abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator maandag 5 november 2018 @ 11:32:22 #26
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182954154
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op maandag 5 november 2018 11:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het zag er verder wel aardig uit, maar de bron is niet meer te vertrouwen.
Correct. Maar er is vast een andere bron te vinden. Dat was een van de velen die ik tegenkwam nadat ik het recept in een kookprogramma zag.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_182954424
Ik ga ook weer een kerstdiner voor 4 mensen maken dit jaar.
Dus ik volg weer mee voor inspiratie :)

Vooral recepten die je van te voren kan maken, hou ik me voor aanbevolen :D
pi_182956963
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 11:28 schreef aquawoman het volgende:

[..]

Hoi! Ik vind je hoofdgang wel erg zoet klinken:

* Zoete aardappel puree
* Zelfgemaakte appelmoes
* Zelfgemaakte rode kool
* Wortels
* evt stoofpeertjes?

Ik hou zelf absoluut niet van zoet en ben een een hartige eter, dus dat ligt misschien anders voor jouw gasten :)

Maar goed, smaken verschillen natuurlijk :)
Wat zou je suggestie hierbij dan zijn?
  maandag 5 november 2018 @ 14:43:32 #29
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182957830
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 13:59 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Wat zou je suggestie hierbij dan zijn?
Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)
  maandag 5 november 2018 @ 15:21:24 #30
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182958553
Vorig jaar niks gemaakt want met kerst op het punt om te bevallen maarrrr dit jaar maak ik wel wel één of twee gangen (de verdeling is nog niet rond) voor het diner met mijn negenkoppige schoonfamilie. *O*
Ik hoop warm voorgerecht en het dessert te kunnen scoren.
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182959247
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 14:43 schreef vinnypassy het volgende:
Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)
Dank je, staat genoteerd!
pi_182959447
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 14:43 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Aangezien je vrij klassiek doet, pastinaakpuree lekker laten staan. Ik vind haricot verts (in katenspek of opgebakken in boter met een uitje bv.) altijd erg lekker. Gepofte biet heeft veel smaak en kan misschien ook nog wel, is ook erg makkelijk (uur of langer in de oven in aluminiumfolie met tijm, olie, peper en zout en daarna schil eraf pellen). Geroosterde bloemkool (ook makkelijk ivm oven) kan ook nog. Keuze genoeg denk ik. :-)
Goeie tips!
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_183308405
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 09:09 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

Voorgerecht: zalm sashimi met kichi, edamame, daikon, bieslook, wasabi mayonaise (valt dit niet een beetje uit de toon? Maar zou graag iets met vis willen doen ergens in het menu - coquille is geen optie, dat lusten een aantal echt niet jammer genoeg ...)

Misschien Hollandse sashimi? Met zoute haring en Hollandse garnaaltjes?
pi_183308920
Oh, deze had ik nog gemist! Wij zijn inmiddels uit de puzzel met de familie.

Kerstavond komen schoonvader en zijn vriendin bij ons eten, dus zijn we met 6. Denk dat we gaan gourmetten, maar dan wel met leuke gerechtjes.

Eerste Kerstdag gaan we nasr schoonmoeder en man. Meestal hoeven we dan niets mee te nemen, maar ik weet het nog niet.

Tweede Kerstdag gaan we naar mijn zus, en zijn we met iets van 14 personen. Ook nog onbekend wat ik dan maak, maar ik denk nagerecht.
pi_183317492
Ik kom even gezellig meegluren om inspiratie op te doen. Ik weet nog niet of we kerst met de hele schoonfamilie vieren, of dat we gezellig met het gezin thuis zijn. In het eerste geval mag ik niks inbrengen qua eten, dus ik hoop op een kleinschalige kerst thuis, zodat ik een heerlijk menu kan maken.
pi_183364136
Inspiratietopic *O*

Ik mag, na het succes van vorig jaar, weer de kerstlunch voor +- 40 personen maken in een soort buurthuis waar een kerstviering is. Het budget is niet enorm en het publiek doe je geen plezier met erg culinair ingewikkelde dingen. Dus ik ben vooral op zoek naar leuke en lekkere kerstige hapjes.

De vorige keer waren de twee plukbroden (één met cranberry-jam en brie, één met pesto en kaas) een groot succes. Verder deden de gevulde eieren, de pigs-in-a-blanket, de kerstmanbrownies (ronde brownies met een aardbei als 'puntmuts') het wel goed geloof ik. Maar om mezelf uit te dagen ben ik op zoek naar vergelijkbare, maar net andere dingen.
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 25 november 2018 @ 17:28:44 #37
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183364476
Hartige soesjes met roomkaas, bieslook en zalm
Bruschetta met olijfbrood
pi_183365055
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:28 schreef vinnypassy het volgende:
Hartige soesjes met roomkaas, bieslook en zalm
Bruschetta met olijfbrood
Oh, die soesjes, dat is een leuk idee! Wel handig om de soesjes thuis alvast te maken denk ik. (Ik heb daar ongeveer anderhalf uur om dingen af te maken. En een boel hulp, maar die moeten eenvoudige instructies hebben)
En Bruschetta doet het ook altijd goed ^O^ Die gaan op het lijstje.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_183406420
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:09 schreef Lot_1 het volgende:
Inspiratietopic *O*

Ik mag, na het succes van vorig jaar, weer de kerstlunch voor +- 40 personen maken in een soort buurthuis waar een kerstviering is. Het budget is niet enorm en het publiek doe je geen plezier met erg culinair ingewikkelde dingen. Dus ik ben vooral op zoek naar leuke en lekkere kerstige hapjes.

De vorige keer waren de twee plukbroden (één met cranberry-jam en brie, één met pesto en kaas) een groot succes. Verder deden de gevulde eieren, de pigs-in-a-blanket, de kerstmanbrownies (ronde brownies met een aardbei als 'puntmuts') het wel goed geloof ik. Maar om mezelf uit te dagen ben ik op zoek naar vergelijkbare, maar net andere dingen.
Een uien- of tomatensoepje met daarbij zelfgemaakt soepstengels bijvoorbeeld deze https://chickslovefood.com/recept/soepstengels-zelf-maken/ Als je de soep met groentebouillon maakt dan kan het vega(n) en halal zijn. Altijd handig bij buurtfeesten waarbij je niet weet wie wat mag/wil eten.

Verder is deze krans met gevulde broodjes een leuke variatie op plukbrood... https://www.laurasbakery.nl/krans-van-gevulde-broodjes/

Een hartige banketstaaf doet het ook altijd goed.
pi_183408594
Ah de voorpret _O_ ik kijk er nu al naar uit om weer in de keuken te staan :D

2e kerstdag gaan we echter bij de schoonfamilie gourmetten :P ( :@ vloeken in de kerk?) Ik wil dan zelf garnalen gaan marineren en dan gaan gourmetten. :9

Welke garnalen kan ik dan het beste gebruiken?Voorgepelde garnalen die zijn ingevroren? Ik kan wel wat halen bij de visboer, maar dat is ook weer zo prijzig. ;(
Moet ook nog even op zoek naar een lekkere marinade, kan op zich vrij simpel met wat olijfolie, knoflook en wat basilicum, maar ik vind een pittige marinade ook wel lekker.

Iemand die tips heeft? Andere gourmettips zijn natuurlijk ook altijd welkom. ^O^
Op maandag 12 juni 2017 12:44 schreef bamibij het volgende:
Deze man moet mod worden.
  maandag 3 december 2018 @ 11:27:21 #41
221912 minilot
Puer aeternus
pi_183510666
We doen het dit jaar met de schoonfamilie door wat veranderde omstandigheden een jaartje anders dan normaal. In plaats van een uitgebreid diner met veel gangen (iedereen van de acht aanwezigen maakt iets) houden we op 24 december en uitgebreide spelletjesmiddag en -avond, en dan maakt ieder van ons iets om tussendoor uit te delen en tijdens de spelletjes op te eten. Het idee is dat het allemaal zaken zijn die vooraf thuis te maken zijn en op de dag zelf hoogstens even opgewarmd hoeven te worden.

Omdat de rest meteen met een hoop vlees/visachtige uitdeeldingen kwam (gehaktballetjes, kippenpootjes, mijn lief maakt een pan kreeftenbisque) doe ik maar een groentenhap. :7 Caponata om precies te zijn: een supersmaakvol, kruidig, zoetzuur groentenstoofje uit Sicilië. :9 Dat + wat plakjes getoast knoflookbrood = O+
Ik denk dat ik dit recept gebruik:
https://www.theguardian.c(...)nata-felicity-cloake
Al vaker gemaakt en altijd erg lekker gevonden.

Verder heb ik ook de verantwoordelijkheid voor twee zoete dingetjes voor bij de koffie begin van de middag, maar daar ga ik nog even op broeden :)
Wellicht Momofukus Crack Pie *;

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 03-12-2018 11:38:51 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
  maandag 3 december 2018 @ 12:42:10 #42
115121 MaLo
#neverforget
pi_183512151
quote:
17s.gif Op dinsdag 27 november 2018 20:32 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ah de voorpret _O_ ik kijk er nu al naar uit om weer in de keuken te staan :D

2e kerstdag gaan we echter bij de schoonfamilie gourmetten :P ( :@ vloeken in de kerk?) Ik wil dan zelf garnalen gaan marineren en dan gaan gourmetten. :9

Welke garnalen kan ik dan het beste gebruiken?Voorgepelde garnalen die zijn ingevroren? Ik kan wel wat halen bij de visboer, maar dat is ook weer zo prijzig. ;(
Moet ook nog even op zoek naar een lekkere marinade, kan op zich vrij simpel met wat olijfolie, knoflook en wat basilicum, maar ik vind een pittige marinade ook wel lekker.

Iemand die tips heeft? Andere gourmettips zijn natuurlijk ook altijd welkom. ^O^
Wij hebben dit weekend gegourmet en hadden garnalen van de Lidl (voorgepelde) en die waren prima! Ook niet heel duur.
Wat verder leuk was voor in het pannetje, waren wat nachochips, blokjes paprika en daar wat strooikaas overheen. Was snel klaar en lekker.
Twente O+
pi_183522169
quote:
17s.gif Op dinsdag 27 november 2018 20:32 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ah de voorpret _O_ ik kijk er nu al naar uit om weer in de keuken te staan :D

2e kerstdag gaan we echter bij de schoonfamilie gourmetten :P ( :@ vloeken in de kerk?) Ik wil dan zelf garnalen gaan marineren en dan gaan gourmetten. :9

Welke garnalen kan ik dan het beste gebruiken?Voorgepelde garnalen die zijn ingevroren? Ik kan wel wat halen bij de visboer, maar dat is ook weer zo prijzig. ;(
Moet ook nog even op zoek naar een lekkere marinade, kan op zich vrij simpel met wat olijfolie, knoflook en wat basilicum, maar ik vind een pittige marinade ook wel lekker.

Iemand die tips heeft? Andere gourmettips zijn natuurlijk ook altijd welkom. ^O^
ik zou geen voorgepelde garnalen gebruiken, gepelde garnalen zijn behandeld met conserveringsmiddelen zodat ze goed blijven. (blegh). Dus gewoon ongepelde ongekookte garnalen, liefst vers van de visboer, maar bevroren kan ook als je dat liever wil.
ik vind een marinade met knoflook, gember en eventueel wat pepertjes zelf altijd wel lekker.
  maandag 3 december 2018 @ 21:33:47 #44
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_183522589
Plannen zijn nu een paprikasoep met kerrie, wellicht met een tijgergarnaal of een stukje duif.

Hoofdgerecht en dessert moeten we nog over broeden, wellicht willen we de slow cooker en kamado gebruiken.

Moeen nog wel even nadenken
  donderdag 6 december 2018 @ 16:11:09 #45
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183568565
Ik denk dat dit hem gaat worden. Eerste kerstdag maak ik een relatief eenvoudig driegangendiner. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik één van de drie gangen maak, of dat ik daadwerkelijk de keuze voorleg. Tweede kerstdag (valt dit jaar de 29e) alleen het hoofdgerecht: porchetta met geroosterde groenten en aardappelen.

Voorgerecht, keuze uit:
- Caprese
- Carpaccio

Hoofdgerecht, keuze uit:
- Beef Wellington
- Sous vide varkenshaas

Bijgerechten
* Groene asperges en champignons met olijfolie en zeezout
* Pastinaakpuree met knoflook en tijm
* Geroosterde aardappelen met rozemarijn
* Rode wijnsaus

Nagerecht, keuze uit:
- Panna cotta van witte chocolade
- Gepocheerde peer met vanille-ijs
  zaterdag 8 december 2018 @ 21:17:06 #46
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183612857
Ik ben op zoek naar een nagerecht waar knoflook in is verwerkt. Iemand een leuk idee?
pi_183616364
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 21:17 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een nagerecht waar knoflook in is verwerkt. Iemand een leuk idee?
Niks wat me meteen te binnen schiet. Recepten met zwarte knoflook zou nog wel eens eenvoudiger (te vinden) kunnen zijn.
pi_183620166
Kerstavond en eerste kerstdag is het (veel) eten bij schoonmoeder en eigen ouders. Bij beide wordt vaak flink uitgepakt. Vorig jaar dan ook last minute besloten om 2de kerstdag alleen een eendenborst carpaccio te maken. Dit beviel dusdanig goed dat het waarschijnlijk dit jaar weer het zelfde wordt :Y
hardcoholic
  zondag 9 december 2018 @ 12:43:03 #49
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_183622829
Wij krijgen schoonouders al langs op de zaterdag voor Kerst. Doen we iets alleen met ons vieren, wat we de afgelopen twee jaar ook gedaan hebben. Soort traditie nu! O+ Aangezien zij Engels zijn, hebben zij nog nooit een gourmet gebruikt!! We hebben er dus 1 aangeschaft en gaan het heel typisch Nederlands doen! Moet alleen wat leuke gerechtjes verzinnen. Niet de typische kale stukjes kip die mijn moeder altijd voorschotelde! :D

Kerstavond komen schoonouders weer, met zijn zus en haar kind. Doe een tafel vullen met hapjes. Even over nadenken.

Kerstdag kookt schoonvader een Engelse Roast. *O* En mince pies! :9~
pi_183638609
Ik heb voor eerste kerstdag de taak om het eten te verzorgen *O* Dus dat is een heerlijk iets geworden.

Een groene salade met bonen en noten voor de eiwitten. Frittatamuffins met quinoa en pecannoten en courgette. En als toetje Griekse parfaits :9
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')