Netjes.quote:Op zondag 16 december 2018 18:32 schreef Fogel het volgende:
OG is een mooie 1.110 geworden, doel was 1.113, maar ach.
Ook lekkerquote:Op maandag 17 december 2018 10:47 schreef ikheetmartijn het volgende:
Netjes. Succes met de gisting en hergisting.
Hier zondag het laatste bier van het jaar gebrouwen. Een tripel (m'n 2e in 26 brouwsels).
1.078. Wordt zo'n 8,5% -> 8,9% op fles.
quote:Op dinsdag 11 december 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Ben nu de giststarter aan het maken voor mijn Brewdog AB:04 clone.
Een dikke RIS van 15%.
In het weekend ga ik die brouwen, 16kg mout voor een batch van 25l
Wil graag ook meedoen voor de ONK wedstrijd (eerste keer) met mijn befaamde IPA en Porter bier! Maar ik kan online niet vinden wanneer dat begint. Iemand idee?quote:Op dinsdag 11 december 2018 21:32 schreef Sarabi het volgende:
Wij gaan wel mee doen met de wedstrijd van Brand. Geen ervaring met Winterbier maar we gaan het zien
En verder moeten we gaan beslissen met welke bieren we bij het ONK mee gaan doen. Sowieso weer de stout.
De site voor het ONK2019 komt pas ergens in januari online.quote:Op vrijdag 28 december 2018 01:27 schreef Watashiwa het volgende:
[..]
Wil graag ook meedoen voor de ONK wedstrijd (eerste keer) met mijn befaamde IPA en Porter bier! Maar ik kan online niet vinden wanneer dat begint. Iemand idee?
Suiker? Voor zo'n vol bier?quote:Op vrijdag 28 december 2018 01:11 schreef Watashiwa het volgende:
[..]![]()
Kan je niet anders gewoon veel suiker toevoegen? haha
Wat is je verwachting qua eind SG?
Ben benieuwd
Als hobbybrouwer geef ik je groot gelijk, maar 'grote' brouwerijen doen niets anders (qua kostenbesparing en meeste mensen proeven het verschil niet eens).quote:Op vrijdag 28 december 2018 20:35 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Suiker? Voor zo'n vol bier?
Suiker geeft 'lege' alcohol, waardoor je de body teniet doet.
Lijkt me niet dat dat de bedoeling is.
Eind SG? Zou me verbazen als die onder de 1.030 gaat eindigen.
[edit]
Ah, laag gemaischt (63).
Komt ie vast wat lager uit.
Het recept zegt 1.018
Heb de 50, bevalt me erg goed!quote:Op donderdag 24 januari 2019 23:32 schreef noodgang het volgende:
Morgen mn Easybrew 30 maar eens uitproberen! Een Saison om het apparaat in te wijden
Topapparaat idd! Ik moet alleen nog wat spelen met het kookverlies enzoquote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:17 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Heb de 50, bevalt me erg goed!
Herkenbaar. Heb hem nu redelijk onder controle. Volume en OG komen nu telkens aardig goed uit.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:21 schreef noodgang het volgende:
[..]
Topapparaat idd! Ik moet alleen nog wat spelen met het kookverlies enzo
Ik hield veel meer over dan volgens mn recept de bedoeling was. Het paste amper in mn gistvat. Wat lager SG dan gepland ook, waarschijnlijk daardoor. Staat nu te gisten, ik ben benieuwd of het een lekker biertje wordt.
Wel echt een genot dat gebruikersgemak van die automatische brouwketel
Je zou ze nog een week op 22/23 graden weg kunnen zetten?quote:Op vrijdag 25 januari 2019 10:33 schreef Fogel het volgende:
De RIS is op 1.024 gestagneerd. Heb het in een vat geheveld en heb er suikerwater bijgedaan, maar verwacht eigenlijk dat het gist te dood is om nog koolzuur te produceren. Indien dat het geval is dwing ik de CO2 er gewoon in (vandaar op vat en niet in een fles).
vers, zonder koolzuur en warm smaakt het al heel erg goed, dus ben erg benieuwd hoe dit verder ontwikkelt.
Heb gister 150kg mout besteld, dus voorlopig hoef ik niet meer naar de brouwwinkel.
Wacht staat me nog iets bij dat de 30 versie de maatvoering pas begint te rekenen VANAF het kraantje.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:21 schreef noodgang het volgende:
[..]
Topapparaat idd! Ik moet alleen nog wat spelen met het kookverlies enzo
Ik hield veel meer over dan volgens m'n recept de bedoeling was.
quote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:46 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Wacht staat me nog iets bij dat de 30 versie de maatvoering pas begint te rekenen VANAF het kraantje.
Dus dat zou eventueel een 2,5 litertje verschil kunnen verklaren. Even opmeten of dat bij jou ook het geval is.
Dat heb ik ook eerst gedaan inderdaad. Ik brouwde eerst op m'n gasstel met een "Menno" pan onder de afzuigkap. Nou past een EB50 met uitgeschoven moutkorf niet meer onder m'n afzuigkap. Het droop van m'n muren tijdens de test...dus vanaf nu maar in de garagequote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:54 schreef noodgang het volgende:
[..]
Misschien even binnenkort een test doen met enkel water en meten hoeveel liter er in een uur verdampt.
1.110.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 11:31 schreef ikheetmartijn het volgende:
[..]
Je zou ze nog een week op 22/23 graden weg kunnen zetten?
Maar 1024 lijkt me niet heel gek, wat was je OG?
Moet je voor brut IPA niet per definitie champagnegist gebruiken ipv kveik?quote:Op vrijdag 12 april 2019 12:36 schreef T-Force het volgende:
Ik brouw ook sinds kort, wel vrij actief, maar moet nog veel leren.
Een prima gelukte Tripel, tikje mislukte SMASH IPA, uitstekend gelukte Brown Ale, en een Saison in het vat die momenteel ranzig smaakt verder wil ik binnenkort iets gaan proberen met Kveik gist.
Heb wat flesjes Inspector Norse van Van Moll gekocht om daar het gist van op te kweken. Iemand ervaring met het opkweken van Kveik? Ik lees van allerlei dingen over het underpitchen van de Kveik.
Mijn idee was om een Imperial Brut IPA te maken (met amylase enzymen)
Eigenlijk wel, maar gezien de eigenschappen van Kveik denk ik dat dit ook best moet lukken. Kveik vergist namelijk best ver door, zeker als ik ook nog amylase enzymen toe ga voegen. Mocht het niet lukken, is het een niet zo geslaagd experiment, maar ben ik wel wat wijzer gewordenquote:Op vrijdag 12 april 2019 14:09 schreef Saind het volgende:
Moet je voor brut IPA niet per definitie champagnegist gebruiken ipv kveik?
Ja niet dat het een slecht idee is, maar als het commercieel bier was zou ik kwaad worden want een brut IPA is het nietquote:Op vrijdag 12 april 2019 17:19 schreef T-Force het volgende:
[..]
Eigenlijk wel, maar gezien de eigenschappen van Kveik denk ik dat dit ook best moet lukken. Kveik vergist namelijk best ver door, zeker als ik ook nog amylase enzymen toe ga voegen. Mocht het niet lukken, is het een niet zo geslaagd experiment, maar ben ik wel wat wijzer geworden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |