abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181080657
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in deel 3 van de topicreeks waarin live het verval van het Nederlandse clubvoetbal wordt gevolgd.

Hier wordt de UEFA-ranking uitgelegd.

Hier de bazensite van Bert Kassies met de meest recente ranking en nog zat info.

De UEFA-ranglijst met alleen de EL- en CL-finale nog te spelen (klik hierrrr voor een beter leesbare versie):
18280134_1579819055382075_1694795956_n.jpg?oh=ef7c3e875d538168e9df85a587a8f7b2&oe=590D906F

:P
pi_181080714
Wordt weer een topjaar!

:')
pi_181080766
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]
Nee niet perse, maar ik ben dan ook niet ervan dat winst alles goed maakt en ben meer een romanticus wat dat betreft (het blijft voor mij tenslotte vermaak, het is niet alsof winst van een bepaalde ploeg ervoor zorgt dat er wereldvrede is). Maar ook in het opzicht van pragmatisch er naar kijken was die overwinning meer dat PSV heel veel kansen tegen kreeg en met meer geluk dan wijsheid overeind bleef, en dat dus niet echt een stabiele basis is waar je verder op kan bouwen. Dan is het wel heel erg korte termijn om blij te zijn met zo'n winst ipv te kijken naar hoe je je voetbal kan verbeteren (wat zeker nodig is wil je Europees leuk meedoen)
Toch zou het denk ik goed zijn als we meer die mentaliteit (winnen als primair uitgangspunt) zouden krijgen. Voetbal is nu eenmaal geen kunstschaatsen, mooie uitvoering is echt van secundair belang. Immers zorgt een mooie uitvoering van voetbal, subjectief op zichzelf, ook niet voor wereldvrede ;).

Het Nederlandse voetbal moet ook op dit moment even een visie op de korte termijn hebben, want daar dreigt het al flink mis te lopen. Je moet eerst een reeks van resultaten weten neer te zetten alvorens je weer langzaam wat aandacht naar de uitvoering kan verleggen. Tevens wil een visie op de korte termijn niet zeggen dat je op grotere schaal niet met de lange termijn bezig kunt zijn, dit zijn twee verschillende aspecten die prima tegelijkertijd kunnen worden geÔmplementeerd en als het ware een verbindende werking hebben. In de bovenlaag (de profclubs) moet de focus liggen op het nu presteren, waarbij je op de achtergrond in jeugd-en trainersopleidingen en bestuurlijke kring een visie voor de lange termijn kunt uitstippelen. Voordat zoiets immers met succes is geÔmplementeerd en je er de eerste vruchten van kunt plukken ben je minimaal tien jaar verder. Die tien jaar moeten worden overbrugd, daar kan een visie op de korte termijn voor dienen waarbij de focus voornamelijk op resultaten ligt. Anders raak je steeds maar weer verder achterop en mag de kampioen van de Eredivisie zich gaan kwalificeren voor de Europa League.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Klopt, maar we weten wel dat die club maar een begroting heeft van 2 miljoen waar bijvoorbeeld Feyenoord een begroting heeft van 67 miljoen dus dat is een flink verschil. Ook stond er bij Trencin een speler in de basis die bij NEC is mislukt dus dat geeft ook wel het niveau aan van de spelers om hem heen. Natuurlijk kan je met een goede organisatie een eind komen met beperkte spelers (zie IJsland), maar met een goede tactiek en ze fel onder druk zetten had ik het nog maar moeten zien.
Een begroting vergelijken geeft een vertekend beeld, het zegt niets over de aanwezige kwaliteiten van een team. Wel iets over de financiŽle mogelijkheden, dit staat echter los van hoe goed een selectie daadwerkelijk is of niet. Anders zouden ongeveer alle EPL clubs ook kwalitatief de beste clubs ter wereld vormen, echter hebben zelfs de beste clubs uit de EPL nog vaak de grootste moeite om in Europa resultaten neer te zetten :).

Ongeacht wat er volgende week in Rotterdam gebeurt, Trencin heeft gister echt een prima pot gespeeld. Ik heb ook niet idee dat ze daar nu zulke beperkte spelers hebben.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Maar ik heb zelfs bij bijvoorbeeld een Van Bronckhorst helemaal geen idee wat voor voetbal hij precies wil najagen. Hoe hij druk wil zetten, of waar hij de opbouw plaats wil laten vinden, hoe snel hij diepte wil zoeken. Het is wel zo dat er vaak weinig iets anders wordt geprobeerd als de resultaten tegenvallen systeemtechnisch.
Daar hebben wij geen compleet zicht op natuurlijk, toch zal hij ook zeker een bepaalde visie voor ogen hebben. Of zijn spelers echter in staat zijn deze visie uit te voeren is een ander verhaal.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Niemand in Nederland speelt nu volgens de Cruijff-filosofie, dat is gewoon onzin. Lees dit stuk maar even en bedenk dan welke ploegen echt volgens die principes spelen. Nederlandse teams spelen eerder een soort hele slechte parodie op het balbezitvoetbal van Louis van Gaal uit de midden jarig '90 (maar dan ook echt heel slecht zonder de juiste principes vaak)
De intentie blijft toch om bepaalde principes van Cruijf zijn filosofie na te jagen, dat het verkeerd geÔmplementeerd wordt en dat teams dus vaak niet capabel zijn om er een juiste uitvoering aan te geven doet hier weinig aan af. Er blijft een bepaalde tunnelvisie omtrent dit geheel, een heel ander gedachtengoed lijkt onmogelijk te zijn. Wederom, het idee van zogenaamd mooi voetbal werkt verblindend. En dat idee is wel degelijk afkomstig van Cruijf die het net zo belangrijk vond om het publiek te vermaken dan te winnen, tegenwoordig gelden er hele andere wetten in een voetbalwereld die allang niet meer geregeerd wordt door de romantiek van de sport.

Ten tweede vind ik de Hollandse school helemaal niet zo springlevend. Inderdaad zijn er trainers die aspecten van Cruijf zijn filosofieŽn hebben meegenomen, maar hier ook andere zaken aan toe hebben gevoegd. Klopp voetbalt bijvoorbeeld absoluut niet volledig volgens de filosofieŽn van Cruijf. Wat ik tevens zo opmerkelijk vind, iets dat je ook terug kan zien in het artikel dat jij linkt, is dat als voorbeeld altijd ploegen van absolute buitencategorie worden genomen. Het wordt zelfs letterlijk benoemd dat Cruijf uitging van een team waarbij de voerhoede over exceptionele kwaliteiten beschikt. Dat heeft geen enkel Nederlands team op dit moment en het Nederlands elftal al helemaal niet, daarmee wordt het dus direct al nagenoeg onmogelijk om alle principes van de Hollandse school te kunnen realiseren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

Kunstgras is wel een probleem bij het aantrekken van spelers die wel kijken naar de ondergronden waarop in Nederland gespeeld worden en daar geen zin in hebben (bestuursleden van de top-drie hebben dit wel eens aangegeven), waarmee je jezelf dus ook al beperkt (net als het minimum salaris voor non-EU, een regel die BelgiŽ bijvoorbeeld niet heeft). En non-profs zijn niet per definitie goed, maar die zullen wel een frissere kijk op het voetbal hebben en meer innoveren (als je de ontwikkelingen in Duitsland bekijkt), het grote probleem was natuurlijk dat het cursusgeld voor Coach Betaald Voetbal veel te hoog lag)
Buitenlandse spelers zullen eerder kijken naar financiŽle en sportieve mogelijkheden dan naar kunstgras. Ik ben het er zeker mee eens dat er een heleboel geherstructureerd mag worden en ook kunstgras ben ik geen fan van, maar het is niet an sich een reden voor de teloorgang van de Nederlandse clubs in Europa.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Ik zie dit er niet zo in, laten we eerst maar alle randvoorwaarden in het Nederlands voetbal optimaliseren (want daar kan nog genoeg aan veranderen). Samengaan met BelgiŽ lost dat echt niet allemaal ineens op (en hoe gaat dat dan met verdeling van Europese tickets en degradatie, krijg je dan twee competities in ťťn?).
Dat moet dat wel concreet vorm krijgen, en ik betwijfel of dat binnen korte tijd gaat gebeuren. Een BeNe competitie zou Nederlandse clubs ook ''nationaal'' confronteren met de tekortkomingen van het voetbal. Momenteel valt dat in dat opzicht minder op omdat het de lamme tegen de blinde is.
pi_181105229
registreer om deze reclame te verbergen
Uiteindelijk is de filosofie van Cruijff wat ťťn heel belangrijk aspect betreft achterhaald door het moderne voetbal. Dat is namelijk dat wedstrijden gewonnen worden door ploegen die zoals Frankrijk en Real Madrid spelen, d.w.z., ploegen die vooral op de omschakeling spelen in plaats van op balbezit. Je ziet het keer op keer. En het is natuurlijk, hier gaan we, logisch. Door in te zakken en dan snel eruit te komen profiteer je van de ruimte en zorg je tegelijkertijd voor defensieve zekerheid.

Natuurlijk heeft Cruijff wel meer gezegd, en veel daarvan klopt nog steeds als een bus. Maar toch is dit wel een punt waar hij er flink naast zat. En het wordt tijd dat men dit in Nederland begint te erkennen. Op dit punt moet de filosofie van Cruijff echt wijken. Met andere woorden, je moet jonge voetballers in Nederland leren doseren en 'faseren' in een wedstrijd, en meer en vooral beter gebruik te maken van de omschakeling, bijvoorbeeld door meer en sneller 'verticaal' te spelen en de spits meteen aan te spelen waarna hij kan afleggen op de buitenspelers.
pi_181201360
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
pi_181241177
Weer lekker bezig vanavond.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_181241349
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 12:42 schreef HPLC het volgende:
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
Dat moet nog wel lukken, maar het wordt sowieso weer een triest seizoen. Op weg naar plek 14/15 nu :')
pi_181241472
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_181241702
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:41 schreef bamibij het volgende:
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241766
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
pi_181241920
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:50 schreef Dale__Cooper het volgende:
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 22:56:30 #12
351145 R-woud88
Vriend van Amstel bier
pi_181241939
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dat is voor alle Nederlandse clubs zo :')

Op heel af en toe een uitzondering na :')
FEYENOORD
pi_181241944
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241964
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:56 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Zou het nog niet goed noemen toch
pi_181241977
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:57 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

Zou het nog niet goed noemen toch
Vitesse ging er tenminste uit tegen een club waar je dat van kan verwachten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:12:51 #16
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242295
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:48 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:14:00 #17
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242317
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dit jaar en vorig jaar anders toch echt wel hoor. Vorig jaar liet PSV het schieten en dit jaar AZ en Feyenoord. Dat terwijl Utrecht en Vitesse wel puntjes gepakt hebben ondanks hun ongeplaatste status (itt het geplaatste Feyenoord en AZ) en er nipt uit gingen tegen clubs waar je dat van mag verwachten.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242406
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:12 schreef yats het volgende:

[..]

Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:19:51 #19
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242435
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242484
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:19 schreef yats het volgende:

[..]

Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Ajax heeft die ambities in elk geval wel om daar wat te laten zien ja :P
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181242522
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:33:04 #22
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181242645
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:25 schreef tompsv18 het volgende:
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
Lol Feyenoord
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181242650
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Het zou mooi zijn als Benfica of Salzburg er nog uitvliegt. Of puur voor Ajax mag PSV er ook vliegen, dan schuift Valencia door naar pot 3.
pi_181242665
f3ef9e0cce960d40422df21b420ee2db.png
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:35:45 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181242675
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lol Feyenoord
En dan doet twente ook al een paar seizoenen geen Europa league. Hele slechte cijfers van feyenoord dus
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181242689
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Het zou mooi zijn als Benfica of Salzburg er nog uitvliegt. Of puur voor Ajax mag PSV er ook vliegen, dan schuift Valencia door naar pot 3.
En anders moet Ajax maar weer eens de stuntkwaliteiten uit de kast pakken.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181242701
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lol Feyenoord
Zelfs een team uit de jupiler league staat hoger. _O-

Het is echt verschrikkelijk zo, Ajax en PSV zien er voor de campagne van dit seizoen redelijk uit, dus er is nog hoop dat we het niet erger maken. Maar vanavond was wel drama weer zeg.
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_181242822
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:37 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Klopt zeker ,maar over het algemeen wel de clubs die punten binnenslepen .waar andere keer op keer choken

@yast
[ afbeelding ]

De klassieke top 2.
Hier maar verder.

Is ook logisch dat Ajax en PSV als de twee rijkste en grootste clubs meer punten binnenslepen dan de rest, maar relatief gezien zouden ze ook beter moeten presteren.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 00:17:33 #29
235754 FireFox1
No pun intended
pi_181243252
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:47 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Hier maar verder.

Is ook logisch dat Ajax en PSV als de twee rijkste en grootste clubs meer punten binnenslepen dan de rest, maar relatief gezien zouden ze ook beter moeten presteren.
Ajax en PSV groeien wel redelijk door, maar de rest blijft gewoon knudde. Nederland is zoals altijd weer aangewezen op de kunsten van Ajax en PSV. En zoals het nu naar uitziet, zullen die 2 de komende 25 jaar uitmaken wie er kampioen word van de eredivisie. Met de rest op steeds groter wordende afstand.
“Everyone, deep in their hearts, is waiting for the end of the world to come.”
- Haruki Murakami, 1Q84
pi_181243310
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 00:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ajax en PSV groeien wel redelijk door, maar de rest blijft gewoon knudde. Nederland is zoals altijd weer aangewezen op de kunsten van Ajax en PSV. En zoals het nu naar uitziet, zullen die 2 de komende 25 jaar uitmaken wie er kampioen word van de eredivisie. Met de rest op steeds groter wordende afstand.
De komende 25 jaar is een te grote marge, dan kan het voetballandschap er zo anders uitzien :'). Misschien bestaan nationale competities dan niet eens meer.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181243417
Dat jaar iets minder, maar vaak zie jij dat een ploeg een jaar boven hun stand leeft. Die ploeg wordt dan in de zomer leeg gekocht en is een top 12-16 ploeg op het moment dat ze Europees mogen spelen.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 09:09:32 #32
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_181247368
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_181248733
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:25 schreef tompsv18 het volgende:
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
dit bevestigt dus waarin ik stel dat het goed zou zijn als er minder teams in europa zouden komen. Ondanks dat vitesse vorig jaar in de groepsfase uitkwam (lol) doet de winnaar van de play offs (of fair play :')) het gewoon nooit goed
pi_181249052
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:09 schreef PirE het volgende:
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
Hier dacht ik laatst ook aan ja. Ze werken dan wel met een geplaatste status bij een loting, maar dat vind ik ook wel wat karig. Weet nog wel dat ze tot een paar jaar geleden die Fairplayregeling hadden en dat toen volgens mij Go Ahead Eagles Europa in mocht :') Daar dupeer je alleen maar een land mee, hoewel het voor GAE natuurlijk mooi was.
pi_181249473
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 10:30 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dit bevestigt dus waarin ik stel dat het goed zou zijn als er minder teams in europa zouden komen. Ondanks dat vitesse vorig jaar in de groepsfase uitkwam (lol) doet de winnaar van de play offs (of fair play :')) het gewoon nooit goed
Zijn die play offs niet juist het probleem? Als je gewoon de competitie volgt krijg je de club die consequent het best presteert het vaakst in Europa waardoor die club ook beter kan bouwen...
Xboxlive: Mr Duplo
pi_181249779
Van Bronckhorst die dan een kwartier voor tijd een spits voor een spits wisselt. Daar kan ik zo slecht tegen.

Hij zou in ieder geval z'n best kunnen doen om nog wat punten voor het NL'se voetbal binnen te halen. Maar nee hoor, meneer is alweer bezig met aankomend weekend.

Mag de KNVB best tegen optreden wat mij betreft.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:54:54 #37
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181250353
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:09 schreef PirE het volgende:
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
Zo bevoordeel je die grote clubs alleen maar meer :')

Het is juist mooi dat de nummer 7 van Engeland, Spanje en Duitsland gewoon in de tweede voorronde moeten beginnen of dat nou Sevilla of Burnley is.

Mensen doen lacherig over BelgiŽ omdat Ajax vrij makkelijk van Standard wint, maar zij hebben gewoon nog alle 5 clubs in Europa. Ze hebben het daar in de breedte veel beter voor elkaar. Als wij ook weer richting plek 10 willen kunnen we helemaal niet alleen vertrouwen op Ajax en PSV, maar moeten de nummer 3, 4 en 5 ook gewoon groepsfase EL halen. Er is geen enkel excuus waarom AZ en Vitesse dat niet kunnen en AA Gent en Genk consequent wel.
pi_181252128
quote:
Als Cyprus ons voorbij gaat dan trekken we ons terug?
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 13:40:16 #39
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181252607
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:19 schreef Nober het volgende:

[..]

Als Cyprus ons voorbij gaat dan trekken we ons terug?
Stel je voor dat je onder Griekenland en Zwitserland staat. Manmanman.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 23:28:42 #40
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_181265814
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:40 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Stel je voor dat je onder Griekenland en Zwitserland staat. Manmanman.
Als de Nederlandse ploegen doorgaan met de zelfmoordtactiek van het "aanvallende, verzorgde voetbal met veel spelers die voor de bal staan" (wat in de praktijk neerkomt op doelloos de bal achterin rondspelen omdat de tegenstander gewoon met 10 man achter de bal gaat staan zodat er nooit ruimte is, en je afslacht in de omschakeling) staan we over een jaar of 3 alleen nog boven de absolute dwergstaten zoals Andorra, San Marino en Faer Oer.

Een simpele tactische oplossing door 4-4-2 te gaan spelen met 2 verdedigende middenvelders zodat je praktisch altijd 6 man achter de bal hebt bij balverlies op het middenveld gaat je op termijn al veel punten schelen. Dan zijn wedstrijden tegen clubs uit Kazachstan, Slowakije en Noorwegen veel meer in evenwicht en gaat veel vaker de kwaliteit van de spelers de doorslag geven.

Maar maak dat het Nederlandse trainersgilde maar een wijs. De enige ploegen die in de Eredivisie naar hun mogelijkheden spelen(lees: defensief als de tegenstander over veel meer kwaliteiten beschikt) zijn Excelsior en VVV. Het zegt genoeg dat deze ploegen vorig seizoen niet in degradatiegevaar kwamen. Ze scoren relatief weinig, maar krijgen er ook niet al te veel tegen. En dat is een garantie om punten te pakken.
pi_181270482
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:54 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Zo bevoordeel je die grote clubs alleen maar meer :')

Het is juist mooi dat de nummer 7 van Engeland, Spanje en Duitsland gewoon in de tweede voorronde moeten beginnen of dat nou Sevilla of Burnley is.

Mensen doen lacherig over BelgiŽ omdat Ajax vrij makkelijk van Standard wint, maar zij hebben gewoon nog alle 5 clubs in Europa. Ze hebben het daar in de breedte veel beter voor elkaar. Als wij ook weer richting plek 10 willen kunnen we helemaal niet alleen vertrouwen op Ajax en PSV, maar moeten de nummer 3, 4 en 5 ook gewoon groepsfase EL halen. Er is geen enkel excuus waarom AZ en Vitesse dat niet kunnen en AA Gent en Genk consequent wel.
Wel lekker hoor. Brugge in de CL, Luik en Anderlecht in de EL en dan kunnen Gent en Genk in de laatste playoff ook nog een EL ticket bemachtigen. Al zie ik AA Gent niet winnen van Bordeaux (ook al is het daar crisis).

Misschien bonuspunten introduceren voor Europese deelnemers. Kwalificeren voor een Europees toernooi 1 punt erbij in de competitie. Overwinteren 2 punten erbij.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_181271359
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 08:50 schreef franske19 het volgende:

[..]

Wel lekker hoor. Brugge in de CL, Luik en Anderlecht in de EL en dan kunnen Gent en Genk in de laatste playoff ook nog een EL ticket bemachtigen. Al zie ik AA Gent niet winnen van Bordeaux (ook al is het daar crisis).

Misschien bonuspunten introduceren voor Europese deelnemers. Kwalificeren voor een Europees toernooi 1 punt erbij in de competitie. Overwinteren 2 punten erbij.
Bordeaux moet te doen zijn toch? Tegelijkertijd, als Standard goed weergeeft hoe het niveau in BelgiŽ is dan kan BelgiŽ zich wel zorgen gaan maken wat dit seizoen betreft.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 10:38:07 #43
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181271708
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:18 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

Bordeaux moet te doen zijn toch? Tegelijkertijd, als Standard goed weergeeft hoe het niveau in BelgiŽ is dan kan BelgiŽ zich wel zorgen gaan maken wat dit seizoen betreft.
Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
pi_181271799
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
Het domme is ook dat het al jaren op rij gebeurt :')
pi_181272131
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181272168
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:00 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
en in de finale van de play offs JUICHEN om vervolgens te doen dat het beter is om spelers te sparen zodat je je kan focussen op de competitie om je te plaatsen voor Europa
pi_181272283
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:02 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

en in de finale van de play offs JUICHEN om vervolgens te doen dat het beter is om spelers te sparen zodat je je kan focussen op de competitie om je te plaatsen voor Europa
Echt heel debiel ja, niet gewoon alles in het werk stellen om je voor te bereiden op die Europese potjes. Gewoon benaderen als een deel van de voorbereiding hoor, wat maakt het uit.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:19:22 #48
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_181272407
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:00 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
Vind dat ook walgelijk hoor. Op de wedstrijddag ook pas aankomen :') dat is echt te absurd voor woorden
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
pi_181272431
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:19 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Vind dat ook walgelijk hoor. Op de wedstrijddag ook pas aankomen :') dat is echt te absurd voor woorden
Zou Feyenoord wel een video-analyse hebben gedaan over Trencin?
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:26:13 #50
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272494
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:09 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Echt heel debiel ja, niet gewoon alles in het werk stellen om je voor te bereiden op die Europese potjes. Gewoon benaderen als een deel van de voorbereiding hoor, wat maakt het uit.
Speler zoals Persie opstellen in de JC-schaal zodat hij niet kan spelen in Europa. Want de JC-schaal is een ECHTE PRIJS!!!1!!1!11!!

Feyenoord :'(
pi_181272532
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:09 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Echt heel debiel ja, niet gewoon alles in het werk stellen om je voor te bereiden op die Europese potjes. Gewoon benaderen als een deel van de voorbereiding hoor, wat maakt het uit.
doet mijn vriendenteam ook met de beker :@
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:30:12 #52
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272547
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:28 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

doet mijn vriendenteam ook met de beker :@
Dom. Schijnt de kortste weg naar Europees voetbal te zijn. :P
pi_181272578
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:30 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dom. Schijnt de kortste weg naar Europees voetbal te zijn. :P
We hebben een keer overwinterd. Iedereen was HYPED want de beker was dichtbij. Eerste pot na de winterstop eraf. Bleek dat we ook nog 6 rondes hadden gemoeten ofzo :')
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:34:51 #54
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272621
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:32 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

We hebben een keer overwinterd. Iedereen was HYPED want de beker was dichtbij. Eerste pot na de winterstop eraf. Bleek dat we ook nog 6 rondes hadden gemoeten ofzo :')
Wij standaard eerste ronde eruit. Laatste poging die ik tot voetbal deed was bij de amateurs in de 4e klasse.

Traditie om de avond voor de beker flink te stappen en dan mocht onze waterzakmafkees keepen. Die was wel ingeschreven als speler, maar alleen voor die wedstrijd.

:')
pi_181272647
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:26 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Speler zoals Persie opstellen in de JC-schaal zodat hij niet kan spelen in Europa. Want de JC-schaal is een ECHTE PRIJS!!!1!!1!11!!

Feyenoord :'(
Ja dat is echt lachwekkend. Wat een ambitieloze club.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:38:05 #56
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272673
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:36 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja dat is echt lachwekkend. Wat een ambitieloze club.
En de supporters vinden het prima, want kunstgras en dat vindt onze Robingod niet fijn. :') :')

1-1 gelijk tegen het AGOVV van ServiŽ (ofzo) en iedereen blij want ze hebben zo hun best gedaan.

En dat claimt dan de tweede club van Nederland te zijn. :')
pi_181272715
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:38 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

En de supporters vinden het prima, want kunstgras en dat vindt onze Robingod niet fijn. :') :')

1-1 gelijk tegen het AGOVV van ServiŽ (ofzo) en iedereen blij want ze hebben zo hun best gedaan.

En dat claimt dan de tweede club van Nederland te zijn. :')
Nja als ik verhalen lees in het Feyenoordtopic zijn veel supporters er helemaal niet blij mee :P Wel een klein deel die vooral bezig is met zichzelf en trouw willen overkomen, maar die geven geen reet om voetbal gok ik zo.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:55:12 #58
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272952
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:40 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Nja als ik verhalen lees in het Feyenoordtopic zijn veel supporters er helemaal niet blij mee :P Wel een klein deel die vooral bezig is met zichzelf en trouw willen overkomen, maar die geven geen reet om voetbal gok ik zo.
Timmmmmmmm :')
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:58:20 #59
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_181273000
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:21 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Zou Feyenoord wel een video-analyse hebben gedaan over Trencin?
Alle focus op psv he. Om vervolgens niks klaar te spelen. Genot
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
pi_181273005
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:55 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Timmmmmmmm :')
Ja dat is wel iemand die goed het gebrek aan topsportmentaliteit bij Feyenoord weergeeft.

"Maak je niet druk, hartstikke goed gespeeld met 1-1 thuis tegen een club van niveau Oss."
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181273021
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:58 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Alle focus op psv he. Om vervolgens niks klaar te spelen. Genot
Misschien moet de KNVB die Johan Cruijff schaal maar gewoon niet meer spelen tot de Nederlandse clubs Europa weer serieus nemen.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:00:17 #62
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_181273039
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:59 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Misschien moet de KNVB die Johan Cruijff schaal maar gewoon niet meer spelen tot de Nederlandse clubs Europa weer serieus nemen.
Ik vond het voorstel van Valentijn Driessen wel goed. Eredivisie paar weken eerder laten beginnen.
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:03:59 #63
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_181273115
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:00 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Ik vond het voorstel van Valentijn Driessen wel goed. Eredivisie paar weken eerder laten beginnen.
Dan kunnen we dus over 2 a 3 jaar, als de Nederlandse clubs allemaal in de 1e voorronde moeten beginnen omdat de val op de ranglijst met de tactiek die de coaches van Nederlandse clubs hanteren niet meer te stoppen is, beginnen in het 2e weekend van juli. De tour de France is dan net een week onderweg en de school-en bouwvakanties zijn dan net of niet eens begonnen.

Dat gaat dus nooit gebeuren.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:04:56 #64
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181273144
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:00 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Ik vond het voorstel van Valentijn Driessen wel goed. Eredivisie paar weken eerder laten beginnen.
Ja, absoluut een goed idee, dan dwing je clubs om fit te zijn als Europa begint.

Veel te vaak dat we er uit vliegen tegen Oost-Europeanen die al weken in training zijn, of zelfs al halverwege de competitie.

Ik vind sowieso dat de UEFA daar neer in moet reguleren. Ook ivm internationale toernooien.
pi_181273662
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:00 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Ik vond het voorstel van Valentijn Driessen wel goed. Eredivisie paar weken eerder laten beginnen.
Ik vind dat maar onzin, de reden dat AZ/Vitesse/Feyenoord zijn uitgeschakeld ligt naar mijn mening niet bepaald aan de fitheid. Maar meer aan tactiek, het niet op tijd halen van vervangers voor je sterkhouders (AZ). Dat gaat allemaal niet ineens beter als ze een paar weken eerder beginnen (en dan moet je dus ook weer eerder aan je voorbereiding beginnen, zeker met eindtoernooien loopt dat toch allemaal niet soepel)
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181273722
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:31 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ik vind dat maar onzin, de reden dat AZ/Vitesse/Feyenoord zijn uitgeschakeld ligt naar mijn mening niet bepaald aan de fitheid. Maar meer aan tactiek, het niet op tijd halen van vervangers voor je sterkhouders (AZ). Dat gaat allemaal niet ineens beter als ze een paar weken eerder beginnen (en dan moet je dus ook weer eerder aan je voorbereiding beginnen, zeker met eindtoernooien loopt dat toch allemaal niet soepel)
In het geval van Vitesse zag je duidelijk dat de tegenstander fitter was. Vooral in de thuiswedstrijd, Basel ging gewoon gas geven na de 80e minuut toen Vites niet meer kon. Ik denk zeker dat dat er mee te maken heeft dat Basel al aan de competitie was begonnen toen die wedstrijd gespeeld werd.

Je kunt ook verwachten dat als clubs eerder beginnen aan de competitie, hun teams eerder compleet zijn. Blijkbaar lukt het clubs als AZ gewoon niet om een paar weken voor de competitie helemaal klaar te zijn (wat ik kwalijk vind trouwens). De competitie vervroegen kan daar in elk geval bij helpen.
pi_181273829
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:36 schreef Tchock het volgende:

[..]

In het geval van Vitesse zag je duidelijk dat de tegenstander fitter was. Vooral in de thuiswedstrijd, Basel ging gewoon gas geven na de 80e minuut toen Vites niet meer kon. Ik denk zeker dat dat er mee te maken heeft dat Basel al aan de competitie was begonnen toen die wedstrijd gespeeld werd.

Je kunt ook verwachten dat als clubs eerder beginnen aan de competitie, hun teams eerder compleet zijn. Blijkbaar lukt het clubs als AZ gewoon niet om een paar weken voor de competitie helemaal klaar te zijn (wat ik kwalijk vind trouwens). De competitie vervroegen kan daar in elk geval bij helpen.
Maar aan de andere kant speelde Ajax juist Sturm Graz weer gewoon van de mat, die dan ook al eerder waren begonnen. En dat van Vitesse kan ook met tactiek te maken hebben, in de zin dat ze al heel vroeg veel gas gaven om de treffer te forceren, maar toen lukte dat niet en kon Basel die de hele tijd weinig energie erin hadden gegooid alsnog toeslaan.

En waarom zou je kunnen verwachten dat clubs hun teams eerder klaar hebben voor de competitie? De buitenlandse clubs kopen dan nog steeds op hetzelfde moment die spelers weg, dus je moet dan gewoon anticiperen. AZ had ook al op tijd gecasht voor Weghorst en hadden toen al vervangers kunnen kopen (eind juni volgens mij) voor hem en Jahanbaksh (die nog niet weg was maar wat er al erg op leek). Zijn dus gewoon allemaal beleidskwesties en tactisch falen ipv dat ze niet fit genoeg zijn in mijn ogen. Of had AZ ineens wel creativiteit gehad tegen Kairat als de competitie eerder was begonnen? Want daar lag het probleem.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:45:22 #68
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181273886
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:42 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Maar aan de andere kant speelde Ajax juist Sturm Graz weer gewoon van de mat, die dan ook al eerder waren begonnen. En dat van Vitesse kan ook met tactiek te maken hebben, in de zin dat ze al heel vroeg veel gas gaven om de treffer te forceren, maar toen lukte dat niet en kon Basel die de hele tijd weinig energie erin hadden gegooid alsnog toeslaan.

En waarom zou je kunnen verwachten dat clubs hun teams eerder klaar hebben voor de competitie? De buitenlandse clubs kopen dan nog steeds op hetzelfde moment die spelers weg, dus je moet dan gewoon anticiperen. AZ had ook al op tijd gecasht voor Weghorst en hadden toen al vervangers kunnen kopen (eind juni volgens mij) voor hem en Jahanbaksh (die nog niet weg was maar wat er al erg op leek). Zijn dus gewoon allemaal beleidskwesties en tactisch falen ipv dat ze niet fit genoeg zijn in mijn ogen. Of had AZ ineens wel creativiteit gehad tegen Kairat als de competitie eerder was begonnen? Want daar lag het probleem.
Of je sluit de transfermarkt eerder waardoor clubs gedwongen worden zaken te doen voor de competitie begint.
pi_181273888
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:42 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Maar aan de andere kant speelde Ajax juist Sturm Graz weer gewoon van de mat, die dan ook al eerder waren begonnen. En dat van Vitesse kan ook met tactiek te maken hebben, in de zin dat ze al heel vroeg veel gas gaven om de treffer te forceren, maar toen lukte dat niet en kon Basel die de hele tijd weinig energie erin hadden gegooid alsnog toeslaan.

En waarom zou je kunnen verwachten dat clubs hun teams eerder klaar hebben voor de competitie? De buitenlandse clubs kopen dan nog steeds op hetzelfde moment die spelers weg, dus je moet dan gewoon anticiperen. AZ had ook al op tijd gecasht voor Weghorst en hadden toen al vervangers kunnen kopen (eind juni volgens mij) voor hem en Jahanbaksh (die nog niet weg was maar wat er al erg op leek). Zijn dus gewoon allemaal beleidskwesties en tactisch falen ipv dat ze niet fit genoeg zijn in mijn ogen. Of had AZ ineens wel creativiteit gehad tegen Kairat als de competitie eerder was begonnen? Want daar lag het probleem.
Het is toch geen gekke gedachte dat als een club eerder begint met spelen, het team meer tijd heeft om ingespeeld te raken op elkaar? Dus ja, vanzelfsprekend had dat tot meer creativiteit geleid.

Natuurlijk is het geen wondermiddel, en het doet ook niet af aan het falen van AZ, Feyenoord en Vitesse. Maar als je Nederlandse clubs kunt steunen door een paar data te verzetten - en ik ben er van overtuigd dat dat positief kan helpen - is het alleen maar goed.
pi_181273901
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:45 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Of je sluit de transfermarkt eerder waardoor clubs gedwongen worden zaken te doen voor de competitie begint.
Ik vind sowieso dat de transferdeadlines in elke competitie vůůr de eerste wedstrijd moeten liggen. Maar goed, dat willen de spelers hier niet eens.
pi_181273923
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:45 schreef Tchock het volgende:

[..]

Het is toch geen gekke gedachte dat als een club eerder begint met spelen, het team meer tijd heeft om ingespeeld te raken op elkaar? Dus ja, vanzelfsprekend had dat tot meer creativiteit geleid.

Natuurlijk is het geen wondermiddel, en het doet ook niet af aan het falen van AZ, Feyenoord en Vitesse. Maar als je Nederlandse clubs kunt steunen door een paar data te verzetten - en ik ben er van overtuigd dat dat positief kan helpen - is het alleen maar goed.
Maar het team van AZ was al ingespeeld op elkaar (het middenveld) maar dat ze te weinig voetballend vermogen hadden daar lag meer aan de individuele kwaliteiten die niet zo goed zijn (dat ze er vijf maken tegen zo'n NAC zegt niks, in Nederland heb je weinig ploegen die echt goed georganiseerd kunnen staan)
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181273942
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:45 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Of je sluit de transfermarkt eerder waardoor clubs gedwongen worden zaken te doen voor de competitie begint.
Ja maar als je topspelers dan drie weken later worden weggekocht kan je er niks voor terughalen, een land als Nederland schiet zichzelf alleen maar in de voet als ze zelf de transferdeadline zo naar voren halen.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181273951
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:47 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Maar het team van AZ was al ingespeeld op elkaar (het middenveld) maar dat ze te weinig voetballend vermogen hadden daar lag meer aan de individuele kwaliteiten die niet zo goed zijn (dat ze er vijf maken tegen zo'n NAC zegt niks, in Nederland heb je weinig ploegen die echt goed georganiseerd kunnen staan)
Ja, de subtoppers uit Kazachstan zijn meesters in organisatie.
pi_181273966
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:47 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja maar als je topspelers dan drie weken later worden weggekocht kan je er niks voor terughalen, een land als Nederland schiet zichzelf alleen maar in de voet als ze zelf de transferdeadline zo naar voren halen.
Spelers worden niet "weggekocht", alsof het eenzijdig zou zijn. Spelers worden verkocht door een club.

Dat moet je als club dus niet meer doen als je geen versterking kunt halen, zo simpel is het.
pi_181273993
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:48 schreef Tchock het volgende:

[..]

Spelers worden niet "weggekocht", alsof het eenzijdig zou zijn. Spelers worden verkocht door een club.

Dat moet je als club dus niet meer doen als je geen versterking kunt halen, zo simpel is het.
Ja maar als je een gigantisch bod krijgt voor je speler wat je financieel niet kan verantwoorden om te weigeren kan je er niet veel tegen doen. Ja Ajax kan nu bizarre bedragen afwijzen omdat die goed in de slappe was zitten, maar de overige clubs niet.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274004
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:47 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ja, de subtoppers uit Kazachstan zijn meesters in organisatie.
Allemaal geen hoogstaand niveau bus parkeren inderdaad, maar AZ had er blijkbaar toch moeite mee. Of vond jij dat ze tot veel kansen kwamen?
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274060
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:51 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja maar als je een gigantisch bod krijgt voor je speler wat je financieel niet kan verantwoorden om te weigeren kan je er niet veel tegen doen. Ja Ajax kan nu bizarre bedragen afwijzen omdat die goed in de slappe was zitten, maar de overige clubs niet.
Je hebt daarvoor al weken de mogelijkheid gehad om spelers te verkopen en aan te trekken. Als club moet je dus anticiperen. Volgens mij zijn er niet veel biedingen die je niet kunt weigeren, als dat betekent dat je essentiŽle spelers mist in het komende seizoen.

Is ook een stukje mentaliteitsverandering. Clubs hebben echt wel macht om een speler te houden als die nog gewoon een lopend contract heeft. En anders verkoop je ze maar voor de deadline (precies zoals nu, eigenlijk).
pi_181274066
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:54 schreef Tchock het volgende:

[..]

Je hebt daarvoor al weken de mogelijkheid gehad om spelers te verkopen en aan te trekken. Als club moet je dus anticiperen. Volgens mij zijn er niet veel biedingen die je niet kunt weigeren, als dat betekent dat je essentiŽle spelers mist in het komende seizoen.

Is ook een stukje mentaliteitsverandering. Clubs hebben echt wel macht om een speler te houden als die nog gewoon een lopend contract heeft. En anders verkoop je ze maar voor de deadline (precies zoals nu, eigenlijk).
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:54 schreef Tchock het volgende:

[..]

Je hebt daarvoor al weken de mogelijkheid gehad om spelers te verkopen en aan te trekken. Als club moet je dus anticiperen. Volgens mij zijn er niet veel biedingen die je niet kunt weigeren, als dat betekent dat je essentiŽle spelers mist in het komende seizoen.

Is ook een stukje mentaliteitsverandering. Clubs hebben echt wel macht om een speler te houden als die nog gewoon een lopend contract heeft. En anders verkoop je ze maar voor de deadline (precies zoals nu, eigenlijk).
De transfercarrousel word vaak vanuit de top ingestart.
pi_181274079
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:54 schreef Tchock het volgende:

[..]

Je hebt daarvoor al weken de mogelijkheid gehad om spelers te verkopen en aan te trekken. Als club moet je dus anticiperen. Volgens mij zijn er niet veel biedingen die je niet kunt weigeren, als dat betekent dat je essentiŽle spelers mist in het komende seizoen.

Is ook een stukje mentaliteitsverandering. Clubs hebben echt wel macht om een speler te houden als die nog gewoon een lopend contract heeft. En anders verkoop je ze maar voor de deadline (precies zoals nu, eigenlijk).
Maar AZ had toch gewoon nu al moeten anticiperen? Maar daar zouden ze geen vooruitgeschoven deadline voor nodig moeten hebben, maar gewoon dat ze de focus zetten om er alles aan te doen om de EL groepsfase te halen. Ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan het Ajax van dit seizoen (wat ook jarenlang walgelijk laks en veel te laat was :') )
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274086
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:55 schreef -XOR- het volgende:

[..]

[..]

De transfercarrousel word vaak vanuit de top ingestart.
Daarom vind ik ook dat de deadline in elke competitie voor de eerste wedstrijd zou moeten liggen. De meeste grote competities beginnen rond de Eredivisie (soms een weekje eerder of later).
pi_181274121
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:56 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Maar AZ had toch gewoon nu al moeten anticiperen? Maar daar zouden ze geen vooruitgeschoven deadline voor nodig moeten hebben, maar gewoon dat ze de focus zetten om er alles aan te doen om de EL groepsfase te halen. Ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan het Ajax van dit seizoen (wat ook jarenlang walgelijk laks en veel te laat was :') )
Natuurlijk had AZ dat moeten doen. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat je een heel jaar knokt voor Europees voetbal en dan vervolgens alles weggeeft zonder lastige loting omdat je niet eens een speelgerechtigde spits in je selectie heeft. Bespottelijk beleid is het.

Maar desondanks denk ik dat AZ het beter had gedaan als ze moesten spelen nŠ het begin van de competitie, met meer minuten onder de riem en wťl de spelers klaar (want nu hebben ze dat wel). Aangezien de voorrondes niet later gespeeld gaan worden helpt het dan misschien om de competitie iets naar voren te halen.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:58:56 #82
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181274130
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:47 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja maar als je topspelers dan drie weken later worden weggekocht kan je er niks voor terughalen, een land als Nederland schiet zichzelf alleen maar in de voet als ze zelf de transferdeadline zo naar voren halen.
Dan weiger je te verkopen, je hoeft niet te dansen naar de pijpen van de Europese topclubs.
pi_181274143
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:56 schreef Tchock het volgende:

[..]

Daarom vind ik ook dat de deadline in elke competitie voor de eerste wedstrijd zou moeten liggen. De meeste grote competities beginnen rond de Eredivisie (soms een weekje eerder of later).
Dat zou iedereen wel willen hebben (al kan dat nog maanden schelen omdat ze in de noordelijkere landen eerder beginnen door de strenge winters en in Spanje e.d. juist pas eind augustus). Maar dan moet de FIFA eens ingrijpen, maar die bedenken liever extra toernooitjes om de speelkalender mee te vullen.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274148
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:58 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Dan weiger je te verkopen, je hoeft niet te dansen naar de pijpen van de Europese topclubs.
Dan verkoop je nooit meer wat voor een aanzienlijk bedrag
pi_181274174
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:00 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dan verkoop je nooit meer wat voor een aanzienlijk bedrag
Wat een onzin. Als de deadlines naar voren schuiven worden de bedragen alleen maar eerder hoog.

En zat spelers worden ook nu voor aanzienlijke bedragen verkocht midden in de transferperiode.
pi_181274207
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:58 schreef Tchock het volgende:

[..]

Natuurlijk had AZ dat moeten doen. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat je een heel jaar knokt voor Europees voetbal en dan vervolgens alles weggeeft zonder lastige loting omdat je niet eens een speelgerechtigde spits in je selectie heeft. Bespottelijk beleid is het.

Maar desondanks denk ik dat AZ het beter had gedaan als ze moesten spelen nŠ het begin van de competitie, met meer minuten onder de riem en wťl de spelers klaar (want nu hebben ze dat wel). Aangezien de voorrondes niet later gespeeld gaan worden helpt het dan misschien om de competitie iets naar voren te halen.
Maar dan denk ik nog dat die ťťn/twee weken eerder niet veel zin hebben eigenlijk, voor je dan echt helemaal ingespeeld bent duurt het toch weer een aantal maanden.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274217
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:01 schreef Tchock het volgende:

[..]

Wat een onzin. Als de deadlines naar voren schuiven worden de bedragen alleen maar eerder hoog.

En zat spelers worden ook nu voor aanzienlijke bedragen verkocht midden in de transferperiode.
Als alle deadlines verschuiven, zoals jij aangaf inderdaad. hhh had het over niet verkopen aan de grote competities nadat de NL-deadline verlopen zou zijn bij eventuele deadlineverschuiving alleen in Nederland.
pi_181274234
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:03 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Als alle deadlines verschuiven, zoals jij aangaf inderdaad. hhh had het over niet verkopen aan de grote competities nadat de NL-deadline verlopen zou zijn bij eventuele deadlineverschuiving alleen in Nederland.
Dus? Waarom zouden er dan geen aanzienlijke bedragen meer betaald worden ineens.
pi_181274260
Overigens zouden eerder ingespeelde teams wel iets helpen, maar het grotere probleem is natuurlijk dat de Nederlandse competitie gewoon van het niveau Zweden/Denemarken is, met Ajax en PSV daar iets boven. Daarvoor is een weekje eerder beginnen echt geen panacea.
pi_181274323
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:05 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dus? Waarom zouden er dan geen aanzienlijke bedragen meer betaald worden ineens.
Oh, vast wel eens, maar de grotere bedragen worden pas betaald wanneer er geld 'los' komt op het moment dat er wat grote transfers gedaan worden. Als dat pas gebeurt na de Nederlandse zelfopgelegde transferdeadline dan mis je dus de boot. Ook snijd je jezelf af van buitenlandse last minute paniekaankopen.
pi_181274373
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:10 schreef -XOR- het volgende:

[..]

[..]

Oh, vast wel eens, maar de grotere bedragen worden pas betaald wanneer er geld 'los' komt op het moment dat er wat grote transfers gedaan worden. Als dat pas gebeurt na de Nederlandse zelfopgelegde transferdeadline dan mis je dus de boot. Ook snijd je jezelf af van buitenlandse last minute paniekaankopen.
Ik denk echt niet dat dit een heel groot effect is. Ten eerste is er genoeg geld - ook op dag 1 van de transfermarkt - om de hele Eredivisie leeg te kopen. Ten tweede zie je gewoon in de praktijk dat met de meeste grote aankopen helemaal niet wordt gewacht tot de deadline. Als een speler goed presteert staan de clubs in de rij om grote bedragen te betalen, zie Milik, Depay, Klaassen (allemaal verkocht ruim voor het begin van de competitie) of Sanchez (net na de eerste wedstrijd). Dat zijn de duurste vier transfers van de afgelopen jaren in de Eredivisie.
pi_181274416
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:14 schreef Tchock het volgende:

[..]


Ik denk echt niet dat dit een heel groot effect is. Ten eerste is er genoeg geld - ook op dag 1 van de transfermarkt - om de hele Eredivisie leeg te kopen. Ten tweede zie je gewoon in de praktijk dat met de meeste grote aankopen helemaal niet wordt gewacht tot de deadline. Als een speler goed presteert staan de clubs in de rij om grote bedragen te betalen, zie Milik, Depay, Klaassen (allemaal verkocht ruim voor het begin van de competitie) of Sanchez (net na de eerste wedstrijd). Dat zijn de duurste vier transfers van de afgelopen jaren in de Eredivisie.
Waar ik het overigens wel mee eens ben is dat er iets moet gebeuren om clubs Europees voetbal niet meer te laten beschouwen als een hinderlijke onderbreking van de competitievoorbereiding. Misschien een financiŽle incentive: grotere taartpunt uit de televisiebeelden bij Europese overwinningen misschien?
pi_181274455
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:18 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Waar ik het overigens wel mee eens ben is dat er iets moet gebeuren om clubs Europees voetbal niet meer te laten beschouwen als een hinderlijke onderbreking van de competitievoorbereiding. Misschien een financiŽle incentive: grotere taartpunt uit de televisiebeelden bij Europese overwinningen misschien?
Ik denk dat de beste optie gewoon zou zijn om de Europese wedstrijden later in het seizoen te spelen. Maar goed, ik snap ook dat het qua schema simpelweg niet kan om de voorrondes op te schuiven. Eigenlijk kun je dan alleen maar minder clubs mee laten doen (zodat er minder voorrondes nodig zijn). Dan mogen we als Nederland niet eens meer meedoen. :')

Verder lijkt me dat voor clubs als Utrecht, AZ, Vitesse, Feyenoord de Europese voorrondes gewoon belangrijk zouden moeten zijn. En ze zeggen ook dat dat zo is, alleen zie je er helaas niets van elk jaar in juli/augustus.
pi_181274480
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:23 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik denk dat de beste optie gewoon zou zijn om de Europese wedstrijden later in het seizoen te spelen. Maar goed, ik snap ook dat het qua schema simpelweg niet kan om de voorrondes op te schuiven. Eigenlijk kun je dan alleen maar minder clubs mee laten doen (zodat er minder voorrondes nodig zijn). Dan mogen we als Nederland niet eens meer meedoen. :')

Verder lijkt me dat voor clubs als Utrecht, AZ, Vitesse, Feyenoord de Europese voorrondes gewoon belangrijk zouden moeten zijn. En ze zeggen ook dat dat zo is, alleen zie je er helaas niets van elk jaar in juli/augustus.
Utrecht deed het vorig jaar wel gewoon goed Europees, eruit gaan tegen Zenit na verlenging is geen schande in de laatste voorronde.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181274505
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:26 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Utrecht deed het vorig jaar wel gewoon goed Europees, eruit gaan tegen Zenit na verlenging is geen schande in de laatste voorronde.
Daarmee maak je Differdange nog niet goed.
pi_181274531
quote:
12s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:28 schreef Tchock het volgende:

[..]

Daarmee maak je Differdange nog niet goed.
Dat is alweer een eeuwigheid geleden.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:32:10 #97
478415 O_o_
Ostentatief.
pi_181274557
Hierbij wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om het volgende punt aan te stippen;

Voorrondes zijn aids.

Dank voor uw tijd.
En daar wil ik het graag bij laten.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:33:51 #98
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181274575
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:30 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Dat is alweer een eeuwigheid geleden.
Wel de laatste Europese campagne voor die van vorig jaar.

Zie nu trouwens weer dat ze in 2010/11 Europa League groepsfase speelden en 5x gelijkspeelden _O_
pi_181274594
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:33 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Wel de laatste Europese campagne voor die van vorig jaar.

Zie nu trouwens weer dat ze in 2010/11 Europa League groepsfase speelden en 5x gelijkspeelden _O_
Dat was toen ze thuis met 4-0 van Celtic wonnen, dat was echt genot.

Pittige poule ook met Liverpool, Napoli en Steaua. In Napels speelden ze in een compleet leeg stadion trouwens :')
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:40:55 #100
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181274665
Trencin zou trouwens ook van alle Nederlandse ploegen winnen behalve van Ajax en PSV. De eredivisie is gewoon teringslecht. Die begroting van Trencin mag dan op niveautje telstar liggen, maar ongeveer alle eredivisieclubs worden geteisterd door wanbeleid. De verwachtingen liggen alleen zo laag dat niemand dat meer doorheeft.
pi_181274692
quote:
9s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:30 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Dat is alweer een eeuwigheid geleden.
Klopt. Het probleem is niet per se individuele blunders van Nederlandse clubs, maar dat we in een negatieve spiraal zitten. Slechtere prestaties leiden tot een lagere ranking, daardoor meer voorrondes om te spelen, daardoor snellere uitschakelingen en een lagere ranking. Om dat te doorbreken is het essentieel dat Nederlandse clubs beter gaan presteren in de voorrondes.

Hier aantal Nederlandse clubs actief in Europese competities na de voorrondes per jaar:

WCCL3Fn.png
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:45:48 #102
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181274732
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:43 schreef Tchock het volgende:

[..]

Klopt. Het probleem is niet per se individuele blunders van Nederlandse clubs, maar dat we in een negatieve spiraal zitten. Slechtere prestaties leiden tot een lagere ranking, daardoor meer voorrondes om te spelen, daardoor snellere uitschakelingen en een lagere ranking. Om dat te doorbreken is het essentieel dat Nederlandse clubs beter gaan presteren in de voorrondes.

Hier aantal Nederlandse clubs actief in Europese competities na de voorrondes per jaar:

[ afbeelding ]
Dat zou opgevangen moeten worden door het mindere aantal clubs dat aan Europese toernooien deelneemt, zodat de ratio verbetert en je vanzelf weer opklimt om een gegeven moment dan een soort van steady positie in te nemen. Het Nederlandse voetbal lijkt echt wel bezig aan een val zonder bodem.
pi_181274745
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:43 schreef Tchock het volgende:

[..]

Klopt. Het probleem is niet per se individuele blunders van Nederlandse clubs, maar dat we in een negatieve spiraal zitten. Slechtere prestaties leiden tot een lagere ranking, daardoor meer voorrondes om te spelen, daardoor snellere uitschakelingen en een lagere ranking. Om dat te doorbreken is het essentieel dat Nederlandse clubs beter gaan presteren in de voorrondes.

Hier aantal Nederlandse clubs actief in Europese competities na de voorrondes per jaar:

[ afbeelding ]
Die 'slag' is vorig jaar al verloren. Het zal voorlopig alleen maar bergafwaarts gaan. De landen boven ons hebben zonder kwalificatie al 3/5 teams in de groepsfase. AZ en Feyenoord zijn hun geplaatste status in de voorronden na deze slechte jaren ook kwijt. Die gaan als ongeplaatste ploeg echt geen groepsfase meer halen.

Nederland mag de komende jaren blij zijn als Ajax en PSV het halen.
pi_181274760
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:40 schreef -XOR- het volgende:
Trencin zou trouwens ook van alle Nederlandse ploegen winnen behalve van Ajax en PSV. De eredivisie is gewoon teringslecht. Die begroting van Trencin mag dan op niveautje telstar liggen, maar ongeveer alle eredivisieclubs worden geteisterd door wanbeleid. De verwachtingen liggen alleen zo laag dat niemand dat meer doorheeft.
Nee joh. Dit soort doemdenkerij, echt. De nummer vijf van Slowakije!
pi_181274785
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat zou opgevangen moeten worden door het mindere aantal clubs dat aan Europese toernooien deelneemt, zodat de ratio verbetert en je vanzelf weer opklimt om een gegeven moment dan een soort van steady positie in te nemen. Het Nederlandse voetbal lijkt echt wel bezig aan een val zonder bodem.
Als we alleen bijvoorbeeld PSV en Ajax zouden hebben zouden we er veel beter voor staan in de ranking inderdaad. Voorlopig verliezen we alleen geen tickets meer geloof ik, dus presteren in de voorrondes is de enige uitweg.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:59:39 #106
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181274898
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:47 schreef Tchock het volgende:

[..]

Nee joh. Dit soort doemdenkerij, echt. De nummer vijf van Slowakije!
Welke Nederlandse subtopper zie jij makkelijk van Trencin winnen? Akkoord, ze zullen niet het derde team van de eredivisie zijn maar veel mensen zien geloof ik echt niet hoe bedroevend slecht het met de Nederlandse competitie gesteld is. een jaar of 7/8 geleden bleef ik nog thuis voor pakweg Heerenveen-Groningen, nu kunnen wedstrijden als Feyenoord-AZ me nog amper bekoren. Zolang het niveau van de bovenste helft eredivisie niet omhoog gaat zal de europese vrije val blijven doorzetten.
pi_181274928
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

[..]

Welke Nederlandse subtopper zie jij makkelijk van Trencin winnen? Akkoord, ze zullen niet het derde team van de eredivisie zijn maar veel mensen zien geloof ik echt niet hoe bedroevend slecht het met de Nederlandse competitie gesteld is. een jaar of 7/8 geleden bleef ik nog thuis voor pakweg Heerenveen-Groningen, nu kunnen wedstrijden als Feyenoord-AZ me nog amper bekoren.
Ik denk dat we in ons verder terechte pessimisme niet moeten overdrijven. Dat TrencŪn stelt werkelijk geen ene reet voor, ongeveer net zoals een lage middenmoter hier. Het is ook werkelijk beschamend dat Feyenoord er twee keer niet van weet te winnen. Zoals jij het zegt is het niet beschamend, maar eigenlijk heel logisch omdat het zo'n goede ploeg is. Daar ga ik echt niet in mee.

We worden zeker voorbijgestreefd door de grote competities en wellicht ook door topclubs uit de kleine competities. Maar niet door de nummer vijf van Slowakije, of de nummer 3 van Luxemburg. Er zijn echt nog heel veel andere kutcompetities in Europa.

edit: Om het nog even in perspectief te plaatsen, van Nederland wordt schande gesproken omdat we tegenwoordig niet meer in de top tien staan. Slowakije staat 32e. :')

[ Bericht 4% gewijzigd door Tchock op 18-08-2018 14:08:19 ]
pi_181274993
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat zou opgevangen moeten worden door het mindere aantal clubs dat aan Europese toernooien deelneemt, zodat de ratio verbetert en je vanzelf weer opklimt om een gegeven moment dan een soort van steady positie in te nemen. Het Nederlandse voetbal lijkt echt wel bezig aan een val zonder bodem.
Er worden nog steeds bijna evenveel ploegen Europa in gestuurd, alleen moeten ze zich door meer voorrondes heen ploeteren. En daar falen veel ploegen in, wat werkelijk schandalig is.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 14:09:21 #109
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181275021
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:06 schreef Adames het volgende:

[..]

Er worden nog steeds bijna evenveel ploegen Europa in gestuurd, alleen moeten ze zich door meer voorrondes heen ploeteren. En daar falen veel ploegen in, wat werkelijk schandalig is.
Uiteraard is het schandalig, maar dat komt gewoon voor een groot gedeelte omdat de eredivisie een kutcompetitie is. Europese middenmoot, zoals ook de Uefa-ranking laat zien. En dat voor een rijk land en middelgroot land met een enorme voetbalhistorie.
pi_181275022
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:43 schreef Tchock het volgende:

[..]

Klopt. Het probleem is niet per se individuele blunders van Nederlandse clubs, maar dat we in een negatieve spiraal zitten. Slechtere prestaties leiden tot een lagere ranking, daardoor meer voorrondes om te spelen, daardoor snellere uitschakelingen en een lagere ranking. Om dat te doorbreken is het essentieel dat Nederlandse clubs beter gaan presteren in de voorrondes.

Hier aantal Nederlandse clubs actief in Europese competities na de voorrondes per jaar:

[ afbeelding ]
Maar dat zie ik niet snel gebeuren omdat de meeste clubs het toch allemaal wel snel geloven, en de media houdt zich toch voornamelijk bezig met randzaken ipv de echte problemen aan te stippen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:40 schreef -XOR- het volgende:
Trencin zou trouwens ook van alle Nederlandse ploegen winnen behalve van Ajax en PSV. De eredivisie is gewoon teringslecht. Die begroting van Trencin mag dan op niveautje telstar liggen, maar ongeveer alle eredivisieclubs worden geteisterd door wanbeleid. De verwachtingen liggen alleen zo laag dat niemand dat meer doorheeft.
Dit heel erg ja, altijd maar excuses zoeken dat er te weinig geld e.d. is of dat het perse ligt aan de competitieopzet. Nee die clubs moeten gewoon weer goed beleid voeren, een club als Heerenveen had altijd een goede scouting (Groningen ook) dat zie je nu niet meer.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181275024
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Welke Nederlandse subtopper zie jij makkelijk van Trencin winnen? Akkoord, ze zullen niet het derde team van de eredivisie zijn maar veel mensen zien geloof ik echt niet hoe bedroevend slecht het met de Nederlandse competitie gesteld is. een jaar of 7/8 geleden bleef ik nog thuis voor pakweg Heerenveen-Groningen, nu kunnen wedstrijden als Feyenoord-AZ me nog amper bekoren. Zolang het niveau van de bovenste helft eredivisie niet omhoog gaat zal de europese vrije val blijven doorzetten.
Ga weg. Trencin zal vast wel het PEC van een paar jaar geleden zijn, beter presteren dan hun stand/begroting toe laat. Maar dan nog blijft het de nummer 5 van Slowakije met een begroting half dat van FC Emmen. Elke Nederlandse club hoort daar van te winnen.
pi_181275036
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:09 schreef Adames het volgende:

[..]

Ga weg. Trencin zal vast wel het PEC van een paar jaar geleden zijn, beter presteren dan hun stand/begroting toe laat. Maar dan nog blijft het de nummer 5 van Slowakije met een begroting half dat van FC Emmen. Elke Nederlandse club hoort daar van te winnen.
Eens.
pi_181275061
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:02 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik denk dat we in ons verder terechte pessimisme niet moeten overdrijven. Dat TrencŪn stelt werkelijk geen ene reet voor, ongeveer net zoals een lage middenmoter hier. Het is ook werkelijk beschamend dat Feyenoord er twee keer niet van weet te winnen. Zoals jij het zegt is het niet beschamend, maar eigenlijk heel logisch omdat het zo'n goede ploeg is. Daar ga ik echt niet in mee.

We worden zeker voorbijgestreefd door de grote competities en wellicht ook door topclubs uit de kleine competities. Maar niet door de nummer vijf van Slowakije, of de nummer 3 van Luxemburg. Er zijn echt nog heel veel andere kutcompetities in Europa.

edit: Om het nog even in perspectief te plaatsen, van Nederland wordt schande gesproken omdat we tegenwoordig niet meer in de top tien staan. Slowakije staat 32e. :')
En landen als Oostenrijk en Zwitserland moet Nederland ook gewoon voorbij kunnen, als je trouwens echt ambitieus bent zou je ook moeten denken dat de topclubs in Nederland op hetzelfde niveau moeten kunnen komen als de Portugese topclubs. En de Nederlandse subtop in elk geval op het niveau van de Belgische subtop, top-10 moet gewoon echt voor Nederland :')
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181275080
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:12 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

En landen als Oostenrijk en Zwitserland moet Nederland ook gewoon voorbij kunnen, als je trouwens echt ambitieus bent zou je ook moeten denken dat de topclubs in Nederland op hetzelfde niveau moeten kunnen komen als de Portugese topclubs. En de Nederlandse subtop in elk geval op het niveau van de Belgische subtop, top-10 moet gewoon echt voor Nederland :')
Ja, helemaal mee eens. Daarom vind ik dat extreme negatieve ook nogal irritant. Nederland heeft zeker problemen, de uitslagen laten dat weer duidelijk zien. Maar we hoeven echt niet te doen alsof we ineens slechter zijn alle 55 competities in Europa behalve Andorra of zo.

Nihilistisch gedoe dat TrencŪn hier gewoon derde zou worden helpt ook niet.
pi_181275082
Utrecht, Vitesse en misschien AZ waren wel door gegaan tegen Trencin. Feyenoord is echt heel slecht op dit moment.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:23 schreef Tchock het volgende:

Verder lijkt me dat voor clubs als Utrecht, AZ, Vitesse, Feyenoord de Europese voorrondes gewoon belangrijk zouden moeten zijn. En ze zeggen ook dat dat zo is, alleen zie je er helaas niets van elk jaar in juli/augustus.
AZ had dit jarenlang gewoon op orde, schakelde een paar jaar geleden Beseksehir nog uit. Bizar hoe het is gegaan dit jaar. Utrecht en Vitesse kun je ook weinig verwijten, die hadden drie weken voor de Europese campagne de selectie vrijwel volledig rond. Zenit en Basel zijn gewoon betere ploegen.

Sloetsky en Ten Hag verbaasden zich ook over de late start van de eredivisie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Frikandelbroodje op 18-08-2018 14:26:27 ]
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 14:19:42 #116
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181275136
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:15 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ja, helemaal mee eens. Daarom vind ik dat extreme negatieve ook nogal irritant. Nederland heeft zeker problemen, de uitslagen laten dat weer duidelijk zien. Maar we hoeven echt niet te doen alsof we ineens slechter zijn alle 55 competities in Europa behalve Andorra of zo.

Nihilistisch gedoe dat TrencŪn hier gewoon derde zou worden helpt ook niet.
Ik zeg ook niet dat Trencin hier derde zou worden, maar ik gok wel dat ze zich in de middenmoot eredivisie zouden kunnen handhaven. Dan kun je als 'topclub' daar een keer over twee wedstrijden door worden uitsgeschakeld en zal geen enkele subtopper een 90% zeker gewonnen knock-out ronde tegen spelen. 5-1 over twee wedstrijden is natuurlijk wel schandalig.
pi_181275157
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:15 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ja, helemaal mee eens. Daarom vind ik dat extreme negatieve ook nogal irritant. Nederland heeft zeker problemen, de uitslagen laten dat weer duidelijk zien. Maar we hoeven echt niet te doen alsof we ineens slechter zijn alle 55 competities in Europa behalve Andorra of zo.

Nihilistisch gedoe dat TrencŪn hier gewoon derde zou worden helpt ook niet.
Het zeiken zit nu eenmaal in onze cultuur, dus daar doen we weinig aan. Is alleen zo dat er helaas maar weinig mensen oplossingen aandragen, of de goede elementen er proberen uit te pikken.

Bijvoorbeeld over Ten Hag gaat het in die praatprogramma's alleen maar over zijn accent of dat hij een keer wat rouleert en daar wordt dan schande van gesproken, ipv dat die analisten echt eens kijken naar voor visie hij wil doorvoeren en hoe het speltechnisch echt kan verbeteren. En dit is bij alle clubs zo.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181275187
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:21 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Het zeiken zit nu eenmaal in onze cultuur, dus daar doen we weinig aan. Is alleen zo dat er helaas maar weinig mensen oplossingen aandragen, of de goede elementen er proberen uit te pikken.

Bijvoorbeeld over Ten Hag gaat het in die praatprogramma's alleen maar over zijn accent of dat hij een keer wat rouleert en daar wordt dan schande van gesproken, ipv dat die analisten echt eens kijken naar voor visie hij wil doorvoeren en hoe het speltechnisch echt kan verbeteren. En dit is bij alle clubs zo.
Jup. En dan wordt er gedaan alsof schuiven met een paar procentpunten van de tv-gelden of het afschaffen van kunstgras dť oplossing zou zijn om jaren van neergang ongedaan te maken.
pi_181275226
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:24 schreef Tchock het volgende:

[..]

Jup. En dan wordt er gedaan alsof schuiven met een paar procentpunten van de tv-gelden of het afschaffen van kunstgras dť oplossing zou zijn om jaren van neergang ongedaan te maken.
Nja dat zijn wel kleine randzaken die je kan verbeteren, maar lang niet alles nee. Dan zou je ook echt moeten eisen dat alle profclubs het ook investeren in hun accommodatie en jeugdopleiding. En begin een lobby door ervoor te zorgen dat je niet meer non-EU spelers hier hoge salarissen moet betalen.

Kunstgras moet wel weg verder als je een serieus voetballand wil zijn, en ik ben ook voor die nivellering van tv-gelden. Denk dat die paar miljoen voor Ajax echt het verschil niet gaat maken.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 14:35:49 #120
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_181275302
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 14:27 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Nja dat zijn wel kleine randzaken die je kan verbeteren, maar lang niet alles nee. Dan zou je ook echt moeten eisen dat alle profclubs het ook investeren in hun accommodatie en jeugdopleiding. En begin een lobby door ervoor te zorgen dat je niet meer non-EU spelers hier hoge salarissen moet betalen.

Kunstgras moet wel weg verder als je een serieus voetballand wil zijn, en ik ben ook voor die nivellering van tv-gelden. Denk dat die paar miljoen voor Ajax echt het verschil niet gaat maken.
Wel een interessant vraagstuk natuurlijk, welke mate van pariteit een competitie als de Nederlandse zou moeten hebben. Ik vind de Premier League veel leuker om naar te kijken dan La Liga maar ik denk dat het voor een middelgroot land als Nederland beter is om een wat hogere Gini-coŽfficiŽnt te hebben.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:16:47 #121
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181284859
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:54 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Zo bevoordeel je die grote clubs alleen maar meer :')

Het is juist mooi dat de nummer 7 van Engeland, Spanje en Duitsland gewoon in de tweede voorronde moeten beginnen of dat nou Sevilla of Burnley is.

Mensen doen lacherig over BelgiŽ omdat Ajax vrij makkelijk van Standard wint, maar zij hebben gewoon nog alle 5 clubs in Europa. Ze hebben het daar in de breedte veel beter voor elkaar. Als wij ook weer richting plek 10 willen kunnen we helemaal niet alleen vertrouwen op Ajax en PSV, maar moeten de nummer 3, 4 en 5 ook gewoon groepsfase EL halen. Er is geen enkel excuus waarom AZ en Vitesse dat niet kunnen en AA Gent en Genk consequent wel.
Zo consequent is dat nou ook weer niet. BelgiŽ presteerde vorig jaar nog minder dan Nederland. En inderdaad, AZ heeft als geplaatste club geen excuus. Vitesse heeft de pech die ook Utrecht had, als ongeplaatste club is het in het huidige systeem bijna onmogelijk om echt ver te komen. Dat is het hele probleem, de UEFA houd er niet van als kleine clubs ver komen.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  zondag 19 augustus 2018 @ 00:35:55 #122
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181288506
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:16 schreef yats het volgende:

[..]

Zo consequent is dat nou ook weer niet. BelgiŽ presteerde vorig jaar nog minder dan Nederland. En inderdaad, AZ heeft als geplaatste club geen excuus. Vitesse heeft de pech die ook Utrecht had, als ongeplaatste club is het in het huidige systeem bijna onmogelijk om echt ver te komen. Dat is het hele probleem, de UEFA houd er niet van als kleine clubs ver komen.
Nee, ze houden van mooie affiches in een zo laat mogelijke fase, subtiel verschil. Uiteindelijk heeft een groot deel van de ploegen die wťl geplaatst zijn (zeker in de tweede en derde voorronde) geen hogere begroting dan onze subtoppers, dus dat de tegenstander dan geplaatst is is niet altijd een goed excuus. Alleen Zenit en Basel nu de laatste twee jaar wel, maar Differdange, Kairat, Petrolul en Trencin waren gewoon ongeplaatst.
  zondag 19 augustus 2018 @ 10:48:36 #123
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181294006
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:45 schreef Tchock het volgende:

[..]

Het is toch geen gekke gedachte dat als een club eerder begint met spelen, het team meer tijd heeft om ingespeeld te raken op elkaar? Dus ja, vanzelfsprekend had dat tot meer creativiteit geleid.

Natuurlijk is het geen wondermiddel, en het doet ook niet af aan het falen van AZ, Feyenoord en Vitesse. Maar als je Nederlandse clubs kunt steunen door een paar data te verzetten - en ik ben er van overtuigd dat dat positief kan helpen - is het alleen maar goed.
Ik zou het van Vitesse geen falen noemen, eerder pech en tekort aan kwaliteit. Dit Basel was te pakken met iets meer geluk, al zat datzelfde Basel vorig jaar gewoon nog bij de laatste 16 in de CL en hebben die gewoon meer kwaliteit dan de Nederlandse clubs.
AZ en Feyenoord daarentegen moeten zich diep schamen. Hun uitschakeling komt door een combinatie van niet tijdig de selectie op orde hebben, overmoed, onderschatting van de tegenstander en misplaatste arrogantie. Beide zijn te laat maar de uitwedstrijd vetrokken waardoor ze niet ter plekke getraind hebben en konden acclimatiseren aan de omgeving. Beide clubs vonden dat niet nodig en dachten zo wel door te gaan tegen zwakkere tegenstanders. En vervolgens ga je hard af in Europa en praten hun fans nog alles goed terwijl dit gewoon wanbeleid is. Hier zou de KNVB van mij best eens naar mogen kijken en clubs op hun verantwoordelijkheden wijzen.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  zondag 19 augustus 2018 @ 11:23:28 #124
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_181294681
Al dat gelul over begrotingen, kutcompetities en geplaatste of ongeplaatste ploegen. Waar het in basis om gaat is dat de Nederlandse ploegen hun naÔeve speelwijze in Europa Cup wedstrijden moeten aanpassen naar een wat meer defensieve speelwijze. Pas als dit gebeurd is, zullen de resultaten langzaam wat beter worden. We zijn het enige land in Europa dat zeeŽn van ruimte weggeeft bij balverlies. En daar worden we jaar op jaar, wedstrijd na wedstrijd op afgerekend. Bijna elke wedstrijd die een Nederlandse ploeg speelt, verliezen ze door doelpunten die voortkomen uit de snelle omschakeling van de tegenstander bij balverlies op het middenveld.

Als dit niet radicaal verandert zullen we echt gaan zakken naar de 40e plaats, terwijl een land als Nederland na de top-5 landen gewoon zal moeten concurreren met landen als BelgiŽ, Rusland, Portugal en Turkije. We zijn een land met 17 miljoen inwoners, een enorme voetbalhistorie, 1 miljoen mensen zijn wekelijks betrokken bij het voetbal, de stadions in de eredivisie zitten op een paar uitzonderingen na goed vol en toch zijn we voorbijgestreefd door landen waar ze moeite hebben om Łberhaupt een voetbalcompetitie te organiseren.
pi_181296673
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 11:23 schreef Boezeidekoe het volgende:
Al dat gelul over begrotingen, kutcompetities en geplaatste of ongeplaatste ploegen. Waar het in basis om gaat is dat de Nederlandse ploegen hun naÔeve speelwijze in Europa Cup wedstrijden moeten aanpassen naar een wat meer defensieve speelwijze. Pas als dit gebeurd is, zullen de resultaten langzaam wat beter worden. We zijn het enige land in Europa dat zeeŽn van ruimte weggeeft bij balverlies. En daar worden we jaar op jaar, wedstrijd na wedstrijd op afgerekend. Bijna elke wedstrijd die een Nederlandse ploeg speelt, verliezen ze door doelpunten die voortkomen uit de snelle omschakeling van de tegenstander bij balverlies op het middenveld.

Als dit niet radicaal verandert zullen we echt gaan zakken naar de 40e plaats, terwijl een land als Nederland na de top-5 landen gewoon zal moeten concurreren met landen als BelgiŽ, Rusland, Portugal en Turkije. We zijn een land met 17 miljoen inwoners, een enorme voetbalhistorie, 1 miljoen mensen zijn wekelijks betrokken bij het voetbal, de stadions in de eredivisie zitten op een paar uitzonderingen na goed vol en toch zijn we voorbijgestreefd door landen waar ze moeite hebben om Łberhaupt een voetbalcompetitie te organiseren.
Nederlandse clubs moeten juist gewoon aanvallend spelen, want als je op de counter gaat spelen krijg je maar spaarzame kansjes en Nederlandse clubs maken die toch nooit meteen af dan. Ook moeten alle clubs gewoon overgaan van mandekking op zonedekking (mandekking doen ze in geen enkel land meer behalve in Nederland), daarmee kan je ook wel veel counters eruit halen.

Maar vol druk zetten zodat die andere zwakke ploegen er niet uit kunnen spelen gaat veel succesvoller zijn dan als Nederlandse clubs ook ineens dertien in een dozijn op de counter gaan spelen (en dan zullen ze er nog gewoon uitgaan)
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zondag 19 augustus 2018 @ 14:10:54 #126
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181297801
Vitesse speelt zonedekking en zover ik weet Ajax en PSV ook, maar dan houd het in Nederland wel op met clubs die zonedekking spelen. Het is gewoon iets wat Nederlandse trainers in Nederland simpelweg niet leren.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  zondag 19 augustus 2018 @ 15:38:34 #127
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181299846
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 13:15 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Nederlandse clubs moeten juist gewoon aanvallend spelen, want als je op de counter gaat spelen krijg je maar spaarzame kansjes en Nederlandse clubs maken die toch nooit meteen af dan. Ook moeten alle clubs gewoon overgaan van mandekking op zonedekking (mandekking doen ze in geen enkel land meer behalve in Nederland), daarmee kan je ook wel veel counters eruit halen.

Maar vol druk zetten zodat die andere zwakke ploegen er niet uit kunnen spelen gaat veel succesvoller zijn dan als Nederlandse clubs ook ineens dertien in een dozijn op de counter gaan spelen (en dan zullen ze er nog gewoon uitgaan)
Waarom zouden Nederlandse clubs minder effectief met hun kansen omgaan? Dat leer je vanzelf als je doorhebt dat je niet heel veel kansen gaat krijgen. NaiŽf aanvalsvoetbal promoten voor clubs die daar niet de kwaliteiten voor hebben lijkt me niet de way to go. Clubs moeten flexibel met hun tactiek om kunnen gaan, aanvallend als het kan en verdedigend als het moet. Niet altijd hetzelfde spelen.

Dat punt over zonedekking is wel een goede.
pi_181300236
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 14:10 schreef yats het volgende:
Vitesse speelt zonedekking en zover ik weet Ajax en PSV ook, maar dan houd het in Nederland wel op met clubs die zonedekking spelen. Het is gewoon iets wat Nederlandse trainers in Nederland simpelweg niet leren.
Vitesse ook pas sinds Slutsky er zit zeker? Ajax nu door Ten Hag (al deed Bosz het ook wel), PSV krijgt het er nu ook in. Maar dat is wel iets waar Nederland ook vaak de slag op verliest.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181300269
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 15:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Waarom zouden Nederlandse clubs minder effectief met hun kansen omgaan? Dat leer je vanzelf als je doorhebt dat je niet heel veel kansen gaat krijgen. NaiŽf aanvalsvoetbal promoten voor clubs die daar niet de kwaliteiten voor hebben lijkt me niet de way to go. Clubs moeten flexibel met hun tactiek om kunnen gaan, aanvallend als het kan en verdedigend als het moet. Niet altijd hetzelfde spelen.

Dat punt over zonedekking is wel een goede.
Waarom is aanvalsvoetbal perse naÔef?

Als je je tegenstander goed opjaagt (wat meer te maken heeft met de juiste afstemming van de linies wat kort op elkaar aansluit) kan je het juist tegenstanders moeilijk maken en in paniek laten komen. Al moet je bij een AZ dan niet een Vlaar achterin zetten nee, maar goed daarmee kan je ook niet perse countervoetbal spelen.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zondag 19 augustus 2018 @ 16:14:20 #130
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181300500
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 16:00 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Vitesse ook pas sinds Slutsky er zit zeker? Ajax nu door Ten Hag (al deed Bosz het ook wel), PSV krijgt het er nu ook in. Maar dat is wel iets waar Nederland ook vaak de slag op verliest.
Bosz deed het in het verleden ook bij ons. Maas en Fraser zijn echter het prototype trainer wat ik omschreef, alleen geschoold in Nederland en daardoor alleen maar denkend in de naÔeve Nederlandse voetbalstijl. Ik mis ze beide werkelijk geen seconde.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181300548
quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 16:14 schreef yats het volgende:

[..]

Bosz deed het in het verleden ook bij ons. Maas en Fraser zijn echter het prototype trainer wat ik omschreef, alleen geschoold in Nederland en daardoor alleen maar denkend in de naÔeve Nederlandse voetbalstijl. Ik mis ze beide werkelijk geen seconde.
Niet perse naÔef, maar eerder ouderwets. Maar op de trainersopleidingen valt veel te winnen, maar al die oud-profs die gewoon maar wat doen :') qua professionaliteit kan er echt een hoop beter bij de Nederlandse clubs.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zondag 19 augustus 2018 @ 21:21:30 #132
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_181308260
Aad de Mos werd net afgekapt bij Rondo toen hem de vraag werd gesteld waarom AZ in Nederland zo makkelijk scoort en het tegen Kairat liet afweten. Hij begon met het feit dat je in Nederland ruimte krijgt om te voetballen en buitenlandse clubs alle spelers achter de bal houden en dus geen ruimte weggeven. Toen werd hij afgekapt....we willen het in Nederland gewoon niet inzien.
pi_181356703
Voor de punten: kunnen psv en ajax beter CL halen en vierde worden in poule of de groepsfase EL halen en daar wat potjes winnen?
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 21:52:08 #134
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181358063
Ligt er helemaal aan wat ze in de groepsfase CL of EL voor punten (gelijk, winst) behalen.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_181358566
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 21:17 schreef bamibij het volgende:
Voor de punten: kunnen psv en ajax beter CL halen en vierde worden in poule of de groepsfase EL halen en daar wat potjes winnen?
Winnen is in principe beter. 4 bonuspunten scheelt toch alweer 2 overwinningen in de groepfase. En ook deze wedstrijden zelf leveren natuurlijk (halve) punten op. Het is ook niet zo dat we tegenwoorfig in EL zomaar ff alles winnen en in CL moet je bij redelijke loting ook wel iets kunnen doen tegen pot 4.
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 23:04:54 #136
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181360754
Ajax won in de poulefase EL 2 jaar terug 4x en 2x gelijk. Dat zijn toch n hoop punten, die ik denk dat ze in de CL (incl bonuspunten) niet had gehaald.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_181368057
Is het niet zo dat de punten in de CL zwaarder wegen? :)
pi_181368180
Nee enkel behalen groepsfase levert een punt mee op, echter dat compenseer je met winnen in EL.

https://www.ad.nl/champio(...)entenlijst~ac7581d0/ :

Champions League Europa League
Bereiken groepsfase 4 3
Winst duel 2 2
Gelijk duel 1 1
Verlies duel 0 0
Deelname knock-outfase 4 0
Bereiken achtste finale (bonus) 1 0
Bereiken kwartfinale (bonus) 1 1
Bereiken halve finale (bonus) 1 1
Bereiken finale (bonus) 1 1
pi_181370816
Jammer dat Salzburg het volgende week waarschijnlijk ook redt, anders had je met de kwalificatie van PSV het gat richting Oostenrijk al gedicht... dan moet Ajax vanavond ook maar een flinke stap zetten...
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_181371624
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:19 schreef TheVulture het volgende:
Jammer dat Salzburg het volgende week waarschijnlijk ook redt, anders had je met de kwalificatie van PSV het gat richting Oostenrijk al gedicht... dan moet Ajax vanavond ook maar een flinke stap zetten...
We moeten toch meer letten op Denemarken nu.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181371633
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 11:29 schreef borrepus het volgende:
Nee enkel behalen groepsfase levert een punt mee op, echter dat compenseer je met winnen in EL.

https://www.ad.nl/champio(...)entenlijst~ac7581d0/ :

Champions League Europa League
Bereiken groepsfase 4 3
Winst duel 2 2
Gelijk duel 1 1
Verlies duel 0 0
Deelname knock-outfase 4 0
Bereiken achtste finale (bonus) 1 0
Bereiken kwartfinale (bonus) 1 1
Bereiken halve finale (bonus) 1 1
Bereiken finale (bonus) 1 1
En bereiken knock-outfase. Dat levert al een punt meer op dan finaleplaats EL.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:53:29 #142
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181371670
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:52 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

We moeten toch meer letten op Denemarken nu.
Op allebei. Zou heel mooi zijn als je aan het eind van dit seizoen 11e staat. Dan heb je voor 2020/21 hoogstwaarschijnlijk weer 1 ploeg direct in de groepsfase
pi_181371716
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:53 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Op allebei. Zou heel mooi zijn als je aan het eind van dit seizoen 11e staat. Dan heb je voor 2020/21 hoogstwaarschijnlijk weer 1 ploeg direct in de groepsfase
Maar Denemarken gaan we niet passeren ben ik bang, die hebben al flink meer punten behaald en hebben nog 3/4 erin waar wij het dus moeten doen met 2/5 :'). En als Ajax en PSV beide CL halen zullen er ook wel weinig overwinningen komen.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:57:39 #144
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181371752
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:55 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Maar Denemarken gaan we niet passeren ben ik bang, die hebben al flink meer punten behaald en hebben nog 3/4 erin waar wij het dus moeten doen met 2/5 :'). En als Ajax en PSV beide CL halen zullen er ook wel weinig overwinningen komen.
Die Deense ploegen spelen wel vaak erg weinig klaar in de groepsfase en krijgen geen bonuspunten voor de Champions League. Als PSV en Ajax gunstig loten uit pot 4 lijkt me voor beiden overwintering in de EL wel mogelijk.
pi_181371776
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:57 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Die Deense ploegen spelen wel vaak erg weinig klaar in de groepsfase en krijgen geen bonuspunten voor de Champions League. Als PSV en Ajax gunstig loten uit pot 4 lijkt me voor beiden overwintering in de EL wel mogelijk.
Het is te hopen ja, maar volgens mij is de kans dan statistisch erg groot dat in elk geval ťťn van Ajax of PSV dan een Valencia of Inter uit poule 4 krijgt (aangezien die dus alle clubs uit hun eigen land moeten ontlopen)
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  woensdag 22 augustus 2018 @ 14:00:26 #146
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181371798
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 11:29 schreef borrepus het volgende:
Nee enkel behalen groepsfase levert een punt mee op, echter dat compenseer je met winnen in EL.

https://www.ad.nl/champio(...)entenlijst~ac7581d0/ :

Champions League Europa League
Bereiken groepsfase 4 0
Winst duel 2 2
Gelijk duel 1 1
Verlies duel 0 0
Deelname knock-outfase 4 0
Bereiken achtste finale (bonus) 1 0
Bereiken kwartfinale (bonus) 1 1
Bereiken halve finale (bonus) 1 1
Bereiken finale (bonus) 1 1
Je krijgt geen bonuspunten voor bereiken groepsfase EL.

[ Bericht 3% gewijzigd door T_Killer op 22-08-2018 14:15:15 ]
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  donderdag 23 augustus 2018 @ 00:08:29 #147
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181388611
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 11:29 schreef borrepus het volgende:
Nee enkel behalen groepsfase levert een punt mee op, echter dat compenseer je met winnen in EL.

https://www.ad.nl/champio(...)entenlijst~ac7581d0/ :

Champions League Europa League
Bereiken groepsfase 4 3
Winst duel 2 2
Gelijk duel 1 1
Verlies duel 0 0
Deelname knock-outfase 4 0
Bereiken achtste finale (bonus) 1 0
Bereiken kwartfinale (bonus) 1 1
Bereiken halve finale (bonus) 1 1
Bereiken finale (bonus) 1 1
Winst in de EL is toch maar 1 punt en een gelijkspel een half punt?
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181388863
Nee, puntentelling is gelijk. Voor de CL groepsfase krijg je alleen vier bonuspunten.

Plus dat het bereiken van de Champions League groepsfase indirect ook betekent dat je voorronde wedstrijden moet winnen. Stel dat Ajax er tegen Luik uit was gegaan en Psv tegen Bate. Dat is al 13.5 punt minder dan nu mogelijk het geval is. Daarvoor moet je al zeven keer winnen in de Europa league, terwijl Ajax en Psv best wat punten kunnen sprokkelen in de Champions league.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 00:31:25 #149
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181389106
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 00:19 schreef Dale__Cooper het volgende:
Nee, puntentelling is gelijk. Voor de CL groepsfase krijg je alleen vier bonuspunten.

Plus dat het bereiken van de Champions League groepsfase indirect ook betekent dat je voorronde wedstrijden moet winnen. Stel dat Ajax er tegen Luik uit was gegaan en Psv tegen Bate. Dat is al 13.5 punt minder dan nu mogelijk het geval is. Daarvoor moet je al zeven keer winnen in de Europa league, terwijl Ajax en Psv best wat punten kunnen sprokkelen in de Champions league.
Klopt. Alleen als ze nu allebei vierde worden was de EL mogelijk beter geweest, maar dat weet je pas achteraf. Je kan je wel afvragen of het voor de coefficient beter is om 2e of 3e te worden in de CL groep. In de Europa League levert een kwartfinaleplek per team minimaal 5, maar waarschijnlijk tussen de 7 en 9 punten op. In de Champions League is het bijna onmogelijk de kwartfinale Łberhaupt te halen.
pi_181393459
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:59 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Welke Nederlandse subtopper zie jij makkelijk van Trencin winnen? Akkoord, ze zullen niet het derde team van de eredivisie zijn maar veel mensen zien geloof ik echt niet hoe bedroevend slecht het met de Nederlandse competitie gesteld is. een jaar of 7/8 geleden bleef ik nog thuis voor pakweg Heerenveen-Groningen, nu kunnen wedstrijden als Feyenoord-AZ me nog amper bekoren. Zolang het niveau van de bovenste helft eredivisie niet omhoog gaat zal de europese vrije val blijven doorzetten.
Daarentegen is het niveau van PSV en AJAX in de afgelopen 10 jaar niet zo hoog geweest. Bovendien staat er ook een fundament voor de jeugdopleiding bij beide clubs voor de komende jaren.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 11:18:38 #151
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181394154
Met plek 11 in het achterhoofd vanavond maar eens zien wat de drie overgebleven Deense ploegen maken. Zou fijn zijn als die weinig resultaat halen. Daarnaast speelt ook de enige overgebleven Oostenrijkse ploeg in EL vanavond.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
  donderdag 23 augustus 2018 @ 11:24:14 #152
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181394266
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:18 schreef T_Killer het volgende:
Met plek 11 in het achterhoofd vanavond maar eens zien wat de drie overgebleven Deense ploegen maken. Zou fijn zijn als die weinig resultaat halen. Daarnaast speelt ook de enige overgebleven Oostenrijkse ploeg in EL vanavond.
Red Bull is er ook nog
  donderdag 23 augustus 2018 @ 11:47:10 #153
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181394794
Ja maar die spelen CL voorronde, dus die hebben sowieso een groepsfase (CL of EL). Als Rapid namens Oostenrijk en Kopenhagen, Midtjyland en Brondby namens Denemarken deze ronde niet overleven, zijn ze klaar in Europa voor dit jaar. Wat gunstig is voor NL omdat wij sowieso 2 teams hebben die groepsfase spelen.
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_181395069
Alle Deense ploegen hebben toch sterke tegenstanders dus ze zouden er maar zo eens alle drie uit kunnen vliegen :). Rapid heeft ook geen makkelijke aan Steaua Boekarest.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 12:29:04 #155
362868 Slobeend
of all places
pi_181395794
Griekenland zit ons ook op de hielen en kunnen ook nog met twee ploegen de CL in.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 12:45:44 #156
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181396172
Maar deze week weer 2 overwinningen bij kunnen schrijven. Lekker hoor.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181396276
dank u ajax en psv
ajax ajax
  donderdag 23 augustus 2018 @ 17:08:41 #158
15600 BB-King
Long live the King!
pi_181402313
Werd tijd dat PSV en Ajax weer wat punten binnenhaalden na die wanprestaties van vorig jaar.
Wat lees je mijn signature? Heb ik soms wat van je aan?
  donderdag 23 augustus 2018 @ 19:44:25 #159
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_181406126
Ongelooflijk dit. Nederland verliest zijn rechtstreeks CL plaats maar krijgt straks 2 Nederlandse ploegen in de CL door kwalificatie .
Ode aan legende tong80! Hij zal voor altijd mijn nummer #1 zijn!
tong80 nummer #1 van 29/07/2005 tot 04/11/2018
  donderdag 23 augustus 2018 @ 22:18:46 #160
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_181409881
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:57 schreef Dejannn het volgende:
Alle Deense ploegen hebben toch sterke tegenstanders dus ze zouden er maar zo eens alle drie uit kunnen vliegen :). Rapid heeft ook geen makkelijke aan Steaua Boekarest.
Zoals het er nu uitziet lijkt alleen Brondby er zeker uit te gaan. Daar had wel meer ingezeten. Zeker Atalanta
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 22:20:26 #161
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_181409917
quote:
10s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:44 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ongelooflijk dit. Nederland verliest zijn rechtstreeks CL plaats maar krijgt straks 2 Nederlandse ploegen in de CL door kwalificatie .
mad
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_181409943
meh, vrij matig. Rapid Wien en Olympiakos met twee doelpunten verschil gewonnen en een goede uitgangspositie voor Kopenhagen en Midtjylland.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 22:36:19 #163
358144 capuchon_jongen
Lid sinds 13/10/2011 om 23:40
pi_181410250
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 22:20 schreef Doublepain het volgende:

[..]

mad
niet mad, ik vind het gewoon een bijzonder goede prestatie
Ode aan legende tong80! Hij zal voor altijd mijn nummer #1 zijn!
tong80 nummer #1 van 29/07/2005 tot 04/11/2018
pi_181410545
Belgen doen het weer goed.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_181411153
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 22:50 schreef franske19 het volgende:
Belgen doen het weer goed.
Vorig jaar was een rampzalig seizoen. Dit jaar al bijna evenveel punten als vorig jaar :')
Elk jaar was eigenlijk wel goed sinds het invoeren van het play off systeem in BelgiŽ; vorig jaar lijkt eerder per toeval een slecht jaar te zijn.

Bij NL hangt altijd alles van Ajax af, presteren altijd goed. Zo'n grote club is er niet in BelgiŽ. Maar om 1 of andere manier kunnen die andere clubs in NL europees niet presteren? Is vreemd, want kwalitatief slechter dan de Belgische zijn ze niet.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 23:16:52 #166
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181411223
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:13 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Vorig jaar was een rampzalig seizoen. Dit jaar al bijna evenveel punten als vorig jaar :')
Elk jaar was eigenlijk wel goed sinds het invoeren van het play off systeem in BelgiŽ; vorig jaar lijkt eerder per toeval een slecht jaar te zijn.

Bij NL hangt altijd alles van Ajax af, presteren altijd goed. Zo'n grote club is er niet in BelgiŽ. Maar om 1 of andere manier kunnen die andere clubs in NL europees niet presteren? Is vreemd, want kwalitatief slechter dan de Belgische zijn ze niet.
Als jullie vorig jaar wat beter gepresteerd hadden waren jullie OekraÔne zelfs al voorbij geweest.

Ik zei het ook al, Nederlandse subtoppers hebben geen excuus dat de tegenstand te goed is, want Genk, Gent en Standard kunnen het ook vaak gewoon. Die hebben geen hogere begroting dan AZ, Vitesse en Utrecht, laat staan Feyenoord
pi_181411912
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:13 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Vorig jaar was een rampzalig seizoen. Dit jaar al bijna evenveel punten als vorig jaar :')
Elk jaar was eigenlijk wel goed sinds het invoeren van het play off systeem in BelgiŽ; vorig jaar lijkt eerder per toeval een slecht jaar te zijn.

Bij NL hangt altijd alles van Ajax af, presteren altijd goed. Zo'n grote club is er niet in BelgiŽ. Maar om 1 of andere manier kunnen die andere clubs in NL europees niet presteren? Is vreemd, want kwalitatief slechter dan de Belgische zijn ze niet.
Ajax en PSV.
pi_181413493
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 23:13 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Bij NL hangt altijd alles van Ajax af
Haha wat? PSV doet het op vorig jaar na gewoon altijd goed in Europa.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_181413901
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 00:37 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Haha wat? PSV doet het op vorig jaar na gewoon altijd goed in Europa.
Muah er waren wat jaren (onder Advocaat bijvoorbeeld) dat PSV het liet lopen omdat ze kampioen wilde worden.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  Moderator vrijdag 24 augustus 2018 @ 01:09:46 #170
436595 crew  Sked
up up up
pi_181414322
Een keertje overwinterd in de CL en een keertje in de EL uit de laatste zes kansen in Europa. Dat is toch niet goed.
pi_181414408
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 00:52 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Muah er waren wat jaren (onder Advocaat bijvoorbeeld) dat PSV het liet lopen omdat ze kampioen wilde worden.
2009/10, 10/11 en 11/12 hebben ze het licht beter gedaan dan Ajax.
https://kassiesa.home.xs4(...)thod4/trank2014.html

Nu is Ajax al een aantal jaar de wat betere ploeg in Europa ja.
PSV draagt wel hun steentje bij, kun je van andere ploegen niet bepaald zeggen
pi_181415004
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 01:13 schreef Adames het volgende:

[..]

2009/10, 10/11 en 11/12 hebben ze het licht beter gedaan dan Ajax.
https://kassiesa.home.xs4(...)thod4/trank2014.html

Nu is Ajax al een aantal jaar de wat betere ploeg in Europa ja.
PSV draagt wel hun steentje bij, kun je van andere ploegen niet bepaald zeggen
De laatste 10 jaar 2x overwinterd in de CL ..en Ajax?
Dat telt een stuk zwaarder mee dan die paar EL potjes..
pi_181415233
Ajax presteert zelden echt ‘goed’ Europees. 16/17 was uitstekend, maar verder..? Het is ook de laatste jaren nooit geweest dat een ťcht sterke club Ajax uitschakelde, met Rosenborg, Molde, Dnipro en RB Salzburg als meest recente voorbeelden. Ajax doet het echter, vorig seizoen uitgezonderd, ook nooit echt zwak Europees, zoals Feyenoord eigenlijk, of PSV de afgelopen twee jaar.

AZ was onze joker afgelopen jaren, maar de prestaties van 13/14 vervallen vanaf nu dus AZ is voorlopig ongeplaatst. Feyenoord zal volgend jaar nog wel nipt geplaatst zijn in lotingen, maar dan moeten ze volgend seizoen wel echt iets gaan doen Europees. De laatste overwintering is immers ook al vier jaar terug.

Het is te hopen dat PSV en Ajax ons op plekkie 11 krijgen, dan hebben we in ieder geval de bekerwinnaar weer direct geplaatst.
pi_181415269
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 02:08 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

Het is te hopen dat PSV en Ajax ons op plekkie 11 krijgen, dan hebben we in ieder geval de bekerwinnaar weer direct geplaatst.
Dan heeft die B-prijs in ieder geval nog iets van waarde ja. Nu is de beker gewoon een stuk blik zonder enige waarde. Krijgt er alleen een lelijke badjas voor als winnaar.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_181416812
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 01:47 schreef PSVCL het volgende:

[..]

De laatste 10 jaar 2x overwinterd in de CL ..en Ajax?
Dat telt een stuk zwaarder mee dan die paar EL potjes..
Hebben jullie 2x overwinterd? Laatste keer van jullie voor 15/16 was 2006 toch?
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181416822
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 02:08 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ajax presteert zelden echt ‘goed’ Europees. 16/17 was uitstekend, maar verder..? Het is ook de laatste jaren nooit geweest dat een ťcht sterke club Ajax uitschakelde, met Rosenborg, Molde, Dnipro en RB Salzburg als meest recente voorbeelden. Ajax doet het echter, vorig seizoen uitgezonderd, ook nooit echt zwak Europees, zoals Feyenoord eigenlijk, of PSV de afgelopen twee jaar.

AZ was onze joker afgelopen jaren, maar de prestaties van 13/14 vervallen vanaf nu dus AZ is voorlopig ongeplaatst. Feyenoord zal volgend jaar nog wel nipt geplaatst zijn in lotingen, maar dan moeten ze volgend seizoen wel echt iets gaan doen Europees. De laatste overwintering is immers ook al vier jaar terug.

Het is te hopen dat PSV en Ajax ons op plekkie 11 krijgen, dan hebben we in ieder geval de bekerwinnaar weer direct geplaatst.
Ajax heeft inderdaad ook vaak zat gefaald tegen kutclubs ja. Maar Ajax had ook heel wat jaren een mager elftal met behoorlijk veel middelmaat erbij.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 08:12:21 #177
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181416918
Luxemburg doet het best goed dit jaar.
Respect.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181417165
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 01:47 schreef PSVCL het volgende:

[..]

De laatste 10 jaar 2x overwinterd in de CL ..en Ajax?
Dat telt een stuk zwaarder mee dan die paar EL potjes..
het topic gaat wel om de ranglijst en dus punten
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 08:42:03 #179
246608 T_Killer
Rochelle, Rochelle
pi_181417166
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 02:08 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

Het is te hopen dat PSV en Ajax ons op plekkie 11 krijgen, dan hebben we in ieder geval de bekerwinnaar weer direct geplaatst.
Ja en dan zul je zien dat dit jaar weer een team zoals Zwolle of Groningen de beker wint }:|
"A young girl's strange erotic journey from Milan to Minsk"
pi_181417168
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 08:42 schreef T_Killer het volgende:

[..]

Ja en dan zul je zien dat dit jaar weer een team zoals Zwolle of Groningen de beker wint }:|
Dat kan alleen als Feyenoord een keer uit loot.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 10:30:21 #181
419487 Vriezzer
Friendly, but fierce.
pi_181418759
quote:
10s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 19:44 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ongelooflijk dit. Nederland verliest zijn rechtstreeks CL plaats maar krijgt straks 2 Nederlandse ploegen in de CL door kwalificatie .
Hopelijk wel.

Dat is toch het mooie van het leven. _O_
To survive, is to be victorious!
pi_181561332
Salzburg naar de EL, geen 4 bonuspunten dus voor hen. Wel grote kans dat ze veel punten gaan pakken in de EL maar dat zien we dan wel weer.
Sport<br />Student <br />Reizen
  woensdag 29 augustus 2018 @ 23:08:18 #183
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181561834
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 22:53 schreef Platinumgoat het volgende:
Salzburg naar de EL, geen 4 bonuspunten dus voor hen. Wel grote kans dat ze veel punten gaan pakken in de EL maar dat zien we dan wel weer.
Oostenrijk heeft gelukkig zelf ook nog maar 2 teams en Salzburg moet het meestal in z'n eentje doen. Die gaan waarschijnlijk wel weer afhaken
  woensdag 29 augustus 2018 @ 23:10:37 #184
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_181561899
Jongens, wat is dit lekker. Nou 2 ploegen in groepsfase CL. Nog even hoge ogen gooien en dan hebben we eindelijk weer wat internationaal krediet. Hopelijk het begin van een trend.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_181562192
Lijkt me niet dat Oostenrijkse ploegen dat nog kunnen gaan goedmaken, of PSV en Ajax moeten echt haast helemaal niets gaan pakken, maar lijkt me nog toch dat minimaal ťťn van de twee 3e moet worden. Eigenlijk alle twee. In een ideaal scenario zelfs ťťn van de twee naar de volgende ronde. Turkije inhalen zal sowieso wel teveel van het goede worden. Gewoon even een paar vette jaren svp en je staat er weer lekker tussen.
-
pi_181564865
We staan in ieder geval ruim op plek 11 nu. Dat betekent dat volgend seizoen de bekerwinnaar zich direct plaatst voor de EL, en afhankelijk van de verdeling van Europese prijzen krijgt onze kampioen eventueel ook weer een directe plek.

Jammer van Feyenoords fuck-up (of van die EL-finale afgelopen seizoen), anders kon je nu wel een serieuze aanval op plek 10 doen. Maar goed, we zijn weer dichtbij.
pi_181565059
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 02:08 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
We staan in ieder geval ruim op plek 11 nu. Dat betekent dat volgend seizoen de bekerwinnaar zich direct plaatst voor de EL, en afhankelijk van de verdeling van Europese prijzen krijgt onze kampioen eventueel ook weer een directe plek.

Jammer van Feyenoords fuck-up (of van die EL-finale afgelopen seizoen), anders kon je nu wel een serieuze aanval op plek 10 doen. Maar goed, we zijn weer dichtbij.
Ach dit Feyenoord had toch nooit potten kunnen breken in Europa met Van Bronckhorst die nog nooit van tactiek heeft gehoord en allemaal middelmatige kutspelers. Daar moet echt een hele hoop gebeuren voor die het niveau bereiken van een goede EL-deelnemer.

AZ zie ik er eerder heen groeien als die wat zaken in hun beleid veranderen en wellicht een categorie hoger shoppen aangezien ze wel goede inkomende transferbedragen krijgen. En dat samen met een goede jeugd zullen die het financieel goed moeten kunnen aantikken. Andere hoop is wellicht Vitesse die ook wel een aardige jeugd heeft en hopen dat die eigenaar er wat leuks in steekt zo nu en dan en dat die Rus het op de rit krijgt (en er een tijdje blijft). De rest van de clubs gaat het niet worden.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181565549
Nice!
Zonder wrijving geen glans
pi_181566725
De voorsprong op landen onder ons is niet zo groot, toch? En de meeste hebben meer clubs over. Ik zie er niet veel punten meer bijkomenl, ook al doen Ajax en PSV het nu goed. Ik zou dus even wachten met ons rijk te rekenen.p
It ain't over t-t-till it's over
pi_181566769
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 08:36 schreef Pleun2011 het volgende:
De voorsprong op landen onder ons is niet zo groot, toch? En de meeste hebben meer clubs over. Ik zie er niet veel punten meer bijkomenl, ook al doen Ajax en PSV het nu goed. Ik zou dus even wachten met ons rijk te rekenen.p
In pot 4 zitten eigenlijk allemaal teams waar je punten tegen kunt pakken. Zeker nu Valencia ook in pot 3 zit. Ajax zie ik ook nog wel in de CL overwinteren als ze niet 2 ploegen van buitencategorie krijgen (dus bv benfica, Shaktar, Porto)
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_181569625
Denemarken is toch wel de voornaamste concurrent, 3 ploegen actie en hoeven punten maar door 4 te delen. Hopelijk vliegen er vanavond ff wat Deense teams uit, minimaal 1 maar hopelijk meer.
Sport<br />Student <br />Reizen
  donderdag 30 augustus 2018 @ 11:47:29 #192
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181570009
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 11:32 schreef Platinumgoat het volgende:
Denemarken is toch wel de voornaamste concurrent, 3 ploegen actie en hoeven punten maar door 4 te delen. Hopelijk vliegen er vanavond ff wat Deense teams uit, minimaal 1 maar hopelijk meer.
BrŲndby vliegt er wel uit, Midgetland en Kopenhagen is nog even afwachten. Ik denk dat er geen duidelijke concurrent aan te wijzen is, we zijn onze eigen grootste concurrent
pi_181571144
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 11:47 schreef hhh38 het volgende:

[..]

BrŲndby vliegt er wel uit, Midgetland en Kopenhagen is nog even afwachten. Ik denk dat er geen duidelijke concurrent aan te wijzen is, we zijn onze eigen grootste concurrent
Zal afhangen van vanavond, zowel loting als EL resultaten. Brondby idd vrijwel zeker eruit, en als Kopenhagen er ook uitvliegt dan is Denemarken geen concurrent meer.

Maar het ziet er gunstig uit allemaal, maar we moeten zelf idd gewoon presteren in de CL.
Sport<br />Student <br />Reizen
pi_181584775
De discussie doet nu niet meer terzake, maar iemand op het UEFA forum heeft alle play-offs duels van de Champions League er van de afgelopen 8 jaar bij gepakt om te kijken wat gunstiger is voor de ranking. Winst en CL of verliezen en dan punten sprokkelen in de EL.

Ploegen die de play-offs winnen kwamen gemiddeld uit op 12,83 punten.
Ploegen die de play-offs verloren kwamen gemiddeld uit op 7,33 punten.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 21:56:53 #195
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181585058
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 21:42 schreef Dale__Cooper het volgende:
De discussie doet nu niet meer terzake, maar iemand op het UEFA forum heeft alle play-offs duels van de Champions League er van de afgelopen 8 jaar bij gepakt om te kijken wat gunstiger is voor de ranking. Winst en CL of verliezen en dan punten sprokkelen in de EL.

Ploegen die de play-offs winnen kwamen gemiddeld uit op 12,83 punten.
Ploegen die de play-offs verloren kwamen gemiddeld uit op 7,33 punten.
Duidelijk verschil. Denk wel dat met het nieuwe systeem de teams die uit de play offs komen relatief slechter zijn omdat daar eerst nog teams uit Engeland en Spanje enzo tussen zaten. Bovendien moet je eigenlijk specifiek kijken naar teams die vervolgens in pot 3 terecht komen. PSV zou nu waarschijnlijk "beter" in de EL hebben kunnen spelen, maar zelfs dat is niet zeker.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 21:57:39 #196
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181585079
Dudelange door naar de groepsfase.
Knap hoor.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181585657
Helaas Rapid Wien en Olympiakos gewoon door. Ajax en mogelijk PSV zal nog wel flink moeten scoren om plek 11 vast te stellen.
pi_181586175
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:26 schreef Dale__Cooper het volgende:
Helaas Rapid Wien en Olympiakos gewoon door. Ajax en mogelijk PSV zal nog wel flink moeten scoren om plek 11 vast te stellen.
Tottenham en Inter thuis winnen.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_181586916
TsjechiŽ heeft 4 teams Europees!
pi_181587500
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:26 schreef Dale__Cooper het volgende:
Helaas Rapid Wien en Olympiakos gewoon door. Ajax en mogelijk PSV zal nog wel flink moeten scoren om plek 11 vast te stellen.
Ajax kan wel rond de 9/10 punten halen minimaal. PSV met een beetje geluk 4 punten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181590444
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 21:42 schreef Dale__Cooper het volgende:
De discussie doet nu niet meer terzake, maar iemand op het UEFA forum heeft alle play-offs duels van de Champions League er van de afgelopen 8 jaar bij gepakt om te kijken wat gunstiger is voor de ranking. Winst en CL of verliezen en dan punten sprokkelen in de EL.

Ploegen die de play-offs winnen kwamen gemiddeld uit op 12,83 punten.
Ploegen die de play-offs verloren kwamen gemiddeld uit op 7,33 punten.
De clubs die winnen zijn ook beter natuurlijk.
pi_181592482
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 08:11 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De clubs die winnen zijn ook beter natuurlijk.
Daar is ook naar gekeken. Ploegen die in de vierde voorronde minstens de helft minder rankingpunten hadden en dus als underdog beschouwd kunnen worden scoorden gemiddeld 9,33 in de CL en 5,98 in de EL.
pi_181592764
We kunnen wel een redelijk jaar draaien nog, als PSV het niet laat lopen.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 10:51:15 #204
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181592871
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 10:46 schreef TheJanitor het volgende:
We kunnen wel een redelijk jaar draaien nog, als PSV het niet laat lopen.
Rare suggestie, zelfs als PSV alles geeft kunnen ze nog met 0 punten eindigen.
pi_181593025
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 10:29 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Daar is ook naar gekeken. Ploegen die in de vierde voorronde minstens de helft minder rankingpunten hadden en dus als underdog beschouwd kunnen worden scoorden gemiddeld 9,33 in de CL en 5,98 in de EL.
Ah, interessant. Heb je ook een linkje?

Wel vreemd, want in die eerste vergelijking is het verschil groter dan de vier bonuspunten die je krijgt in de CL. Dat betekent dat teams ook absoluut gezien beter scoren in de CL dan in de EL. En bij die underdog teams is het verschil in absolute prestaties verwaarloosbaar.
pi_181593122
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 10:58 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ah, interessant. Heb je ook een linkje?

Wel vreemd, want in die eerste vergelijking is het verschil groter dan de vier bonuspunten die je krijgt in de CL. Dat betekent dat teams ook absoluut gezien beter scoren in de CL dan in de EL. En bij die underdog teams is het verschil in absolute prestaties verwaarloosbaar.
https://kassiesa.net/uefa/forum2/viewtopic.php?f=1&t=4703
pi_181593707
Denemarken heeft gisteravond toch wel een flinke knauw gekregen, die zie ik ons niet zomaar meer voorbij gaan met alleen Kopenhagen nog in de strijd.

Oostenrijk zal met Salzburg wellicht nog best wat gaan binnen harken, Rapid Wien is lastiger te peilen...

Griekenland kunnen we met Ajax tegen AEK zelf behoorlijk pijn doen natuurlijk, alles bij elkaar ziet het er na deze week best goed uit voor plek 11 aan het eind van het seizoen
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_181597245
Rapid Wien en RB Salzburg in ieder geval behoorlijk pittig geloot :)
pi_181598172
Rapid Wien gaat niet veel scoren nee. Red Bull Salzburg zal nog wel doorgaan, maar dat moet Ajax ook wel lukken (EL in ieder geval).

Groter gevaar komt denk ik van de Griekse clubs en die hebben ook best zwaar geloot. Olympiakos met AC Milan en Real Betis en Paok heeft Chelsea, Bate en Vidi. Verwacht van zowel Griekenland als Oostenrijk eigenlijk max 1 ploeg door na de winterstop.
pi_181600379
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 15:01 schreef Dale__Cooper het volgende:
Rapid Wien gaat niet veel scoren nee. Red Bull Salzburg zal nog wel doorgaan, maar dat moet Ajax ook wel lukken (EL in ieder geval).

Groter gevaar komt denk ik van de Griekse clubs en die hebben ook best zwaar geloot. Olympiakos met AC Milan en Real Betis en Paok heeft Chelsea, Bate en Vidi. Verwacht van zowel Griekenland als Oostenrijk eigenlijk max 1 ploeg door na de winterstop.
RB Salzburg is ook niet zomaar door tegen Celtic en RB Leipzig. Trouwens apart dat twee Red Bull teams elkaar kunnen loten. Stel ze moeten tegen elkaar op de laatste speeldag en hebben een gelijkspel nodig...
pi_181601325
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:42 schreef Simmertje het volgende:

[..]

RB Salzburg is ook niet zomaar door tegen Celtic en RB Leipzig. Trouwens apart dat twee Red Bull teams elkaar kunnen loten. Stel ze moeten tegen elkaar op de laatste speeldag en hebben een gelijkspel nodig...
Celtic kan er niks van joh, daar komt een Salzburg wel door die het altijd wel goed doet in de Europa Liek.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_182037998
Rapid en Salzburg winnen vanavond van Spartak Moskou (thuis) en Leipzig (uit, Red Bull-clash trouwens) dus het gat is nu nog maar 0.400 ongeveer (1 zege)

Het wordt heel spannend voor plek 11
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_182038451
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 23:25 schreef TheVulture het volgende:
Rapid en Salzburg winnen vanavond van Spartak Moskou (thuis) en Leipzig (uit, Red Bull-clash trouwens) dus het gat is nu nog maar 0.400 ongeveer (1 zege)

Het wordt heel spannend voor plek 11
Vooral jammer dat Rapid Wien gewonnen heeft. Had gehoopt dat die niet echt veel zouden rapen. Normaliter gaan ze gedurende de poulefase Nederland wel voorbij. Dan hopen dat Salzburg er snel uitvliegt en de (eventuele)bonuspunten van Ajax voldoende zijn.
pi_182038972
Toch apart dat we zo veel problemen hebben met Oostenrijk. Jammer dat Feyenoord er nooit wat van bakt, die zouden toch een stuk beter moeten presteren dan de Rapid Wiens van deze wereld
pi_182039500
Knap dat de nummer 7 van Oostenrijk (Rapid Wien) wint van het veel hoger aangeslagen Spartak Moskou. Zie ik de nummer 7 van Nederland niet doen en de nummer 3 trouwens ook niet, want die kan het tegen Trencin al niet bolwerken. Wat al met al wil zeggen dat in NL kennelijk alleen Psv en Ajax in staat zijn om ook maar iets te kunnen betekenen in Europa. Daarom verlies je het van landen als Belgie, want die zijn in de breedte sterker vertegenwoordigt.
pi_182039502
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 00:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Toch apart dat we zo veel problemen hebben met Oostenrijk. Jammer dat Feyenoord er nooit wat van bakt, die zouden toch een stuk beter moeten presteren dan de Rapid Wiens van deze wereld
Oostenrijk heeft een competitie met maar 12 clubs. Moeten ze in Nederland ook eens naar toe voor meer weerstand. Maarja hier houden ze graag vast aan het poldermodel en iedereen maar tevreden houden.
  vrijdag 21 september 2018 @ 06:58:53 #217
80382 manny
30 is best veel
pi_182041096
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 01:48 schreef F.M.D. het volgende:

[..]

Oostenrijk heeft een competitie met maar 12 clubs. Moeten ze in Nederland ook eens naar toe voor meer weerstand. Maarja hier houden ze graag vast aan het poldermodel en iedereen maar tevreden houden.
mwa. als we kijken naar vorig seizoen (waar we echt veel punten hebben laten liggen) ook met poldermodel moet utrecht kunnen winnen van wat amateurs en moeten ajax en PSV de europaleague kunnen halen om daar wat punten te sprokkelen. En tja dat Feijenoord eens in de zoveel jaar kampioen wordt en dan ons land te kakken mag zetten mee mag doen aan de CL dat is dan maar zo. Daar kan geen beleid tegenop.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182041775
Het is gewoon dramatisch dat de Nederlandse clubs de EL niet hebben gehaald, nou ja dramatisch valt wel mee want Ajax en PSV hebben wel voor wat meer punten op CL-niveau gezorgd, dan zal de balans wat beter zijn dan in voorgaande jaren. Overigens verwacht ik ook dat beide clubs die lijn enigszins kunnen vasthouden en consequent punten zullen blijven pakken. Wellicht dat we die directe CL-plek volgend jaar niet pakken maar misschien wel het jaar daarna, en dan moeten landen als Turkije, Oekraine, en Belgie op den duur ook wel in beeld kunnen komen want ik vind de topclubs van die landen over het algemeen toch een stuk minder dan onze top twee, en de financiele mogelijkheden die onze clubs hebben.
  vrijdag 21 september 2018 @ 10:09:08 #219
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_182043334
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 08:22 schreef DeParo het volgende:
Het is gewoon dramatisch dat de Nederlandse clubs de EL niet hebben gehaald, nou ja dramatisch valt wel mee want Ajax en PSV hebben wel voor wat meer punten op CL-niveau gezorgd, dan zal de balans wat beter zijn dan in voorgaande jaren. Overigens verwacht ik ook dat beide clubs die lijn enigszins kunnen vasthouden en consequent punten zullen blijven pakken. Wellicht dat we die directe CL-plek volgend jaar niet pakken maar misschien wel het jaar daarna, en dan moeten landen als Turkije, Oekraine, en Belgie op den duur ook wel in beeld kunnen komen want ik vind de topclubs van die landen over het algemeen toch een stuk minder dan onze top twee, en de financiele mogelijkheden die onze clubs hebben.
Je moet echt een bredere basis hebben om in de top 10 te komen. Tenzij Ajax en PSV ieder seizoen de kwartfinale van de CL halen, maar ik mag toch hopen dat niemand daarin gelooft.
pi_182043813
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 01:48 schreef F.M.D. het volgende:
Knap dat de nummer 7 van Oostenrijk (Rapid Wien) wint van het veel hoger aangeslagen Spartak Moskou. Zie ik de nummer 7 van Nederland niet doen en de nummer 3 trouwens ook niet, want die kan het tegen Trencin al niet bolwerken. Wat al met al wil zeggen dat in NL kennelijk alleen Psv en Ajax in staat zijn om ook maar iets te kunnen betekenen in Europa. Daarom verlies je het van landen als Belgie, want die zijn in de breedte sterker vertegenwoordigt.
Utrecht won vorig jaar ook de 1e wedstrijd van Zenit in de voorronde natuurlijk (en die hadden verlenging nodig om het uiteindelijk te halen)
pi_182051548
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 10:09 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Je moet echt een bredere basis hebben om in de top 10 te komen. Tenzij Ajax en PSV ieder seizoen de kwartfinale van de CL halen, maar ik mag toch hopen dat niemand daarin gelooft.
Ik geloof dat we binnen 5 jaar echt wel weer structureel beter gaan presteren dan Belgie, Oekraine, en Turkije laat staan Oostenrijk dus.
  vrijdag 21 september 2018 @ 21:09:14 #222
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_182054691
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 18:37 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik geloof dat we binnen 5 jaar echt wel weer structureel beter gaan presteren dan Belgie, Oekraine, en Turkije laat staan Oostenrijk dus.
Zolang de Nederlandse clubs vasthouden aan dat naÔeve "aanvallende, verzorgde voetbal" zal de achterstand alleen maar groter worden. Nee dus.
  vrijdag 21 september 2018 @ 21:12:29 #223
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_182054745
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 01:48 schreef F.M.D. het volgende:

[..]

Oostenrijk heeft een competitie met maar 12 clubs. Moeten ze in Nederland ook eens naar toe voor meer weerstand. Maarja hier houden ze graag vast aan het poldermodel en iedereen maar tevreden houden.
Oostenrijk heeft 1 grote stad, een stuk of 4 middelgrote steden en de rest zijn clubs uit stadjes als pakweg Waalwijk en Volendam. Als ze de competitie gaan uitbreiden komen er dus alleen maar dorpsclubs bij. Meer een praktische oplossing dus om een competitie met 12 clubs te spelen.
  vrijdag 21 september 2018 @ 23:17:37 #224
416931 yats
(non) Average Joe
pi_182057016
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:09 schreef Boezeidekoe het volgende:

[..]

Zolang de Nederlandse clubs vasthouden aan dat naÔeve "aanvallende, verzorgde voetbal" zal de achterstand alleen maar groter worden. Nee dus.
Daarom ben ik dus erg blij met onze trainer. Je kan van Slutsky zeggen wat je wil maar hij heeft gelukkig een andere kijk op voetbal dan al die naÔeve Nederlandse trainers en brengt wat vernieuwing in ons vastgeroeste spelidee.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  vrijdag 21 september 2018 @ 23:24:44 #225
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_182057189
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:17 schreef yats het volgende:

[..]

Daarom ben ik dus erg blij met onze trainer. Je kan van Slutsky zeggen wat je wil maar hij heeft gelukkig een andere kijk op voetbal dan al die naÔeve Nederlandse trainers en brengt wat vernieuwing in ons vastgeroeste spelidee.
Jullie zijn er ver mee gekomen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_182058495
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:09 schreef Boezeidekoe het volgende:

[..]

Zolang de Nederlandse clubs vasthouden aan dat naÔeve "aanvallende, verzorgde voetbal" zal de achterstand alleen maar groter worden. Nee dus.
Ik heb er een optimistischer gevoel bij dan jij!
pi_182062572
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:17 schreef yats het volgende:

[..]

Daarom ben ik dus erg blij met onze trainer. Je kan van Slutsky zeggen wat je wil maar hij heeft gelukkig een andere kijk op voetbal dan al die naÔeve Nederlandse trainers en brengt wat vernieuwing in ons vastgeroeste spelidee.
:')
pi_182063091
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:17 schreef yats het volgende:

[..]

Daarom ben ik dus erg blij met onze trainer. Je kan van Slutsky zeggen wat je wil maar hij heeft gelukkig een andere kijk op voetbal dan al die naÔeve Nederlandse trainers en brengt wat vernieuwing in ons vastgeroeste spelidee.
Hij kon niet eens winnen van het matigste Basel in jaren.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 22 september 2018 @ 12:26:17 #229
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_182063571
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:17 schreef yats het volgende:

[..]

Daarom ben ik dus erg blij met onze trainer. Je kan van Slutsky zeggen wat je wil maar hij heeft gelukkig een andere kijk op voetbal dan al die naÔeve Nederlandse trainers en brengt wat vernieuwing in ons vastgeroeste spelidee.
Door zijn visie is de achterstand inderdaad verkleind
  zaterdag 22 september 2018 @ 14:45:15 #230
416931 yats
(non) Average Joe
pi_182065356
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 23:24 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Jullie zijn er ver mee gekomen.
Van Basel verliezen is niet heel schokkend of schandalig. Beter dan van een paar Kazachen en Slowaakse semi-profs verliezen.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  woensdag 3 oktober 2018 @ 08:55:20 #231
80382 manny
30 is best veel
pi_182287644
ik zit niet zo in de regeltjes. wat doet een gelijkspelletje in de CL voor de punten ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182287671
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 08:55 schreef manny het volgende:
ik zit niet zo in de regeltjes. wat doet een gelijkspelletje in de CL voor de punten ?
delen door het aantal deelnemers :P

Qua punt doet het niet veel, maar voor kwalificatie na winterstop is het best een stap.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 09:03:31 #233
80382 manny
30 is best veel
pi_182287746
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 08:57 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

delen door het aantal deelnemers :P

Qua punt doet het niet veel, maar voor kwalificatie na winterstop is het best een stap.
Ok. Delen door....ik snapte de totalen per land al niet. Maar goed: het was weer een klein stapje en ook wel mooi dat je niet met 5-0 naar huis wordt getikt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182288299
0.2 punten erbij dus gister. Hopen dat er vandaag nog 0.4 punt bij komen :D
  woensdag 3 oktober 2018 @ 10:11:14 #235
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_182288884
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 09:42 schreef Themeparktommy het volgende:
0.2 punten erbij dus gister. Hopen dat er vandaag nog 0.4 punt bij komen :D
Vast niet.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_182288896
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 09:42 schreef Themeparktommy het volgende:
0.2 punten erbij dus gister. Hopen dat er vandaag nog 0.4 punt bij komen :D
Ik denk dat PSV het laat lopen en zich compleet focust op de eredivisie. Maar het zou mooi zijn.
pi_182289002
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:45 schreef yats het volgende:

[..]

Van Basel verliezen is niet heel schokkend of schandalig. Beter dan van een paar Kazachen en Slowaakse semi-profs verliezen.
Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 10:20:38 #238
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_182289025
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:19 schreef Dven het volgende:

[..]

Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
Dat krijg je als je vWolfswinkel in dienst neemt
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_182293035
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:19 schreef Dven het volgende:

[..]

Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
Basel verloor een paar weken geleden nog met 7-1 van Young Boys :D

Maar het ligt nooit aan Vitesse bij yats
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_182294178
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 13:57 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Basel verloor een paar weken geleden nog met 7-1 van Young Boys :D

Maar het ligt nooit aan Vitesse bij yats
Het is een complot
[i]No temptation has overtaken you that is not common to man. God is faithful, and he will not let you be tempted beyond your ability, but with the temptation he will also provide the way of escape, that you may be able to endure it.[/i]
pi_182294357
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:19 schreef Dven het volgende:

[..]

Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
Sooow
pi_182295158
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:19 schreef Dven het volgende:

[..]

Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
Ze zijn uitgeschakeld door Apollon Limassol, de nr2 van Cyprus. De nr laatst van Griekenland is een andere Apollon :D

Verder wel eens met je hoor, maar ik zou als ik jou was de episodes van Yats negeren.
  Redactie Sport woensdag 3 oktober 2018 @ 16:20:12 #243
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_182295697
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:19 schreef Dven het volgende:

[..]

Bijzonder schokkend aangezien dit Basel absoluut niet meer is als het Basel van de afgelopen jaren. Staan 5e in een een competitie met 10 clubs en staan inmiddels 14 punten achter de nummer 1 en zijn Europees uitgeschakeld tegen de huidige nummer laatst van de Griekse competitie die alle vijf de wedstrijden verloren hebben.

Schandalig is meer dan het juiste woord.
Sow staat yats weer eens voor lul hoor. Misschien kan ie nog zeggen dat de uitsupporters van Vitesse zeer trouw zijn
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_182296218
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 15:53 schreef GurneyIsBestOke het volgende:

[..]

Ze zijn uitgeschakeld door Apollon Limassol, de nr2 van Cyprus. De nr laatst van Griekenland is een andere Apollon :D

Verder wel eens met je hoor, maar ik zou als ik jou was de episodes van Yats negeren.
Oh ik dacht bij Apallon aan Smirnis. _O- Maar goed, nog steeds. Nr. 2 van Cyprus :')

Maar die usert post wel vaker rare dingen inderdad dus best negeren j.
pi_182296221
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:20 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Sow staat yats weer eens voor lul hoor. Misschien kan ie nog zeggen dat de uitsupporters van Vitesse zeer trouw zijn
Stadion zit altijd tot de nok vol.
pi_182297222
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:42 schreef Dven het volgende:

[..]

Oh ik dacht bij Apallon aan Smirnis. _O- Maar goed, nog steeds. Nr. 2 van Cyprus :')

Maar die usert post wel vaker rare dingen inderdad dus best negeren j.
Yats kan wat onnodig fel zijn, maar uitgeschakeld worden door Basel is weinig schandalig aan. Basel heeft een dubbele begroting tov Vitesse, en op elke positie een betere speler. Dat het op dit moment niet loopt in de competitie lijkt me ook niet heel relevant, wedstrijd werd gespeeld in augustus.
pi_182297272
quote:
10s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 17:30 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Yats kan wat onnodig fel zijn, maar uitgeschakeld worden door Basel is weinig schandalig aan. Basel heeft een dubbele begroting tov Vitesse, en op elke positie een betere speler. Dat het op dit moment niet loopt in de competitie lijkt me ook niet heel relevant, wedstrijd werd gespeeld in augustus.
Het heeft nooit gelopen. In de zes wedstrijden voor en tussen Vitesse hebben ze welgeteld ťťn keer gewonnen en ťťn keer gelijkgespeeld.
pi_182299316
quote:
10s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 17:30 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Yats kan wat onnodig fel zijn, maar uitgeschakeld worden door Basel is weinig schandalig aan. Basel heeft een dubbele begroting tov Vitesse, en op elke positie een betere speler. Dat het op dit moment niet loopt in de competitie lijkt me ook niet heel relevant, wedstrijd werd gespeeld in augustus.
Vitesse had gewoon moeten winnen die eerste wedstrijd toen ze veel kansen kregen, ook al waren ze eerst op papier de underdog.

Net als dat Ajax gisteren had moeten winnen gezien het spelbeeld.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_182299418
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 10:12 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ik denk dat PSV het laat lopen en zich compleet focust op de eredivisie. Maar het zou mooi zijn.
Het laten lopen? :')

Zodat ze kampioen kunnen worden, zich kwalificeren voor de CL, zodat ze de CL weer kunnen laten lopen?! :')_!
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_182300220
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:14 schreef bamibij het volgende:

[..]

Het laten lopen? :')

Zodat ze kampioen kunnen worden, zich kwalificeren voor de CL, zodat ze de CL weer kunnen laten lopen?! :')_!
Weinig te halen in deze poule voor PSV. Geen schande trouwens.
pi_182300255
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:47 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Weinig te halen in deze poule voor PSV. Geen schande trouwens.
Thuis winnen van inter en de spurs en uit een gelijkspel nakken. 3e.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_182300346
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:48 schreef bamibij het volgende:

[..]

Thuis winnen van inter en de spurs en uit een gelijkspel nakken. 3e.
De spurs had je liever vandaag getroffen, het valt net niet lekker voor psv nu. Als het vanavond niks wordt heb ik er een hard hoofd in. :{
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_182300422
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:52 schreef Marsenal het volgende:

[..]

De spurs had je liever vandaag getroffen, het valt net niet lekker voor psv nu. Als het vanavond niks wordt heb ik er een hard hoofd in. :{
Ik heb er wel vertrouwen in.
Op bwin krijg je bijvoorbeeld ook voor inter 2.8 en voor psv 2.6
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_182300529
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:55 schreef bamibij het volgende:

[..]

Ik heb er wel vertrouwen in.
Op bwin krijg je bijvoorbeeld ook voor inter 2.8 en voor psv 2.6
Dat zijn wel leuke betjes, dat verbaast me wel een beetje. :)

Effe paar tientjes overmaken.
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 20:02:20 #255
80382 manny
30 is best veel
pi_182300608
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:59 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Dat zijn wel leuke betjes, dat verbaast me wel een beetje. :)

Effe paar tientjes overmaken.
Op wie ga je inzetten dan ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182300680
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:02 schreef manny het volgende:

[..]

Op wie ga je inzetten dan ?
Op Inter, soort win-win situatie van maken dan maar. :P Ik durf het gewoon niet te zeggen ook hoe deze pot uitpakt.

Wordt het 0-0 en heeft iedereen een kutavond _O_
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_182300764
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:05 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Op Inter, soort win-win situatie van maken dan maar. :P Ik durf het gewoon niet te zeggen ook hoe deze pot uitpakt.

Wordt het 0-0 en heeft iedereen een kutavond _O_
Op bwin kan je ook tussentijds uitcashen. Als inter voorkomt tegen 1.5 ongeveer uitcashen en dan psv alsnog 2-1 winnen. Win win win.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_182300814
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:08 schreef bamibij het volgende:

[..]

Op bwin kan je ook tussentijds uitcashen. Als inter voorkomt tegen 1.5 ongeveer uitcashen en dan psv alsnog 2-1 winnen. Win win win.
Waterdicht 8-)
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 20:13:07 #259
80382 manny
30 is best veel
pi_182300889
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:10 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Waterdicht 8-)
Geld lenen en doen !
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 3 oktober 2018 @ 20:23:26 #260
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_182301118
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:14 schreef bamibij het volgende:

[..]

Het laten lopen? :')

Zodat ze kampioen kunnen worden, zich kwalificeren voor de CL, zodat ze de CL weer kunnen laten lopen?! :')_!
Lekker toch, 6 dik betaalde oefenpotjes.

De penningmeester is er maar wat blij mee.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_182301246
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:23 schreef fathank het volgende:

[..]

Lekker toch, 6 dik betaalde oefenpotjes.

De penningmeester is er maar wat blij mee.
En de ervaring alleen al pakt niemand de spelers meer af!
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_182305916
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:14 schreef bamibij het volgende:

[..]

Het laten lopen? :')

Zodat ze kampioen kunnen worden, zich kwalificeren voor de CL, zodat ze de CL weer kunnen laten lopen?! :')_!
Toch zoals verwacht simpel laten lopen.
pi_182306050
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 20:08 schreef bamibij het volgende:

[..]

Op bwin kan je ook tussentijds uitcashen. Als inter voorkomt tegen 1.5 ongeveer uitcashen en dan psv alsnog 2-1 winnen. Win win win.
Nou :') bijna uitgekomen :') :r
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_182311801
Wel jammer van PSV. Ajax gaat nog wel wat punten pakken, maar vrees dat het niet genoeg is om Oostenrijk af te houden.
pi_182312361
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 22:56 schreef bamibij het volgende:

[..]

Nou :') bijna uitgekomen :') :r
Centjes verdiend :s)
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_182318187
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 17:33 schreef Dven het volgende:

[..]

Het heeft nooit gelopen. In de zes wedstrijden voor en tussen Vitesse hebben ze welgeteld ťťn keer gewonnen en ťťn keer gelijkgespeeld.
Als ik zo naar de maand augustus kijk zie ik weinig vreemde uitslagen voor Basel, maar okť. Blijft het punt staan dat Basel een dubbele begroting heeft, standaard CL speelt en op elke positie betere spelers heeft staan. Om een uitschakeling dan direct schandalig te noemen vind ik dan wel wat raar. Petrolul, dat was schandalig.

quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 19:09 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Vitesse had gewoon moeten winnen die eerste wedstrijd toen ze veel kansen kregen, ook al waren ze eerst op papier de underdog.

Net als dat Ajax gisteren had moeten winnen gezien het spelbeeld.
Vind je? Ik zat in het stadion, buiten de kans van Matavz in de tweede minuut heb ik Vitesse weinig grote kansen zien creŽren. Tweede helft was Basel ook gewoon beter. En ja, Vitesse maakte dit jaar dan misschien meer kans dan andere jaren, maar Basel bezit in elk opzicht meer kwaliteit.
pi_182320669
Dus. Hoe staan we op de coefficientranglijst?
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  donderdag 4 oktober 2018 @ 19:19:48 #268
279571 JanCees
#FREEONLOGISCH
pi_182321064
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 18:55 schreef bamibij het volgende:
Dus. Hoe staan we op de coefficientranglijst?
https://kassiesa.home.xs4(...)thod5/crank2019.html
People tell me I'm crazy. "You take that 'Jesus-thing' too seriously."
Well, Christ took me really seriously, when he died for me on that cross.

JanCees FOR ADMIN 2018
pi_182321085
Te veel gejank te weinig coŽfficiŽnten.
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
pi_182321901
Hopelijk laten Rapid en Salzburg vanavond wat liggen
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_182322194
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:15 schreef TheVulture het volgende:
Hopelijk laten Rapid en Salzburg vanavond wat liggen
Gelukkig is Basel met de grootste pech uitgeschakeld in de voorrondes want die handen zelfstandig Zwitserland voorbij Nederland geloodst.
  donderdag 4 oktober 2018 @ 20:29:00 #272
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_182322232
Hopelijk kan de nieuwe TS straks de OP updaten.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_182322487
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:29 schreef Kaneelstokje het volgende:
Hopelijk kan de nieuwe TS straks de OP updaten.
Laat de mods dat maar doen. Werken voor hun kkgeld
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_182325352
Salzburg gewonnen, Rapid Wien verloren. Nederland heeft nog 0,183 voorsprong, oftewel een gelijkspel is voldoende voor Oostenrijk om Nederland voorbij te gaan.
pi_182326817
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 22:59 schreef Dale__Cooper het volgende:
Salzburg gewonnen, Rapid Wien verloren. Nederland heeft nog 0,183 voorsprong, oftewel een gelijkspel is voldoende voor Oostenrijk om Nederland voorbij te gaan.
Ajax en PSV volgende speelronde maar efkes winnen dan :)
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_182329673
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 00:15 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ajax en PSV volgende speelronde maar efkes winnen dan :)
Als Salzburg en Ajax beiden doorgaan dan kunnen we ze nog pakken. Zeker als Ajax in de Cl overwintert met de bonuspunten. PSV moet Łberhaupt iets gaan rapen en Rapid moet er uit vliegen.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:39:28 #277
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_182329707
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:36 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Als Salzburg en Ajax beiden doorgaan dan kunnen we ze nog pakken. Zeker als Ajax in de Cl overwintert met de bonuspunten. PSV moet Łberhaupt iets gaan rapen en Rapid moet er uit vliegen.
PSV pulled gewoon een Feyenoordje dit CL-seizoen

Moet dus weer allemaal van Ajax komen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_182331043
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:39 schreef fathank het volgende:

[..]

PSV pulled gewoon een Feyenoordje dit CL-seizoen

Moet dus weer allemaal van Ajax komen.
Dat is ook weer een beetje voorbarig. Barcelona-uit had bijna elk team verloren en tegen Inter zat het een beetje tegen. Als ze na 4 wedstrijden nog steeds maar 0 of 1 punt hebben, heb je meer recht van spreken.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:28:09 #279
416931 yats
(non) Average Joe
pi_182331281
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:39 schreef fathank het volgende:

[..]

PSV pulled gewoon een Feyenoordje dit CL-seizoen

Moet dus weer allemaal van Ajax komen.
Grote kans. Maar dat schijn je hier niet te mogen zeggen, dan gaan alle PSV'ers en Feyenoorders weer janken.

Ik zie Ajax overigens wel door gaan in de CL mits ze minimaal 1 wedstrijd van Benfica winnen. PSV moet zorgen dat ze tegen Tottenham wat laten zien om niet keihard af te gaan.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_182331302
Tja, wat verwacht je in deze poule.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:33:43 #281
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_182331370
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 10:29 schreef MichelWuyts het volgende:
Tja, wat verwacht je in deze poule.
Het matigste barca in jaren, Tottenham dat als een natte krant voetbalt en Inter, tjah wat moet je daar nou van vinden. Is nou ook niet echt buitencategorie.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_182390266
Heel eerlijk denk ik dat Oostenrijk aan het einde van het seizoen boven NL staat. Rapid gaat meer punten pakken dan PSV en ik zie Salzburg ook wel een eind komen in de EL.

Ajax kan de laatste 16 CL misschien halen, maar dat is dan waarschijnlijk het eindstation, dan redt je het niet met die 5 bonuspunten (in feite 1 punt voor het landgemiddelde)
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  donderdag 11 oktober 2018 @ 13:03:26 #283
80382 manny
30 is best veel
pi_182450247
als dat in belgiŽ nou helemaal mis blijkt te zitten dan leidt dat wellicht tot straffen en / of clubs die op hun gat gaan. treurig: maar toch ook een kans voor ons op de ranglijst
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_182452037
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 10:33 schreef fathank het volgende:

[..]

Het matigste barca in jaren, Tottenham dat als een natte krant voetbalt en Inter, tjah wat moet je daar nou van vinden. Is nou ook niet echt buitencategorie.
Tja, zo kun je alles uitleggen zoals het je uitkomt. Het zijn op papier nog altijd (veel) sterkere teams dan PSV. En tegen Tottenham hebben ze nog niet gespeeld.
pi_182452262
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 13:03 schreef manny het volgende:
als dat in belgiŽ nou helemaal mis blijkt te zitten dan leidt dat wellicht tot straffen en / of clubs die op hun gat gaan. treurig: maar toch ook een kans voor ons op de ranglijst
Het zal verder reiken dan BelgiŽ. Bayat heeft grote linken met Nantes, Watford & Udinese o.a.
  donderdag 11 oktober 2018 @ 16:52:24 #286
80382 manny
30 is best veel
pi_182454512
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 14:46 schreef Belgosome het volgende:

[..]

Het zal verder reiken dan BelgiŽ. Bayat heeft grote linken met Nantes, Watford & Udinese o.a.
ok. frankrijk, engeland en italiŽ ook al weg. ik zeg over drie jaar met 3 ploegen de cl in.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 24 oktober 2018 @ 23:30:21 #287
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_182725673
Bijna een vol punt voor op Oostenrijk nu, met morgen Red Bull en Rapid in actie. Het gaat tot de uitschakeling van Ajax of Red Bull spannend blijven denk ik
pi_182731503
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 23:30 schreef hhh38 het volgende:
Bijna een vol punt voor op Oostenrijk nu, met morgen Red Bull en Rapid in actie. Het gaat tot de uitschakeling van Ajax of Red Bull spannend blijven denk ik
Hoe zit het met bonuspunten? Voor het Nederlands voetbal kan Ajax beter in de EL belanden neem ik aan?
pi_182731730
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:47 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Hoe zit het met bonuspunten? Voor het Nederlands voetbal kan Ajax beter in de EL belanden neem ik aan?
Denk het niet. Ajax krijgt 5 bonuspunten bij het overleven van de groepsfase en indirect betekent dat ook dat ze in de resterende drie wedstrijden dan nog wat punten behalen. Je moet dan minimaal kwartfinale in de EL halen om dat te evenaren.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 11:21:00 #290
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_182731889
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 11:09 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Denk het niet. Ajax krijgt 5 bonuspunten bij het overleven van de groepsfase en indirect betekent dat ook dat ze in de resterende drie wedstrijden dan nog wat punten behalen. Je moet dan minimaal kwartfinale in de EL halen om dat te evenaren.
En dan ga je er nog van uit dat ze in de R16 twee keer verliezen
pi_182731925
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 11:21 schreef hhh38 het volgende:

[..]

En dan ga je er nog van uit dat ze in de R16 twee keer verliezen
Een erg naÔeve aanname indd.
pi_182733779
Beter dus gewoon de bonuspunten pakken. Dan lig je er normaal gesproken wel uit, maar thuis kun je nog wel een gelijkspel halen. Bij groepswinst kan het heel anders uitpakken-> stel je komt tegen een Schalke ofzo.

PSV wordt natuurlijk vrijwel onmogelijk, maar stel dat je er met geluk ene inprikt en weer zo veel geluk hebt als gisteren :P .
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_183040182
73890c06d43d07453d28a2b8cf82bdc6.png

Het gaat nog spannend worden in de strijd om de 11e plaats, Ajax krijgt vrijwel zeker die bonuspunten maar Oostenrijk kan zo nog een Rapid Wien en RB Salzburg hebben die gaan overwinteren in de EL.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_183042164
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:35 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

En dan doet twente ook al een paar seizoenen geen Europa league. Hele slechte cijfers van feyenoord dus
Twente heeft ook aanzienlijk meer Europese wedstrijden gespeeld in die periode. Uit mijn hoofd 4x CL deelname en nog 3x EL.

Waar een beetje sjoemelen met geld en schulden maken al niet goed voor is.
pi_183042227
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 14:18 schreef Elan het volgende:

[..]

Twente heeft ook aanzienlijk meer Europese wedstrijden gespeeld in die periode. Uit mijn hoofd 4x CL deelname en nog 3x EL.

Waar een beetje sjoemelen met geld en schulden maken al niet goed voor is.
Ach ja, daarom staan Engeland, Spanje, ItaliŽ, Portugal, Frankrijk, enz. toch ook zo hoog?
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
pi_183042306
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 14:22 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:

[..]

Ach ja, daarom staan Engeland, Spanje, ItaliŽ, Portugal, Frankrijk, enz. toch ook zo hoog?
Klopt.
Wat hun alleen al aan tv-gelden ontvangen kunnen wij hier alleen van dromen.
  vrijdag 9 november 2018 @ 15:22:59 #297
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_183043552
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 11:21 schreef hhh38 het volgende:

[..]

En dan ga je er nog van uit dat ze in de R16 twee keer verliezen
Lijkt me niet onrealistisch.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 28 november 2018 @ 22:53:50 #298
80382 manny
30 is best veel
pi_183430924
gisteren goed.

vandaag weer niks

toch jammer. dat tweede dan.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_183431140
BEDANKT PSV
  woensdag 28 november 2018 @ 23:01:28 #300
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_183431143
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:53 schreef manny het volgende:
gisteren goed.

vandaag weer niks

toch jammer. dat tweede dan.
PSV heeft veel pech gehad. Hopelijk gaan we toch op de 11e plek terecht komen en volgend jaar hopelijk een betere loting
  woensdag 28 november 2018 @ 23:05:03 #301
80382 manny
30 is best veel
pi_183431237
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 23:01 schreef hhh38 het volgende:

[..]

PSV heeft veel pech gehad. Hopelijk gaan we toch op de 11e plek terecht komen en volgend jaar hopelijk een betere loting
Die loting had er echt niets mee te maken dat ze vandaag de kansen missen of het thuis tegen inter niet afmaakten. En dat waren gewoon weer punten voor Nederland geweest. As simple als dat.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')