Hallo medefokkers,
Ik heb een aantal bewaarbieren liggen (de oudste vanaf 2016) ze liggen in een kleine kelder. Maar laatst zag ik een klein beetje schimmel op de kurken zitten. Ik heb vochtvangers in de ruimte staan, maar blijkbaar is het toch nog net iets te vochtig.
Weet iemand in hoeverre dit kwaad kan? Ik kan daar niet zo heel veel over vinden. Ik vind wel artikelen over 'kurk' in wijn waarbij de kurk is gaan schimmelen en de wijn daardoor verpest is maar dit heeft vaak te maken met foute schoonmaakprocessen van de fles (met chloor) waardoor de hele kurk aangetast wordt. Maar ik weet niet of de schimmels op mijn kurken door de hele kurk zitten. Ik kan ze er zo af wrijven met een doek en dan ziet de kurk zelf er onaangetast uit.
Ik ga binnenkort (volgend weekend) even een fles open maken om te zien of de kurk verder nog goed is. Maar misschien dat hier mensen zijn die hier meer over weten. Als de kurk/bier verder niet aangetast is ben ik van plan om de flessen vanaf nu wel in gesealde zakjes te bewaren met een zakje silicakorrels erbij in tegen vocht, zou dit beter zijn?
Als iemand hier meer van weet of tips heeft dan zijn die van harte welkom.
[ Bericht 0% gewijzigd door RealistAtheist op 13-02-2020 11:21:36 ]