abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 25 oktober 2018 @ 19:02:49 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182740196
registreer om deze reclame te verbergen
dp8SL.jpg

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 64 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 19:16:53 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182740469
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 18:45 schreef Nielojram75 het volgende:
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel

Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182741194
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1,5 eetlepel tabasco op 300 gram vlees is best pittig
Zou met de sauzen erg terughoudend zijn en niet alles er al bij doen, je proeft niets meer van het vlees andets
Olijfolie hoeft er van mij ook niet in.

Maargoed in BelgiŽ krijg je in een restaurant vaak een hele reeks aan ingrediŽnten om erbij te doen.

Tabasco en ketchup erin. Liever niet voor mij. Als je goed vlees hebt dan houd ik liever simpel.
Whatever...
pi_182741268
registreer om deze reclame te verbergen
Vind het een "over the top" recept. Veel teveel ingrediŽnten. Uitsloverij. Kan minstens de helft weg. En met 1,5 EETlepel tabasco proef je sowieso niets meer. Onzinrecept.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 20:56:39 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182742828
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182742878
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik tartaar maak zitten daar kappertjes, cornichons, peterselie, zout en peper, en wat worchestersaus in (paar druppels), eidooier er heel bij.
Je moet de smaak van het vlees accentueren, niet volledig overstemmen
Ik doe er goede mosterd in ook! Maar geen worcestershire en ook geen peterselie
Whatever...
pi_182743396
registreer om deze reclame te verbergen
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
  donderdag 25 oktober 2018 @ 21:24:53 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182743431
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Ik vermoed dat je het niet lekker gaat vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182743635
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:23 schreef Nielojram75 het volgende:
Als ik het mengsel, dus zonder de biefstuk, heb gemaakt, en ik meng het met het vlees, is het dan een kwestie van gelijk opeten? Of het even in laten trekken?
Je kunt het meteen opeten. Je mengel apart maken, is best slim. Maar doen dan ook niet alles er meteen bij. Proef gewoon terwijl je het erbij doet, zodat het niet alles helemaal gaat overheersen.
pi_182743657
Ik zou de basis mengen, dus vlees, ei , kappers, cirnichon. En dan een klein hapje mengen met de saus, uitspugen. En daarna gewoon zonder saus maken en lekker opeten.

Sowieso regelmatig proeven als je tartaar maakt.
Whatever...
  maandag 29 oktober 2018 @ 23:57:14 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_182826830
En goed doorbakken natuurlijk ;)

Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.

Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 06:18:28 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182828635
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 23:57 schreef SiGNe het volgende:
En goed doorbakken natuurlijk ;)

Vraagje; je kan zeker geen roux maken met creme fraiche of wel?
Had een champignonsausje gemaakt voor bij de pasta maar had geen room in huis dus heb creme fraiche gebruikt maar ik vind de saus wat te dun.
Normaal gooi ik wat bloem in de pan (waar dan ook al ui, kip, champignons, spekjes in zit.. lekker makkelijk) , bak 't wat aan en doe er dan room bij, dan krijg je een lekker dikke saus.

Ik heb nu geen bloem gebruikt, alleen creme fraiche maar kan 't wel? Creme fraiche indikken met bloem?
Doe ik dat de volgende keer want 't smaakt wel prima verder.
Ja, de bloem dikt dat prima in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 21:07:59 #13
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182845476
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
  Spellchecker dinsdag 30 oktober 2018 @ 21:16:19 #14
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182845652
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 21:07 schreef tanteklara het volgende:
Vraagje: Ik heb vandaag mosselen gekookt en heb zeker de helft over.
Mosselen zijn gekookt in room, wijn, knoflook en groenten.
Wat voor leuks kan ik daar nog van maken voor morgen?
Gegratineerde mosselen :9
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 23:14:15 #15
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182848036
quote:
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
  Spellchecker dinsdag 30 oktober 2018 @ 23:14:51 #16
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_182848046
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef tanteklara het volgende:

[..]

Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
:Y)
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:22:13 #17
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_182865449
quote:
Dat is een goed idee. Wordt weer jammie morgen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 23:14 schreef maily het volgende:

[..]

:Y)
Het was heerlijk. Bedankt voor het recept!
pi_182875696
foutje
  woensdag 7 november 2018 @ 16:29:56 #19
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183001864
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
  woensdag 7 november 2018 @ 16:49:30 #20
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183002341
Het lijkt mij dat het met volkorenbloem gewoon moet lukken.
pi_183002981
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183004189
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 17:18 schreef Karstman het volgende:
Ik gebruik altijd speltbloem werkt ook prima.
Is die Spelt-hype nog steeds niet over?
  woensdag 7 november 2018 @ 19:55:23 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183006675
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 16:29 schreef Aventura het volgende:
Vraagje, ik wil zometeen een bechamelsausje maken maar ik heb alleen volkorenbloem in huis en zelfrijzend bakmeel (van tarwebloem). Kan het met 1 van deze 2?
Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.
Zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk ook, maar weet niet wat het rijsmiddel met de smaak doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183006932
quote:
Volledig glutenvrij hopelijk. Voor hen die gaan hyperventileren van gluten. Het is echt naar dat de mens zo gevoelig is voor hypes die de commercie aanslingert. Kritiekloos, zo jammer. Men voelt zich bijzonder vanuit het foute idee dat ieder mens "anders" in elkaar zit. Terwijl iedereen gewoon voor 99,995321% hetzelfde is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  PR en moderator woensdag 7 november 2018 @ 20:17:41 #25
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183007377
Hou eens op met zeuren over spelt. Het staat iedereen vrij om die bloem te gebruiken waar hij zich best beste bij voelt.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 7 november 2018 @ 21:33:05 #26
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183009702
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volkorenbloem zeven, kan prima, zal iets korrelig zijn.
Zelfrijzend bakmeel waarschijnlijk ook, maar weet niet wat het rijsmiddel met de smaak doet.
Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!
Ik heb voor de zelfrijzende variant gekozen, omdat ik juist huiverig was voor een mogelijk overheersende smaak van het volkorenmeel. Ik proefde geen verschil met de bechamelsaus die ik normaal maak.
  donderdag 8 november 2018 @ 06:23:48 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183014810
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 21:33 schreef Aventura het volgende:

[..]

Bedankt voor de reactie (natuurlijk ook voor die van de meelezers)!
Ik heb voor de zelfrijzende variant gekozen, omdat ik juist huiverig was voor een mogelijk overheersende smaak van het volkorenmeel. Ik proefde geen verschil met de bechamelsaus die ik normaal maak.
Mooi!
Bechamel is een erg lekkere saus die wat uit de mode is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 november 2018 @ 12:49:50 #28
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_183019615
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieŽn). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
  donderdag 8 november 2018 @ 13:24:43 #29
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183020302
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 06:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi!
Bechamel is een erg lekkere saus die wat uit de mode is
Ik ken het eigenlijk alleen in de lasagne. Ik zie nu dat je er bijvoorbeeld ook kaas doorheen kunt doen en dan bij groente of andere soorten ovenschotels. Ook maar eens proberen!
  donderdag 8 november 2018 @ 14:23:12 #30
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_183021413
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieŽn). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.
  donderdag 8 november 2018 @ 14:49:25 #31
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_183021899
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 14:23 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd zonnebloemolie. Lekker goedkoop, geeft nauwelijks smaak af. Met neutrale olijfolie had ik dat probleem overigens ook niet.
Thxx!
pi_183022587
arachide olie werkt ook prima :)
hardcoholic
pi_183022674
quote:
Mijn vrouw koopt het om cupcakes mee te bakken omdat haar favoriete recept het voorschrijft. Verder bak ik nooit dus ik gebruik wat er in de kast staat.
En tja spelt, het is ook maar een graansoort denk ik dan.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 8 november 2018 @ 18:38:14 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183026158
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 12:49 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, vraagje. Ik wil graag met olie bakken/braden (ivm de calorieŽn). Nu gebruik ik olijfolie maar ik vind dat niet te eten. Wat kan ik als alternatief gebruiken?
Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 november 2018 @ 18:50:32 #35
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_183026366
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.
  donderdag 8 november 2018 @ 19:02:12 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183026563
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 18:50 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Maar hoe vergelijk je dan hoeveel je gebruikt want olie is vloeibaar en braadboter is vast.
Wegen?
Zou sowieso geen croma of zoiets gebruiken, maar boter of geklaarde boter (en dan bedoel ťchte boter)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183026915
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachideolie is erg geschikt om in te bakken, maar snap niet waarom je denkt dat als je in olie bakt je minder kcal binnen zou krijgen. Bv zonnebloemolie heeft net zoveel kcal als reuzel, maar beide meer dan (echte) boter
Maar de boter verdampt zijn water, dus in de pan heb je vrijwel alleen vet en een beetje eiwitten en lactose. Die laatste bruinen de boel.

In feite is er geen verschil in calorieŽn, want je zult van boter een klein beetje meer nemen om de pan te bevetten.

Overigens heb je maar weinig vet nodig als je op de calorieeen wilt letten. Meeste mensen bakken in erg veel vet en daarnaast maken ze daar dan nog een smerige jus van, van die margarine.

Maargoed, koop een olieverstuiver en gebruik die icm een goede anti- aanbaklaag. Dep vlees af voor je gaat bakken om te voorkomen dat het vocht het bakken met weinig vet hindert.

Marinade bevat vaak vet en kan meestal zonder vet in de pan als je wilt. Of je roostert de boel.
Whatever...
pi_183026926
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wegen?
Zou sowieso geen croma of zoiets gebruiken, maar boter of geklaarde boter (en dan bedoel ťchte boter)
Is gewoon het lekkerst :)
Whatever...
  donderdag 8 november 2018 @ 19:23:11 #39
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_183026985
Bedankt Piet en Spanky ^O^
pi_183333533
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
  vrijdag 23 november 2018 @ 22:32:42 #41
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183333824
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/
Google was sneller dan Piet ;)

per 5 kilo is https://www.zelfbroodbakken.nl/Farine-fleur-d-artios-5-kg goedkoper overigens
pi_183335299
quote:
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
pi_183335660
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_183337487
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Is gewoon het lekkerst :)
Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:28:57 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183338150
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 23:54 schreef Gesloten het volgende:

[..]

Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
Ik denk dat je in winkels geen kans maakt.
Gewoon online bestellen. Busje rijdt niet alleen voor jou.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:43:34 #46
63722 z80
I fink you freaky
pi_183344547
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Geen idee waar je woont maar in Groesbeek bij de "zuid molen" kun je deze bloem waarschijnlijk kopen. Naast tig andere soorten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiŖ nicht, wie reich er ist.
pi_183344612
quote:
15s.gif Op zaterdag 24 november 2018 00:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:48:11 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183344613
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 05:54 schreef Geerd het volgende:

[..]

Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Hij bedoeld ook boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:27:20 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183345152
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
Maar de ene bloem is juist de andere niet en bij de T65 is het ook zo dat verschillende fases van de gemalen meel weer bij elkaar gemengd wordt waardoor je juist dat typische deeg krijgt.
En pasta's kan je weer niet goed maken zonder typo 0-0 bloem.

Ik vind 't nu irritanter dat je bij de supermarkt wel een stuk of 5 pakken bloem kan kopen maar dat die, afgezien de prijs en merk, eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
pi_183345902
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef SiGNe het volgende:
eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
Zeer juist. Verschijningsvormen had ik moeten zeggen. 60 keer hetzelfde in een ander jasje. Maar ik heb met nooit druk gemaakt of het wel het juiste "type" was... Dat zal trouwens wel als het allemaal hetzelfde is. Als je zelf pasta maakt misschien heel belangrijk hoor.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 19:39:50 #51
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183346516
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
Je hebt verschillende soorten. Van harde en zachte tarwe, verschillende uitmalingsgraden, veel of weinig eiwit/gluten
Kranplštze mŁssen verdichtet sein
pi_183615478
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
pi_183615724
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
pi_183615749
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 23:07 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
Ja idd dat was misschien beter geweest naja...
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:02:47 #55
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183616976
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
pi_183617056
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:02 schreef maily het volgende:

[..]

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:08:40 #57
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183617131
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:05 schreef Geerd het volgende:

[..]

Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
^O^ :Y)
pi_183620639
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriŽn dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
  zondag 9 december 2018 @ 10:13:52 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183620859
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183621933
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
Zeker, echter pasta met rode saus is zuur en gecombineerd is het gevaar geweken. Dus pasta met rode saus kun je vrij zorgeloos bewaren in de koelkast. In tegenstelling tot gekookte pasta zonder toevoegingen
Whatever...
pi_183622230
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 09:49 schreef Wantie het volgende:

[..]

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriŽn dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Aah...kan ik morgrn beter ff nieuwe pasta koken.
Koelkast staat op zijn laagst..pils moet koud zŪjn he :P
  PR en moderator dinsdag 11 december 2018 @ 12:41:14 #63
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183659183
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_183660272
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Ossenhaas natuurlijk (wel het duurste)
  dinsdag 11 december 2018 @ 13:55:21 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183660469
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  PR en moderator dinsdag 11 december 2018 @ 13:57:13 #66
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183660503
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 11 december 2018 @ 15:07:35 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183662128
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Rol de ossehaas in een dunne pannenkoek om te voorkomen dat de sappen het bladerdeeg zompig maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 16:29:30 #68
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183663914
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. IdeeŽn wat er mee te doen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:11:15 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183664766
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. IdeeŽn wat er mee te doen?
Stamppot met peen? Salade? Soep van maken? Een aardappel selder gratin?
Een puree van maken met gekookte gierst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:32:20 #70
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183665162
Een gratin gaat het worden denk ik. Peen&ui heb k nog voor vanavond.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  PR en moderator dinsdag 18 december 2018 @ 13:19:41 #71
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183806088
Wat is een fijne saus om bij kalfsentrecote te serveren?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:17:36 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183809734
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
kalfsentrecote
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
  PR en moderator dinsdag 18 december 2018 @ 17:31:58 #73
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183811698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
We have a winner :Y)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_183815020
Ik wil met kerst een klassieke vleesragout maken, je weet wel voor in zo'n bakje. Wat is een goed recept?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183815717
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 20:04 schreef Karstman het volgende:
klassieke vleesragout
Ik heb deze weleens gemaakt (naar eigen inzicht). Was een topper.

https://www.organickitchen.bio/kookboek/klassieke-ragout/

Dat biologische enzo naar eigen inzicht. Logistiek is dit recept wat lastig als je opeens op punt 4 stuit... Maar hij is super dus.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183816438
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. IdeeŽn wat er mee te doen?
Blokjes snijden, gaarkoken, pureren met een klein klontje boter, peper en zout.

Heerlijk, heeft verder niets nodig!
Whatever...
pi_183817883
Deze keer heb ik van 1 van mijn varkens geen schouderkarbonades laten uitsnijden, maar procureur. De slager heeft ze in stukken van zo'n anderhalve kilo gesneden. Nu leek het mij aardig om met kerst zo'n procureur op te dissen.
Maar die heb ik wel eens gegeten maar nooit bereid. Iemand suggesties?

Ik dacht zelf aan pekelen, dag of 2 a 3, maar met enkel zout of ook nog een smaakje?
Garen in de oven op lage temperatuur, lijkt me te doen. Hoe laag, hoe lang? Hoe kruiden? Suggesties ter inspiratie?
de Poetin van de lage landen
pi_183818145
Dat pekelen vind ik niks. Misschien nodig. Maar wordt altijd veel te zout op het ongezonde af. Die grote gepekelde dingen zijn altijd een teleurstelling. Misschien kan dat wel anders zonder urgentie van dat pekelen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 18 december 2018 @ 22:10:40 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183818461
Procureur maak ik altijd als volgt, ik kruid het vlees een dag van te voren, (peper, zout, foelie, gerookte paprika, wat vegeta, kummel) en gaar het 6 uur bij 125 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183818693
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Procureur maak ik altijd als volgt, ik kruid het vlees een dag van te voren, (peper, zout, foelie, gerookte paprika, wat vegeta, kummel) en gaar het 6 uur bij 125 graden.
En dat zijn stukken ongeveer de grootte van het mijne?
Klinkt goed verder! Denk je dat ik het een dag van tevoren zou kunnen bereiden en dan op de kerstdag opwarmen? Of is dat sund?
de Poetin van de lage landen
  dinsdag 18 december 2018 @ 23:33:16 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183820365
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:18 schreef sigme het volgende:

[..]

En dat zijn stukken ongeveer de grootte van het mijne?
Klinkt goed verder! Denk je dat ik het een dag van tevoren zou kunnen bereiden en dan op de kerstdag opwarmen? Of is dat sund?
Waarom zou je dat willen?
Stuk die ik gebruik zijn ca 1,5 kilo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183822103
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:49 schreef sigme het volgende:
Deze keer heb ik van 1 van mijn varkens geen schouderkarbonades laten uitsnijden, maar procureur. De slager heeft ze in stukken van zo'n anderhalve kilo gesneden. Nu leek het mij aardig om met kerst zo'n procureur op te dissen.
Maar die heb ik wel eens gegeten maar nooit bereid. Iemand suggesties?

Ik dacht zelf aan pekelen, dag of 2 a 3, maar met enkel zout of ook nog een smaakje?
Garen in de oven op lage temperatuur, lijkt me te doen. Hoe laag, hoe lang? Hoe kruiden? Suggesties ter inspiratie?
Je zou een slappe, natte pekel kunnen gebruiken.
2 ltr water met 50 g zout, aan de kook brengen met eventueel wat kruiden, zoals piment, foelie, peperkorrels, kruidnagel, laurier, tijm, rozemarijn...
Als pekel is afgekoeld procureur er in en 4 uur tot max 1 nacht laten intrekken.
pi_183861658
Piet!

Crepe Suzette wordt mijn bijdrage voor het familiare samenzijn op de eerste kerstdag.
Tips? ( tov alle recepten die ik vond)
  donderdag 20 december 2018 @ 22:49:42 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183865507
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:34 schreef Nielojram75 het volgende:
Piet!

Crepe Suzette wordt mijn bijdrage voor het familiare samenzijn op de eerste kerstdag.
Tips? ( tov alle recepten die ik vond)
Flamberen met grand marnier.
Serveren met sinaasappelboter of sinaasappel/amandelboter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183865698
Piet, heb je nog een lekker recept voor Cote de Boeuf uit de oven? Dacht zelf aan enkele minuten met zout en peper in de pan en daarna 20-25 minuten in de oven.

Daarbij laten of heb je een beter idee?

Dank je!
  donderdag 20 december 2018 @ 22:57:36 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183865729
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 22:56 schreef lichtknopje het volgende:
Piet, heb je nog een lekker recept voor Cote de Boeuf uit de oven? Dacht zelf aan enkele minuten met zout en peper in de pan en daarna 20-25 minuten in de oven.

Daarbij laten of heb je een beter idee?

Dank je!
Hoe dik is ie en hoe rood of gaar wil je hem hebben?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183865819
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe dik is ie en hoe rood of gaar wil je hem hebben?
1200 gram en ik wil mikken op medium rare.
  donderdag 20 december 2018 @ 23:08:09 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183865967
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 23:01 schreef lichtknopje het volgende:

[..]

1200 gram en ik wil mikken op medium rare.
Dan is ie dus een cm of 4 dik schat ik.
Een paar uur voor het braden op kamertemperatuur leggen buiten de koelkast.
Ik zou hem aanbraden in de pan op hoog vuur en daarna het vuur temperen. Rustig laten braden tot de steak aanvoelt als je bovenlip.
In de oven garen is complex als je dit niet dagelijks doet met die oven en weet hoe dat precies de juiste garing geeft, bovendien geeft het braden smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183866202
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan is ie dus een cm of 4 dik schat ik.
Een paar uur voor het braden op kamertemperatuur leggen buiten de koelkast.
Ik zou hem aanbraden in de pan op hoog vuur en daarna het vuur temperen. Rustig laten braden tot de steak aanvoelt als je bovenlip.
In de oven garen is complex als je dit niet dagelijks doet met die oven en weet hoe dat precies de juiste garing geeft, bovendien geeft het braden smaak
Goed idee! Hiermee heb ik ook weer de oven beschikbaar voor de bijgerechten. Daar zat ik ook nog mee.

Ik heb ook een kern thermometer. Die zal ik ook gebruiken om de garing te bepalen.

Bedankt voor de tips Piet.
pi_183869833
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 23:20 schreef lichtknopje het volgende:

[..]

Goed idee! Hiermee heb ik ook weer de oven beschikbaar voor de bijgerechten. Daar zat ik ook nog mee.

Ik heb ook een kern thermometer. Die zal ik ook gebruiken om de garing te bepalen.

Bedankt voor de tips Piet.
Volgens mij was het kerntemperatuur van 57 graden voor medium rare.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 21 december 2018 @ 08:55:38 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183869877
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 december 2018 08:50 schreef Karstman het volgende:

[..]

Volgens mij was het kerntemperatuur van 57 graden voor medium rare.
Zit ie al sterk tegen medium aan, hou bij kerntemperatuur meten altijd rekening met afwijking van die dingen en ga liever wat onder zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183869888
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zit ie al sterk tegen medium aan, hou bij kerntemperatuur meten altijd rekening met afwijking van die dingen en ga liever wat onder zitten.
Goed punt, en een goed stuk vlees moet ook nog even rusten voor je het aansnijdt dus dan gaart het ook nog even na.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183869902
quote:
Piet ik lees verschillende verhalen over rundvlees in een ragout, heb jij daar een mening over?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 21 december 2018 @ 09:00:57 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183869935
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 december 2018 08:58 schreef Karstman het volgende:

[..]

Piet ik lees verschillende verhalen over rundvlees in een ragout, heb jij daar een mening over?
Als je wat meer info geeft over waar je het over hebt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183870008
Nou, ik wilde ragout maken, je weet wel in zo'n bladerdeeg bakje. De meeste recepten die je leest zijn met kip maar 1 van de mensen lust geen kip dus het moet iets anders worden. Nou dacht ik dan doe ik het met sukade ofzo maar daar lees ik dus over dat dat niet lekker wordt, teveel kroketvulling structuur. Of zal ik gewoon stukjes varkenshaas erdoor doen in plaats van kip...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 21 december 2018 @ 09:14:16 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183870079
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 december 2018 09:08 schreef Karstman het volgende:
Nou, ik wilde ragout maken, je weet wel in zo'n bladerdeeg bakje. De meeste recepten die je leest zijn met kip maar 1 van de mensen lust geen kip dus het moet iets anders worden. Nou dacht ik dan doe ik het met sukade ofzo maar daar lees ik dus over dat dat niet lekker wordt, teveel kroketvulling structuur. Of zal ik gewoon stukjes varkenshaas erdoor doen in plaats van kip...
Op die fiets, ragout is wat meer dan alleen bladerdeegbakjes vulling,
In plaats van kip zou ik kalfsvlees gebruiken, want dat is traditioneel in dit. Een mooie kalfsragout met room.

( Iemand geen kip lusten? Zit nauwelijks smaak aan)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183870109
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op die fiets, ragout is wat meer dan alleen bladerdeegbakjes vulling,
In plaats van kip zou ik kalfsvlees gebruiken, want dat is traditioneel in dit. Een mooie kalfsragout met room.

( Iemand geen kip lusten? Zit nauwelijks smaak aan)
Ja m'n oom, snap er ook niks van, is niet dat ie allergisch is ofzo, hij lust het gewoon niet. Dan doen we kalfsvlees, dank!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183870341
Beste Piet,

Ik zie bij de Hanos een aantal mij onbekende paddestoelen:
honingzwam
pom pom blanc
pied bleu
mai-take
cantharellen
beukenzwam
pied de mouton
fluweelpootje
trompette de la mort
koraalzwam
eekhoorntjesbrood

welke hiervan is/zijn nou het bijzonderst? En wat is een lekker recept er mee? (zonder vlees - waarbij de paddestoel centraal staat)

[ Bericht 0% gewijzigd door Fokpop op 21-12-2018 09:59:44 ]
pi_183870385
quote:
2s.gif Op vrijdag 21 december 2018 08:50 schreef Karstman het volgende:

[..]

Volgens mij was het kerntemperatuur van 57 graden voor medium rare.
ik zou 10 graden lager gaan zitten.
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:11:41 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183870690
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 09:42 schreef Fokpop het volgende:
Beste Piet,

Ik zie bij de Hanos een aantal mij onbekende paddestoelen:
honingzwam
pom pom blanc
pied bleu
mai-take
cantharellen
beukenzwam
pied de mouton
fluweelpootje
trompette de la mort
koraalzwam
eekhoorntjesbrood

welke hiervan is/zijn nou het bijzonderst? En wat is een lekker recept er mee? (zonder vlees - waarbij de paddestoel centraal staat)
Ik ken ze ook niet allemaal maar eekhoornbrood en canterellen zijn chique, pied de mouton lekker en trompette de la mort ook maar vaak vol zand.
Ik zou een aantal verschillende nemen, ze goed schoonborstelen en ze hard bakken in geklaarde boter. Dan blussen met wat witte wijn of sherry (is lekkerder). Die inkoken met laurier, thijm en rozemarijn, zout en peper. Knoflook niet vergeten
Dan room erbij en verse kruidenkaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183871120
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken ze ook niet allemaal maar eekhoornbrood en canterellen zijn chique, pied de mouton lekker en trompette de la mort ook maar vaak vol zand.
Ik zou een aantal verschillende nemen, ze goed schoonborstelen en ze hard bakken in geklaarde boter. Dan blussen met wat witte wijn of sherry (is lekkerder). Die inkoken met laurier, thijm en rozemarijn, zout en peper. Knoflook niet vergeten
Dan room erbij en verse kruidenkaas.
Bedankt!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')