Wij ook niet hoorquote:Op woensdag 12 september 2018 11:01 schreef motorbloempje het volgende:
Zoveel zullen we in de toekomst ook niet gaan brouwen, want het moet ook wel op komen enzo, en als eckte FOK!kers hebben we natuurlijk niet zoveel vrienden![]()
Vooralsnog op fles.quote:Op woensdag 12 september 2018 01:46 schreef devzero het volgende:
[..]
Af en toe een IPA of weizen er tussen door? Redelijk makkelijk te brouwen en je hebt wat op voorraad. 20 liter is redelijk standaard, maar misschien iets meer brouwen?
Doe je op fles of keg?
Schuimstabiliteit is met veel gebrande mouten toch al een dingetje.quote:Op woensdag 12 september 2018 10:25 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Oops hier nooit meer op gereageerd
De minpunten waren weinig co2 en schuim(stabiliteit).
Mocht meer body hebben/complex zijn.
Pluspunten
De (gebrande) smaak.
Goed in balans.
Aangezien het brouwen echt fout ging (het paste op een gegeven moment niet meer in de ketel)
Waren we erg blij nog met het commentaar en de punten.
Volgende keer doen we zeker weer mee. Nog een keer met de Stout, maar dan beter
En met nog wel wat andere biertjes denk ik.
Je moet er toch wel een volle middag voor uit trekken, van vlam onder de pan, tot in het gistvat en alles weer schoon.quote:Op woensdag 12 september 2018 13:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Dit staat toch wel al een tijdje op m'n bucketlist. Hoeveel tijd gaat er gemiddeld inzitten?
Dat valt op zich best wel mee. Ik ben nu de wiki voor blikbrouwen aan het lezen.quote:Op woensdag 12 september 2018 13:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je moet er toch wel een volle middag voor uit trekken, van vlam onder de pan, tot in het gistvat en alles weer schoon.
Maar de meeste tijd gaat zitten in wachten tot de volgende stap.
En uiteraard het grote wachten totdat de vergisting klaar is en nog minstens zo lang voor je het kan drinken.
Reken op een week of 4/5 van brouwdag tot drinken.
Kijk eens op hobbybrouwen en hun forum.
quote:Op woensdag 12 september 2018 13:25 schreef Sarabi het volgende:
Het body probleem kwam vooral omdat het hele maischen fout gingWe wilden toch te veel in een te kleine ketel idd.
In 3 jaar tijd hebben we nog geen batch gehad waarbij zo veel fout ging als bij deze.
Maarja kennelijk was ie nog steeds behoorlijk oke.
Mja, blikbrouwen is leuk om mee te beginnen.quote:Op woensdag 12 september 2018 13:26 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dat valt op zich best wel mee. Ik ben nu de wiki voor blikbrouwen aan het lezen.
Kan ik trouwens als ik het goed schoonmaak e.d. Spullen zoals gistvaten en waterslot gebruiken waar eerder wijn in is gemaakt of is het beter om het nieuw te halen ivm contaminatie?
Cool!quote:Op maandag 8 oktober 2018 15:40 schreef ikheetmartijn het volgende:
Zaterdag een IPA gebrouwen met Cascade uit eigen tuin. Heel erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken.
Gelezen dat die Amerikaanse hoppen lang niet zo citrusachtig zijn op eigen bodem. Eerst zien dan geloven. Het waterslot ruikt goed iig
[ link | afbeelding ]
Gewoon alleen gebruiken om te whirlpoolen, maakt het allemaal niet zo uit.quote:Op woensdag 10 oktober 2018 10:05 schreef ikheetmartijn het volgende:
Ja best wel he?
Ik vond nog wilde hop (800gr gedroogd) . Vrij aromatisch, maar alfazuren? Zeg het maar.
Mooi voor een "bij-elkaar-raapsel" biertje, maar niet echt reproduceerbaar.
Haver erin werkte voor mijquote:Op woensdag 10 oktober 2018 10:53 schreef ikheetmartijn het volgende:
Eigenlijk rijp voor een mooi lambiek projectje dus. Eikenhouten vaatje aanschaffen...
Maar dat van die saison is wel een erg goed idee! Vorig jaar 1 saison gebrouwen. Had ook een kleine dryhop. Hoofdvergisting met een saison gist, nagisting (en hergisting op fles) met een brett. Die beviel heel erg goed.
Body zou ik wel een tikkeltje dikker willen, maar is erg lastig natuurlijk omdat die brett alles opvreet. Nog niet in verdiept in hoe ik dit eventueel zou kunnen oplossen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |