Greys | dinsdag 17 juli 2018 @ 17:08 | |
Om wat meer te experimenteren met m'n Airfryer zoek ik wat tips en recepten. Wat bereiden jullie allemaal in je Airfryer, naast patat en snackjes? Patat van zoete aardappel vind ik ook goddelijk uit de Airfryer (zoete aardappel reepjes, beetje chilipoeder, paprikapoeder en komijnzaadpoeder, husselen en airfryen ca 15 min op 180 gr en dan met een dip van yoghurt honing mosterd). En afbakbroodjes gaan er ook prima in (oventemperatuur op het pak -20 graden doen en 1/3e van de aangegeven oventijd ongeveer). Airfryertttts unite en deel je tips | ||
Greys | dinsdag 17 juli 2018 @ 17:12 | |
Ik probeerde vanmiddag gehaktballen van mager gehakt met rode ui, bieslook, beetje mosterd, peper, geraspte Old Amsterdam kaas, scheutje ketjap, een eitje en wat paneelmeel in de voorverwarmde Airfryer (185 gr). Tussendoor even geloerd en na vier minuten zijn ze al zo: Na in totaal 12 minuten zijn ze klaar. Geen boter, geen olie, toch mooi bruin en gaar en sappig. Ik deed ze op de bakplaat in de fryer omdat ie dan schoner blijft. Niet om hoeven draaien, niks. Airfryerrrrrtliefde. | ||
realAIVD | dinsdag 17 juli 2018 @ 17:40 | |
Ik heb nog nooit gehaktballen in m'n hetelucht-oven "gebakken", maar is er een verschil met de airfryer? (in mij kennissenkring heb ik namelijk alleen maar mensen met een airfryer die niet kunnen koken en die blij verrast zijn van zaken die ze nooit in hun oven hebben uitgeprobeerd) btw, dit is geen vraag om airfryers te dissen, maar een serieuze vraag, ik heb namelijk geen airfryer...en ik heb ook nog nooit gehaktballen in een hetelucht-oven gestopt... als iemand dat wel allebei heeft gedaan, dan zou ik heel erg graag horen of daar verschil in zit!! | ||
Greys | dinsdag 17 juli 2018 @ 17:44 | |
Prima vraag hoor. Ik heb ze nooit in de oven gegooid dus weet het idd ook niet. Viel me met de fryer wel op dat ze dus echt súpersnel al rondom bruin waren door de circulerende hete lucht. Geen idee of dat in de oven ook zo goed gaat of dat ze daarin meer uitdrogen. Deze waren iig lekker sappig van binnen en droog korstje. Met patat enzo vind ik het iig fijn dat ik ze niet hoef te keren halverwege itt met oven. Dat vond ik altijd zo'n gedoe. | ||
realAIVD | dinsdag 17 juli 2018 @ 17:52 | |
ja, dat snap ik!! Ik heb ook echt geen zin om dingen in m'n oven halverwege te keren. ik heb wel een "bakmatje" voor in de oven, waardoor dingen ook aan de onderkant bruinen, dus keren hoef ik in principe ook niet, maar mogelijk is het resultaat in een airfryer toch beter....we moeten denk ik even wachten op iemand die het resultaat kent van beide methodes (ik ben in ieder geval geďnteresseerd) wat gehaktballen betreft heb ik van Sigaartje wel eens foto's van een soort langwerpige Iwanius gehaktstaven gezien die hij om mij volledig onduidelijke reden in zijn oven had "gebakken" en die waren ook bruiner geworden dan ik voor mogelijk had geacht. (alle mensen met een airfryer moeten hier natuurlijk gewoon hun recepten delen verder, ik wil gewoon zeker weten dat ik niets mis loop! ) | ||
ChrisCarter | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:01 | |
Kleine ontbijtbroodjes kun je er ook in afbakken, timer op 5 minuten, broodjes er vanaf het begin bij en temp op ong 190. Werkt prima. | ||
Ronald | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:04 | |
Wat ook leuk is, maak bakjes van die gehaktballen vul ze met bijvoorbeeld paprika, courgette, ui, champignons etc. Leg jij die ballen gewoon onderin de Airfryer dus zonder de extra bodemplaat en het rooster van het mandje? | ||
Kaatje1 | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:11 | |
Ik doe er ook regelmatig diverse groenten in, wanneer ik over heb (wortel/paprika/prei/ui etc). In even grote stukjes snijden afspoelen maar niet te droog maken, en dan doe ik er provencaalse of italiaanse kruiden door en dat ca 8-10 min op 180 (of of 2x husselen). Als ik kippedij of filet in huis heb kruid ik die ook, snij het in stukjes en doe het er ook door. | ||
Greys | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:22 | |
Ik had ze op het bijbehorende grilplaatje gelegd. Maar ze kunnen ook in het mandje alleen wordt de bodem van je fryer dan wat viezer. En bedankt voor de tip van die bakjes van gehakt! Leuk! | ||
Greys | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:27 | |
Klinkt goed, dank je! Groenten er nog nooit in geprobeerd dus ga ik zeker doen. | ||
Kaatje1 | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:29 | |
Ook vaak een (punt) paprika gevuld met rauw, gekruid gehakt, erg lekker. | ||
emmyemmy2 | dinsdag 17 juli 2018 @ 18:37 | |
Die ga ik es proberen als ik lui ben Ik doe zelf wel eens zelfgemaakte vlammetjes in de airfryer. Best goed te doen. Frituren is altijd lekkerder maar heeft ook een stuk meer calorieen. | ||
Arizona | dinsdag 17 juli 2018 @ 19:06 | |
Goed topic, ik wil ook meer met de airfryer gaan "koken" Hoelang doe je dit erin? Wat wij graag in de airfryer doen: Zelfgemaakte kipnuggets. Kipdijfilet in stukjes, even in de karnemelk leggen, dan door de bloem, dan door geklutst ei en dan door paneermeel (met kruiden die je lekker vindt gemengd). 8-10 minuten op 180 graden. In tegenstelling tot uit de oven, zijn ze vanuit de airfryer lekker knapperig | ||
Kaatje1 | dinsdag 17 juli 2018 @ 19:09 | |
ongeveer 15 minuten (bij rauw gehakt). Kippedij doe ik ook wel eens in een rub en dan in de AF | ||
LPFAN | dinsdag 17 juli 2018 @ 22:27 | |
Alvast een tvp Ik hoop er over een paar maanden ook 1 te hebben. | ||
foodlover | woensdag 18 juli 2018 @ 00:16 | |
Had zo’n goedkoop exemplaar en die functioneerde technisch prima. Heb het ding toch recent verkocht op marktplaats. Ik eet graag goede verse friet en bak in ossewit, friet uit de airfryer vind ik toch minder lekker. De airfryer snacks zoals bamihap en dergelijke vind ik schandalig duur. Enige handige toepassing was bakken van 1 of 2 kaiserbroodjes of het opwarmen van een worstenbroodje (ik heb een 90cm smeg fornuis met lange opwarmtijd). | ||
Greys | vrijdag 3 augustus 2018 @ 13:45 | |
Wat worden tosti's goed in de Airfryer En tuna melts Brood beetje aan de buitenkant met boter insmeren en worden goudbruin krokant. | ||
LPFAN | vrijdag 3 augustus 2018 @ 17:58 | |
serieus? | ||
Greys | vrijdag 3 augustus 2018 @ 18:30 | |
Echt! Tonijn op je tosti, plakjes kaas erop en evt wat rode ui, buitenste zijdes beetje insmeren met smeerboter en na 3 min op 185 gr was ie superkrokant en kaas goed gesmolten (wat me in de pan niet altijd goed lukt). | ||
LPFAN | vrijdag 3 augustus 2018 @ 18:33 | |
Oeh ga ik dan zeker uitproberen als ik er 1 heb | ||
Greys | vrijdag 3 augustus 2018 @ 18:35 | |
Ik zag ook al iemand die in het bakplaatbakje een paar geklutste eieren gooide met groenten erin en dat werd een prima boerenomelet | ||
LPFAN | vrijdag 3 augustus 2018 @ 21:18 | |
Hahah nice! Ben erg benieuwd, duurt nog wel even voor ik er 1 kan kopen helaas maar goed de voorpret is ook al leuk | ||
Skeletor. | zaterdag 4 augustus 2018 @ 00:27 | |
Wat een uitstekend idee! Dit ga ik eens proberen. Met ham-kaas of salami-kaas dan, maar het kan dus wel! | ||
Skeletor. | zaterdag 4 augustus 2018 @ 00:34 | |
Friet uit de Airfryer hoeft helemaal niet droog te zijn. Ik maak ze altijd als volgt. Verse aardappel met of zonder schil na het nodige wassen en/of schillen in de gewenste vorm snijden. Beide handen invetten met een scheutje olie. Met je geoliede handen de aardappelen in de gootsteen "roeren" en door je handen laten gaan. Vervolgens in het mandje van de Airfryer stoppen en vier minuten bakken op 190 graden. De aardappelen zitten al tijdens het voorverwarmen in de Airfryer. Na deze vier minuten haal je het manie uit de Airfryer, schudt de aardappelpartjes door elkaar heen zodat ze niet aan elkaar plakken. Dan doe je ze weer voor twee tot drie minuten in de Airfryer. Mandje er weer uit, kijken of de aardappelen al mooi gebakken zijn en nog weer twee tot drie minuten bakken. Deze manier van "slow airfrying" levert superlekkere resultaten op. De aardappels zijn niet uitgedroogd, maar lekker smeuďg van binnen met een krokant jasje . | ||
renwan | zaterdag 4 augustus 2018 @ 02:38 | |
De laatste keer dat ik een tosti wilde maken in de Airfryer vloog de bovenste snee brood door het ding heen | ||
THEFXR | zaterdag 4 augustus 2018 @ 04:31 | |
doe je toch een natte tandenstoker door je tosti heen | ||
Greys | zaterdag 4 augustus 2018 @ 08:57 | |
Had er hier geen last van. Geen idee waarom niet. Beetje aandrukken voor het bakken? | ||
-Bubseltje- | zaterdag 4 augustus 2018 @ 17:37 | |
Hebben wij ook gehad. Nu smeren we een klein beetje boter op de bovenste boterham zo plakt het een beetje. | ||
kwakz0r | donderdag 9 augustus 2018 @ 09:19 | |
Oh ik volg even! Wij hebben een cheapo airfryer, en krijg t idee dat die originele toch beter werkt als ik dit zo lees. Frietjes moet ik althans echt wel schudden tussendoor, en rauwe aardappel is never gaar in 4+4+3 minuten.... | ||
Chunees | maandag 3 september 2018 @ 15:24 | |
ik heb de tTomado TM-9025 crispy fryer,is dat hetzelfde als een airfryer? | ||
emmyemmy2 | maandag 3 september 2018 @ 15:37 | |
Lijkt me wel | ||
THEFXR | maandag 3 september 2018 @ 17:55 | |
| ||
THEFXR | maandag 3 september 2018 @ 17:58 | |
Helft airfryers onder de maat - Update 27 januari 2017 https://www.consumentenbo(...)fryers-onder-de-maat stroomkosten berekening https://www.kookenkruid.n(...)tar-crispy-fryer-xl/ | ||
Greys | maandag 3 september 2018 @ 18:12 | |
Dat is goede info, maar er waren al diverse oudere 'welke airfryers zijn goed' topics zeg maar en ik wilde hiervan echt alleen een 'wat maak je er allemaal in' topic maken. Dus daar beetje rekening mee houden ajb. Ontopic: inmiddels ook paar keer kipvleugels erin gebakken, heerlijk en gaat heel goed. [ Bericht 3% gewijzigd door Greys op 07-09-2018 13:08:22 ] | ||
Greys | maandag 3 september 2018 @ 18:23 | |
Als je zo'n bakplaatje bij je airfryer hebt kan je er ook een prima boerenomelet in maken. Eieren, scheutje melk, evt geraspte kaas erdoor, groenten naar keuze, kruiden naar keuze. Giet mengsel op voorverwarmde (uiteraard!) bakplaat in Airfryer. Plakjes tomaat er evt bovenop. Mijne was goed na 6 minuten op 190 gr. Edit: evt plaatjes/filmpje erbij http://lucianaskitchen.nl/recipe/kaasomelet-xl-bakplaat-hd991290/ [ Bericht 14% gewijzigd door Greys op 07-09-2018 13:08:43 ] | ||
Notorious_Roy | vrijdag 7 september 2018 @ 09:15 | |
Hmm, die gehaktballen zien er echt goed uit. Zelf heb ik m'n bakplaat nog nooit gebruikt en tief ik alles direct in het mandje. Misschien toch maar eens die plaat gebruiken Heb je er weleens kipfilet in klaargemaakt Greys? Zo ja, hoe precies? Ik ben bang dat het snel uitdroogt. | ||
Greys | vrijdag 7 september 2018 @ 10:14 | |
Nog niet, maar zal binnenkort eens proberen! Had van de gehaktballen namelijk ook het idee dat het snel uit zou drogen maar het tegendeel was waar. Edit: zie zat linkjes dat het gewoon kan dus idd maar eens testen: https://www.eetnieuws.nl/(...)kip-uit-de-airfryer/ Zo wil ik ook binnenkort een hele kip erin bakken. Schijnt ook geweldig te gaan! | ||
-Bubseltje- | vrijdag 7 september 2018 @ 10:53 | |
Nee hoor word niet droog kipfilet in de airfryer. https://twosleevers.com/air-fryer-spicy-fennel-chicken/ Deze maak ik regelmatig | ||
Greys | vrijdag 7 september 2018 @ 12:22 | |
Klinkt goed! Ik ga deze maken binnenkort, de hele kip https://dekeukenboef.com/hele-kip-uit-de-airfryer/ | ||
ChilllayD | vrijdag 7 september 2018 @ 12:49 | |
Net een ham kaas croissant erin gehad. Heerlijk! En veel sneller dan in m'n gewone oven. Kaiser broodjes gaan idd ook prima | ||
Notorious_Roy | dinsdag 18 september 2018 @ 18:37 | |
En? Hoe was 'ie gelukt? | ||
milia | maandag 15 oktober 2018 @ 23:54 | |
Effe een schopje want ik heb ook een airfryer en ben er blij mee ik maak er regelmatig een witlofschotel mee. Effe de kook over wat stronkjes, afkoelen en daarna snij ik de stronkjes in stukjes. Geraspte of blokjes kaas erdoor roeren en wat fijngesneden ham, dat doe ik in het vergiet vanwege het vocht. In het mandje doe ik aluminiumfolie met wat gaatjes onderin om het laatste vocht te lozen. Daarna gaat alles in het mandje met nog meer geraspte kaas eroverheen, eerst een paar minuten op 160 graden en daarna een paar minuten op 200 graden Helaas heb ik geen idee hoe ik een foto moet plaatsen | ||
Sicstus | dinsdag 16 oktober 2018 @ 09:09 | |
Door dit topic krijg ik toch weer interesse in een Airfryer. Kijk ik op de Mediamarkt site, zie ik dat Philips het nodig vindt om 15 (!) verschillende modellen aan te bieden die er allemaal eender uitzien maar met prijzen van 125 tot 270 euro. Dan zakt de moed me wel weer in de schoenen | ||
THEFXR | dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:29 | |
er is geen verplichting tot Philips aankoop. | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 16:32 | |
Ff op je telefoon de imgur app downloaden. En na uploaden van je foto het linkje kopiëren en hier plakken tussen
| ||
Curiosity | dinsdag 16 oktober 2018 @ 17:45 | |
Diepvriescroissants . Voorverwarmen op 160 graden en dan afbakken op 160 graden. 15 min op een bakpapier. Er gaan er 2 tegelijk in. | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:09 | |
Ik heb er eindelijk ook 1 Wel een goedkope van 50 euro maar hij werkt prima! Gebruik hem bijna elke dag Net lekker een maiskolf in geroosterd | ||
Tele6 | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:14 | |
Voor vergelijking met een heteluchtoven: ik heb een combimagnetron, en daar maak ik dingen als geroosterde groenten of aardappels in. Dan ben ik wel iets van 20-30 minuten kwijt afhankelijk van het soort groente, maar het werkt ook prima (op hetelucht 200 graden). Dus ik heb niet echt behoefte aan een airfryer | ||
Notorious_Roy | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:19 | |
Dat dacht ik ook altijd | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:30 | |
Bij bv verse patat ( ) vind ik uit de Airfryer echt tien keer beter en lekkerder dan uit de oven. En in de oven moest ik dan al die patatjes op de bakplaat gaan omscheppen enzo en dat hoeft nu allemaal niet. | ||
Notorious_Roy | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:46 | |
Friet. | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:56 | |
Ik heb ook echt lang geroepen 'niet nodig dat ding' maar ook hier wordt ie zeker om de dag ofzo gebruikt Ook omdat ik bv gehaktballen erin bakken echt lekkerder vind dan in de pan. Had ik nooit gedacht. | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:56 | |
Patiet als compromisje doen? | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 20:58 | |
Ga ik binnenkort eens proberen ja! Tosti heb ik ook al geprobeerd, kwam er alleen beetje zwart uit | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:00 | |
Volgende keer maar ietsie korter dan Die ballen zijn echt lekker. Echt een goed korstje en van binnen lekker sappig. Gewoon je gehakt lekker kruiden, eitje erdoor, ballen draaien en zo in die lade en geen omkijken naar | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:02 | |
Oh voor die tosti's of bv een pita met dingen erin heb ik de tip gebruikt die hier stond om er een nat gemaakt stukje houten satéprikker doorheen te prikken. Dan gaat de bovenkant niet vliegen. Pita met kaas, chorizo en ananas uit de Airfryer | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:06 | |
Hoe lang doe je de ballen er in? | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:06 | |
Oeh die pita klinkt lekker | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:09 | |
Zie post nr 2 in dit topic voor hoe ik het deed | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:10 | |
Oke thanks! | ||
Greys | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:14 | |
Elke Airfryer zal vast wel beetje afwijken qua temperatuur enzo dus gewoon na paar minuten even kijken en eentje doorsnijden na een tijdje om te kijken of ze goed gaar zijn. Misschien moeten ze in de jouwe wel wat korter. Een keertje testen en voortaan altijd lekkere ballen | ||
LPFAN | dinsdag 16 oktober 2018 @ 21:44 | |
Jah inderdaad, dit weekend iig ff uitproberen | ||
Sicstus | woensdag 17 oktober 2018 @ 06:48 | |
Philips is de enige die Airfryers maakt | ||
THEFXR | woensdag 17 oktober 2018 @ 09:08 | |
| ||
Sicstus | woensdag 17 oktober 2018 @ 13:30 | |
Dat zijn knock-offs, dat zie je aan de naam. 'Aerofryer' en 'Smartfryer' ipv 'Airfryer'. Bovendien ga je nu om het hoofdpunt heen, nl. dat er zo vreselijk veel verschillende apparaten zijn. Welke te nemen? | ||
Greys | woensdag 17 oktober 2018 @ 13:48 | |
Ik heb de Philips Avance XXL genomen. Omdat daar meer in past en ik er later bv ook cakes enzo in wil bakken. En hele kippen. En die bevalt uitstekend. | ||
LPFAN | woensdag 17 oktober 2018 @ 13:51 | |
Ik heb deze gekocht: https://www.bol.com/nl/p/(...)xg_0.10.ProductTitle | ||
THEFXR | woensdag 17 oktober 2018 @ 15:32 | |
daar zijn de diverse aankooptopics voor, dit is het klaarmaak topic | ||
SuperNeger | woensdag 17 oktober 2018 @ 16:27 | |
Is zo'n airfryer nou echt het geld waard? Ik heb een reguliere frituurpan maar ja als ik er eenmaal olie voor koop dan blijf ik ook gelijk echt een maand lang frituren net zo lang tot die olie weg kan en dan ben ik er weer een tijdje klaar nee. Zuo een airfryer hier uitkomst mee kunnen bieden? | ||
Notorious_Roy | woensdag 17 oktober 2018 @ 19:51 | |
Je hebt geen olie nodig. Maar zo te horen zou je elke dag airfryen, dat kan verkeerd uitpakken als het slechts bitterballen zijn. | ||
milia | woensdag 17 oktober 2018 @ 21:12 | |
Achteraf had ik ook liever de xxl genomen ivm bv hele kippen maar toen wist ik natuurlijk nog niet dat het prima een oven kan vervangen | ||
Greys | woensdag 17 oktober 2018 @ 23:53 | |
Nou met pizza's of ovenschotels of stokbrood bakken gebruik ik wel nog m'n (hele) grote oven maar verder niet meer idd. Voorverwarmen van die grote duurt 15x zo lang. | ||
Curiosity | donderdag 18 oktober 2018 @ 11:57 | |
Er is ook een airfryer app. Staan héél veel baktijden in. | ||
THEFXR | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:51 | |
https://play.google.com/s(...)fryerbaktijden&hl=nl | ||
LPFAN | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:54 | |
Thanks voor de tip! | ||
Curiosity | donderdag 18 oktober 2018 @ 16:44 | |
Graag gedaan. | ||
SuperNeger | donderdag 18 oktober 2018 @ 16:57 | |
Wat zou ik er nog meer in kunnen doen dan? Ja het lekkerste zijn wel kalfskroketjes en misschien af en toe wat patatjes | ||
Notorious_Roy | donderdag 18 oktober 2018 @ 16:58 | |
Frietjes. | ||
SuperNeger | donderdag 18 oktober 2018 @ 16:59 | |
maar ook vlees dus zoals kip? Scheelt ook n hoop afwas en je hoeft minder te roeren denk ik? Dus het is wel makkelijker. Maar ook gezonder dan in een pan? | ||
Notorious_Roy | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:00 | |
Lees dit topic anders ff. Vooral Grey's heeft veel tips enzo. Je kunt er iig veel meer mee dan alleen snacks opwarmen. | ||
SuperNeger | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:01 | |
Ja heb ik al een beetje gedaan maar is het ook handiger/sneller dan normaal koken? Gemak is namelijk ook iets wat meespeelt voor mij. Als het afwas en een heleboel roeren en opletten in de koken scheelt en ik kan er kroketten en patat in maken zonder elke keer de ouderwetse frituurpan te dingessen dan is het op zich wel aantrekkelijk | ||
Notorious_Roy | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:02 | |
Sowieso gemakkelijker. In dat ding en dan wachten. | ||
maily | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:15 | |
Hoe doen jullie dat met bv gebakken aardappels en kip? Dat kan niet tegelijk in de airfryer .... | ||
SuperNeger | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:16 | |
en dan gewoon 1x per week in de vaatwasser dat mandje of zo? | ||
SuperNeger | donderdag 18 oktober 2018 @ 17:16 | |
hoezo kan dat niet? Ik doe soms ook tegelijk in de pan, scheelt afwas. Maar je moet wel de timing goed hebben. Vaak schoei ik eerst het vlees dicht en dan de groente erbij bijvoorbeeld | ||
Notorious_Roy | donderdag 18 oktober 2018 @ 18:39 | |
Afhankelijk van wat je erin hebt gehad direct na gebruik of na een paar keer. Je ziet dat wel aan het mandje en de bak. | ||
Greys | donderdag 18 oktober 2018 @ 18:43 | |
Dat gaat bij mij altijd in de oven. Een hele kip met aardappeltjes eromheen in dezelfde schaal. Kruiden, boter erbij. Dan garen de aardappels in half boter half kippenvet. Beetje dezelfde goddelijke smaak als die Franse rotisserie dingen waar de kippen draaien boven een schaal aardappels. Voor sommige dingen is m'n grote oven nog steeds het beste maar voor veel dingen is de Airfryer weer veel handiger. | ||
golfer | woensdag 20 februari 2019 @ 15:38 | |
Sinds een aantal weken in het bezit van zo'n apparaat en er erg blij mee. Gebruik hem ook voor regulier koken/bakken. Laatst bijvoorbeeld dit recept met spruiten gemaakt. https://www.culy.nl/recep(...)jes-uit-de-airfryer/ Was heerlijk! Nog meer recepten: https://www.airfryerweb.nl/airfryer-baktijden/ | ||
Rickocum | woensdag 20 februari 2019 @ 21:10 | |
Die recepten vertrouw ik niet meer. Had laatst sublieme kippenvleugeltjes. 120 graden op dertig minuten! | ||
#ANONIEM | vrijdag 22 november 2019 @ 09:53 | |
Leuk topic dit. Airfryers worden steeds goedkoper (voor rond 50 euro heb je er tegenwoordig al 1) en ben van plan om op korte termijn eentje aan te schaffen. Alle tips hier zijn leuk | ||
THEFXR | vrijdag 22 november 2019 @ 09:56 | |
deze week: xxl voor 40 bij de action, 4,5 liter | ||
Sarabi | vrijdag 13 december 2019 @ 09:33 | |
Heeft iemand ervaring met zelfgemaakte (kaas of bv garnalen) kroketten in the airfryer? Kan dit? En zo ja hoe lang? | ||
THEFXR | vrijdag 13 december 2019 @ 09:45 | |
geen ervaring, maar zelfgemaakte moeten altijd in de frituur. de airfryer is gewoon een micro hetelucht oven. | ||
Sarabi | vrijdag 13 december 2019 @ 09:54 | |
Jammer | ||
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 09:57 | |
Ik heb het wel eens gedaan en toen toch maar olie voor de frituur gekocht. Smaak is niet echt verkeerd, maar ze zien er minder mooi uit. Zo ook met zelfgemaakte mini loempia's. Die vind ik lekkerder uit de AF (minder olieachtige smaak) maar bleke dingetjes blijven het, ook al olie je ze een beetje in. | ||
Sarabi | vrijdag 13 december 2019 @ 09:58 | |
Hmmm nu maak je me aan het twijfelen. Als het alleen om het uiterlijk gaat is het geen ramp.... | ||
THEFXR | vrijdag 13 december 2019 @ 10:04 | |
je krijgt hetzelfde als je kroketten voor de frituur in de oven/airfryer doet, ze blijven wit ipv krokant bruin. | ||
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 10:10 | |
Oplossing is goulash kroketten ;-) | ||
Kaatje1 | vrijdag 13 december 2019 @ 10:11 | |
Ik zou het voor mezelf ook geen probleem vinden. Maar als ik voor een etentje kaaskroketten maak (of wat voor kroketten dan ook) vind ik het wel leuk als ze er als "echte" kroketten uitzien.
| ||
Sarabi | dinsdag 17 december 2019 @ 10:58 | |
Ik ga het vandaag proberen | ||
Sarabi | dinsdag 17 december 2019 @ 14:06 | |
Ging best goed vond ze ook helemaal niet zo bleek. Had er wel wat olie over heen gedaan. | ||
Kaatje1 | dinsdag 17 december 2019 @ 15:17 | |
Ook lekker? | ||
Sarabi | dinsdag 17 december 2019 @ 16:38 | |
Zeker | ||
LPFAN | dinsdag 17 december 2019 @ 17:54 | |
Lekker! | ||
#ANONIEM | vrijdag 3 januari 2020 @ 16:48 | |
Schappelijke prijs | ||
#ANONIEM | vrijdag 3 januari 2020 @ 16:49 | |
Ben benieuwd hoe dat nu is. [ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 03-01-2020 16:50:21 ] | ||
StateOfMind | zaterdag 18 januari 2020 @ 12:21 | |
Omdat ik die vieze stank niet meer in huis wil hebben (open keuken, geen direct keukenraam, geen afzuigkap) heb ik al jaren geen frituurpan meer. Hoe zit dat met de huidige airfryers, qua lucht/stank? Aangezien ik hem niet vaak zal gaan gebruiken, zal het een simpel en goedkoop modelletje worden. | ||
Notorious_Roy | zaterdag 18 januari 2020 @ 12:37 | |
Je ruikt het wel, maar het is minder dan een friteuse. Het is ook heel afhankelijk van wat je erin gooit. Friet ruik je eigenlijk niet, maar loempia's zorgen voor blauwe dampen in je huis. | ||
StateOfMind | zaterdag 18 januari 2020 @ 12:50 | |
Gewoon voor de gebruikelijke friet, kroketten/snacks en Vietnamese loempia's. Niet heel vaak, maar het moet niet zo zijn dat ik die lucht dagen later nog ruik, zoals voorheen. Dat was ook de reden dat ik de frituur destijds de deur uit heb gedaan. Buiten op het balkon onder het afdakje is eventueel ook mogelijk. | ||
Peter | zaterdag 18 januari 2020 @ 13:01 | |
Ik ruik snel na gebruik geen geuren meer. Totaal anders dan frituren is het qua geur. | ||
Sunshine1982 | maandag 11 mei 2020 @ 16:50 | |
Even snel een vraagje. Ik wil spiesjes varkens saté in de airfryer klaarmaken, maar ik zie bij een site dat dat maar 10 minuten duurt bij een temperatuur van 180 graden. Zou dit kunnen kloppen? Vind het zo kort? Anders, hoe lang zou het wel moeten? | ||
Hyaenidae | maandag 11 mei 2020 @ 17:06 | |
Gewoon doen en dan nog iets langer erin doen als ze nog niet goed genoeg zijn! Wat een geniale ideeën heb ik toch | ||
poppedijntjuh | maandag 11 mei 2020 @ 17:10 | |
Ja klopt wel hoor. Dit is een handig boekje: https://tjeerd.eu/airfryer/airfryer-baktijden-boekje/ | ||
Sunshine1982 | maandag 11 mei 2020 @ 17:11 | |
Ja joh, tot die conclusie kwam ik ook net Ik gebruik dat ding ook amper, heb er totaal geen verstand van ook. | ||
Geerd | maandag 11 mei 2020 @ 17:29 | |
Dan bijtje er een stuk af en dan zie je of die gaar is..zo niet nog ff 5/7 min | ||
Harvest89 | maandag 11 mei 2020 @ 18:10 | |
Of 50 min Zijn ze lekker krap gebakken. | ||
Geerd | maandag 11 mei 2020 @ 18:10 | |
| ||
#ANONIEM | maandag 11 mei 2020 @ 18:53 | |
BAAS | ||
Sunshine1982 | maandag 11 mei 2020 @ 19:25 | |
Overigens vond ik het geen topper zo. Uit de pan smaakt het beter. | ||
Fer | maandag 11 mei 2020 @ 21:12 | |
Koop een contactgril gaat veel beter | ||
marc0871 | maandag 11 mei 2020 @ 21:43 | |
| ||
Sunshine1982 | maandag 11 mei 2020 @ 21:45 | |
Ik heb al zoveel zooi in mijn keuken staan | ||
fathank | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:41 | |
gebruik gewoon een pan Weg met al die kansloze apparaten die na 3 keer gebruiken alleen nog maar kastruimte innemen. [ Bericht % gewijzigd door Lucky_Strike op 12-05-2020 16:21:59 ] | ||
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:23 | |
TS heeft dus een Airfryer en wilde de saté daar in klaar maken. Reacties over het gebruiken van iets anders dan de Airfryer zijn vrij nutteloos. Dat is echt niet nodig. Jammer dat het geen succes was @Sunshine1982 Toch een leuk experiment lijkt me | ||
junkiesietze | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:03 | |
Slavinken uit de airfryer daarintegen | ||
Sunshine1982 | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:05 | |
Oeh, dat wil ik ook proberen. In de pan vind ik die dingen verschrikkelijk om goed te krijgen. Hoe lang doe je ze erin en met welke temperatuur? | ||
junkiesietze | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:06 | |
6min op 200gr, even kijken, dan nog minuut of 9 op 160/170gr Geen aangebrande rommel meer | ||
Sunshine1982 | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:07 | |
Maar je doet ze echt rauw erin? | ||
junkiesietze | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:09 | |
ja, wel even insmeren met olie | ||
Sunshine1982 | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:10 | |
Top, ga ik van het weekend ook eens proberen | ||
junkiesietze | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:10 | |
succes laat weten hoe je het vond | ||
Sunshine1982 | dinsdag 26 mei 2020 @ 18:00 | |
Held! | ||
junkiesietze | woensdag 27 mei 2020 @ 09:32 | |
| ||
Cinemaniak | woensdag 27 mei 2020 @ 10:11 | |
Dit. Waarom een Airfryer als elke keuken uitgerust is met een oven. Sowieso, spiesjes gaan hier altijd op de zware grillpan. | ||
#ANONIEM | maandag 22 juni 2020 @ 11:05 | |
Heb van een goede bekende een recept gekregen om slavinken in de airfryer te maken Werkt schijnbaar het beste met bevroren slavinken - airfryer voorverwarmen op 180 graden - bevroren slavinken in het mandje - 15 minuutjes op 180 graden goud bruine en heerlijke slavinken komen er uit. Eigenlijk best simpel, maar fokking lekker [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2020 11:06:45 ] | ||
vosss | maandag 22 juni 2020 @ 11:06 | |
Goed recept dit! Dank voor het delen; nu weet ik eindelijk hoe ik slavinken moet maken in de airfryer | ||
ikbennieuwopfok | maandag 22 juni 2020 @ 11:11 | |
Ga ik proberen met het ontbijt, minder afwas | ||
Harvest89 | maandag 22 juni 2020 @ 11:17 | |
Hopelijk gaat iemand dit proberen en hier het resultaat posten. | ||
#ANONIEM | maandag 22 juni 2020 @ 11:20 | |
Dit was het resultaat van mijn kennis: zou mooi zijn om te kunnen vergelijken [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2020 11:21:06 ] | ||
Woelwater | maandag 22 juni 2020 @ 11:32 | |
Culinair hoogstandje dit hoor | ||
Harvest89 | maandag 22 juni 2020 @ 11:42 | |
Had ik niet verwacht. Ik had gedacht dat ze wel redelijk gaar, maar helemaal wit en zompig zouden zijn. | ||
ikbennieuwopfok | maandag 22 juni 2020 @ 12:18 | |
Twijfelen aan een goede bekende van TS | ||
junkiesietze | maandag 22 juni 2020 @ 12:30 | |
Godverdomme, dit heb ik een paar weken geleden hier ergens in een topic gepost | ||
junkiesietze | maandag 22 juni 2020 @ 12:32 | |
Dit recept is beter trouwens. Wie koopt er nou bevroren slavinken | ||
Sunshine1982 | maandag 22 juni 2020 @ 12:36 | |
Dit doe ik ook inderdaad al een tijdje met slavinken. Succes gegarandeerd | ||
Sunshine1982 | maandag 22 juni 2020 @ 12:37 | |
Ja, ik had het van jou! Ik ben je nog steeds dankbaar | ||
Marsenal | maandag 22 juni 2020 @ 12:39 | |
Kan je dit een 'recept' noemen? Niks ten nadele van je slavinkies hoor, maar simpelweg zeggen dat ze een kwartier bevroren in een mandje moeten, is dat nog wel een recept? | ||
junkiesietze | maandag 22 juni 2020 @ 12:39 | |
Heb ze toevallig gister ook weer gemaakt | ||
Sunshine1982 | maandag 22 juni 2020 @ 12:40 | |
Maar bevroren doe ik ze nooit in de airfryer. Zouden ze dan niet langer moeten? | ||
Ludwig. | maandag 22 juni 2020 @ 12:40 | |
Senseo- en airfryerslavinkochtenden. | ||
junkiesietze | maandag 22 juni 2020 @ 12:44 | |
Denk t wel, maar ik doe ze nooit in de vriezer. | ||
Muck | dinsdag 17 november 2020 @ 12:33 | |
| ||
Muck | dinsdag 17 november 2020 @ 12:34 | |
De hi-la-rische airfyergrappen en -mentions mogen achterwege blijven, dank jullie. | ||
junkiesietze | woensdag 18 november 2020 @ 08:12 | |
Die aardappelschotel zakken van Aviko zijn ook best te doen in de airfryer, wel om de paar min ff schudden. | ||
Sunshine1982 | woensdag 18 november 2020 @ 08:26 | |
Sommige dingen zijn echt een hit or miss. Vis Sticks bijvoorbeeld, die komen echt belabberd uit de airfryer. Die ga ik dus voortaan lekker bakken. | ||
THEFXR | woensdag 18 november 2020 @ 11:14 | |
bij mij niet, 15 min op 200 gr en ze zijn perfect. Heb er een van blokker. | ||
maily | woensdag 30 december 2020 @ 18:25 | |
Eindelijk hebben wij er ook één!! Vanavond hadden frikandellen (die eerst gebakken en warmgehouden in combi-oven, daarna aviko kreukelfriet. Aanwijzingen op de verpakking aangehouden. Friet moest een minuut langer. Het was heerlijk | ||
Sunshine1982 | woensdag 30 december 2020 @ 18:53 | |
Wij maken ook vaak frietjes in de airfryer, gaat perfect. Ook snacks inderdaad al vind ik de airfryersnacks redelijk duur. Wij kopen altijd snacks voor de oven. Gaat ook prima! | ||
maily | woensdag 30 december 2020 @ 19:05 | |
Ja, ovensnacks die ook geschikt zijn voor de airfryer | ||
golfer | woensdag 30 december 2020 @ 20:15 | |
Airfryer is namelijk eigenlijk niks anders dan een kleine heteluchtoven. | ||
kwakz0r | woensdag 30 december 2020 @ 21:51 | |
Wij hadden bijna 6 jaar geen oven, en heb de airfryer vooral gebruikt voor afbakbroodjes en ovenfrietjes de afgelopen jaren. Nu we een nieuwe keuken hebben en dus weer een oven gebruik ik m ook nauwelijks meer... | ||
engine | woensdag 30 december 2020 @ 21:53 | |
Ik heb ook geen oven. Maak alles in de airfryer. Ook een keer pepernoten in gebakken | ||
LPFAN | donderdag 31 december 2020 @ 00:06 | |
Ik denk er juist over om mijn oven weg te doen, want gebruik die toch nog amper en eigenlijk alleen mijn airfryer nog. | ||
maily | donderdag 31 december 2020 @ 11:43 | |
Net twee oliebollen erin opgewarmd | ||
Peter | donderdag 31 december 2020 @ 14:09 | |
hoe lang en warm is perfect? | ||
maily | donderdag 31 december 2020 @ 14:12 | |
Op kamertemperatuur. 3 minuten op 180 graden, niet voorverwarmen. 1 minuut laten rusten. Ik had dat gegoogled. | ||
PoesInDoos | vrijdag 1 januari 2021 @ 11:04 | |
Die wil ik wel overnemen | ||
Notorious_Roy | vrijdag 1 januari 2021 @ 11:10 | |
Zo even twee oliebollen opwarmen in de airfryer | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 13:06 | |
Haha als ik hem weg doe mag je hem hebben hoor | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 14:04 | |
Ik heb nu een airfryer met alleen een mandje. Waar kopen jullie je accessoires? Bakpan, grillplaat en rekje? | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 16:20 | |
Zit ik inderdaad ook naar te kijken. Had nu een set gezien op bol die wel wat leek. | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 16:25 | |
Heb van de week een oud model (viva collectie) gekocht bij de Lidl voor 89 euro, maar daar zijn geen accessoires meer voor te krijgen (bij Philips). Dus wij twijfelen of we hem houden ... | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 16:35 | |
Hoe groot is ie? want ik kijk naar universele accessoires omdat ik geen Philips heb. | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 16:50 | |
Mijn mandje is 18,5 cm. Niet helemaal rond maar met afgeronde hoeken. | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:03 | |
Ah das wel jammer... meeste sets die ik tegenkom zijn voor airfryers van minimaal 20 cm. | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:03 | |
Ggrrrrr ... Morgen verder zoeken .... | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:04 | |
Ja is wel balen! | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:05 | |
Dan wordt het waarschijnlijk een modernere, met meer accessoires, ben ik uiteindelijk net zo duur uit | ||
LPFAN | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:06 | |
Jah inderdaad haha. | ||
maily | vrijdag 1 januari 2021 @ 17:07 | |
Vanavond hässelback-aardappels er in maken. | ||
soapie | zaterdag 2 januari 2021 @ 10:39 | |
Alie misschien? | ||
#ANONIEM | zaterdag 2 januari 2021 @ 10:44 | |
Ik doe echt heel veel met de airfryer. Heb zelfs 2 keer gewisseld. Niet omdat het kapot was, maar omdat het vies was. Wat een werk om het schoon te maken! Ik ben wel benieuwd eigenlijk of jullie het nog steeds blinkend schoon hebben. | ||
LPFAN | zaterdag 2 januari 2021 @ 11:21 | |
Lastig inderdaad! ik was hem wel elke keer af maar echt blinkend schoon wordt ie niet. Nu zag ik dat HG iets heeft voor airfryers, dat wou ik nog gaan proberen. | ||
Bleie | zaterdag 2 januari 2021 @ 11:55 | |
Zo vies wordt zo’n ding toch niet? Wij wassen de bak na elk gebruik af, maar de rest wordt nauwelijks vies, is mijn ervaring. Zeker alsjeblieft het vergelijkt met een traditionele frituurpan. | ||
Notorious_Roy | zaterdag 2 januari 2021 @ 12:53 | |
Dat is ook de reden dat ik van Philips naar Tefal ben gegaan. Die is zoveel fijner in onderhoud. | ||
Peter | zaterdag 2 januari 2021 @ 16:40 | |
Ik heb wel twee reservemandjes aangeschaft omdat het rooster niet meer goed schoon te krijgen was.. | ||
golfer | zaterdag 2 januari 2021 @ 16:56 | |
Precies. Gewoon meteen na gebruik het mandje en de bak even afspoelen en schoonpoetsen. Al jarenlang gewoon schoon. | ||
AgnesGru | zaterdag 2 januari 2021 @ 19:07 | |
Nog maar net een airfryer, eigenlijk alleen nog friet in gedaan en oliebollen en appelbeignets in opgepiept Komende tijd wat meer receptjes testen. Maandag in ieder geval een zoete aardappel poffen. | ||
emmyemmy2 | donderdag 7 januari 2021 @ 12:12 | |
Ik kocht bij de Lidl een kilo afgeprijsde slavinken voor 50 cent. Die zitten er nu dus in na dit topic. | ||
Notorious_Roy | donderdag 7 januari 2021 @ 12:18 | |
Slavinken in de airfryer om 12 uur. Topidee. | ||
maily | donderdag 7 januari 2021 @ 12:39 | |
Zeker! Boterham eromheen en smullen maar | ||
maily | zondag 10 januari 2021 @ 12:07 | |
Appelflappen! Helaas wilden de randjes niet goed dichtgeplakt worden, dus ze hadden een iets andere vorm, maar ze waren heerlijk! | ||
Peter | zondag 10 januari 2021 @ 12:40 | |
Croissantjes afbakken in de airfryer | ||
Sunshine1982 | zondag 10 januari 2021 @ 12:49 | |
Dat is nou echt iets wat ik zeker weten in de airfryer maak. In de pan gaan ze vaak te hard bij mij. Uitkomst! | ||
caroro | zondag 10 januari 2021 @ 12:54 | |
Geroosterde walnoten met honing maak ik in de airfryer! Meestal aardig wat ze zijn heerlijk door de salade of bij geitenkaas. | ||
maily | zondag 10 januari 2021 @ 18:03 | |
Gevulde kip met honing/citroenmarinade volgens het recept van Philips. Kip goed gewicht, past niet op de grillplaat .... de vulling is te veel .... Dus in mandje gedaan. Hopelijk spettert de marinade niet teveel tegen het verwarmingselement. | ||
Sunshine1982 | maandag 11 januari 2021 @ 17:09 | |
Nieuw experiment vanavond: hamburgers in de airfryer. | ||
Kreator | dinsdag 12 januari 2021 @ 13:14 | |
Tosti's met het speciale tosti-ijzertje van 'Philips' is kut. Droog en duurt lang. En het rooster is nauwelijks los te krijgen zonder je te verbranden. | ||
maily | vrijdag 15 januari 2021 @ 19:10 | |
Viscuisine van Iglo, in het pannetje, halverwege een paar stukken tomaat eromheen gelegd en nog wat kaas eroverheen geraspt. Van te voren een stokbroodje afgebakken. | ||
THEFXR | vrijdag 15 januari 2021 @ 20:16 | |
met alu bakje? | ||
maily | vrijdag 15 januari 2021 @ 20:16 | |
Het binnenpannetje van de airfryer, met zo'n hengseltje eraan. En dat gaat dus in het mandje. | ||
THEFXR | vrijdag 15 januari 2021 @ 20:21 | |
aha dus het bakje haal je weg | ||
maily | vrijdag 15 januari 2021 @ 20:26 | |
Ja, al is dat tegenwoordig niet meer aluminium maar een soort van kartonnig .... | ||
Scheepskok | zaterdag 16 januari 2021 @ 16:33 | |
Straks mijn test van mijn gewonnen airfryer. Bakbeest van een ding trouwens... | ||
THEFXR | zaterdag 16 januari 2021 @ 17:55 | |
mooi ding! 5 liter? | ||
Scheepskok | zaterdag 16 januari 2021 @ 17:59 | |
Geen flauw idee. Het is een Montana, gewonnen met een puzzel. (Sorry, zit onder mijn oude account, ik ben Sigaartje en heb een nieuwe Sigaartje aangemaakt) Ga hem zo proberen met patat. Lekker met mayo. Ik zal het zo even nakijken. Wat me bevalt is dat de pan keramiek is en geen teflon. | ||
THEFXR | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:02 | |
ik denk dat dit hem is. ligt er aan of het oven friet is? https://www.waymadi.nl/2019/10/20/montana-airfryer/ | ||
Scheepskok | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:08 | |
Yep, dat is hem! | ||
Scheepskok | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:14 | |
[ Bericht 83% gewijzigd door Scheepskok op 16-01-2021 18:17:07 ] | ||
Scheepskok | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:14 | |
Wacht even. Het wil niet met de foto's. | ||
THEFXR | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:29 | |
zo te lezen wel een goede, met keramische coating en 5.5 liter, XXL | ||
maily | zaterdag 16 januari 2021 @ 18:46 | |
Hässelbackaardappels vandaag. Erwtjes en kipdijfilet erbij. | ||
Scheepskok | zondag 17 januari 2021 @ 10:42 | |
Uitslag test: (mupload is weg voor de foto's) Het is een mooi degelijk apparaat, wel bizar groot. Er gaat wel met gemak een flinke zak patat in. Wat je erbij krijgt: Handleidingen in het Nederlands en Frans, een receptenboekje, een groot rekje, een klein vierkant rekje, cupcakevormpjes en vier sateprikkers. De handleiding is het minpunt in dit verhaal. Het is onduidelijk en driekwart bestaat uit waarschuwingen wat je niet moet doen. Wat je wel moet doen is maar magertjes beschreven en de enige illustratie geeft niet bepaald overdaad aan duidelijkheid. Zo ben ik lange tijd bezig geweest om erachter te komen hoe ik de mand uit de bak krijg, een combinatie van twee knoppen. Een voorbeeld van tekortschieten: ik had geen flauw idee waar dat vierkante rekje met haakjes voor diende. Staat niet in de handleiding. Tot ik een folder zag op internet waarin stond dat het een broodrekje was. He he.. Het receptenboekje is ook zeer magertjes. Een groenterecept, een biefstuk, patat, een vis, cupcakes, aardappelgratin, dat was het wel. Nog een punt van kritiek: sluikreclame in het receptenboekje van een zeer bekende patatfabrikant in Nederland. Hoeft niet. Hoe teleurstellend het papierwerk was, zo heerlijk is het apparaat zelf. Uitstekende bediening, alles wijst vanzelf. Solide apparaat. Opwarmen is niet nodig en hij doet op een zeer laag geluidsniveau zijn werk. Geen rookontwikkeling en geen geur, behalve als de patat (Beyerland Airfryerpatat) eruit komt, gewoon verse patatlucht. De patat is er bevroren in gegaan en bereid volgens de Beyerlandverpakking. Resultaat: prachtig goudgebakken patat. Werkelijk heerlijk. Snackbarkwaliteit. Dikke 9+. Schoonmaken: volgens de handleiding is keukenpapier voldoende. En dat klopt. Geen hoekjes. Prima! Conclusie: Geweldige en solide airfryer maar tekortschietende documentatie. Zo slecht als de documentie is, zo goed is de airfryer. Hij staat in de winkel voor 159 euro en deze Montana is dat zeker de prijs waard. [ Bericht 1% gewijzigd door Scheepskok op 17-01-2021 10:49:19 ] | ||
LPFAN | vrijdag 29 januari 2021 @ 12:07 | |
Nieuwe airfryer gekocht Van mijn oude begint de antiaanbaklaag los te laten Gelijk ook accessoires besteld Ik heb besloten mijn oven weg te doen, ik gebruik hem toch niet meer en zeker als ik die accessoires heb kan alles in de airfryer. | ||
Notorious_Roy | zondag 31 januari 2021 @ 12:35 | |
Vanochtend de afbak croissants in de airfryer gedaan. De aangegeven tijd en temperatuur waren veel te laag, maar uiteindelijk was het prima. | ||
Muck | woensdag 28 april 2021 @ 22:23 | |
| ||
Sunshine1982 | vrijdag 6 augustus 2021 @ 15:47 | |
Wie heeft er al eens mosselen in klaar gemaakt? | ||
Notorious_Roy | vrijdag 15 april 2022 @ 12:04 | |
Okay, het is tijd voor een vervanging van de huidige Airfryer XL. Nu heb je de 9270 van zo'n 150 euro en dat lijkt over het algemeen prima. Ik lees echter best wat reviews van gebruikers die aangeven dat het allemaal veel langer duurt dan in de 'oudere' XL. Heeft er iemand hier ervaring mee, en dan vooral met zowel de oude als de nieuwe. Ik zag dat het vermogen van 2100W naar 2000W is gedaald maar dat zou niet echt moeten leiden tot baktijden die anderhalf keer zo lang zijn. En hoe is de ervaring met de XXL hier? | ||
THEFXR | vrijdag 15 april 2022 @ 12:56 | |
deze is ook goed, xxl 5.5 liter https://www.waymadi.nl/2019/10/20/montana-airfryer/ | ||
Notorious_Roy | vrijdag 15 april 2022 @ 13:56 | |
Bedankt. Maar dat vraag ik niet | ||
quirina | vrijdag 29 april 2022 @ 00:41 | |
Hoe groter, hoe beter. Ik wilde eerst geen airfryer in huis, toen eentje gekregen en we gebruiken hem best vaak! Niet alleen voor frieten ( die eten we hier bijna niet) Vaak bakken we er broodjes in af, grillen er groenten in. Heb er ook eens een appeltaartje in gebakken. | ||
#ANONIEM | maandag 2 mei 2022 @ 08:50 | |
Sinds een week staat er een Philips airfryer bij ons in de keuken. Flink apparaat, en de investering waard komende tijd flink experimenteren; patat was al gelukt, bitterballen en kroketten ook, gisteravond zalmmoot | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 20:49 | |
Airfryer gezocht Zijn er mensen die deze Silvercrest XL digitale airfryer hebben? Dat ding is bij LIDL te koop en heeft echt een rits aan positieve reviews. Goeie prijs kwaliteitverhouding, laatste generatie en 2150 (!) Watt. Ca net zoveel als een dure Philips dus. Ik kan alleen heel weinig productinformatie over dat ding vinden en wil vooral weten hoe groot dat mandje van binnen is. Heeft iemand dat ding en kun je de binnenmaten van dat mandje misschien opgeven? Hier is een foto van dat apparaat. Te koop bij LIDL maar op dit moment uitverkocht... En wat al helemaal jammer is, is dat er nergens reviews van zijn te vinden. Een prima Youtube filmpje bijvoorbeeld met nuttige gebruikerservaringen. [ Bericht 5% gewijzigd door Tengano op 06-07-2022 20:55:27 ] | ||
DJMO | woensdag 6 juli 2022 @ 20:52 | |
@Papabear had jij deze niet toevallig? | ||
THEFXR | woensdag 6 juli 2022 @ 21:23 | |
| ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 21:57 | |
Die video heb ik gezien. Maar daar pakt hij hem alleen maar uit. Had wel iets toegvoegd als hij er tenminste nog 1 baktest had gedaan voor het geluid en het bakresultaat natuurlijk. Want daar gaat het uiteindelijk om. | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:04 | |
Ja, die heb ik! Binnenmaat is 21,5 X 21,5 X 11,0 (LxBxH) Prachtig apparaat. Hoeft niet te worden voorverwarmd, is binnen no-time loeiheet | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 22:04 | |
Top! Dankjewel En geluid valt dat mee? Worden je frietjes of andere dingen mooi egaal bruin. Of alleen in het midden of aan de rand heel gaar en bruin? Heb je nog meer info die wat zegt over het gebruik? Gewicht wordt ook helemaal niks over vermeld... | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:07 | |
Zelfs dat XL-ding van Philips kan hier niet tegenop. Ik was altijd sceptisch over die krengen, maar deze is echt goed en snel | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 22:07 | |
Ja, qua vermogen is dit ding echt wel baas | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:09 | |
Patatjes na ongeveer 8 minuten even schudden. Van tevoren even een lepeltje zonnebloemolie erover en husselen. Natuurlijk gaat er niks boven echt frituren, laten we daar eerlijk over zijn. Maar het is echt niet slecht hoor | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:11 | |
De oven-frikandellen van Mora doen het prima. En ja, er is echt wel een smaakverschil hoor. Het is even wennen. Als je frituur gewend bent, dan is het even schakelen | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 22:13 | |
Het gaat mij niet zo zeer om de patat; ik wil er groentemaaltijden in gaan maken. Beetje gezonde dingen (ook) klaar maken. Ik heb nu een L essential van Philips, maar die is eigenlijk aan de te kleine kant voor zoiets. Is wel heel fijn voor kleine dingetjes zoals een sausijzenbroodje, 2 croissant of broodjes en dergelijke. Voor ontbijt of luch. Dat gaat helemaal perfect! En een paar kippepootjes of zo, of een oliebol gaat ook prima. Maar ik wil ook gewoon een mix van groenten erin doen, wat aardappeltjes, kikkererwten, stukjes worst, kruiden naar smaak en dan na 20 minuten kan ik gezond eten. Heb het net ook gedaan en dat bevalt prima, maar mijn mandje zit veel te snel vol en dat werkt niet. | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:17 | |
Daar kan ik je echt niet mee helpen, want daar gebruiken we hem niet voor | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 22:18 | |
Nee, maar als hij bij jou goed egaal bruint voor patat, dan doet hij dat met alle producten. Hij heeft geen voorkeur of zo | ||
Papabear | woensdag 6 juli 2022 @ 22:23 | |
Ja, absoluut! Ook super voor die diepvries-croissantjes. 12 minuten op 180 graden, Helemaal top! Voorverwarmen hoeft dus niet | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 22:24 | |
Leuk om te horen! dat je er zo enthousiast over bent Dat is op de LIDL site niet anders. Daar staan echt iets van 400 positieve recenties. Dus dat ding wordt blijkbaar erg positief ontvangen door gebruikers. En met een element van 2150 Watt is het totaal nutteloos om voor te verwarmen idd. Die gaat wss als een motherfucker | ||
Notorious_Roy | woensdag 6 juli 2022 @ 22:49 | |
Gaan die erwten niet als een malle rondzwerven dan | ||
Tengano | woensdag 6 juli 2022 @ 23:11 | |
Niet bij die Philips Essential. Daar zijn de gaten in de pan wat minder groot. Dus dan vallen ze dus niet door de mand zeg maar Maar een kikkererwt heeft niet zomaar een lift off hoor, die weegt te veel om hem zomaar de lucht in te blazen. Ben er trouwens wel net achter gekomen dat hoe luchterig de mand is, hoe beter de bakresultaten. Die Philips fryers met echt gaas onderin werken daarom dus beter (nog even los van die starfish onderin). | ||
Tengano | donderdag 21 juli 2022 @ 14:31 | |
Welnu, de Silvercrest is nog steeds niet te koop bij de LIDL webshop ondanks dat ze zeggen dat hij binnen 48 uur beschikbaar is. Maar dat zeggen ze al een paar weken dus Intussen dus een Philips gekocht en die ga ik zo eens uitproberen Ik had een aubergine gescoord en wat puntpaprika's in mijn TGTG pakket dus daar ben ik even mee aan de slag geweest. Aubergine in flinke dobbelstenen gesneden en een ui en een puntpaprika ook in ongeveer even grote stukken gesneden. Een handje gekookte kikkererwten uit de vriezer gehaald (die kook ik zelf namelijk en vries ik gewoon in. Is voordeliger en zijn altijd klaar voor gebruik Ook voor in een salade En natuurlijk harstikke gezond Alle geprepte groenten deed ik in de frituurmand van de airfryer. Daarna wat kruidenolie genomen (in een grote kom) die ik had bewaard van een potje gedroogde tomaten, lepeltje zoete sambal erin, wat oregano erbij en een kruidemix van Marokaanse kruiden. Olie goed door elkaar geroerd in de grote kom en dan beetje voor beetje de groentestukjes erbij. Gewoon met je hand! (1) goed door doorroeren totdat alle stukjes gecoat zijn en dan iedere keer wat meer groenten erbij totdat alles goed voorzien is van een laagje kruidenolie. En als je dat met de hand doet gaat dat gewoon veel beter dan als je die olie er zo overheen giet en dan een beetje doorroert met een spatel. Dat heet nou met liefde koken Ik laat het nog even staan om een beetje in te trekken en straks iets van 20 minuutjes fryen op een graad of 180. Maar het ziet er nu al lekker uit en ik hou niet eens van aubergine Straks een beetje zout erover en dan maar knagen Zat zelf wel te denken aan een of ander sausje erbij (een zoetig yoghurtsausje met wat erdoor of zo), maar ik zou op dit moment niet weten wat, dus ik ga er op deze manier wel voor Toch maar even een sausje gemaakt... Beetje yoghurt, wat citroensap erin en wat witte peper en zout. En nog wat van die tomatenolie om het ietsje romiger te maken, maar dat hoeft niet echt. Ik ben ook maar wat aan het proberen Maar dat frisse citroenachtige sausje werkt vast goed bij die wat bijna wrange smaak van die geroosterde aubergine. Op het laatst heb ik nog een heeeel klein beetje suiker toegevoegd zodat de smaak nog iets zachter werd. Als ik de groente zo in de airfryer doe, mix ik er op het laatst pas zou doorheen zodat de groenten niet voortijdig kunnen gaan lekken of uitdrogen als gevolg van het zout. Want dan wordt alles een beetje een natte massa en dat wil je niet Begin nou wel trek te krijgen Eindresultaat: Ik heb de tijd nog even verlengd met in totaal 25 minuten omdat ik het nog iets knapperiger wilde krijgen, maar achteraf was 20 minuten wel beter geweest. Want het gaat toch best wel hard in zo'n ding Het citroensausje was wel een goeie combinatie erbij omdat de frisheid ervan wat meer balans gaf aan de roostersmaak van de groenten. De kikkererwten verbaasde mij wel, want die waren uiteindelijk volledig krokant geworden Tot slot is het wel iets wat ik nog wel een volgende keer zou maken; het beviel dus wel. Maar dan ga ik niet over de 20 minuten heen iig. Grootste voordeel vond ik dat ik op de manier een aubergine kan bereiden zonder dat ik heel veel olie nodig heb. Voorheen deed ik het weleens in de wok, maar die stukjes bleven maar olie opzuigen en dan kon je nog niet bakken. Met die airfryer gaat dat wel perfect moet ik zeggen. [ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 21-07-2022 16:04:03 ] | ||
Tengano | maandag 1 augustus 2022 @ 18:48 | |
Ik maak tegenwoordig minipizza's in de airfryer voor ontbijt of als snack als ik trek heb. Met een half pittabroodje als bodem of een anders een wrap wat ook goed werkt. Even snel een topping maken in een kommetje met wat gesneden minitomaatjes, knoflook, paar stukjes paprika, zout, oregano en wat je verder lekker vindt. Airfryen op 200 voor 7 minuten zodat de tomaten even lekker aanschroeien. Daarna bedekken met wat plakjes kaas en nog 3 minuten op 200 en klaar is kees Helemaal top en lekker snel | ||
Morgane89 | maandag 29 augustus 2022 @ 13:44 | |
Voor mensen met 24Kitchen: https://www.24kitchen.nl/programmas/every-day-fry-day | ||
Tengano | woensdag 28 september 2022 @ 15:06 | |
Een uienstokbroodje voor 's avonds laat bij de teevee bijvoorbeeld Broodje uit de vriezer. Mag van alles zijn, witte of bruine bolletjes, stokbrood of wat je maar hebt. Even snel onder de kraan om nat te maken en dan doorsnijden zodat je twee helften hebt. Bedek deze met kaas. Jong kan, maar belegen of oud is lekkerder. Bestrooien met witte peper, en een beetje zout. Snij een ui in hele dunne ( 1/4 ) ringen en doe die in een handig diepvriesdoosje dat je iedere keer kunt gebruiken. Giet er olie bij die de uienringen 'coat' zodat je een olielaagje rondon de ui krijgt en deze goed kan bakken. Ik zelf gebruik de olie die in die potjes met gedroogde tomaten zit; daar zit veel smaak aan en die combineert heel goed. Bestrooi met witte peper in het bakje. Sluit het bakje en schud goed zodat alle ringen goed bedekt zijn met olie en met peper. Strooi de ringen op de broodjes. Sluit je uienringenpotje af en doe dit in de vriezer voor de volgende keer dat je weer een uienbroodje gaat maken Airfryer 7 minuten op 200 graden zetten zodat de uien licht aanschroeien (daar was de olie voor ) Open de airfryer niet en laat in de airfryer je broodjes nog 13 tot 18 minuten staan/doorbakken. Ze garen nu na, warmen lekker door en de smaak wordt hierdoor ook beter in plaats dat je gelijk je bek verbrand. Daarnaast ga je zo efficient met je energie om doordat je de opgebouwde warmte van je airfryer gebruikt in je bakproces. Hij is dan wel uit maar nog wel loeiheet immers. Zo kun je de volgende keer misschien in 6 minuten je broodje bakken; ligt ook een beetje aan jouw airfryer. Dus in de praktijk, klets je je airfryer aan, zet je je wekkertje op 20 minuten en als die gaat haal je je broodjes er uit en kun je ze gelijk eten zonder dat je je mond verbrand. Manger Beetje tweaken kan, maar zal vooral met die 7 minuten te maken hebben. Niet aan de temperatuur sleutelen en op 200 graden houden; je wilt namelijk echt even bakken Wil je een nog vettere bek krijgen, smeer je broodjes dan eerst even met roomboter in voordat je de kaas er op doet. [ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 28-09-2022 15:29:11 ] | ||
dimmak | maandag 24 oktober 2022 @ 09:31 | |
Ik zag dit filmpje gister en nu wil ik een airfryer. | ||
THEFXR | maandag 24 oktober 2022 @ 12:23 | |
en terecht. | ||
valentijn101 | dinsdag 21 maart 2023 @ 16:37 | |
Ow, leuk topic. Wat ik regelmatig maak. Aardappelen en wortelen in stukjes snijden. Voorkoken in water met een bouillonblokje. Afgieten en een klein beetje olie er over verdelen en dan een minuutje of 10 in de airfryer 🤤 |