Klein schopje. Was toch wel ongeduldig, dus vandaag gebotteld. Ik laat het nog zeker een maand of zo op de fles liggen, maar had wel al wat geproefd. Lekker fris en maar een beetje zuur. Met maar 4 maanden fermenteren was dat ook wel te verwachten en misschien laat ik het volgende keer wat langer zitten. Voor nu heb ik een prima zomerbiertje.quote:Op donderdag 14 november 2019 23:36 schreef devzero het volgende:
[..]
Het is een Full grain "sour belgian" kit. En de aanbevolen tijd was 6 maanden, maar ik kan altijd een beetje aftappen na 3 maanden en proeven
[..]
Dat is wel handig om te weten. Zo duur zijn die slangen enzo ook niet
[..]
Dat was een aanbeveling van het recept
[..]
Voor de hoofdvergisting heb ik zowel een standaard White Labs California Ale gist en een Brettanomyces Lambicus voor brett. Die Lambicus ga ik ook voor de navergisting gebruiken.
Als het alleen aan de buitenkant van de kurk zit, dan zou ik het gewoon met een beetje desinfecteeroplossing als starsan ver vanaf wrijven.quote:Op donderdag 13 februari 2020 15:36 schreef RealistAtheist het volgende:
Ik heb een aantal bewaarbieren liggen (de oudste vanaf 2016) ze liggen in een kleine kelder. Maar laatst zag ik een klein beetje schimmel op de kurken zitten. Ik heb vochtvangers in de ruimte staan, maar blijkbaar is het toch nog net iets te vochtig.
Ik heb onlangs 1 geprobeerd, en die was supermooi gerijpt. Dus het zal wel los lopen idd. Beetje schoonvegen en het zit wel goed. Goed idee inderdaad om daar een beetje desinfecteermiddel voor te gebruiken.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:26 schreef devzero het volgende:
[..]
Als het alleen aan de buitenkant van de kurk zit, dan zou ik het gewoon met een beetje desinfecteeroplossing als starsan ver vanaf wrijven.
Leuk! Succesquote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:53 schreef ThePlaneteer het volgende:
Heb eindelijk een Brew Monkeys startpakketje gekregen dus binnenkort maar eens een IPAtje brouwen!
wat van de berliner weisse en gose aan mij geven.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:08 schreef T-Force het volgende:
Door verveling in deze coronatijd heb ik inmiddels 6 bieren op fles zitten nu Wat moet ik nu met al dit bier behalve weggeven aan vrienden
Een saison, berliner weisse met framboos, gose met jasmijn, gember en citroengras, en drie single hop ipa's (Amarillo, Citra en Huell Melon)
Ik kom er juist minder aan toe, merk dat ik eerder ga klussen enzo. Heb een whiskeyvaatje liggen nu om een BA te maken. Toch maar eens gaan doenquote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:08 schreef T-Force het volgende:
Door verveling in deze coronatijd heb ik inmiddels 6 bieren op fles zitten nu Wat moet ik nu met al dit bier behalve weggeven aan vrienden
Een saison, berliner weisse met framboos, gose met jasmijn, gember en citroengras, en drie single hop ipa's (Amarillo, Citra en Huell Melon)
Eigenlijk is je eerste brouwsel dan één grote giststarter voor het tweede portie.quote:Op maandag 11 mei 2020 14:16 schreef noodgang het volgende:
Twee dagen achter elkaar gebrouwen. Eens kijken of dat drauflassen een beetje werkt
In totaal zo'n 50 liter, maar heb maar een brouwcapaciteit van ongeveer 30. Het eerste brouwsel (sterk blond) staat al lekker te borrelen.
Handgel van makenquote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:08 schreef T-Force het volgende:
Door verveling in deze coronatijd heb ik inmiddels 6 bieren op fles zitten nu Wat moet ik nu met al dit bier behalve weggeven aan vrienden
Een saison, berliner weisse met framboos, gose met jasmijn, gember en citroengras, en drie single hop ipa's (Amarillo, Citra en Huell Melon)
Als dat geen saison of een lager hoeft te zijn wil dat prima om mee te beginnenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 10:19 schreef Fretwork het volgende:
Zo'n brewshop pakketje, kan je dat een beetje in je woonkamer laten gisten? Of gaat dat teveel stinken?
Komt US-05 ver genoeg met zo'n OG? Wil er binnenkort nog weer een brouwen, maar dan met Nottinghamquote:Op vrijdag 22 mei 2020 13:54 schreef Fogel het volgende:
Gister een RIS gemaakt, kwam op 1.114 als OG, een prima begin dus. Lui als ik ben gewoon 3 zakjes US-05 erin gemikt en het staat nu lekker te pruttelen.
25 liter batch, 16 kilo mout en 225 gram hop.
Uit ervaring weet ik dat het een maand of 6 na het gisten echt goed op dronk is, maar de vorige keer was mijn fust al bijna leeg tegen die tijd...
Jullie hebben het ook best druk gehad met huurbrouwen en de 'on-tours'.quote:Op zondag 21 maart 2021 18:30 schreef Sarabi het volgende:
Lekker bezig
Wij hebben al een paar maanden niet meer thuis gebrouwen.
Ondertussen zijn we bezig met nieuwe recepten, in ieder geval een NEIPA.
Dus hopelijk in april weer aan de slag.
Mja, bij mij was het ook alweer veel te lang geleden.quote:Op zondag 21 maart 2021 18:47 schreef noodgang het volgende:
Goed bezig! Hier ook al veel te lang niet gebrouwen. Misschien deze week maar eens een recept gaan samenstellen met spul wat ik nog in huis heb. Wel weer zij in een brouwsessie!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |