Ja bah ... kreeg van de week al de vraag "wat doen jullie met de kerst". Het liefst helemaal niks. Maarja ....quote:
quote:
Eton Messquote:Op vrijdag 26 oktober 2018 23:46 schreef MrsDuck het volgende:
Ha!daar is ie! Ik ben de klos om een toetje te maken voor 12 mensen. Voor- en hoofdgerecht worden door anderen gezorgd en zijn behoorlijk klassiek. Ik moet het mee kunnen nemen en ik ga er vanuit dat opwarmen van een saus nog wel gaat maar iets afbakken niet. Opmaak kan eenvoudig in een schaal.
Ik heb al geëxperimenteerd met een romige hangop met een cranberrysaus en gehakte nootjes. Erg lekker. Maar ik weet het nog niet of het dat is. Ergens wil ik twee of drie van dergelijk toetjes maken zodat er wat te kiezen valt. Een mousse, tiramisu, bavarois zou ook nog kunnen. Ach, heb nog twee maanden.
Ik heb deze voor dit weekend gemaakt: https://www.rutgerbakt.nl(...)demousse-rood-fruit/. Wat framboosjes en gehakte hazelnoot erover en klaar. Niet heel moeilijk, wel erg lekker.quote:Op vrijdag 26 oktober 2018 23:46 schreef MrsDuck het volgende:
Ha!daar is ie! Ik ben de klos om een toetje te maken voor 12 mensen. Voor- en hoofdgerecht worden door anderen gezorgd en zijn behoorlijk klassiek. Ik moet het mee kunnen nemen en ik ga er vanuit dat opwarmen van een saus nog wel gaat maar iets afbakken niet. Opmaak kan eenvoudig in een schaal.
Ik heb al geëxperimenteerd met een romige hangop met een cranberrysaus en gehakte nootjes. Erg lekker. Maar ik weet het nog niet of het dat is. Ergens wil ik twee of drie van dergelijk toetjes maken zodat er wat te kiezen valt. Een mousse, tiramisu, bavarois zou ook nog kunnen. Ach, heb nog twee maanden.
mijn god wat een werk gaat dat wordenquote:Op zaterdag 27 oktober 2018 11:10 schreef Tele6 het volgende:
Ik mag tussen Kerst en Oud en Nieuw voor 30-40 man een driegangendiner koken
We koken altijd met een landenthema: vorig jaar heb ik Brits gedaan, met Shepherd's pie en trifle. Degene die de dag erna kookte, had toen een Afrikaans menu.
Dit jaar gaat zij Marokkaans koken en wil ik weer iets koken wat meer winters is dan dat. Ik denk over Amerikaans, met meat loaf en pumpkin/pecan pie. We hebben een paar veganisten, een hoop vegetariërs en iemand met een allergie voor noten en rauwe groenten. Nog best een puzzel
Oh ja hoor. Naar wens ergens tussen 3 en 6 hulpkoks, er is altijd wel genoeg enthousiasme om te komen helpen. Ik moet wel zelf de recepten testen en begrijpelijk uitschrijven, en een goede boodschappenlijst maken.quote:Op zondag 28 oktober 2018 19:40 schreef Prego het volgende:
[..]
mijn god wat een werk gaat dat wordenheb je hulp?
Ik heb laatst een bacon pecan pie gemaakt, ook heel lekker, wellicht iets voor jouw avond.quote:
nouzegquote:Op vrijdag 2 november 2018 08:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet zo relevant voor hier
Het gaat hier over recepten, plannen, voorbereidingen. Een linkdump naar een fotodumptopic voegt niets toe. Het mag blijven staan hoor maar het voegt gewoon niets toe, dat is alles.quote:
quote:Op zondag 28 oktober 2018 17:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik leerde net over Cafe de Paris boter dus die gaat op de lijst
Jij bent af.quote:You can replace a part volume of butter with margarine,
Hoi! Ik vind je hoofdgang wel erg zoet klinken:quote:Op maandag 5 november 2018 09:09 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou, ik ben langzaam begonnen met een overzicht voor het kerstdiner 2018, maar kan nog wel wat aanvullingen en opmerkingen gebruiken van jullie! Ik wil wat dingen van te voren "oefenen", dus vandaar dat ik er nu al over nadenkhet is voor 8 personen, waarvan 2 kinderen van 10 en 13 (die niet al te bijzondere dingen lusten, de standaard dingen lussen ze vaak wel).
Het idee is om een winters menu te maken, mijn schoonvader houdt van traditionele Hollandse gerechten met kerst, dus dat probeer ik, maar dan met een twist.
Amuse: Carpaccio (of misschien met een vulling of zo? Ik neig ook naar iets met gerookte zalm en avocado maardan moet het voorgerecht weer anders denk ik? Hoewel dat misschien dan met tonijn kan?)
Voorgerecht: zalm sashimi met kichi, edamame, daikon, bieslook, wasabi mayonaise (valt dit niet een beetje uit de toon? Maar zou graag iets met vis willen doen ergens in het menu - coquille is geen optie, dat lusten een aantal echt niet jammer genoeg ...)
Soep: uiensoep (misschien een beetje saai maar doet het altijd goed volgens mij, maar iemand misschien nog een iets meer bijzonder recept?) met zelfgemaakt brood en roomboter en een chutney (https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/franse-uiensoep)
Hoofdgerecht:
* stoofpot van koeienwang en rode port (moet ik nog even proberen want maak het normaal met rode wijn)
* Pastinaak puree
* Krieltjes uit de oven
* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?
Nagerecht:
* verschillende kaas en vijgenchutney en dadelbrood enz
* een zoet familietraditie recept (dus weinig in te kiezen)
Koffie / thee met bonbons en zo
Zo ... Shoot!
Het zag er verder wel aardig uit, maar de bron is niet meer te vertrouwen.quote:Op maandag 5 november 2018 11:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gatver. Dit recept is zeker af.
Correct. Maar er is vast een andere bron te vinden. Dat was een van de velen die ik tegenkwam nadat ik het recept in een kookprogramma zag.quote:Op maandag 5 november 2018 11:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het zag er verder wel aardig uit, maar de bron is niet meer te vertrouwen.
Wat zou je suggestie hierbij dan zijn?quote:Op maandag 5 november 2018 11:28 schreef aquawoman het volgende:
[..]
Hoi! Ik vind je hoofdgang wel erg zoet klinken:
* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?
Ik hou zelf absoluut niet van zoet en ben een een hartige eter, dus dat ligt misschien anders voor jouw gasten
Maar goed, smaken verschillen natuurlijk
Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)quote:Op maandag 5 november 2018 13:59 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Wat zou je suggestie hierbij dan zijn?
Dank je, staat genoteerd!quote:Op maandag 5 november 2018 14:43 schreef vinnypassy het volgende:
Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)
Goeie tips!quote:Op maandag 5 november 2018 14:43 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)
Misschien Hollandse sashimi? Met zoute haring en Hollandse garnaaltjes?quote:Op maandag 5 november 2018 09:09 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Voorgerecht: zalm sashimi met kichi, edamame, daikon, bieslook, wasabi mayonaise (valt dit niet een beetje uit de toon? Maar zou graag iets met vis willen doen ergens in het menu - coquille is geen optie, dat lusten een aantal echt niet jammer genoeg ...)
Oh, die soesjes, dat is een leuk idee! Wel handig om de soesjes thuis alvast te maken denk ik. (Ik heb daar ongeveer anderhalf uur om dingen af te maken. En een boel hulp, maar die moeten eenvoudige instructies hebben)quote:Op zondag 25 november 2018 17:28 schreef vinnypassy het volgende:
Hartige soesjes met roomkaas, bieslook en zalm
Bruschetta met olijfbrood
Een uien- of tomatensoepje met daarbij zelfgemaakt soepstengels bijvoorbeeld deze https://chickslovefood.com/recept/soepstengels-zelf-maken/ Als je de soep met groentebouillon maakt dan kan het vega(n) en halal zijn. Altijd handig bij buurtfeesten waarbij je niet weet wie wat mag/wil eten.quote:Op zondag 25 november 2018 17:09 schreef Lot_1 het volgende:
Inspiratietopic
Ik mag, na het succes van vorig jaar, weer de kerstlunch voor +- 40 personen maken in een soort buurthuis waar een kerstviering is. Het budget is niet enorm en het publiek doe je geen plezier met erg culinair ingewikkelde dingen. Dus ik ben vooral op zoek naar leuke en lekkere kerstige hapjes.
De vorige keer waren de twee plukbroden (één met cranberry-jam en brie, één met pesto en kaas) een groot succes. Verder deden de gevulde eieren, de pigs-in-a-blanket, de kerstmanbrownies (ronde brownies met een aardbei als 'puntmuts') het wel goed geloof ik. Maar om mezelf uit te dagen ben ik op zoek naar vergelijkbare, maar net andere dingen.
Wij hebben dit weekend gegourmet en hadden garnalen van de Lidl (voorgepelde) en die waren prima! Ook niet heel duur.quote:Op dinsdag 27 november 2018 20:32 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ah de voorpretik kijk er nu al naar uit om weer in de keuken te staan
2e kerstdag gaan we echter bij de schoonfamilie gourmetten(
vloeken in de kerk?) Ik wil dan zelf garnalen gaan marineren en dan gaan gourmetten.
![]()
Welke garnalen kan ik dan het beste gebruiken?Voorgepelde garnalen die zijn ingevroren? Ik kan wel wat halen bij de visboer, maar dat is ook weer zo prijzig.![]()
Moet ook nog even op zoek naar een lekkere marinade, kan op zich vrij simpel met wat olijfolie, knoflook en wat basilicum, maar ik vind een pittige marinade ook wel lekker.
Iemand die tips heeft? Andere gourmettips zijn natuurlijk ook altijd welkom.
ik zou geen voorgepelde garnalen gebruiken, gepelde garnalen zijn behandeld met conserveringsmiddelen zodat ze goed blijven. (blegh). Dus gewoon ongepelde ongekookte garnalen, liefst vers van de visboer, maar bevroren kan ook als je dat liever wil.quote:Op dinsdag 27 november 2018 20:32 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ah de voorpretik kijk er nu al naar uit om weer in de keuken te staan
2e kerstdag gaan we echter bij de schoonfamilie gourmetten(
vloeken in de kerk?) Ik wil dan zelf garnalen gaan marineren en dan gaan gourmetten.
![]()
Welke garnalen kan ik dan het beste gebruiken?Voorgepelde garnalen die zijn ingevroren? Ik kan wel wat halen bij de visboer, maar dat is ook weer zo prijzig.![]()
Moet ook nog even op zoek naar een lekkere marinade, kan op zich vrij simpel met wat olijfolie, knoflook en wat basilicum, maar ik vind een pittige marinade ook wel lekker.
Iemand die tips heeft? Andere gourmettips zijn natuurlijk ook altijd welkom.
Niks wat me meteen te binnen schiet. Recepten met zwarte knoflook zou nog wel eens eenvoudiger (te vinden) kunnen zijn.quote:Op zaterdag 8 december 2018 21:17 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een nagerecht waar knoflook in is verwerkt. Iemand een leuk idee?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |