abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189951217
Ziet eruit als een interessante kit! Dan lekker bij het recept houden inderdaad ^O^

De Lambicus heb ik richting afgelopen zomer ook gebruikt voor mijn frambozen weizen (hoofdvergisting weizen gist). Door de framboos en brett bleef er weinig meer over van het weizen karakter, maar hij had een lekker doordrinkbaar zuurtje. Lang niet vervelend!

White Labs California Ale, juistem mooie standaard cleane gist.
Mocht je nog een keer experimenteren met Brett moet je de volgende keer eens een fruitige Belgische gist te proberen. Deze creren flink wat esters die Brett vervolgens omzet in "funk". Flinke smaakbeleving
"The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid onces are full of confidence." -Charles Bukowski
pi_191182265
Eergisteren mijn Easybrew 30 plus binnengekregen.
Morgen een schoonmaakrondje en dan wil ik van 't weekend een robijnrode Irish Red en een diepdonkerzwarte Imperial Milkstout gaan brouwen.

Beide met Bramling Cross en Fuggle.
Als gist S-04

Eerste brouw in een jaar tijd }:|
Zin aan *O*
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  donderdag 13 februari 2020 @ 15:36:18 #203
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_191489080
Naar aanleiding van mijn aangemaakte topic CUL / Klein beetje schimmel op kurk bewaarbier hierheen verwezen. Ik zal even herhalen wat er in de openingspost stond.

Hallo medefokkers,

Ik heb een aantal bewaarbieren liggen (de oudste vanaf 2016) ze liggen in een kleine kelder. Maar laatst zag ik een klein beetje schimmel op de kurken zitten. Ik heb vochtvangers in de ruimte staan, maar blijkbaar is het toch nog net iets te vochtig.

Weet iemand in hoeverre dit kwaad kan? Ik kan daar niet zo heel veel over vinden. Ik vind wel artikelen over 'kurk' in wijn waarbij de kurk is gaan schimmelen en de wijn daardoor verpest is maar dit heeft vaak te maken met foute schoonmaakprocessen van de fles (met chloor) waardoor de hele kurk aangetast wordt. Maar ik weet niet of de schimmels op mijn kurken door de hele kurk zitten. Ik kan ze er zo af wrijven met een doek en dan ziet de kurk zelf er onaangetast uit.

Ik ga binnenkort (volgend weekend) even een fles open maken om te zien of de kurk verder nog goed is. Maar misschien dat hier mensen zijn die hier meer over weten. Als de kurk/bier verder niet aangetast is ben ik van plan om de flessen vanaf nu wel in gesealde zakjes te bewaren met een zakje silicakorrels erbij in tegen vocht, zou dit beter zijn?

Als iemand hier meer van weet of tips heeft dan zijn die van harte welkom. ^O^


Zijn er hier gebruikers die hier ervaring mee hebben? En die een oplossing weten? Alvast bedankt!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')