quote:
Hoeveel hop op hoeveel liter?quote:Op zondag 27 mei 2018 15:26 schreef marc0871 het volgende:
Als hop heb ik Styrian Goldings gebruik (alleen bitterhop. De kruidnagel en de banaan moeten de smaakmakers zijn).
Er zit niet zo veel alfazuur in (3,5%), dus het was nog aardig wat; 40 gram voor 20 liter.quote:
Veel meer dan wat Kaam heb ik er nog niet in gehad.quote:Op woensdag 30 mei 2018 09:37 schreef Saind het volgende:
Hier staat veel 's zomers spul te gisten, eigenlijk achterlijke timing maarja door het weer krijg ik zin saisons te brouwen.
Er staat een weizen met hibiscus na te gisten op fles. Een saison met spelt en ongemoute tarwe met 3711, Brett B en Brett C. net in het vat. Een cider met Brett C ook net in het vat. Hopelijk is de nazomer goed![]()
Heeft iemand van jullie trouwens wel eens "ziek" bier gehad? Heb nog een saison staan met WLP670, zit ook Brett in, en die is ziek geworden. Van dat hele snotterige/slijmerige bier, trekt echt draden als je het inschenkt. Ik weet dat dat gewoon geduld is tot het weggegist is maar godsamme het is al 2 maanden snot
Hoelang duurde het dat je Stout beter was? Hoorde dat best lang kan duren, half jaar ofzo?quote:Op donderdag 5 juli 2018 21:37 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Veel meer dan wat Kaam heb ik er nog niet in gehad.
Maar ik gooi er dan ook geen wilde gist in. Ik ben niet zo van die funky smaken in bier.
Even een update van mijn laatste brouwsels;
De Stout is eigenlijk nog te jong om er wat van te zeggen.
Smaken van koffie, chocolade, hintje zwarte bes en er begint wat droppigs aan te komen.
Hij is nog wat zoetig van de bottelsuiker en er zit nog een wat ruige moutbitterheid aan.
Die laten we nog een paar weken staan. Komt wel goed.
De Weizen was uit het gistvat wat wrangig zuur.
Door de tarwemout had ik wel wat zurigheid verwacht, dus dat verbaasde me niet.
De kruidnageltoets is er niet in gekomen. Hintje banaan wel.
Nu, na ruim een week op de fles, is het wrangige er wel vanaf en word hij friszuur.
Ik vind hem nu al lekkerLekker fris.
Zaterdag staat er een Irish Red Ale op het programma.
Mja, zoveel geduld heb ik (nog) niet. Hij is alweer opquote:Op vrijdag 31 augustus 2018 00:44 schreef Watashiwa het volgende:
[..]
Hoelang duurde het dat je Stout beter was? Hoorde dat best lang kan duren, half jaar ofzo!
Dat is dan weer het nadeel van het homebrewen Helaas gebruiken we geen filters zoals in de brouwerijen! Het is voor ons niet echt mogelijk om lang te bewaren (smaak althans)!quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 00:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, zoveel geduld heb ik (nog) niet. Hij is alweer op![]()
Maar na ruim 8 weken op de fles, werd hij nog steeds beter.
Na een week of 6 was de meeste harde moutbitterheid er wel vanaf.
Voor een stout/porter leg ik meestal wel een aantal flessen op zij waar ik niet aan mag komen. Meeste bier zal zich niet echt verder ontwikkelen na 8 weken, maar ik had een porter die na 6 maanden een stuk beter was.quote:Op vrijdag 31 augustus 2018 00:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, zoveel geduld heb ik (nog) niet. Hij is alweer op![]()
Maar na ruim 8 weken op de fles, werd hij nog steeds beter.
Na een week of 6 was de meeste harde moutbitterheid er wel vanaf.
Mja, dat ben ik ook elke keer weer van plan.quote:Op dinsdag 11 september 2018 22:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Voor een stout/porter leg ik meestal wel een aantal flessen op zij waar ik niet aan mag komen. Meeste bier zal zich niet echt verder ontwikkelen na 8 weken, maar ik had een porter die na 6 maanden een stuk beter was.
Niet dat ik meer geduld heb, want had graag nog eens geproefd na een jaar
Een heel bekend probleem ja. En ik heb maar beperkte ruimte om flessen te laten rusten, dus het is niet dat ik te veel kan maken.quote:Op dinsdag 11 september 2018 23:22 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja, dat ben ik ook elke keer weer van plan.
Maar dan ben ik weer niet op tijd geweest met mijn volgende batch en heb ik toch zin in bier.
En dan sneuvelen ze weer.
Het is dat ik die laatste Stout een dag na een Weizen heb gebrouwen, anders had die die 8 weken al niet gehaald.quote:Op dinsdag 11 september 2018 23:24 schreef devzero het volgende:
[..]
Een heel bekend probleem ja. En ik heb maar beperkte ruimte om flessen te laten rusten, dus het is niet dat ik te veel kan maken.
Af en toe een IPA of weizen er tussen door? Redelijk makkelijk te brouwen en je hebt wat op voorraad. 20 liter is redelijk standaard, maar misschien iets meer brouwen?quote:Op dinsdag 11 september 2018 23:42 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Het is dat ik die laatste Stout een dag na een Weizen heb gebrouwen, anders had die die 8 weken al niet gehaald.
Ik brouw 20 liter per keer. Doe ik ruim 4, hooguit 5 weken mee.
Voor het mooie zou ik eigenlijk elke 3 weken moeten brouwen. Dan is het weer goed tegen de tijd dat de vorige op begint te raken.
Meestal duurt het langer, dus ik moet tussendoor wel eens wat kopen.
Ik ga pas kopen als ik niks meer heb.
Deze en aankomende week heb ik vakantie, dus ik ga proberen een beetje vooruit te brouwen, voor als de Pale Ale die ik net gebotteld heb weer op is.
Oops hier nooit meer op gereageerdquote:Op vrijdag 6 juli 2018 00:21 schreef marc0871 het volgende:
Netjes.
Wat waren de punten en de op- en aanmerkingen op het juryrapport?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |