abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 februari 2019 @ 15:47:52 #151
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_184973980
de column van Marcel was wel weer briljant ja :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 12 februari 2019 @ 16:10:26 #152
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_184974448
_O-
Isn't it ironic, don't you think
  dinsdag 12 februari 2019 @ 17:18:59 #153
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184975972
Ik zie het probleem niet zo eerlijk gezegd.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_184978605
quote:
Patty Brard vervangt Albert Verlinde in 6 Inside

Ruim een jaar na haar ontslag bij Shownieuws keert Patty Brard vanavond weer terug op de buis bij SBS 6. Ze vervangt Albert Verlinde in zusterprogramma 6 Inside. Dat heeft de zender zojuist laten weten. Er wordt op de SBS-site met enthousiasme gerept over de terugkeer van de televisiediva, die onlangs bíjna een exclusief RTL-contract tekende. “Patty Brard is vanavond weer te zien op SBS 6. Het Shownieuws-icoon vervangt vanavond Albert Verlinde in 6 Inside!“, klinkt het.
SBS is erg blij met de komst van Brard. “Patty neemt een bak ervaring mee (terug) naar het oude honk, want zij presenteerde meer dan 10 jaar Shownieuws. Na haar vertrek in 2017 maakte zij weer furore met mooie programma’s bij de NPO en RTL. En tot onze grote vreugde is ze nu dus ook weer ‘gewoon’ te zien op SBS.”

Het klinkt dus alsof Brard aan de slag gaat als de vaste invaller van Verlinde in 6 Inside. Een langdurige klus zal het waarschijnlijk niet worden, want het programma trekt zo weinig kijkers dan een vroege tv-dood in de lijn der verwachting ligt
Op vrijdag 19 december 2014 13:42 schreef SilentChaos het volgende:
CG O+ Louter kwaliteitsposts _O_
Op dinsdag 8 september 2015 14:08 schreef ieniminimuis het volgende:
Jij bent de allerleukste van dit topic, hiep hé hoera hoezee *O*
pi_185153893
quote:
Wendy van Dijk is een beetje de Mattie Valk van de televisie: stevig in het zadel, maar een waardeloos imago.
https://www.mediacourant.(...)ndy-van-dijk-advies/

quote:
Van Dijk en Metz hebben allebei een roerige tijd achter de rug en op de Huishoudbeurs voelen ze zich heel erg gesteund door alle huisvrouwen met hun couponnetjes.
https://www.mediacourant.(...)eg-op-huishoudbeurs/
pi_185208352
quote:
Er is toch nog iemand die huilt om het vertrek van Wendy van Dijk bij The Voice of Holland. De presentatrice zelf.
quote:
Vervolgens komt Van Dijk met een tsunami aan hashtags.
https://www.mediacourant.(...)laatst-in-the-voice/
  zondag 24 februari 2019 @ 20:40:05 #157
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_185221827
Gister was de Mediacourant zelf in het nieuws: https://www.parool.nl/kun(...)de-ontleed~a4623536/
pi_185227839
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2019 20:40 schreef Aventura het volgende:
Gister was de Mediacourant zelf in het nieuws: https://www.parool.nl/kun(...)de-ontleed~a4623536/
Artikel zit achter een paywall.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_185230288
quote:
1s.gif Op maandag 25 februari 2019 03:04 schreef superniger het volgende:

[..]

Artikel zit achter een paywall.
hier niet.
pi_185232317
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 10:09 schreef Handleiding het volgende:

[..]

hier niet.
Hier kan ik de eerste paar alinea's lezen en dan is het betalen.
pi_185232462
quote:
1s.gif Op maandag 25 februari 2019 11:38 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Hier kan ik de eerste paar alinea's lezen en dan is het betalen.
Klopt
speak only if it improves the silence.
pi_185244104
quote:
1s.gif Op maandag 25 februari 2019 11:38 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Hier kan ik de eerste paar alinea's lezen en dan is het betalen.
Er moet eens een soort chipkaart komen om krantenartikels te lezen, bijvoorbeeld 100 artikels voor ¤ 10,-- , en dat het niet van te voren uitmaakt welke krant.
Dat heb ik liever dan periodieke abonnementen voor een bepaalde krant, omdat ik ook wel bepaalde drukke periodes heb en dat ik dan helemaal niet aan krantenstukken toekom voor enkele weken.
  maandag 25 februari 2019 @ 22:02:25 #163
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_185244144
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 22:00 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Er moet eens een soort chipkaart komen om krantenartikels te lezen, bijvoorbeeld 100 artikels voor ¤ 10,-- , en dat het niet van te voren uitmaakt welke krant.
Dat heb ik liever dan periodieke abonnementen voor een bepaalde krant, omdat ik ook wel bepaalde drukke periodes heb en dat ik dan helemaal niet aan krantenstukken toekom voor enkele weken.
Blendle
pi_185244268
quote:
Een ronkend nieuwsbericht over Tom Egbers die zich ergert aan collega's die teenslippers dragen. Een chocoladeletterkop over Telegraaf-roddeltycoon Jan Uriot die klaagt dat Marga Bult haar telefoon niet opneemt. Of een uitgeschreven conversatie tussen Peter R. de Vries en Robert Jensen uit een televisieprogramma van de avond ervoor. De etalage van website Mediacourant.nl is even onweerstaanbaar als volkomen triviaal.

De site met medianieuwtjes en kijkcijferanalyses is in tv- en radiokringen zeer populair: Talpadirecteur Erland Galjaard, AD-recensent Angela de Jong en Albert Verlinde behoren tot de vaste afnemers van de berichtgeving waarin zij zelf veelvuldig figureren. Voorlichters van de omroepen voorzien de site van alle mogelijke persberichten.

Schrijven en overige scheppende kunst
Mediacourant wordt gerund door Bob Willer, over wie nagenoeg niets bekend is. Willer werkt niet mee aan interviews en verstrekt geen informatie over zijn werkwijze - ook voor dit verhaal bedankte hij per e-mail vriendelijk voor de eer. Bij de Kamer van Koophandel staat de onderneming Mediacourant ingeschreven in Almere, onder de categorie 'schrijven en overige scheppende kunst'. Aan het tempo van de berichtgeving te zien (artikelen worden dagelijks tussen 8 en 16 uur geplaatst, in het weekend daalt het tempo) opereert hij in zijn eentje.

Als je een feitje zonder context en bloedserieus optikt, ontstaan de idiootste artikelen

Eerst schreef Willer vooral artikelen over nieuwe programma's, kijkcijfers, transfers van omroepbazen en tv- en radiopresentatoren. In de loop der jaren vulde hij die aan met roddels en uit hun verband getrokken feitjes en opmerkingen over BN'ers. Doorgaans enigszins vilein opgeschreven en steevast voorzien van een kop die op zijn minst schreeuwerig is. Liefhebbers zien de site daardoor als pure cult en de ultieme guilty pleasure. Feit is dat Willer een talent heeft voor het opdiepen van nieuwtjes uit andere media en bovenop de Hilversumse relletjes zit.

Milka-lila achtergrond
Willer begon, naar verluidt nog als scholier, eind 2003 met showbiz.web-log.nl, dat later uitgroeide tot het huidige mediacourant.nl. De site heeft al die tijd nagenoeg hetzelfde uiterlijk gehad: een Milka-lila achtergrond (soms lichtroze), links naar artikelen en een poll, waar meestal een paar duizend keer op wordt gestemd.

Deze week onderzoekt hij de stelling: 'Veel tv-shows van vroeger keren terug op de buis. Ziet u ook Deal or no Deal graag weer terug op het scherm?'. Het ziet er allemaal nogal knullig en verouderd uit, maar ook dat is deel van de lol.

1. Warm kliekjes op. En daarna nog een keer
Waar de meeste media eer halen uit eigen nieuws, blinkt Mediacourant juist uit in recycling. De maker plukt het materiaal uit de roddelbladen, kranten en omroepgidsen.

Zo ontstaan parels als 'René Froger wil tv in badkamer, gaat helemaal mis'. Een passage uit Veronica Magazine, waarin Froger vertelt nooit thuis te klussen vanwege een miskleun in het verleden, wordt in een handomdraai overgetikt tot nieuwsbericht. Ook een typisch voorbeeld: 'Diarree-aanvallen Catherine Keyl zijn voorbij'. Dat artikel werd gemaakt op basis van een interview dat Keyl gaf aan Story over de aandoening waaraan ze lijdt; de ziekte van Crohn.

2. Leg de lat voor een bericht zo laag mogelijk
Op Mediacourant ligt de lat voor een artikel laag, héél laag. De schrijver heeft lak aan gangbare journalistieke mores en tikt in nieuwsluwe tijden met gemak een bericht dat Peter R. de Vries een avond níet op televisie te zien is. Of Twan Huys nog stééds met RTL Late Night. Zulke berichtjes zijn geen nieuws en zouden geen enkel ander medium halen, en juist daarom wordt er waarschijnlijk zo gretig op geklikt.

Persoonlijke irritaties zijn ook regelmatig aanleiding voor berichtgeving. Dat RTL Boulevard mager verslag deed van de vermeende affaire tussen Dionne Stax en Humberto Tan, leidde tot tientallen berichten. De zaak Jelle Brandt Corstius-Gijs van Dam wordt ook nog lang niet losgelaten - uit de artikelen spreekt een duidelijke voorkeur voor de kant van Van Dam.

Ook kleinere ergernissen zijn prima voer voor een stukje op Mediacourant. De rubriek Buis & Haard in de Varagids bijvoorbeeld, waarin goochelaar Hans Kazàn zegt nooit televisie te kijken. Een uitermate brommerig stukje wordt afgesloten met een typerende droge opmerking: 'Het Varagids-interview waarin Kazàn uitgebreid vertelt op welke manieren hij geen televisie kijkt kunt u lezen via Blendle.'

3. Kies de juiste slachtoffers
De wetten van de televisie gelden ook op Mediacourant: kijkcijferkanonnen zijn vaak ook clickbaitkampioen. Willers strategie is eenvoudig: de beruchtste BN'ers krijgen de meeste aandacht. Gordon is in het bezit van het rijkste oeuvre op de site: bij 953 berichten staat zijn naam in de kop. Collega's Gerard Joling en Patty Brard volgen op korte afstand. Net buiten de top 10: Peter van der Vorst en Wendy van Dijk.

Ook prima voor de herkenbaarheid: Willers manier om zijn favoriete onderwerpen te omschrijven. Zo komen regelmatig RTL-Peter (Van der Vorst), AD-Angela, ook wel Tan-killer Angela (De Jong), en Show-Koos (Koos van Plateringen) langs.

4. Trek iets zo ver mogelijk uit z'n verband
Alles voor een goede kop. Achter de verleidelijke aankondiging 'Arie Boomsma zag meteen dat lijf van Gordon nep was' gaat geen relaas over een pikant avontuur van het tweetal schuil; het betreft een commentaar van Boomsma op een gefotoshopt Instagramgebbetje van Gordon in de sportschool. RTL Boulevard vroeg de toevallig in de studio aanwezige Boomsma om een reactie van drie zinnen. En voilà: een van de best scorende berichten van de dag. Uitsmijter, wegens gebrek aan verdere kopij: 'Boomsma: "Ik moet wel zeggen: dat Gordon nu op zijn leeftijd zo keihard aan het werk is, móet je toejuichen. Het is nooit te laat om te beginnen met sporten."'

5. Zet BN'ers voor schut met trivialiteit
Triviale opmerkingen in interviews extreem uitvergroten blijkt een ideale manier om BN'ers te kakken te zetten. Als je de context van het originele gesprek verwijdert, een willekeurig feitje bloedserieus optikt en een gortdroge kop verzint, blijken de idiootste artikelen te ontstaan. Een klassieker in dit genre is 'Quinty Trustfull stopt met drinken uit douchekop' uit 2015.

Een recente is 'Georgina baalt van door Apple aangesmeerde iPhone'. Een paar tweets van Georgina Verbaan worden samengevat tot een miniavonturenroman. 'Ze hebben haar een telefoon aangesmeerd, waar ze niet blij mee is. Dat liet ze vannacht vanuit haar bed weten op Twitter,' doet Willer aan bronvermelding. En dan onheilspellend: 'Toen Verbaan vrijdag naast Matthijs van Nieuwkerk zat bij DWDD, kon ze nog niet vermoeden wat haar een dag later te wachten stond.'­

Favoriete slachtoffers
1. Gordon (953 artikelen)
2. Jeroen Pauw (685 artikelen)
3. Eva Jinek (574 artikelen)
4. Albert Verlinde (572 artikelen)
5. Humberto Tan (555 artikelen)

Vriend en vijand

Albert Verlinde
"Ik zou liegen als ik zeg dat ik het nooit las. Het is een beetje een guilty pleasure. Vaak denk ik na een paar berichten: 'Wat heb ik nu eigenlijk gelezen?' Dan zijn het berichten gebaseerd op één regeltje tekst van de televisie van de avond ervoor. Voor het echte nieuws hoef ik de site niet te lezen. De naam Mediacourant leek in het begin toch enig verstand van zaken te voorspellen, maar het is eigenlijk een vergaarbak voor ditjes en datjes. Dat ik hoog op het lijstje sta, begrijp ik. Ik ben elke dag met mijn kop op tv en heb blijkbaar een hoog aanklikgehalte."

Janine Abbring
Op Twitter op 24 januari 2019:
'Door die kutsite van Mediacourant durft geen BN'er nog ironie en/of humor te gebruiken in een interview. Alles wat je elders zegt wordt geciteerd als straffe uitspraak en hun zelf toegevoegde bagger staat niet tussen aanhalingstekens. Dus lijkt het alsof je dat ook gezegd hebt.'

Mattie Valk, Qmusic
"Mediacourant tovert vaak een glimlach op mijn gezicht. Bob Willer heeft een toon gevonden die Hilversum op een bijna absurdistische manier ontmantelt. Met dikdoenerij in de media maakt hij korte metten en hij spaart niemand. Hij houdt alles scherp in de gaten, er gaat geen uitzending voorbij die hij niet ziet en hij leest alle magazines. Vervolgens schrijft hij hele transcripties, voorzien van commentaren. Het is niet altijd feitelijk en vaak best vilein, maar daardoor wel hilarisch. Ook al ben ik regelmatig lijdend voorwerp, het is echt een guilty pleasure voor mij. En voor veel mensen binnen de media."
klik

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-02-2019 22:08:35 ]
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie maandag 25 februari 2019 @ 22:47:23 #165
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_185244991
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 22:07 schreef Handleiding het volgende:

[..]

klik
quote:
Qmusic-ster Mattie Valk heeft een ijzeren incasseringsvermogen. Zelfs kwaliteitsmedia die hem keer op keer herinneren aan hoe ver hij gaat voor zes ton en een Tesla omarmt hij. “Mediacourant tovert vaak een glimlach op mijn gezicht“, zegt de presentator in Het Parool. “Het is niet altijd feitelijk en vaak best vilein, maar daardoor wel hilarisch. Ook al ben ik regelmatig lijdend voorwerp, het is echt een guilty pleasure voor mij. En voor veel mensen binnen de media.“

Minder enthousiast is Albert Verlinde, presentator van tv-monster 6 Inside. “De naam Mediacourant leek in het begin toch enig verstand van zaken te voorspellen, maar het is eigenlijk een vergaarbak voor ditjes en datjes“, bitcht hij.
:').
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  maandag 25 februari 2019 @ 23:08:00 #166
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_185245361
quote:
17s.gif Op maandag 25 februari 2019 22:47 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Minder enthousiast is Albert Verlinde, presentator van tv-monster 6 Inside. “De naam Mediacourant leek in het begin toch enig verstand van zaken te voorspellen, maar het is eigenlijk een vergaarbak voor ditjes en datjes“, bitcht hij.

:').
De ironie :')
  zaterdag 2 maart 2019 @ 16:54:26 #167
245489 IceBeach
Ice... on the beach
pi_185343961
quote:
Gordon boos op recensenten met kritiek op DanceSing

Het is bijna onvoorstelbaar als je naar Gordon kijkt, maar een dikke huid heeft de tv-ster in elk geval niet.
https://www.mediacourant.(...)kritiek-op-dancesing
Emperor Meiji: I am a living god. As long as I do what they think is right.
pi_185357082
quote:
Mariska Bauer heeft eigenlijk nooit een groot interview gegeven. Niet heel raar ook, want waar moet je het eigenlijk over hebben als je de hele dag niets anders dan schuursponsjes en afwasborstels ziet?
https://www.mediacourant.(...)terview-in-de-vrouw/
pi_185386122
https://www.mediacourant.(...)oon-betaald-krijgen/

quote:
Al met al was het Huys-avontuur een hele dure grap voor RTL. Afscheidscadeautje van Erland Galjaard.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  maandag 4 maart 2019 @ 16:48:46 #170
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_185386190
8 ton per jaar voor een dagelijkse talkshow.

Dan heeft het VI trio met 6 ton en 2 avondjes uit de losse pols lullen het echt heel prima voor elkaar.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_185387515
Mediacourant kan wel lekker los gaan op het einde van Twan nu. O+
pi_185387542
quote:
GroenLinks-leider Jesse Klaver is niet besneden. Hij is, omdat hij slechts half-Marokkaans is, ook niet half besneden. Dat zegt de politiek leider in gesprek met interviewster Tatum Dagelet voor het vrouwenblad Viva. De inhoud van Klavers onderbroek verkeert nog in originele staat. Er is niet aan hem gerommeld
_O-

https://www.mediacourant.(...)k-ben-niet-besneden/
pi_185406334
quote:
Erland Galjaard vindt het onbegrijpelijk dat RTL 4 het kerstreces van RTL Late Night met Twan Huys niet heeft aangegrepen om het programma volledig op de schop te nemen. Dat heeft de man die RTL 4 vorig jaar in een puinhoop achterliet gezegd tegen 6 Inside
https://www.mediacourant.(...)revolutie-twan-huys/
pi_185485829
quote:
Een lichtpuntje voor SBS 6. De zender zette donderdagavond een voor die zender prima 653.000 kijkers (11 procent) neer met de nieuwe show De Mannen van Taal, ondanks presentatrice Kim-Lian van der Meij.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 10 maart 2019 @ 09:13:49 #175
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')