abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181080657
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in deel 3 van de topicreeks waarin live het verval van het Nederlandse clubvoetbal wordt gevolgd.

Hier wordt de UEFA-ranking uitgelegd.

Hier de bazensite van Bert Kassies met de meest recente ranking en nog zat info.

De UEFA-ranglijst met alleen de EL- en CL-finale nog te spelen (klik hierrrr voor een beter leesbare versie):
18280134_1579819055382075_1694795956_n.jpg?oh=ef7c3e875d538168e9df85a587a8f7b2&oe=590D906F

:P
pi_181080714
Wordt weer een topjaar!

:')
pi_181080766
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]
Nee niet perse, maar ik ben dan ook niet ervan dat winst alles goed maakt en ben meer een romanticus wat dat betreft (het blijft voor mij tenslotte vermaak, het is niet alsof winst van een bepaalde ploeg ervoor zorgt dat er wereldvrede is). Maar ook in het opzicht van pragmatisch er naar kijken was die overwinning meer dat PSV heel veel kansen tegen kreeg en met meer geluk dan wijsheid overeind bleef, en dat dus niet echt een stabiele basis is waar je verder op kan bouwen. Dan is het wel heel erg korte termijn om blij te zijn met zo'n winst ipv te kijken naar hoe je je voetbal kan verbeteren (wat zeker nodig is wil je Europees leuk meedoen)
Toch zou het denk ik goed zijn als we meer die mentaliteit (winnen als primair uitgangspunt) zouden krijgen. Voetbal is nu eenmaal geen kunstschaatsen, mooie uitvoering is echt van secundair belang. Immers zorgt een mooie uitvoering van voetbal, subjectief op zichzelf, ook niet voor wereldvrede ;).

Het Nederlandse voetbal moet ook op dit moment even een visie op de korte termijn hebben, want daar dreigt het al flink mis te lopen. Je moet eerst een reeks van resultaten weten neer te zetten alvorens je weer langzaam wat aandacht naar de uitvoering kan verleggen. Tevens wil een visie op de korte termijn niet zeggen dat je op grotere schaal niet met de lange termijn bezig kunt zijn, dit zijn twee verschillende aspecten die prima tegelijkertijd kunnen worden geÔmplementeerd en als het ware een verbindende werking hebben. In de bovenlaag (de profclubs) moet de focus liggen op het nu presteren, waarbij je op de achtergrond in jeugd-en trainersopleidingen en bestuurlijke kring een visie voor de lange termijn kunt uitstippelen. Voordat zoiets immers met succes is geÔmplementeerd en je er de eerste vruchten van kunt plukken ben je minimaal tien jaar verder. Die tien jaar moeten worden overbrugd, daar kan een visie op de korte termijn voor dienen waarbij de focus voornamelijk op resultaten ligt. Anders raak je steeds maar weer verder achterop en mag de kampioen van de Eredivisie zich gaan kwalificeren voor de Europa League.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Klopt, maar we weten wel dat die club maar een begroting heeft van 2 miljoen waar bijvoorbeeld Feyenoord een begroting heeft van 67 miljoen dus dat is een flink verschil. Ook stond er bij Trencin een speler in de basis die bij NEC is mislukt dus dat geeft ook wel het niveau aan van de spelers om hem heen. Natuurlijk kan je met een goede organisatie een eind komen met beperkte spelers (zie IJsland), maar met een goede tactiek en ze fel onder druk zetten had ik het nog maar moeten zien.
Een begroting vergelijken geeft een vertekend beeld, het zegt niets over de aanwezige kwaliteiten van een team. Wel iets over de financiŽle mogelijkheden, dit staat echter los van hoe goed een selectie daadwerkelijk is of niet. Anders zouden ongeveer alle EPL clubs ook kwalitatief de beste clubs ter wereld vormen, echter hebben zelfs de beste clubs uit de EPL nog vaak de grootste moeite om in Europa resultaten neer te zetten :).

Ongeacht wat er volgende week in Rotterdam gebeurt, Trencin heeft gister echt een prima pot gespeeld. Ik heb ook niet idee dat ze daar nu zulke beperkte spelers hebben.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Maar ik heb zelfs bij bijvoorbeeld een Van Bronckhorst helemaal geen idee wat voor voetbal hij precies wil najagen. Hoe hij druk wil zetten, of waar hij de opbouw plaats wil laten vinden, hoe snel hij diepte wil zoeken. Het is wel zo dat er vaak weinig iets anders wordt geprobeerd als de resultaten tegenvallen systeemtechnisch.
Daar hebben wij geen compleet zicht op natuurlijk, toch zal hij ook zeker een bepaalde visie voor ogen hebben. Of zijn spelers echter in staat zijn deze visie uit te voeren is een ander verhaal.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Niemand in Nederland speelt nu volgens de Cruijff-filosofie, dat is gewoon onzin. Lees dit stuk maar even en bedenk dan welke ploegen echt volgens die principes spelen. Nederlandse teams spelen eerder een soort hele slechte parodie op het balbezitvoetbal van Louis van Gaal uit de midden jarig '90 (maar dan ook echt heel slecht zonder de juiste principes vaak)
De intentie blijft toch om bepaalde principes van Cruijf zijn filosofie na te jagen, dat het verkeerd geÔmplementeerd wordt en dat teams dus vaak niet capabel zijn om er een juiste uitvoering aan te geven doet hier weinig aan af. Er blijft een bepaalde tunnelvisie omtrent dit geheel, een heel ander gedachtengoed lijkt onmogelijk te zijn. Wederom, het idee van zogenaamd mooi voetbal werkt verblindend. En dat idee is wel degelijk afkomstig van Cruijf die het net zo belangrijk vond om het publiek te vermaken dan te winnen, tegenwoordig gelden er hele andere wetten in een voetbalwereld die allang niet meer geregeerd wordt door de romantiek van de sport.

Ten tweede vind ik de Hollandse school helemaal niet zo springlevend. Inderdaad zijn er trainers die aspecten van Cruijf zijn filosofieŽn hebben meegenomen, maar hier ook andere zaken aan toe hebben gevoegd. Klopp voetbalt bijvoorbeeld absoluut niet volledig volgens de filosofieŽn van Cruijf. Wat ik tevens zo opmerkelijk vind, iets dat je ook terug kan zien in het artikel dat jij linkt, is dat als voorbeeld altijd ploegen van absolute buitencategorie worden genomen. Het wordt zelfs letterlijk benoemd dat Cruijf uitging van een team waarbij de voerhoede over exceptionele kwaliteiten beschikt. Dat heeft geen enkel Nederlands team op dit moment en het Nederlands elftal al helemaal niet, daarmee wordt het dus direct al nagenoeg onmogelijk om alle principes van de Hollandse school te kunnen realiseren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:

Kunstgras is wel een probleem bij het aantrekken van spelers die wel kijken naar de ondergronden waarop in Nederland gespeeld worden en daar geen zin in hebben (bestuursleden van de top-drie hebben dit wel eens aangegeven), waarmee je jezelf dus ook al beperkt (net als het minimum salaris voor non-EU, een regel die BelgiŽ bijvoorbeeld niet heeft). En non-profs zijn niet per definitie goed, maar die zullen wel een frissere kijk op het voetbal hebben en meer innoveren (als je de ontwikkelingen in Duitsland bekijkt), het grote probleem was natuurlijk dat het cursusgeld voor Coach Betaald Voetbal veel te hoog lag)
Buitenlandse spelers zullen eerder kijken naar financiŽle en sportieve mogelijkheden dan naar kunstgras. Ik ben het er zeker mee eens dat er een heleboel geherstructureerd mag worden en ook kunstgras ben ik geen fan van, maar het is niet an sich een reden voor de teloorgang van de Nederlandse clubs in Europa.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 13:04 schreef JR-Style-93 het volgende:
Ik zie dit er niet zo in, laten we eerst maar alle randvoorwaarden in het Nederlands voetbal optimaliseren (want daar kan nog genoeg aan veranderen). Samengaan met BelgiŽ lost dat echt niet allemaal ineens op (en hoe gaat dat dan met verdeling van Europese tickets en degradatie, krijg je dan twee competities in ťťn?).
Dat moet dat wel concreet vorm krijgen, en ik betwijfel of dat binnen korte tijd gaat gebeuren. Een BeNe competitie zou Nederlandse clubs ook ''nationaal'' confronteren met de tekortkomingen van het voetbal. Momenteel valt dat in dat opzicht minder op omdat het de lamme tegen de blinde is.
pi_181105229
registreer om deze reclame te verbergen
Uiteindelijk is de filosofie van Cruijff wat ťťn heel belangrijk aspect betreft achterhaald door het moderne voetbal. Dat is namelijk dat wedstrijden gewonnen worden door ploegen die zoals Frankrijk en Real Madrid spelen, d.w.z., ploegen die vooral op de omschakeling spelen in plaats van op balbezit. Je ziet het keer op keer. En het is natuurlijk, hier gaan we, logisch. Door in te zakken en dan snel eruit te komen profiteer je van de ruimte en zorg je tegelijkertijd voor defensieve zekerheid.

Natuurlijk heeft Cruijff wel meer gezegd, en veel daarvan klopt nog steeds als een bus. Maar toch is dit wel een punt waar hij er flink naast zat. En het wordt tijd dat men dit in Nederland begint te erkennen. Op dit punt moet de filosofie van Cruijff echt wijken. Met andere woorden, je moet jonge voetballers in Nederland leren doseren en 'faseren' in een wedstrijd, en meer en vooral beter gebruik te maken van de omschakeling, bijvoorbeeld door meer en sneller 'verticaal' te spelen en de spits meteen aan te spelen waarna hij kan afleggen op de buitenspelers.
pi_181201360
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
pi_181241177
Weer lekker bezig vanavond.
If someone hates you for no reason, give that person a reason.
pi_181241349
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 12:42 schreef HPLC het volgende:
Die score van vorig jaar 2,900, is toch gewoon om te janken als dat dit seizoen weer gehaald gaat worden :'(
Dat moet nog wel lukken, maar het wordt sowieso weer een triest seizoen. Op weg naar plek 14/15 nu :')
pi_181241472
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_181241702
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:41 schreef bamibij het volgende:
Bittere noodzaak dat zowel ajax als psv groepsfase CL halen en minstens 3e in de poule worden.
En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241766
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
pi_181241920
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:50 schreef Dale__Cooper het volgende:
Voordeel van naar de 15e plek zakken is dan wel weer dat er 1 kneuzenteam minder Europa in mag.
dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 22:56:30 #12
351145 R-woud88
Vriend van Amstel bier
pi_181241939
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dat is voor alle Nederlandse clubs zo :')

Op heel af en toe een uitzondering na :')
FEYENOORD
pi_181241944
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181241964
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:56 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Vitesse deed het beter dan nummer 3 AZ :')
Zou het nog niet goed noemen toch
pi_181241977
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:57 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

Zou het nog niet goed noemen toch
Vitesse ging er tenminste uit tegen een club waar je dat van kan verwachten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:12:51 #16
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242295
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:48 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

En de kans is groot dat als ze het halen ze allebei in een poule des doods komen, dus die kans op zelfs een 3e plek is al klein :')

Ach verder dalen dan de bodem kunnen we niet.
Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:14:00 #17
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242317
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 22:55 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dat scheelt enorm. Het laagste team wat europa in mag doet het nooit goed.
Dit jaar en vorig jaar anders toch echt wel hoor. Vorig jaar liet PSV het schieten en dit jaar AZ en Feyenoord. Dat terwijl Utrecht en Vitesse wel puntjes gepakt hebben ondanks hun ongeplaatste status (itt het geplaatste Feyenoord en AZ) en er nipt uit gingen tegen clubs waar je dat van mag verwachten.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242406
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:12 schreef yats het volgende:

[..]

Allebei in pot 3 toch?

Verder vooral schandalig van Feyenoord natuurlijk. Twee keer niet kunnen winnen van een stel semiprofs.
Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:19:51 #19
416931 yats
(non) Average Joe
pi_181242435
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_181242484
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:19 schreef yats het volgende:

[..]

Laat Ajax en PSV hun grote mond maar eens waar maken dan! Aangezieen beide clubs zichzelf nog steeds als Europese (sub)top zien.
Ajax heeft die ambities in elk geval wel om daar wat te laten zien ja :P
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181242522
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:33:04 #22
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181242645
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:25 schreef tompsv18 het volgende:
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
Lol Feyenoord
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181242650
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:18 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Ja, maar clubs als Valencia/Internazionale/Hoffenheim in pot 4. En de kans is statistisch gezien wel erg groot dat de Nederlandse clubs hun loten wegens alle regelingen met topclubs uit dezelfde landen die elkaar niet mogen loten.
Het zou mooi zijn als Benfica of Salzburg er nog uitvliegt. Of puur voor Ajax mag PSV er ook vliegen, dan schuift Valencia door naar pot 3.
pi_181242665
f3ef9e0cce960d40422df21b420ee2db.png
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  donderdag 16 augustus 2018 @ 23:35:45 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181242675
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lol Feyenoord
En dan doet twente ook al een paar seizoenen geen Europa league. Hele slechte cijfers van feyenoord dus
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181242689
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Het zou mooi zijn als Benfica of Salzburg er nog uitvliegt. Of puur voor Ajax mag PSV er ook vliegen, dan schuift Valencia door naar pot 3.
En anders moet Ajax maar weer eens de stuntkwaliteiten uit de kast pakken.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181242701
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:33 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Lol Feyenoord
Zelfs een team uit de jupiler league staat hoger. _O-

Het is echt verschrikkelijk zo, Ajax en PSV zien er voor de campagne van dit seizoen redelijk uit, dus er is nog hoop dat we het niet erger maken. Maar vanavond was wel drama weer zeg.
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_181242822
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:37 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Klopt zeker ,maar over het algemeen wel de clubs die punten binnenslepen .waar andere keer op keer choken

@yast
[ afbeelding ]

De klassieke top 2.
Hier maar verder.

Is ook logisch dat Ajax en PSV als de twee rijkste en grootste clubs meer punten binnenslepen dan de rest, maar relatief gezien zouden ze ook beter moeten presteren.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 00:17:33 #29
235754 FireFox1
No pun intended
pi_181243252
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:47 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Hier maar verder.

Is ook logisch dat Ajax en PSV als de twee rijkste en grootste clubs meer punten binnenslepen dan de rest, maar relatief gezien zouden ze ook beter moeten presteren.
Ajax en PSV groeien wel redelijk door, maar de rest blijft gewoon knudde. Nederland is zoals altijd weer aangewezen op de kunsten van Ajax en PSV. En zoals het nu naar uitziet, zullen die 2 de komende 25 jaar uitmaken wie er kampioen word van de eredivisie. Met de rest op steeds groter wordende afstand.
“Everyone, deep in their hearts, is waiting for the end of the world to come.”
- Haruki Murakami, 1Q84
pi_181243310
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 00:17 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ajax en PSV groeien wel redelijk door, maar de rest blijft gewoon knudde. Nederland is zoals altijd weer aangewezen op de kunsten van Ajax en PSV. En zoals het nu naar uitziet, zullen die 2 de komende 25 jaar uitmaken wie er kampioen word van de eredivisie. Met de rest op steeds groter wordende afstand.
De komende 25 jaar is een te grote marge, dan kan het voetballandschap er zo anders uitzien :'). Misschien bestaan nationale competities dan niet eens meer.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181243417
Dat jaar iets minder, maar vaak zie jij dat een ploeg een jaar boven hun stand leeft. Die ploeg wordt dan in de zomer leeg gekocht en is een top 12-16 ploeg op het moment dat ze Europees mogen spelen.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 09:09:32 #32
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_181247368
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_181248733
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 23:25 schreef tompsv18 het volgende:
Punten NL-teams voor UEFA-ranking in 10 jaar:

1 Ajax 21,3*
2 PSV 18,3*
3 AZ 12,0
4 FC Twente 10,7
5 Feyenoord 4,6
6 FC Utrecht 2,4
7 Heerenveen 1,8
8 Vitesse 1,4
9 NEC 1,2
10 NAC 0,7
11 ADO 0,6
12 FC Groningen: 0,4
13 Heracles 0,2
14 PEC, GA Eagles 0,1

*nog actief in 18-19
dit bevestigt dus waarin ik stel dat het goed zou zijn als er minder teams in europa zouden komen. Ondanks dat vitesse vorig jaar in de groepsfase uitkwam (lol) doet de winnaar van de play offs (of fair play :')) het gewoon nooit goed
pi_181249052
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:09 schreef PirE het volgende:
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
Hier dacht ik laatst ook aan ja. Ze werken dan wel met een geplaatste status bij een loting, maar dat vind ik ook wel wat karig. Weet nog wel dat ze tot een paar jaar geleden die Fairplayregeling hadden en dat toen volgens mij Go Ahead Eagles Europa in mocht :') Daar dupeer je alleen maar een land mee, hoewel het voor GAE natuurlijk mooi was.
pi_181249473
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 10:30 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

dit bevestigt dus waarin ik stel dat het goed zou zijn als er minder teams in europa zouden komen. Ondanks dat vitesse vorig jaar in de groepsfase uitkwam (lol) doet de winnaar van de play offs (of fair play :')) het gewoon nooit goed
Zijn die play offs niet juist het probleem? Als je gewoon de competitie volgt krijg je de club die consequent het best presteert het vaakst in Europa waardoor die club ook beter kan bouwen...
Xboxlive: Mr Duplo
pi_181249779
Van Bronckhorst die dan een kwartier voor tijd een spits voor een spits wisselt. Daar kan ik zo slecht tegen.

Hij zou in ieder geval z'n best kunnen doen om nog wat punten voor het NL'se voetbal binnen te halen. Maar nee hoor, meneer is alweer bezig met aankomend weekend.

Mag de KNVB best tegen optreden wat mij betreft.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:54:54 #37
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181250353
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:09 schreef PirE het volgende:
Het is toch elk jaar hetzelfde. Een heel jaar vechten om Europees voetbal te halen en dan het volgende seizoen klagen dat het niet in de voorbereiding past en dat men de selectie nog niet rond heeft. Gevolg, kansloze campagne en aan het eind van seizoen staan ze weer te feesten omdat ze op een plek zijn gekomen die recht geeft op Europees voetbal.

Het blijft apart dat de "beter" presterende clubs bestraft worden voor de slechte prestaties van clubs uit de eigen competitie. Misschien moeten ze wat doen met club-coefficient waarbij je voorrondes kan overslaan als dat hoog genoeg is.

Bijvoorbeeld: Ajax had dit seizoen op basis van rating een ronde later kunnen instromen, als Feyenoord 2e was geworden dan had Feyenoord een ronde eerder moeten starten omdat hun rating lager is. Zo bestraf je niet een hele competitie maar alleen de clubs die falen voor hun land.
Zo bevoordeel je die grote clubs alleen maar meer :')

Het is juist mooi dat de nummer 7 van Engeland, Spanje en Duitsland gewoon in de tweede voorronde moeten beginnen of dat nou Sevilla of Burnley is.

Mensen doen lacherig over BelgiŽ omdat Ajax vrij makkelijk van Standard wint, maar zij hebben gewoon nog alle 5 clubs in Europa. Ze hebben het daar in de breedte veel beter voor elkaar. Als wij ook weer richting plek 10 willen kunnen we helemaal niet alleen vertrouwen op Ajax en PSV, maar moeten de nummer 3, 4 en 5 ook gewoon groepsfase EL halen. Er is geen enkel excuus waarom AZ en Vitesse dat niet kunnen en AA Gent en Genk consequent wel.
pi_181252128
quote:
Als Cyprus ons voorbij gaat dan trekken we ons terug?
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 13:40:16 #39
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181252607
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:19 schreef Nober het volgende:

[..]

Als Cyprus ons voorbij gaat dan trekken we ons terug?
Stel je voor dat je onder Griekenland en Zwitserland staat. Manmanman.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 23:28:42 #40
268045 Boezeidekoe
Baltimore Ravens
pi_181265814
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:40 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Stel je voor dat je onder Griekenland en Zwitserland staat. Manmanman.
Als de Nederlandse ploegen doorgaan met de zelfmoordtactiek van het "aanvallende, verzorgde voetbal met veel spelers die voor de bal staan" (wat in de praktijk neerkomt op doelloos de bal achterin rondspelen omdat de tegenstander gewoon met 10 man achter de bal gaat staan zodat er nooit ruimte is, en je afslacht in de omschakeling) staan we over een jaar of 3 alleen nog boven de absolute dwergstaten zoals Andorra, San Marino en Faer Oer.

Een simpele tactische oplossing door 4-4-2 te gaan spelen met 2 verdedigende middenvelders zodat je praktisch altijd 6 man achter de bal hebt bij balverlies op het middenveld gaat je op termijn al veel punten schelen. Dan zijn wedstrijden tegen clubs uit Kazachstan, Slowakije en Noorwegen veel meer in evenwicht en gaat veel vaker de kwaliteit van de spelers de doorslag geven.

Maar maak dat het Nederlandse trainersgilde maar een wijs. De enige ploegen die in de Eredivisie naar hun mogelijkheden spelen(lees: defensief als de tegenstander over veel meer kwaliteiten beschikt) zijn Excelsior en VVV. Het zegt genoeg dat deze ploegen vorig seizoen niet in degradatiegevaar kwamen. Ze scoren relatief weinig, maar krijgen er ook niet al te veel tegen. En dat is een garantie om punten te pakken.
pi_181270482
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:54 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Zo bevoordeel je die grote clubs alleen maar meer :')

Het is juist mooi dat de nummer 7 van Engeland, Spanje en Duitsland gewoon in de tweede voorronde moeten beginnen of dat nou Sevilla of Burnley is.

Mensen doen lacherig over BelgiŽ omdat Ajax vrij makkelijk van Standard wint, maar zij hebben gewoon nog alle 5 clubs in Europa. Ze hebben het daar in de breedte veel beter voor elkaar. Als wij ook weer richting plek 10 willen kunnen we helemaal niet alleen vertrouwen op Ajax en PSV, maar moeten de nummer 3, 4 en 5 ook gewoon groepsfase EL halen. Er is geen enkel excuus waarom AZ en Vitesse dat niet kunnen en AA Gent en Genk consequent wel.
Wel lekker hoor. Brugge in de CL, Luik en Anderlecht in de EL en dan kunnen Gent en Genk in de laatste playoff ook nog een EL ticket bemachtigen. Al zie ik AA Gent niet winnen van Bordeaux (ook al is het daar crisis).

Misschien bonuspunten introduceren voor Europese deelnemers. Kwalificeren voor een Europees toernooi 1 punt erbij in de competitie. Overwinteren 2 punten erbij.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_181271359
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 08:50 schreef franske19 het volgende:

[..]

Wel lekker hoor. Brugge in de CL, Luik en Anderlecht in de EL en dan kunnen Gent en Genk in de laatste playoff ook nog een EL ticket bemachtigen. Al zie ik AA Gent niet winnen van Bordeaux (ook al is het daar crisis).

Misschien bonuspunten introduceren voor Europese deelnemers. Kwalificeren voor een Europees toernooi 1 punt erbij in de competitie. Overwinteren 2 punten erbij.
Bordeaux moet te doen zijn toch? Tegelijkertijd, als Standard goed weergeeft hoe het niveau in BelgiŽ is dan kan BelgiŽ zich wel zorgen gaan maken wat dit seizoen betreft.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 10:38:07 #43
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_181271708
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:18 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

Bordeaux moet te doen zijn toch? Tegelijkertijd, als Standard goed weergeeft hoe het niveau in BelgiŽ is dan kan BelgiŽ zich wel zorgen gaan maken wat dit seizoen betreft.
Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
pi_181271799
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
Het domme is ook dat het al jaren op rij gebeurt :')
pi_181272131
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 10:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Standard, Gent en Genk zijn allemaal veel minder goed dan Ajax en PSV, dat mag je ook verwachten met een veel lagere begroting. Maar ze weten wel hoe ze tegen gelijkwaardige of mindere tegenstanders moeten voetballen in Europa. Dat lijken Feyenoord, AZ en Vitesse niet te weten. Dat is allemaal veel te naiŽf
Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
pi_181272168
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:00 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
en in de finale van de play offs JUICHEN om vervolgens te doen dat het beter is om spelers te sparen zodat je je kan focussen op de competitie om je te plaatsen voor Europa
pi_181272283
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:02 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

en in de finale van de play offs JUICHEN om vervolgens te doen dat het beter is om spelers te sparen zodat je je kan focussen op de competitie om je te plaatsen voor Europa
Echt heel debiel ja, niet gewoon alles in het werk stellen om je voor te bereiden op die Europese potjes. Gewoon benaderen als een deel van de voorbereiding hoor, wat maakt het uit.
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:19:22 #48
319979 Fok-it
Fokkie Stonem
pi_181272407
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:00 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Het lijkt vooral of clubs als Feyenoord, AZ en Vitesse geen zak geven om Europees voetbal. Leuk als ze het halen, maar als ze zich niet plaatsen is er ook geen man overboord.

Schrijnend.
Vind dat ook walgelijk hoor. Op de wedstrijddag ook pas aankomen :') dat is echt te absurd voor woorden
I will not have you without the darkness that hides within you. I will not let you have me without the madness that makes me. If our demons cannot dance, neither can we.
pi_181272431
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:19 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Vind dat ook walgelijk hoor. Op de wedstrijddag ook pas aankomen :') dat is echt te absurd voor woorden
Zou Feyenoord wel een video-analyse hebben gedaan over Trencin?
Nants ingonyama bagithi Baba
Sithi uhm ingonyama
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 11:26:13 #50
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_181272494
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 11:09 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Echt heel debiel ja, niet gewoon alles in het werk stellen om je voor te bereiden op die Europese potjes. Gewoon benaderen als een deel van de voorbereiding hoor, wat maakt het uit.
Speler zoals Persie opstellen in de JC-schaal zodat hij niet kan spelen in Europa. Want de JC-schaal is een ECHTE PRIJS!!!1!!1!11!!

Feyenoord :'(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')