om deze reclame te verbergen
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.
gilletjaunes.jpg

Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 01-12:


quote:
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/
quote:
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'

ANP-66413133.jpg?itok=_QnAC1WS

De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.


Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.


Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.


Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa


[ Bericht 40% gewijzigd door Nikonlover op 03-12-2018 21:20:01 ]
Ik ben een Nikon :-)
pi_183521720
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  maandag 3 december 2018 @ 20:57:56 #3
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521725
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 20:47 schreef Nikonlover het volgende:
De Franse hesjes gaan naar Brussel :') Waarschijnlijk omdat er in Parijs weinig meer te slopen valt? _O-

[..]

++
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 20:54 schreef halfway het volgende:
Ik herhaal het nog maar een keer, het einde van de EU zoals wij die kennen is inzicht.
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 20:55 schreef capricia het volgende:

[..]

En wanneer kunnen we de rokende EU-ruïnes aanschouwen volgens jou?
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 3 december 2018 @ 20:58:09 #4
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521730
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 20:57 schreef capricia het volgende:
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Ik ben bezig ;)
Ik ben een Nikon :-)
pi_183521802
Wij gasloos en de Polen op kolen, het klopt allemaal niet meer.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183521897
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:00 schreef halfway het volgende:
Wij gasloos en de Polen op kolen, het klopt allemaal niet meer.
Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  maandag 3 december 2018 @ 21:10:38 #7
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_183522073
registreer om deze reclame te verbergen
wanneer komen de volgende rellen? dan weet ik wanneer ik popcorn moet inslaan
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_183522095
quote:
10s.gif Op maandag 3 december 2018 21:10 schreef Lothiriel het volgende:
wanneer komen de volgende rellen? dan weet ik wanneer ik popcorn moet inslaan
Sowieso aanstaande zaterdag
  maandag 3 december 2018 @ 21:12:32 #9
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_183522118
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 21:11 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Sowieso aanstaande zaterdag
Spannend! ik zal aanwezig zijn in het live topic
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  maandag 3 december 2018 @ 21:18:36 #10
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183522245
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 20:57 schreef capricia het volgende:
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Zo beter? Zo niet, kom maar met wat suggesties :)
Ik ben een Nikon :-)
pi_183522444
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 21:18 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Zo beter? Zo niet, kom maar met wat suggesties :)
Dank je. Ik heb het net even bijgelezen in jouw OP. Het aantal demonstranten neemt af.
8000 demonstranten is niet veel voor Franse begrippen.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522545
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  maandag 3 december 2018 @ 21:33:54 #13
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183522590
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:26 schreef capricia het volgende:

[..]

Dank je. Ik heb het net even bijgelezen in jouw OP. Het aantal demonstranten neemt af.
8000 demonstranten is niet veel voor Franse begrippen.
Landelijk zijn het er meer. En hun impact, omdat alleen de relschoppers overblijven, is enorm groot
Ik ben een Nikon :-)
pi_183522613
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:30 schreef halfway het volgende:

[..]

Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Hoe kom je tot die zes jaar?
En naar welke voortekens en signalen moeten we uitkijken?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522650
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 21:33 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Landelijk zijn het er meer. En hun impact, omdat alleen de relschoppers overblijven, is enorm groot
Ja, alleen de relschoppers en de extremisten blijven nog over. De diehards.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522738
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:30 schreef halfway het volgende:

[..]

Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Of 2020 bij de volgende economische crisis
pi_183522970
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Als de stekker uit de economie wordt getrokken door de rentepercentages te verhogen. Dan is niet alleen de EU de klos, maar de hele westerse wereld wordt door de WC gespoeld. Dat kan zo gauw als in 2019 zijn. De Amerikaanse economie toont tekenen van een aankomende recessie. De crisis van 2008 is nooit opgelost.

Uit de chaos die zal ontstaan zal men pogen opnieuw een orde en eenheid te vormen, net als na WO2 de Europese Unie en de VN zijn ontstaan. De VN zal daarin een sleutelrol spelen: het verenigen van de naties, religies en volkeren. De verdragen die nu worden getekend over het klimaat, immigratie en dergelijke zullen dan volledig tot hun recht komen, omdat de traditionele natiestaat zal verdwijnen (de chaos zal immers hebben aangetoond dat nationalisme alleen maar tot ellende zou leiden). Dat is de filosofie van de 'movers & shakers' in ieder geval.
pi_183523286

Zwart Blok
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Zwart Blok bij een anti-oorlogsdemonstratie, 12 april 2003, Washington D.C.
Een Zwart Blok (Engels: Black Bloc) is een demonstratie-tactiek. Een Zwart Blok kenmerkt zich vaak door zwarte kleding en vermommingen. Deelnemers van een zwart blok zijn meestal radicaal linkse activisten, hoofdzakelijk anarchisten. Hoewel sinds de jaren 90 soms ook extreemrechtse groeperingen zich van deze tactiek bedienen.[1]

Het begrip 'zwart blok' is afkomstig van het Duitse "Schwarzer Block", dat vanaf de jaren 70 werd gebruikt voor de opkomende nieuwe sociale bewegingen, zoals de antikernenergiebeweging en de vredesbeweging, waar in toenemende mate autonomen aan deelnamen die zichzelf 'zwart blok' noemden. Daarna verzelfstandigde dit begrip zich tot een synoniem voor autonomen. Het begrip werd voor het eerst officieel gebruikt in een Duitse rechtszaak in Wiesbaden begin jaren 80 tegen een aantal autonomen; 'zwart blok' werd daar een terroristische organisatie genoemd.

Van oorsprong bestonden zwarte blokken vooral uit "autonomen". Vaak bestaat een Zwart Blok uit linkse activisten met een gemeenschappelijk doel, zoals anarchisten en autonomen of andere antikapitalistische groepen, en werken ze samen op basis van onderling vertrouwen en een mate van overeenstemming over welke tactieken zij denken te moeten toepassen. Maar in een zwart blok kunnen zich ook groeperingen bevinden met verschillende doelen en tactieken.

De leden van een Zwart Blok zijn bereid om tegenstanders (bijvoorbeeld de politie of neo-nazi's) met geweld tegemoet te treden, wanneer ze zich geprovoceerd of bedreigd voelen.[2][3] De vermommingen (bivakmutsen, hoofddeksels, monddoeken, sjalen en soms zelfs motorhelmen) bemoeilijken identificatie door veiligheidsdiensten en tegenstanders en bieden enige bescherming tegen traangas. In sommige landen en op sommige manifestaties wordt een vermommingsverbod gehanteerd om de identificatie beter mogelijk te maken.

  maandag 3 december 2018 @ 22:02:28 #20
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523297
quote:
Hoezo anarchie? Gewoon een niet meewerkende relschopper. That's it.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183523345
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 22:02 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Hoezo anarchie? Gewoon een niet meewerkende relschopper. That's it.
Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
  maandag 3 december 2018 @ 22:07:05 #22
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523461
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
Je ziet niet wat er aan vooraf ging helaas.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183523480
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 21:50 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Als de stekker uit de economie wordt getrokken door de rentepercentages te verhogen. Dan is niet alleen de EU de klos, maar de hele westerse wereld wordt door de WC gespoeld. Dat kan zo gauw als in 2019 zijn. De Amerikaanse economie toont tekenen van een aankomende recessie. De crisis van 2008 is nooit opgelost.

Uit de chaos die zal ontstaan zal men pogen opnieuw een orde en eenheid te vormen, net als na WO2 de Europese Unie en de VN zijn ontstaan. De VN zal daarin een sleutelrol spelen: het verenigen van de naties, religies en volkeren. De verdragen die nu worden getekend over het klimaat, immigratie en dergelijke zullen dan volledig tot hun recht komen, omdat de traditionele natiestaat zal verdwijnen (de chaos zal immers hebben aangetoond dat nationalisme alleen maar tot ellende zou leiden). Dat is de filosofie van de 'movers & shakers' in ieder geval.
Dit is jouw opinie ook?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183523559
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 22:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Dit is jouw opinie ook?
Ik denk dat dit inderdaad ongeveer het scenario zal zijn. Met een paar andere belangrijke details die ik nu er nog even niet bijzet. Het is een patroon: chaos (oorlog, terrorisme, natuurrampen etc.) en uit die chaos een steeds groter en machtiger overheidsapparaat opzetten, dat zogenaamd de vrede kan bewaren. Centralisatie van macht.
  maandag 3 december 2018 @ 22:14:44 #25
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523650
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
En dit dan? Dit is toch ziekelijk? Terecht dat ze zulke figuren uitschakelen als ze er eentje te pakken krijgen. En zo zijn er nog meer en veel heftigere filmpjes van aanvallen. 100en stenen op je af krijgen van die vessies en dan ga jij en de vestjes janken als een keer eentje gepakt is en een paar keer een knuppel voor zn kanis krijgt.


Ik ben een Nikon :-)
pi_183523854
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 22:14 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

En dit dan? Dit is toch ziekelijk? Terecht dat ze zulke figuren uitschakelen als ze er eentje te pakken krijgen. En zo zijn er nog meer en veel heftigere filmpjes van aanvallen. 100en stenen op je af krijgen van die vessies en dan ga jij en de vestjes janken als een keer eentje gepakt is en een paar keer een knuppel voor zn kanis krijgt.

Anarchie inderdaad. De ordebewakers zouden dus juist onder alle omstandigheden beheerst moeten blijven. Het feit dat ze zich toch laten gaan, toont dat er een grens wordt overschreden. Vanuit menselijk oogpunt heb je helemaal gelijk, maar voor een tribunaal is dit een professionele fout en strafbaar. Ongeacht de emoties. Verder idd ziekelijk natuurlijk. Het geweld is blijkbaar sinds 68 niet zo heftig geweest als nu. Maar zoals al gezegd waren veel van die relschoppers professionele anarchistische groeperingen, geen normale manifestanten.
pi_183525357
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:23 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Anarchie inderdaad. De ordebewakers zouden dus juist onder alle omstandigheden beheerst moeten blijven. Het feit dat ze zich toch laten gaan, toont dat er een grens wordt overschreden. Vanuit menselijk oogpunt heb je helemaal gelijk, maar voor een tribunaal is dit een professionele fout en strafbaar. Ongeacht de emoties. Verder idd ziekelijk natuurlijk. Het geweld is blijkbaar sinds 68 niet zo heftig geweest als nu. Maar zoals al gezegd waren veel van die relschoppers professionele anarchistische groeperingen, geen normale manifestanten.
Laat ik voorop stellen dat ik tegen geweld ben maar we zullen zien wie er meer voor elkaar krijgen de gele vestjes in Frankrijk of de liedjes zingende vestjes in Nederland. De regering hier heeft keer op keer laten zien compleet lak aan de bevolking, ja zelfs aan de kamer, te hebben dus ik denk niet dat ze ook maar een moment zullen luisteren naar wat er gezongen wordt laat staan dat er iets mee gedaan zou worden.
pi_183525460
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:48 schreef the-eye het volgende:

[..]

Laat ik voorop stellen dat ik tegen geweld ben maar we zullen zien wie er meer voor elkaar krijgen de gele vestjes in Frankrijk of de liedjes zingende vestjes in Nederland. De regering hier heeft keer op keer laten zien compleet lak aan de bevolking, ja zelfs aan de kamer, te hebben dus ik denk niet dat ze ook maar een moment zullen luisteren naar wat er gezongen wordt laat staan dat er iets mee gedaan zou worden.
Er is geweld en geweld.

Geweld dat je niet fysiek voelt maar wel gewelddadige effecten heeft op je leven, op de lange termijn.

En dan fysiek geweld dat je meteen voelt.

Mensen zijn roofdieren en zijn pacifistisch zolang ze geloven dat dat hun eigen doelen verwezenlijkt en ze zichzelf nog steeds 'goed' en 'rechtvaardig' voelen.

Maar iedereen heeft een breekpunt.

Het is en blijft dus een kwestie van krachtmeting en er is geen zwart/wit situatie of morele bovenhand van de een of de ander, ongeacht de wetten die zogenaamd van kracht zouden zijn.

Maar ik kan me zelf inderdaad ook geen situatie herinneren waarbij een volk zich bevrijdde van een oppressor zonder dat er bloed heeft gevloeid. Ook de protestanten, waarop onze beschaving is gebaseerd, gedroegen zich vaak als beesten naar katholieken of andersdenkenden. Je kan pas over vrede en orde praten als de oppressor uit de weg is geruimd. Aangezien de oppressor zelf geweld zal gebruiken, is het enige antwoord daarop tegengeweld. En daarom doe ik niet mee aan manifestaties.

[ Bericht 6% gewijzigd door Ali_Kannibali op 04-12-2018 00:04:31 ]
  dinsdag 4 december 2018 @ 00:19:01 #30
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183525759
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:23 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Anarchie inderdaad. De ordebewakers zouden dus juist onder alle omstandigheden beheerst moeten blijven. Het feit dat ze zich toch laten gaan, toont dat er een grens wordt overschreden. Vanuit menselijk oogpunt heb je helemaal gelijk, maar voor een tribunaal is dit een professionele fout en strafbaar. Ongeacht de emoties. Verder idd ziekelijk natuurlijk. Het geweld is blijkbaar sinds 68 niet zo heftig geweest als nu. Maar zoals al gezegd waren veel van die relschoppers professionele anarchistische groeperingen, geen normale manifestanten.
Ah.... heb de definitie van anarchie opgezocht, je hebt gelijk inderdaad. Het zat net even anders in mijn hoofd.

Tja, in mijn ogen is het gewoon noodweer. Het is niets anders als de tegenstander uitschakelen. Anders loopt die lul weg en kan hij je (dodelijk) verwonden met een ijzeren staaf of een baksteen tegen je kop gooien.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183527097
quote:
Is dat filmpje ook nog ergens te zien voor de mensen zonder Facebook?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_183527319
De boeren beginnen zich er serieus mee te bemoeien en blokkeren een Total-raffinaderij (3 december)


Franse boeren zijn een van de kwetsbaarste categorieën in Frankrijk die onder druk van Europese regelgeving en wanbeleid vaak op torenhoge schuldenbergen zitten. Ze plegen regelmatig zelfmoord omdat er geen einde in zicht is.

[ Bericht 10% gewijzigd door Ali_Kannibali op 04-12-2018 08:14:45 ]
pi_183527428
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 07:28 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Is dat filmpje ook nog ergens te zien voor de mensen zonder Facebook?
http://videos.leparisien.(...)F%2Fwww.google.fr%2F
pi_183527471
quote:
:X

Dit soort excessief politiegeweld is op geen enkele manier goed te praten.
Ik kan me goed voorstellen dat je als agent in the heat of the moment net en tik of 2 extra uitdeelt, maar dit is nodeloos inhakken op een persoon die op dat moment al uitgeschakeld is.
Rodney King categorie.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  dinsdag 4 december 2018 @ 08:15:17 #35
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_183527503
quote:
Heftig die "ordepolitie" ... dit soort beelden heb ik eerder voorbij zien komen alleen niet bij de NOS. Je moet wel een bullebak zijn om zo los te kunnen gaan.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_183527533
RT_com twitterde op dinsdag 04-12-2018 om 08:19:19 URGENT: French PM to announce suspension of fuel tax hikes – AFP cites govt sources https://t.co/tCTTmR9KMg https://t.co/7avRJI4diD reageer retweet
  dinsdag 4 december 2018 @ 08:55:19 #37
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183527823
quote:
13s.gif Op dinsdag 4 december 2018 08:10 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

:X

Dit soort excessief politiegeweld is op geen enkele manier goed te praten.
Ik kan me goed voorstellen dat je als agent in the heat of the moment net en tik of 2 extra uitdeelt, maar dit is nodeloos inhakken op een persoon die op dat moment al uitgeschakeld is.
Rodney King categorie.
Ik zie wat anders. Tot het moment dat hij niet meer schopt en slaat krijgt hij meppen. Als hij eenmaal rustig is, dan gaan ze op hem zitten om hem te boeien. Normale arrestatie dus.
Ik ben een Nikon :-)
  dinsdag 4 december 2018 @ 08:57:25 #38
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183527839
Zullen ze nu stoppen?

quote:
Frankrijk schort verhoging brandstofprijzen op na weken van protest

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na weken van hevig protest heeft de Franse regering beslist om de verhoging van de brandstofprijzen op te schorten. Dat melden lokale media. De premier van Frankrijk, Edouard Philippe, zal later vandaag die beslissing officieel aankondigen, zo zeggen bronnen dicht bij de regering.

De voorbije drie weekends hebben de ‘gele hesjes’ op verschillende plaatsen in Frankrijk gedemonstreerd tegen de hoge brandstofprijzen. Die demonstraties werden al snel grimmig en gewelddadig. Met afgelopen weekend tientallen arrestaties en gewonden tot gevolg.

https://www.hln.be/nieuws(...)an-protest~a12cfa6f/
Ik ben een Nikon :-)
pi_183528364
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 december 2018 08:57 schreef Nikonlover het volgende:
Zullen ze nu stoppen?

[..]

Heeft het toch nog zin gehad.

Ben alleen wel benieuwd of het inderdaad zal stoppen. De rellen waren nogal algemeen van aard, niet zozeer meer tegen de brandstofprijzen.
pi_183528889
87j7ju0j9gs7k.jpg

Tja...
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 4 december 2018 @ 11:03:22 #41
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_183529180
Ik denk dat het niet zal stoppen. Nu gaan ze meer gaan eisen van de overheid denk ik.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  dinsdag 4 december 2018 @ 11:19:05 #42
13633 wolfrolf
Adjunct directeur Faxbureau
pi_183529345
Grote fout van Macron om te zwichten denk ik.

Er zijn mensen dood gegaan, waardoor je, heel droog geredeneerd, aan terroristen hebt toegegeven.

En die ruiken nu bloed...

Macron, wederom een gefaalde Franse president?
Op vrijdag 28 oktober 2011 23:12 schreef Cee het volgende:
Die heeft er een broertje Dotan.
Op woensdag 22 juli 2015 12:52 schreef Cee het volgende:
Een broekie dat genaaid moet worden is nooit grappig.
  dinsdag 4 december 2018 @ 11:45:07 #43
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183529590
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 11:19 schreef wolfrolf het volgende:
Grote fout van Macron om te zwichten denk ik.

Er zijn mensen dood gegaan, waardoor je, heel droog geredeneerd, aan terroristen hebt toegegeven.

En die ruiken nu bloed...

Macron, wederom een gefaalde Franse president?
Lastig verhaal. Hij had eigenlijk eerder moeten toegeven. Mensen hebben wekenlang vredig geprotesteerd, alleen de laatste week ging het helemaal mis.

Als hij mensen eerder tegemoet was gekomen hij hij vreedzame demonstraties beloond. Nu beloond hij geweldadige demonstraties door eerst de vreedzame te negeren.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 4 december 2018 @ 12:53:50 #44
13633 wolfrolf
Adjunct directeur Faxbureau
pi_183530502
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 december 2018 11:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Lastig verhaal. Hij had eigenlijk eerder moeten toegeven. Mensen hebben wekenlang vredig geprotesteerd, alleen de laatste week ging het helemaal mis.

Als hij mensen eerder tegemoet was gekomen hij hij vreedzame demonstraties beloond. Nu beloond hij geweldadige demonstraties door eerst de vreedzame te negeren.
Goed punt maak je inderdaad.
Op vrijdag 28 oktober 2011 23:12 schreef Cee het volgende:
Die heeft er een broertje Dotan.
Op woensdag 22 juli 2015 12:52 schreef Cee het volgende:
Een broekie dat genaaid moet worden is nooit grappig.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 4 december 2018 @ 13:49:27 #45
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183531326
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 december 2018 10:41 schreef SpaceOddity het volgende:
[ afbeelding ]

Tja...
quote:
That man just missed the bus.

You can tell from the exhaust cloud on the cold day.

You can tell it's cold because of his face mask.

Conclusion: Paris is having problems with rogue bus drivers leaving 60 seconds early because their heater is broken and they want to get home.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183531434
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 december 2018 10:41 schreef SpaceOddity het volgende:
[ afbeelding ]

Tja...
Mooi beeld, geeft precies deze tijd weer.
pi_183531529
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 december 2018 08:57 schreef Nikonlover het volgende:
Zullen ze nu stoppen?

[..]

Ik hoop het niet. Laat ze maar doorgaan tot de EU uit elkaar valt.
pi_183531782
'We are ruled by banking mafia'
'He (Macron) is send by Rothschild'
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183531821
Het pro-Macron kamp van tijdens de verkiezingen, de groep mensen die de NOS-omschrijving van zijn karakter geloofde, is nog altijd akelig stil, by the way...
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183532221
Misschien moeten wij dan ook maar eens gaan protesteren, want nergens is de benzine zo duur als in Nederland

Maar in Nederland wonen allemaal brave Hendrikjes, en heerst er een sterke ''doe maar normaal'' cultuur in dit land, dus logisch dat alles hier zo duur is, de overheid weet dat wij dit pikken !!!

En Parijse muziek voor dit topic
pi_183532247
Eerder linkte ik al DtebTvoWsAA_w_O.jpg
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183532382
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:06 schreef EipNiC het volgende:
Eerder linkte ik al [ afbeelding ]
Dit overzicht laat dus zien dat wij per definitie niet meer geld hebben dan de Fransen?
pi_183532476
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:16 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Dit overzicht laat dus zien dat wij per definitie niet meer geld hebben dan de Fransen?
Niet per se...https://nl.wikipedia.org/wiki/Koopkracht
Niet EU-landen en Oostenrijk en Denmarken (met sinds een paar jaar een zeer strikt migratiebeleid) doen het bijzonder goed.

[ Bericht 4% gewijzigd door EipNiC op 04-12-2018 15:35:23 ]
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183532557
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 11:19 schreef wolfrolf het volgende:
Grote fout van Macron om te zwichten denk ik.

Er zijn mensen dood gegaan, waardoor je, heel droog geredeneerd, aan terroristen hebt toegegeven.

En die ruiken nu bloed...

Macron, wederom een gefaalde Franse president?
Of je redeneert dat Macron over lijken gaat om klimaatdoelen te halen.
pi_183532571
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183532619
Ewald Engelen: ‘ik wácht op een partij die weer ronduit ‘klassenstrijd’ durft te zeggen’
https://www.vrij-links.nl(...)ijd-durft-te-zeggen/

Vandaag zie ik pas dat de nieuwe linkse stroming (alhoewel in principe een reboot), Vrij Links, een site heeft...

[ Bericht 2% gewijzigd door EipNiC op 04-12-2018 16:25:22 ]
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  dinsdag 4 december 2018 @ 15:45:06 #57
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183532746
De Fransen zijn gek. Altijd al geweest.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_183533304
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:37 schreef EipNiC het volgende:
Ewald Engelen: ‘ik wácht op een partij die weer ronduit ‘klassenstrijd’ durft te zeggen’
https://www.vrij-links.nl(...)ijd-durft-te-zeggen/

Vandaag zie ik pas dat de 'nieuwe linkse' (in principe een reboot poging) stroming, Vrij Links, een site heeft...
Ik heb hem opgeslagen, staan interessante artikelen ^O^
  dinsdag 4 december 2018 @ 16:58:18 #59
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183533928
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:32 schreef the-eye het volgende:

[..]

Of je redeneert dat Macron over lijken gaat om klimaatdoelen te halen.
Het zijn echter niet alleen klimaatdoelen. De lucht in Parijs is soms zo vervuild. Ik snap wel dat je op een gegeven moment niet meer wil dat al je inwoners constant uitlaatgassen inademen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183534051
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 december 2018 16:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het zijn echter niet alleen klimaatdoelen. De lucht in Parijs is soms zo vervuild. Ik snap wel dat je op een gegeven moment niet meer wil dat al je inwoners constant uitlaatgassen inademen.
Dat wil je inderdaad ook niet. Maar je wilt toch evengoed niet dat een flink deel van je inwoners zo enorm in hun mobiliteit/portemonnee worden getroffen?
pi_183534389
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 december 2018 16:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het zijn echter niet alleen klimaatdoelen. De lucht in Parijs is soms zo vervuild. Ik snap wel dat je op een gegeven moment niet meer wil dat al je inwoners constant uitlaatgassen inademen.
Frankrijk is groter dan Parijs alleen.
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:03:26 #62
407635 warp995
Palm Trees, Oceans, Fresh Air
pi_183534888
De Fransoos wordt wakker, nu hier nog.
pi_183534923
Ik hoop wel dat de Fransen het hier niet bij neerleggen. Het uitstellen van de belastingverhoging is gewoon een manier van de Franse overheid om de boel te kalmeren.
pi_183534925
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 december 2018 10:41 schreef SpaceOddity het volgende:
[ afbeelding ]

Tja...
Prachtige foto. Zegt meer dan 1000 woorden over vandaag de dag.
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_183535576
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:06 schreef Infection het volgende:
Ik hoop wel dat de Fransen het hier niet bij neerleggen. Het uitstellen van de belastingverhoging is gewoon een manier van de Franse overheid om de boel te kalmeren.
Weinig kans dat dit mensen tevreden zal stellen. Het gaat allang niet meer om die belasting.
pi_183535743
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:37 schreef EipNiC het volgende:
Ewald Engelen: ‘ik wácht op een partij die weer ronduit ‘klassenstrijd’ durft te zeggen’
https://www.vrij-links.nl(...)ijd-durft-te-zeggen/

Vandaag zie ik pas dat de nieuwe linkse stroming (alhoewel in principe een reboot), Vrij Links, een site heeft...
Ewald ziet dat zeer goed. Het is precies waar de schoen wringt qua de gele hesjes. Even afgezien van het meelooptuig wat altijd in is om te slopen en te plunderen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183535768
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:49 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Weinig kans dat dit mensen tevreden zal stellen. Het gaat allang niet meer om die belasting.
Ik ga er wel vanuit dat de Fransen hier niet in trappen inderdaad.
pi_183537454
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 19:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ewald ziet dat zeer goed. Het is precies waar de schoen wringt qua de gele hesjes. Even afgezien van het meelooptuig wat altijd in is om te slopen en te plunderen.
Ja, misschien ook interessant is:
quote:
https://www.pletterij.nl/event/4-december-de-crisis-van-links/

Naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht uitzending "Radicaal rechtse voorhoede" organiseert de Pletterij een serie van drie debatten. Na historische nederlagen te hebben geleden lijkt de sociaal-democratie gemarginaliseerd. Wat is hiervan de oorzaak? Nieuw Rechts is nu succesvol en agendeert de punten van de politieke agenda. De linkerflank van het politieke spectrum is zich aan het hergroeperen en is bezig met een zoektocht naar nieuwe bezieling. Wat is de politieke ideologie van zowel Nieuw Rechts als Nieuw Links, wat beogen zij concreet te bereiken en waar komen zij elkaar tegen?
MaxTheDragon twitterde op dinsdag 04-12-2018 om 19:25:49 Uw verslaggever is onderweg. Lees ondertussen hier meer info over het debat en de deelnemers: https://t.co/W6eiTjjug2 reageer retweet
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183543670
edit

[ Bericht 29% gewijzigd door Ali_Kannibali op 05-12-2018 03:13:17 ]
pi_183548317
Politiestaat? Fascisme? Tyrannie? Of normaal?


Brandweer keert de rug toe (1 december)


Ambulances blokkeren Parijs (3 december)

Ik denk dat voor iedereen intussen duidelijk is dat dit geen normale 'Franse rebelse staking zoals altijd is omdat ze niet willen werken'. Dit is een expressie van frustratie en angst in alle lagen en sectoren van de maatschappij als gevolg van te hoge sociale lasten en belasting, steeds minder middelen voor de publieke sector, en een overheid die al tientallen jaren niet naar de bevolking luistert.

[ Bericht 2% gewijzigd door Ali_Kannibali op 05-12-2018 12:51:24 ]
pi_183548345
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 december 2018 16:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Het zijn echter niet alleen klimaatdoelen. De lucht in Parijs is soms zo vervuild. Ik snap wel dat je op een gegeven moment niet meer wil dat al je inwoners constant uitlaatgassen inademen.
Dan ontneem je gewoon in heel het land mensen de middelen om een normaal bestaan te kunnen hebben? Kom je uit Amsterdam ofzo?
pi_183548378
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 12:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Dan ontneem je gewoon in heel het land mensen de middelen om een normaal bestaan te kunnen hebben? Kom je uit Amsterdam ofzo?
Altijd grappig, die Amsterdammers die trots vertellen dat ze geen rijbewijs hebben maar wel de hele wereld rondvliegen voor een selfie-achtergrond.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 5 december 2018 @ 13:33:14 #73
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183548989
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 12:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Altijd grappig, die Amsterdammers die trots vertellen dat ze geen rijbewijs hebben maar wel de hele wereld rondvliegen voor een selfie-achtergrond.
Hee dat ben ik :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 5 december 2018 @ 13:34:04 #74
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183548998
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 12:47 schreef the-eye het volgende:

[..]

Dan ontneem je gewoon in heel het land mensen de middelen om een normaal bestaan te kunnen hebben? Kom je uit Amsterdam ofzo?
Maar nee. driekwart van de wereldbevolking leeft in slechte lucht, waaronder heel west Europa. Dus ook mensen op het platteland hebben gewoon last van globale luchtvervuiling. Het gaat erom dat het gewoon veel beter is als er straks een stuk minder uitlaatgassen zijn. Ook op het platteland wonen veel mensen langs snelwegen bijvoorbeeld.

Maar ik ben het eens met jullie dat de manier waarop dit ingevoerd is niet erg handig is.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183549998
quote:
2s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:34 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Maar nee. driekwart van de wereldbevolking leeft in slechte lucht, waaronder heel west Europa. Dus ook mensen op het platteland hebben gewoon last van globale luchtvervuiling. Het gaat erom dat het gewoon veel beter is als er straks een stuk minder uitlaatgassen zijn. Ook op het platteland wonen veel mensen langs snelwegen bijvoorbeeld.

Maar ik ben het eens met jullie dat de manier waarop dit ingevoerd is niet erg handig is.
Pffffff.........
en je denkt werkelijk dat die lucht zo slecht is door auo's? Industrie heeft er niets mee te maken?
Nog veel ergers, je denkt werkelijk dat de lastenverzwaringen er zijn om de lucht die jij inademt te verbeteren :')
Maar vertel me maar wat ik aan schone lucht heb als bedrijven kankerverwekkende zooi in m'n drinkwater lozen. Vertel me maar hoeveel mensen er van Schiphol naar al die ontzettend belangrijke bestemmingen kunnen als ik met kouwe poten zit en die paar kilometer die ik rij niet meer kan maken. Vertel het me? Vertel hoeveel grote tuinders er al op nieuwe verlichting draaien?
Die kutverhaaltjes om de bevolking een schuldgevoel aan te praten gaan er bij mij niet in. Het kabinet zit er voor de grote bedrijven en de bevolking is er om uit te knijpen
pi_183551115
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 12:45 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Politiestaat? Fascisme? Tyrannie? Of normaal?


Brandweer keert de rug toe (1 december)


Ambulances blokkeren Parijs (3 december)

Ik denk dat voor iedereen intussen duidelijk is dat dit geen normale 'Franse rebelse staking zoals altijd is omdat ze niet willen werken'. Dit is een expressie van frustratie en angst in alle lagen en sectoren van de maatschappij als gevolg van te hoge sociale lasten en belasting, steeds minder middelen voor de publieke sector, en een overheid die al tientallen jaren niet naar de bevolking luistert.
Zo zie ik het ook. Gevolg van de grote stabiele middenklasse die rap verdwijnt in de westerse wereld. Met het huidige tempo krijg je steeds meer werkende armen en een kleine groep elite, dat ontwricht de maatschappij en krijg je dit.
pi_183557840
Frankrijk schrapt verhoging benzineprijzen helemaal

https://nos.nl/artikel/22(...)rijzen-helemaal.html
  woensdag 5 december 2018 @ 21:30:59 #78
233102 cherrycoke
Resistance is futile
pi_183557851
quote:
7s.gif Op woensdag 5 december 2018 21:30 schreef Infection het volgende:
Frankrijk schrapt verhoging benzineprijzen helemaal

https://nos.nl/artikel/22(...)rijzen-helemaal.html
*O* *O* *O* *O*
"Species 8472 has penetrated Matrix Zero-One-Zero, Grid Nineteen. Eight planets destroyed, three hundred twelve vessels disabled, four million, six hundred twenty-one Borg eliminated."
pi_183557859
Het werkt wel _O- Misschien moeten we hier ook eens het binnenhof kort en klein slaan.
pi_183557981
En nu moeten ze nog alle andere 100.000 problemen oplossen en de sociale lasten verlagen. En ze verzinnen waarschijnlijk wel een andere belastingverhoging ter compensatie. Waarschijnlijk is de aankondiging dat de transportbedrijven vanaf zondag (voor onbepaalde tijd) zouden gaan staken doorslaggevend geweest.

[ Bericht 21% gewijzigd door Ali_Kannibali op 05-12-2018 21:53:31 ]
pi_183558517
Politievakbond roept op tot staken op zaterdag: https://www.20minutes.fr/(...)-mettre-greve-samedi
pi_183558685
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 22:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Politievakbond roept op tot staken op zaterdag: https://www.20minutes.fr/(...)-mettre-greve-samedi
Geen politie en mogelijke protesten... Zou wat zijn
  woensdag 5 december 2018 @ 22:28:04 #83
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183558853
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 22:16 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Geen politie en mogelijke protesten... Zou wat zijn
Das natuurlijk het hele idee achter dit dreigement, maar dat is het dan ook wel, een dreigement.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183558929
Ik heb toch enig respect voor de Franse demonstraties. Dat is hoe ze horen te zijn om de boodschap duidelijk over te laten komen. Lekker rellen, lekker vernielen, een paar auto's de lucht in. Heerlijk maar toch voor een goed doel. Niet te vaak want schade is vaak groot, maar die mensen moeten zich kunnen verplaatsen op een betaalbare manier en dat gaat hem niet worden als brandstof steeds maar duurder wordt. Er moet eerst een goede betaalbare schone(re) alternatief in de plaats komen zodat mensen hun mobiliteit niet verliezen.
pi_183559015
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 22:32 schreef Jellereppe het volgende:
Ik heb toch enig respect voor de Franse demonstraties. Dat is hoe ze horen te zijn om de boodschap duidelijk over te laten komen. Lekker rellen, lekker vernielen, een paar auto's de lucht in. Heerlijk maar toch voor een goed doel. Niet te vaak want schade is vaak groot, maar die mensen moeten zich kunnen verplaatsen op een betaalbare manier en dat gaat hem niet worden als brandstof steeds maar duurder wordt. Er moet eerst een goede betaalbare schone(re) alternatief in de plaats komen zodat mensen hun mobiliteit niet verliezen.
Ik zag je post voor je ninja-edit en die was beter mijn inziens. De insteek zou meer moeten zijn van 'jammer dat het tot geweld moest komen maar...' dan 'lekker weer kunnen rellen en ook nog eens...'

Maar verder wel mee eens dat het netjes is dat ze ook daadwerkelijk veranderingen kunnen teweegbrengen.
pi_183559154
Geplande stakingen:

Les prochaines grèves
Le 06/12/2018 : Grève dans les lycées des Bouches-du-Rhône le 6 décembre 2018 (Staking van middelbare scholieren in departement Bouches-du-Rhône)

Du 09/12/2018 au 31/12/2018 : Grève nationale de la Fonction publique territoriale du 9 au 31 décembre 2018 (Nationale staking van de territoriale ambtenaren)

A partir du 09/12/2018 : Grève nationale et illimitée des routiers dès le 9 décembre 2018 (nationale staking voor onbepaalde duur van de vrachtwagenchauffeurs)

Le 14/12/2018 : « Grande journée d’actions » nationale à l’appel de la CGT le 14 décembre 2018 (Nationale 'grote actiedag', oproep van de CGT (grootste vakbond))

Staking in gang:

Sinds 17 november: gele hesjes
Depuis le 30/11/2018 : Mobilisation nationale des lycéens dès le 30 novembre 2018 (nationaal protest van middelbare scholieren)


Het lijkt een Franse winter of discontent te worden.
pi_183559288
Eerder kondigde premier Edouard Philippe in het parlement een uitstel van een half jaar aan. Maar vanmiddag maakte Philippe bekend dat de beslissing over de accijnsverhoging voorlopig helemaal op de lange baan geschoven. De gasprijzen en de elektriciteitstarieven worden de komende tijd ook bevroren.

Dus we weten nu.. gele hesjes werken wel. .
Nu nog Nederland waar alles onbetaalbaar word
pi_183559616
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 22:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Geplande stakingen:

Les prochaines grèves
Le 06/12/2018 : Grève dans les lycées des Bouches-du-Rhône le 6 décembre 2018 (Staking van middelbare scholieren in departement Bouches-du-Rhône)

Du 09/12/2018 au 31/12/2018 : Grève nationale de la Fonction publique territoriale du 9 au 31 décembre 2018 (Nationale staking van de territoriale ambtenaren)

A partir du 09/12/2018 : Grève nationale et illimitée des routiers dès le 9 décembre 2018 (nationale staking voor onbepaalde duur van de vrachtwagenchauffeurs)

Le 14/12/2018 : « Grande journée d’actions » nationale à l’appel de la CGT le 14 décembre 2018 (Nationale 'grote actiedag', oproep van de CGT (grootste vakbond))

Staking in gang:

Sinds 17 november: gele hesjes
Depuis le 30/11/2018 : Mobilisation nationale des lycéens dès le 30 novembre 2018 (nationaal protest van middelbare scholieren)


Het lijkt een Franse winter of discontent te worden.
Fransen. :')

Te lui om te gaan werken maar wel boos zijn als ze niet rond willen kunnen komen.
pi_183559760
De 2 belastingverhogingen die dit jaar zijn ingevoerd (in januari en oktober, respectievelijk 8 en 4 cent als ik me niet vergis) worden trouwens NIET geannuleerd. Alleen de geplande verhoging voor vorig jaar (zou stapsgewijs nog 30 cent bovenop moeten komen). Dus ten opzichte van een maand geleden is er helemaal niets veranderd, mensen gaan er voorlopig niet op vooruit.
pi_183560648
edit
pi_183561166
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:45 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
De Fransen zijn gek. Altijd al geweest.
Omdat ze voor zichzelf opkomen? De Nederlander wacht weer braaf af en vindt alles prima. Met trommels en spandoeken ludiek liedjes zingen op het Malieveld worden ze in Den Haag niet nerveus van. Ondertussen word je van alle kanten geknepen en krijg je steeds minder te bestenden. En maar klagen bij de koffieautomaat. Verder doen we niks. En dan is er een volk dat opstaat en is het ook niet goed.

Respect voor de Fransen. Hopelijk volgt de rest van Europa met gele hesjes.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_183561245
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 02:49 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Omdat ze voor zichzelf opkomen? De Nederlander wacht weer braaf af en vindt alles prima. Met trommels en spandoeken ludiek liedjes zingen op het Malieveld worden ze in Den Haag niet nerveus van. Ondertussen word je van alle kanten geknepen en krijg je steeds minder te bestenden. En maar klagen bij de koffieautomaat. Verder doen we niks. En dan is er een volk dat opstaat en is het ook niet goed.

Respect voor de Fransen. Hopelijk volgt de rest van Europa met gele hesjes.
100% met je eens.

Zag ergens een overzichtskaart en wat blijkt? Na aftrek van alle vaste lasten hebben wij Nederlanders helemaal niet veel koopkracht meer over.
We zitten op het niveau van Wallonië, West Duitsland en Vlaanderen houden meer over ( Lagere huren en koopprijzen en lagere auto belastingen)

Ik heb zelf een wajong uitkering, omdat ik een hersenafwijking heb door zuurstoftekort bij geboorte)
ik ben vorig jaar 5% gekort wegens bezuinigingen, en nu met de stijgende energie lasten en btw verhoging kom ik straks echt te kort.. En ik leef echt niet welvarend of luxe......

Je hoort dat het zo goed gaat met Nederland, maar hoe komt het dan dat we toch moeten inleveren?
Het frustreert mij enorm van binnen, en ik snap echt niet waarom Nederlanders liever de Fransen afzeiken, dan dat ze begrip hebben dat er enorm veel huishoudens zijn daar die nauwelijks rondkomen...

Merk dat de Belgen al meer begrip hebben voor de Fransen, ook de vlamingen vinden dat wij Nederlanders te volgzaam zijn.
pi_183561374
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 03:25 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

100% met je eens.

Zag ergens een overzichtskaart en wat blijkt? Na aftrek van alle vaste lasten hebben wij Nederlanders helemaal niet veel koopkracht meer over.
We zitten op het niveau van Wallonië, West Duitsland en Vlaanderen houden meer over ( Lagere huren en koopprijzen en lagere auto belastingen)

Ik heb zelf een wajong uitkering, omdat ik een hersenafwijking heb door zuurstoftekort bij geboorte)
ik ben vorig jaar 5% gekort wegens bezuinigingen, en nu met de stijgende energie lasten en btw verhoging kom ik straks echt te kort.. En ik leef echt niet welvarend of luxe......

Je hoort dat het zo goed gaat met Nederland, maar hoe komt het dan dat we toch moeten inleveren?
Het frustreert mij enorm van binnen, en ik snap echt niet waarom Nederlanders liever de Fransen afzeiken, dan dat ze begrip hebben dat er enorm veel huishoudens zijn daar die nauwelijks rondkomen...

Merk dat de Belgen al meer begrip hebben voor de Fransen, ook de vlamingen vinden dat wij Nederlanders te volgzaam zijn.
Zit niet in ons DNA denk ik. Nederlanders zijn een volk dat zeikt op alles maar ondertussen braaf ja en amen zegt.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_183561403
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 05:52 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Zit niet in ons DNA denk ik. Nederlanders zijn een volk dat zeikt op alles maar ondertussen braaf ja en amen zegt.
Tot op zekere hoogte denk ik.
Een grote groep heeft het (nog) te goed en (nog) te veel om te verliezen om het risico te lopen gewond te raken of opgepakt te worden bij protesten.
Pas als deze grote groep het ook steeds meer gaat merken in de portemonnee en ook steeds meer moeite gaat krijgen om de eindjes aan elkaar te knopen gaan zij zich er mee bemoeien.
Kwestie van tijd denk ik.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_183561503
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 06:12 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Tot op zekere hoogte denk ik.
Een grote groep heeft het (nog) te goed en (nog) te veel om te verliezen om het risico te lopen gewond te raken of opgepakt te worden bij protesten.
Pas als deze grote groep het ook steeds meer gaat merken in de portemonnee en ook steeds meer moeite gaat krijgen om de eindjes aan elkaar te knopen gaan zij zich er mee bemoeien.
Kwestie van tijd denk ik.
Dat klopt, ik verwacht dat er volgend jaar steeds minder mensen rond kunnen komen en dan gaan er denk ik steeds meer mensen zich verzetten.
pi_183561585
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 06:58 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

...en dan gaan er denk ik steeds meer mensen zich verzetten.
Laten we het hopen. Persoonlijk heb ik het heel goed maar zodra hier grootschalige demonstraties worden georganiseerd ben ik er bij. Helaas ben ik wel van mening dat het niet 5 voor 12 is voor NL maar eerder ergens half 1.
pi_183561674
stefandevries twitterde op donderdag 06-12-2018 om 07:43:14 Yellow Vests Movement: French government fears outbreak of extreme violence this Saturday; some protesters plan on storming the @Elysee Palace https://t.co/D2o3Ama6sv https://t.co/QDRIl5IAsF reageer retweet
:Y) :Y)
pi_183561697
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 07:45 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op donderdag 06-12-2018 om 07:43:14 Yellow Vests Movement: French government fears outbreak of extreme violence this Saturday; some protesters plan on storming the @Elysee Palace https://t.co/D2o3Ama6sv https://t.co/QDRIl5IAsF reageer retweet
:Y) :Y)
Bijltjesdag *O*
Guillotines *O*
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
  donderdag 6 december 2018 @ 08:10:57 #100
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183561777
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 02:49 schreef Scarface88 het volgende:

Verder doen we niks.
Logisch. Er is ook bijzonder weinig om over te klagen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_183562214
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 05:52 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Zit niet in ons DNA denk ik. Nederlanders zijn een volk dat zeikt op alles maar ondertussen braaf ja en amen zegt.
Nederlanders zijn niet emotioneel genoeg. Latijnse volkeren hebben een veel opvliegender en emotioneler temperament. Noordelijke volken benaderen alles veel meer met het hoofd en laten zich niet snel meeslepen. Ik denk DNA + cultuur. De Franse revolutie is de basis geweest van het moderne Frankrijk en die staakcultuur, zoals die na de oorlog ook in andere Europese landen aanwezig was, is nooit de kop ingedrukt zoals Thatcher bijv. heeft gedaan. Een poldermodel kennen ze niet. De taal heeft er volgens mij ook duidelijk mee te maken. Als je een latijnse taal spreekt kan je daar een heel theaterstukje van maken. In Germaanse talen staat niet de prosodie en de muziek centraal zoals in Latijnse talen (men past de woorden aan zodat zinnen beter klinken), maar is alleen de inhoud bepalend voor hoe we dingen uitspreken. Taal heeft een grote invloed op de manier waarop je je omgeving waarneemt en interpreteert en vervolgens dus ook handelt. Ik merk zelf dat als ik Frans spreek ik een heel andere benadering heb van dingen dan wanneer ik Nederlands spreek (minder rationeel en meer emotioneel). Of dat nu komt omdat ik het van anderen kopieer of niet weet ik niet, maar het is best bizar om bij mezelf waar te nemen. Anyway.

[ Bericht 5% gewijzigd door Ali_Kannibali op 06-12-2018 09:27:02 ]
pi_183562301
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 07:45 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op donderdag 06-12-2018 om 07:43:14 Yellow Vests Movement: French government fears outbreak of extreme violence this Saturday; some protesters plan on storming the @Elysee Palace https://t.co/D2o3Ama6sv https://t.co/QDRIl5IAsF reageer retweet
:Y) :Y)
Denk dat ze het leger gaan tegenkomen.
  donderdag 6 december 2018 @ 14:18:02 #103
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183566650
https://www.nu.nl/256556/(...)arijs-en-nantes.html

Scholieren doen ook lekker mee nu. Hoewel het erop lijkt dat het weer eens een bepaalde groep die vooral relt om het rellen. En niet naar school te gaan waarschijnlijk :') En dan later klagen dat ze geen goed betaalde baan hebben en weer de straat op gaan :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183567734
quote:
De vakbond Vigi sluit zich aan bij de gele hesjes en roept op tot een staking van onbeperkte duur vanaf zaterdag, op de dag van acte 4 van de manifestatie. "Het is tijd dat we ons legaal organiseren en solidair met ze worden, ten gunste van iedereen", schrijven de verantwoordelijken van de vakbondorganisatie in een bericht waarin ze uitleggen dat ze zich bij het sociale protest aansluiten.

Om te voorkomen dat het geweld van afgelopen zaterdag in Parijs zich herhaalt aan de randen van de vredevolle protesten van de gele hesjes, waarin volgens een officiële telling 23 leden van de ordediensten gewond zijn geraakt, moeten de veiligheidsmaatregelen op zaterdag worden versterkt met het oog op acte 4. "Onze hiërarchie stuurt ons weer de straat op om in de plaats van de overheid de klappen op te vangen", betreurt de vakbond.

"We weten dat er weer politiepersoneel gewond zal raken en we zijn bang dat er doden onder ons zullen vallen", zeggen de woordvoerders, waarbij ze kritiek leveren op de uitzonderlijke "premie" die Emmanuel Macron heeft beloofd aan de gemobiliseerde ordediensten, "van een lager bedrag dan de kosten van de overuren op 1 december". Een klacht die wordt gedeeld met andere vakbondvertegenwoordigers.

De melding van de staking heeft geen betrekking op al het politiepersoneel, maar alleen administratief, technisch, wetenschappelijk en staatsarbeiderspersoneel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Zonder technische assistenten en keukenpersoneel kunnen de CRS-eenheden eventueel niet worden ingezet. Zonder administratief personeel kunnen sommige diensten worden gesloten. Zonder de staatsarbeiders kan het onderhoud van de gebouwen en voertuigen niet meer worden uitgevoerd", waarschuwt Vigi.
https://www.bfmtv.com/pol(...)-samedi-1582326.html

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 06-12-2018 15:40:15 ]
pi_183569128
Ik hoor net van een Franse kennis die in Parijs woont dat er politieagenten met gele hesjes dingen slopen om de echte gele hesjes-beweging in discrediet te brengen. Is hier al meer over bericht?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_183569478
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 16:43 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik hoor net van een Franse kennis die in Parijs woont dat er politieagenten met gele hesjes dingen slopen om de echte gele hesjes-beweging in discrediet te brengen. Is hier al meer over bericht?
Tuurlijk daar hebben ze echt agenten voor nodig, er niet genoeg malloten zijn die dat liefst doen. Er zullen zeker gele hesjes zijn die vreemdzaam protesteren maar ook heel veel die komen voor een relletje of zelfs om te plunderen.
pi_183569650
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 17:06 schreef JJ76 het volgende:

[..]

Tuurlijk daar hebben ze echt agenten voor nodig, er niet genoeg malloten zijn die dat liefst doen. Er zullen zeker gele hesjes zijn die vreemdzaam protesteren maar ook heel veel die komen voor een relletje of zelfs om te plunderen.
De propaganda werkt dus bij jou :P . Nee ik weet uiteraard niet of het waar is... maar als een local dat zegt dan neem ik dat wel serieus t.o.v. wat bijv. buitenstaanders zeggen. Ik hoop dat het niet waar is want dat soort dingen vind ik echt derde wereld land-praktijken. West-Europa onwaardig.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_183569667
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 16:43 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik hoor net van een Franse kennis die in Parijs woont dat er politieagenten met gele hesjes dingen slopen om de echte gele hesjes-beweging in discrediet te brengen. Is hier al meer over bericht?
Ja die zijn er inderdaad. De politie zelf zegt dat ze er alleen zijn om arrestaties uit te voeren. Anderen dat ze bewust de boel laten escaleren zodat de politie kan ingrijpen en het protest in een kwaad daglicht kan worden gezet zodat mensen ontmoedigd worden om ermee door te gaan. Ik denk wel degelijk dat de tweede optie van toepassing is, het zijn geen engeltjes. Veel mensen beweren zelf politie in civiele kleding mee hebben zien doen aan vernielingen, zelfs auto's omkeren enzo.
  donderdag 6 december 2018 @ 17:17:01 #109
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_183569678
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 16:43 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik hoor net van een Franse kennis die in Parijs woont dat er politieagenten met gele hesjes dingen slopen om de echte gele hesjes-beweging in discrediet te brengen. Is hier al meer over bericht?
Het zou me niks verbazen.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_183569963
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 08:10 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Logisch. Er is ook bijzonder weinig om over te klagen.
Mooi dat jij het goed hebt. Dat geldt helaas niet voor iedereen.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_183570612
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 17:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

De propaganda werkt dus bij jou :P . Nee ik weet uiteraard niet of het waar is... maar als een local dat zegt dan neem ik dat wel serieus t.o.v. wat bijv. buitenstaanders zeggen. Ik hoop dat het niet waar is want dat soort dingen vind ik echt derde wereld land-praktijken. West-Europa onwaardig.
Een paar video's. Bij de eerste wordt op 2 min 25 een agent opgepakt door de oproerpolitie. Hij zegt 'nee nee nee jongens, ik hoor bij jullie!'. Ze blijven hem meenemen totdat een chef ze vertelt dat het inderdaad ook een agent is.


Nog een paar agenten in burgerkleding. 'Flic en civil' = agent in burgerkleding. 'Casse' en 'casseur' is slopen en slopers.

pi_183571549
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 18:20 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Een paar video's. Bij de eerste wordt op 2 min 25 een agent opgepakt door de oproerpolitie. Hij zegt 'nee nee nee jongens, ik hoor bij jullie!'. Ze blijven hem meenemen totdat een chef ze vertelt dat het inderdaad ook een agent is.


Nog een paar agenten in burgerkleding. 'Flic en civil' = agent in burgerkleding. 'Casse' en 'casseur' is slopen en slopers.

Wow, goed werk Ali. Vooral die eerste video is echt klip en klaar.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_183572026
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 17:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

De propaganda werkt dus bij jou :P . Nee ik weet uiteraard niet of het waar is... maar als een local dat zegt dan neem ik dat wel serieus t.o.v. wat bijv. buitenstaanders zeggen. Ik hoop dat het niet waar is want dat soort dingen vind ik echt derde wereld land-praktijken. West-Europa onwaardig.
Dit verbaast mij ook niets. Tot nader order beschouw ik dit als waar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183572168
quote:
14s.gif Op donderdag 6 december 2018 19:28 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Wow, goed werk Ali. Vooral die eerste video is echt klip en klaar.
Hier wordt een groepje collectief uitgejoeld en weggestuurd, beschuldigd van slopen.


Het barst van dit soort video's.
pi_183572635
Mensen worden intussen door sommige (vooraanstaande) gele hesjes gewaarschuwd dat ze zich beter kunnen voorbereiden door voedsel in te slaan en dergelijke. Via servers en anderen die alle blokkages organiseren en volgen.

Zelf heb ik extra diesel gehaald om in ieder geval mee naar Nederland te kunnen rijden, wat voedsel dat niet bederft, en een bug-out backpack klaargezet waarmee ik volledig mobiel ben en overal kan overleven. Ook een redelijke som cash opgenomen.

Je weet maar nooit!

[ Bericht 26% gewijzigd door Ali_Kannibali op 06-12-2018 20:27:05 ]
pi_183572772
LesEchos twitterde op donderdag 06-12-2018 om 20:24:34 🔴 EN DIRECT #GiletsJaunes : @EPhilippePM "Plus de 89.000 membres des forces de l'ordre seront mobilisés samedi en France, dont 8.000 à Paris ." >> https://t.co/A1fO45y85t https://t.co/RBl89wMVZF reageer retweet
89.000 agenten zijn opgetrommeld voor zaterdag
pi_183573007
BreakingNLive twitterde op donderdag 06-12-2018 om 16:56:37 BREAKING NEWS: French army seen headed towards Paris as major yellow vest protests have been planned for Saturday. Tens of thousands of people are expected to participate. President Macron expressed his concern, saying he fears serious violence on Saturday.#GiletsJaunes https://t.co/3RAMYXiOcu reageer retweet
BreakingNLive twitterde op donderdag 06-12-2018 om 20:35:03 BREAKING NEWS: French PM announces 89,000 members of the security forces, including military will be deployed across France on Saturday, due to expected violent protests and riots. reageer retweet
DtvryikXgAIQdUV.jpg
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_183573024
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 20:41 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op donderdag 06-12-2018 om 16:56:37 BREAKING NEWS: French army seen headed towards Paris as major yellow vest protests have been planned for Saturday. Tens of thousands of people are expected to participate. President Macron expressed his concern, saying he fears serious violence on Saturday.#GiletsJaunes https://t.co/3RAMYXiOcu reageer retweet
BreakingNLive twitterde op donderdag 06-12-2018 om 20:35:03 BREAKING NEWS: French PM announces 89,000 members of the security forces, including military will be deployed across France on Saturday, due to expected violent protests and riots. reageer retweet
[ afbeelding ]
Terug naar 1940...
pi_183573141
Ja ik denk dat het zaterdag dus echt volledig maar dan ook volledig uit de hand KAN lopen. Er zijn al snipers gesignaleerd afgelopen zaterdag.

Het lijkt er bijna op alsof het georchestreerd is. Ik ben wel van de complottheoriën (omdat ze meestal waar blijken te zijn). Een goeie crisis in Frankrijk die naar de rest van Europa overwaait zou de benodigde chaos kunnen veroorzaken om nog meer Europe eenwording door te drukken.
pi_183573233
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 16:43 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik hoor net van een Franse kennis die in Parijs woont dat er politieagenten met gele hesjes dingen slopen om de echte gele hesjes-beweging in discrediet te brengen. Is hier al meer over bericht?
De politie gebruikt ongetwijfeld infiltranten, de vraag is hoe ver die gaan. Ik kan vier types bedenken:
- infiltranten die afzijdig blijven (die zijn er altijd)
- infiltranten die meedoen
- provocateurs die politieoptreden uitlokken
- provocateurs die geweld/vernielingen plegen of uitlokken om de beweging in discrediet te brengen

Doelbewust van die laatste categorie gebruik maken lijkt me bij deze protesten twijfelachtig. Wegens het risico (uitlekken, groot schandaal, ontslagen etc..), omdat het niet nodig is (de protesten lokken reeds genoeg figuren aan die geen aanmoediging nodig hebben), en het is inmiddels duidelijk dat het geweld weinig effect op de publieke opinie heeft.

De tweede categorie is bij dit soort protesten zeker aanwezig. Als infiltrant wil je niet opvallen, wanneer je met een stelletje relschoppers optrekt maar steeds toekijkt bij vernielingen zullen die wantrouwig worden. Roepen, mee barricades opwerpen, even meeduwen wanneer een wagen omgekeerd wordt, dat hoort erbij. Molotov cocktails werpen of het initiatief nemen bij de vernielingen zou te ver gaan, dat zijn provocateurs.
Waar ligt de grens? Kan me voorstellen dat een infiltrant, wanneer hij weet dat de groep waarin hij zich bevindt van plan is een barricade op te werpen, eventueel op een "gunstige" locatie het initiatief neemt (gunstig = een locatie waar de schade beperkt blijft, waar vuur niet kan overslaan op gebouwen, waar een barricade weinig strategisch voordeel biedt, maw waar het optreden van de ordetroepen het minst bemoeilijkt wordt, bvb waar het onmogelijk is om heel de straat af te sluiten).

Blijft de derde groep over: provocateurs die politieoptreden uitlokken (maw die "op het juiste moment" zelf de eerste steen gooien of anderen aanzetten tot geweld). Geen idee of daar gebruik van gemaakt wordt. Het kan de ordediensten een duidelijk voordeel bieden: stel bvb dat een infiltrant meeloopt met een militante groep, gewapend met molotovcocktails etc.. Je weet dat ze een gevaar vormen, dat ze zeker tot geweld zullen overgaan, dan wil je hen liefst zo snel mogelijk uitschakelen zonder dat er gewonden of doden vallen. Zij zullen wachten op een voor hen gunstige situatie (een bankkantoor, een BMW die de verkeerde straat inrijdt, een ingesloten politieman of -auto, etc...), een provocateur kan het geweld starten op een voor de politie gunstig moment (ingesloten, genoeg ordetroepen aanwezig om hen allemaal op te pakken).
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183573234
Nou, zaterdag maar weer streampje van Ruptly/RT kijken maar. Beetje licht ontvlambare situatie dit ondanks toezeggingen (geen hogere accijnzen) vanuit de regering.
Lick a woolly Mammoth's shitty asshole. Suck a European Bison's spermy nutsack.
pi_183573244
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 20:46 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ja ik denk dat het zaterdag dus echt volledig maar dan ook volledig uit de hand KAN lopen. Er zijn al snipers gesignaleerd afgelopen zaterdag.

Het lijkt er bijna op alsof het georchestreerd is. Ik ben wel van de complottheoriën (omdat ze meestal waar blijken te zijn). Een goeie crisis in Frankrijk die naar de rest van Europa overwaait zou de benodigde chaos kunnen veroorzaken om nog meer Europe eenwording door te drukken.
Ik snap waar je op doelt ja. Ik acht de kans niet zo groot omdat grootschalige complotten nu eenmaal moeilijk zijn, maar het zou wel ideaal zijn voor een bepaalde groep mensen. Laat mensen in dienst van de staat het uit de hand lopen en zorg dat er met ijzeren vuist ingegrepen wordt uiteindelijk. Dan kan 'de gewone man' zeggen "ja maar het was wel uitgelokt, zelfs met toegevingen van de regering gingen ze nog rellen". Euromaidan enzulks...
pi_183573455
BFMTV twitterde op donderdag 06-12-2018 om 21:01:59 ALERTE INFO - Plus de 700 lycéens interpellés jeudi en Francehttps://t.co/h6upZobv7S https://t.co/vMkfMRpVbY reageer retweet
Meer dan 700 scholieren/studenten gearresteerd vandaag
  donderdag 6 december 2018 @ 21:20:26 #124
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183573752
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:04 schreef Houtenbeen het volgende:
BFMTV twitterde op donderdag 06-12-2018 om 21:01:59 ALERTE INFO - Plus de 700 lycéens interpellés jeudi en Francehttps://t.co/h6upZobv7S https://t.co/vMkfMRpVbY reageer retweet
Meer dan 700 scholieren/studenten gearresteerd vandaag
Waarom dat? :o :o :o :o
Ik ben een Nikon :-)
pi_183573762
quote:
6s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:20 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Waarom dat? :o :o :o :o
Protesten/rellen/demonstraties
pi_183573767
quote:
6s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:20 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Waarom dat? :o :o :o :o
Ze staken tegen hervormingen van het onderwijs, lagere huursubsidie, etc.
  donderdag 6 december 2018 @ 21:21:47 #127
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183573770
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:21 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Protesten/rellen/demonstraties
Ooh ik dacht zomaar uit het niets. Wist niet dat er weer rellen waren vandaag.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183573792
Is iedereen er zich ook van bewust dat de beurzen aardig aan het tanken zijn?
  donderdag 6 december 2018 @ 21:25:33 #129
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183573828
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:23 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Is iedereen er zich ook van bewust dat de beurzen aardig aan het tanken zijn?
Wow ja! Alles een paar procent in de min!

https://www.ing.nl/particulier/beleggen/koersen/index.html
Ik ben een Nikon :-)
pi_183573980
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 20:53 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Voor iedereen die écht wil begrijpen wat er gaande is raad ik aan om deze video te bekijken vanaf het tijdstip waarop ik hem heb gezet (50 min 10 sec). In 45 minuten word je uitgelegd hoe de economische maatregelen, Marrakesh, en een heleboel andere vraagstukken deel uitmaken van 1 en dezelfde agenda. Deze video is in 2005 opgenomen. Nu, 13 jaar later, zien we precies gebeuren wat de presentator zegt. Een ware eye-opener.

Een Zuid Afrikaanse Zevendedagsadventist, creationist, die beweert dat Saddam Hoesein in 1999 stierf, dat enkel hooggeplaatste vrijmetselaars en mormonen de ruimte ingaan en de maanlanding een project van de Jezuïeten was.
In deze video beweert hij (40:40) dat United Airlines Flight 93, het vliegtuig dat op 9/11 in Pennsylvania neerkwam, "in een gat in de grond verdween", dat er geen brokstukken of black boxes werden teruggevonden...

Hij beweert ook dat het Vaticaan de Islam creëerde om de overblijvende niet-katholieke christenen in het Midden Oosten uit te roeien.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183574140
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:33 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Een Zuid Afrikaanse Zevendedagsadventist, creationist, die beweert dat Saddam Hoesein in 1999 stierf, dat enkel hooggeplaatste vrijmetselaars en mormonen de ruimte ingaan en de maanlanding een project van de Jezuïeten was.
In deze video beweert hij (40:40) dat United Airlines Flight 93, het vliegtuig dat op 9/11 in Pennsylvania neerkwam, "in een gat in de grond verdween", dat er geen brokstukken of black boxes werden teruggevonden...

Hij beweert ook dat het Vaticaan de Islam creëerde om de overblijvende niet-katholieke christenen in het Midden Oosten uit te roeien.
Dat is allemaal niet boeiend. Je moet het stuk kijken wat ik heb aangegeven. Daarin beschrijft hij letterlijk het Marrakesh verdrag: de genzen openen en mensenrechten voor alle immigranten en vluchtelingen, om de rijkdommen te herverdelen. Het verdwijnen van de middenklasse. Het is hoogst opmerkelijk hoe nauwkeurig die beschrijving is van wat er op dit moment gaande is.
pi_183574223
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dat is allemaal niet boeiend. Je moet het stuk kijken wat ik heb aangegeven. Daarin beschrijft hij letterlijk het Marrakesh verdrag: de genzen openen en mensenrechten voor alle immigranten en vluchtelingen, om de rijkdommen te herverdelen. Het verdwijnen van de middenklasse. Het is hoogst opmerkelijk hoe nauwkeurig die beschrijving is van wat er op dit moment gaande is.
Dat valt allemaal wel te voorspellen inderdaad. Punt is alleen dat als 95% aan de spreekwoordelijke bedelstaf raakt er sowieso koppen gaan rollen. Dus horigheid van het grote deel van de bevolking zal er nooit meer komen (tenzij de elite iets ontwikkelt wat de dood betekent voor ongehoorzamen). Als het straks nog erger wordt worden er gewoon een aantal opgeknoopt en de rest vlucht. Dan wordt er weer een nieuwe overheid ingesteld die het eerst half verkloot, maar uiteindelijk door stemmingen e.d. gaat het weer terug naar dragelijk. Zo gaat het toch altijd bij een opstand.
pi_183574683
quote:
13s.gif Op donderdag 6 december 2018 20:41 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Terug naar 1940...
Toen er duizenden moslims de boel aan het slopen waren deden ze niks en nu er duizenden blanke mensen uit onvrede protesteren sturen ze zelfs het leger.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 6 december 2018 @ 22:36:46 #134
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
  donderdag 6 december 2018 @ 22:49:35 #135
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183575449
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 21:33 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Een Zuid Afrikaanse Zevendedagsadventist, creationist, die beweert dat Saddam Hoesein in 1999 stierf, dat enkel hooggeplaatste vrijmetselaars en mormonen de ruimte ingaan en de maanlanding een project van de Jezuïeten was.
In deze video beweert hij (40:40) dat United Airlines Flight 93, het vliegtuig dat op 9/11 in Pennsylvania neerkwam, "in een gat in de grond verdween", dat er geen brokstukken of black boxes werden teruggevonden...

Hij beweert ook dat het Vaticaan de Islam creëerde om de overblijvende niet-katholieke christenen in het Midden Oosten uit te roeien.
Belangrijkste is vooral dat de popcorn betaalbaar blijft als ik dit allemaal zo lees.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  donderdag 6 december 2018 @ 22:53:12 #136
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183575534
Ik vind het best eng worden als ik deze plaatjes zie :'( :'( :'(

Die op het eerste plaatje dat lijken wel insurgent pickups van gta. Daarmee rij ik altijd door de stad om mensen af te knallen. Zal het leger ook gaan schieten? :'(

DtwbBkNX4AAZ8E5.jpg

DtwbBkOWkAEUPrq.jpg
Ik ben een Nikon :-)
pi_183575627
De lijsttrekker van de extreem linkse partij 'France Insoumise' Jean Luc Mélenchon heeft een paar uur geleden aangekondigd dat we met de deelname van de middelbare scholieren nu officieel in een 'burgerrevolutie' zitten.

Volgens mij is hij nou een persoon die zo'n analyse kan stellen. Socialisten, Marxisten, Trotskyisten en Communisten zijn immers de experts op het gebied van revoluties.

Voor degenen die Frans kennen:


Inderdaad zoals al boven is gemeld zijn militaire voertuigen gespot.

Snipers waren al aanwezig afgelopen zaterdag.

Sommige gele hesjes waarschuwen dat ze dit keer gewapend naar Parijs zullen komen.

Het aandeel in popcorn is 300% gestegen.

Dat laatste was fake news.
pi_183575681
Frankrijk _O_
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_183575692
MAINTIEN DE L'ORDRE - En prévision de la manifestation des Gilets jaunes, samedi à Paris, la préfecture de police va recourir à une douzaine de véhicules blindés de la gendarmerie, déjà mobilisés sur la ZAD de Notre-Dame-des-Landes mais jamais dans la capitale. Edouard Philippe l'a confirmé ce jeudi soir sur TF1. Le 1er décembre, de tels véhicules avaient été prépositionnés dans des casernes mais pas utilisés.

https://www.lci.fr/police(...)a-paris-2106674.html

ORDEBEWAKING - Ter voorbereiding op de manifestatie van de Gele Hesjes die zaterdag in Parijs plaatsvindt, zet de préfecture van de politie een twaalftal gepantserde voertuigen van de gendarmerie in, die al eerder op het te verdedigen terrein van Notre Dame des Landes zijn gebruikt, maar nooit in de hoofdstad. Edouard Philippe (de premier) heeft dat donderdagavond op TF1 bevestigd. Op 1 december stonden zulke voertuigen klaar in kazernes, maar zijn toen niet gebruikt.

Gendarmerie = militaire eenheid, maar lijkt op politie van het platteland.

vbrg-vehicule-blinde-gendarmerie-paris-gilets-jaunes-ab5dde-0@1x.jpeg

[ Bericht 7% gewijzigd door Ali_Kannibali op 06-12-2018 23:18:52 ]
pi_183575937
EuropeElects twitterde op donderdag 06-12-2018 om 09:54:37 France, YouGov poll:President Macron Approval RatingApprove: 18% (-3)Disapprove: 76% (+7)Field work: 28/11/18 – 29/11/18Sample size: 1,006 reageer retweet
EuropeElects twitterde op donderdag 06-12-2018 om 12:21:18 France, Kantar poll:President Macron Approval RatingApprove: 21% (-5)Disapprove: 77% (+6)Field work: 29/11/18 – 3/12/18Sample size: 1,000 reageer retweet
EuropeElects twitterde op donderdag 06-12-2018 om 15:11:02 France, Elabe poll:President Macron Approval RatingApprove: 23% (-4)Disapprove: 74% (+5)Field work: 4/12/18 – 5/12/18Sample size: 1,002 reageer retweet
  donderdag 6 december 2018 @ 23:17:30 #142
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183575986
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:
MAINTIEN DE L'ORDRE - En prévision de la manifestation des Gilets jaunes, samedi à Paris, la préfecture de police va recourir à une douzaine de véhicules blindés de la gendarmerie, déjà mobilisés sur la ZAD de Notre-Dame-des-Landes mais jamais dans la capitale. Edouard Philippe l'a confirmé ce jeudi soir sur TF1. Le 1er décembre, de tels véhicules avaient été prépositionnés dans des casernes mais pas utilisés.

https://www.lci.fr/police(...)a-paris-2106674.html

ORDEBEWAKING - Ter voorbereiding op de manifestatie van de Gele Hesjes die zaterdag in Parijs plaatsvindt, zet de préfecture van de politie een twaalftal gepantserde voertuigen van de gendarmerie in, die al eerder op het commerciële terrein van Notre Dame des Landes zijn gebruikt, maar nooit in de hoofdstad. Edouard Philippe (de premier) heeft dat donderdagavond op TF1 bevestigd. Op 1 december stonden zulke voertuigen klaar in casernes, maar zijn toen niet gebruikt.

Gendarmerie = militaire eenheid, maar lijkt op politie van het platteland.

[ afbeelding ]
Zag op Twitter een plaatje voorbijkomen dat er EU vlaggen op die dingen zitten. EU-leger?

DtwyqctW0AEp8sP.jpg
Ik ben een Nikon :-)
pi_183576031
quote:
6s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:17 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Zag op Twitter een plaatje voorbijkomen dat er EU vlaggen op die dingen zitten. EU-leger?
Nee dit is van de 'gendarmes'. Die maken deel uit van het Franse nationale leger, maar dienen hoofdzakelijk als politie-eenheid buiten de steden. Dus voor snelheidscontroles en normaal politiewerk en dergelijke.

Edit ik zie dat je de foto erbij hebt gezet. Ga ik even checken.
  donderdag 6 december 2018 @ 23:21:08 #144
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183576049
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:20 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee dit is van de 'gendarmes'. Die maken deel uit van het Franse nationale leger, maar dienen hoofdzakelijk als politie-eenheid buiten de steden. Dus voor snelheidscontroles en normaal politiewerk en dergelijke.

Edit ik zie dat je de foto erbij hebt gezet. Ga ik even checken.
Dank! Ben benieuwd :) Kan natuurlijk ook een photoshop zijn.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183576142
Dit is een foto uit 2008 van een soortgelijk voertuig dat in Georgië werd ingezet:

dscf2913a.jpeg

Dit is een meer recente foto, zonder vlag:

18-12-06-VBRG-CNEFG-1.jpg

Dus ik trek de volgende conclusie: die vlag kan er wel of niet op staan, maar het feit dat hij erop staat wil niet per sé zeggen dat het om een Europees leger gaat, maar dat het voertuig is ingezet in het kader van een Europese operatie aangezien Frankrijk vaak als ordebewaker wordt gebruikt. Dus waarschijnlijk heeft dat voertuig al in het buitenland gediend.

Er komt vast wel een Europees leger, maar we zijn er nog niet helemaal.
pi_183576168
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:27 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Dit is een foto uit 2008 van een soortgelijk voertuig dat in Georgië werd ingezet:

[ afbeelding ]

Dit is een meer recente foto, zonder vlag:

[ afbeelding ]

Dus ik trek de volgende conclusie: die vlag kan er wel of niet op staan, maar het feit dat hij erop staat wil niet per sé zeggen dat het om een Europees leger gaat, maar dat het voertuig is ingezet in het kader van een Europese operatie aangezien Frankrijk vaak als ordebewaker wordt gebruikt. Dus waarschijnlijk heeft dat voertuig al in het buitenland gediend.

Er komt vast wel een Europees leger, maar we zijn er nog niet helemaal.
Scherpe post en verder ook andere scherpe reacties in dit topic. Waarvoor hulde!
  donderdag 6 december 2018 @ 23:33:31 #147
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183576239
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:27 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Dit is een foto uit 2008 van een soortgelijk voertuig dat in Georgië werd ingezet:

[ afbeelding ]

Dit is een meer recente foto, zonder vlag:

[ afbeelding ]

Dus ik trek de volgende conclusie: die vlag kan er wel of niet op staan, maar het feit dat hij erop staat wil niet per sé zeggen dat het om een Europees leger gaat, maar dat het voertuig is ingezet in het kader van een Europese operatie aangezien Frankrijk vaak als ordebewaker wordt gebruikt. Dus waarschijnlijk heeft dat voertuig al in het buitenland gediend.

Er komt vast wel een Europees leger, maar we zijn er nog niet helemaal.
Dank voor het uitzoeken! Scheelt weer wat complottheorien :) Mooi werk! ^O^ ^O^
Ik ben een Nikon :-)
pi_183576421
Europa gaat branden :Y
  donderdag 6 december 2018 @ 23:45:08 #149
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183576434
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:44 schreef the-eye het volgende:
Europa gaat branden :Y
Nee! Ik vind het niet leuk meer :'(
Ik ben een Nikon :-)
pi_183576571
Er bestaat geen EU leger. Hoe veel fake news je ook tot je neemt.
pi_183576828
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:29 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Scherpe post en verder ook andere scherpe reacties in dit topic. Waarvoor hulde!
Bedankt ;-) ik volg alles op de voet hier want moet toegeven dat ik er zelf wat nerveus van word.
pi_183576868
-146 kinderen gearresteerd
- Politie dwingt ze om op een knieën te zitten met hun handen omhoog
- Ze staan daar op het schoolplein als een paar SS officiers

JOHNMEY28401489 twitterde op donderdag 06-12-2018 om 22:17:09 @V_of_Europe @ramzpaul The police arrest 146 high school students because they demanded the resignation of globalist Macron. They look like war-prisoners in a concentration camp. The globalist dictatorship of Macron. https://t.co/kagNbpJIF6 reageer retweet
Video in de link^^
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_183576870
quote:
6s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:45 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nee! Ik vind het niet leuk meer :'(
Leuk is niet een woord wat er bij past maar het lijkt meer en meer onvermijdelijk te gaan worden.
pi_183576924
Interessante observatie van een geel hesje: "Na bijna vier weken landelijk staken, excessief geweld en 75% van de bevolking die de beweging ondersteunt, is het enige wat de overheid heeft gedaan het annuleren van aangekondigde accijnsverhogingen. Iedereen die nog gelooft dat we in een representatieve democratie leven heeft een bord voor zijn kop. Dit is een dictatuur."

Meningen?
pi_183577171
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:08 schreef Ali_boo het volgende:
-146 kinderen gearresteerd
- Politie dwingt ze om op een knieën te zitten met hun handen omhoog
- Ze staan daar op het schoolplein als een paar SS officiers

JOHNMEY28401489 twitterde op donderdag 06-12-2018 om 22:17:09 @V_of_Europe @ramzpaul The police arrest 146 high school students because they demanded the resignation of globalist Macron. They look like war-prisoners in a concentration camp. The globalist dictatorship of Macron. https://t.co/kagNbpJIF6 reageer retweet
Video in de link^^
Dit gaat m.i. goed fout lopen. Bij deze kinderen wordt nu de basis gelegd voor mensen die bereid zijn te vechten. Als je daar op je knieen met je handen in je nek zit weet je dat er een strijd moet worden gestreden.

Laten we hopen dat het een fake video is
pi_183577233
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:08 schreef Ali_boo het volgende:
-146 kinderen gearresteerd
- Politie dwingt ze om op een knieën te zitten met hun handen omhoog
- Ze staan daar op het schoolplein als een paar SS officiers

JOHNMEY28401489 twitterde op donderdag 06-12-2018 om 22:17:09 @V_of_Europe @ramzpaul The police arrest 146 high school students because they demanded the resignation of globalist Macron. They look like war-prisoners in a concentration camp. The globalist dictatorship of Macron. https://t.co/kagNbpJIF6 reageer retweet
Video in de link^^
Dit gaat goed mis daar.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_183577359
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:27 schreef the-eye het volgende:

[..]

Dit gaat m.i. goed fout lopen. Bij deze kinderen wordt nu de basis gelegd voor mensen die bereid zijn te vechten. Als je daar op je knieen met je handen in je nek zit weet je dat er een strijd moet worden gestreden.

Laten we hopen dat het een fake video is
Die scholieren hebben journalisten aangevallen, bedreigd, hun camera gestolen en vernield. Barricades opgeworpen en in brand gestoken, de politie met stenen bekogeld...

AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 13:28:46 #Toulouse #manif Le résultat des manifestations de lycéens, sans parler des journalistes agressés, coursés et menacés https://t.co/R8x9OGhEod reageer retweet
Dtu8KfsXQAYK6dF.jpg

Bushokjes vernield (filmpje in link) :
Manon_Haussy twitterde op donderdag 06-12-2018 om 11:38:02 Le long de la route saint Simon, les abribus sont systématiquement détruits à coups de pierres https://t.co/keL1av6vKc reageer retweet
Brandende barricades:
AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 10:21:14 #toulouse #lyceens A Raymond Naves les lyceens alimentent les flammes a renfort de déodorants https://t.co/UHLV3brZ9a reageer retweet


[ Bericht 29% gewijzigd door crystal_meth op 07-12-2018 03:20:48 ]
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183577711
Edit sorry die video was al gedeeld
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  Redactie Frontpage vrijdag 7 december 2018 @ 01:34:22 #160
44703 crew  ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183577729
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:47 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Die scholieren hebben journalisten aangevallen, bedreigd, hun camera gestolen en vernield. Barricades opgeworpen en in brand gestoken, de politie met stenen bekogeld...

AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 13:28:46 #Toulouse #manif Le résultat des manifestations de lycéens, sans parler des journalistes agressés, coursés et menacés https://t.co/R8x9OGhEod reageer retweet
[ afbeelding ]

Bushokjes vernield (filmpje in link) :
Manon_Haussy twitterde op donderdag 06-12-2018 om 11:38:02 Le long de la route saint Simon, les abribus sont systématiquement détruits à coups de pierres https://t.co/keL1av6vKc reageer retweet
Auto's omgekeerd:
één van de auto's heeft een geel vestje vooraan liggen (steunbetuiging aan de demonstranten...) :')

Brandende barricades:
AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 10:21:14 #toulouse #lyceens A Raymond Naves les lyceens alimentent les flammes a renfort de déodorants https://t.co/UHLV3brZ9a reageer retweet
Als ik dit zo zie heb je het over die blanken die voor problemen zorgen. Laat zich wel raden.
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 01:36:11 #161
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183577739
quote:
6s.gif Op donderdag 6 december 2018 23:17 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Zag op Twitter een plaatje voorbijkomen dat er EU vlaggen op die dingen zitten. EU-leger?

[ afbeelding ]
Dit is een (nogal suggestieve) screenshot uit een langer filmpje dat vanmiddag rondging. Wat je ziet is een embleem dat wordt gevoerd door de EUMM, een Europese vredesmissie in voormalig Joegoslavië en in Georgië. Heeft verder niet zo veel met een Europees leger te maken, hoe graag de frexiteers op twitter je dat ook willen laten geloven.

Andere voertuigen uit dezelfde reserve-eenheid voeren de vlag en mythologische namen ook:

RXzGqKz.jpg


Ergens wel weer ironisch dat de ordediensten deze 45 jaar oude slurpers inzetten.
pi_183577744
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 01:34 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Als ik dit zo zie heb je het over die blanken die voor problemen zorgen. Laat zich wel raden.
Laat zich wel raden...? Dat de politie dan wel iets durft te doen?
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183578107
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 01:34 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Als ik dit zo zie heb je het over die blanken die voor problemen zorgen. Laat zich wel raden.
Huh? Eerlijk gezegd niet op de kleur gelet. Ging me vooral om die misleidende tweet "The police arrest 146 high school students because they demanded the resignation of globalist Macron", alsof dat de reden was waarom ze opgepakt werden.

Oeps, zie nu dat die tweet met die omgekeerde auto's van dinsdag is, die hoort er dus niet bij...
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 7 december 2018 @ 07:22:03 #164
408813 crew  trein2000
pi_183578597
Dit loopt helemaal uit de hand joh. Ik las ergens dat een elysee woordvoerder het al had over ‘bescherming van de republiek’. Ik vraag me af of Macron de geest nog terug in de fles krijgt.

Laten we niet vergeten dat Frankrijk een revolutionaire geschiedenis heeft...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 7 december 2018 @ 07:37:09 #165
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183578668
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 17:35 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Mooi dat jij het goed hebt. Dat geldt helaas niet voor iedereen.
Vergeleken met Bangladesh of Jemen, heeft iedereen in Nederland het extreem goed. En zelfs als dat niet zo was, er is geen enkel excuus voor het in de fik steken van auto's of het vernielen van restaurants.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  vrijdag 7 december 2018 @ 07:43:51 #166
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183578726
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 07:22 schreef trein2000 het volgende:
Dit loopt helemaal uit de hand joh. Ik las ergens dat een elysee woordvoerder het al had over ‘bescherming van de republiek’. Ik vraag me af of Macron de geest nog terug in de fles krijgt.

Laten we niet vergeten dat Frankrijk een revolutionaire geschiedenis heeft...
In Nederland waren we zelfs eerder dan de Fransen :) Ergens aan het eind van de 70'er jaren van de 18e eeuw dacht ik. Al is dat mislukt, maargoed :P

MarianneGiletjaune.jpg
Ik ben een Nikon :-)
pi_183578728
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:47 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Die scholieren hebben journalisten aangevallen, bedreigd, hun camera gestolen en vernield. Barricades opgeworpen en in brand gestoken, de politie met stenen bekogeld...

AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 13:28:46 #Toulouse #manif Le résultat des manifestations de lycéens, sans parler des journalistes agressés, coursés et menacés https://t.co/R8x9OGhEod reageer retweet
[ afbeelding ]

Bushokjes vernield (filmpje in link) :
Manon_Haussy twitterde op donderdag 06-12-2018 om 11:38:02 Le long de la route saint Simon, les abribus sont systématiquement détruits à coups de pierres https://t.co/keL1av6vKc reageer retweet
Brandende barricades:
AdoueManon twitterde op donderdag 06-12-2018 om 10:21:14 #toulouse #lyceens A Raymond Naves les lyceens alimentent les flammes a renfort de déodorants https://t.co/UHLV3brZ9a reageer retweet
Eigenlijk allemaal zaken , zonder ze te willen bagatelliseren. die we kennen uit andere situaties maar waar nooit zo'n reactie als deze op is geweest en men kiest dan kinderen om ineens te laten zien dat de overheid de bevolking er wel onder zal houden. Dit is olie op het vuur. Ik vind dit heel dom gedaan maar eigenlijk zien we in Nederland dezelfde tacktiek ....

[ Bericht 0% gewijzigd door the-eye op 07-12-2018 08:00:57 ]
  vrijdag 7 december 2018 @ 07:48:49 #168
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183578763
:') :') :') :') :') :')

quote:
Tikje leedvermaak om chaos in Parijs
Ondertussen in....Turkije en de Arabische wereld
Turkije gaf een negatief reisadvies voor Frankrijk af en aanhangers van Assad in Syrië maakte zich vrolijk over de ‘Franse Lente’.

data39041959-f8933c.jpg

„Een organische, leiderloze protestbeweging zonder duidelijke ideologie is opgestaan in Frankrijk. Ik zat er sinds 2011 op te wachten. Laat me u de Franse Lente uitleggen.”

Zo reageert de Libanese satiricus Karl Sharro op de gewelddadige protesten van de gele hesjes in Frankrijk. „Allereerst, waarom de kleur geel?”, gaat hij verder. „In de traditionele Franse cultuur vertegenwoordigt de kleur geel de Mediterrane regio’s van Frankrijk, die zich altijd onderdrukt hebben gevoeld door Parijs. Deze protesten komen voort uit eeuwenoude, regionale grieven.”

Met zijn satirische analyse op Twitter houdt Sharro het Westen een spiegel voor. En dan vooral de westerse journalisten en analisten die in 2011 een kant-en-klare uitleg hadden voor de spontane protesten die zich toen vanuit Tunesië verspreidden naar de rest van Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hoe duiden zij nu het volksoproer in Frankrijk, terwijl de gele hesjes ook in omringende landen zoals Nederland opduiken?

Er klinkt ook enig leedvermaak door in sommige reacties uit het Midden-Oosten: nu is het eens chaos bij jullie in het Westen. Aanhangers van de Syrische president Assad verspreidden op sociale media bijvoorbeeld een fotocollage: links de brandende barricades in Parijs, rechts een ordentelijke file in Damascus.

Op sociale media in Turkije en de Arabische wereld worden de protesten al grappend de ‘Franse Lente’ genoemd. Maar waar Sharro het ironisch bedoelt, zijn sommigen bloedserieus. Zo schrijft Beril Dedeoglu, columniste van de regeringsgezinde Turkse krant Daily Sabah: „De opstanden van de Arabische Lente waren ook georganiseerd via sociale media. In Tunesië, Egypte en Libië gingen mensen ook de straat op vanwege economische grieven, maar de demonstraties mondden uit in geweld.”

Ze erkent wel dat de situatie in Tunesië, Egypte, Libië moeilijk te vergelijken is met die in Frankrijk. „Het laatste land is een democratie, terwijl de Noord-Afrikaanse landen autocratieën waren. De overeenkomst is de woede die wordt geuit door gefrustreerde, gewone mensen.”

De Turkse president Erdogan greep de Franse protesten aan om het Westen te beschuldigen van hyprocrisie. Hij kan nog altijd moeilijk verkroppen dat westerse landen kritiek hadden op de wijze waarop de Turkse politie in 2013 een einde maakte aan de protesten op het Gezi-plein. Erdogan noemde de demonstranten destijds „terroristen”, een term die hij nu ook gebruikt voor de Franse betogers.

Lees ook over de Gele hesjes: ‘Gele hesjes’ verwerpen concessie van Frans kabinet als ‘pinda’s’

„Waarom hebben degenen die live verslag deden van de Gezi-protesten nu geen oog voor Parijs?”, zei Erdogan vorige week in een toespraak. „Waarom zijn de internationale media zo stil? Omdat ze hen [de Fransen] geen slechte reputatie willen bezorgen. Maar of jullie nou willen of niet, de wereld volgt het toch wel.” Dat alle internationale media ruim aandacht besteden aan de gele hesjes negeerde Erdogan voor het gemak.

De Turkse president riep de Franse autoriteiten op geen disproportioneel geweld te gebruiken. Het leek bedoeld als een koekje van eigen deeg. Zijn aanhangers deelden de laatste dagen massaal videobeelden van het gewelddadige optreden van de Franse politie. De ondertoon van de meeste posts: ‘jullie politie doet hetzelfde als die van ons’. Dat sentiment leek ook mee te spelen bij het negatieve reisadvies dat Ankara uitvaardigde na het geweld van afgelopen weekend.

„Experts waarschuwen al voor een ‘domino-effect’, waarbij de protesten zich vanuit Frankrijk verspreiden naar buurlanden", schrijft Sharro in zijn satirische analyse. „Het is niet duidelijk hoe wij in het Oosten hierop moeten reageren, naast de oproep aan de Franse autoriteiten om het demonstratierecht te beschermen.”

https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-in-parijs-a3050696
Ik ben een Nikon :-)
pi_183578864
Een van de youtube kanalen die een aantal video's over de protesten heeft geplaatst werd zojuist onder mijn ogen gebant terwijl ik een video aan het kijken was.

"This account has been terminated due to multiple or severe violations of YouTube's policy against spam, deceptive practices, and misleading content or other Terms of Service violations."

Censuur is de volgende stap in de aanloop naar een revolutie.

Revolutions don’t just happen instantly over night,
they develop over long periods of struggle. So keep
your eyes and ears open for signs of a coming
uprising, such as:

• Civil unrest prior to riots in the major cities.
• Politicians and media blatantly lying about the
most obvious developments.
• Censorship of social networks such as Twitter
or Facebook. This may not be entirely obvious
at first but when the sites are blocked completely
the warnings are clear (with excuses like child
pornography).
• Censorship of old media such as newspapers
and television (non-regime critical press).
• Arrests of political oppositon leaders (In Tunisia
the leaders of the Pirate Party were rounded
up and imprisoned without charge. The prison
was subsequently burnt down with many
people dying inside).
• In times of crisis many rumours will spread
around and fear mongering is rampant. Be
calm, think before you act, act rashly.
• The #Hashtag of your country, or name of your
political leader is trending worldwide on Twitter.
• Friends and family members living abroad may
try to contact you to check if you are alright.
pi_183578883
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 07:43 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

In Nederland waren we zelfs eerder dan de Fransen :) Ergens aan het eind van de 70'er jaren van de 18e eeuw dacht ik. Al is dat mislukt, maargoed :P

[ afbeelding ]
Wij hebben de Spanjaarden verjaagd! Dat was wel degelijk een revolutie.
pi_183578907
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 07:43 schreef the-eye het volgende:

[..]

Eigenlijk allemaal zaken , zonder ze te willen bagatelliseren. die we kennen uit andere situaties maar waar nooit zo'n reactie als deze op is geweest en men kiest dan kinderen om ineens te laten zien dat de overheid de bevolking er wel onder zal houden. Dit is olie op het vuur. Ik vind dit heel dom gedaan maar eigenlijk zien we in Nederland dezelfde tacktiek ....
De propagandamachine draait aan beide kanten op volle toeren. Je hebt de radicale groepen die alles doen om de politie in een kwaad daglicht te zetten, en omgekeerd doet de overheid alles om de gele hesjes in zijn geheel als relschoppers weg te zetten. Alle informatie is nu biased. Het enige dat vaststaat is dat alle elementen van beide partijen elke keer hoger inzetten.
  vrijdag 7 december 2018 @ 08:09:39 #172
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183578915
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:06 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Wij hebben de Spanjaarden verjaagd! Dat was wel degelijk een revolutie.
Het binnenhalen van de Spanjaarden zou je ook als revolutie kunnen zien ;) Zelfde als wat er in 1795 gebeurde.
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 08:16:28 #173
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183578972
Is dat wat er gaande is met de gele hesjes in verschillende landen, niet vergelijkbaar met de rellen/revoluties in 1848?
Ik ben een Nikon :-)
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 7 december 2018 @ 08:19:21 #174
408813 crew  trein2000
pi_183578991
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:16 schreef Nikonlover het volgende:
Is dat wat er gaande is met de gele hesjes in verschillende landen, niet vergelijkbaar met de rellen/revoluties in 1848?
Volgens mij speelt er niet zoveel in Europa. Het speelt in Frankrijk... niet groter maken dan het is.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_183579012
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:19 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Volgens mij speelt er niet zoveel in Europa. Het speelt in Frankrijk... niet groter maken dan het is.
Ik denk dat Frankrijk een voorloper wordt, net zoals 200 jaar geleden. Naarmate westerse landen steeds meer krijgen te lijden onder Europees (economisch) beleid, en de recessie inzet, zullen andere landen volgen met protesten.
  vrijdag 7 december 2018 @ 08:22:00 #176
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183579015
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:19 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Volgens mij speelt er niet zoveel in Europa. Het speelt in Frankrijk... niet groter maken dan het is.
Er zit wel overal heel wat ontevredenheid, maar rellen blijven tot nu toe inderdaad beperkt tot Frankrijk.
In 1848 begon het ook in Frankrijk, toch?
Ik ben een Nikon :-)
pi_183579019
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 17:15 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

De propaganda werkt dus bij jou :P . Nee ik weet uiteraard niet of het waar is... maar als een local dat zegt dan neem ik dat wel serieus t.o.v. wat bijv. buitenstaanders zeggen. Ik hoop dat het niet waar is want dat soort dingen vind ik echt derde wereld land-praktijken. West-Europa onwaardig.
nee propaganda werkt bij jou in deze. het stond op facebook dus het is zo. Ik zeg niet dat er niet geprovoceerd wordt door politieoptreden maar politie die zich voordoet als demonstranten om rellen te creeeren in deze situatie ongeloofwaardig. Demonstraties zijn zonder fatsoenlijke organisatie en zit genoeg tuig tussen. Die weten zich dan zo wie zo niet te gedragen, escaleert vanzelf hebben ze geen 'hulp' voor nodig.
pi_183579067
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:22 schreef JJ76 het volgende:

[..]

nee propaganda werkt bij jou in deze. het stond op facebook dus het is zo. Ik zeg niet dat er niet geprovoceerd wordt door politieoptreden maar politie die zich voordoet als demonstranten om rellen te creeeren in deze situatie ongeloofwaardig. Demonstraties zijn zonder fatsoenlijke organisatie en zit genoeg tuig tussen. Die weten zich dan zo wie zo niet te gedragen, escaleert vanzelf hebben ze geen 'hulp' voor nodig.
Hoe weet je dat?
  vrijdag 7 december 2018 @ 08:41:03 #179
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183579164
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:19 schreef trein2000 het volgende:
Volgens mij speelt er niet zoveel in Europa. Het speelt in Frankrijk... niet groter maken dan het is.
Er speelt genoeg... een hysterische woningmarkt, onbetaalbare huren, het spook van de marktwerking in de zorg, ondergewaardeerde en onderbetaalde werknemers, lonen die niet meestijgen met de groeiende economie, groeiende ongelijkheid, werknemers onder de armoedegrens, fraude met sociale zekerheid, gekorte werkloosheidsuitkeringen, bemoeizuchtige overheidsinstanties, mantelzorgverantwoordelijkheid, corporate targets, managersfetisjisme, duurbetaalde directeuren, 24/7 bereikbaarheid, werk-appjes in het weekend, socialemediaterreur, ʼoudere werknemersʼ vanaf 45 jaar, files, halal bedrijfslunches, alcoholvrije kerstborrels, verdwenen kerstpakketten, rookverbod op de werkplek, agile, scrum, flexplek, dynamisch werken, KPIʼs, thuislaptops, arbo-eisen, dertiende en veertiende maanden, bijtellingen, stress-indicatoren, vitaliteitsevaluaties, gezond-werkenprojecten, stabureauʼs, trapstoelen, ontmoedigingsbeleid, robotisering, boventalligheid, omschoolbonus, ontslag, werkloosheid, eindemaandsproblematiek etc etc.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183579236
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:41 schreef Ringo het volgende:

[..]

Er speelt genoeg... een hysterische woningmarkt, onbetaalbare huren, het spook van de marktwerking in de zorg, ondergewaardeerde en onderbetaalde werknemers, lonen die niet meestijgen met de groeiende economie, groeiende ongelijkheid, werknemers onder de armoedegrens, fraude met sociale zekerheid, gekorte werkloosheidsuitkeringen, bemoeizuchtige overheidsinstanties, mantelzorgverantwoordelijkheid, corporate targets, managersfetisjisme, duurbetaalde directeuren, 24/7 bereikbaarheid, werk-appjes in het weekend, socialemediaterreur, ʼoudere werknemersʼ vanaf 45 jaar, files, halal bedrijfslunches, alcoholvrije kerstborrels, verdwenen kerstpakketten, rookverbod op de werkplek, agile, scrum, flexplek, dynamisch werken, KPIʼs, thuislaptops, arbo-eisen, dertiende en veertiende maanden, bijtellingen, stress-indicatoren, vitaliteitsevaluaties, gezond-werkenprojecten, stabureauʼs, trapstoelen, ontmoedigingsbeleid, robotisering, boventalligheid, omschoolbonus, ontslag, werkloosheid, eindemaandsproblematiek etc etc.
Dit dus inderdaad. Vooral de eerste helft is van toepassing op Frankrijk. Vergeet massa-immigratie niet.
pi_183579800
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 00:08 schreef Ali_boo het volgende:
-146 kinderen gearresteerd
- Politie dwingt ze om op een knieën te zitten met hun handen omhoog
- Ze staan daar op het schoolplein als een paar SS officiers

JOHNMEY28401489 twitterde op donderdag 06-12-2018 om 22:17:09 @V_of_Europe @ramzpaul The police arrest 146 high school students because they demanded the resignation of globalist Macron. They look like war-prisoners in a concentration camp. The globalist dictatorship of Macron. https://t.co/kagNbpJIF6 reageer retweet
Video in de link^^
Lijkt net of het in een oorlogsgebied is opgenomen..
Allah Al Watan Al Malik
pi_183579814
Morgen weer dat kansloze gezeik.
Zonder wrijving geen glans
pi_183579828
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dit dus inderdaad. Vooral de eerste helft is van toepassing op Frankrijk. Vergeet massa-immigratie niet.
De Franse samenleving is totaal niet te vergelijken met de Nederlandse samenleving. We hebben het hier echt zoveel beter. Het verschil tussen arm en rijk is op het oog in ieder geval veel groter daar dan hier. Of laat ik het zo formuleren, armoede daar is gewoon echt armoede. Dat is hier een stukje minder.
Allah Al Watan Al Malik
pi_183579863
telegraaf twitterde op vrijdag 07-12-2018 om 09:36:04 Woede om politie-arrestaties in Frankrijk https://t.co/Ryk9y2LKle reageer retweet
pi_183579869
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 08:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dit dus inderdaad. Vooral de eerste helft is van toepassing op Frankrijk. Vergeet massa-immigratie niet.
Massa-immigratie? Al die zogenaamde migranten in Frankrijk zijn voor het overgrote deel burgers van voormalige Franse koloniën.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:42:19 #186
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183579902
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:39 schreef Houtenbeen het volgende:
telegraaf twitterde op vrijdag 07-12-2018 om 09:36:04 Woede om politie-arrestaties in Frankrijk https://t.co/Ryk9y2LKle reageer retweet
Waarom woede? :') Lijkt mij toch logisch dat ze relschoppers arresteren?
Ik ben een Nikon :-)
pi_183579920
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:42 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Waarom woede? :') Lijkt mij toch logisch dat ze relschoppers arresteren?
De manier waarop is ietwat dubieus.
Zonder wrijving geen glans
pi_183579937
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:34 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Lijkt net of het in een oorlogsgebied is opgenomen..
Wel weer een gevalletje slim spinnen. Diverse media, waaronder het altijd betrouwbare Russia Today, maken melding van 'tot de tanden bewapende politieagenten', terwijl die lui in dat filmpje alleen schilden en wapenstokken dragen. Nergens is een geweer te zien.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:45:25 #189
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183579948
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:43 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

De manier waarop is ietwat dubieus.
Tis en hele grote groep. Hoe had je het anders willen doen dan?
Ik ben een Nikon :-)
pi_183579981
Voorvrouw Gele Hesjes NL: ‘Nederland is een verkapte dictatuur’

Dit interview is werkelijk tenenkrommend. Nederland een 'verkapte dictatuur'? Ga toch heen, werkloze stinkheks :')
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:50:44 #191
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183580021
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
Voorvrouw Gele Hesjes NL: ‘Nederland is een verkapte dictatuur’

Dit interview is werkelijk tenenkrommend. Nederland een 'verkapte dictatuur'? Ga toch heen, werkloze stinkheks :')
Heeft u nu bijvoorbeeld werk?

,,Dat hou ik privé. Ik schuif door alle drukte nu veel aan de kant, zoals vrijwilligerswerk, omdat ik dit belangrijk vind. Het gaat om de toekomst en problemen van mijn drie kinderen en vier kleinkinderen.’’

:')
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:50:48 #192
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183580022
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
Voorvrouw Gele Hesjes NL: ‘Nederland is een verkapte dictatuur’

Dit interview is werkelijk tenenkrommend. Nederland een 'verkapte dictatuur'? Ga toch heen, werkloze stinkheks :')
Ik ga niet eens kijken :') Beschamend zijn dat soort mensen.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183580063
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:44 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wel weer een gevalletje slim spinnen. Diverse media, waaronder het altijd betrouwbare Russia Today, maken melding van 'tot de tanden bewapende politieagenten', terwijl die lui in dat filmpje alleen schilden en wapenstokken dragen. Nergens is een geweer te zien.
Je hoofd afwenden maar straks natuurlijk wel weer krokodillentranen huilen als de lichaampjes van deze kinderen op een hoop, in een diepe kuil, gevonden worden.
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:55:11 #194
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183580088
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:50 schreef Copycat het volgende:

[..]

Heeft u nu bijvoorbeeld werk?

,,Dat hou ik privé. Ik schuif door alle drukte nu veel aan de kant, zoals vrijwilligerswerk, omdat ik dit belangrijk vind. Het gaat om de toekomst en problemen van mijn drie kinderen en vier kleinkinderen.’’

:')
Jezus, nav quote toch ff gekeken _O- Wat een domheid _O- _O- _O- _O- En dat moet ons land gaan redden :')

"het volk".... Denk dat de meeste Nederlanders niet geassocieerd wil worden met deze figuren. _O-

Toch ff gekeken.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183580092
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:39 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Massa-immigratie? Al die zogenaamde migranten in Frankrijk zijn voor het overgrote deel burgers van voormalige Franse koloniën.
Ja, dan zijn het geen migranten natuurlijk :')
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_183580118
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:50 schreef Copycat het volgende:

[..]

Heeft u nu bijvoorbeeld werk?

,,Dat hou ik privé. Ik schuif door alle drukte nu veel aan de kant, zoals vrijwilligerswerk, omdat ik dit belangrijk vind. Het gaat om de toekomst en problemen van mijn drie kinderen en vier kleinkinderen.’’

:')
- Werkloos :')
- Amper de 50 gepasseerd maar al vier kleinkinderen hebben :')
- Niet weten wat Occupy is :')

Stoor mij ook mateloos aan deze reactie:

quote:
"Maar ik woon in Nederland en ik vind dat het hier slecht gaat. Ik hoor zoveel schrijnende verhalen. Over een man van 94 die dement thuis vereenzaamt omdat de thuiszorg is uitgekleed. Pensioenen die in rook zijn opgegaan. Als mensen moeten kiezen tussen eten kopen of medicijnen betalen, gaat er iets structureel mis.''
Op zich heeft deze dame natuurlijk een punt. Het is inderdaad schrijnend wanneer een stokoude man wegkwijnt in z'n zorgflatje. Maar waarom moet de oplossing worden gezocht bij de overheid? Waar zijn de kinderen van deze man? En in het geval dat hij die niet heeft: wat let deze dame om zelf af en toe op bezoek te gaan bij de/een eenzame bejaarde?

Niet zo gek lang geleden woonde een van 94 jaar ofwel bij z'n kinderen of hij was dood.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183580123
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:53 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je hoofd afwenden maar straks natuurlijk wel weer krokodillentranen huilen als de lichaampjes van deze kinderen op een hoop, in een diepe kuil, gevonden worden.
Sure.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 7 december 2018 @ 09:58:39 #198
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183580128
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:53 schreef the-eye het volgende:

[..]

Je hoofd afwenden maar straks natuurlijk wel weer krokodillentranen huilen als de lichaampjes van deze kinderen op een hoop, in een diepe kuil, gevonden worden.
Alsof dat gaat gebeuren...… Dit gaat wel erg ver....
Ik ben een Nikon :-)
pi_183580130
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:58 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Sure.
;) :D
pi_183580143
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 09:55 schreef Serieus_Persoon het volgende:

[..]

Ja, dan zijn het geen migranten natuurlijk :')
Neuh. Dat zijn Franse staatsburgers.

Dan hadden die Fransen maar niet heel Noord-Afrika moeten koloniseren.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 7 december 2018 @ 10:17:46 #201
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_183580361
Popcorn erbij komend weekend.
  vrijdag 7 december 2018 @ 10:19:52 #202
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183580390
Is er eigenlijk een kans dat het leger ook gele hesjes aantrekt? Vanuit de agenten was er toch ook veel steun naar de gele hesjes? Maar MOESTEN omdat het werk is? Wat als de politie en leger weigert en ook hesjes aantrekt? REVOLUTIE!
Ik ben een Nikon :-)
pi_183580755
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 07:22 schreef trein2000 het volgende:
Dit loopt helemaal uit de hand joh. Ik las ergens dat een elysee woordvoerder het al had over ‘bescherming van de republiek’. Ik vraag me af of Macron de geest nog terug in de fles krijgt.

Laten we niet vergeten dat Frankrijk een revolutionaire geschiedenis heeft...
Vergeet ook niet dat in juni '68, drie weken na massale betogingen, een staking waar 2/3 van de bevolking aan meedeed en de Gaulle die het land uitvluchtte, zijn partij de grootste verkiezingsoverwinning in de Franse geschiedenis haalde....
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_183581027
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 10:50 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Vergeet ook niet dat in juni '68, drie weken na massale betogingen, een staking waar 2/3 van de bevolking aan meedeed en de Gaulle die het land uitvluchtte, zijn partij de grootste verkiezingsoverwinning in de Franse geschiedenis haalde....
Mwah vrij onvergelijkbaar, de Gaulle beloofde orde, het land viel uiteen in zijn absentie en de linkse partijen die de onrust hadden gestookt waren met elkaar aan ruzieen.

Hij heeft ook redelijk wat gewenste hervormingen doorgevoord maar op zijn orderlijke manier.
Daarnaast is de Gaulle natuurlijk een heel ander figuur dan Macron.
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:19:09 #205
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183581255
https_%252F%252Fs3-us-west-2.amazonaws%20%288%29_11.jpg?itok=aTxh1GMn

Belastingdruk, bitchez!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_183581384
Parijs wapent zich tegen geweldsexplosie: 'Blijf weg uit de stad'
https://www.rtlnieuws.nl/(...)lijf-weg-uit-de-stad

"Nederlanders die dit weekend naar Parijs gaan, raad ik met klem aan hun reis te annuleren", zegt De Vries. "En als dat niet kan: vermijd morgen alle winkelcentra en toeristische gebieden. Anders gezegd: zorg dat je de hele dag binnenblijft als je in Parijs binnen de rondweg (de périphérique) verblijft. Wie aan ramptoerisme wil doen, neemt een zeer groot risico. In de stad zijn 8000 agenten op de been en voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zullen door de hele stad gepantserde voertuigen worden ingezet."

Popcorn dus.
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:35:38 #207
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183581553
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:27 schreef Infection het volgende:
Parijs wapent zich tegen geweldsexplosie: 'Blijf weg uit de stad'
https://www.rtlnieuws.nl/(...)lijf-weg-uit-de-stad

"Nederlanders die dit weekend naar Parijs gaan, raad ik met klem aan hun reis te annuleren", zegt De Vries. "En als dat niet kan: vermijd morgen alle winkelcentra en toeristische gebieden. Anders gezegd: zorg dat je de hele dag binnenblijft als je in Parijs binnen de rondweg (de périphérique) verblijft. Wie aan ramptoerisme wil doen, neemt een zeer groot risico. In de stad zijn 8000 agenten op de been en voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zullen door de hele stad gepantserde voertuigen worden ingezet."

Popcorn dus.
Hopelijk kunnen we het allemaal volgen via RT en Ruptly.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183581561
Genot
pi_183581568
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:35 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Hopelijk kunnen we het allemaal volgen via RT en Ruptly.
Vast wel. Kon voorgaande weken ook.
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:39:38 #210
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183581629
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:27 schreef Infection het volgende:
Parijs wapent zich tegen geweldsexplosie: 'Blijf weg uit de stad'

"Nederlanders die dit weekend naar Parijs gaan, raad ik met klem aan hun reis te annuleren", zegt De Vries.
Ik verwacht dat een hoop hooligans nu juist die kant op gaan. Wie wil daar nu niet bij zijn na dit soort marketing.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_183581635
Frankrijk verwacht 'totale oorlog' met gele hesjes
https://www.powned.tv/art(...)-oorlog-met-gele-hes
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:40:56 #212
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183581651
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:36 schreef Infection het volgende:

[..]

Vast wel. Kon voorgaande weken ook.
Ik hoop dat er ook sms acties komen. SMS 'REL AAN' gevolgd voor jouw favoriete relschopper en maak kans op 1000 euro!

Met af en toe een tussenpauze voor een lekker nummertje van relnichten Geer & Goor.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183581671
Vergeet niet dat 75% van de bevolking de gele hesjes ondersteunt.

Het is oorlog met de meest extreme groeperingen die zich bij deze beweging hebben aangesloten, zoals de anarchisten en de rechts extremisten.

Het gros van de gele hesjes bevindt zich nog steeds buiten Parijs, en daar zijn ook een heleboel vreedzame protesten aan de gang. Ook was er geen enkel incident op de Champs Elysées afgelopen zaterdag.

Maar men roept ondertussen dus op tot een algemene staking vanaf zondag. Dan krijg je brandstof- en voedseltekorten.
pi_183581722
Dinsdag twee dagen naar Lille, gezellig.
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:55:32 #215
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183581889
Er gaat een burgeroorlog uitbreken tussen gele hesjes onderling. Le Pen aanhangers en Antifa blijven echt niet lang verenigd.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  vrijdag 7 december 2018 @ 11:57:51 #216
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183581931
Btw: het wordt nog lachen als er een hard Brexit komt. Dan mag Macron aan de gele hesjes gaan uitleggen dat de belastingen in Frankrijk fors verder omhoog gaan omdat die £39 miljard niet worden betaald. :')
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  vrijdag 7 december 2018 @ 12:53:50 #217
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183582860
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183583303
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
Als met scherp schieten zo gaat als op Maidan square waarbij ze zowel politie als burgers dood schieten gaat het wel wat worden ja.
The entire modern financial system is a big Keynesian, magic money tree Ponzi scheme.
  vrijdag 7 december 2018 @ 13:21:35 #219
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183583449
LIVE, studenten demonstratie Parijs:

Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 13:23:48 #220
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183583489
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:21 schreef Nikonlover het volgende:
LIVE, studenten demonstratie Parijs:

Geen hesje te zien
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  vrijdag 7 december 2018 @ 13:24:48 #221
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183583514
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:23 schreef SeLang het volgende:

[..]

Geen hesje te zien
Ze zullen wel geen rijbewijs hebben en kunnen dus hun gele hesje niet uit de auto halen gok ik :P
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 13:26:31 #222
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183583551
Doet mij trouwens eerder denken aan een pauze op een middelbare school :') Allemaal groepjes die met elkaar kletsen en lol hebben.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183583832
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:23 schreef SeLang het volgende:

[..]

Geen hesje te zien
Nee, die studenten hebben geen auto waarin een geel hesje verplicht is. Ze zullen ook niet zo makkelijk verkrijgbaar meer zijn, velen zitten in de was vanwege de bloedvlekken en de vraag is groter dan ooit.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183583905
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
Die snipers zaten er ter voorkoming van. Zo'n massaal protest is natuurlijk een ideaal terroristisch doelwit. En je weet hoe Frankrijk hedendaags is...
pi_183584050
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
nee joh tuurlijk niet dat is echt 20 escalatiestappen verder. Gaat echt niet gebeuren.
pi_183584068
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:55 schreef JJ76 het volgende:

[..]

nee joh tuurlijk niet dat is echt 20 escalatiestappen verder. Gaat echt niet gebeuren.
Rubberen kogels eventueel.
pi_183584110
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Rubberen kogels eventueel.
dat is wat heel anders dan snipers die met scherp schieten.
pi_183584126
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Rubberen kogels eventueel.
Die werden de vorige keer al ingezet volgens mij. Maar dat stelt niets voor vergeleken met scherp.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 7 december 2018 @ 14:01:06 #229
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183584167
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:59 schreef Infection het volgende:

[..]

Die werden de vorige keer al ingezet volgens mij. Maar dat stelt niets voor vergeleken met scherp.
Dat is ook wel een beetje de bedoeling, dat het beduidend minder vernietigend is dan met scherp.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183584329
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
nu ook niet te hard van stapel gaan lopen he
pi_183584999
IMG-20181207-144100.jpg

Eisen van de Gilets Jaunes: belasting halveren, maar wel veel meer ambtenaren inhuren. Kunnen we wel betalen want dan verklaren we ons eerst failliet. EU en NAVO onmiddellijk verlaten, maar wel alle internationale verdragen respecteren. 8)7 Zo coherent en haalbaar kom je ze zelden tegen. Deze mensen zijn van God los. Iedereen die hiervoor komt opdagen wil gewoon relschoppen, klaar.
pi_183585016
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
Jij bent echt te dom om te poepen, hè. Het is Frankrijk niet Rusland o.i.d. :')
  vrijdag 7 december 2018 @ 14:49:24 #233
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183585114
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:45 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Jij bent echt te dom om te poepen, hè. Het is Frankrijk niet Rusland o.i.d. :')
Nee. Ik ben gewoon bang dat het vreselijk uit de hand gaat lopen.

Het is geen Rusland inderdaad, daar zouden die relschoppers niet eens de kans krijgen naar een plein te gaan.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183585147
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:49 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Nee. Ik ben gewoon bang dat het vreselijk uit de hand gaat lopen.

Het is geen Rusland inderdaad, daar zouden die relschoppers niet eens de kans krijgen naar een plein te gaan.
Je laat jezelf gek maken. Frankrijk is wel wat rellen gewend.
pi_183585201
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:44 schreef westwoodblvd het volgende:
[ afbeelding ]

Eisen van de Gilets Jaunes: belasting halveren, maar wel veel meer ambtenaren inhuren. Kunnen we wel betalen want dan verklaren we ons eerst failliet. EU en NAVO onmiddellijk verlaten, maar wel alle internationale verdragen respecteren. 8)7 Zo coherent en haalbaar kom je ze zelden tegen. Deze mensen zijn van God los. Iedereen die hiervoor komt opdagen wil gewoon relschoppen, klaar.
De meesten gaat het toch echt om koopkrachtverlies door alsmaar stijgende vaste lasten en daardoor het verlies op een uitzicht op een betere toekomst. Lijkt me een legitieme reden.
pi_183585263
Wel iets anders dan Nederlandse studenten die willoos die hun beurs af laten pakken en daarna als makke schaapjes een hogere rente accepteren maar niet verder komen dan commentaar leveren op een Brexit want de EU is fantastisch want we kunnen met de trein naar Praag zonder een paspoort te hoeven laten zien. Dat is dan ons intellectuele volk wat straks de kar moet gaan trekken :')
pi_183585274
BREAKING: Oil prices jump 5% as #OPEC reaches production cut deal

(Iets met olie op het vuur?)
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183585298
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:57 schreef SeLang het volgende:
Btw: het wordt nog lachen als er een hard Brexit komt. Dan mag Macron aan de gele hesjes gaan uitleggen dat de belastingen in Frankrijk fors verder omhoog gaan omdat die £39 miljard niet worden betaald. :')
Die 39 miljard krijgt de EU sowieso wel aangezien het om al aangegane verplichtingen gaat, daar kunnen ze net zo min onderuit als jij en ik onder welk contract dan ook uit kunnen.
pi_183585390
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_183585460
According to Le Point, almost all speed cameras in Puy-de-Dôme, a region in central France, have been taped over, broken or burned.

“In the Puy-de-Dôme, 21 of the 22 speed cameras are out of service at the moment,” states the report, adding that some were shot out while others were “covered with a symbolic yellow vest.”

17711076lpw-17711237-article-radar-incendie-vitesse-voiture-jpg_5786166_660x281.jpg

https://www.lepoint.fr/so(...)-2018-2277204_23.php
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_183585554
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:56 schreef the-eye het volgende:
Wel iets anders dan Nederlandse studenten die willoos die hun beurs af laten pakken en daarna als makke schaapjes een hogere rente accepteren maar niet verder komen dan commentaar leveren op een Brexit want de EU is fantastisch want we kunnen met de trein naar Praag zonder een paspoort te hoeven laten zien. Dat is dan ons intellectuele volk wat straks de kar moet gaan trekken :')
Als je de EU reduceert tot 'zonder paspoort naar Praag reizen' heb je er weinig van begrepen.
pi_183585612
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:45 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Jij bent echt te dom om te poepen, hè. Het is Frankrijk niet Rusland o.i.d. :')
wou ik net zelf posten. Het is niet Rusland en al zeker niet Birma
pi_183585698
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:04 schreef Ali_boo het volgende:
According to Le Point, almost all speed cameras in Puy-de-Dôme, a region in central France, have been taped over, broken or burned.

“In the Puy-de-Dôme, 21 of the 22 speed cameras are out of service at the moment,” states the report, adding that some were shot out while others were “covered with a symbolic yellow vest.”

[ afbeelding ]

https://www.lepoint.fr/so(...)-2018-2277204_23.php
Cool. Ik hoop wel dat ze de banken en multinationals niet vergeten.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183585825
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:13 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Cool. Ik hoop wel dat ze de banken en multinationals niet vergeten.
Yep

Zonder die te verwijderen zal er werkelijk niets veranderen , ongeacht of Macron blijft of niet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_183585870
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:56 schreef the-eye het volgende:
Wel iets anders dan Nederlandse studenten die willoos die hun beurs af laten pakken en daarna als makke schaapjes een hogere rente accepteren maar niet verder komen dan commentaar leveren op een Brexit want de EU is fantastisch want we kunnen met de trein naar Praag zonder een paspoort te hoeven laten zien. Dat is dan ons intellectuele volk wat straks de kar moet gaan trekken :')
De 'studenten' van de UvA hebben misschien nog wel een reden om gekwetst te zijn.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_183586003
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:44 schreef westwoodblvd het volgende:
[ afbeelding ]

Eisen van de Gilets Jaunes
Godsallemachtig. En daar staat 84% van de Fransen achter? "Pour sortir de la crise" ook echt, ja succes met je sortir.
pi_183586035
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:54 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

De meesten gaat het toch echt om koopkrachtverlies door alsmaar stijgende vaste lasten en daardoor het verlies op een uitzicht op een betere toekomst. Lijkt me een legitieme reden.
Ja, koopkrachtverlies compenseren is een legitieme eis. Loonsverhoging ook. Maar als je met zo'n lijst aan komt zetten ben je niet serieus te nemen als partij.
pi_183586097
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 11:39 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik verwacht dat een hoop hooligans nu juist die kant op gaan. Wie wil daar nu niet bij zijn na dit soort marketing.
Ze willen gewoon gepantserde voertuigen inzetten...

Macron is een beetje aan het dramaqueenen is het niet? het is niet alsof de gehele hesjes met m16's tekeer zijn gegaan...
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:37:38 #249
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183586130
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:35 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ze willen gewoon gepantserde voertuigen inzetten...

Macron is een beetje aan het dramaqueenen is het niet? het is niet alsof de gehele hesjes met m16's tekeer zijn gegaan...
Lijkt mij geen overbodige luxe als je dit ziet
Ik ben een Nikon :-)
pi_183586156
quote:
11s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:28 schreef nostra het volgende:

[..]

Godsallemachtig. En daar staat 84% van de Fransen achter? "Pour sortir de la crise" ook echt, ja succes met je sortir.
wie zijn dan precies degenen die die eisen hebben? De demonstranten hebben zelf niet eens allemaal dezelfde doelen, laat staan dat 84% van de bevolking dat weet.
pi_183586183
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:37 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Lijkt mij geen overbodige luxe als je dit ziet
Ik zie rellen. Weinig bijzonders. Bij rellen met voebalhoolgians worden ook geen pantservoertuigen ingezet.

Hysterie.
pi_183586264
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:35 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ze willen gewoon gepantserde voertuigen inzetten...

Macron is een beetje aan het dramaqueenen is het niet? het is niet alsof de gehele hesjes met m16's tekeer zijn gegaan...
pantserwagens om barricades te doorbreken is niets heel abnormaals.
pi_183586314
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:45 schreef JJ76 het volgende:

[..]

pantserwagens om barricades te doorbreken is niets heel abnormaals.
Wel degelijk in dit soort situaties.
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:51:23 #254
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_183586398
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Nikonlover het volgende:
Brrr…. zit net nog even het filmpje van de snipers te kijken.

Zal dat ook de reden zijn dat ze mensen adviseren weg te blijven uit Parijs? Zal mij niets verbazen als ze zaterdag met scherp gaan schieten.
Zodra de overheid dat gaat doen breekt echt de pleuris uit daar. En niet alleen daar denk ik, dan komt er domweg gewoon oorlog.

Hoop dat mensen zich dan ook eens realiseren dat ze vrijwillig al hun wapens hebben ingeleverd en zich hebben neergelegd bij het geweldsmonopolie bij de overheid.
Diezelfde overheid waar ze nu tegen vechten.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 15:52:49 #255
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183586434
undefined-333339663.jpg%28mediaclass-masthead.f9663b29f23992441b626139ba8942a75ff2610c%29.jpgMobiele_Eenheid_%2C_tanks_en_pantservoertuigen_ruimen_barricades_rond_kraakpand_in%2C_Bestanddeelnr_253-8156.jpg

Dat waren nog eens tijden.
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:54:35 #256
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_183586477
Je zou spontaan naar Parijs willen rijden om dit mee te maken :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:54:54 #257
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183586483
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:52 schreef Nibb-it het volgende:
[ afbeelding ]

Dat waren nog eens tijden.
Dit lijkt wel Amsterdam?
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:55:20 #258
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_183586493
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 14:56 schreef the-eye het volgende:
Wel iets anders dan Nederlandse studenten die willoos die hun beurs af laten pakken en daarna als makke schaapjes een hogere rente accepteren maar niet verder komen dan commentaar leveren op een Brexit want de EU is fantastisch want we kunnen met de trein naar Praag zonder een paspoort te hoeven laten zien. Dat is dan ons intellectuele volk wat straks de kar moet gaan trekken :')
_O_ inderdaad ja. Ik ben helemaal niet voor rellen en protesten maar af en toe mag je best een keer als bevolking wat regeringsleiders met pek en veren het land uitjagen.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  Moderator vrijdag 7 december 2018 @ 15:55:39 #259
304498 crew  Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183586505
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:54 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dit lijkt wel Amsterdam?
Vondelstraat :P
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:56:09 #260
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183586518
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:52 schreef Nibb-it het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Dat waren nog eens tijden.
Ja nu heb je social media om de zaak op te hitsen, toen had je de VARA.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:56:53 #261
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_183586531
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:08 schreef archito het volgende:

[..]

Als je de EU reduceert tot 'zonder paspoort naar Praag reizen' heb je er weinig van begrepen.
Je hebt gelijk. de EU is er ook om het nationalisme compleet de kop in te drukken, belastingen te verhogen, democratie de nek om te draaien , culturen compleet te vernielen en de elite te helpen geld te verdienen.

Voor de gewone burger heeft de EU in al die jaren nog helemaal NIETS van belang gedaan.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  vrijdag 7 december 2018 @ 15:57:06 #262
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183586541
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:55 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Vondelstraat :P
WTF!!!!!!!
Tanks in Amsterdam vanwege rellen :')
Ik ben een Nikon :-)
pi_183586583
Ik denk dat ik maar eens Parijs ga boeken. Mooi man.
pi_183586666
GEEN GEZEIK IEDEREEN RIJK!! en anders gaan we het Louvre slopen. :')
pi_183586695
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:57 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

WTF!!!!!!!
Tanks in Amsterdam vanwege rellen :')
Ja, toen hadden we nog tanks.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_183586822
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:52 schreef Nibb-it het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Dat waren nog eens tijden.
Rieten schilden _O-
pi_183587106
Heel benieuwd of dit overwaait naar de rest van Europa.
Als dat gebeurt zullen de Spanjaarden of Italianen de eerste zijn....
Iets met temperament..
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:26:17 #268
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183587186
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:57 schreef Nikonlover het volgende:
WTF!!!!!!!
Tanks in Amsterdam vanwege rellen :')
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183587410
Ik ga serieus naar Parijs komende zaterdag met een vriend. Maar hou me niet bezig met rellen.

Hoogstens ergens een ruitje intikken met een steen buiten het centrum waar geen politie is en de pakkans dusdanig klein is. :P
pi_183587424
quote:
Toen hadden Nederlanders nog karakter.
pi_183587474
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:52 schreef Nibb-it het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Dat waren nog eens tijden.
1980. “Geen woning, geen kroning”.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:42:33 #272
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183587549
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:36 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Toen hadden Nederlanders nog karakter.
Krakers :')
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:43:23 #273
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183587571
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:36 schreef theunderdog het volgende:
Toen hadden Nederlanders nog karakter.
Juist rechts Nederland, de mensen die nu staan te jubelen over deze “aanstaande volksopstand”, heeft die hardhandige krakersmentaliteit altijd scherp veroordeeld.
Maar nu het over benzineprijzen en massa-immigratie gaat, mogen de rellen wel. :').
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:43:24 #274
78918 SeLang
Black swans matter
pi_183587572
Ik herinner mij nog dat een hoop mensen hun VARA lidmaatschap opzegden omdat die de rellen hadden lopen aanwakkeren op de radio.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_183587576
quote:
6s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:42 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Krakers :')
Langharig werkschuw tuig. :P
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:44:09 #276
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183587589
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:43 schreef SeLang het volgende:
Ik herinner mij nog dat een hoop mensen hun VARA lidmaatschap opzegden omdat die de rellen hadden lopen aanwakkeren op de radio.
Hanneke Groenteman.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183587621
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:43 schreef Ringo het volgende:

[..]

Juist rechts Nederland, de mensen die nu staan te jubelen over de “aanstaande volksopstand”, heeft die hardhandige krakersmentaliteit altijd scherp veroordeeld.
Maar nu het over benzineprijzen en massa-immigratie gaat, mogen de rellen wel. :').
Dus dat. Overigens mogen rellen van mij altijd als de autoriteit je een oor aannaait. Alleen moeten de vernielingen meer gericht zijn. Niet auto's van willekeurige mensen.
pi_183587716
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:43 schreef Ringo het volgende:

[..]

Juist rechts Nederland, de mensen die nu staan te jubelen over deze “aanstaande volksopstand”, heeft die hardhandige krakersmentaliteit altijd scherp veroordeeld.
Maar nu het over benzineprijzen en massa-immigratie gaat, mogen de rellen wel. :').
Paar weken verder en nog zijn er mensen die niet begrijpen waar het over gaat.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:50:21 #279
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183587748
quote:
11s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:49 schreef EipNiC het volgende:
Paar weken verder en nog zijn er mensen die niet begrijpen waar het over gaat.
Het “gaat” over alles en niks tegelijk. Een dolle hond die in zʼn eigen staart bijt.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183587782
quote:
11s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:49 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Paar weken verder en nog zijn er mensen die niet begrijpen waar het over gaat.
Grappig is dat altijd _O- Zijn ook altijd wel dezelfde types.
  vrijdag 7 december 2018 @ 16:54:22 #281
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_183587847
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:09 schreef Infection het volgende:

[..]

Rieten schilden _O-
Wat is daar zo grappig aan ? Daar werkt de ME nu nog mee hoor.
pi_183587859
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:50 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het “gaat” over alles en niks tegelijk. Een dolle hond die in zʼn eigen staart bijt.
De eerste protesten die duidbaar ergens over gaan na jaren van '''BOOEH FASCISTEN DIE ER EIGENLIJK NIET ZIJN''-meuk worden uiteraard afgeschilderd als die van een dolle hond :'). Mondstuk van de VVD.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  vrijdag 7 december 2018 @ 17:07:32 #283
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183588119
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:55 schreef EipNiC het volgende:
De eerste protesten die duidbaar ergens over gaan na jaren van '''BOOEH FASCISTEN DIE ER EIGENLIJK NIET ZIJN''-meuk worden uiteraard afgeschilderd als die van een dolle hond :'). Mondstuk van de VVD.
Ha, vandaar al die autoʼs in de fik en winkelplunderingen. “Het gaat duidbaar ergens over.”
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183588236
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:54 schreef RobjeGeus het volgende:

[..]

Wat is daar zo grappig aan ? Daar werkt de ME nu nog mee hoor.
Daar ga je geen vuurwerk/stenen mee tegen houden. Misschien de eerste paar...
pi_183588410
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 15:56 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Je hebt gelijk. de EU is er ook om het nationalisme compleet de kop in te drukken, belastingen te verhogen, democratie de nek om te draaien , culturen compleet te vernielen en de elite te helpen geld te verdienen.

Voor de gewone burger heeft de EU in al die jaren nog helemaal NIETS van belang gedaan.
Oké man
pi_183588458
Morgen is de grote dag jongens, dan zien we of er een burger oorlog uitbreekt, of niet.
pi_183588496
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:23 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Morgen is de grote dag jongens, dan zien we of er een burger oorlog uitbreekt, of niet.
Burgeroorlog. Maar dat zal wel meevallen heh. Paar relletjes en in de avond iedereen weer lekker naar huisje toe.
Zonder wrijving geen glans
  vrijdag 7 december 2018 @ 17:26:40 #288
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183588522
The King of Kings, there is only one.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 7 december 2018 @ 17:31:16 #289
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183588613
quote:
Het duurde toch een goede 40 seconden tot het ging over 'de witte menschen, de enige échte Fransen!'. Chapeau.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183588614
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:25 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Burgeroorlog. Maar dat zal wel meevallen heh. Paar relletjes en in de avond iedereen weer lekker naar huisje toe.
Ze breken anders wel de hele stad af. En dat wekelijks. Er komt een punt dat de overheid het zat wordt en meer geweld gaat gebruiken. Dan ga je meer rellen krijgen en vice versa.

Als er niet snel een oplossing komt kan dit wel degelijk richting een soort van "revolutie" gaan.
  vrijdag 7 december 2018 @ 17:32:02 #291
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183588628
quote:
9s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:31 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het duurde toch een goede 40 seconden tot het ging over 'de witte menschen, de enige échte Fransen!'. Chapeau.
Wat klopt daar niet aan?
The King of Kings, there is only one.
pi_183588642
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:32 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Wat klopt daar niet aan?
Er lopen ook gewoon getinten en negers tussen hoor. Zag ze vorige week nog.
pi_183588645
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:31 schreef Infection het volgende:

[..]

Ze breken anders wel de hele stad af. En dat wekelijks. Er komt een punt dat de overheid het zat wordt en meer geweld gaat gebruiken. Dan ga je meer rellen krijgen en vice versa.

Als er niet snel een oplossing komt kan dit wel degelijk richting een soort van "revolutie" gaan.
Ik neem aan dat de ordetroepen nu wel geleerd hebben van afgelopen weken en het toch wat meer in de hand weten te houden nu.
Zonder wrijving geen glans
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 7 december 2018 @ 17:34:04 #294
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183588682
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:32 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Wat klopt daar niet aan?
Mocht het een serieuze vraag zijn: het is natuurlijk je reinste onzin om te stellen dat alleen blanken 'échte Fransen' kunnen zijn _O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183588686
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:32 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de ordetroepen nu wel geleerd hebben van Afgelopen weken en het toch wat meer in de hand weten te houden nu.
Mwah. Politie heeft traangas en een wapenstok. De relschoppers hebben alles wat om hun heen ligt tot hun beschikking en ook nog eens wapens/vuurwerk. Daar is als politie weinig tegen te doen. Vooral een kwestie van zo lang mogelijk volhouden en af en toe "chargen" om vervolgens weer terug te trekken. En het aantal "gele vestjes" zal ook alleen maar groeien. Zo'n 80% van de bevolking steunt hen.
pi_183588742
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:34 schreef Infection het volgende:

[..]

Mwah. Politie heeft traangas en een wapenstok. De relschoppers hebben alles wat om hun heen ligt tot hun beschikking en ook nog eens wapens/vuurwerk. Daar is als politie weinig tegen te doen. Vooral een kwestie van zo lang mogelijk volhouden en af en toe "chargen" om vervolgens weer terug te trekken.
Interessant clipje:
pi_183588801
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 07:37 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Vergeleken met Bangladesh of Jemen, heeft iedereen in Nederland het extreem goed. En zelfs als dat niet zo was, er is geen enkel excuus voor het in de fik steken van auto's of het vernielen van restaurants.
:')

Ja zo kun je alles kapot relativeren. Het gaat gewoon goed fout in Europa maar blijf vooral je kop in t zand steken omdat ze ergens anders in de wereld geen schoenen aan hun voeten hebben.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
  vrijdag 7 december 2018 @ 17:48:27 #298
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183588903
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 17:37 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Interessant clipje:
Dit is ook een mooie :P

Ik ben een Nikon :-)
pi_183589090