Wel in verhoudingen werken he? 1/3 van je grond is dan vermiculiet.quote:
Goede tip, dank je!quote:Op dinsdag 17 juli 2018 09:28 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Wel in verhoudingen werken he? 1/3 van je grond is dan vermiculiet.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 17 juli 2018 11:07 schreef KdwPPr het volgende:
Wat doen jullie met knoflook nadat je het uit de grond hebt gehaald? Ik had gelezen dat ik het hangend moest drogen. Dus ik heb er een paar in de schuur opgehangen en na een week beginnen ze al hele lelijke plekjes te krijgen.
[ afbeelding ]
Opgehangen:Het makkelijkste is om het loof te "vlechten" en het daarna op een droge donkere plaats te laten drogen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit, dus.
Het probleem was dat ik het loof er al af had gehaald omdat het totaal uitgedroogd was. Dit ga ik onthouden voor volgend jaarquote:Op dinsdag 17 juli 2018 11:44 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Het makkelijkste is om het loof te "vlechten" en het daarna op een droge donkere plaats te laten drogen.
[ afbeelding ]
Ja, het loof altijd eraan laten. In elkaar vlechten en dan een tijdje droog weghangen. Geldt voor ui en knoflook.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 12:28 schreef KdwPPr het volgende:
[..]
Het probleem was dat ik het loof er al af had gehaald omdat het totaal uitgedroogd was. Dit ga ik onthouden voor volgend jaar
Ik zou het eerst even drogen en dan pas vlechten. Deed dat ook andersom en dat werkt dan weer schimmels in de hand.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 11:44 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Het makkelijkste is om het loof te "vlechten" en het daarna op een droge donkere plaats te laten drogen.
[ afbeelding ]
Ik oogst ui en knoflook op het moment dat de loof zo droog is dat het er bijna af valt. Zit geen drupje vocht meer in. Als ik langer zou wachten zou het niet meer te vlechten zijn.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 13:40 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik zou het eerst even drogen en dan pas vlechten. Deed dat ook andersom en dat werkt dan weer schimmels in de hand.
Van drogen zonder beschermend velletje snap ik wel dat je knofjes niet gezonder worden.
Daar zit een verschil in qua grootte..quote:Op dinsdag 17 juli 2018 16:25 schreef morgane het volgende:
Weet iemand of dit vermiculiet geschikt is voor in de moestuin of alleen voor in de bouw? Bij de klantenservice weten ze het niet...
https://www.bouwmaat.nl/v(...)m/product/0000195203
Aha, dankjewel!quote:Op woensdag 18 juli 2018 07:25 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
[..]
Daar zit een verschil in qua grootte..
Die voor de moestuin is erg fijn qua structuur.
Na even zoeken: https://www.mooiemoestuin(...)aien-in-vermiculiet/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door marcel.de op 20-07-2018 17:41:03 ]voorheen marcel.nl , tegenwoordig door het leven als marcel.de
Bananen zijn ook een betaalbare optiequote:Op zaterdag 21 juli 2018 15:15 schreef Piger het volgende:
Weet iemand toevallig waar je betaalbaar ethyleen absorptie zakjes (5gram) kan krijgen? Dingen kosten iets van 5 cent per stuk op Alibaba maar met afname van duizenden. Je zou toch verwachten dat deze ergens te koop moeten zijn. Helpt goed om je groente/fruit houdbaar te houden.
Je bedoelt als ik juist niet lang wil bewaren?quote:Op zaterdag 21 juli 2018 15:18 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Bananen zijn ook een betaalbare optie
Oh sorry, dan heb ik te snel gelezen. Ik dacht dat je je tomaten en dergelijke snel een kleurtje wilde geven.quote:Op zaterdag 21 juli 2018 15:27 schreef Piger het volgende:
[..]
Je bedoelt als ik juist niet lang wil bewaren?
Gurken (duitse verzamelnaam voor komkommer en (au)gurken). Deze is beetje groot, wellicht met harde schild en pitten. Maar prima te eten.quote:
Zo nat mogelijk houden is 's avonds of begin van de nacht water geven. Met zon verdampt water direct voor een groot deel voor het de diepere onderlagen van de grond heeft bereikt.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 20:21 schreef summer2bird het volgende:
Weet iemand of het sproei verbod voor particulieren er al aan komt?
En hoe je de grond zo nat mogelijk houdt wanneer je weinig water kan geven?
Mulchen helpt, of een worteldoek rondom je goed, maar daar is het bij de meeste nu wel een beetje laat voor.quote:Op vrijdag 3 augustus 2018 20:21 schreef summer2bird het volgende:
En hoe je de grond zo nat mogelijk houdt wanneer je weinig water kan geven?
Ik geef ongeveer 120 liter per dag op een warme dagquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 15:02 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik twijfel nog steeds: Geef ik teveel water, geef ik te weinig water, geef ik teveel voeding, geef ik te weinig voeding. Stel je hebt een courgetteplant in een 15-liter pot en je hebt te maken met warme zonnige dagen: Hoeveel water geef je dan. 1 liter per dag?
Bij mij ook idd .quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 17:57 schreef marcel.de het volgende:
Het lijkt erop dat een deel van de hokkaido pompoenen nu al klaar zijn. Blad wordt slechter, steeltjes verhouten
Ja bij ons ook opeens op de pompoen en courgette.quote:Op zaterdag 1 september 2018 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had flink meeldauw en aanverwante ziekten in mijn pompoen, courgette, komkommer, augurk en tomaten. Ik heb alles maar geruimd vandaag. De grijze container wordt maandag geleegd dus dat kwam goed uit.
Dan ben ik niet de enige, ik zal vanavond eens even eentje opgraven. Opzich niet erg, ik had de hoop al opgegeven na het omwaaien dus..quote:Op zondag 2 september 2018 07:37 schreef marcel.de het volgende:
[..]
Ja bij ons ook opeens op de pompoen en courgette.
Leuke lijst met niet alledaagse dingen. Ik neem fenegriek, kervel, bonenkruid, venkel, daslook en mierikswortel op in mijn lijstje van volgende seizoenen, allen nog niet eerder gedaan. Het mooie van mierikswortel in de moestuin blijkt te zijn dat je een stuk kunt afsnijden en dan de wortel weer terug kunt stoppen en je kan invriezen (leer iedere dag bij).quote:Op zaterdag 1 september 2018 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had flink meeldauw en aanverwante ziekten in mijn pompoen, courgette, komkommer, augurk en tomaten. Ik heb alles maar geruimd vandaag. De grijze container wordt maandag geleegd dus dat kwam goed uit.
Ik heb mijn beste moestuinjaar ooit gehad. Het was nog niet heel veel soeps maar het gaat elk jaar beter. Nog steeds gaat alles in potten maar dit jaar had ik ook een kasje en dat scheelde veel voor de tomaten en pepers. Op kruiden na heb ik nu alleen nog pepers en snijbiet groeien.
Ik heb vandaag nog 16 dingen gezaaid:
- 2 soorten spinazie
- veldsla
- mizuna
- choy sum
- bladmosterd
- romaine
- postelein
- paksoi
- boerenkool
- koriander
- bieslook
- peterselie
- parijse wortel
- lente-ui
- radijs
Oeh, nou wil ik ook mierikswortelquote:Op zondag 2 september 2018 15:38 schreef govie het volgende:
[..]
Leuke lijst met niet alledaagse dingen. Ik neem fenegriek, kervel, bonenkruid, venkel, daslook en mierikswortel op in mijn lijstje van volgende seizoenen, allen nog niet eerder gedaan. Het mooie van mierikswortel in de moestuin blijkt te zijn dat je een stuk kunt afsnijden en dan de wortel weer terug kunt stoppen en je kan invriezen (leer iedere dag bij).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |