FOK!forum / Sport / Doping #141 Gewoon heel hard trainen
wimderonvrijdag 30 november 2018 @ 17:29
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
under construction
urine controle
Bij deze controle dien je een urinestaal af te staan. Er moet minimum 90 ml urine geproduceerd worden. Ben je aanvankelijk niet in staat om 90 ml te produceren, dan zul je moeten wachten tot je dit toch zal lukken. Dit is nodig omdat het A-staal 60 ml moet zijn en het B staal minstens 30 ml. Deze urine zal gecontroleerd worden op de afbraakstoffen die dopingmiddelen achterlaten in het lichaam. Er zijn 2 stalen nodig om een foutief uitgevoerde test uit te sluiten. Als een A staal positief wordt bevonden, dan dient het B-staal in aanwezigheid van de atleet geopend te worden en gecontroleerd om zo het A-staal te bevestigen of te weerleggen.

bloedanalyse
Bij bloedanalyse wordt onder meer gekeken naar volgende stoffen:

-hematocriet: het volume aan bloedcellen (voornamelijk rode bloedlichaampjes) dat door middel van centrifuge gescheiden kan worden van het bloedplasma;
-hemoglobine: de concentratie van het ijzerhoudende eiwit in de rode bloedcel dat zuurstof transporteert van de longen naar de spieren voor de energielevering;
-erytrocyten: het aantal rode bloedlichaampjes;
-reticulocyten: het aantal en percentage nieuwe, nog niet geheel 'volgroeide' rode bloedlichaampjes

De waardes van de hier opgesomde stoffen worden meestal gecontroleerd ivm het gebruik van EPO of bloedtransfusies. Er wordt naar nog veel meer gekeken natuurlijk, maar deze 4 waren de laatste jaren erg belangrijk.

T/E-ratio
Testosteron/epitestosteron ratio: bij een normale mens is deze ratio 1:1, maar er bestaan uitschieters. Er is een grens vastgelegd van 4:1, kom je daarboven dan zal er een aanvullend onderzoek gedaan worden om het gebruik van testosteron of prohormonen aan te tonen of uit te sluiten. Een aanvullend onderzoek kan bestaan uit IRMS, isotopenratio massaspectrometrie, om vast te stellen of het lichaamseigen of lichaamsvreemd testosteron is.

biomedisch paspoort
een elektronisch document waarin de resultaten van bloed- en urinecontroles over een langere periode worden bijgehouden. Hierdoor wordt een beeld geschetst van de 'normale' waarden van de atleet. Worden er bij een controle pieken vastgesteld in vergelijking met het bloedpaspoort, dan is dit een eerste alarmsignaal dat er mogelijk doping wordt gebruikt. Om een atleet op basis van het biomedisch paspoort te straffen, moet dit wel uitvoerig gemotiveerd en gestaafd worden.

haaranalyse
Wordt soms als aanvullende test toegepast aangezien het WADA niet echt zeker is van de nauwkeurigheid van deze test. Het voordeel is dat afbraakstoffen over een langere periode in het haar op te sporen zijn. Het nadeel is dat door kleursopoelingen e.d. de nauwkeurigheid nog sneller verminderd en hierdoor zeker niet als een volwaardige test kan doorgaan. De politie gebruikt deze test wel om druggebruik vast te stellen.

Niet echt een test maar ook een onderdeel van het anti-dopingbeleid:

Whereabouts
Sporters die whereabouts moeten indienen, zullen per kwartaal in elk geval de volgende informatie moeten aanleveren:

Een correct en actueel postadres, waar de sporter ook bij verblijf in het buitenland post kan (laten) ophalen en (laten) lezen;
Voor elke dag het volledige adres van de locatie waar de sporter verblijft. Dit kan een thuislocatie zijn, maar ook de locatie van een hotel op een trainingslocatie, of het adres van ouders of partner;
Voor elke dag het 1-hour time slot (het Uur): voor een aaneengesloten periode van zestig minuten een specifieke locatie waarop de sporter zeker beschikbaar is voor een dopingcontrole;
Het wedstrijdschema van de sporter inclusief de adressen van de wedstrijdlocaties;
De namen en adressen van locaties waar de sporter reguliere activiteiten uitvoert, zoals trainen, werken en/of studeren;
De tijdstippen waarop deze reguliere activiteiten plaatsvinden.

Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Tom Simpson, de bekendste dopingdode
15i2q8w.jpg

Jarmila Kratochvílová liep op 26 juli 1983 in München de 800 m in 1.53,28. Dit is het oudste officiële wereldrecord in de vrouwenatletiek (outdoor). Is het geen schatje O+ 2qkntqw.jpg

Marita Koch, een van de superatletes gevormd door Staatsplan 14.25 van de DDR (haar WR uit 1985 op de 400 m. is nog steeds een onbereikbare droom voor de huidige topatletes)
hx4wie.jpg

Ben Johnson, een kantelpunt in de anti-dopingwedloop
3537gx0.jpg

Bjarne Riis, mr. 60%
drcohv.jpg

Marion Jones, het gezicht van de Balco affaire
34rhirb.jpg

Lance Armstrong, de man die de professionaliteit in dopinggebruik een trapje hoger schakelde
maexhu.jpg

Dr. Michele Ferrari, begeleidde onder meer Lance Armstrong, Alexander Vinokourov, Thomas Dekker, Axel Merckx, Mario Cippolini, ....
2zziz6a.jpg

Fuentes, Spaans gynaecoloog die sporters van vers bloed voorzag.
eufemiano-fuentes_2465130b.jpg

Tyson Gay, de Amerikaanse topsprinter die in 2013 werd betrapt. De substantie waarop is niet vrijgegeven.
2n8t347.jpg
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Doping in de DDR video van yt gehaald :'(

Die Goldmacher: Sport in der DDR (2008) Duitstalige docu
(je vindt deel 2 tem 7 bij dit filmpje in youtoube)

Reputations: The Ben Johnson Story
(Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube.)

Catche me if you can: de Balco-affaire (Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube)

Australische journalist neemt peptides en geeft zijn ervaring

ForaTV lezing over doping (voornamelijk effectiviteit van Epo, en de opsoring van Epo) door 2 profs van de universiteit van Zurich:

Al Jazeera Investigates - The Dark Side

Danish documentary. It's like Supersize Me with steroids. Guy uses steroids to shape his body in a documentary!
Engelse ondertitels

Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
wimderonvrijdag 30 november 2018 @ 17:30
AQANpEY.jpg

Gewoon harder trainen. En de sfeer, zo fantastisch!

XFwi77v.jpg

Vader Verheijen (lol) had er ook al zo z'n ideeën over.

h6LGoOI.jpg

Ook nog wat wielrenners volgepropt bij Buckler en later bij het Tulip van Adrianus van der Poel.
franklopvrijdag 30 november 2018 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 13:01 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De Telegraaf meldt tot nu toe nog niks over deze affaire. Ik ga eerst de "Andere tijden' op televisie maar even afwachten.
https://nos.nl/video/2261(...)doofpot-gestopt.html
franklopvrijdag 30 november 2018 @ 18:07
Je gaat bijna hopen dat die stalen 30 jaar geleden al zijn gevonden en alsnog getest zijn. Dat ze bij het vervolg daar de uitslag van krijgen _O-
wimderonvrijdag 30 november 2018 @ 18:58
quote:
De UCI heeft Miguel Ubeto voor twee jaar geschorst. Reden voor de uitsluiting van de 42-jarige Venezolaan, die enkele jaren geleden korte tijd bij de profs reed en meermaals nationaal kampioen van zijn land werd, is ‘het gebruik van verboden methoden en/of verboden substanties’.

Ubeto koerste het grootste deel van zijn carrière in Zuid-Amerika, maar ook in Europa heeft hij zijn sporen liggen. Zo tekende hij voor 2012 een contract bij Androni Giocattoli-Venezuela, om vervolgens in 2013 erop in de kleuren van Lampre-Merida te rijden.

Dat seizoen testte hij echter al eens positief, namelijk op het verboden middel GW1516 – een middel dat bekendstaat als zeer kankerverwekkend. Hij kreeg twee jaar schorsing door de antidopingfederatie in Venezuela, maar de UCI reduceerde de schorsing tot veertien maanden.

Goud op Pan-Amerikaanse Spelen
Ubeto keerde terug en pakte in 2015 goud op de Pan-Amerikaanse Spelen, nadat hij er de snelste was van een kopgroep van vier renners. Dit jaar was hij nog actief in de Ronde van Venezuela, waarin hij een etappe won en veertiende eindigde in het algemeen klassement.
marcodejvrijdag 30 november 2018 @ 19:17
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-beschadigd.html

Ab heeft niks gezien, dus was het er niet.
TargaFloriovrijdag 30 november 2018 @ 19:33
Niemand heeft iets gezien, gewoon doorlopen mensen.

:') :')
franklopvrijdag 30 november 2018 @ 19:46
Goede kritiek van Matthijs #dwdd op onderzoek schaatsen/doping: Spannend verhaal, geen bewijzen. Als dit de baanbrekende doping onthullingen zijn ih schaatsen...

Was getekend; Mark T
supernigervrijdag 30 november 2018 @ 20:05
Straks een item hierover bij Pauw met Mark Stuitert.
Rellende_Rotscholiervrijdag 30 november 2018 @ 20:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:05 schreef superniger het volgende:
Straks een item hierover bij Pauw met Mark Stuitert.
Tuitert, de koning van het pieken. _O_
Falcovrijdag 30 november 2018 @ 21:17
Die kaak van Van Gennip :D
Toby56vrijdag 30 november 2018 @ 21:27
Die dokter is gewoon omgekocht door DDR-trainer Rainer Mund. Die had zijn dames de verkeerde pillen gegeven, waardoor ze de verkeerde kant opschaatsten. Levensgevaarlijk natuurlijk. Om schorsing te voorkomen, heeft-ie met communistisch partijgeld gewoon die Pluijmers omgekocht.
Eerst moest Pluijmers het kistje ophalen, dan de flesjes leegdrinken en vervolgens het resterende zaakje de Waal inkeilen. Geen wonder dat die gast een beetje misselijk werd.
Klaar als een klontje, wat mij betreft.
Toby56vrijdag 30 november 2018 @ 22:21
Die gozer van de Volkskrant gaat lekker verder. Ook in het moderne schaatsenrijden. Kijken of daar wat uitkomt m.b.t. attesten voor schildklierhormoonkuurtjes.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Fietsertje70vrijdag 30 november 2018 @ 22:32
Toen ik die fles champagne langs zag komen dacht ik dat dit manier was om Ria Visser mee te lokken naar je hotelkamer.
Toby56vrijdag 30 november 2018 @ 22:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 22:32 schreef Fietsertje70 het volgende:
Toen ik die fles champagne langs zag komen dacht ik dat dit manier was om Ria Visser mee te lokken naar je hotelkamer.
Nee, dat was 5 jaar eerder. :)
Toen was Ria nog maar 18 en was ranja voldoende.
VoMyvrijdag 30 november 2018 @ 22:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:17 schreef marcodej het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-beschadigd.html

Ab heeft niks gezien, dus was het er niet.
Die zat natuurlijk in de wachtkamer bij Karsten, dan krijg je niet mee wat er buiten allemaal nog gebeurd.
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Tuitert, de koning van het pieken. _O_
Enkelvoud 'piek' is voldoende om Tuiterts carriere te duiden.
Die reed overigens op KinderBueno's.
DeeBeezaterdag 1 december 2018 @ 07:37
EricrGod _O_

Die krantenartikelen zijn echt grandioos genot.
kikoooooozaterdag 1 december 2018 @ 07:50
Heeft verveld lulletje wennemars al wat gezegd ?
rubbereendzaterdag 1 december 2018 @ 13:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:46 schreef franklop het volgende:
Goede kritiek van Matthijs #dwdd op onderzoek schaatsen/doping: Spannend verhaal, geen bewijzen. Als dit de baanbrekende doping onthullingen zijn ih schaatsen...

Was getekend; Mark T
Volkskrant is met nog veel meer bezig vertelden ze vrijdag op Radio1, ze zijn al een tijdje bezig met het onderwerp schaatsen en doping. Dit is pas het eerste verhaal.
Mansjesterzaterdag 1 december 2018 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 13:51 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Volkskrant is met nog veel meer bezig vertelden ze vrijdag op Radio1, ze zijn al een tijdje bezig met het onderwerp schaatsen en doping. Dit is pas het eerste verhaal.
Hard
Ericrzaterdag 1 december 2018 @ 14:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 07:37 schreef DeeBee het volgende:
EricrGod _O_

Die krantenartikelen zijn echt grandioos genot.
Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

FIKOQ31.jpg

tTHpD27.jpg

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

CeiQdWN.jpg

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.


Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

VCKzxKU.jpg

huauxBa.jpg


En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

sSBnFX9.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door Ericr op 01-12-2018 17:17:55 ]
Idisromzaterdag 1 december 2018 @ 17:06
Ericr ^O^ ^O^ Fantastisch dat je al die oude krantenstukken opduikelt. De meeste stukken van mij zijn vijf tot zeven jaar ouder, toen ik vrij fanatiek aan het knippen en plakken was.

Maar toch, Yvonne aan de doping, dat wil er bij mij nog steeds niet in.
THEFXRzaterdag 1 december 2018 @ 18:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 14:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

[ afbeelding ]

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.

Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

[ afbeelding ]
Harm kuipers, EPO werkt niet :')
THEFXRzondag 2 december 2018 @ 15:01
Aandacht voor het EK Schaatsen voor vrouwen in 1985, waar de Nederlandse dames een opmerkelijke opleving lieten zien na de desastreus verlopen Winterspelen van Sarajevo (1984).

https://www.uitzendinggem(...)re_Tijden_Sport.html
Idisromzondag 2 december 2018 @ 15:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 07:50 schreef kikoooooo het volgende:
Heeft verveld lulletje wennemars al wat gezegd ?
Ja, In Bureau Sport op Radio 1 vrijdagmiddag.ongeveer 13:40 uur
kikoooooozondag 2 december 2018 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 15:26 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ja, In Bureau Sport op Radio 1 vrijdagmiddag.ongeveer 13:40 uur
Conclusie? Want ik kan echt niet langer dan 20 seconden naar die lul luisteren.
Idisromzondag 2 december 2018 @ 16:09
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 15:52 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Conclusie? Want ik kan echt niet langer dan 20 seconden naar die lul luisteren.
Erben heeft zelf er nooit wat mee te maken gehad, volgens hem.
En inderdaad, dat programma is verschrikkelijk, voornamelijk door die Erik Dijkstra.
kikoooooozondag 2 december 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:09 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Erben heeft zelf er nooit wat mee te maken gehad, volgens hem.
En inderdaad, dat programma is verschrikkelijk, voornamelijk door die Erik Dijkstra.
O dat is ook een lul. Maar Erben Wennemars waar dan ook kan ik niet uitstaan.
Ericrzondag 2 december 2018 @ 16:41
9P6NfIA.jpg

Uit 1992, toen de moraal al iets wat veranderd t.o.v. de jaren 70 en 80. Het gebruik natuurlijk niet, dat waren de begindagen van het grootschalige EPO-gebruik.

Kuipers die dus moedwillig mensen door verwees naar dopingdokter Karsten en Pluymers die precies weet waar Abraham de mosterd haalt. Om met van Gennip te spreken, laten we vooral niet hypocriet gaan doen in 2018.
Ericrzondag 2 december 2018 @ 16:55
IDTtSz3.jpg

Uit de mond van de Chef de Mission in 1984 op zowel winter en zomerspelen.Tjeerd Greidanus. Drie keer raden in welke tak hij hoogleraar was? Het begint met een f, de term die Kuipers ook graag aanhoudt voor het gebruik van doping.
Frozen-assassinzondag 2 december 2018 @ 17:04
Ericrgod
Toby56zondag 2 december 2018 @ 17:25
In de jaren 80 en begin 90 waren er inderdaad heel veel genuanceerde geluiden over dopinggebruik. De gevreesde dopingjager Donike werd regelmatig weggehoond als zwart-witkijker.

Het gelazer met Epo - eerst in het Italiaanse wielrennen, waardoor subtoppers lachend uit het wiel werden gereden door nobody's, en later in het Armstrong-tijdperk - heeft deze nuances weer grotendeels weggevaagd. Ook het doorlopende bedrog in de atletiek werd velen een doorn in het oog. Plus uiteraard de nodige gezondheidsrisico's.

Nu ben je een zware crimineel als je maar iets hebt gebruikt (al dan niet bewust), en worden figuren als oud-hockeyer Jacques Brinkman (geef doping op een gereguleerde manier vrij) volledig stijf gescholden.

Het kan verkeren.
Maar 'schoon' wordt de (top)sport nooit. Of je nu genuanceerd of keihard straft.
Toby56zondag 2 december 2018 @ 18:09
Beroemde mini-docu over de Tour de France 1962, door de beroemde filmmaker Louis Malle. In wezen al (gedeeltelijk) in de 'moderne' tijd, maar voor wie het wielrennen nu volgt... zie de verschillen.


Vanaf 10:44 een aantal minuten over doping (waarop toen nog niet gecontroleerd werd), met o.a. de avonturen van nummer 20, Giuseppe Zorzi. Dit soort grappen gebeurde toen zowat ieder jaar. In 1955 bijvoorbeeld ontsnapte Jean Malléjac (een zeer goed renner) in de bakoven op de Mont Ventoux aan de dood, en ging in dezelfde etappe Ferdi Kübler (winnaar Tour 1950), in de hitte volledig van de wereld geraakt door de pillen, een heel eind spookrijden. Renners kregen in die tijd amfetaminen, pijnstillers en drank van kwakzalvers, verzorgers en mécaniciens, en anders zorgden ze er zelf wel voor dat ze iets te pakken kregen als ze er volledig door zaten.
Pas toen Simpson in 1967 van z'n fiets viel en niet meer opstond, met een flinke vracht aan amfetaminen en drank in z'n lijf, kwam het integrale besef dat er iets moest veranderen. Ook in andere sporten.
In de jaren 80 kwam steeds meer de gedachte dat doping, mits onder streng medisch toezicht, moest worden toegestaan. Anders zou in veel sporten alleen nog maar communnistisch feestgedruis te horen blijven. Veel anderen bleven daar echter anders over denken. En niet zonder reden. Sommige (oud-)sporters sloten zich daarbij aan, bijv. David Millar en Thomas Dekker.

Nota bene: zelf ben ik tegen doping. Ook al kun je niet iedereen te pakken krijgen, het boeit me niet. Je kunt ook niet iedere verkeersovertreder of inbreker te pakken krijgen. Maar je kunt er wel naar blijven streven.
Gewoon heel hard trainen, zeg ik altijd maar. En als het een dag dan niet gaat, dan neem je maar gas terug. De sterkste/snelste/beste verdient te winnen. Mocht dat ten koste gaan van nieuwe records: tough shit. Ik zit er niet mee.
Joost-mag-het-wetenzondag 2 december 2018 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 18:09 schreef Toby56 het volgende:
Beroemde mini-docu over de Tour de France 1962, door de beroemde filmmaker Louis Malle. In wezen al (gedeeltelijk) in de 'moderne' tijd, maar voor wie het wielrennen nu volgt... zie de verschillen.


Vanaf 10:44 een aantal minuten over doping (waarop toen nog niet gecontroleerd werd), met o.a. de avonturen van nummer 20, Giuseppe Zorzi. Dit soort grappen gebeurde toen zowat ieder jaar. In 1955 bijvoorbeeld ontsnapte Jean Malléjac (een zeer goed renner) in de bakoven op de Mont Ventoux aan de dood, en ging in dezelfde etappe Ferdi Kübler (winnaar Tour 1950), in de hitte volledig van de wereld geraakt door de pillen, een heel eind spookrijden. Renners kregen in die tijd amfetaminen, pijnstillers en drank van kwakzalvers, verzorgers en mécaniciens, en anders zorgden ze er zelf wel voor dat ze iets te pakken kregen als ze er volledig door zaten.
Pas toen Simpson in 1967 van z'n fiets viel en niet meer opstond, met een flinke vracht aan amfetaminen en drank in z'n lijf, kwam het integrale besef dat er iets moest veranderen. Ook in andere sporten.
In de jaren 80 kwam steeds meer de gedachte dat doping, mits onder streng medisch toezicht, moest worden toegestaan. Anders zou in veel sporten alleen nog maar communnistisch feestgedruis te horen blijven. Veel anderen bleven daar echter anders over denken. En niet zonder reden. Sommige (oud-)sporters sloten zich daarbij aan, bijv. David Millar en Thomas Dekker.

Nota bene: zelf ben ik tegen doping. Ook al kun je niet iedereen te pakken krijgen, het boeit me niet. Je kunt ook niet iedere verkeersovertreder of inbreker te pakken krijgen. Maar je kunt er wel naar blijven streven.
Gewoon heel hard trainen, zeg ik altijd maar. En als het een dag dan niet gaat, dan neem je maar gas terug. De sterkste/snelste/beste verdient te winnen. Mocht dat ten koste gaan van nieuwe records: tough shit. Ik zit er niet mee.
Ongetwijfeld is het meest effectieve middel tegen doping nog de schrik dat je, zelfs als je de controlemiddelen van jouw tijd te slim af was, je hoe dan ook nog tegen de lamp kan lopen. Dat die twee Nederlandse schaatsters nu voor de camera gehaald worden om uitleg te verschaffen is mooi werk. Het zal de schaatsers van morgen alleen maar méér doen nadenken voor ze al dan niet beslissen te gebruiken ...
Idisromzondag 2 december 2018 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:55 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Uit de mond van de Chef de Mission in 1984 op zowel winter en zomerspelen.Tjeerd Greidanus. Drie keer raden in welke tak hij hoogleraar was? Het begint met een f, de term die Kuipers ook graag aanhoudt voor het gebruik van doping.
Heb jij zo´n uitgebreid krantenarchief?
Ericrzondag 2 december 2018 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 19:46 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Heb jij zo´n uitgebreid krantenarchief?
Nee dat is via Delpher. Koninklijke bibliotheek archief. Mooie bron ook al mist het nogal wat kranten. Zou het Haagsche courant archief er wel in willen vinden. Zeker in de jaren 80 een goede sport redactie
Idisromzondag 2 december 2018 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:41 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Uit 1992, toen de moraal al iets wat veranderd t.o.v. de jaren 70 en 80. Het gebruik natuurlijk niet, dat waren de begindagen van het grootschalige EPO-gebruik.

Kuipers die dus moedwillig mensen door verwees naar dopingdokter Karsten en Pluymers die precies weet waar Abraham de mosterd haalt. Om met van Gennip te spreken, laten we vooral niet hypocriet gaan doen in 2018.
Dit stuk kan niet genoeg uitvergroten om het te kunne lezen.

Oh ja, toch wel. mijn beeldscherm op 150% zetten :s)
Hartelijk dank voor deze stukken, Ericr ^O^
Toby56zondag 2 december 2018 @ 19:55
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 19:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nee dat is via Delpher. Koninklijke bibliotheek archief. Mooie bron ook al mist het nogal wat kranten. Zou het Haagsche courant archief er wel in willen vinden. Zeker in de jaren 80 een goede sport redactie
Over dit onderwerp (en vele andere onderwerpen ook, trouwens) stonden eveneens goede artikelen in het toenmalige maandblad Sport International. Veel lezenswaardige achtergrondartikelen over zowat alle sporten. Helaas begin deze eeuw ter ziele gegaan. Heb het nog niet gecheckt, maar misschien is daar in de KB ook nog een archiefje van...
Mani89zondag 2 december 2018 @ 19:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 14:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

[ afbeelding ]

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.

Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

[ afbeelding ]
Echt geweldig dit.
Ericrzondag 2 december 2018 @ 23:23
aBqoxcK.jpg

De mores uit die tijd (1980). Overigens ook nog een leuk artikel gevonden uit die tijd waar talent Eric de Bruin naar de DDR werd gestuurd maar dat was een foutje van de bond. Bleek het toch een West-Duitse coach te zijn waar hij terecht kwam.
Toby56zondag 2 december 2018 @ 23:30
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:23 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

De mores uit die tijd (1980). Overigens ook nog een leuk artikel gevonden uit die tijd waar talent Eric de Bruin naar de DDR werd gestuurd maar dat was een foutje van de bond. Bleek het toch een West-Duitse coach te zijn waar hij terecht kwam.
Het was een frustrerende tijd voor veel Westerse sporters en atleten.
Maar degenen die er slechts mondjesmaat of helemaal niet van snoepten zijn misschien toch gezonder en gelukkiger geworden/gebleven. Met name bij de dames. Als ik me niet vergis, waren enkele Oostduitse atletes na hun carrière genoodzaakt zich om te laten bouwen. Ze zaten inmiddels volledig onder de haren, hun lijf zat propvol testosteron en andere mannelijke hormonen. Een weg terug naar vrouwelijkheid was er niet meer.
Om depressief van te worden, zoals die communistische hufters met hun eigen sporttalenten omsprongen.
Sochi 2014 heeft helaas aangetoond dat ze er verdomd weinig van hebben geleerd.
THEFXRzondag 2 december 2018 @ 23:32
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 19:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ongetwijfeld is het meest effectieve middel tegen doping nog de schrik dat je, zelfs als je de controlemiddelen van jouw tijd te slim af was, je hoe dan ook nog tegen de lamp kan lopen. Dat die twee Nederlandse schaatsters nu voor de camera gehaald worden om uitleg te verschaffen is mooi werk. Het zal de schaatsers van morgen alleen maar méér doen nadenken voor ze al dan niet beslissen te gebruiken ...
ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
Toby56zondag 2 december 2018 @ 23:34
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
Door welke doping is dat veroorzaakt? 8)7
hhh38zondag 2 december 2018 @ 23:59
Heb die uitzending van ATS ook gezien nu. Die reactie van Van Gennip _O-

Lekker ook dat iedereen ooit wel een keer met vingers heeft durven wijzen en ze daar vervolgens gewoon weer op terugkomen :D
ThePlaneteermaandag 3 december 2018 @ 14:12
Mannen, wat een heerlijk deeltje in een fantastische reeks. Genieten die krantenknipsels.
Szuramaandag 3 december 2018 @ 19:15
Van Gennip vanavond ook nog bij Pauw
opgebaardemaandag 3 december 2018 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
Logisch, jij bent pas vijfentwintig
Remzzmaandag 3 december 2018 @ 23:39
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
THEFXRmaandag 3 december 2018 @ 23:48
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 19:43 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Logisch, jij bent pas vijfentwintig
oh, ouwe opa in de comments
THEFXRmaandag 3 december 2018 @ 23:48
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
ze zag er ook vertiefd uit, bij andere tijden alsof ze 3 scheidingen achter de rug had.
https://www.npostart.nl/live/npo-1
TargaFloriomaandag 3 december 2018 @ 23:57
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
Op wie?
Remzzdinsdag 4 december 2018 @ 00:27
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Op wie?
Op die Andere Tijden sport aflevering van zondag. Te eenzijdig en veel dingen onbelicht volgens haar. Ik vond nu niet dat ze ergens echt een punt had. Ze praate vooral veel, snel en boos.
hhh38dinsdag 4 december 2018 @ 01:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 00:27 schreef Remzz het volgende:

[..]

Op die Andere Tijden sport aflevering van zondag. Te eenzijdig en veel dingen onbelicht volgens haar. Ik vond nu niet dat ze ergens echt een punt had. Ze praate vooral veel, snel en boos.
Die zit in paniekmodus

Genot.
Ericrdinsdag 4 december 2018 @ 09:06
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.

[ Bericht 45% gewijzigd door Ericr op 04-12-2018 09:19:01 ]
DeeBeedinsdag 4 december 2018 @ 10:02
Nooit positief genot. Lance vindt dit leuk.
OProgdinsdag 4 december 2018 @ 14:02
Advertentie uit de telegraaf van 8-10-1992. Ik vraag me af wat hier precies in stond. :o

2mdp9at.png
THEFXRdinsdag 4 december 2018 @ 16:49
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
https://pauw.bnnvara.nl/media/581676

[ Bericht 1% gewijzigd door THEFXR op 04-12-2018 17:18:11 ]
Joost-mag-het-wetendinsdag 4 december 2018 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:06 schreef Ericr het volgende:
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:06 schreef Ericr het volgende:
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.
Tjah, als je plasjes verdwijnen is het nogal moeilijk ze positief te testen natuurlijk ...

Wat mij wel opvalt is dat de wielrenners uit de jaren '70 en '80 en zelfs '90 ondertussen allang hun dopinggebruik niet meer ontkennen, maar bij veel andere sporten ligt dat toch nog moeilijker blijkbaar ...
TargaFloriodinsdag 4 december 2018 @ 20:06
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
Ericrdinsdag 4 december 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 19:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

[..]

Tjah, als je plasjes verdwijnen is het nogal moeilijk ze positief te testen natuurlijk ...

Wat mij wel opvalt is dat de wielrenners uit de jaren '70 en '80 en zelfs '90 ondertussen allang hun dopinggebruik niet meer ontkennen, maar bij veel andere sporten ligt dat toch nog moeilijker blijkbaar ...
Wx4VfZA.jpg

Alleen waren dat dan wel sporters die in de jaren massaal journalisten boycotten als er iets onwelgevalligs over hun werd gezegd. Daar wist Theo Koomen alles van. Dat boek heb ik overigens nog ergens liggen, Eerder grappig dan heel serieus te nemen maar de renners waren er wel totaal door over de zeik.
FrankRicardwoensdag 5 december 2018 @ 11:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:06 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
Linkje:
https://www.gelderlander.(...)t-te-maken~a7999394/
W.H.I.S.T.L.Ewoensdag 5 december 2018 @ 12:01
geen bewijs, klaar punt uit
_-_ratjetoe_-_woensdag 5 december 2018 @ 14:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:06 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
Sloggiwoensdag 5 december 2018 @ 14:47
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
Deels eens, al rijdt a) Froome bij een verdache(re) ploeg en b) heeft Froome toch altijd een merkwaardige versnelling in huis; Dumoulin rijdt veel gelijkmatiger.

Verder begeeft elke topsporter zich wel rond de grens van het toelaatbare.
papertwoensdag 5 december 2018 @ 17:12
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
Dat klopt, maar in het schaatsen (en voetbal) is deze wel groter.

Bovendien is in een sport waarvan de helft van de (profesionele) beoefenaars uit Nederland komt, het effect van de opwaartse bias van een grotere invloed op de sportcultuur.

Dat Dumoulin anders dan Froome beoordeeld wordt, heeft met meer te maken dan de nationaliteit. Dumoulin heeft zich op zijn prestaties na, nog nooit verdacht gemaakt, Froome wel behoorlijk.
_-_ratjetoe_-_woensdag 5 december 2018 @ 17:19
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:12 schreef papert het volgende:

[..]

Dat klopt, maar in het schaatsen (en voetbal) is deze wel groter.

Bovendien is in een sport waarvan de helft van de (profesionele) beoefenaars uit Nederland komt, het effect van de opwaartse bias van een grotere invloed op de sportcultuur.

Dat Dumoulin anders dan Froome beoordeeld wordt, heeft met meer te maken dan de nationaliteit. Dumoulin heeft zich op zijn prestaties na, nog nooit verdacht gemaakt, Froome wel behoorlijk.
Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
papertwoensdag 5 december 2018 @ 17:29
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
Over voetbal ben ik het helemaal eens.
Ik volg veel wielrennen, maar die Salbutamol uitspraak van Dumoulin verbaast me. Had hij er een attest voor? Wanneer/waar gaf hij dat toe?
_-_ratjetoe_-_woensdag 5 december 2018 @ 19:41
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:29 schreef papert het volgende:

[..]

Over voetbal ben ik het helemaal eens.
Ik volg veel wielrennen, maar die Salbutamol uitspraak van Dumoulin verbaast me. Had hij er een attest voor? Wanneer/waar gaf hij dat toe?
https://www.trouw.nl/home(...)outineerd-~a8a40f5f/
papertwoensdag 5 december 2018 @ 20:38
quote:
Bedankt voor de link. Het staat er achterloos in een bijzin. Terwijl de rest van het artikel meer een tendens heeft dat hij er ver van blijft. Als lezer/liefhebber zou ik het juist fijn vinden als daar is wat vaker naar wordt doorgevraagd. Er zijn helaas maar weinig journalisten die niet bang zijn uit de gunst van de sporter te vallen.

Nu staat af en toe een puffer gebruiken totaal niet in de verhouding met de bloedwaarden van Froome (ik dacht vergelijkbaar met het gebruik van 100/meer puffers) , maar ik zou het ook hij Dumoulin fijner vinden als in het/een artikel meer zou staan over zijn beweegredenen, hoeveel je mag gebruiken zonder attest, hoeveel met attest enz.
_-_ratjetoe_-_woensdag 5 december 2018 @ 21:54
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 20:38 schreef papert het volgende:

[..]

Bedankt voor de link. Het staat er achterloos in een bijzin. Terwijl de rest van het artikel meer een tendens heeft dat hij er ver van blijft. Als lezer/liefhebber zou ik het juist fijn vinden als daar is wat vaker naar wordt doorgevraagd. Er zijn helaas maar weinig journalisten die niet bang zijn uit de gunst van de sporter te vallen.

Nu staat af en toe een puffer gebruiken totaal niet in de verhouding met de bloedwaarden van Froome (ik dacht vergelijkbaar met het gebruik van 100/meer puffers) , maar ik zou het ook hij Dumoulin fijner vinden als in het/een artikel meer zou staan over zijn beweegredenen, hoeveel je mag gebruiken zonder attest, hoeveel met attest enz.
Ja precies, het is niet dat Dumoulin hier meteen om moet worden afgeschoten, maar het feit dat niemand kritische vragen stelt is wel typerend.
DeeBeezaterdag 8 december 2018 @ 08:03
Winnares van Olympisch en WK zilver snelwandelen, Lupita Gonzalez, positief, lol.

Constant valsspelen qua techniek is blijkbaar niet genoeg, maar jezelf ook nog doperen... :')
heywooduzaterdag 8 december 2018 @ 08:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:03 schreef DeeBee het volgende:
Winnares van Olympisch en WK zilver snelwandelen, Lupita Gonzalez, positief, lol.

Constant valsspelen qua techniek is blijkbaar niet genoeg, maar jezelf ook nog doperen... :')
Als ze dat had gedaan had ze niet beide wedstrijden gefinished he slimmerik.
heywooduzaterdag 8 december 2018 @ 08:50
*Sample was taken on October 17th by the National Antidoping Committee, as a surprise test asked by WADA.

*Both, Mexican NOC and Athletics Federation were notified of a positive result some days later, tough the information was not made public until November 16th.

*The athlete's defense team is alleging that the positive was due to consumption of tainted meat, as the prohibited substance is known to be used by Mexican ranchers are known to use it to feed their cattle.
the_criticzaterdag 8 december 2018 @ 09:19
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
Hij zei: Gestopt omdat hij geen verbetering merkte..
prestatieverbetering is jouw subjectieve invulling. Kan hij bedoelt hebben, maar kan ook hooikoorts of astma hebben maar van de puffer niet merkbaar minder benauwd was/meer lucht had..
_-_ratjetoe_-_zaterdag 8 december 2018 @ 10:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 09:19 schreef the_critic het volgende:

[..]

Hij zei: Gestopt omdat hij geen verbetering merkte..
prestatieverbetering is jouw subjectieve invulling. Kan hij bedoelt hebben, maar kan ook hooikoorts of astma hebben maar van de puffer niet merkbaar minder benauwd was/meer lucht had..
Kan zijn dat hij met astma rondrijdt, daar niets van laat merken, niets tegen doet, en toch steeds beter wordt.

Daar kan je allerlei vraagtekens bij zetten natuurlijk, maar dat doet niemand dus blijft het gissen.
DeeBeezaterdag 8 december 2018 @ 11:54
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:41 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als ze dat had gedaan had ze niet beide wedstrijden gefinished he slimmerik.
heywoodu triggered over snelwandelen, gras is groen.

Mexicaantjes met hun vlees excuus zijn overigens lachwekkend. Vrijbrief om dan maar van alles in je mik te douwen? Zou in Mexico gaan trainen als atleet...
heywooduzaterdag 8 december 2018 @ 11:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 11:54 schreef DeeBee het volgende:

[..]

heywoodu triggered over snelwandelen, gras is groen.

Dat gaat nou eenmaal makkelijk als mensen dom doen en het hebben over het overtreden van regels zonder daarbij de regels in acht te nemen.
VoMywoensdag 19 december 2018 @ 11:27
https://www.volkskrant.nl(...)-het-eerst~bad3c7b4/
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-doping-aan.html
https://nos.nl/artikel/22(...)illetjes-gezien.html

quote:
Drie weken na het verhaal dat in de jaren 80 een koffertje met urinestalen van schaatssters Yvonne van Gennip en Ria Visser op raadselachtige wijze verdween uit het ziekenhuis in Nijmegen, is de schaatswereld opnieuw in verlegenheid gebracht. En opnieuw gaat het om een zaak uit de jaren 80.

De Volkskrant meldt dat twee voormalig profschaatsers doping aangeboden hebben gekregen van Rob Pluijmers, arts van schaatsbond KNSB. Een van die schaatsers is Jan Ykema, winnaar van olympisch zilver in 1988. De andere wil het liefst anoniem blijven.

'Nooit pilletjes gezien'
"Ik heb in de schaatsploeg nooit meegemaakt dat wij voorlichting kregen over doping. Ik heb ook nooit pilletjes gezien", reageert Ykema in het Radio 1 Journaal op NPO Radio 1.

"Had ik er meer van geweten dan was ik er wellicht vatbaar voor geweest in die tijd. Wij hadden begin jaren 80 een gigantische achterstand op de Russen en de Oost-Duitsers, die toen waarschijnlijk wel gebruikt hebben."

Ykema ontkent zelf ooit gebruik te hebben gemaakt van doping. De nu 55-jarige oud-schaatser wil juist naar buiten toe zo open mogelijk zijn.

"Als ik daar destijds op in was gegaan, was dit verhaal van mijn kant niet in de publiciteit gekomen. Ik doe aan waarheidsbevinding en hoop dat iedereen zijn verhaal gaat doen. Dan kom je er gauw genoeg achter wat de waarheid is geweest", aldus Ykema, die met terugwerkende kracht anders terugkijkt op de situatie van toen.

"Jaren later voel ik mij misschien nog wel de sufferd van de jaren 80. Want wie zijn nou de winnaars uit die tijd? Dat zijn de mensen die wel gebruikt hebben en die niet betrapt zijn. Ik heb het spul nooit gebruikt. Heb het ook niet gezien. Er was bij ons geen drugscultuur."

Jan Ykema ontkent dopinggebruik
De oud-schaatser reageert in het Radio 1 Journaal op NPO Radio 1 op het verhaal dat bondsarts Rob Pluijmers doping aan hem heeft aangeboden.

Bondsarts Pluijmers lijkt, wederom, de grote speelbal in het verhaal. Als schaatser had Ykema dan ook vaak met hem te maken. Doping kwam destijds enkele keren voor in gesprekken tussen beide heren.

"Één keer heeft Pluijmers tegen mij gezegd: 'Luister, je moet niet op eigen houtje klooien. Dat is gevaarlijk. Als je daarmee verder wil moet je je tot mij wenden'", aldus Ykema.

'Kreeg elke drie weken een spuit'
"Ik kreeg ook elke drie weken van Pluijmers een spuit. Dat was vitamine D en neurobion (een multi-vitamine, red.) en ik weet niet allemaal. Tuurlijk hebben wij gevraagd wat het was. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij iets heeft gegeven waar we zelf geen weet van hadden. "

Bang voor reacties uit de schaatswereld is Ykema niet. "Er zullen vast mensen nu zeggen: wat maak jij nou? Maar ik ben gewoon open en wil dat de waarheid boven water komt."
Uit de Volkskrantserie. Beetje jammer dat het weer om een jaren '80 verhaal gaat en dat het sterkste wat er nu geclaimd wordt, een 'aanbod' is. Dat die Pluijmers niet zuiver op de graad is, kwam al wel voort uit dat vorige stuk en dit gaat niet echt verder dan dat. Sterker nog, de schaatsers zelf hebben het aangegeven, anders was er uberhaupt geen verhaal geweest.
Ericrwoensdag 19 december 2018 @ 18:15
Wel grappig dat voor Ykema blijkbaar openheid geven over anabolen gebruik moeilijker is dan praten over je iedere dag kapot snuiven.
Fietsertje70woensdag 19 december 2018 @ 18:37
Toen ik die uitzending van andere tijden zag dacht ik eigenlijk ook aan Jantje Ykema en zijn medaille in Calgary. Die kwam toen toch ook best wel als een verrassing als ik het me nog allemaal goed herinner.
Van_Poppelwoensdag 19 december 2018 @ 18:53
Ykema nu op het Sportjournaal.
Van_Poppelwoensdag 19 december 2018 @ 19:31
Tosh Van der Sande betrapt op doping.

https://www.hln.be/sport/(...)aagse-gent~a32ad8fc/
-XOR-woensdag 19 december 2018 @ 19:35
quote:
"Één keer heeft Pluijmers tegen mij gezegd: 'Luister, je moet niet op eigen houtje klooien. Dat is gevaarlijk. Als je daarmee verder wil moet je je tot mij wenden'", aldus Ykema.
slip of the tongue?
Bugno2woensdag 19 december 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 19:31 schreef Van_Poppel het volgende:
Tosh Van der Sande betrapt op doping.

https://www.hln.be/sport/(...)aagse-gent~a32ad8fc/
:') Wanne sukkelaar.
Szuradonderdag 20 december 2018 @ 13:03
https://nos.nl/artikel/22(...)-dopingcontrole.html

Zwemster Toussaint positief
VoMydonderdag 20 december 2018 @ 13:05
Alweer zo'n laf astma-middeltje. Dat zijn tegenwoordig de grote dopingvondsten. Waar zijn de tijden van CERA, testosteron, etcetera. Dit is allemaal gerommel in de marginal gains.
-XOR-donderdag 20 december 2018 @ 13:22
quote:
Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
supernigerdonderdag 20 december 2018 @ 13:41
Hoe kan dit? Nederlanders gebruiken geen doping.
THEFXRdonderdag 20 december 2018 @ 14:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
A&B staal positief, er komen 8 verschillen/fouten naar boven tussen A&B staal op de 100.000 testen
Mexicanobakkerdonderdag 20 december 2018 @ 15:03
ah Toussaint was dus 'ziek'
PirEdonderdag 20 december 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
Het is godverdomme geen wielrennen.
-XOR-donderdag 20 december 2018 @ 15:22
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:15 schreef PirE het volgende:

[..]

Het is godverdomme geen wielrennen.
Precies! En wie anders beweert: pomp je kinderen maar vol met dianabol ipv ze op zwemles te doen, zullen we eens kijken of ze een beetje blijven drijven als ik ze de gracht in flikker.
IbanMayodonderdag 20 december 2018 @ 15:26
Ongeloofwaardig bericht, zwemmen is tenslotte een technische sport. Ik ga over tot de orde van de dag.
DeeBeedonderdag 20 december 2018 @ 15:30
quote:
Mij is hier op Fok! altijd verteld dat zwemmen geen dopingprobleem had, jeetje!

Wel leuk dat iedereen tegenwoordig voor de Sky-defense gaat: de autoriteiten moeten maar bewijzen dat ik het bewust genomen heb, ik weet niet hoe het in mijn lichaam is gekomen!

En 'toevallig' neemt iedereen legale stoffen of vergeten ze net voor die ene wedstrijd een uitzondering aan te vragen etc. :Z
THEFXRdonderdag 20 december 2018 @ 16:27
Ik had nog een mooie, is al weer een tijd geleden dat een Belg positief was.

Team suspends van der Sande for doping positive at Gent six-day

https://www.velonews.com/(...)-gent-six-day_482426
-XOR-donderdag 20 december 2018 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:27 schreef THEFXR het volgende:
Ik had nog een mooie, is al weer een tijd geleden dat een Belg positief was.

Team suspends van der Sande for doping positive at Gent six-day

https://www.velonews.com/(...)-gent-six-day_482426
Kijk eens boven je...
THEFXRdonderdag 20 december 2018 @ 16:30
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:30 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Mij is hier op Fok! altijd verteld dat zwemmen geen dopingprobleem had, jeetje!

Wel leuk dat iedereen tegenwoordig voor de Sky-defense gaat: de autoriteiten moeten maar bewijzen dat ik het bewust genomen heb, ik weet niet hoe het in mijn lichaam is gekomen!

En 'toevallig' neemt iedereen legale stoffen of vergeten ze net voor die ene wedstrijd een uitzondering aan te vragen etc. :Z
ik dacht dat Cees-Rein van den hoogenband, die positieve testen altijd weg deed moffelen, die zit toch inde FINA bestuur?
THEFXRdonderdag 20 december 2018 @ 16:35
die meid heeft een kop als een spook, enigste fatsoenlijke foto die ik kon vinden.
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
THEFXRdonderdag 20 december 2018 @ 16:35
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:29 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Kijk eens boven je...
8)7
PirEdonderdag 20 december 2018 @ 16:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:35 schreef THEFXR het volgende:
die meid heeft een kop als een spook, enigste fatsoenlijke foto die ik kon vinden.
[ afbeelding ]
Wat een raar zwempak.
Idisromdonderdag 20 december 2018 @ 16:58
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 18:15 schreef Ericr het volgende:
Wel grappig dat voor Ykema blijkbaar openheid geven over anabolen gebruik moeilijker is dan praten over je iedere dag kapot snuiven.
Bij Jan Ykema twijfel ik ook wel aan de waarde van zijn uitspraken. Ik denk dat hij nu niet in staat is om helder weer te geven wat er vroeger tegen hem gezegd is.
Hij wil nu waarschijnlijk even meeliften over de publiciteit, die eerder deze maand vrij kwam.
-XOR-donderdag 20 december 2018 @ 17:02
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:58 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Bij Jan Ykema twijfel ik ook wel aan de waarde van zijn uitspraken. Ik denk dat hij nu niet in staat is om helder weer te geven wat er vroeger tegen hem gezegd is.
Hij wil nu waarschijnlijk even meeliften over de publiciteit, die eerder deze maand vrij kwam.
Mwah, misschien. Ik denk echter dat 'ie niet zit te wachten op een nieuwe shitstorm over zich heen. Zijn uitspraken komen op mij over als verholen bekentenis.
wimderondonderdag 20 december 2018 @ 17:17
Met Cees-Rein aan het roer was dit nooit gebeurd.
wimderondonderdag 20 december 2018 @ 18:09
quote:
Tosh Van der Sande reageert na positieve dopingtest: “Louter een vergissing”

De positieve dopingtest van Tosh Van der Sande tijdens de Zesdaagse van Gent is het gevolg van een “materiële vergissing”, zo meldt de renner van Lotto Soudal donderdag in een persbericht. Er werd een verkeerde neusspray vermeld op het dopingcontroleformulier.

“Tijdens de Zesdaagse van Gent werd ik gecontroleerd op doping. De laatste dag is het gebruikelijk dat alle renners die het podium hebben gehaald, worden gecontroleerd”, klinkt het in een persbericht. “Groot was mijn verbazing vervolgens een brief te ontvangen met een afwijkend analyseresultaat. Mijn staal bevatte prednisolone, afkomstig van de neusspray Sofrasolone. Deze neusspray is vrij verkrijgbaar, werd mij bezorgd via de ploegarts en is toegelaten binnen wedstrijdverband voor zover vermeld op het dopingcontroleformulier.”

“Ik nam deze intranasaal. In de hectiek werd bij vergissing op het formulier “Mometasone spray” vermeld in plaats van “Sofrasolone”, hetgeen voor dezelfde medische indicaties wordt gebruikt. Het betreft dus louter een materiële vergissing. In het verleden gebruikte ik reeds afwisselend de twee neussprays, steeds bezorgd via een ploegarts.”

“Ik zal nu samen met mijn raadslieden Mr. Johnny Maeschalck en Mr. Kristof De Saedeleer en mijn manager Jef Van den Bosch het nodige doen om een en ander te duiden aan de UCI en mijn naam te zuiveren.”

Nadat de positieve dopingtest aan het licht kwam, besliste Lotto Soudal zijn renner voorlopig te schorsen in afwachting van het onderzoek van de Internationale Wielerunie (UCI). Op de Zesdaagse van Gent reed Van der Sande aan de zijde van ploeggenoot Jasper De Buyst, ze eindigden op de derde plaats.
Een ''''vergissing'''' in alle hectiek.
Zorrodonderdag 20 december 2018 @ 19:04
Deze van Toussaint is wel hilarisch:

quote:
De 24-jarige Toussaint hoopte in China juist haar goede vorm van dit najaar - ze zwom op meerdere nummers Nederlandse records - een vervolg te geven.
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 21 december 2018 @ 11:05
wat lees ik nou
Joost-mag-het-wetenvrijdag 21 december 2018 @ 11:31
quote:
6s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:04 schreef Zorro het volgende:
Deze van Toussaint is wel hilarisch:

[..]

Een schande. Men zou moeten verbieden om sporters die in vorm zijn te schorsen ...
wimderonvrijdag 21 december 2018 @ 11:32
quote:
Vlak voor zijn overlijden sprak huisarts Michel Karsten nog eenmaal over doping bij topsporters. Hij onthult dat in de jaren negentig veel meer schaatsers bij hem kwamen.

Maud Effting, Willem Feenstra en Mark Misérus 21 december 2018, 2:00
Michel Karsten (76) is ernstig vermagerd. Hij heeft ­alvleesklierkanker en niet lang meer te leven. Voor hem staat een zwarte koffie, eten doet hij niet.

Hij zou nu thuis kunnen zitten en met zijn familie zijn laatste weken kunnen doorbrengen. Maar hij zit hier in een hotel langs de snelweg in Sassenheim. Om te praten over het onderwerp dat hem al zijn hele leven bezighoudt: anabole steroïden. Het zal zijn laatste interview zijn, al weet hij dat nu nog niet. Hij overleed vorige week donderdag in Frankrijk.

Als arts werd hij op handen gedragen én verketterd. Sporters prezen zijn begeleiding bij het gebruik van verboden spierversterkende middelen, maar schaatsers daagden hem voor de rechter omdat hij zei dat een van hen bij hem kwam voor doping.

Tussen de 150 en 200 sporters bezochten hem naar eigen zeggen in zijn praktijk. Atleten, judoka’s, wielrenners, kracht- en vechtsporters.

En schaatsers, al ontkennen ze dat tot op de dag van vandaag.

De Volkskrant spoorde vier sporters op die bij hem kwamen, om zo zijn werkwijze te verifiëren. Hun verhalen komen op de meeste punten overeen. Ze waren op zoek naar roem, net als Karstens’ andere klanten. Ze hoopten dat de huisarts hen met zijn anabolen sterker zou maken. Ze wilden beter bestand zijn tegen de harde trainingen die nodig waren om te top te ­halen.

Karsten oogt onvermoeibaar en vastberaden. Hij wil zijn kennis doorgeven. Hij wil dat ook de positieve kanten van anabole steroïden worden belicht. En hij vindt dat over ­doping openlijk gesproken moet kunnen worden. Zelfs nu hij doodziek is, blijft hij daarin het voortouw nemen, zoals hij zijn hele werkzame leven al doet.

Nog steeds verbaast hij zich over de manier waarop in Nederland over ­doping wordt gesproken: alsof het hier nauwelijks voorkomt. Iedereen die openlijk twijfelt aan de zuiverheid van Nederlandse atleten wordt mikpunt van verontwaardiging en woede.

Hij denkt terug aan de keer dat hij zelf dat mikpunt was. Aan de bommelding in zijn praktijk, 26 jaar geleden.

Maart 1992: In de televisiestudio
Het is maandag 23 maart 1992 als ­Michel Karsten plaatsneemt onder de felle lampen van een televisiestudio. Presentator Gert Berg heeft hem persoonlijk uitgenodigd te praten over doping. Over anabole steroïden.

De komende minuten zullen zijn leven veranderen, al is de huisarts uit Haarlem zich dan nog van geen kwaad bewust.

‘U bent huisarts en u doet veel met topsporters’, zegt Berg. ‘Hoeveel topsporters komen er bij u voor doping?’

‘Tussen de 150 en 175’, zegt Karsten.

Berg: ‘Topsporters?’

Karsten: ‘Dat zijn mensen die tot de top gaan.’

Berg: ‘Mensen die wij bij Studio Sport zien optreden?’

Karsten: ‘Die zitten erbij, ja.’

Karsten praat op tv zoals hij altijd over doping praat: open en zonder omhaal.

En dan begint presentator Berg over de Nederlandse schaatsers.

‘Mag je zeggen dat leden van de kernploeg gebruiken?’, vraagt Berg. ‘Komen ze bij u?’

Karsten: ‘Nou gaat u het zo generaliseren. Ik kan alleen maar zeggen dat ik mensen heb die daar inderdaad op hoog niveau presteren.’

Berg: ‘Leden van de kernploeg ­komen bij u?’

Karsten: ‘Ja.’

Berg: ‘Heeft u naar de Olympische Spelen in Albertville gekeken en heeft u daar mensen zien schaatsen die bij u over de vloer kwamen?’

‘Ja’, zegt Karsten zonder aarzeling.

Berg: ‘Ook mensen die medailles hebben gewonnen?’

Karsten: ‘Daar kan ik me niet over uitlaten.’

In het publiek ontstaat geroezemoes. Horen ze dit echt?

Met zijn woorden doorbreekt de huisarts een taboe: er zijn dus schaatsers die doping gebruiken. En blijkbaar zijn het niet de minsten. Maar wie zijn het? En hoeveel?

Er is ongeloof. Schaatsers, dat zijn de jongens en meisjes die het doen op bruine boterhammen met kaas. Die vaak zijn afgetroefd door de gedrogeerde Russen en Oost-Duitsers.

Bijna niemand weet dan nog dat dit al de tweede dopingaffaire is die schaatsbond KNSB in zeven jaar treft. Op de slotdag van het EK allround in 1985 is een koffertje met urinestalen van onder meer Yvonne van Gennip en Ria Visser gestolen uit het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Volgens betrokkenen zou de toenmalige bondsarts verantwoordelijk zijn geweest voor de diefstal, mogelijk om een dopingcontrole te voorkomen. De affaire is in de doofpot gehouden.

Maar deze nieuwe rel valt met geen mogelijkheid te verbergen. In de dagen na de uitzending wordt Karsten volop onder druk gezet om de namen te noemen van de schaatsers die hij begeleidt. Maar daar peinst hij niet over.

De tegenaanval
De lampen van de tv-studio van Veronica zijn nog maar net gedoofd of schaatsbondscoach Ab Krook heeft op zijn hotelkamer in Canada al de eerste journalisten aan de telefoon. Kan hij soms vertellen wie van zijn schaatsers doping gebruikt?

‘Grote kolder’, snauwt hij in de telefoon. ‘Mijn schaatsers kennen die man niet eens, laat staan dat ze bij hem langs zijn geweest.’ Toch gaat hij de hotelkamers van de schaatsers af om hun reacties te peilen.

Bondsarts Frank Nusse vindt de beschuldigingen ‘te gek om los te lopen’ en Karsten ‘een bedenkelijke figuur’. Schaatsbond KNSB noemt het ‘absolute waanzin’. Maar op het bonds­bureau is men er toch niet helemaal gerust op. Wat als Karsten gelijk heeft? Wat betekent dit voor de schaatsers die aan de Spelen in Albertville meededen? Voor Leo Visser, Bart Veldkamp, Yvonne van Gennip en Falko Zandstra?

In de dagen die volgen, vragen de KNSB en sportkoepel NOCNSF Karsten naar een hotel te komen om zijn uitspraken toe te lichten. Karsten: ‘De KNSB zei tegen me: als jij nou zegt hoeveel schaatsers het zijn, dan stoppen we ermee. Ik zei toen dat het er één was. Maar daarna stopten ze dus helemaal niet.’

Aan de Haarlemse Zijlweg, waar Karsten zijn praktijk heeft, staan ondertussen journalisten aan de overkant van de straat te posten, om te ontdekken welke sporters bij de huisarts op bezoek komen.

Normaal ontvangt Karsten elke avond drie of vier sporters in zijn praktijk. ‘Maar toen waren er allerlei toestanden’, vertelt hij. ‘Mensen waren bang. Ik zei: kom maar niet meer naar mijn praktijk, dat is te gevaarlijk. Want het waren vaak mensen die bekend waren. Ik heb toen een hele tijd geen sporters in mijn praktijk gehad.’ Noodgedwongen ontvangt hij hen thuis in Aerdenhout.

Drie dagen na de uitzending wordt Karsten gebeld door een onbekende. De anonieme beller beweert dat er tijdens het spreekuur een bom in zijn wachtkamer zal afgaan. De huisarts schrikt zich wild. Nooit had hij voorzien dat zijn uitspraken zo veel commotie zouden veroorzaken. ‘Het is niet mijn bedoeling geweest een bepaalde groep sporters in een negatief daglicht te stellen’, zegt hij. ‘Ik wilde slechts de dopingproblematiek relativeren.’

Uit voorzorg geeft hij de medische dossiers aan de sporters mee. ‘Als er een inval zou komen van de Belastingdienst, of als er ingebroken zou worden, dan zou er in elk geval niets te vinden zijn. Dus namen alle sporters gewoon elke keer hun mapje mee.’

Intussen stelt de schaatsbond alles in het werk om te weten komen op welke schaatser Karsten doelt. Bondsarts Nusse voert met alle olympische schaatsers een persoonlijk gesprek. Ook krijgen alle leden van de kernploeg een brief thuisgestuurd waarin de bond hun vraagt anoniem naar ­voren te treden over eventueel dopinggebruik. De oproep blijft onbeantwoord.

Op zondag 29 maart, zes dagen na de tv-uitzending, landen de schaatsers na de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Butte op Schiphol. Ter plekke houden ze een persconferentie, onder meer Yvonne van Gennip, Bart Veldkamp, Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Gerard van Velde schuiven aan. Naast hen staat bondscoach Ab Krook.

Een boze Veldkamp leest een verklaring voor, ondertekend door alle schaatsers van de Spelen in Albertville. Daarin staat dat niemand Karsten heeft geconsulteerd, bij hem is geweest of doping van hem heeft gekregen. Ook geven ze hem collectief toestemming zijn beroepsgeheim te schenden: van hen mag hij bekendmaken wie het is.

Maar volgens Karsten hebben de schaatser en hij heimelijk contact gehouden. Hij herinnert zich dat de schaatser bang was, zich in het nauw gedreven voelde. ‘Maar ik zei: joh, dat is helemaal geen punt, je kunt honderd procent op me vertrouwen. Ik zei dat hij gerust die verklaring kon ondertekenen en dat ik nooit iets zou zeggen.’

‘Ik weet wie het was’
Bijna iedereen keert zich tegen Karsten, behalve Harm Kuipers. De voorzitter van de medische commissie van de schaatsbond, laat in eerste instantie weten niet te twijfelen aan de woorden van zijn collega. ‘Hij is in mijn ogen oprecht’, zegt hij in NRC Handelsblad. Maar na een gesprek met Krook stelt Kuipers zijn mening bij. ‘Ik denk dat hij gebluft heeft’, zegt hij tegen de NOS.

Alle twintig schaatsers uit de kernploeg spannen, gesteund door de KNSB, een kort geding aan tegen Karsten. Ze eisen dat hij zijn uitspraken herroept en zijn excuses aanbiedt. ‘Ik weet zeker, dat niemand binnen ons team naar hem toe is geweest voor advies over dopinggebruik’, zegt Bart Veldkamp tegen de pers.

De Haarlemse rechter oordeelt uiteindelijk dat hij zijn beroepsgeheim niet hoeft te schenden. Wel moet hij rectificeren. Hij heeft zijn uitspraken niet aannemelijk kunnen maken. Van de rechter moet hij dat ook toegeven in een korte verklaring aan persbureau ANP.

Karsten neemt zijn verlies. Hij wist vooraf dat de rechter hem vanwege het beroepsgeheim niet zou verordonneren de naam van de schaatser te noemen en hij is tevreden dat hij ook niet hoeft te zeggen dat zijn uitspraken niet klopten.

Met de schaatser in kwestie heeft hij na de rechtszaak nog een paar keer contact gehad, zegt hij nu. ‘De schaatser was vooral blij dat het afgelopen was.’

Twee jaar later, als de storm allang weer is gaan liggen, staat Karsten ineens oog in oog met bondscoach Ab Krook op een bijeenkomst van sportartsen. Hij staat net met zijn vrouw te praten als Krook op hem afloopt.

‘Ik wéét wie het was’, roept Krook uit. ‘Ik wéét wie er toen bij jou kwam.’

Als Krook de naam van een schaatser noemt, reageert Karsten laconiek: ‘Nou’, zegt hij, ‘dan waren het er twee. Want die was het niet.’

Achteraf zegt Krook dat hij ‘geen concrete informatie’ had over de schaatser die hij destijds noemde, maar dat hij op deze manier Karsten ‘uit zijn tent probeerde te lokken’.

Veel meer schaatsers
Als Karsten in 1992 had gezegd hoe het écht zat, dan was het land te klein geweest. Wat hij toen niet zei, zegt hij nu wel.

Niet één, maar tien topschaatsers kwamen volgens hem in zijn praktijk op zoek naar doping. Het waren zowel mannen als vrouwen. ‘Ik heb een tiental van hen geadviseerd over anabole steroïden’, zegt Karsten.

Hij stelt vier mannelijke schaatsers injecties te hebben gegeven met Deca-Durabolin, waarmee hij hun spieropbouw en herstelvermogen bevorderde. ‘Ze deden mee aan EK’s en WK’s. En ze kwamen ongeveer in ­dezelfde periode bij me. Begin jaren negentig.’

De methode die hij gebruikte, was periodiseren: negen weken lang injecties, negen weken niets. In de rustperiode kon het lichaam weer zelf testosteron aanmaken, daardoor zijn er minder bijwerkingen. Na een aantal injecties keek hij altijd of de sporters niet te snel spiermassa aanmaakten: was dat toch zo, dan verlaagde hij de dosis.

De zes vrouwelijke schaatsers zegt hij alleen voorlichting te hebben gegeven. Karsten zegt dat hij het gebruik van anabole steroïden door vrouwelijke sporters afraadde. ‘Het kan onomkeerbare gevolgen hebben voor vrouwen. Ze kunnen er onvruchtbaar van worden, ze krijgen een lagere stem en lichaamsbeharing op vreemde plaatsen. Als dat eenmaal gebeurt, is dat niet terug te draaien. Later hoorde ik dan weleens dat vrouwen het toch hadden gedaan. Maar dat waren er enkelen.’

De schaatsers hebben volgens hem waarschijnlijk nooit van elkaar geweten dat ze dezelfde huisarts bezochten. ‘Ze kwamen onafhankelijk van elkaar en nooit met zijn tweeën. Ik denk dat ze bij me kwamen via mond-op-mondreclame. Ze kenden me van ­horen zeggen.’ Volgens Karsten zochten schaatsers contact met hem omdat ze dachten dat ploeggenoten ook doping gebruikten.

Een sporter die hem om anabole steroïden vroeg, hielp hij niet zomaar, zegt hij. Eerst probeerde hij diegene ervan te overtuigen dat je met volharding en hard trainen ook een heel eind kan komen. ‘Maar als ik er na een aantal keer van overtuigd raakte dat ze sowieso zouden gaan gebruiken, dan vond ik dat ik de plicht als dokter had om hen te helpen. Als ik dat niet zou doen, zouden ze het spul op de zwarte markt gaan halen. En dat is de grootste rotzooi. Had ik hen dan willens en wetens aan dat gevaar bloot moeten stellen? Wat voor een dokter was ik dán geweest?’

Dat Karsten ook open was over de nadelen van anabolengebruik, bevestigt Jaap ten Kortenaar, voormalig tijdritspecialist in het wielrennen. ‘Ik waardeerde hem omdat hij niet zo ­iemand was die zei: gewoon doen. Hij was ook sceptisch en eerlijk. Natuurlijk zijn er bijwerkingen, zei hij. Hij liet de keus echt aan de sporter. Ik heb het uiteindelijk dus ook niet gedaan.’

‘Ik was besmet’
Nu, dertig jaar later, stoort Michel Karsten zich nog altijd aan de hypocrisie. Hij moet constateren dat de discussie over doping alleen maar heftiger is geworden.

‘Er is een totale gekte ontstaan. Van de ene kant is de dopingrepressie enorm. En van de andere kant is de druk om te presteren zó groot. En het wordt alleen maar erger. Het is niet te bestrijden. Daarom ben ik er ook mee gestopt.’

Na de schaatsrel in 1992 liep het storm in zijn praktijk, zegt hij. Nieuwsgierige sporters meldden zich. Ook zij wilden hun grenzen verleggen en het hoogst haalbare nastreven.

‘Iedereen belde’, zegt Karsten. ‘Vanuit het hele land kreeg ik telefoontjes.

Maar de schaatsers hielden het na die affaire voor gezien, aldus de arts. ‘Te gevaarlijk. Ik was besmet.’

Dit verhaal is na het overlijden van ­Michel Karsten voor publicatie voorgelegd aan zijn twee zoons.
THEFXRvrijdag 21 december 2018 @ 11:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 18:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Een ''''vergissing'''' in alle hectiek.
dat is een bekende tactiek onder sporters,soms komt de controle instantie of zaterdag of zondagochtend om 6 uur op dagen voor een dopingtest. De avond ervoor was er een feestje en hadden ze gedronken, dus ben je s'morgens niet helder.
Als er dan een positief resultaat uitkomt dan gooien ze op het een vergissing ivm niet helder/wakker te zijn geweest.
-XOR-vrijdag 21 december 2018 @ 11:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het Nederlands schaatsen is als een rijpe puist met een dikke witte kop erop. Het enige wat nodig is is een klein prikje van een Seppeltiaanse onderzoeksjournalist en de boel knapt, met pus druipend langs alle kanten.
THEFXRvrijdag 21 december 2018 @ 11:53
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
Taradovrijdag 21 december 2018 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:53 schreef THEFXR het volgende:
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
bij een draagmoeder
W.H.I.S.T.L.Evrijdag 21 december 2018 @ 12:09
Het is niet alleen keihard trainen, maar ook op je voeding letten.
Zorrovrijdag 21 december 2018 @ 12:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Een schande. Men zou moeten verbieden om sporters die in vorm zijn te schorsen ...
Ik vraag me vooral af hoe ze zo in vorm kwam.
THEFXRvrijdag 21 december 2018 @ 12:37
thijszonneveld twitterde op vrijdag 21-12-2018 om 08:45:58 Over die keer dat Kira Toussaint ziek was, maar eigenlijk toch niet. Column:https://t.co/g853GMuLpa reageer retweet
DeeBeevrijdag 21 december 2018 @ 13:48
De altijd irritante Kira Toussaint. Dat hele zwemmen moeten ze opdoeken met hun honderdduizend onderdelen en ondertussen meer dopinggevallen dan in het wielrennen. :')

Maar de NOS is alweer vrolijk begonnen met het witwassen, in het artikel gister stond alweer 'pas 5 atleten zijn erop betrapt!' en 'het was maar een heel lage concentratie hoor!' :') Wat dat betreft respect voor Thijs dat hij in ieder geval wat meer vragen stelt en door een deel van de bullshit heen kijkt...
wimderonvrijdag 21 december 2018 @ 15:51
Hopelijk gaat De Volkskrant ook nog roeren in de strontpot van Springstein <-> Romme/Wennemars en Nikkels <-> Spaarselect.
Frozen-assassinmaandag 24 december 2018 @ 10:07
quote:
Bij het hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn vijf gewichtheffers alsnog betrapt op dopinggebruik. Dat meldt de mondiale gewichtheffederatie IWF.

Twee van de vijf kregen een gouden medaille omgehangen. De Oekraïner Oleksej Torochtij won in Londen in de klasse -105 kg. De Oezbeek Roeslan Noeroedinov werd daar vierde, maar wist vier jaar later in Rio de Janeiro het goud te veroveren.

Beiden zijn voorlopig geschorst, evenals de winnaar van brons (-56 kg) in 2012, de Azeri Valentin Hristov. Ook de Wit-Rus Michail Novokov en de Armeense Meline Dalusjan liepen tegen de lamp.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal zich nu buigen over de consequenties voor de gewichtheffers.
Verrassing!
Dale__Coopermaandag 24 december 2018 @ 10:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 13:48 schreef DeeBee het volgende:
De altijd irritante Kira Toussaint. Dat hele zwemmen moeten ze opdoeken met hun honderdduizend onderdelen en ondertussen meer dopinggevallen dan in het wielrennen. :')

Maar de NOS is alweer vrolijk begonnen met het witwassen, in het artikel gister stond alweer 'pas 5 atleten zijn erop betrapt!' en 'het was maar een heel lage concentratie hoor!' :') Wat dat betreft respect voor Thijs dat hij in ieder geval wat meer vragen stelt en door een deel van de bullshit heen kijkt...
gelukkig krijgen we nog 36 nieuwe estafettes erbij op de Spelen :')
franklopmaandag 24 december 2018 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:53 schreef THEFXR het volgende:
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
Vooralsnog kan ze geeneens een hont in leven houden
Idisrommaandag 24 december 2018 @ 11:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarom pas dit onthullen na zijn overlijden?
Dit had De Volkskrant als eerste moeten publiceren, in plaats van de verdwenen testen uit februari 1985.
TargaFloriomaandag 24 december 2018 @ 16:57
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 11:30 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Waarom pas dit onthullen na zijn overlijden?
Dat was een eis van Karsten?
VoMymaandag 24 december 2018 @ 19:31
Dat Karstenverhaal stond een jaar terug toch ook in de NRC oid? Met links naar Ab Krook ed.
THEFXRdinsdag 25 december 2018 @ 13:11
Dit is ook weer een parel.
.
Jon Jones MMA kampioen test 3 jaar geleden positief op twee specifiek genoemde stoffen.
krijgt na arbitrage er toch nog 1 jaar voor, terwijl hij volhield dat het aan de dick pills lag.
Alleen in die pillen zaten drie verboden stoffen en niet alleen maar de twee waar hij positief voor testte.
Nog in zijn schorsingsperiode mag hij het gevecht met de toen huidige kampioen promoten.
Na zijn gewonnen gevecht komt er een positieve test naar buiten die was afgenomen een dag voor het gevecht, metabolite M3 oral Turinabol.
daar krijg je in de UFC die soft USADA heeft 2 jaar voor, maar het is zijn tweede positieve test, dus 4 jaar.
Wat doet die gast, die gaat in op het klokkenluiders voorstel(snitching) en krijgt 26 maanden korting, blijven er 18 over.
Hier zijn ze het niet mee eens gaan naar arbitrage en krijgen 15 ipv 18 maanden.
Deze zaterdag zou dan weer een gevecht met hem plaatsvinden om kampioen te worden. Komt er weer een positieve test naar buiten op hetzelfde oral Turinabol.
Alleen noemen ze het nu een A-typical finding.
Omdat hun vinden dat er sprake is van pulsering.
Tussen zijn vorige positieve test en deze zitten er 6 schone testen tussen, maar de zogenaamde specialisten menen dat dit toch nog gewoon een restant is van 18 maanden geleden, toen hij beweerde niks hebben te genomen en na het testen van twintig supplementen het maar heeft opgegeven wat de oorzaak was.

.
Dit is gewoon een positieve test waar elke andere atleet een lifetime ban voor krijgt, het is zijn derde positieve test.
https://mmajunkie.com/201(...)ustafsson-dana-white
_-_ratjetoe_-_donderdag 27 december 2018 @ 12:07
Fascinerend inderdaad. Pulsing, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar als je een keertje ergens op gepakt bent kan je het dus gewoon blijven gebruiken en je beroepen op de jurisprudentie van pulsing. Genottelijk wel.
THEFXRdonderdag 27 december 2018 @ 13:05
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 12:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Fascinerend inderdaad. Pulsing, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar als je een keertje ergens op gepakt bent kan je het dus gewoon blijven gebruiken en je beroepen op de jurisprudentie van pulsing. Genottelijk wel.
Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
Joost-mag-het-wetendonderdag 27 december 2018 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
Vanaf nu beter iedere atleet bij een positief plasje meteen 5 jaar schorsen. Dan ben je zeker dat er niks meer in het lichaam van overblijft ...
Taradodonderdag 27 december 2018 @ 13:22
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:20 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Vanaf nu beter iedere atleet bij een positief plasje meteen 5 jaar schorsen. Dan ben je zeker dat er niks meer in het lichaam van overblijft ...
waarom maar 5 jaar, levenslang lijkt me de enige juiste straf
_-_ratjetoe_-_donderdag 27 december 2018 @ 13:37
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
Ja bizarre is dat usada hier zelf mee komt. Beetje RUSADA praktijken dit. Maar goed, westers, dus zal wel geen onderzoekje naar komen ^O^
THEFXRvrijdag 28 december 2018 @ 20:37
het wordt nog mooier, nog twee keer positief getest, die Jon Jones
30MPIdy.png
rubbereendzaterdag 29 december 2018 @ 23:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 15:51 schreef wimderon het volgende:
Hopelijk gaat De Volkskrant ook nog roeren in de strontpot van Springstein <-> Romme/Wennemars en Nikkels <-> Spaarselect.
de journalist van de Volkskrant vertelde dat ze veel materiaal zijn waarin ze onderzoeken maar dat het moeilijk is omdat vrijwel niemand wil praten. Dus ze hopen dat naar aanleiding van zaken die ze steeds brengen weer andere zaken gaan rollen. Hoe recenter hoe moeilijker natuurlijk omdat daar nog veel belangen spelen van mensen die nog in het schaatsen werken of er werk aan over hebben gehouden.
kikoooooozondag 30 december 2018 @ 09:10
Wennemars :r
DeeBeemaandag 31 december 2018 @ 10:05
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
TargaFloriomaandag 31 december 2018 @ 12:59
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...
De NOS gaat zichzelf natuurlijk niet in de vingers snijden.
Frozen-assassinmaandag 31 december 2018 @ 13:08
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
HEE JIJ DAAR

DOORLOPEN JA!!!
wimderonzondag 6 januari 2019 @ 13:24
quote:
Bizar: 90-jarige wielrenner verliest nationale titel en wereldrecord nadat hij op doping betrapt wordt

Carl Grove, een 90-jarige Amerikaanse wielrenner die vorig jaar met een nieuw wereldrecord landskampioen werd bij de veteranen, verliest zijn titel nadat hij positief testte op doping. Dat maakte het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA bekend. In het urinestaal na de wedstrijd in juli werd het anabole steroïde trenbolon aangetroffen.

Volgens het USADA is dit verboden middel waarschijnlijk afkomstig van het eten, de avond voor de wedstrijd, van vlees dat met hormonen bewerkt was. Het anti-dopingagentschap schorste de atleet niet maar gaf hem een waarschuwing. Hij verliest wel zijn titel op de Masters Track National Championships in de categorie 90-94 jaar en zijn wereldrecord.
9b6918a6-118b-11e9-85f9-9b2aeb0280b4_web_scale_0.7865168_0.7865169__.jpg
THEFXRzondag 6 januari 2019 @ 14:19
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
gewoon gek, dit zijn hobbyisten
kaasplankjemaandag 7 januari 2019 @ 11:04
Als je in die klasse 5min op de fiets blijft zitten heb je al gewonnen. Komop man.
VoMymaandag 7 januari 2019 @ 15:06
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
Een van de minst geloofwaardige verdedigingen van het afgelopen jaar. Jammer dat je daar mee weg kan komen. Maarja, nog teveel Nederlandse journalisten vinden zichzelf al kritisch als ze willekeurige Russen wantrouwen, dus deze insteek van de NOS verbaast natuurlijk helemaal niemand.
wimderondonderdag 10 januari 2019 @ 00:43
quote:
De schimmige kant van de petanque-sport
“Soms staan spelers gewoon helemaal lazarus op de baan. Dat is natuurlijk niet goed voor het imago van de sport.”

(...)

Wordt er eigenlijk weleens valsgespeeld bij petanque?
Edward: Ja natuurlijk, dan gaat het vooral om het meten van twee ballen die ongeveer even ver liggen.
Kees: Bij het EK voor veteranen speelde er een keer iemand met gemanipuleerde ballen. De truc is dan om een gaatje in de bal te maken, hem te vullen met kwik en dan weer dicht te maken. Dan reageert die bal heel anders en is het veel makkelijker om te gooien. Bij deze speler waren ze er toen achter gekomen, ik geloof dat hij uit Duitsland kwam.
Edward: Heel toevallig was het een Duitser.
Kees: Puur toeval.
Edward: Maar het is vrij makkelijk te controleren. Zo’n bal met kwik erin blijft op een schuine helling namelijk gewoon liggen. En ze hebben van die speciale bakken, waar een normale bal keurig in rond moet gaan. Dus als-ie dan gaat wiebelen, weet je dat er iets aan de hand is.
Kees: En doping is natuurlijk ook een manier van valsspelen.
Edward: Van mij mag er wel wat vaker op doping gecontroleerd worden. Vooral in Frankrijk en België denk ik dat er veel gebruik wordt gemaakt van verdovende middelen.

Waar moet ik dan aan denken?
Kees: Ik hoor vaak geluiden over ritalin, omdat het goed is voor je concentratie.
Edward: En cocaïne, of wiet. Ik ken genoeg Belgische spelers die coke gebruiken. Die gaan dan even naar het toilet en gooien geen bal meer fout als ze terugkomen. Ze voelen zich dan echt de koning.

Hebben jullie het weleens zien gebeuren?
Kees: Ik heb het wel een keer tegen me gehad, in Frankrijk tegen spelers uit Madagaskar. We stonden ver voor en speelden foutloos. Toen gingen zij even tien minuten naar de wc, en kwamen ze terug met enorme ogen. Alles ging ineens goed bij die gasten.
Edward: Op normale toernooien wordt er ook haast nooit een dopingcontrole gehouden.
Kees: Ook geen alcoholcontrole trouwens. Soms heb ik het idee dat er op toernooien te veel wordt gedronken. Dan staan er mensen gewoon helemaal lazarus op de baan. Dat is natuurlijk niet goed voor het imago van de sport.

(...)
https://sports.vice.com/nl/article/vbawpb/schimmige-kant-petanque
Pino112maandag 14 januari 2019 @ 12:27
https://nos.nl/artikel/22(...)f-op-stanozolol.html

quote:
Baanatlete Adekoya positief op stanozolol

Baanatlete Kemi Adekoya is in november positief getest op de anabole steroïde stanozolol en om die reden voorlopig geschorst.

De geboren Nigeriaanse, die sinds 2014 uitkomt voor Bahrein, veroverde in 2016 goud op de 400 meter bij de WK indoor. Daarnaast behaalde de 25-jarige hardloopster vier titels op de Aziatische Spelen: op de 400 meter vlak, op de gemengde 4 x 400 meter estafette en twee keer op de 400 meter horden.
-XOR-maandag 14 januari 2019 @ 13:25
quote:
_O_ Good ol' stromba, dat is nog eens een blast from the past! _O_ In de golfstaten loopt men klaarblijkelijk niet alleen met vrouwenrechten ettelijke jaren achter op het Westen.
Immerdebestebobmaandag 14 januari 2019 @ 14:06
quote:
kemi-adekoya-run.png
Kunnen we de Acne Schippers checklist even doen?
wimderonmaandag 14 januari 2019 @ 17:21
en_rouelibre twitterde op maandag 14-01-2019 om 15:15:47 🔚10 mois de suspension pour Janez Brajkovic (35 ans) selon un communiqué de l'UCI. Le vainqueur du Duaphiné 2010 a été contrôlé positif à la méthylhexaneamine, un régulateur de poids, sur le Tour de Croatie 2018. Cela signe sûrement la fin de sa carrière. https://t.co/YiieHTDyPd reageer retweet
THEFXRmaandag 14 januari 2019 @ 17:35
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:06 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Kunnen we de Acne Schippers checklist even doen?
brrrr een tranny is er niks bij :{w
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 januari 2019 @ 18:57
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 17:21 schreef wimderon het volgende:
en_rouelibre twitterde op maandag 14-01-2019 om 15:15:47 🔚10 mois de suspension pour Janez Brajkovic (35 ans) selon un communiqué de l'UCI. Le vainqueur du Duaphiné 2010 a été contrôlé positif à la méthylhexaneamine, un régulateur de poids, sur le Tour de Croatie 2018. Cela signe sûrement la fin de sa carrière. https://t.co/YiieHTDyPd reageer retweet
Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
-XOR-maandag 14 januari 2019 @ 19:45
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Stijn Devolder, die had zulks spul niet nodig.
Immerdebestebobmaandag 14 januari 2019 @ 19:56
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Ze leven allemaal nog, zo ver ik kan zien. Da's al heel wat.
Zwansenmaandag 14 januari 2019 @ 20:46
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Jazeker, Max van Heeswijk. :D
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 januari 2019 @ 20:56
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:46 schreef Zwansen het volgende:
Max van Heeswijk
Die bekende zelf :

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20110802_047
de_boswachtermaandag 14 januari 2019 @ 20:58
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 19:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Stijn Devolder, die had zulks spul niet nodig.
:')

wat doet die nog tegenwoordig
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 januari 2019 @ 20:59
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:58 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:')

wat doet die nog tegenwoordig
Koersen ... Rijdt het komende seizoen voor "Corendon - Circus" samen met oa Matthieu Van Der Poel
de_boswachtermaandag 14 januari 2019 @ 21:02
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:59 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Koersen ... Rijdt het komende seizoen voor "Corendon - Circus"
Ah hij doet een Rob Ruijghje.
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 januari 2019 @ 21:09
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:02 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ah hij doet een Rob Ruijghje.
Gohja, hij is ook al 40 natuurlijk. Uiteindelijk reed Devolder tot 2015 nog wel behoorlijke resultaten ...
Zwansenmaandag 14 januari 2019 @ 21:18
quote:
Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 januari 2019 @ 21:20
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:18 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
_O-
kikoooooozondag 20 januari 2019 @ 19:03
https://twitter.com/wwos/status/1086916963283144706?s=21

Maria is niet heel blij.
rubbereendmaandag 21 januari 2019 @ 15:41
quote:
:') de prinses houdt niet van kritische vragen
TargaFloriomaandag 21 januari 2019 @ 18:02
:') :')
Godshandmaandag 21 januari 2019 @ 18:19
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:18 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
Die had gewoon de wielrenner van Heeswijk een muilpeer moeten geven en daarna de diskette uit de emmer moeten vissen.

Nog smeriger: vuilnis man omkopen en vuilniszak opeisen en diskette terug halen.

Of, de nette methode: keukenkast openen en de diskette liggend in de vuilnisemmer fotograferen en publiceren.
TargaFloriodinsdag 22 januari 2019 @ 19:43
Kunstschaatsster (13) zorgt voor paniek: "Je moet veel doping gebruiken"

:')
heywooduwoensdag 23 januari 2019 @ 10:49
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
JF6nIg2.png
Frozen-assassinwoensdag 23 januari 2019 @ 10:52
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Geen mannen?
wimderonwoensdag 23 januari 2019 @ 10:53
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
AnI0hdh.gif
heywooduwoensdag 23 januari 2019 @ 10:53
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:52 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Geen mannen?
Er zijn geen namen genoemd, maar de mannen wonnen niet zoveel, dan ga je eerder aan de belachelijk dominantie Thaise (lichte) vrouwen denken :+
https://en.wikipedia.org/(...)ifting_Championships
heywooduwoensdag 23 januari 2019 @ 10:54
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:53 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O-

Ik zocht het andere gifje van deze baas, maar kon er geen een vinden, want te lui.
heywooduwoensdag 23 januari 2019 @ 10:57
Oh, namen zijn wel genoemd. Ik heb bingo!

Sukcharoen, Tanasan en Srisurat, met ook nog Chitchanok Pulsabsakul die zesde werd bij de zwaargewichten. Dat is overigens ook twee keer olympisch goud (Tanasan en Srisurat) uit Rio.
heywooduwoensdag 23 januari 2019 @ 11:05
Schijnbaar zijn er in december ook al namen gepubliceerd, nog twee uit Thailand die op het WK één en twee keer brons pakten. Ook een Moldavische, die via Azerbeidzjan (waar ze positief testte en een olympische medaille in moest leveren) naar Roemenië ging is op het WK betrapt.
THEFXRwoensdag 23 januari 2019 @ 12:20
USADA pakt weer zo'n vieze cheater, skateboarder op wiet :') :')
https://www.usada.org/cory-scott-juneau-accepts-doping-sanction/
-XOR-woensdag 23 januari 2019 @ 16:51
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Thailand is dan ook echt een steroids-hotbed. Het valt een beetje buiten ons zichtsveld omdat ze behalve in het gewichtheffen nauwelijks in sport uitblinken maar er wordt daar veel geproduceerd en er heerst een sterke gebruikerscultuur.
Pino112woensdag 23 januari 2019 @ 19:06
Tosj vd Sande is vrijgesproken.
http://www.cyclingnews.co(...)est-for-prednisolone
THEFXRdonderdag 24 januari 2019 @ 15:07
weer die Jon jones positief, hij wordt door USADA en door VADA getest meer geen straf, wat heeft dat testen dan voor zin???

quote:
Jon Jones has tested positive for a Turinabol metabolite again. But like the last few positive tests, he will not be punished due to what experts believe to be a “pulsing” effect that can see the metabolites stick around for a long, long time.

Jones was forced into completing a testing program under VADA around his UFC 232 fight with Alexander Gustafsson, and like a bunch of out-of-competition tests over the last few months, a few picograms of the long-term M3 Turinabol metabolite are still kicking around, according to the California State Athletic Commission (via MMA Fighting). 33 picograms, to be exact. That came from a urine test before the weigh-in, a day prior to their bout.

CSAC head Andy Foster stated that Jones has been tested by the commission, USADA, and VADA since the weigh-ins, and all the tests of come back negative. And they’re not going to go after Jones again about it.

“I spoke with the scientists,” Foster said. “They stand by their original statement. Nothing has changed. We’ve already punished Jon Jones for the M3 metabolite, which is a long-term metabolite. There’s no grounds to charge somebody twice for the same violation.”

Jones was given what amounted to a 15-month suspension after originally testing positive for Turinabol in July of 2017. It has now been in his system for over 17 months, albeit in trace amounts.

UFC anti-drug czar Jeff Novitzky shared Foster’s opinion, saying that he was told by experts that the pulsing is possible when someone is exerting their body to a high degree, such as cutting weight or doing heavy exercise, according to the article. That might explain the weigh-in positive test but no other ones. These are only theories though, it should be noted.

Regardless, it appears that Jones’ third-round KO win over Gustafsson will stand up, and he will continue on as UFC light heavyweight champion. He still has to meet with the Nevada State Athletic Commission regarding this issue though. The UFC was forced to moved the Jones-Gustafsson event to California on short notice in December due to NSAC finding out about a string of positive tests too close to the show, which didn’t give them enough time to thoroughly investigate it. He is scheduled to address them later this month.

Jones is currently scheduled to meet Anthony Smith in Las Vegas at UFC 235 in March though, so that seems like a formality at this point.
https://www.bloodyelbow.c(...)sing-effect-mma-news
DeeBeedonderdag 24 januari 2019 @ 19:24
Ja, maar turinabol 'pulsing'!!11!!

:')

Mooiste zijn nog de mensen die in de onschuld van deze clown geloven online...

Wel interessant dat USADA dit laat gaan. Of echt smerig corruptie of ze hebben echt geen geld meer. Al blijkt vooral dat de dopingorganisaties de juridische strijd niet aan kunnen vanwege kosten, expertise etc. Je zag het in de Froome zaak en nu weer: positief testen, bullshit excuus en dan de bewijslast omdraaien...
Van_Poppelmaandag 28 januari 2019 @ 18:13
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
_-_ratjetoe_-_maandag 28 januari 2019 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:13 schreef Van_Poppel het volgende:
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
Je verwacht het niet.
_-_ratjetoe_-_maandag 28 januari 2019 @ 18:15
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 19:24 schreef DeeBee het volgende:
Ja, maar turinabol 'pulsing'!!11!!

:')

Mooiste zijn nog de mensen die in de onschuld van deze clown geloven online...

Wel interessant dat USADA dit laat gaan. Of echt smerig corruptie of ze hebben echt geen geld meer. Al blijkt vooral dat de dopingorganisaties de juridische strijd niet aan kunnen vanwege kosten, expertise etc. Je zag het in de Froome zaak en nu weer: positief testen, bullshit excuus en dan de bewijslast omdraaien...
In het geval van Badr zelfs de sportbond die het advocatenkantoor dat Froome heeft gered inroept om Hari vrij te kunnen pleiten. Veel gekker gaat het niet worden _O-
DeeBeemaandag 28 januari 2019 @ 18:35
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:15 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

In het geval van Badr zelfs de sportbond die het advocatenkantoor dat Froome heeft gered inroept om Hari vrij te kunnen pleiten. Veel gekker gaat het niet worden _O-
Ja, genot. De anti-dopingstrijd is wel dood.
THEFXRmaandag 28 januari 2019 @ 18:37
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:13 schreef Van_Poppel het volgende:
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
testen in Kickboksen? nog nooit van gehoord :D
_-_ratjetoe_-_maandag 28 januari 2019 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

testen in Kickboksen? nog nooit van gehoord :D
Die kickboksers ook niet :')
VoMymaandag 28 januari 2019 @ 18:46
Dat ze testen bij kickboksen joh. Denk dat weinig mensen het erg vinden dat Badr Hari betrapt is.
_-_ratjetoe_-_maandag 28 januari 2019 @ 19:02
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:46 schreef VoMy het volgende:
Dat ze testen bij kickboksen joh. Denk dat weinig mensen het erg vinden dat Badr Hari betrapt is.
Marokkaanse Nederlanders zijn geen mensen? Statement wel.
Frozen-assassinmaandag 28 januari 2019 @ 19:07
Sportbond die zelf ertegen wil procederen :')

Dat is echt sneu
heywoodumaandag 28 januari 2019 @ 19:28
quote:
7s.gif Op maandag 28 januari 2019 19:02 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Marokkaanse Nederlanders zijn geen mensen? Statement wel.
Die geloven het gewoon niet, het is een complot van Verhoeven.
Coppimaandag 28 januari 2019 @ 20:11
Waarom gaat de sportbond zelf in beroep en niet de individuele sporter? Hoe kan een sporter geschorst worden als hun bond hen niet schorst? Zijn dit soort sporters uberhaupt verplicht om een dopingtest te ondergaan? Ik heb alleen maar vragen bij dit bericht.
supernigermaandag 28 januari 2019 @ 20:37
Boeiend. Laat alle vechtsporters gewoon doping gebruiken.

PRIDE WILL NEVER DIE w/
-XOR-donderdag 31 januari 2019 @ 20:52
https://www.nu.nl/sport-o(...)ieve-dopingtest.html

Mooi, deze onderklasse-"sport" zien we voorlopig dus ook niet terug op de Spelen...
Atta-boydonderdag 31 januari 2019 @ 21:38
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 20:52 schreef -XOR- het volgende:
https://www.nu.nl/sport-o(...)ieve-dopingtest.html

Mooi, deze onderklasse-"sport" zien we voorlopig dus ook niet terug op de Spelen...
Is toch ook nooit olympisch geweest?
-XOR-donderdag 31 januari 2019 @ 21:42
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 21:38 schreef Atta-boy het volgende:

[..]

Is toch ook nooit olympisch geweest?
ik bedoelde inderdaad terugvinden, niet terug zien.
Max23zaterdag 2 februari 2019 @ 07:38
12 Russen geschorst waaronder hoogspringer Ukhov, die ook zijn goud van de OS 2012 kwijt raakt.
Kynard, krijgt nu alsnog het goud.
Bertovrijdag 22 februari 2019 @ 08:39
Achterneef van Max is ook gepakt.
Wel een origineel excuus, op eigen houtje 15 jaar oude medicijnen slikken.

https://www.hln.be/sport/(...)-geschorst~a8d6dd09/
Lospedrosazaterdag 23 februari 2019 @ 19:34
Is dit topic anti of pro doping?
de_boswachterdinsdag 26 februari 2019 @ 07:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 19:34 schreef Lospedrosa het volgende:
Is dit topic anti of pro doping?
Rare vraag.
VoMywoensdag 27 februari 2019 @ 13:32
https://www.nrk.no/sport/(...)n-seefeld-1.14449300

https://www.saechsische.d(...)seefeld-5040807.html

Politie-invallen en ondervragingen bij het WK langlaufen in Seefeld. Ik probeer nog even een Nederlandse bron te scoren.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 13:32
Sow, de poep raakt de ventilator op het WK langlaufen (en noordse combinatie en schansspringen), enorme politieactie, persco om 15.00

hajoseppelt twitterde op woensdag 27-02-2019 om 13:23:51 15.00 h Pressekonferenz zu den Dopingrazzien in der Landespolizeidirektion Innsbruck- koordinierte Aktion österreichischer und deutscher Behörden läuft immer noch. Es sieht nach größter Polizeiaktion nach Turin 2006 aus reageer retweet
VoMywoensdag 27 februari 2019 @ 13:41
Blijkbaar ook een inval bij een Sportmediziner in Erfurt. Het zou verband houden met informatie van de in 2014 betrapte langlaufer Johannes Dur, aldus de NRK.
showtimerwoensdag 27 februari 2019 @ 13:51
Oostenrijkers, Kazakken en Esten.

Domme jongens.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 13:53
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
VoMywoensdag 27 februari 2019 @ 13:56
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
Baldauf en Hauke, nog zesde in de teamsprint van een paar dagen geleden.
showtimerwoensdag 27 februari 2019 @ 13:58
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:56 schreef VoMy het volgende:

[..]

Baldauf en Hauke, nog zesde in de teamsprint van een paar dagen geleden.
*Pas zesde. :P
Als het Poltoranin maar niet is. ;(
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 14:01
Die Nordische WM in Seefeld wurde von einem Mega-Skandal erschüttert: Wie die „Krone“ am Mittwoch erfuhr, gab es bei den österreichischen Langläufern eine Doping-Razzia, genannt „Operation Aderlass“. Bei den Betroffenen handelt sich um Dominik Baldauf und Max Hauke, die beim Teamsprint Sechste wurden.

Operatie Aderlating :D
VoMywoensdag 27 februari 2019 @ 14:04
Krone-Zeitung zegt nog iets leuks:

quote:
Mastermind des Dopingrings soll der ehemalige Mannschaftsarzt des Radteams Gerolsteiner sein.
Voormalig arts van wielerploeg Gerolsteiner, de ploeg met oa Bernard Kohl, Stephan Schumacher, Georg Totschnig, Levi Leipheimer, Davide Rebellin.
showtimerwoensdag 27 februari 2019 @ 14:07
Mark Schmidt dus.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:58 schreef showtimer het volgende:

[..]

*Pas zesde. :P
Als het Poltoranin maar niet is. ;(
De andere drie Kazakken zijn inmiddels onderweg..
showtimerwoensdag 27 februari 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De andere drie Kazakken zijn inmiddels onderweg..
Ik zie het, is toch wel een grote naam.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 14:12
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:09 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ik zie het, is toch wel een grote naam.
Misschien een Kazakhse vrouw :P
Frozen-assassinwoensdag 27 februari 2019 @ 14:15
Hahaha _O_
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 14:19
Zeven mensen gearresteerd, waaronder vijf atleten. Dat zullen dan dus Hauke, Baldauf, Veerpalu, Tammjärv en ?Poltoranin? zijn.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 14:20
Nou, doei Poltoranin dus, DNS.
showtimerwoensdag 27 februari 2019 @ 14:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:20 schreef heywoodu het volgende:
Nou, doei Poltoranin dus, DNS.
Zit ook bij Veerpalu senior blijkbaar.
Bugno2woensdag 27 februari 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
_O_
DeeBeewoensdag 27 februari 2019 @ 15:57
Het altijd cleane langlaufen
Immerdebestebobwoensdag 27 februari 2019 @ 15:59
quote:
10s.gif Op woensdag 27 februari 2019 15:57 schreef DeeBee het volgende:
Het altijd cleane langlaufen
Met de altijd schone Oostenrijkers.
DeeBeewoensdag 27 februari 2019 @ 16:08
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Immerdebestebobwoensdag 27 februari 2019 @ 16:09
quote:
1s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:08 schreef DeeBee het volgende:
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Ik was wel fan van die man altijd. Ik heb wel gejuicht toen hij die Touretappe won :@ De echte boef was natuurlijk die Pfannberger :P
Slobeendwoensdag 27 februari 2019 @ 16:15
quote:
1s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:08 schreef DeeBee het volgende:
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Harm Kuiper vindt dit geen leuke post.
Rellende_Rotscholierwoensdag 27 februari 2019 @ 16:30
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:09 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik was wel fan van die man altijd. Ik heb wel gejuicht toen hij die Touretappe won :@ De echte boef was natuurlijk die Pfannberger :P
PfannenbergerGOD
THEFXRwoensdag 27 februari 2019 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
images?q=tbn:ANd9GcRgaUn2x4g7Y_GyePMbnOPDzi5hQOa9g44j0AFtjA5k_UG_zVyLaA
TargaFloriowoensdag 27 februari 2019 @ 17:07
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
_O_
Faraday01woensdag 27 februari 2019 @ 17:11
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
Benieuwd of ze zelfs hiervoor nog een plausibele verklaring gaan proberen te geven _O-

Ja, eeuh ik ben bloeddonor en dat doe ik altijd net voor de wedstrijd :D
rubbereendwoensdag 27 februari 2019 @ 18:00
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
als ze maar niet van schrik zijn opgesprongen, bloedbad dan
boriszdonderdag 28 februari 2019 @ 08:50
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
nostradonderdag 28 februari 2019 @ 09:52
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Heeft in ieder geval geen mediatraining gehad.
Boris Kapotjeplof. :')
DeeBeedonderdag 28 februari 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Met Pieter en Cees-Rein aan het roer, wordt iedereen in Tokio vissenvoer! w/
Rellende_Rotscholierdonderdag 28 februari 2019 @ 10:14
Lekker warrig verhaal van Cees-Rein.
THEFXRdonderdag 28 februari 2019 @ 11:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Cees-Rein van den Hoogenband laat naar aanleiding van het interview weten dat hij zijn uitspraken over de KNSB betreurt. ‘Ik heb me laten meeslepen door mijn eigen betoog en mijn passie voor het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van de medische begeleiding van topsporters. Ik heb kwalificaties gebruikt die ik niet had moeten gebruiken en dat betreur ik.’
wimderondonderdag 28 februari 2019 @ 12:15
Die Karin Top speelt dus een rol bij dopingcontroles maar was/is tegelijkertijd sportarts van Wüst (en anderen)?
VoMydonderdag 28 februari 2019 @ 12:21
quote:
5s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:15 schreef wimderon het volgende:
Die Karin Top speelt dus een rol bij dopingcontroles maar was/is tegelijkertijd sportarts van Wüst (en anderen)?
Misschien krijgt de medische staf van TeamNL w/ w/ wel een soort uitdraai/controlebewijs na elke dopingcontrole, waarin ook alle attesten en medische uitzonderingen staan opgeschreven?

Sowieso vreemd, Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
rubbereenddonderdag 28 februari 2019 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
genot, er is beeld
Mani89donderdag 28 februari 2019 @ 20:51
Holy shit haha. _O-
Frozen-assassindonderdag 28 februari 2019 @ 20:53
quote:
Hahahahahahaha
Rellende_Rotscholierdonderdag 28 februari 2019 @ 20:55
quote:
Keihard gelachen.
Aguerodonderdag 28 februari 2019 @ 20:55
Dat filmpje is een instant-classic, zo ongemakkelijk.
Mani89donderdag 28 februari 2019 @ 21:00
Combineer bovenstaand filmpje met deze.

Aguerodonderdag 28 februari 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:00 schreef Mani89 het volgende:
Combineer bovenstaand filmpje met deze.

https://streamable.com/cyo4y
heywoodudonderdag 28 februari 2019 @ 21:18
quote:
Dit is echt een van de beste dingen ooit _O_
Mani89donderdag 28 februari 2019 @ 21:20
quote:
_O_
Faraday01donderdag 28 februari 2019 @ 21:23
Geweldig dat ze gefilmd hebben :D

Zijn alle namen al officieel vrijgegeven? Of moeten we het doen met de DNS lijst?
heywoodudonderdag 28 februari 2019 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:23 schreef Faraday01 het volgende:
Geweldig dat ze gefilmd hebben :D

Zijn alle namen al officieel vrijgegeven? Of moeten we het doen met de DNS lijst?
Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
rubbereenddonderdag 28 februari 2019 @ 21:26
quote:
_O- tranen van het lachen
Momo...donderdag 28 februari 2019 @ 21:27
quote:
Geweldig _O-
Rellende_Rotscholierdonderdag 28 februari 2019 @ 21:28
quote:
Lekker gewerkt pik.
Felagunddonderdag 28 februari 2019 @ 21:29
quote:
:D _O-
Faraday01donderdag 28 februari 2019 @ 21:30
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
Vader Veerpalu heeft in de EPO jaren zo hard geschroeid op de OWS dat Riis op Hautacam een amateurtje was
heywoodudonderdag 28 februari 2019 @ 21:31
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:30 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Vader Veerpalu heeft in de EPO jaren zo hard geschroeid op de OWS dat Riis op Hautacam een amateurtje was
Gezellig samen met de inmiddels ook vrijgesproken Kristina Smigun O+
Faraday01donderdag 28 februari 2019 @ 21:33
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:31 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gezellig samen met de inmiddels ook vrijgesproken Kristina Smigun O+
vrijgesproken :D hoe dan?
heywoodudonderdag 28 februari 2019 @ 21:34
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:33 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

vrijgesproken :D hoe dan?
Geen idee, ik heb die zaak niet echt meer gevolgd :@
https://newsmavens.com/ne(...)of-doping-suspicions
VoMydonderdag 28 februari 2019 @ 22:22
quote:
:P
OProgvrijdag 1 maart 2019 @ 01:51
quote:
:') :') :D

quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:21 schreef VoMy het volgende:

Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
We kunnen stellen dat Karin Top niet zuiver op de graat is. :')
DeeBeevrijdag 1 maart 2019 @ 02:56
quote:
TOPSHOW
kikoooooovrijdag 1 maart 2019 @ 07:00
Mijn God. Plaatsvervangend schaamte hier.
franklopvrijdag 1 maart 2019 @ 07:22
Beste
Beelden
Ooit
fathankvrijdag 1 maart 2019 @ 07:36
Dat hoofd :D
Steven184vrijdag 1 maart 2019 @ 08:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 07:22 schreef franklop het volgende:
Beste
Beelden
Ooit
Dit
opgebaardevrijdag 1 maart 2019 @ 08:16
Die beelden...

Dat waren voor mij als kijker negen lange seconden. Pfff
Coppivrijdag 1 maart 2019 @ 11:25
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Misschien krijgt de medische staf van TeamNL w/ w/ wel een soort uitdraai/controlebewijs na elke dopingcontrole, waarin ook alle attesten en medische uitzonderingen staan opgeschreven?

Sowieso vreemd, Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
Is dat zo vreemd dan. Zij was toch alleen medisch begeleider van Wust en niet van de hele Olympisch ploeg? Dan kan je best verbaasd zijn dat blijkbaar meerdere schaatsers Thyrax gebruiken.
Coppivrijdag 1 maart 2019 @ 11:26
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:53 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Hahahahahahaha
Heerlijk beeld. Jammergenoeg van een voor mij onbekende sporter, maar toch genieten.
dz5b604vrijdag 1 maart 2019 @ 11:27
En dan te bedenken dat hij dit nooit eerder had gedaan en dit de eerste keer was dat hij bloeddoping gebruikte. :+
Coppivrijdag 1 maart 2019 @ 11:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 11:27 schreef dz5b604 het volgende:
En dan te bedenken dat hij dit nooit eerder had gedaan en dit de eerste keer was dat hij bloeddoping gebruikte. :+
Waarschijnlijk wilde hij gewoon extra bloed in zijn lichaam bewaren om later aan zijn zieke hond te geven.
heywooduvrijdag 1 maart 2019 @ 12:00
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Frozen-assassinvrijdag 1 maart 2019 @ 12:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Jaaaaaaaaaaaaaa

Namen graag _O_
DeeBeevrijdag 1 maart 2019 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Sowwwww, KOEKOEK.

De oude vriezer van Fuentes naar Oostenrijk verplaatst? _O-
VoMyvrijdag 1 maart 2019 @ 12:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Genieton.
En dan niet een in doofpotrepubliek als Spanje, maar in Duitsland :). De kans dat we die namen nog gaan horen, zijn dus een stuk hoger! Kijken welke geinige pseudoniemen er dit keer op de zakken geschreven is.

Ik neem aan dat dit het resultaat is van die inval in Erfurt bij ons aller Mark Schmidt?
VoMyvrijdag 1 maart 2019 @ 12:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Kleine overhaasting vanuit deze tekst helaas:

quote:
„Es werden sicherlich auch andere Sportarten betroffen sein“, sagte Dieter Csefan vom Bundeskriminalamt am Mittwoch und er sprach von einem weltweit agierenden Netzwerk und einer „kriminellen Organisation“. Die Praxis in Erfurt ist eine lizenzierte sportmedizinische Untersuchungsstelle des Landessportbundes Thüringen. Dort betreute der Arzt 50 bis 60 Profi-Sportler, unter anderem Schwimmer, Radfahrer, Fußballer, Handballer und Leichtathleten. Wie viele davon gedopt haben, ist unklar. Doch es sollen zahlreiche Blutbeutel sichergestellt worden sein. Mittels Klarnamen, Codes oder DNS-Abgleichen werden diese wohl bestimmten Sportlern zugeordnet werden können.
bron:
https://kurier.at/sport/w(...)oping-netz/400421555
Bugno2vrijdag 1 maart 2019 @ 13:33
Ik moest bij de beelden denken aan:

Vanbommelwordtongemakkelijk.gif
Szuravrijdag 1 maart 2019 @ 13:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Genot
rubbereendvrijdag 1 maart 2019 @ 14:03
friebos twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 13:45:52 Austrian police are going to take action...against the individual who leaked video of cross-country skiier's blood transfusion. Meanwhile "more than 40 blood bags labelled with codenames" await DNA tests. (🇩🇪) https://t.co/pgKNlHvBwB reageer retweet
Frozen-assassinvrijdag 1 maart 2019 @ 14:04
50-60 clienten bij Schmidt. Betekent niet dat ze allemaal ook gebruiken maar rubbereend zn tweet wijst wel op een redelijk aantal wellicht.
rubbereendvrijdag 1 maart 2019 @ 14:06
Het is ook niet uit te sluiten dat Schmidt gewoon gaat praten en een boekje open doet.
de_boswachtervrijdag 1 maart 2019 @ 14:16
Zijn dat bekende namen?!
ThePlaneteervrijdag 1 maart 2019 @ 14:22
Hopelijk werkt Schmidt ook met leuke codenamen op de zakken. Wordt weer een leuk raadspelletje hoe de hond van welke sporter heet enzo.
Immerdebestebobvrijdag 1 maart 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 14:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Hopelijk werkt Schmidt ook met leuke codenamen op de zakken. Wordt weer een leuk raadspelletje hoe de hond van welke sporter heet enzo.
1ai :')
northernlight81vrijdag 1 maart 2019 @ 15:15
Kunnen ze atleten schorsen als er een zak met zijn bloed is gevonden, maar er geen bewijs is dat je ooit een zak bloed terug hebt toegevoegd aan je lichaam?
wimderonvrijdag 1 maart 2019 @ 17:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 13:33 schreef Bugno2 het volgende:
Ik moest bij de beelden denken aan:

Vanbommelwordtongemakkelijk.gif
Moreau die vanaf de eettafel verschrikt opkijkt als de politie binnenvalt, om er tot zijn opluchting achter te komen dat ze voor Astana komen.
kaasplankjevrijdag 1 maart 2019 @ 18:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 15:15 schreef northernlight81 het volgende:
Kunnen ze atleten schorsen als er een zak met zijn bloed is gevonden, maar er geen bewijs is dat je ooit een zak bloed terug hebt toegevoegd aan je lichaam?
Ja ik denk van wel. Zeker als die zak bloed is aangetroffen bij een dopingdokter.
northernlight81vrijdag 1 maart 2019 @ 18:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:06 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ja ik denk van wel. Zeker als die zak bloed is aangetroffen bij een dopingdokter.
Dan zeggen ze dat ze het van plan waren en die dokter een zak bloed af hebben laten nemen, maar er uiteindelijk van af hebben gezien en dat ze er dus verder niets mee hebben gedaan.
Bugno2vrijdag 1 maart 2019 @ 18:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 17:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Moreau die vanaf de eettafel verschrikt opkijkt als de politie binnenvalt, om er tot zijn opluchting achter te komen dat ze voor Astana komen.
Ik heb net weer 5x gekeken. Dit is echt het summum van bewegende beelden _O_
TargaFloriovrijdag 1 maart 2019 @ 18:54
quote:
_O- _O- _O-
TargaFloriovrijdag 1 maart 2019 @ 18:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:51 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Ik heb net weer 5x gekeken. Dit is echt het summum van bewegende beelden _O_
Linkje? Dat was geweldig toen.
de_boswachtervrijdag 1 maart 2019 @ 19:12
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
Zijn dit allemaal bekende namen uit die wereld Heywoodu? Ben niet zo into het langlaufen vandaar. Zoals die jongen met dat heterdaadje, is dat een topper of totaal niet?
heywooduvrijdag 1 maart 2019 @ 20:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 19:12 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Zijn dit allemaal bekende namen uit die wereld Heywoodu? Ben niet zo into het langlaufen vandaar. Zoals die jongen met dat heterdaadje, is dat een topper of totaal niet?
Hauke is pure middelmaat, doet wel mee in de World Cup (al jaren), maar daar houdt het wel mee op. Op dit WK werd hij samen met Baldauf wel ineens bijzonder knap zesde op de teamsprint 10.gif

Tammjärv is niks, Veerpalu ook niet en die is vooral bekend als zoon van Andrus Veerpalu (medailles op Spelen en WK's enzo, dopingschandaaltje, etc). Poltoranin is een beetje uitgerangeerd, maar op z'n dag kan hij nog wat moois laten zien en in zijn beste jaren was hij in de klassieke stijl absolute wereldtop.
de_boswachtervrijdag 1 maart 2019 @ 21:23
thanks ^O^
Bugno2zaterdag 2 maart 2019 @ 04:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:56 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Linkje? Dat was geweldig toen.
Ik bedoelde de bloedzakken van onze Oostenrijkse vrinden...sorry.
Remzzzaterdag 2 maart 2019 @ 07:51
'Schaatsers zonder astma kregen medicatie van longarts' - https://nos.nl/l/2274099

Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt namen zijn gevallen.
-XOR-zaterdag 2 maart 2019 @ 08:14
https://www.nu.nl/schaats(...)-voorgeschreven.html

quote:
Volgens de schaatsers bood longarts Jaap Westbroek van het Tjongerschans-ziekenhuis in Heerenveen aan om de diagnose inspanningsastma op papier te zetten, ongeacht de uitslag van een longtest.

Ook Shelley Overbeek van het Erasmus MC in Rotterdam zou veel schaatsers astmamedicatie voorgeschreven hebben. Beide artsen spreken de beschuldigingen met klem tegen.

Wie? Oh, die:

https://nos.nl/video/2207(...)le-schijn-tegen.html
fathankzaterdag 2 maart 2019 @ 09:06
https://www.volkskrant.nl(...)haatsers-~bbc8fed58/

'Gewoon een kwestie van hard trainen en een goeie techniek'
Kopikozaterdag 2 maart 2019 @ 09:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 07:51 schreef Remzz het volgende:
Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt Nederlandse namen zijn gevallen.
Op Tom van Beek na inderdaad vrijwel niemand ...

https://www.volkskrant.nl(...)%2Fduckduckgo.com%2F
Rellende_Rotscholierzaterdag 2 maart 2019 @ 09:35
Ik dacht dat schaatsen een technische sport was, jongens. :{

quote:
‘Je kunt salbutamol niet vergelijken met epo of bloedtransfusies, omdat er geen enkel bewijs is dat je er harder van gaat schaatsen.’ Onderzoeken tonen eerder het tegenovergestelde aan, zegt voormalig lid van de medische commissie van de internationale schaatsbond Harm Kuipers: ‘Je kunt geen extra luchtwegverwijding krijgen. Overdosering leidt juist tot prestatievermindering.’
Harm KuipersGOD _O_ Die man zou ook durven te beweren dat de aarde plat is, wat een genot.

quote:
In het buitenland kijken ze met verbazing naar de Nederlandse medicijncultuur. In sommige landen is het gebruik van medicijnen en zelfs vitaminetabletten uit voorzorg verboden. ‘In Noorwegen wil de nationale sportkoepel niet eens dat sporters multivitaminen nemen, ook al is het goedgekeurd door de Noorse Dopingautoriteit’, vertelt bondscoach Bjarne Rykkje, die jarenlang voor Nederland schaatste. Volgens hem zijn de regels aangescherpt na een dopingschandaal rond twee Noorse langlaufers.
Ehh, kwamen onze Noorse vrienden tijdens de vorige winterspelen niet juist in het nieuws omdat ze een godsgruwelijk grote hoeveelheid astmamedicatie hadden meegenomen? :') Hallo Volkskrant wel een beetje opletten he.

Goed verhaal wel van die artsen. :')
RedFever007zaterdag 2 maart 2019 @ 09:58
de gehele sportwereld is zo verrot als het maar kan :')

En ja, ook de Nederlandse :') Of denkt men werkelijk dat "we" alles op een bruine boterham met pindakaas kunnen doen _O-
Mansjesterzaterdag 2 maart 2019 @ 09:58
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:06 schreef fathank het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)haatsers-~bbc8fed58/

'Gewoon een kwestie van hard trainen en een goeie techniek'
Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
Immerdebestebobzaterdag 2 maart 2019 @ 09:59
Sportartsen staan lager op de ladder dan junkies en dieven...
alpekozaterdag 2 maart 2019 @ 10:09
Verhaal komt oa bij Uytdehaage vandaan neem ik aan? Dat was de jongste NL schaatser op de OS 2002. En ook vrij snel klaar met de schaatswereld daarna.
DeeBeezaterdag 2 maart 2019 @ 10:23
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
hhh38zaterdag 2 maart 2019 @ 10:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:23 schreef DeeBee het volgende:
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
Die verklaringen over Noren en Japanners zijn ook wel erg makkelijk. Ze hebben aan twee Nederlandse coaches gevraagd hoe het zit en ze doen allebei alsof hun sporters de meest onschuldige types zijn.
DeeBeezaterdag 2 maart 2019 @ 10:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:30 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Die verklaringen over Noren en Japanners zijn ook wel erg makkelijk. Ze hebben aan twee Nederlandse coaches gevraagd hoe het zit en ze doen allebei alsof hun sporters de meest onschuldige types zijn.
Wanneer een bak van de altijd irritante Noren nog geschorst was voor Pyeongchang etc. Dat is inderdaad matig journalisme, R_R zei het ook al.

Het is ondertussen echter wel duidelijk dat de 'anti-dopingstrijd' ook volkomen achterhaald is. Test tijdens wedstrijden of wat OOC controles die gaan echt geen sporters pakken, het hele attesten-moeras en doktoren die willens en wetens meewerken aan 'legale' medicijnen voorschrijving is ernstig vermoeiend...

Net als het Harm Kuipers-verweer van 'middel x maakt je geen wereldtopper op de schaats!' Nee, dat is waar, maar het zorgt er wel voor dat je meer, harder, beter kan trainen en herstellen, wat je vervolgens weer een betere schaatser maakt. Laat staan als je een combinatie van 10 middelen in je mik douwt... Ernstig vermoeiend dat die man een spreekbuis van de topsporters is...
Zorrozaterdag 2 maart 2019 @ 10:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:58 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
Eerste keer dat ik denk: Anema _O_
Mansjesterzaterdag 2 maart 2019 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:23 schreef DeeBee het volgende:
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
Maar dat is het hele punt. Als je ziek bent,ben je ziek. En heb je dus een mindere kans om te winnen ipv in feite verboden medicijnen te nemen om alsnog te kunnen winnen.
Faraday01zaterdag 2 maart 2019 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik dacht dat schaatsen een technische sport was, jongens. :{

[..]

Harm KuipersGOD _O_ Die man zou ook durven te beweren dat de aarde plat is, wat een genot.

[..]

Ehh, kwamen onze Noorse vrienden tijdens de vorige winterspelen niet juist in het nieuws omdat ze een godsgruwelijk grote hoeveelheid astmamedicatie hadden meegenomen? :') Hallo Volkskrant wel een beetje opletten he.

Goed verhaal wel van die artsen. :')
De Noren deden inderdaad niet moeilijk over een beetje meer of minder astmamedicijnen, maar na dat schandaal en het gedoe met Johaug's lippenbalsem kan ik me voorstellen dat ze wat strenger geworden zijn.
wimderonzaterdag 2 maart 2019 @ 12:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:58 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
ls7C3iE.png
kikoooooozaterdag 2 maart 2019 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 07:51 schreef Remzz het volgende:
'Schaatsers zonder astma kregen medicatie van longarts' - https://nos.nl/l/2274099

Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt namen zijn gevallen.
Hoezo? Dat is een technische sport.
THEFXRzaterdag 2 maart 2019 @ 20:51
Harm kuipers is de Nederlandse "Alex Jones" van de sportwereld
Dale__Cooperzaterdag 2 maart 2019 @ 23:31
dicht