abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:26:25 #1
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182755923
registreer om deze reclame te verbergen
Kerstdiner 2018! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

biggerontheinside2.gif

Ho ho ho luitjes! De 'r' zit allang in de maand en wáár blijft toch dat kerstdinertopic?!? Bij deze dan! O+

Dit jaarlijkse topic is bedoeld als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Ter inspiratie, de vorige topics:
Kersttopic 2017: CUL / Kerstdiner 2017! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Kersttopic 2016: CUL / Kerstdiner 2016! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Kersttopic 2015: CUL / Kerstdiner 2015! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Kersttopic 2014: CUL / Kerstdiner 2014! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Kersttopic 2013: CUL / Kerstdiner 2013! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

Game on! ~:)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182755938
ik zou er 2018 van maken ;)
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:28:34 #3
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182755953
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:27 schreef gianni61 het volgende:
ik zou er 2018 van maken ;)
Het is volbracht. ;)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182755957
registreer om deze reclame te verbergen
Boerenkool met worst, afgelopen jaren prima bevallen.
pi_182755967
Nu al.... }:|
  Spellchecker vrijdag 26 oktober 2018 @ 15:40:56 #6
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182756144
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:29 schreef Vissenkom3 het volgende:
Nu al.... }:|
Ja bah ... kreeg van de week al de vraag "wat doen jullie met de kerst". Het liefst helemaal niks. Maarja .... }:|
**hare scherpigheid*binge-checker** you are someone else, I am still right here. K-k-kinderachtig
  Moderator vrijdag 26 oktober 2018 @ 16:51:55 #7
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182757251
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 15:29 schreef Vissenkom3 het volgende:
Nu al.... }:|
*O* Ja *O*

Wij kregen gisterenavond spontane inspiratie. Ineens ontdekten we dat er dit jaar eindelijk helemaal niets is dat ons tegenhoudt om een kerstextravaganza te houden. We hebben helemaal zin in een week lang vreten. We gaan in ieder geval een beef wellington maken. En we hebben al 3 jaar onze traditionele cheddar-aardappeltaart niet meer gemaakt dus die gaat ook op het menu. Ik zet stoofpeertjes met stilton ook op de shortlist. Uiteraard zal het meeste van de barbecue komen.

Mijn schoonmoeder, zwager en schoonoma komen op eerste kerstdag gourmetten. Het is voor het eerst dat we kerst bij ons thuis vieren en voor het eerst in ons nieuwe huis. We fonduen altijd met dit groepje bij mijn schoonmoeder dus dat het nu gourmet is, is al een stap in hun eetevolutie.
Op die dag na, is al het voer lekker voor onszelf ^O^
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182765163
Ha!daar is ie! Ik ben de klos om een toetje te maken voor 12 mensen. Voor- en hoofdgerecht worden door anderen gezorgd en zijn behoorlijk klassiek. Ik moet het mee kunnen nemen en ik ga er vanuit dat opwarmen van een saus nog wel gaat maar iets afbakken niet. Opmaak kan eenvoudig in een schaal.

Ik heb al geëxperimenteerd met een romige hangop met een cranberrysaus en gehakte nootjes. Erg lekker. Maar ik weet het nog niet of het dat is. Ergens wil ik twee of drie van dergelijk toetjes maken zodat er wat te kiezen valt. Een mousse, tiramisu, bavarois zou ook nog kunnen. Ach, heb nog twee maanden.
  Spellchecker vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:53:05 #9
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182765272
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 23:46 schreef MrsDuck het volgende:
Ha!daar is ie! Ik ben de klos om een toetje te maken voor 12 mensen. Voor- en hoofdgerecht worden door anderen gezorgd en zijn behoorlijk klassiek. Ik moet het mee kunnen nemen en ik ga er vanuit dat opwarmen van een saus nog wel gaat maar iets afbakken niet. Opmaak kan eenvoudig in een schaal.

Ik heb al geëxperimenteerd met een romige hangop met een cranberrysaus en gehakte nootjes. Erg lekker. Maar ik weet het nog niet of het dat is. Ergens wil ik twee of drie van dergelijk toetjes maken zodat er wat te kiezen valt. Een mousse, tiramisu, bavarois zou ook nog kunnen. Ach, heb nog twee maanden.
Eton Mess
**hare scherpigheid*binge-checker** you are someone else, I am still right here. K-k-kinderachtig
pi_182770238
Ik mag tussen Kerst en Oud en Nieuw voor 30-40 man een driegangendiner koken :D
We koken altijd met een landenthema: vorig jaar heb ik Brits gedaan, met Shepherd's pie en trifle. Degene die de dag erna kookte, had toen een Afrikaans menu.
Dit jaar gaat zij Marokkaans koken en wil ik weer iets koken wat meer winters is dan dat. Ik denk over Amerikaans, met meat loaf en pumpkin/pecan pie. We hebben een paar veganisten, een hoop vegetariërs en iemand met een allergie voor noten en rauwe groenten. Nog best een puzzel :')
  zondag 28 oktober 2018 @ 09:31:52 #11
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182787834
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 23:46 schreef MrsDuck het volgende:
Ha!daar is ie! Ik ben de klos om een toetje te maken voor 12 mensen. Voor- en hoofdgerecht worden door anderen gezorgd en zijn behoorlijk klassiek. Ik moet het mee kunnen nemen en ik ga er vanuit dat opwarmen van een saus nog wel gaat maar iets afbakken niet. Opmaak kan eenvoudig in een schaal.

Ik heb al geëxperimenteerd met een romige hangop met een cranberrysaus en gehakte nootjes. Erg lekker. Maar ik weet het nog niet of het dat is. Ergens wil ik twee of drie van dergelijk toetjes maken zodat er wat te kiezen valt. Een mousse, tiramisu, bavarois zou ook nog kunnen. Ach, heb nog twee maanden.
Ik heb deze voor dit weekend gemaakt: https://www.rutgerbakt.nl(...)demousse-rood-fruit/. Wat framboosjes en gehakte hazelnoot erover en klaar. Niet heel moeilijk, wel erg lekker.
  Moderator zondag 28 oktober 2018 @ 17:23:40 #12
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182796070
Ik leerde net over Cafe de Paris boter dus die gaat op de lijst :9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182797822
Ik ga deze Kerst zo min mogelijk in de keuken staan. Daar kan ik ook al voorpret over hebben. *O*
pi_182799041
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:10 schreef Tele6 het volgende:
Ik mag tussen Kerst en Oud en Nieuw voor 30-40 man een driegangendiner koken :D
We koken altijd met een landenthema: vorig jaar heb ik Brits gedaan, met Shepherd's pie en trifle. Degene die de dag erna kookte, had toen een Afrikaans menu.
Dit jaar gaat zij Marokkaans koken en wil ik weer iets koken wat meer winters is dan dat. Ik denk over Amerikaans, met meat loaf en pumpkin/pecan pie. We hebben een paar veganisten, een hoop vegetariërs en iemand met een allergie voor noten en rauwe groenten. Nog best een puzzel :')
mijn god wat een werk gaat dat worden :o heb je hulp?
pi_182808420
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 19:40 schreef Prego het volgende:

[..]

mijn god wat een werk gaat dat worden :o heb je hulp?
Oh ja hoor. Naar wens ergens tussen 3 en 6 hulpkoks, er is altijd wel genoeg enthousiasme om te komen helpen. Ik moet wel zelf de recepten testen en begrijpelijk uitschrijven, en een goede boodschappenlijst maken.
  vrijdag 2 november 2018 @ 08:05:06 #16
334993 AMAR420
waar is amar?
  Moderator vrijdag 2 november 2018 @ 08:14:55 #17
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182892108
quote:
Dat lijkt me niet zo relevant voor hier ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182892547
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:10 schreef Tele6 het volgende:
pumpkin/pecan pie.
Ik heb laatst een bacon pecan pie gemaakt, ook heel lekker, wellicht iets voor jouw avond.
Alhoewel de veganisten het iets minder zullen vinden :)
  vrijdag 2 november 2018 @ 10:14:35 #19
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_182893660
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2018 08:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet zo relevant voor hier ;)
nouzeg
zzzzz
  Moderator vrijdag 2 november 2018 @ 10:51:58 #20
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182894188
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 10:14 schreef AMAR420 het volgende:

[..]

nouzeg
Het gaat hier over recepten, plannen, voorbereidingen. Een linkdump naar een fotodumptopic voegt niets toe. Het mag blijven staan hoor maar het voegt gewoon niets toe, dat is alles.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182952023
Nou, ik ben langzaam begonnen met een overzicht voor het kerstdiner 2018, maar kan nog wel wat aanvullingen en opmerkingen gebruiken van jullie! Ik wil wat dingen van te voren "oefenen", dus vandaar dat ik er nu al over nadenk :) het is voor 8 personen, waarvan 2 kinderen van 10 en 13 (die niet al te bijzondere dingen lusten, de standaard dingen lussen ze vaak wel).

Het idee is om een winters menu te maken, mijn schoonvader houdt van traditionele Hollandse gerechten met kerst, dus dat probeer ik, maar dan met een twist.

Amuse: Carpaccio (of misschien met een vulling of zo? Ik neig ook naar iets met gerookte zalm en avocado maardan moet het voorgerecht weer anders denk ik? Hoewel dat misschien dan met tonijn kan?)

Voorgerecht: zalm sashimi met kichi, edamame, daikon, bieslook, wasabi mayonaise (valt dit niet een beetje uit de toon? Maar zou graag iets met vis willen doen ergens in het menu - coquille is geen optie, dat lusten een aantal echt niet jammer genoeg ...)

Soep: uiensoep (misschien een beetje saai maar doet het altijd goed volgens mij, maar iemand misschien nog een iets meer bijzonder recept?) met zelfgemaakt brood en roomboter en een chutney (https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/franse-uiensoep)

Hoofdgerecht:
* stoofpot van koeienwang en rode port (moet ik nog even proberen want maak het normaal met rode wijn)
* Pastinaak puree
* Krieltjes uit de oven
* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?

Nagerecht:
* verschillende kaas en vijgenchutney en dadelbrood enz
* een zoet familietraditie recept (dus weinig in te kiezen :D )

Koffie / thee met bonbons en zo

Zo ... Shoot! ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door Tinkerbel_ACC_ op 05-11-2018 09:32:30 ]
pi_182953517
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 17:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik leerde net over Cafe de Paris boter dus die gaat op de lijst :9
quote:
You can replace a part volume of butter with margarine,
Jij bent af.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  Moderator maandag 5 november 2018 @ 11:25:09 #23
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182953985
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 11:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

[..]

Jij bent af.
Gatver. Dit recept is zeker af.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182954066
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 09:09 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou, ik ben langzaam begonnen met een overzicht voor het kerstdiner 2018, maar kan nog wel wat aanvullingen en opmerkingen gebruiken van jullie! Ik wil wat dingen van te voren "oefenen", dus vandaar dat ik er nu al over nadenk :) het is voor 8 personen, waarvan 2 kinderen van 10 en 13 (die niet al te bijzondere dingen lusten, de standaard dingen lussen ze vaak wel).

Het idee is om een winters menu te maken, mijn schoonvader houdt van traditionele Hollandse gerechten met kerst, dus dat probeer ik, maar dan met een twist.

Amuse: Carpaccio (of misschien met een vulling of zo? Ik neig ook naar iets met gerookte zalm en avocado maardan moet het voorgerecht weer anders denk ik? Hoewel dat misschien dan met tonijn kan?)

Voorgerecht: zalm sashimi met kichi, edamame, daikon, bieslook, wasabi mayonaise (valt dit niet een beetje uit de toon? Maar zou graag iets met vis willen doen ergens in het menu - coquille is geen optie, dat lusten een aantal echt niet jammer genoeg ...)

Soep: uiensoep (misschien een beetje saai maar doet het altijd goed volgens mij, maar iemand misschien nog een iets meer bijzonder recept?) met zelfgemaakt brood en roomboter en een chutney (https://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/franse-uiensoep)

Hoofdgerecht:
* stoofpot van koeienwang en rode port (moet ik nog even proberen want maak het normaal met rode wijn)
* Pastinaak puree
* Krieltjes uit de oven
* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?

Nagerecht:
* verschillende kaas en vijgenchutney en dadelbrood enz
* een zoet familietraditie recept (dus weinig in te kiezen :D )

Koffie / thee met bonbons en zo

Zo ... Shoot! ;)
Hoi! Ik vind je hoofdgang wel erg zoet klinken:

* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?

Ik hou zelf absoluut niet van zoet en ben een een hartige eter, dus dat ligt misschien anders voor jouw gasten :)

Maar goed, smaken verschillen natuurlijk :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_182954123
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 11:25 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gatver. Dit recept is zeker af.
Het zag er verder wel aardig uit, maar de bron is niet meer te vertrouwen.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')