abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator vrijdag 14 december 2018 @ 23:24:38 #126
45833 crew  Fogel
pi_183736196
registreer om deze reclame te verbergen
Voor mij is de voorspelling voor zondag een kater en -10 :+
Maar ik brouw binnen, dus dat maakt niet uit.
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, Belgi, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, Belgi, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: Belgie, UK, UK, Nederland, UK
  Moderator zondag 16 december 2018 @ 18:32:14 #127
45833 crew  Fogel
pi_183769418
OG is een mooie 1.110 geworden, doel was 1.113, maar ach.
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, Belgi, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, Belgi, Japan.
TRV [2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan, Duitsland
TRV plannen 2018: Belgie, UK, UK, Nederland, UK
pi_183780797
Netjes. Succes met de gisting en hergisting.

Hier zondag het laatste bier van het jaar gebrouwen. Een tripel (m'n 2e in 26 brouwsels).
1.078. Wordt zo'n 8,5% -> 8,9% op fles.
"The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid onces are full of confidence." -Charles Bukowski
pi_183792142
registreer om deze reclame te verbergen
Hier was het mistig en waterkoud.
Niet echt ideaal voor een buitenbrouwerij.
Weer niks }:| -O-

quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 18:32 schreef Fogel het volgende:
OG is een mooie 1.110 geworden, doel was 1.113, maar ach.
Netjes.
Daar zullen nog wel een paar maandjes overheen gaan, voordat die op dronk komt.

quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2018 10:47 schreef ikheetmartijn het volgende:
Netjes. Succes met de gisting en hergisting.

Hier zondag het laatste bier van het jaar gebrouwen. Een tripel (m'n 2e in 26 brouwsels).
1.078. Wordt zo'n 8,5% -> 8,9% op fles.
Ook lekker B:)B
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_184020771
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Ben nu de giststarter aan het maken voor mijn Brewdog AB:04 clone.
Een dikke RIS van 15%.
In het weekend ga ik die brouwen, 16kg mout voor een batch van 25l :X
:D

Kan je niet anders gewoon veel suiker toevoegen? haha

Wat is je verwachting qua eind SG?

Ben benieuwd :P

[ Bericht 2% gewijzigd door Watashiwa op 28-12-2018 01:17:05 ]
pi_184021071
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 21:32 schreef Sarabi het volgende:
Wij gaan wel mee doen met de wedstrijd van Brand. Geen ervaring met Winterbier maar we gaan het zien :)

En verder moeten we gaan beslissen met welke bieren we bij het ONK mee gaan doen. Sowieso weer de stout.
Wil graag ook meedoen voor de ONK wedstrijd (eerste keer) met mijn befaamde IPA en Porter bier! Maar ik kan online niet vinden wanneer dat begint. Iemand idee?
pi_184040143
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 01:27 schreef Watashiwa het volgende:

[..]

Wil graag ook meedoen voor de ONK wedstrijd (eerste keer) met mijn befaamde IPA en Porter bier! Maar ik kan online niet vinden wanneer dat begint. Iemand idee?
De site voor het ONK2019 komt pas ergens in januari online.
Maar wat ik begreep, is de prijsuitreiking op 15 juni.
Bieren inleveren voor 23 april of 4 mei.

https://www.hobbybrouwen.(...)284.0/topicseen.html
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_184040641
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 01:11 schreef Watashiwa het volgende:

[..]

:D

Kan je niet anders gewoon veel suiker toevoegen? haha

Wat is je verwachting qua eind SG?

Ben benieuwd :P
Suiker? Voor zo'n vol bier?
Suiker geeft 'lege' alcohol, waardoor je de body teniet doet.
Lijkt me niet dat dat de bedoeling is.

Eind SG? Zou me verbazen als die onder de 1.030 gaat eindigen.

[edit]
Ah, laag gemaischt (63).
Komt ie vast wat lager uit.
Het recept zegt 1.018

[ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 28-12-2018 23:03:08 ]
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
pi_184112967
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 20:35 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Suiker? Voor zo'n vol bier?
Suiker geeft 'lege' alcohol, waardoor je de body teniet doet.
Lijkt me niet dat dat de bedoeling is.

Eind SG? Zou me verbazen als die onder de 1.030 gaat eindigen.

[edit]
Ah, laag gemaischt (63).
Komt ie vast wat lager uit.
Het recept zegt 1.018
Als hobbybrouwer geef ik je groot gelijk, maar 'grote' brouwerijen doen niets anders (qua kostenbesparing en meeste mensen proeven het verschil niet eens).

Spannend! hopen dat het gist ervan houdt... :)
pi_184140983
Afgelopen zondag de laatste brouw van het jaar gehouden; een Irish red.

3500 gr Pils,
500 gr Red,
200 gr Munich Dark,
70 gr Black.

Uurtje gemaischt op 64 graden.

Uurtje gekookt.
25 en 17 gr East Kent Goldings @6,5 Alpha.

Na koken kwam ik uit op een kleine 20 liter van 1,050
Blijkbaar is er iets heel goed gegaan tijdens de maisch. Hoger dan de verwachtte 1.043

Staat nu te vergisten op 18 graden, met S-04.
Roken is dood. Dampen heeft de toekomst. De toekomst begint nu.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')