Gurken (duitse verzamelnaam voor komkommer en (au)gurken). Deze is beetje groot, wellicht met harde schild en pitten. Maar prima te eten.quote:
Zo nat mogelijk houden is 's avonds of begin van de nacht water geven. Met zon verdampt water direct voor een groot deel voor het de diepere onderlagen van de grond heeft bereikt.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 20:21 schreef summer2bird het volgende:
Weet iemand of het sproei verbod voor particulieren er al aan komt?
En hoe je de grond zo nat mogelijk houdt wanneer je weinig water kan geven?
Mulchen helpt, of een worteldoek rondom je goed, maar daar is het bij de meeste nu wel een beetje laat voor.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 20:21 schreef summer2bird het volgende:
En hoe je de grond zo nat mogelijk houdt wanneer je weinig water kan geven?
Ik geef ongeveer 120 liter per dag op een warme dagquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 15:02 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik twijfel nog steeds: Geef ik teveel water, geef ik te weinig water, geef ik teveel voeding, geef ik te weinig voeding. Stel je hebt een courgetteplant in een 15-liter pot en je hebt te maken met warme zonnige dagen: Hoeveel water geef je dan. 1 liter per dag?
Bij mij ook idd .quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 17:57 schreef marcel.de het volgende:
Het lijkt erop dat een deel van de hokkaido pompoenen nu al klaar zijn. Blad wordt slechter, steeltjes verhouten
Ja bij ons ook opeens op de pompoen en courgette.quote:Op zaterdag 1 september 2018 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had flink meeldauw en aanverwante ziekten in mijn pompoen, courgette, komkommer, augurk en tomaten. Ik heb alles maar geruimd vandaag. De grijze container wordt maandag geleegd dus dat kwam goed uit.
Dan ben ik niet de enige, ik zal vanavond eens even eentje opgraven. Opzich niet erg, ik had de hoop al opgegeven na het omwaaien dus..quote:Op zondag 2 september 2018 07:37 schreef marcel.de het volgende:
[..]
Ja bij ons ook opeens op de pompoen en courgette.
Leuke lijst met niet alledaagse dingen. Ik neem fenegriek, kervel, bonenkruid, venkel, daslook en mierikswortel op in mijn lijstje van volgende seizoenen, allen nog niet eerder gedaan. Het mooie van mierikswortel in de moestuin blijkt te zijn dat je een stuk kunt afsnijden en dan de wortel weer terug kunt stoppen en je kan invriezen (leer iedere dag bij).quote:Op zaterdag 1 september 2018 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had flink meeldauw en aanverwante ziekten in mijn pompoen, courgette, komkommer, augurk en tomaten. Ik heb alles maar geruimd vandaag. De grijze container wordt maandag geleegd dus dat kwam goed uit.
Ik heb mijn beste moestuinjaar ooit gehad. Het was nog niet heel veel soeps maar het gaat elk jaar beter. Nog steeds gaat alles in potten maar dit jaar had ik ook een kasje en dat scheelde veel voor de tomaten en pepers. Op kruiden na heb ik nu alleen nog pepers en snijbiet groeien.
Ik heb vandaag nog 16 dingen gezaaid:
- 2 soorten spinazie
- veldsla
- mizuna
- choy sum
- bladmosterd
- romaine
- postelein
- paksoi
- boerenkool
- koriander
- bieslook
- peterselie
- parijse wortel
- lente-ui
- radijs
Oeh, nou wil ik ook mierikswortelquote:Op zondag 2 september 2018 15:38 schreef govie het volgende:
[..]
Leuke lijst met niet alledaagse dingen. Ik neem fenegriek, kervel, bonenkruid, venkel, daslook en mierikswortel op in mijn lijstje van volgende seizoenen, allen nog niet eerder gedaan. Het mooie van mierikswortel in de moestuin blijkt te zijn dat je een stuk kunt afsnijden en dan de wortel weer terug kunt stoppen en je kan invriezen (leer iedere dag bij).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |