abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181080657
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in deel 3 van de topicreeks waarin live het verval van het Nederlandse clubvoetbal wordt gevolgd.

Hier wordt de UEFA-ranking uitgelegd.

Hier de bazensite van Bert Kassies met de meest recente ranking en nog zat info.

De UEFA-ranglijst met alleen de EL- en CL-finale nog te spelen (klik hierrrr voor een beter leesbare versie):
18280134_1579819055382075_1694795956_n.jpg?oh=ef7c3e875d538168e9df85a587a8f7b2&oe=590D906F

:P
pi_181080714
Wordt weer een topjaar!

:')
pi_181080766
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]
Nee niet perse, maar ik ben dan ook niet ervan dat winst alles goed maakt en ben meer een romanticus wat dat betreft (het blijft voor mij tenslotte vermaak, het is niet alsof winst van een bepaalde ploeg ervoor zorgt dat er wereldvrede is). Maar ook in het opzicht van pragmatisch er naar kijken was die overwinning meer dat PSV heel veel kansen tegen kreeg en met meer geluk dan wijsheid overeind bleef, en dat dus niet echt een stabiele basis is waar je verder op kan bouwen. Dan is het wel heel erg korte termijn om blij te zijn met zo'n winst ipv te kijken naar hoe je je voetbal kan verbeteren (wat zeker nodig is wil je Europees leuk meedoen)
Toch zou het denk ik goed zijn als we meer die mentaliteit (winnen als primair uitgangspunt) zouden krijgen. Voetbal is nu eenmaal geen kunstschaatsen, mooie uitvoering is echt van secundair belang. Immers zorgt een mooie uitvoering van voetbal, subjectief op zichzelf, ook niet voor wereldvrede ;).

Het Nederlandse voetbal moet ook op dit moment even een visie op de korte termijn hebben, want daar dreigt het al flink mis te lopen. Je moet eerst een reeks van resultaten weten neer te zetten alvorens je weer langzaam wat aandacht naar de uitvoering kan verleggen. Tevens wil een visie op de korte termijn niet zeggen dat je op grotere schaal niet met de lange termijn bezig kunt zijn, dit zijn twee verschillende aspecten die prima tegelijkertijd kunnen worden geÔmplementeerd en als het ware een verbindende werking hebben. In de bovenlaag (de profclubs) moet de focus liggen op het nu presteren, waarbij je op de achtergrond in jeugd-en trainersopleidingen en bestuurlijke kring een visie voor de lange termijn kunt uitstippelen. Voordat zoiets immers met succes is geÔmplementeerd en je er de eerste vruchten van kunt plukken ben je minimaal tien jaar verder. Die tien jaar moeten worden overbrugd, daar kan een visie op de korte termijn voor dienen waarbij de focus voornamelijk op resultaten ligt. Anders raak je steeds maar weer verder achterop en mag de kampioen van de Eredivisie zich gaan kwalificeren voor de Europa League.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Klopt, maar we weten wel dat die club maar een begroting heeft van 2 miljoen waar bijvoorbeeld Feyenoord een begroting heeft van 67 miljoen dus dat is een flink verschil. Ook stond er bij Trencin een speler in de basis die bij NEC is mislukt dus dat geeft ook wel het niveau aan van de spelers om hem heen. Natuurlijk kan je met een goede organisatie een eind komen met beperkte spelers (zie IJsland), maar met een goede tactiek en ze fel onder druk zetten had ik het nog maar moeten zien.
Een begroting vergelijken geeft een vertekend beeld, het zegt niets over de aanwezige kwaliteiten van een team. Wel iets over de financiŽle mogelijkheden, dit staat echter los van hoe goed een selectie daadwerkelijk is of niet. Anders zouden ongeveer alle EPL clubs ook kwalitatief de beste clubs ter wereld vormen, echter hebben zelfs de beste clubs uit de EPL nog vaak de grootste moeite om in Europa resultaten neer te zetten :).

Ongeacht wat er volgende week in Rotterdam gebeurt, Trencin heeft gister echt een prima pot gespeeld. Ik heb ook niet idee dat ze daar nu zulke beperkte spelers hebben.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Maar ik heb zelfs bij bijvoorbeeld een Van Bronckhorst helemaal geen idee wat voor voetbal hij precies wil najagen. Hoe hij druk wil zetten, of waar hij de opbouw plaats wil laten vinden, hoe snel hij diepte wil zoeken. Het is wel zo dat er vaak weinig iets anders wordt geprobeerd als de resultaten tegenvallen systeemtechnisch.
Daar hebben wij geen compleet zicht op natuurlijk, toch zal hij ook zeker een bepaalde visie voor ogen hebben. Of zijn spelers echter in staat zijn deze visie uit te voeren is een ander verhaal.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Niemand in Nederland speelt nu volgens de Cruijff-filosofie, dat is gewoon onzin. Lees dit stuk maar even en bedenk dan welke ploegen echt volgens die principes spelen. Nederlandse teams spelen eerder een soort hele slechte parodie op het balbezitvoetbal van Louis van Gaal uit de midden jarig '90 (maar dan ook echt heel slecht zonder de juiste principes vaak)
De intentie blijft toch om bepaalde principes van Cruijf zijn filosofie na te jagen, dat het verkeerd geÔmplementeerd wordt en dat teams dus vaak niet capabel zijn om er een juiste uitvoering aan te geven doet hier weinig aan af. Er blijft een bepaalde tunnelvisie omtrent dit geheel, een heel ander gedachtengoed lijkt onmogelijk te zijn. Wederom, het idee van zogenaamd mooi voetbal werkt verblindend. En dat idee is wel degelijk afkomstig van Cruijf die het net zo belangrijk vond om het publiek te vermaken dan te winnen, tegenwoordig gelden er hele andere wetten in een voetbalwereld die allang niet meer geregeerd wordt door de romantiek van de sport.

Ten tweede vind ik de Hollandse school helemaal niet zo springlevend. Inderdaad zijn er trainers die aspecten van Cruijf zijn filosofieŽn hebben meegenomen, maar hier ook andere zaken aan toe hebben gevoegd. Klopp voetbalt bijvoorbeeld absoluut niet volledig volgens de filosofieŽn van Cruijf. Wat ik tevens zo opmerkelijk vind, iets dat je ook terug kan zien in het artikel dat jij linkt, is dat als voorbeeld altijd ploegen van absolute buitencategorie worden genomen. Het wordt zelfs letterlijk benoemd dat Cruijf uitging van een team waarbij de voerhoede over exceptionele kwaliteiten beschikt. Dat heeft geen enkel Nederlands team op dit moment en het Nederlands elftal al helemaal niet, daarmee wordt het dus direct al nagenoeg onmogelijk om alle principes van de Hollandse school te kunnen realiseren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

Kunstgras is wel een probleem bij het aantrekken van spelers die wel kijken naar de ondergronden waarop in Nederland gespeeld worden en daar geen zin in hebben (bestuursleden van de top-drie hebben dit wel eens aangegeven), waarmee je jezelf dus ook al beperkt (net als het minimum salaris voor non-EU, een regel die BelgiŽ bijvoorbeeld niet heeft). En non-profs zijn niet per definitie goed, maar die zullen wel een frissere kijk op het voetbal hebben en meer innoveren (als je de ontwikkelingen in Duitsland bekijkt), het grote probleem was natuurlijk dat het cursusgeld voor Coach Betaald Voetbal veel te hoog lag)
Buitenlandse spelers zullen eerder kijken naar financiŽle en sportieve mogelijkheden dan naar kunstgras. Ik ben het er zeker mee eens dat er een heleboel geherstructureerd mag worden en ook kunstgras ben ik geen fan van, maar het is niet an sich een reden voor de teloorgang van de Nederlandse clubs in Europa.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Ik zie dit er niet zo in, laten we eerst maar alle randvoorwaarden in het Nederlands voetbal optimaliseren (want daar kan nog genoeg aan veranderen). Samengaan met BelgiŽ lost dat echt niet allemaal ineens op (en hoe gaat dat dan met verdeling van Europese tickets en degradatie, krijg je dan twee competities in ťťn?).
Dat moet dat wel concreet vorm krijgen, en ik betwijfel of dat binnen korte tijd gaat gebeuren. Een BeNe competitie zou Nederlandse clubs ook ''nationaal'' confronteren met de tekortkomingen van het voetbal. Momenteel valt dat in dat opzicht minder op omdat het de lamme tegen de blinde is.
pi_181105229
registreer om deze reclame te verbergen
Uiteindelijk is de filosofie van Cruijff wat ťťn heel belangrijk aspect betreft achterhaald door het moderne voetbal. Dat is namelijk dat wedstrijden gewonnen worden door ploegen die zoals Frankrijk en Real Madrid spelen, d.w.z., ploegen die vooral op de omschakeling spelen in plaats van op balbezit. Je ziet het keer op keer. En het is natuurlijk, hier gaan we, logisch. Door in te zakken en dan snel eruit te komen profiteer je van de ruimte en zorg je tegelijkertijd voor defensieve zekerheid.

Natuurlijk heeft Cruijff wel meer gezegd, en veel daarvan klopt nog steeds als een bus. Maar toch is dit wel een punt waar hij er flink naast zat. En het wordt tijd dat men dit in Nederland begint te erkennen. Op dit punt moet de filosofie van Cruijff echt wijken. Met andere woorden, je moet jonge voetballers in Nederland leren doseren en 'faseren' in een wedstrijd, en meer en vooral beter gebruik te maken van de omschakeling, bijvoorbeeld door meer en sneller 'verticaal' te spelen en de spits meteen aan te spelen waarna hij kan afleggen op de buitenspelers.
pi_181201360
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
pi_181241177
Weer lekker bezig vanavond.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_181241349
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 12:42 schreef HPLC het volgende:
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
Dat moet nog wel lukken, maar het wordt sowieso weer een triest seizoen. Op weg naar plek 14/15 nu :')
pi_181241472
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_181241702
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:41 schreef bamibij het volgende:
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241766
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
pi_181241920
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:50 schreef Dale__Cooper het volgende:
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 22:56:30 #12
351145 R-woud88
Vriend van Amstel bier
pi_181241939
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dat is voor alle Nederlandse clubs zo :')

Op heel af en toe een uitzondering na :')
FEYENOORD
pi_181241944
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241964
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:56 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Zou het nog niet goed noemen toch
pi_181241977
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:57 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

Zou het nog niet goed noemen toch
Vitesse ging er tenminste uit tegen een club waar je dat van kan verwachten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:12:51 #16
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242295
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:48 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:14:00 #17
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242317
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dit jaar en vorig jaar anders toch echt wel hoor. Vorig jaar liet PSV het schieten en dit jaar AZ en Feyenoord. Dat terwijl Utrecht en Vitesse wel puntjes gepakt hebben ondanks hun ongeplaatste status (itt het geplaatste Feyenoord en AZ) en er nipt uit gingen tegen clubs waar je dat van mag verwachten.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242406
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:12 schreef yats het volgende:

[..]

Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:19:51 #19
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242435
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242484
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:19 schreef yats het volgende:

[..]

Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Ajax heeft die ambities in elk geval wel om daar wat te laten zien ja :P
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181242522
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:33:04 #22
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181242645
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:25 schreef tompsv18 het volgende:
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
Lol Feyenoord
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181242650
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Het zou mooi zijn als Benfica of Salzburg er nog uitvliegt. Of puur voor Ajax mag PSV er ook vliegen, dan schuift Valencia door naar pot 3.
pi_181242665
f3ef9e0cce960d40422df21b420ee2db.png
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:35:45 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181242675
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lol Feyenoord
En dan doet twente ook al een paar seizoenen geen Europa league. Hele slechte cijfers van feyenoord dus
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')